Komik: West_Sahara – Kolonia e fundit në Afrikë…

programe të ndryshme u përpoq…
Download West-Sahara.pdf

Loading komike merr disa… (Firefox)

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Asadian përshtatur: Kurrë – Një Passion Armen…

Asadian përshtatur

Asadian përshtatur

Gjenocidin e armenëve ndodhi gjatë Luftës së Dytë Botërore nën përgjegjësinë e Turqve të Rinj, formuar nga Komiteti Organizativ i Unionit dhe Qeverisë Progresit të Perandorisë Osmane (Wikipedia).

Asadur Asadian kujton në saj të Ekspozita e pikturave në St. Kisha Michaelis dhe Jakob-kemenate (Full Screen djathtë fund të plugin) gjenocidi kundër armenëve 100 Vite. Ekspozitave janë nga 09. Prill deri 09. Më shumë 2015 për të parë.

Ai bëri një vrapim mbresëlënëse në e tij piktura të mëdha-format emocionet e tij.

Unë nuk mund të veprojë jashtë dhimbje në pikturat e mia, Unë nuk e di, në qoftë se unë mund të merren me të kaluarën, familjen time dhe popullin tim…

Këtu katalog ekspozitë

NDR nuk është një artikull nga Wolf-Hendrik Müllberg imazhet e Asadur Asadian: “Kurrë” – Genocidin armen
Neni nga Sina në Rühland BRAUNSCHWEIGHEUTE.DE
Neni nga Birgit njerëzit në Unser38.de

Artikuj në Braunschweiger Zeitung:
09.04.2015
Der_Gekreuzigte

15.04.2015
Asadur Asadian përpunuar në fotot e tij gjenocidit armen

24.04.2015
Kunst_gegen_das_Vergessen

NDR_KULTUR_Sendung:

Ja një video e ceremonisë hapëse në Kishë Michaelis, dhe pastaj përshtypjet e pikturave të tij.

Pritini 2014 Trailer Official Film Shqip Gjenocidi Armen

CIAO Hans

PS: Një artikull të vjetër – Piktura në vaj e mikut tim armen Asadur Asadian ...

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Kabare në të mirë të saj – Volker Pispers: “… deri kohët e fundit në vitin 2014”

Volker Pispers (* 18. Janar 1958 in Rheydt) ist ein in Düsseldorf-Oberkassel lebender politischer Kabarettist. Einem breiteren Publikum wurde er vor allem während des Irakkriegs durch seine Kritik an der Politik der USA bekannt. Näheres zum Leben und Werdegang siehe auf Wikipedia.

Lacher mit realem Hintergrund, die einem mitunter im Halse stecken bleiben und zu neuen Wegen anregen

Ich wünsche euch einen guten Rutsch ins Neue Jahr 2015!

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Rock 'n’ Oldies roll …


rocknroll
Rock 'n’ Oldies roll …

Der Rock ‘nRoll ein Lebensgefühl,
ich bekam nie genug von diesem Spiel,
er reizte die Sinne, macht mich ganz agil.
In mancher Disco er mir recht gefiel.
Ich sah nach den Mädchen und suchte nach Flammen,
mit denen wollte ich sein dann zusammen.

Doch mein uralter Jägertrieb, erfolglos er blieb,
die Mädels hatten mich einfach nicht lieb.
Troztdem der Rhythmus mich gefangen nahm,
stets machte er mich sehr anschiegsam.

Die Zeiten vergingen, Musik sich neu fand,
der Rock ‘nRoll war kaum noch bekannt.
Doch hör ich die Gitarre in ihrem Sound,
dann fühle ich mich stets sehr inbound.

Der Rock ‘nRoll den Trübsinn vertreibt,
nur Lebensfreude beim Tanzen dann bleibt.
Drum hör ich ihn ständig stets wieder,
belebt er doch all meine Glieder.

Rock 'n’ Roll auch in hohem Alter,
ein froher Lebensgestalter.
Hör einfach nur die Melodie,
wipp mit den Schenkeln in Symphonie.

Denk an Vergangnes mit vielem Schwung,
entdecke deine Begeisterung.
Das Leben mit all seinen Problemen,
ist leichtertut’s den Schwung dir geben.

Vertrieben sei die Depression,
das Leben genießen sei deine Passion.
Aktiv gestalten ist des Lebens Sinn,
egal wo es hingeht: këtu- oder dahin.

Der Zufall spielt stets seine Rolle,
lass einfach los deine Kontrolle.
Gönn dir die Muße in dem Treiben,
Trübsinn soll einfach unterbleiben.

Wirst du vom Jäger dann zum Sammler,
bist nicht mehr nur der alte Rammler.
Genieß die frohen Freundschaftsgrade,
sonst wär es um dich wirklich schade.

Auch im Alter gibt es den Genuss,
und Rock ‘nRoll ist Musenkuss.
Am liebsten nähm ich die Gitarre,
bevor ich hier nochganz erstarre.

Komm Mädel es gibt nur ein Leben,
ob alt ob dickwir wollen einen heben.
Wir recken all unsre Glieder,
so froh sehn wir uns selten wieder.

Spürst du die Freude in den Takten,
gehören wir auch zu den Abgewrackten.
Der Rhythmus unser Seelentreiben bestimmt,
und ohne Angst es uns mitnimmt.

Drum lass uns Tanzen zu den Reigen,
wir uns in Lust dann wohl versteigen.
Der Rock ‘nRoll gibt frisches Blut,
das tut unserer Seele gut.

Also vergiss ruhig alle Sorgen,
verschieb sie einfach nur auf Morgen.
Die Sonne uns dann kräftig scheint,
vielleicht sind wir dann noch vereint.

Der Rock ‘nRoll nimmt alle mit,
egal ob jung ob alt im Schnitt.
Ein paar Takte wollen wir noch verbleiben,
uns der Musik einfach verschreiben

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Poemë: SHBA – NSA …

SHBAGuantanamoBradley-Manning-192x300

SHBA, SHBA,
Allseits da,
gjithmonë afër,
pa Justitia…

Guantanamo – Katharsis?
Alfa dhe Omega,
pazgjedhshëm për Amerikën?
Ligjërisht mjaft incognita.

NSA, NSA,
Është e vërtetë,
Ka buxhetin,
Si një ZK.

Km / h?
NSA ishte tashmë atje!
zoti qoftë lëvduar!
por cuditerisht!

SHBA – bota User,Edward Snowden
Orwell nah,
Por është e vërtetë,
Colt im Gürtel jump sasa.

nganjëherë shfrytëzuar atë,
Duke ecur hurra,
Mendova për mua,
A është e vërtetë?

Manning dhe Snowden,
heronj vërtet.

Menetekel USA,
I gjithë gjë BEJAH.

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

100 Vite – piktori dhe artist grafik Erich Constein …

Brigitte Constein-GULDE prezantuar si pjesë e serisë së ligjëratave Qendra Paqe Braunschweig e.V. – “Drejt një kulture paqeje” – Puna e babait të saj para se të.

Erich Constein erdhi vetëm 1955 nga robëria rus nga 16 Vitet e luftës prapa dhe u shënua nga tmerret e luftës. Kundër harruar kujtimet mizore, ai filloi të pikturoj dhe tregon në imazhet e shumta të saj, pasojat e luftës në. “Ajo është që të përshkruaj detyrën time si”, ai tha Brigitte në moshë të re.

Pas luftës, ai vuri në dukje “spërkatje të ngjyrës kafe” në Republikën e re Federale drejt. Edhe me çështjet e mjedisit ai punoi në fillim. Teatri shteti ai shikonte fazë valle në formën e baletit dhe të mbajtur lëvizjen në mënyrë të vendosur me ngjyrat e saj.

Brigitte Constein-GULDE mori përvojën e babait të saj në moshë të re dhe më vonë edhe vetë në pursuits artistike. Ajo ka babai i saj ngritur një monument me fjalën e saj emocionale.

Me lejen e tyre lloj këtu janë disa fotografi nga pasuria e babait të saj:

Këtu janë disa fotografi të Brigitte Constein-GULDE, i lindur 1946 në Kiel:

ekspozitë:
“zabel” – Brigitte Constein-GULDE im Louise-Schroeder-Haus Braunschweig (në 27.09.2013)

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Performance – “Ngritje”

U takuan në qytetin e artistit performancës Andreas Kothe i njohur edhe si "një nga ato" I ...

Unë vetëm le fotografitë flasin dhe artisti:

Link për një performancë më parë: Performance - Aulasaukaulalakunst ...

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Satirë Fest Brunsviga: Thorsten Stelzner – tagesthemen …

Thorsten Stelzner, Poeti në Braunschweig, mund të shikoni thellë në shpirtin e jetës. Ajo që ka përjetuar në vitet e tij të jetës si çdo gjë rreth tij dhe vëzhgoi Wolfenbütteler amtare, pasqyruar në vargjet e tij. Thorsten Stelzner është një caviler, Lästerer, Gjyqtar, Nörgler, Lästermaul, Tintesmühle.

Biografia e tij ai e përshkruan si vijon:

Drita e botës, unë pashë,
sepse unë nuk ishte i verbër
në moshën vetëm sekonda,
sepse unë isha një fëmijë .....

Kjo ishte në 19.03. 1963 në Wolfenbüttel qetë - rrugë Jagermeister - prindërit - dy vëllezërit e motrat - dy lacerations - një Gehirnerschühütttterung - ende rezonon pas! Pastaj të shkojë në Brunswick / West Qyteti. Shoku mjaft e dhunshme kulturë për një 7 vjeçar. Në fytyrë kishte. Më parë, në të dytë, në ditën e tretë, - Unë kam qenë ato të reja dhe të reja janë të trashë dhe viktima. Ndryshimi Class, super! Tani unë nuk ishte më vetëm budalla te re, por edhe Bruins dhe frikacak. Kjo duhet të ndryshojë, disi më vonë, ne do të merrni për të.

Ai lejoi të më, Video pamjet e tij “tagesthemen” për të bërë satirë vështirë në Brunsviga.
Këtu janë disa fragmente:

Links:

 • Faqe Hyrëse i Thorsten Stelzner
 • Kalendar 2012 - Tagesthemen - Poezi / Calendar Art Stelzner / Lehnhof
 • CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Paqja kërkon Postera …

  “Paqja kërkon Postera, Dreams, Vizioni dhe imagjinatë”, thotë Manfred Kemper. Ai është anëtar i Qendra Paqe Braunschweig e.V. dhe postera për punë paqes krijuar. Ndoshta njëra ose tjetra parë ndonjëherë atë me një pankarte rreth qafës së tij në Braunschweig. Fokusi i Qendrës për Paqe janë: Zhvillimi i një kulture paqeje, Puna Qëndrueshëm paqe, Nxitja e jo dhunen dhe tolerancës, Informacion mbi armë dhe luftëra, Leksione dhe ekspozita për çështjet e politikave paqe. Manfred bën me postera të tij a të kontributit.

  Qendra Paqja është pjesë e Aleancës Brunswick të Paqes. Si Manfred më ka dhënë liebensürdigerweise një pjesë e posterave të tij për botim, I vënë atë në blogun tim. Numri do të plotësohet…

  Në një intervistë për Radio Okerwelle u prezantua puna e Manfred KEMPER.

  Më poshtë fragmente nga një intervistë në Radio Okerwelle 104,6

  Postera për Punë të Paqes:

  lajm i trishtuar: Manfred Kemper *3.3.1943, në 6.3.2019 i vdekur. Në Memoriam Manfred Kemper

  CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Kalendar 2012 – Çështje të ditës – Poezi / Art Calendar Stelzner / Lehnhof …

  Vetëm kliko imazhin…;-)

  Kalender 2012 Tagesthemen

  Të martën, 22.11.11 (Data e bukur) ai është përfundimisht nga presioni!
  Poezi / Calendar Art 2012 nga shtëpia Lehnhof / Stelzner
  13 Pikturë shkëlqim të lartë printime në A3
  me 12 përshtatet me tekste të zgjedhura !
  Karrige TV, Man-Konsumenti, Fotografi, Çështje të ditës ….
  për të porositur tani nën – [email protected]
  Çmim: 15,– € plus Puerto

  CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   
  Faqet: Prev 1 2 3 4 Tjetër

  « Faqja e kaluarFaqja tjeter »

  Kjo faqe punëson Wavatars plugin nga Shamus Rinj.