Anti-War në Braunschweig 2011 …

Auch dieses Jahr rief das “Braunschweiger Aleanca për Paqe” zum Antikriegstag auf.

Dieses Jahr standen folgende Forderungen im Mittelpunkt:

 • Keine deutschen Kriegseinsätze weltweit
 • Bundeswehr nga Afganistani
 • Keine Waffenexporte in Krisengebiete
 • Für Frieden zwischen Palästina und Israel
 • Abrüstung und soziale Entwicklung statt Krieg
 • Bei sonnigem Wetter erläuterten die FriedensaktivistInnen ihre verschiedenen Aktivitäten. An einemDiskussionspavillonkonnten Interessierte mit den Rednern des Qendra Paqe Braunschweig e.V. weitere Informationen erhalten.

  Besonders schön fand ich die Bildergalerie von Braunschweiger Kriegsgegnern zu denSchrecken des Krieges”. Gemalt wurden sie in Anlehnung eines Bildes von Pablo Picasso, das er zu der Bombadierung von Guernica malte. Unë mendoj se, auch die Bilder der Braunschweiger Kriegsgegner drücken den Aufschrei der Gefühle sehr gut aus.

  Hier das Orginal von Picasso:

  CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  50 migrimi vjetore – Koncert i Saz dhe kitarë grupe të DIDF …


  Shkarko Video ose MP3

  50 Jahre ist es jetzt her, dass die ersten türkischen Arbeiter in Deutschland eintrafen. Aus diesem Anlass veranstaltete der türkische Kulturverein DIDF ein Konzert.

  DIDF ist ein Dachverband von Vereinen aus der Türkei und wurde im Dezember 1980 gegründet. Heute ist er in mehr als 35 Städten vertreten und ist ein Forum für türkische und kurdische ArbeiterInnen für Völkerverständigung und internationale Solidarität. DIDF versucht eine Brücke zu bauen zwischen den Problemen der Nichtdeutschen und der Migranten. Jeder kann mitmachen oder Mitglied werden.

  Das gemeinsame Feiern zwischen Türken, Kurden und Deutschen auf dem Jubiläumsfest hat mir viel Freude bereitet

  CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Performance – Aulasaukaulalakunst …

  Traf ich in der Stadt den Performance-Künstler Andreas Kothe alias “Një nga ata” …

  Unë vetëm le fotografitë flasin dhe artisti:


  Shkarko Video ose MP3

  CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Frikshëm Këshilli Balada e Braunschweig – në zgjedhjet lokale të shtatorit 2011 …


  Schaurige Moritat
  Këshilli i Braunschweig

  Dhe këshilli i qytetit, duke bërë plane,
  dhe ai vazhdon edhe për të vepruar,
  dhe qytetarët mbante ngarkesa,
  por ai nuk e sheh, se ajo ishte.

  Një zë në shumicën
  dhe e udhëhequr nga Hoffmann,
  është verscherbelt, çfarë qytetari,
  dhe private dhe çdo gjë është e.

  Kanalet dhe shkollat
  shkoni tani në duart e huaja,
  por Hoffmann nuk mburret,
  Borxhet nuk janë të njohur me të.

  Por qytetarët e saj këtu në Braunschweig,
  beson thëniet se në vend nuk,
  sepse uji dhe shkollat
  mbetet detyrë Braunschweig parë.


  Kjo këshillë e hirit Hoffmann,
  ka humbur shumicën e objektivit Braunschweig,
  Falë Zotit tani zgjedhje së shpejti,
  Brunswick ka nevojë për një të ri’ profil.

  varfëria e fëmijëve është një çështje
  pothuajse në çdo komunë
  dhe Hartz IV nuk është e mjaftueshme për të jetuar,
  Fëmijët disavantazh shkakton atë.

  Dhe varfëria takon familjes,
  në shkollë dhe në Hort,
  dhe prindërit kanë nevojë për ndihmë,
  për Këshillin është në fjalë.

  Pa arsimim në shkolla
  qëndrojnë mundësitë të vërtetë e keqe,
  vetëm të pasurit marrë përpara
  dhe të varfërit mbetet një shërbëtor.

  Studentët gjithashtu të paguajnë paratë
  për semestër në hidhërim,
  por arsimi është për të gjithë,
  duhet theksuar pagesën.

  Barazia e sekseve
  është larg nga të qenit të arritur,
  Unë jam femër Ja keqe ime,
  Unë jam mashkull kështu që unë kam marrë lehtë.

  Edhe pleqtë këtu në Braunschweig
  janë të vetmuar dhe shpesh të varfër,
  shtëpitë e vogla, pak kujdes,
  nuk mjafton është bërë për shkak se.

  Është trupi im, si my’ shpirt,
  jo normale se si do të,
  përfshirje (*) tani është zgjidhja,
  kjo është e të Drejtave të Njeriut të OKB-së!

  Po mobil mirë, ne mbetemi woll'n,
  por makina lëndëve qytetin,
  biçikletë të mirë dhe autobusë,
  kot, kjo do të ishte këshilla ime.

  Dhe e tanishme – dhe, e cila është e rëndësishme,
  por vetëm atomike – kjo është budalla,
  decentralizuar shumë, teknologji të re,
  Natyra e merr atë, atëherë nuk shtrembër.

  Dhe kultura në kuptimin më të mirë
  ishte tërësisht për të gjithë,
  të rinj ose pleq,
  Paraja është e nevojshme – dhe të vërtetë.

  Gjithashtu e Aliut në këndin
  ose Arina në lokal
  përkasin Braunschweig, Qytetarët janë këtu,
  shpresoj, shkojnë të gjithë zgjedhjet e.

  Pra qytetarët e tyre të gjithë nga Braunschweig,
  në shtator ajo është në,
  Braunschweig ardhmja ju vendosni,
  ju jeni 16 mund ju u.

  Pushtet kryqin tuaj në vendin e duhur,
  trupat Hoffmann – ajo zgjedh nga,
  thjesht zgjedh majtas für'n Braunschweig ri,
  sjell Këshillit të Megjithatë herë në gishtat e tyre!

  PS: *Përfshirja = e fjalës përfshirjen (inclusio latin, "Përfshirja") do të thotë përfshirjen, përfshirje, Einbeschlossenheit, Përfshirja dhe ndodh si një term teknik

  CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Thorsten Stelzner: Door të Ardhjes…

  Dhe – ne gjithashtu kemi një poet në Braunschweig – Shkrimtar satirik dhe poet, Bezdisur për ndonjë gjë në mënyrë të shkëlqyer… I lindur në Wolfenbüttel ai përjeton tani “I gëzuar” në Brunswick perëndim të qytetit. Për fat të keq, shumë shumë pak nga ajo do të publikohet. Kush kujdeset për punën e tij, vizitoni faqen e tij: këtu. Nuk ju do të merrni një pasqyrë në botimet e tij (Vëllimet e poezisë, CD).

  Gjatë Ardhjes është Stelzner e ka bërë atë: çdo ditë një derë të re me një surprizë të vogël…

  “Njerëzit kanë nevojë për një të keqe të hidhur, Fieses, Mieses, Mysteriöses” pakten Thorsten Stelzner!


  PS: Nëse tag nuk është shfaqur, nga koha në kohë të fshini cookies!
  Shtesë e vogël: Santa del në pension !

  CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Berlin Compagnie – Luaj për Afrikën…

  Dje mora pjesë në një grup të luajë Berlin Compagnie. Tema e luajnë: “Të bardhët vijnë” – Pasimi në Afrikë. Rreth Nesh.

  Për mua kjo ishte si një përmbledhje të shkrimit tim të fundit në lidhje me Afrikën. Loja filloi me tregtarët, Bankier, Kolonizatorët dhe tregtarët rob, tren doni për të trajnuar nënshtruar kontinentin e zi në kërkimin e tyre për fitime më të mëdha. Ata nuk kanë skrupuj: Vjedhje, Vjedhje dhe gjenocid – çdo gjë është e lejuar…

  Me props thjeshta, të tilla si kapele me shenjën vendet e kolonizatorët (D = Gjermani, E = Angli, F = France, B = Belgjikë), ofroi lojtar një pjesë e gjallë, që na solli historinë e Afrikës, ndërsa do vetë përgjegjësinë tonë në këtë proces ishte.

  Afrika kishte shumë kohë para njeriut të bardhë një histori. Atëherë tregtia e skllevërve erdhi me të gjitha pasojat e saj (shumë i mirë, kam gjetur prezantimin e trafikantëve, duke folur me muzikë klasike për të skllevërve si krerë gjedhe!), nënshtrim dhe shkatërrimin e pjesëve të mëdha të Hereroisht dhe Nama popujve në Jug-Perëndim Afrikë dhe ngushtimin ulët shall të rebelimit Maji Maji në gjermanisht Afrikën Lindore (shih artikullin e mëparshëm këtu). Gjithashtu, papërshkrueshme çnjerëzor dhe nxitim e ish-mbretit Leopold II. i Belgjikës, Që e bëri Kongo në pronën e tij private dhe duke sakrifikuar jetën e njeriut për fitimin e tij, ka treguar mbresëlënëse (shoh filmin këtu).

  Vuajtjet e vendasit, të whippings, të shtënat – që shkoi nën lëkurë… Por zezakët nuk e marrin fatin e tyre me anë të thjeshtë – jo, ata rezistuar për transportet e skllevërve, rebeluan (Shënim i bukur, që një mund të siguroj skllevër pastaj transporton!) dhe u organizuan. Rebelimi i suksesshëm skllav në Saint-Domingue 1791, Napolon 1804 të kërkuar për të ndrequr – atë që ai nuk pati sukses -, me shpalljen e shtetit të lirë të Haitit, shtet i vetëm kolonial, e cila arriti pavarësinë e saj më vete (shih artikullin e mëparshëm këtu), ishte një shenjë e ndriçuar. Shumë tema janë luajtur.

  Edhe neo zeitigte plagët e tij në Afrikë. Oficerët ushtarakë lokale u bënë sundimtarët (si psh. Mobutu në Kongo, ai umnannte në Zaire – përsëri sot DR Kongo), ndjekur më tej interesat e fuqive koloniale. Ata plaçkitur vendin në mënyrë normale dhe pasuruar veten e tyre përtej masës. Mendjet Kritik, si psh. Lumumba në Kongo, u persekutuan dhe vranë – me mbështetjen e mjeshtrave të vjetër… (historia shih gjithashtu Hartë).

  Edhe sot, Afrika është në menynë e vendeve të pasura. Afrika e pasur me lëndë të parë është plaçkitur dhe tokat janë me interes për investitorët. “Landgrabbing” (shih artikullin e mëparshëm këtu) quhet një formë e re e okupimit.

  Deklarata e Mijëvjeçarit të Kombeve të Bashkuara vit 2000 kemi tani 189 U kërkon shteteve të, për Afrikën deri në vitin 2015 për të bërë një realitet për çdo person të drejtën e zhvillimit dhe për të liruar të gjithë racën njerëzore nga skamja. Heroics – duket si e realitetit, Unë do të përshkruaj në artikullin tim të ardhshëm…

  Të gjitha në të gjitha, ofroi teatrin e Berlin Compagnie një mbrëmje, dha shumë ushqim për të menduar. Edhe për klasat e shkollave, të cilët dëshirojnë të adresojë çështjen e Afrikës, një shtesë e bukur i gjallë.

  PS: një këshillë jo-detyruese dhe prenotim i shfaqjeve mysafir është në Karin skuqura Phone. 089/1298624 Di-Fr 9-13h möglich 😉

  CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Cristopher-Street-Day – Festival Sommerloch në Braunschweig…

  Am letzten Wochenende fand auch in Braunschweig ein Christopher-Street-Day-Festival statt. Christopher Street Day (CSD) ist ein Festtag, Gedenktag und Demonstrationstag von Lesben, Schwulen, Bisexuellen und Transgender. Der CSD erinnert an den ersten, bekannt gewordenen Aufstand von Homosexuellen und anderen sexuellen Minderheiten gegen die Polizeiwillkür in der New Yorker Christopher Street im Stadtviertel Greenwich Village am 28. Qershor 1969.

  2000 Besucher schauten der Parade zu und feierten gemeinsam mit den Schwulen, Lesben, Bi-, Trans- und Heterosexuellen. Nën moton “Demonstrativ für ein neues Klimastanden die Forderungen nach mehr gesellschaftlicher Toleranz und Anerkennung sowie gegen Diskriminierung.

  Ich war mit meiner Videokamera dabei und habe das bunte Treiben aufgenommen:

  Auch die Politik soll nicht zu kurz kommen

  Viel Spaß beim Ansehen!

  CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Braunschweig në 3D…

  Der 24 Vitin e Leonhard Pröttel nga Braunschweig ka një kandidaturë në Konkursin Google “Modeluar qytetin tuaj” shkoj. Er ist einer von 5 Finalisten des Jahres 2010!

  Leonhard studiert Architektur an der Technischen Universität Braunschweig. Unter dem Namender Uhlenbuschhat er etliche Gebäude aus Braunschweig in die 3D-Galerie von Google gestellt. Mit Hilfe des Computerprogramms SketchUp von Google lässt sich dies in viel Kleinarbeit bewerkstelligen

  Hier mal ein Video, das Braunschweig als 3D-Modell darstellt:

  Damit er gegen die internationale Konkurrenz bei dem Wettbewerb bestehen kann, schaut euch auch mal die anderen Modelle an und gebt euer Votum ab:
  Wettbewerb bei Google (votet natürlich für Braunschweig!)

  Ich bin von Leonhards Arbeiten fasziniert. Ob ich aber selbst auch die Zeit finden werde, in mühseliger Kleinarbeit mit SketchUp Modelle zu erstellen, wird sich finden. 😉

  PS: i cili dëshiron për të parë Braunschweig intensivisht në 3D dhe planet për të ecin vetë, CAN Shkarko Google Earth, Braunschweig të hyjë në një destinacion, dhe pastaj shënoni ndërtesave 3D photorealistic – pastaj anim pak, dhe ju jeni në rrugën Brunswick…

  CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Stolpersteine – kundër harruar…

  “Një person është harruar vetëm, nëse emri i tij është harruar.” …

  …dhe kështu që kjo nuk do të ndodhë, nisur artist Cologne Gunter Demnig 1995 projekti i tij “STOLPERSTEINE”. Mbarëkombëtar dhe në vendet fqinje të viktimave të tiranisë naziste duhet të mendohet.

  Dje kam marrë pjesë në një takim të Shoqërisë për Braunschweig. Në 9. Mars 2006 blloqet e parë shkaqet e mëkatit u vendosën në një shërbim publik përkujtimor. Ndërkohë mend 135 Pengesat për fatin e hebrenjve Brunswick. jetoi para kohës së socializmit Kombëtare 1.200 Judenjtë në qytetin tonë, 1938 qenë atje 638 dhe në maj 1945 vetëm shumë pak. Historia e turbullt e hebrenjve në Brunswick filloi në 1282. Wikipedia jep një përmbledhje të mirë të historisë së saj.

  Në sallën e Kuqe të kështjellës të studentëve 10.Klassen e John F. Kennedy High School Junior dhe Nibelungen-Realschule në prezantimet e tyre në lidhje me fatet e familjeve Spanjer-Herford dhe Meyer raportuar. Në mënyrë të qartë, gjithnjë në rritje kufizimet mbi hebrenjtë u prezantuan në Braunschweig, përfundimisht Familen detyruar të emigrojnë. Studentët ishin angazhuar në një projekt me këto familje dhe – ku arritshme – faktet sistemohen. Ata gjithashtu arritën, për të marrë korrespondencën me një nga anëtarët e fundit të familjes Meyer. Ai shkroi fjalë lëviz (edhe një poemë). Shkaqet e mëkatit për familjet të zhvendoset në vendin e tyre të fundit të qëndrimit të zgjedhur lirisht në disa muaj. Në këtë ceremoni edhe anëtarët e familjes nga SHBA janë regjistruar.

  Unë mendoj se është shumë e rëndësishme, për të mbajtur kujtimin e vuajtjes së Brunswick hebrenjve në studentët e rinj Awake. Vetëm nëse ato janë psh. merren në një projekt me këto ngjarje, kuptojnë ato, sa e vlefshme vlerat tona demokratike.

  Ndërkohë, në 97 qytete gjermane mbi 6.000 u shty Stolpersteine.

  NEU-TV: Upcoming TV-Feature: person: “Gunther Demnig” nga CNHBornerVimeo.

  Veprim “Pengesat për Braunschweig” është mbështetur nga Shoqata gjermano-izraelite, rritur ungjillore arsimit Brunswick, Protestant dekan Brunswick, Friedenszentrum Braunschweig e.V., Gesellschaft für Christlich-Jüdische Zusammenarbeit Niedersachsen-Ost e.V. und der Jüdischen Gemeinde Braunschweig.

  CIAO Hans

  PS(Hinweis eines Lesers): Der gewerkschaftlichen, sozialistischen, sozialdemokratischen oder gar noch der kommunistischen Opfer wollte man ursprünglich in Braunschweig absichtlich NICHT in dieser Form gedenken. Es gibt daher bisher auch nur eine Ausnahme!

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Teatri i vogël rrugë për Ditën Ndërkombëtare të Gruas…

  Podcast për Gratë me këngë të vogël…

  Shënim paraprak:
  Socialiste Gjermanisht Clara Zetkin propozuar në Konferencën e Dytë Ndërkombëtare të Gruas Socialiste për 27. Gusht 1910 në Kopenhagë, futja e ditës, një Ndërkombëtare të Gruas më parë, Megjithatë, pa favorizuar një datë specifike. Në 19. Mars 1911 ishte në Danimarkë, Gjermani, I njohur Austro-Hungaria dhe Zvicër, gratë e para. Duke zgjedhur datën e karakterit revolucionar e Ditës së Grave duhet të theksohet, sepse një ditë më parë, der 18. Mars, Ishte ditë e kujtimit për të rënë gjatë Revolucionit mars 1848. Për më tepër, ka pasur Komuna e Parisit 1871 filloi në mars. Në 8. Mars 1917 - Sipas rusisht (Julian) Kalendar 23. Shkurt - hynë në grevë në punëtorët e Shën Petersburg- dhe gratë e ushtarëve dhe gra fshatar për herë të parë e qarkut të varfër në anën e Vyborg, duke shkaktuar Revolucionin shkurt të. Për të nderuar rolin e grave në të revolucionit ishte në Konferencën e Dytë Ndërkombëtare të Gruas komuniste 1921 në Moskë me propozim të delegacionit bullgar 8. Mars adoptuar si ditën ndërkombëtare të përkujtimit. Sipas një tjetër prezantimi ishte me ftesë të Aleksandra Kollontait dhe pionierë të tjera të Leninit, i këtij viti, 1921, den 8. Mars"Dita Ndërkombëtare e Grave" shpjegoi.(Wikipedia)

  Sa i përket historisë së Ditës Ndërkombëtare të Gruas. Madje edhe atëherë, gratë luftuan për të drejta të barabarta për paga të barabarta për punë të barabartë, Hapja e sindikatave për gratë, das E drejtë vote (deri në fund të Luftës së Parë Botërore me 19. Janar 1919 E drejta e votës grave u prezantua në Gjermani!), e drejta për të punuar, e drejta për arsimim dhe për një shoqëri në baza të ri moral (heqja e “Hierarkia natyrore familje” me njeriun si patriarku).

  Më duket interesante, se nazistët ndaluar ditë kjo Ndërkombëtare të Grave dhe në vend të një “Dita e Nënës” – më shumë konceptimet e tyre të grave- dhe nëna Ideal përgjigjej – ku një festë zyrtare.

  Die Lëvizja e Grave është një lëvizje globale social, e cila ka për qëllim të promovojë të drejtat e grave. Nuk u përsëritur aspiratat sociale, anulojë Diskriminimit të Grave.

  "Për sa kohë që ne kemi për të festuar Ditën e Grave, mjete, se ne nuk kemi të drejta të barabarta…", tha Komisioneri Viviane Reding Luksemburg Evropian 2008.

  Propozimi për një teatër të vogël të rrugës:

  Si i tillë. 5 Njerëzit mblidhen (gratë si të jetë e mundur) dhe kanë pots dhe kohë druri lugë. Ata propozimet me kupave në tenxhere dhe e bëjnë siç duhet zhurmë e parë, për të zgjuar vëmendje. Para grupit një platformë të vogël është i ndërtuar (Kovë, Orange arkë ose të ngjashme).

  Një zëdhënëse embarks në podium përkohshme. Në fund të tjera në duart e saj Topfschlagen saj.

  Ai fillon një dialog të shkurtër:
  Qytetarët e Brunswick!
  Më 8 mars, ne festojmë Gratë Ndërkombëtare! Një ditë, të cilat gratë kanë luftuar në histori.

  (Topfschlagen…)
  Pjesa më e madhe që kemi arritur, por ende ne jemi të diskriminuar…
  (Buuhrufe…)
  Nga një barazi me burrat ne jemi ende larg! Ne nuk jemi duke shkuar për të vënë me dhe kjo është arsyeja pse ne avokat në ditë kjo Ndërkombëtare të Gruas për të drejtat tona!
  (Topfschlagen…)
  [drejtua audiencës]
  Ju do të thotë, sa gra në Gjermani fitojnë më pak se burrat?
  (Vlerësimet janë pranuar…)
  Hendeku pay mes burrave dhe grave është ende 23%!
  (i cili erdhi më të afërt për nga numri i shikuesve, të marrë një dhuratë të vogël…dhe Topfschlagen fillon…)
  Ju do të thotë, sa gra ka në mesin e studentëve? Dhe sa shumë profesorë femra eja 100 Karrige?
  (Vlerësimet janë pranuar…)
  54 % të gjithë studentët janë gra, në 100 Megjithatë Karrige vijë vetëm 6 Profesorët!
  (i cili erdhi më të afërt për nga numri i shikuesve, të marrë një dhuratë të vogël…dhe Topfschlagen fillon…)
  Dhe ju e dini, çfarë është përqindja e grave në organet drejtuese?
  (Vlerësimet janë pranuar…)
  Proporcioni i grave në organet drejtuese stagnuar në 12 % !
  (i cili erdhi më të afërt për nga numri i shikuesve, të marrë një dhuratë të vogël…dhe Topfschlagen fillon…)
  Punëtorët Wievile ulët të pagave në Gjermani janë gra?
  (Vlerësimet janë pranuar…)
  Ka 70 % ! Për meshkujt vetëm 10 % !
  (i cili erdhi më të afërt për nga numri i shikuesve, të marrë një dhuratë të vogël…dhe Topfschlagen fillon…)

  Dhe unë do të doja të përmend një numër pak e tjera:

  – Femrat, edhe në qoftë se ata kanë të njëjtin trajnim, njëjtën punë dhe të njëjtën moshë si homologët e tyre meshkuj, ende fitojnë 12 % më pak!
  – një në katër gra do të përfitojnë nga një ligj të pagës minimale!
  – Gratë e papuna nuk kishte asnjë të drejtë për Hartz IV, nëse partneri i saj fiton mjaft dhe në këtë mënyrë të japin rritje të kufizimeve financiare!

  Kështu, tani ju e dini, pse Dita e Ndërkombëtare e Grave është aq e rëndësishme për ne gratë!

  Singing fillon (ndoshta. me shoqërim kitarë):

  Dhe për shkak se gruaja është një grua,
  kështu që ajo ka nevojë për të lypur për barazi.
  Ajo nuk e bën mjaft e një kërcëllimë,
  kurrë nuk krijon barazi më parë.
  Drum ju bashkohet dhe t'ju bashkohet,
  së bashku ne jemi të fortë!
  Bota duhet të jetë tonë,
  Në të ardhmen unë mund pastaj…

  Dhe për shkak se ne jemi gratë Fraun,
  prandaj ne wolln gleichn paga nuk është se e vështirë!
  ka një zgjidhje të thjeshtë vetëm,
  paga minimale ka më parë!
  Drum ju bashkohet dhe t'ju bashkohet,
  së bashku ne jemi të fortë!
  Bota duhet të jetë tonë,
  Në të ardhmen unë mund pastaj…

  Dhe sepse ne werdn ende i ngarkuar,
  jep fund aktin balancues!
  po ne kryer gjysma e të gjithë,
  e çdo ditë të re!
  Drum ju bashkohet dhe t'ju bashkohet,
  së bashku ne jemi të fortë!
  Bota duhet të jetë tonë,
  Në të ardhmen unë mund pastaj…

  (në një modifikim të vogël të këngës njësi të B.Brecht)
  Së fundi ausklingendes Topfschlagen…

  CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   
  Faqet: Prev 1 2 3 4 Tjetër

  « Faqja e kaluarFaqja tjeter »

  Kjo faqe punëson Wavatars plugin nga Shamus Rinj.