Biohacking: игра со еволуцијата …

Како тинејџер, јас сум многу заинтересирани во природните науки. винските мушички, глувци, стап инсекти, Жаби и многу други зафатен мојата соба. Со симпатија имам микроскоп и спроведува хемиски експерименти. Татко ми поддржан мојата страст.

Во меѓувреме, многу децении поминаа и технолошките можности се прошири енормно.

Денес може да се изгради генетика лабораторија и експеримент со гени за малку пари. Од една страна фасцинантен и потоа да се добие малку исплашени, кога мислам за, она што сите ќе се обиде со нови можности.

Па да знаете, Се плашам, Тука може да се најде на интернет…

Здраво Ханс

Сподели
www.pdf24.org    Испрати Лас PDF   

Песна: Црвенкапа и GroKo …


Црвенкапа и GroKogroko

Црвенкапа Јас ги нарекуваат,
Стариот социјална демократија.
Доби црвена капа
За некои борбената фаза.

За напредокот таа секогаш беше,
Во нашата европска земја.
Претставени правата на работниците,
Во текот на многу генерации Тесни Неквалитетна.

Но, она што остана од црвена капа,
Ништо друго освен социјалните кукла.
Од црвениот wurd розова во шапката,
За нема вистински напредок поддршка.

Бабата се пожалил,
Црвенкапа во ред со GroKo.
Заедно во голема коалиција,
Кои се придобивките за Црвенкапа веќе?

Со волк лежи во кревет,
Неолиберализмот конкретно.
Промени се амортизира,
Статус кво е само што остана.

За да преживеат, таа треба секција,
Патека експлицитно со финансиската моќ.
Финансиската моќ вклучен само профит,
Црвенкапа држи власта во текот regid:

Банките со сите шпекулации,
Ние се судрите од својот престол!
Црвенкапа се престане со ловец,
Отсекување на добивката поддршка!

Е волк во фонтаната потоа,
Поддржувач му се жалат камења,
надминување на сите профит манија,
Завршете со профит кариери.

Црвенкапа сметаат дека е добро,
Со кого да одат во кревет со сите страст.
Иритира многу волк во овча облека што и,
Ако само се шири нозете…

CIAO Ханс

Сподели
www.pdf24.org    Испрати Лас PDF   

Од Хипократовата заклетва на заветот Женева …

Се 'се менува. Значи етичките принципи на лекарите. Со оглед на зголемената комерцијализација во поголемиот дел од медицината често треба да се потсетиме на овие морални принципи!

Еид des Hippokrates (како. 400 v.Chr.) Женева завет (1948)

 

Се колнам во Аполо лекарот и Ескулап, Хигија и естетична и реконструктивна и со повикување на сите богови и божици како сведоци, дека ќе се исполни оваа заклетва и овој Договор од страна на силите и според моето мислење,:

оние, кој ме научи оваа уметност, Јас ќе изедначува моите родители и споделување на живот со него; ако тоа е потребно, Јас ќе го mitversorgen.

Неговите машки потомство ќе се направи како моите браќа и ги учат оваа уметност без надомест и без договор, ако тие сакаат да го дознаат. со часови, Јас ќе одам на предавања и сите други аспекти на мојата обука синови, снабдување на синовите на мојот учител и оние студенти, го потпишаа договорот за медицинска пракса и заклетвата, но никој друг.

На диететски мерки ќе ги вложат сите напори и според мое мислење, во корист на болните, но исклучува штета и погрешно. Јас ќе никого, не дури и на изрично барање, даде смртоносна дрога, и јас исто така ќе издаде без соодветната совети; Јас исто така ќе ниедна жена не го предаде на абортус.

Погласни и совесно ќе ги чува мојот живот и мојата уметност.

Нема начин јас ќе одам да се работи Blasenstein болни, но јас ќе се направи овој занает хирурзи место, се искусни во. Во колку куќи ќе дојдам, во корист на болните ќе влезат и да останат далеку од било намерно погрешно и било која друга неморал, исто така, полови дејствија со жените и мажите, и на отворено и робови.

за сè, она што го гледам или слушам за време на или надвор од третман во животот на луѓето и не смееме да ги извршуваат, Јас ќе молчат и да го чувате во тајност.

Ако јас се исполни оваа заклетва и да го допрат, јас може да уживаат во мојот живот и мојата уметност, величани кај сите луѓе во сите времиња; но ако јас го згреши и ќе perjure, ќе дојде до спротивното.

заклетва на лекарот

Како член на медицинската професија Јас свечено ветија, да се стави својот живот во служба на човештвото.

На здравјето и благосостојбата на мојот пациент или мојот пациент ќе биде мојот прв загриженост.

Јас ќе ја почитува автономијата и достоинството на мојот пациент или мојот пациент.

Јас ќе се најголема почит за човечкиот живот.

Јас нема да дозволиме, дека размислувања возраст, Болест или онеспособеност, вера, етничката припадност, секс, националност, политичка припадност, трка, сексуалната ориентација, се појави општествената положба или некој други фактори меѓу моите должности и мојот пациент или моите пациенти.

Јас ќе ја почитувам тајните верба во мене дури и по смртта на пациентот или додавање на пациентот.

Одам во мојата работа на најдоброто од своето знаење и верување, вежба со достоинство и во согласност со добрата медицинска пракса.

Јас ќе го промовира честа и благородната традиција на медицинската професија.

Одам да се моите наставници, докаже на моите колеги и моите ученици дека тие заслужуваат почит и благодарност.

Јас ќе го споделам моите медицински знаења во корист на пациентот или на пациентот и да се подобри здравството.

Јас ќе бидам на моето здравје, ја направам мојата благосостојба и моите способности, да биде во можност да си дозволат третман на највисоко ниво.

јас ќе, дури и под закана, Да не се користи моите медицински знаења да ги кршат човековите права и граѓански слободи.

Јас го ветија свечено, слободно и по моја чест.

Здраво Ханс

Сподели
www.pdf24.org    Испрати Лас PDF   

Адриен Kalisch: Сликарство на страст …

Адриен се сретнав во мојот медицински студии во педијатријата. Таа беше Вард лекар и I Од студентите во практичната година. Работата на детското одделение ми даде многу забава – и јас мали деца со мојот исмејување (рекордер, Хармоника итн) ужива.

Addi конечно се населиле во приватни ординации и сега јас се најде нов контакт во вашата во вашите слики.

Ако сакате да ги видите Вашите слики попрецизно, да одат во вашиот Gemäldegalerie.

Кој сака, може исто така да Контакт ги понесете со вас.

Здраво Ханс

Сподели
www.pdf24.org    Испрати Лас PDF   

Успешна година 2018 …

PS: Der Intellekt (von lateinisch intellectus ‚Erkenntnisvermögen‘, ‚Einsicht‘, ‚Verstand‘) ist ein philosophischer Begriff. Er bezeichnet die Fähigkeit, etwas geistig zu erfassen, und die Instanz im Menschen, die für das Erkennen und Denken zuständig ist. „Intellekt“ wird oft als Synonym für „Verstand“ verwendet, kann aber auch die Bedeutungen „Vernunft“, „Bewusstsein“ oder „Geist“ haben.

Здраво Ханс

Сподели
www.pdf24.org    Испрати Лас PDF   

Резултатите од општите избори 2017 …

infoline_02-17
Сподели
www.pdf24.org    Испрати Лас PDF   

Wahl-О-МАТ за парламентарните избори 2017

Science-O-Mat

Welche Parteien denken wie ich in Sachen Wissenschaft?
Mit dem Science-O-Mat jetzt herausfinden! (Кликнете на сликата)

Science-O-Mat

Здраво Ханс

Сподели
www.pdf24.org    Испрати Лас PDF   

electioneering: Говор на Sahra Wagenknecht во Брауншвајг …

Fast 1000 Menschen kamen am 25. August zur Kundgebung DER LINKEN mit Sahra Wagenknecht in Braunschweig.

Neben Sahra Wagenknecht sprachen Cihane Gürtas-Yildirim und Dieter Dehm. Die Kundgebung wurde von Ursula Weisser-Roelle moderiert und von Matthias Wesche musikalisch begleitet.

Dank на Мартен…

Здраво Ханс

Сподели
www.pdf24.org    Испрати Лас PDF   

electioneering: вообичаена работа …

Здраво Ханс

Сподели
www.pdf24.org    Испрати Лас PDF   

Бидејќи размислување е она што… WDR 5 Филозофската Радио

Филозофија е љубовта на мудроста. И во моите очи секој е свој филозоф – што не е нужно мудроста е предуслов. WDR5 секоја недела произведени филозофски функција на различни теми за сите заинтересирани “нормално” Луѓе.

Sapere Aude е Латинска поговорка значење: осмелуваат, да се биде мудар! Обично тоа е цитиран во толкувањето Имануел Kants, тоа 1784 објасни мотото на просветителството: "Дали храброст, сопствениот разум да ви послужи!"
(дојдете на глувчето)

CIAO Ханс

Сподели
www.pdf24.org    Испрати Лас PDF   
Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 37 38 39 Следна

Следна страница »

Овој сајт вработува Wavatars додаток од Shamus Младите.