Ayub ogada – Kothbiro … Muzikë Afrikan …

Përsëri dhe përsëri unë të përjetojnë një fenomen: në mia transmetimeve në radio, shumë këngë, por me një titull, ka pyetje të rregullta.

Kenyan kompozitor Ayub ogada ishte një Busker në Line Veriore, kur ai mori vëmendjen e duhur në fund të viteve '80 nga Real Botërore. Me marrëveshjet e saj disarmingly thjeshtë ai bëri 1993 Bëni një përshtypje të qëndrueshme. Me lehtësi virtuosic në një instrument të Afrikës Lindore – Lyra quhet një nyatiti – Ayub ishte si një aktor me shumë hijeshi dhe një zë të ngrohtë përsëri një qendër muzikore. Ai tregoi Africa me të gjitha ndjenjat e saj…

Këtu është një ekstrakt:

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Tags: , , ,

Lini një Përgjigju

XHTML: Ju mund të përdorni këto tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kjo faqe punëson Wavatars plugin nga Shamus Rinj.