Rënë i Luftës së Dytë Botërore (Rënë i Luftës së Dytë Botërore)

Rënë i Luftës së Dytë Botërore është një animuar, dokumentar e të dhënave të shtyrë në lidhje me luftën dhe paqen. Ai shikon në koston njerëzore të Luftës së Dytë Botërore dhe paraqet numrin e luftërave në histori, duke përfshirë tendencat në konfliktet e fundit, përfaqëson në masën.

Përshëndetje Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Shtatë milion vjet të evolucionit të njeriut …

Përshëndetje Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Siç kemi qenë njerëz? Historia e njerëzimit …

Përshëndetje Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

spango: me kalimin e kohës …

Përshëndetje Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Story nga perspektiva e patates

Përshëndetje Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Historia e çajit

Përshëndetje Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

KOLLEG88: Matter dhe mendjen…

Mutacion dhe përzgjedhja. Që nga Darvini ne e dimë,se fitorja e fortë dhe të dobët të humbasë. por mjerë, në qoftë se ndryshimet e mjedisit! Pastaj, papritmas, fituesit janë të vdesin jashtë dhe të mbijetojnë Mick Rigen. Në fazat e evolucionit të konkurrencës me bashkë-operative fazat e integrimit janë vazhdimisht në ndryshim nga. Por mbarështimi i pasardhësve vështirë se do të ishte e mundshme pa sakrifikuar nënën dashuri.

përparimi material, Konkursi arritje, sukses- dhe fuqia e të menduarit në njërën anë – dëshira për bashkëjetesë paqësore, gegenseitiger lnspiration und geistigem Wachstum auf der anderen. Ne kemi nevojë në ekonominë globale më konkurruese ose më shumë partneritet – ose të dyja duhet të jetë i balancuar? Raporti midis fitimit, fizibilitetin teknik dhe përgjegjësi morale për të kompensuar? Si mund të konkurrenca e lirë të ndahen efektet e saj pozitive?

Përshëndetje Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

1918 – Ishte një revolucion në Braunschweig?

Dietrich Kuessner flet për momentin shumë trajtuar revolucionit nëntor në qytet dhe vend Braunschweig në pikëpyetje:
"Ishte një revolucion?«.

Bazuar Burime rrallë cituara Kuessner thekson rolin e vazhdimësisë në qeveri dhe administratat, savaging një revolucion në fillim. Ai udhëheq tezat e tij si publikuara nga Wulf Otte dhe Maik pa ekran në kohë "Nga Monarkisë dhe demokracisë" vazhdon.

Dieterich Kuessner, Pastor në Lutheran Church i Brunswick. R. Ai është i fundit në 40 Vite shqyrtuar në mënyrë kritike historinë e vendit dhe Braunschweigischer Braunschweigische Kishës Luterane në socializmit Kombëtare.

Përshëndetje Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

“Gjithë fuqia për sovjetikët”- Historia dhe aktualiteti i demokracisë sovjetike …

Lëvizja Këshilli u zhvillua në turbullira politike të ditës nëntorit 1918 dhe muajt në vijim, duke kulminuar në Gjermani. punëtorët- dhe këshillat e ushtarëve doli pas modelit sovjetik si rezultat i Luftës së Parë Botërore dhe revolucionit nëntor si avokimit unmittebare të atyre njerëzve, e cila u kthye kundër politikës së mëparshme. Ata ishin zëdhënës i kësaj lëvizjeje. Ata ndoqën qëllimin e një demokratizimit radikal e politike, dhe prodhimi ekonomik, nga shoqata e industrive kyçe.
punëtorët- domethënë demokracia kanë bërë të mbizotërojë këshillat e ushtarëve, dështoi megjithatë në kapitalizëm.

Dita e pranishme
– shekull më vonë – Ne do të donim që të merren më në hollësi me sistemin e këshillave si një formë e drejtpërdrejtë e demokracisë.
Ne kërkoni për historinë e ideve dhe përvojave origjinës, duan të marrin në funksion të zhvillimit historik, për të ndjekur, të cilat mund të ketë interesa çuan në dështimin e lëvizjes Sovjetik .
Por edhe në qoftë se lëvizja këshilli në Gjermani ka dështuar, por ideja e tyre jeton në kokëfortësi deri më sot, është marrë në mënyrë të përsëritur dhe pershtatur.
Prandaj kemi të bëjmë me një diskutim të moderuar të ekspertëve dhe me një në thellësi seminare intensivisht me idenë e këshillit demokracisë dhe të mendojnë përpara edhe në rrethanat aktuale dhe për të diskutuar.

Ne jemi duke diskutuar me:
Prof.Michael Buckmiller (shkencëtar politik, Hannover)
Dr. Bernd Röttgermann (shkencëtar social, Brunswick)

Përshëndetje Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Sundimtarët e Evropës që nga viti 400 v.Chr. …

Përshëndetje Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   
Faqet: 1 2 3 Tjetër

Faqja tjeter »

Kjo faqe punëson Wavatars plugin nga Shamus Rinj.