Ајуб Ogada – Kothbiro … Африканската музика …

Повторно и повторно го доживувам феномен: во моето радио емитувања, многу песни, но со наслов, постојат редовни пребарувања.

Кенискиот текстописец Ајуб Ogada беше busker на Северна линија, кога тој доби доволно внимание, во доцните 80-ти од страна на реалниот свет. Со својот едноставен disarmingly аранжмани тој го направи 1993 Направи траен впечаток. Со виртуозна леснотија врз Источна Африка инструмент – Лира нарекува nyatiti – Ајуб беше како актер со многу шарм и топол глас повторно музички центар. Тој покажа Африка со сите свои чувства…

Еве еден извадок:

CIAO Ханс

www.pdf24.org    Испрати Лас PDF   

Тагови: , , ,

Остави Одговори

XHTML: Можете да ги користите овие тагови:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Овој сајт вработува Wavatars додаток од Shamus Младите.