Flow Përjetshme – Lindje, Aging, Sëmundje, Vdekje, Vdekje…

Heraclitus cakton me thënë "flukseve gjithçka" (PANTA rhei) dhe në deklaratën: "Ju nuk mund të hap dy herë në të njëjtin lumë". Po, jeta është si një lumë, Ajo fillon me burimin – lindje – dhe pastaj vazhdon nëpër kthehet shumë në det – vdekje – dhe humb veten në oqean. Nuk po ecën në mënyrë të qëndrueshme, një kthimi nuk është i mundur. Vazhdimisht ka lumin në ndryshim, çdo i dyti ai është në një pikë të ndryshme. Vetëm përsëri ai nuk mund, Kurs i saj vazhdon.

Koncepti qendror filozofik në Heraclitus është Logos, një parim unifikuese të kundërtave, që mbizotëron çdo gjë dhe çdo gjë është e bazuar. Palosjen e të kundërtave që po ndodh këtu ndoshta "sipas mosmarrëveshje dhe obligim" në raportin e tensionit të polet përkatëse referente. Ditë dhe natë, vetëm "sëmundje e bën shëndetësor këndshme, E keqja është e mirë, Bollëk Hunger, Trouble paqe ", Gods janë të mundshme vetëm në kontrast me njerëzit.

Unë ende mund të kujtohet në mënyrë të qartë, Më pëlqen font “Në kundërshtim” (Mao Zedong) e kishte dashur si një adoleshent. Ai nuk ka drejtuar ndonjë gjë vetëm pas skemës së tezës -> Anti-Këto -> Sintezë, por kjo është edhe për shkaqe (Të shkaktojë një zinxhir të shkakut) dhe proceset e ndryshme janë të ndërlidhura.

Hermann Hesse shkroi në ditarin e tij në janar 1921: “Sa kohë e bën atë të çuditshme, për të njohur veten pak – sa më gjatë, të themi po për veten tuaj dhe për të rënë dakord për të në një kuptim überegoistischen! Si duhet të bëjmë për të ndjehen up përsëri, luftojnë me, Zgjidh nyjen, Pritini përmes nyje, të krijuar nyje të re! A është duke ardhur në një fund, dikur realizimin e plotë, harmoni të plotë, afirmimi i plotë dhe përfundimtar si, Ky qëllim është arritur: atëherë ju dhe vdes buzëqesh, që është vdekja, që është përmbushja e kësaj radhe të, hyrje të gatshëm në çrregullt, për të rilindur prej saj…“. Duhet të theksohet, se Hermann Hesse shumë i zënë me filozofitë lindore. Libri i tij rreth Bhuddas jetës – der “Siddhartha” – kishte bërë me një marrëveshje të kohës me themeluesit e mëdha fetare. Rezultati është atëherë tregim për fëmijë për Buda, Muhamedi dhe Jezusi (mund të ju këtu shikoni në).

Gjithashtu unë jam në një udhëtim, Unë dua për të simbolizuar në këtë video me fractals, Imazhet në fluks konstant…

Jung ka zhvillim mendor të njerëzve në 2 Fazat e ndarë kryesore: Në gjysmën e parë të jetës për njerëzit që të bisedoj, d.h. bëhet një anëtar i grupit gjendje. Ajo ka të bëjë me ndërtimin e një botë të përballet unë s, aftësia për Persona. Në gjysmën e dytë të jetës, puna e jetës së lëviz drejt vetëdijes më të madhe të njeriut nga vetja – është fjala për të ndërgjegjshëm vetë-zbulimit me qëllim të stimulimit të aksin ego-Vetë.

Nuk janë konstante antropologjike e “Mirë” dhe “I keq” – ngjashmëri në etikën e të gjitha kombeve dhe feve (kolektiv pa ndjenja). Por nuk ka të vërtetë absolute: ajo duhet të bëhet i vetëdijshëm, që nocionin e “Mirë” dhe “I keq” Vetëm një thjesht relative dhe gjithmonë ka vetëm një vlefshmëri të përkohshme. Ajo nuk duhet të jetë ide pranishëm absolutise…
Është e rëndësishme, si në “Nga” si dhe në “Mjedis” të lidhur, një kuazi “Të dy-dhe gjithashtu”, përndryshe një është i sëmurë mendërisht ose një fanatik. Është në lidhje me maturimin e personalitetit. (këtë Dorëshkrim i Prof.Dr.Kinkel)

Konceptim ynë i botës, tonë Ndjenjat dhe pikëpamjet vazhdimisht në ndryshim, të tilla si lumi gjithnjë rrjedh. Në klasën e parë duke mbajtur nxënësit e klasës së dytë për frikshme e vjetër. Më vonë atëherë kjo do të thotë atëherë: “Mos i besoni askujt mbi tridhjetë…” derisa ju vetë keni arritur se mosha nuk është konsideruar të jetë e mundur.

Sëmundjet e bëjnë shfaqjen e tyre. Por koncepti i sëmundjes është në fluks! Kjo mund të jetë shumë e bukur për Historia e Mjekësisë shih.
Sëmundja mund të shikohet nga tre drejtime të ndryshme. Kënde të ndryshme – Pamje e pacientit, Pamje e mjekut dhe perspektiva e kompanisë – mund të çdo të vijnë në faqet parat e tjera të sëmundjes. Kështu që ju mund të kuptoni diçka krejt të ndryshme në secilin rast, sëmundje afat.
Sëmundje është e ndryshme nga disiplinat e tjera nën çdo, konsiderohet për çdo pikë të caktuar shkencor të mendimit dhe mënyrat e të menduarit.
Përfundim: një përkufizim uniform i konceptit shëndetësor / e sëmundjes nuk ekziston. Secili grup sjell interesat e saj e ndryshme në. Pacienti me ankesat e tij, me kërkesën e tij për ndihmë është në fokus. Mjeku pranon rendin dhe është në të; Qeveria duhet të tregojë kufijtë ekonomike. Dhe pacienti duhet të njohin kufizimet ekonomike dhe mjekësore.

Unë shoh në atë kohë një grua e moshuar në një pin pleqsh. Unë e di atë nga grupi ynë vetë-ndihmë. Unë kam përjetuar, si ata seriozisht i sëmurë, luftoi për ICU me vdekje dhe u vendos përfundimisht në shkop kujdesit. I përjetuar, si ata u bënë më pak autonomi për shkak të dhimbjes së tyre. Ajo vështirë se mund të lëvizin dhe është e varur në Ndihmë të përhershme. Ajo është e vendosur në kundërshtim me nevojat e tyre dhe kapacitetin e kufizuar të stafit të infermierisë. Kjo krijon konflikte psikologjike. Siç fillimisht tha Hermann Hesse – “….prerë nyjë… mirëkuptim të plotë dhe harmoni…” – kjo nuk është aq e lehtë, Unë shoh çdo ditë, Bota e kontradiktave.

Në vdekjen kulturat kanë trajtuar në mënyrë të përsëritur. Pra, tashmë është ndërtuar rreth 2500 në. Chr. das Libri egjiptian i të vdekurve apo edhe i ashtuquajturi Libri tibetian i Vdekur. Në kohët më të fundit ka kryesisht Dr.Elisabeth Kubler-Ross (8.7.1926 – 24.8.2004) marrë me vdekje. Në librin e saj "intervista me po vdes" ata formuluar pesë "fazat e vdekur".

Po, më në fund, ajo që mbetet e lumit, humbet formën e saj në oqean? Ai do të donte Buda thotë veshur në burim në lidhje me shi përsëri, të rrjedhë përsëri? A janë raportet e Nahtoderlebnissen – bashkimi në dritë – i vërtetë, apo ka vetëm hallucinations për shkak të mungesës së oksigjenit në tru?
Një gjë është e sigurtë: ne jetojmë në kujtimet e pasardhësit tanë vazhdojnë, ndonjëherë më shumë, nganjëherë më pak. Është e rëndësishme, atë që kemi bërë në jetën tonë. Një Michelangelo është në mendjet e njerëzve më të gjatë i pranishëm si një qytetar i thjeshtë i zakonshëm. Por ai gjithashtu është i pranishëm në kujtimet e pasardhësve të tij dhe ka ndikuar sigurisht jetën e tyre me anë të jetës së tij…

Fara e së kaluarës janë frytet e së ardhmes. (Buda)

“Lamtumirë”, tha dhelpra.
“Këtu është sekret im.
Ju mund të lehtë:
ju mund të shihni vetëm me zemrën tuaj.
Çfarë është esenciale është e padukshme për syrin. (Antoine de Saint-Exupery)

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Tags: , , , ,

Lini një Përgjigju

XHTML: Ju mund të përdorni këto tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kjo faqe punëson Wavatars plugin nga Shamus Rinj.