Kaufbar Брауншвајг – “паднал од норма…”

ДРК-продажен е куќа социо-културни со вкусна храна и широк спектар на настани.

Консултации соби со закажување советување и миграцијата совети, на побарувачката и на англиски јазик, Арапски или француски. Во проектите KreativBar, Sprachbar, ДРК фустани центар јакна и панталони или во DRKFlüchtlingsarbeit, Крводарителска и волонтерска работа координација Црвениот крст Вие исто така може да се вклучат.

Z.Zt. водење на изложба:
Perspektivwechsel
Фотографии и текстови од луѓе,
на “паднал од норма” се.

Здраво Ханс

www.pdf24.org    Испрати Лас PDF   

Do it yourself: Holographie

Unter Holografie (auch Holographie, von altgriechisch ὅλος holos, deutsch ‚ganz‘, ‚vollständig‘ und -grafie) fasst man Verfahren zusammen, die den Wellencharakter des Lichts ausnutzen (und zwar seine Interferenz- und Kohärenz-Möglichkeiten), um systematisch anschauliche Darstellungen zu erzielen, die über die Möglichkeiten der klassischen Fotografie hinausgehen (mathematisch gesehen wird ein dreidimensionaler Gegenstand aus einem zweidimensionalen Abbild seiner Fouriertransformierten rekonstruiert, wobei der Blickwinkel wichtig ist). Die Motive scheinen bei der Betrachtung frei im Raum zu schweben. Bei seitlichen Bewegungen kann dabei auch um ein Objekt herumgesehen werden und bei beidäugiger Betrachtung entsteht ein vollständig dreidimensionaler Eindruck.

Holografische Verfahren werden zunehmend auch in der Messtechnik eingesetzt, zum Beispiel in der Elektronenmikroskopie. Als Hologramm (altgriechisch γράμμα gramma, deutsch ‚Geschriebenes‘, ‚Botschaft‘), auch Speicherbild, bezeichnet man eine mit holografischen Techniken hergestellte fotografische Aufnahme, die nach Ausarbeitung und Beleuchtung mit kohärentem Licht ein echtes dreidimensionales Abbild des Ursprungsgegenstandes wiedergibt. (Википедија)

Mit ganz einfachen Mitteln kann man selber Holographien bewundern. Man muss nur etwas basteln. Do it yourself: So kannst du Hologramme erzeugen! (овде)

Man kann auch eigene Bilder als Hologramm gestalten. Wie zeigt dieser Link: Do it yourself

Здраво Ханс

www.pdf24.org    Испрати Лас PDF   

Лажел: Роланд Спојувач за AFD во Баварската државна избори …

Песната "Миа Нед!"Дали да стане вирусна хит на Фејсбук, оди кон два милиони пати. Песната на Роланд Hefter е молба против AFD, кои во регионалните избори на 14 октомври 2018 ветувања во Баварија многу гласови…

Здраво Ханс

www.pdf24.org    Испрати Лас PDF   

Адриен Kalisch: Сликарство на страст …

Адриен се сретнав во мојот медицински студии во педијатријата. Таа беше Вард лекар и I Од студентите во практичната година. Работата на детското одделение ми даде многу забава – и јас мали деца со мојот исмејување (рекордер, Хармоника итн) ужива.

Addi конечно се населиле во приватни ординации и сега јас се најде нов контакт во вашата во вашите слики.

Ако сакате да ги видите Вашите слики попрецизно, да одат во вашиот Gemäldegalerie.

Кој сака, може исто така да Контакт ги понесете со вас.

Здраво Ханс

www.pdf24.org    Испрати Лас PDF   

Стрип на анорексија: Ninette – Тенок не е доволно … – (анорексија нервоза)

"Под www.ninette.berlin е достапна сега на национално ниво, приватно финансиран интерактивна платформа и иницијатива NINETTE за едукација и превенција на нарушувања во исхраната достапни. Целната група е особено 11-15jährige девојки, нивните пријатели и роднини.

Централната компонента на NINETTE е интерактивен стрип "NINETTE - тенки не е доволно тенка". Во 11 Последици од денеска ќе ја раскажува приказната на девојката Janette, уредот во вител на анорексија и се бореше назад во живот со терапевтска помош и поддршка на нејзините пријатели и семејството на патот. национално помош и онлајн консултации прв пат требаше да се вградени во стрип и на целата платформа. "

Целната група е особено 11-15jährige девојки, нивните пријатели и роднини. интегриран онлајн советување услуги се од Франкфурт центар за нарушувања во исхраната, ANAD e.V. и Вага E.V. предвидени. Патронажната презеде Сојузниот министер за здравство, Херман Grohe.

Здраво Ханс

www.pdf24.org    Испрати Лас PDF   

Хроника на литература (Хронологија)

Книжевноста е дел од нашата култура. Многу писатели се обиделе, но малкумина имаат привилегија, да припаѓа на светската книжевност. Еве една кратка хроника од најзначајните книжевни примери. Преглед ќе добиете за да се движите низ и кликнете на “Мапа на сајтот”. Едноставно одберете посакуваната титула со глувчето за да се дојде до детален опис на Википедија.

Ви посакувам многу забава и интересен увид.

Исто така доста интересни: одигра светската книжевност со Playmobil Сомерс светската литература да се оди

CIAO Ханс

www.pdf24.org    Испрати Лас PDF   

Mythos – Звукот на Че Гевара …

Фидел Кастро почина. Многу децении одредени харизматичен говорник судбината на Куба. Без разлика дали од Фидел како мит – за неговите поранешни колеги Че Гевара – ќе се формира, е неизвесна. Фидел отфрли култ на личноста секогаш почнувајќи.

Постојат многу песни на Че Гевара, го прослави својот живот.
Еве неколку извадоци …

CIAO Ханс

www.pdf24.org    Испрати Лас PDF   

Ајуб Ogada – Kothbiro … Африканската музика …

Повторно и повторно го доживувам феномен: во моето радио емитувања, многу песни, но со наслов, постојат редовни пребарувања.

Кенискиот текстописец Ајуб Ogada беше busker на Северна линија, кога тој доби доволно внимание, во доцните 80-ти од страна на реалниот свет. Со својот едноставен disarmingly аранжмани тој го направи 1993 Направи траен впечаток. Со виртуозна леснотија врз Источна Африка инструмент – Лира нарекува nyatiti – Ајуб беше како актер со многу шарм и топол глас повторно музички центар. Тој покажа Африка со сите свои чувства…

Еве еден извадок:

CIAO Ханс

www.pdf24.org    Испрати Лас PDF   

Концерт – 20 Години DIDF Брауншвајг …

Точно 20 Години основано здружението на профит интеркултурен Форум DIDF. Тогаш се бореа DIDFgegen ксенофобија и расизам во Германија. Во исто време против воениот удар и апсења, Тортура и егзекуции во Турција.

Групата “четири вдишувања земјиште”, Преведен на средства “четирите дишење Земјата”, се состои од четири добро познати и професионални уметници.
За четири години, тие доаѓаат во Европа со еден на друг и да ги инспирира многу од нашите колеги човечки суштества.
Нивната музика се карактеризира со турско-курдски фолк музика.

CIAO Ханс

www.pdf24.org    Испрати Лас PDF   
Страници: 1 2 3 4 Следна

Следна страница »

Овој сајт вработува Wavatars додаток од Shamus Младите.