Kaufbar Брауншвајг – “паднал од норма…”

ДРК-продажен е куќа социо-културни со вкусна храна и широк спектар на настани.

Консултации соби со закажување советување и миграцијата совети, на побарувачката и на англиски јазик, Арапски или француски. Во проектите KreativBar, Sprachbar, ДРК фустани центар јакна и панталони или во DRKFlüchtlingsarbeit, Крводарителска и волонтерска работа координација Црвениот крст Вие исто така може да се вклучат.

Z.Zt. водење на изложба:
Perspektivwechsel
Фотографии и текстови од луѓе,
на “паднал од норма” се.

Здраво Ханс

www.pdf24.org    Испрати Лас PDF   

Plastikmüll – Така што светот е покриена со пластика …

Нашиот модерен живот не би било можно без пластика - но ние веќе одамна ја загуби контролата на нашиот сопствен изум. Зошто пластика постои проблем и она што го знаеме за нејзините опасности?

Здраво Ханс

www.pdf24.org    Испрати Лас PDF   

орбита несечени – медитација …

Понекогаш Копнеам за мир. Еден поглед на светот поврзани со звукот на вселенската станица летање.

Гледам и се чувствуваат… Еве, на поединецот сликата не е толку важно. Јас разбирам како дел од овој прекрасен планетата Земја.

Јас размислувам да си, она што е и она што допрва треба да се случи. Јас сум дел од целата оваа.

Еден орбитата на земјата од страна на Меѓународната вселенска станица во реално време, 408 км над површината, со 9.966 Прекин фотографии на ISS Експедиција 57 од 6. Октомври 2018 снимен.

Време-пренамена, во реално време со користење референтни метаподатоци и рамка интерполација со времетраење од 1:32:20 Часа.

За мене ова е медитација со целиот – се.

Можеби тоа е ви се допаѓа. Поставува големината на сликата и се чувствуваат, што значи, да биде дел од оваа планета…

Здраво Ханс

www.pdf24.org    Испрати Лас PDF   

“Петок за иднината” – Студент штрајк во Брауншвајг

И покрај дождот дојде во Брауншвајг во петокот, до 15 март 2019, како. 2.700 Студентите на плоштадот палата во Брауншвајг заедно, да се привлече внимание на нивното училиште штрајк на климатските промени. Тие беа дел од светското движење (за 120 земји), која беше предизвикана од страна на шведската Грета Thunberg.

нивното мото: “Ние не игра избега, ние се бориме!”

Расположението на плоштадот палата во говорите, а музиката е добро. Следеше демонстрации од страна на централната Брауншвајг. Многу постари минувачите поздрави штрајкот на учениците. Политичарите се побара, ако тие имаа газ во панталони сега, да се намали и непријатно одлуки за климатските промени.

“Ние ќе продолжиме, додека таа конечно добива во брзина”, мислев на студентите.

Следниот голем настан е на 29 март, 2019 планирани.

Здраво Ханс

www.pdf24.org    Испрати Лас PDF   

На паднатите борци од Втората светска војна (На паднатите борци од Втората светска војна)

На паднатите борци од Втората светска војна е анимиран, податоци управувано документарен филм за војна и мир. Тој гледа во човечката цена на Втората светска војна и го претставува бројот на војни во историјата, вклучувајќи и трендови во неодамнешните конфликти, претставува во обем.

Здраво Ханс

www.pdf24.org    Испрати Лас PDF   

Овој сајт вработува Wavatars додаток од Shamus Младите.