2018/2019: Gëzuar Festat dhe HAPPY

Ich wünsche allen meinen Followern und Freunden ein FROHES FEST und GUTEN RUTSCH ins NEUE JAHR 2019!
Këtu është një eksperiment të vogël me kamera Symax360. Cilësia nuk është veçanërisht e, për kamera është i lirë.

Mit der Maus oder den Pfeilen hin und her schieben

Përshëndetje Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Homeopati - alternative Gentle ose dreister Humbug?

Përshëndetje Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

1918 – Ishte një revolucion në Braunschweig?

Dietrich Kuessner flet për momentin shumë trajtuar revolucionit nëntor në qytet dhe vend Braunschweig në pikëpyetje:
"Ishte një revolucion?«.

Bazuar Burime rrallë cituara Kuessner thekson rolin e vazhdimësisë në qeveri dhe administratat, savaging një revolucion në fillim. Ai udhëheq tezat e tij si publikuara nga Wulf Otte dhe Maik pa ekran në kohë "Nga Monarkisë dhe demokracisë" vazhdon.

Dieterich Kuessner, Pastor në Lutheran Church i Brunswick. R. Ai është i fundit në 40 Vite shqyrtuar në mënyrë kritike historinë e vendit dhe Braunschweigischer Braunschweigische Kishës Luterane në socializmit Kombëtare.

Përshëndetje Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Willy Wimmer në bisedë me Uwe Meier …

Ngjarja në temën kryesore “paqe” Abbot Jerusalem Akademia Evangelical me ish Sekretarin Parlamentar të Shtetit Willy Wimmer (CDU), zhvillohet këtë herë në Kishën e Vëllezërve. Arsyeja për këtë, se një numër më i madh i dëgjuesve pritet. Wimmer nuk është një ish Staatssekratär Parlamentare. Ai është i përfshirë politikisht në publik për vite. Sidomos në politikë, kur bëhet fjalë për marrëdhëniet me Rusinë.

Nuk është ekzagjerim, nëse është pretenduar, që Wimmer ishte një luftëtar për marrëdhënie të fqinjësisë së mirë mes Gjermanisë dhe BE-së në Rusi. Avokimi i tij i vazhdueshëm i një marrëdhënie të mirë gjermano-ruse, ai e merr nga jashtë tij të gjerë- dhe përvojën e mbrojtjes dhe takime shumë gjatë qëndrimit të tij me politikanët rusë dhe premtimet e NATO-s në lidhje me zgjerimin e. Wimmer ishte gjithashtu kundër luftës në Kosovë, të cilat janë zhvilluar në bazë të kuqe-jeshile, dhe në përgjithësi ai është një kundërshtar i vendosur i luftërave, në të fundit 40 Vite u udhëhequr nga Perëndimi me.

P.S.: Willy Wimmer merr Çmimin e Paqes Bautzner 2019

Përshëndetje Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

“Gjithë fuqia për sovjetikët”- Historia dhe aktualiteti i demokracisë sovjetike …

Lëvizja Këshilli u zhvillua në turbullira politike të ditës nëntorit 1918 dhe muajt në vijim, duke kulminuar në Gjermani. punëtorët- dhe këshillat e ushtarëve doli pas modelit sovjetik si rezultat i Luftës së Parë Botërore dhe revolucionit nëntor si avokimit unmittebare të atyre njerëzve, e cila u kthye kundër politikës së mëparshme. Ata ishin zëdhënës i kësaj lëvizjeje. Ata ndoqën qëllimin e një demokratizimit radikal e politike, dhe prodhimi ekonomik, nga shoqata e industrive kyçe.
punëtorët- domethënë demokracia kanë bërë të mbizotërojë këshillat e ushtarëve, dështoi megjithatë në kapitalizëm.

Dita e pranishme
– shekull më vonë – Ne do të donim që të merren më në hollësi me sistemin e këshillave si një formë e drejtpërdrejtë e demokracisë.
Ne kërkoni për historinë e ideve dhe përvojave origjinës, duan të marrin në funksion të zhvillimit historik, për të ndjekur, të cilat mund të ketë interesa çuan në dështimin e lëvizjes Sovjetik .
Por edhe në qoftë se lëvizja këshilli në Gjermani ka dështuar, por ideja e tyre jeton në kokëfortësi deri më sot, është marrë në mënyrë të përsëritur dhe pershtatur.
Prandaj kemi të bëjmë me një diskutim të moderuar të ekspertëve dhe me një në thellësi seminare intensivisht me idenë e këshillit demokracisë dhe të mendojnë përpara edhe në rrethanat aktuale dhe për të diskutuar.

Ne jemi duke diskutuar me:
Prof.Michael Buckmiller (shkencëtar politik, Hannover)
Dr. Bernd Röttgermann (shkencëtar social, Brunswick)

Përshëndetje Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Lied: Roland stapler për AFD në zgjedhjet bavarez shtetit …

Kënga "Mia ned!"Është duke u bërë një hit viral në Facebook, shkon drejt dy milion shikime. Kënga e Roland HEFTER është një lutje kundër AFD, e cila në zgjedhjet rajonale më 14 tetor 2018 premtime në Bavari shumë vota…

Përshëndetje Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

art: nëse hartat – Geopolitisches Store

nëse hartat

Transmetimet shumë informative “nëse hartat” të gjenden > KETU

Përshëndetje Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Antikriegstag 2018 në Braunschweig …

"Nuk ka Wars, asnjë armë:
Bota dëshiron LIVE qesh DASHURIA!«

Nën këtë moto kemi marrë në rrugë.
100 Vjet pas 1. Lufta e Dytë Botërore, ne kemi marrë ditën anti-luftë në 1. Shtator (si një përvjetor
Fillimi i 2. Lufta e Parë Botërore II) rasti, slogani "Kurrë më luftë, Kurrë më fashizëm "të
të ripërtërirë dhe të mbajnë kërkesat tona për çarmatimin dhe për një jetë të denjë për të gjithë njerëzit në publik.

Luftërat dhe konfliktet në 21. Shekull (u.a. Afganistan, Irak, Libi, Siri, Ukrainë, Jemen, Izrael /
Palestine dhe Turqia / kurde) kanë më shumë se 1 kërkoi një milion të vdekur dhe miliona të plagosur.
Shkatërrimi dhe destabilizimi i rajoneve të tëra janë rezultat. Shkelja shumëfish i të drejtës ndërkombëtare, për shembull nga misionet e AWACS Bundeswehr në Siri përbën një katastrofë të politikave të sigurisë.

Gjermania mundëson dhe mbështet luftën globale përmes bazave për NATO-n dhe
SHBA (Komanda AFRICOM rajonal në Shtutgart dhe qendra e kontrollit të fluturimit të NATO-s në Ramstein).
Qeveria gjermane toleron ruhet në armët bërthamore Büchel SHBA, The not degraduar, por
janë "modernizuar" janë. Ajo nuk pranon të vazhdojë, që i 122 Shtetet e OKB-së miratoi
të mbështesin ndalimin e armëve bërthamore. Gjermania është eksportuesi katërt më e madhe të armëve në botë dhe
përfshirë edhe në krijimin e një ushtrie të BE-së. Operacionet ushtarake dhe të inteligjencës
Veprimet detyruar miliona njerëz të largohen – në Evropë. Me krijimin e kampeve,
rritja e forcave Frontex dhe rritjen e sigurisë kufitare është shoqëria jonë të vazhdojë
militarizuar dhe depersonalizuar. Përveç kësaj, lufta kthehet në formën e sulmeve terroriste të ndotësit.

degradim agresivitet jashtme dhe demokratik në pjesën e brendshme të dy anët e një monedhe.
Ligjet e policisë do të forcohet në Saksoninë e Poshtme. kujdestarinë parandaluese, spiunazh dhe
të zbatimit të rreptë të ligjit as para miqve të mirëmbajtjes së paqes, as nuk të sigurt e brendshme
paqe.

Shpenzimet në rritje Armor – planifikuar 2% produkti i brendshëm bruto – do të thotë pothuajse një dyfishim të buxhetit të mbrojtjes. Këto janë më tej 30 miliardë, investimet e nevojshme në social,
strehim, parandaluar arsim dhe infrastrukturë. Kjo favorizon kërkesat populiste dhe
lëvizjet e duhura.

Lufta nuk mund të jetë një instrument i politikës. Ne mbështetemi në zgjidhje civile TIK confl dhe
forcimin e ligjit ndërkombëtar!

• çarmatimi në vend të shkurtimeve të mirëqenies
• Respekti dhe flet në vend të nxitjes së medias
• Politika gjermane duhet të angazhohen për paqe

Përshëndetje Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Brunswick: Demonstrata kundër Ligjit të ri të Policisë…

(të bëjë kontrollin e volumit!)

Përshëndetje Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   
Faqet: 1 2 3 Tjetër

Faqja tjeter »

Kjo faqe punëson Wavatars plugin nga Shamus Rinj.