Lied: Roland stapler për AFD në zgjedhjet bavarez shtetit …

Kënga "Mia ned!"Është duke u bërë një hit viral në Facebook, shkon drejt dy milion shikime. Kënga e Roland HEFTER është një lutje kundër AFD, e cila në zgjedhjet rajonale më 14 tetor 2018 premtime në Bavari shumë vota…

Përshëndetje Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Pop-Politicum

Pop-Politicum

Ajo që unë duhet të ju them,
ne të vogla dhuratë hip-hop.
besoni mua,
është e vërtetë
dhe unë shoh atë mjaft e qartë…

Man'll zgjohemi
dhe shikoni përreth jush.
ende ëndërrojnë tani
është me të vërtetë budalla.

Quest për Paqe –
pothuajse crashes,
në fjalë është Federata Ndërkombëtare
në Kombëtare tani shkurtuar.

Gjithkush dëshiron të jetë më i madhi,
Solidariteti është zhdukur,
Njeriu tani i zhveshur
dhe mrekulli për kuptimin.

Ob Trump, ob Orban, Erdogan,
narcisist, haters huaj, Autokrat,
të gjithë mund të gjenden në mashtrim,
janë gjë tjetër veçse potentate budalla.

Njeri, sytë mbi,
është efikas,
ende duke bërë mirë,
u bë rezistente.

Shitur në të gjithë frymëra të këqija,
ju dhe mua,
ne jemi kampionët,
fraternally kundër ndyrësi.

Ne të gjithë kemi forcë,
për të formësuar të ardhmen,
paragjykimet hequr,
veten ne menaxhimin.

Njeriu është njeri,
nuk ka rëndësi se ku,
nëse black nëse e bardhë,
asnjë avantazh.

AFD – është emri i tog,
duke folur të gjithë e keqe më të mirë,
ne vetëm shesin mbeturina,
qëllimet e të drejtave të njeriut.

Refugjatët – Vetëm subjekt,
Foreclosure qëllimin e tyre,
Ankerzentrun si në SHBA,
kjo nuk është homophilia.

Evropa në pritje të jakë,
nacionalizmi überwunden,
ajo shkon më mirë rreth,
dhe grindje është zhdukur shpejt.

Ndihmojnë nevojë për të gjitha shtetet,
lavaman në vrasje dhe mbeturinat,
për këtë unë mund të vërtetë vetëm të mendoj,
para mbytet në det më shumë.

Njeriu duke u bërë njeri,
kuptojnë empatinë tuaj,
Unë e di – ajo punon,
me urrejtje nuk e kemi arritur atë.

Ne nuk duam luftë,
Nuk ka fitues,
ne nuk duam fitore,
Peace vetëm vetëm.

Përshëndetje Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Poemë: Red Riding Hood dhe GroKo …


Red Riding Hood dhe GroKogroko

Little Red Riding Hood unë e quaj atë,
Demokracia e vjetër social.
Got kapakun e kuqe
Për një fazë luftarak.

Për përparimin ajo ishte gjithmonë e,
Në vendin tonë gjermane.
Të drejtat e punëtorëve të përfaqësuara ',
Për shumë brezave Varfër.

Megjithatë, ajo që ka mbetur e kuqe cap,
Asgjë, por një bedel social.
Nga kuqe rozë Wurd në Hat,
Për progres nuk ka mbështetje reale.

Gjyshja do të janë ankuar,
Little Red Riding Hood për të komunikuar me GroKo.
Së bashku në koalicion të madh,
Cila është pika për Red Riding Hood tashmë?

Me një ujk shtrirë në shtrat,
Neoliberalizmi konkretisht.
Ndryshimi është i amortizuar,
Status Quo është mbetur vetëm.

Për të mbijetuar, ajo ka nevojë për një prerje,
Shtegu në mënyrë eksplicite me fuqi financiare.
Fuqia financiare ka ndryshuar vetëm në fitim,
Little Red Riding Hood ka ndikim në të gjithë regid:

Bankat me të gjitha spekulimet e,
Thes ne nga froni i saj!
Little Red Riding Hood mbajtjen e tij me gjahtarit,
Shkurtime për transportuesit fitimit!

A është ujku në burim atëherë,
Ankohen Gurë përkrahës atë,
kapërcyer të gjitha mania e fitimit,
Fund me karrierën e fitimit.

Little Red Riding Hood mendoni për të mirë,
Me kë shkon në shtrat plotësisht me shkëlqim.
Irriton Shumë ujku në veshje të deleve ju mirë,
Nëse ju vetëm të përhapur këmbët tuaja…

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Një vit i suksesshëm 2018 …

PS: intelekti (nga intelektit latine, njohje ', , Insight ', , Intellect ') është një koncept filozofik. Ai i referohet aftësisë, për të kuptuar diçka mendërisht, dhe instanca te njeriu, e cila është përgjegjëse për identifikimin dhe të menduarit. "Intelekti" është përdorur shpesh si një sinonim për "mirëkuptim", por edhe mund të kuptimet e "arsye", kanë "ndërgjegje" ose "shpirt".

Përshëndetje Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

i, mos ngurtësoni veten …

nxitjes Lyrics

i, mos ngurtësoni veten
në këto kohë të vështira.
Ata janë shumë të vështirë, pushim,
të cilat janë shumë të mprehta, djeg
dhe të ndërpresë në të njëjtën kohë.

i, mos zeheroj ju
në këtë kohë të hidhur.
Perdja dridhen Herrsche
– rri ulur vetëm pas hekurave –
por jo të lodhjes sate.

i, le të mos ju tremb
në këtë kohë të terrorit.
Ata wolln por objekti i tyre
që dorëzojnë armët
para luftës e madhe.

i, mos t'ju konsumuar,
gebrauche kohën tuaj.
Ju nuk mund të shkoni nëntokësore,
keni nevojë për ne dhe ne kemi nevojë
klasën gaz tuaj.

Ne nuk e fshehin wolln
në këtë kohë e heshtjes.
Prishet gjelbër nga degët,
ne wolln tregojnë gjithë,
atëherë ata e dinë.

(Wolf Biermann)

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Poemë: Luftë, Hope dhe shpëtojnë …

Luftë, Hope dhe shpëtojnë…

A e dini se lufta,
në qoftë se çdo gjë është në rrënoja,
dhe shumë ende ëndërron të fitores,
por një morali plotësisht të tërhiqet…

A e dini varfërinë në rrobat e tyre,
ushqimi është për objektiv mbijetesën,
duke qëndruar në dëshpërim në vendin tuaj,
asgjë në vendin tuaj është më e qëndrueshme.

Shtëpia juaj është gjë tjetër veçse një rrënojë,
struktura nuk është në pyetje,
nuk ka të ardhme në rutinën luftës,
familja juaj është në një situatë të pasigurt.

Me gjithë pjesën tjetër tuaj që ju janë duke u përpjekur për t'i shpëtuar,
shpëtuar jetën familjare është qëllimi juaj,
ju të zgjidhni fundit rob shpresë,
dhe Gjermania duket për ju në shtëpi të drejtë.

Si guxon të dalë në një rrugë të rrezikshme,
Kontrabanda shfrytëzon vendndodhjen tuaj,
shpresa juaj e vetme është peng,
kjo ju jep kurajo nevojshme.

A keni kapërcyer deti,
ju vijë të takohet me kufij të rinj,
pothuajse zhdukur shpresën tuaj,
tejmbushur me ekzistencave shtypur.

A në fund të kapërcyer të gjitha pengesat,
janë në një vend të sigurt,
atëherë ju keni për të luftuar për dinjitetin tuaj,
hoffst und – ju do të njihet.

Azili në Gjermani nuk është e lehtë,
Muaj shkoni të shpejtë në kohë,
për bashkim familjar ka shpesh nuk është e mjaftueshme,
jetoni në kampin në vetmi.

Në vend të huaj me një kulturë të ndryshme,
tronditja që ju keni për të kapërcyer vetëm,
asimilimi është shumë i ngadalshëm vetëm,
jeni duke u përpjekur einzufinden.

duke i kërkuar mbrojtje të kërkesës për azil ju,
Azili në Ligjin themelor është e garantuar,
por për një kohë të gjatë, ju shpesh bangst,
derisa ajo të çon në njohjen.

Por, në shtëpinë e tij dhe puna duhet të presin,
Spachkenntnisse kërkesa janë,
në Gjermani më shumë do të këshillojë,
Këtu nuk ka drejtuar shumë shpejt.

Ju vijnë me të tjera në numër të madh,
Gjermania gjithashtu ka nevojë për të ndryshuar,
por ne nuk kemi asnjë zgjidhje,
duhet të thithin nga shumë vende.

fituar dy –
Azilant dhe demokracia jonë –
edhe në qoftë se ne nuk e dallojnë veten,
të përbashkët është utopia.

Ne mund ta bëjë këtë,
Jam i sigurt,
blaffen vetëm populistët,
Solidariteti është kërkesë!

Le të mos ndajë të drejtat,
ata ndjekin raciste tyre qëllimi,
dhe sikur të çojnë britma, pa marrë parasysh sa zë të lartë,
ne mbetemi të njeriut pas homophil.

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Poemë: Unë – Sisyphos …

Poemë: Unë – Sisyphos

Zufriedenheit und Harmonie
Im Leben ich anstrebe
Überwinden meine Melancholie
Auf dass ich glücklich lebe.

Im Auf und Ab find ich mich wieder
Bin ich obenfallich tief
Spür’s in jedem meiner Glieder
Bin dann nicht mehr sehr aktiv.

Im Mythos gibt’s den Sisyphos
Für mich die rechte Allegorie
Ein Gleichnis meines Spiritus
Verfolg’s mit Akribie.

Zeus strafte diesen Sisyphos
Der trickreich Zeus verriet
Und schickte ihn zu Thanatos
Ins Totenreichgebiet.

Doch Sisyphos war ziemlich schlau
Er becherte mit Thanatos
Der war dann schließlich blau
Und lag gefesselt bloß.

Kein Mensch kam mehr ins Totenreich
Dem Zeus das sehr missfiel
Er schickt ihn dann ziemlich gleich
Zu Hades ins Totenexil.

Sisyphos wies seine Gattin an
kein Totenopfer, kein Begräbnis
Doch Hades sehr erbost daran
Das Opfer war Erfordernis.

Erneut schickt Hades Sisyphos in die Welt
Damit er seine Frau ermahne
Sisyphos verspricht dies wie bestellt
Entsprach es seinem Plane.

Doch Sisyphos im Reich des Lebens
Hielt nicht sein gegeben Wort
Hades wartete vergebens
Sisyphos lebte genussvoll dort.

Doch Hades hat vom Spott genug
Er straft Sisyphos mit Gewalt
Für seinen schweren Götterbetrug
In sinnloser Arbeit Gestalt.

Ein schwerer Stein an einem Berg
Den sollter rollen dort hinauf
Und ist er zuend mit diesem Werk
Rollt dieser hinab in schnellem Lauf.

Von vorn beginnt die große Plage
Die Zeit steht auf Unendlichkeit
Auf dass Sisyphos es niemals wage
Zu spotten mit seiner Gottlosigkeit.

Wie sinnlos dies in stetem Treiben
Die Depression deutet sich an
Wer möchte schon darin verbleiben
Es geht nicht recht voran.

Bin ich obenfallich tief
Von Neuem mich aufraffen
Das scheint nicht effektiv
Doch trotzdem muss ich schaffen.

Schau ich genauer auf die Szene
Der Steiner rollt ohnUnterlass
Und wenn ich so die Arbeit wähne
Kleiner wird erdarauf Verlass.

Ich verrichte meine Arbeit
Oben und Unten sind ein Prozess
Und währt er auch eine Ewigkeit
Stets kleiner wird der Stress.

Ist erst der Stein verschwunden
Dann lachich aus die Götter
Das dauert unumwunden
Doch dann bin ich der Spötter!

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

HipHop: Çfarë po ndodh?

Çfarë po ndodh – HipHop

Çfarë po ndodh,
Në këtë Botërore,
A është I vetëm?,
Kush e mban më mirë?

Unë shoh atë,
Pra jeden Tag,
Und jede Woch’,
Ajo që nuk më pëlqen!

Lufta në kokë,
Luftë në News,
Tërhiqe mua në Zopf
Në fakt, unë bëj atë.

Nuk mund ta kuptojnë,
Unë nuk mund ta kuptoj,
Shohin vetëm të vdekur,
Unë jam mjaft i ashpër tashmë.

Vdekjet në luftë,
Vdekjet në vend,
Ëndrrat e fitores,
Krejtësisht e djegur.

Frika është përhapur,
Në qenien tonë,
Nuk jam i imunizuar,
Nuk jam vetëm.

E tij unë do të –
Krejtësisht falas,
Rückzug bloß nich’,
Nuk jam duke shkuar.

Gëzojnë jetën time,
Dhe ajo që unë edhe kërcënon,
Nuk do të heqë dorë,
Unë nuk jam brutalizoheshin.

Stop se mut,
Liria vjen e para,
A prova ihr'n,
Pastaj të gjithë në kor:

Ne rrinë së bashku,
Kapërcyer Ngushtësia,
Ne nuk e nxit,
Në grumbull të terrorit.

Kush mbështetet,
Zot,
Në qoftë se vetëm një horr,
Ai sjell të vdekurit.

Çfarë ju ëndërr vetëm,
Thikë në dorë,
Kultur Allahut,
Nuk dihet për ju.

Parajsë si një objektiv,
Virgins peng,
Ju nuk e dini shumë,
Rrugën e gabuar në gabim.

Çfarë ju mungon,
Është një rilindje,
Ju nuk janë zgjedhur,
Seize shansin tuaj të fundit.

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Tango: jetese …

Po Tango,
Po Tango,
Ajo reflekton ritmin e jetës sonë,
Koha është e trishtuar dhe nganjëherë kjo është e gjallë,
Por ajo kurrë nuk është i kotë.

Po Tango,
Po Tango,
Ai shkruan men tonë ritmin e jetës,
i përditshëm , çdo ditë,
pastaj përsëri,
Kjo nuk është me të vërtetë i formës së prerë.

Unë jam një valltare jetës,
Dhe unë do të provojë veten gjithmonë,
Dhe pengon mua të gjithë,
Unë dua që të mos përgjithësuar daulle.

Zbuloni të gjitha stuff e ri,
Janë pengues jeta ime,
Edhe unë do të qesh,
Dhe qaj me gjithë zemër,
Në Tango unë jam në dashuri.

Çdo ditë unë dua aftësinë për kuptim,
Ku ndjenja ime drejton mua,
Në mesin e njerëzve wirds çojë mua,
Dhe ndjeshmëri mbetet me mua.

Tango… Tango…

Ne valle si një rreth të madh,
Gemeinsam im vetëm gefilde,
Tango na bën të vërtetë e nxehtë,
Kryen Frohsinn vetëm mburoja.

A janë gratë janë një njeri – të gjithë të njëjtë,
Tango We Dance,
Kjo është zgjedhja e duhur,
Ai është ndjenjë në këtu dhe tani…

Bërë jetën të vështirë për ne,
Ne ende vallëzimi në varrin tonë,
Mosha na bën të harrojmë,
Tango na sjell të drejtë në një ecje e shpejtë…
Tango na sjell të drejtë në një ecje e shpejtë…

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Pra ateist foli …

Kështu foli Ateist…

Bota gjithashtu vjen pa perëndive,
Perëndia dhe perënditë janë në fund të vdekur.
Jo Perëndia është më në shtëpinë tonë,
Ne nuk besojmë se, atë që na ka urdhëruar.

Unë nuk mendoj kështu – Nuk ka të bëj,
Njeriu përcakton jetën e tij.
Determinizmi nuk është qarkut,
Në të gjitha kërkimin tim.

Jo Perëndia ka para,
Si për të jetuar,
Në të gjitha dekor tij mëkatare,
Unë jam i lirë në kërkimin tim.

Fetë në strukturën e tyre,
Marr në mbrojtje njeriun në natyrën e tij.
Harruat arsye dhe kërkon përulësi,
Në fatin e Zotit keni frikë.

Vënë jashtë për një jetën e mëvonshme,
Termat Jetztsein si gjykim,
Pas shpëtimit ne duhet të synojmë,
Jeta në aspektin hyjnore.

Pra, ajo ishte në të kaluarën,
Metafizika si shërimin e jetës sonë.
Por sot unë nuk jam i gatshëm,
Feja është për mua tani kot.

I pastruar një pus,
Në zhvillimin tonë kulturor,
Ishte besimi në perëndi me agoni,
Edukimi moral në përgjithësi.

Por sot, me gjithë kompleksitetin e,
Besimi është vetëm një veprim i praparoje.
Ajo rrahje vetëm na në pazgjidhshme,
Jo arritur implikime për bishtalec moderne.

A besoni në Zot,
Le të ju ungenommen.
Veçanërisht pyetja në vdekje tuaj,
Vështirë i dukshëm dhe mjaft blurry.

Unë nuk besoj,
Rrinë në gjërat racionale.
Feja jep mua radhë asgjë,
Kështu sukses jetën time.

Dhënia e Perëndisë ose jo?
Çfarë një pyetje pa kuptim.
Vetëm shikoni në dritën,
Të gjitha të ditës tuaj të re!

Jetojnë me vetëdije dhe me arsye,
Moralin gjetur në veten tuaj.
Kjo na ishte e gjitha e ardhmja e njeriut,
Sepse njerëzimi është i detyruar.

Fetë të çojnë sot vetëm për Luftën,
Të isms luftojnë njëri-tjetrin.
Secili dëshiron fitoren e saj të fundit,
Ata ndikoj në spazma e pafund.

Säkulär qëllimi ishte e gjitha Shtetet,
Feja është vetëm një mjet në privat,
Ne nuk mund ta mohojnë veprat e tmerrshme,
Hyri në emër të fesë.

A besoni në Zot?
Unë mund të përgjigjem vetëm në negativ.
Unite Qielli dhe morali vetë,
Pastaj unë jetoj deri sa unë të vdes…

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   
Faqet: 1 2 Tjetër

Faqja tjeter »

Kjo faqe punëson Wavatars plugin nga Shamus Rinj.