Gramsci-Tage 2012 në Braunschweig …

Kliko në grafik të çon tek BIAP…
Ky film kërkon Flash Player 9
Këtë vit gjendet në Braunschweig përsëri Gramsci-ditë në vend. Die Iniciativa Brunswick për një politikë të ndryshme (BIAP) sfidon mbizotëruese neo-liberalizmi dhe mbështetje qasjet dhe parashikon një politikë të majtë. Tema e këtij viti dite Gramshi ishte “Transformimi – Krijimi i kushteve për një jetë të mirë”.
Christian Gaedt (BIAP) theksoi në fjalën e tij hyrëse në Antonio Gramsci nga ashpërsia e fatit të tij të jetës drejt. Burgut Notebooks Gramsci-së përbëjnë një punë e rëndësishme e mendimit marksist. Chistian Gaedt: “Pa teori dhe pa asnjë diskutim të qëndrueshme të mirë të politikave në kohëzgjatje jo demokracisë… Kriza aktuale është një transformim krizë dhe ne tani e gjejnë veten në një situatë të ndryshimit… Modeli i rritjes kapitalist ka arritur kufijtë e saj…”
Prezantimi nga folësit dhe Përshëndetje…

Kush dëshiron për të dëgjuar folësit dhe do të donte për të bërë atë vetë mendimet e veta, mund të shikoni postimet…

“Transformimi dhe vetëdija e përditshme sot” – Richard Detje

Gabriele winker: “Dinjiteti i njeriut në vend se maksimizimin e fitimit”

Prof. Dr. Frigga Haug – Transformimi i shoqërisë – “Lufta për hegjemoni” (1/3)
Prof. Dr. Frigga Haug – Transformimi i shoqërisë – “Beteja për herë të” (2/3)

Bernd Röttgermann: “Blockierte Transformimin”

Unë mendoj se, Gramsci-Tage 2012 kanë sjellë shumë ide të reja, të cilat janë të rëndësishme për një transformim të krizës së tanishme. Dhe ky është një ndryshim paradigmë në politikën tonë të nevojshme, ndoshta do të mohojnë vështirë se një…

PS: Gramsci – Gefängnishefte – Pjesë

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Antikriegstag 2012 në Braunschweig …

Auch dieses Jahr veranstalte das Paqe Aleanca Braunschweig jam 1. September einen Antikriegstag.

Dieses Jahr stand der Antikriegstag unter dem Motto:

Keine Waffenlieferungen in Krisengebiete und Staaten, die Menschenrechte missachten,

Für Frieden in Israel und Palästina,

Abrüstung jetzt.Waffen töten schon im Frieden!
Keine deutschen Kriegseinsätze weltweit!

Wer in der Friedensarbeit mitwirken möchte, kann mit dem Qendra Paqe Braunschweig e.V. Kontakt aufnehmen

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Braunschweig tregon flamurin kundër neo-nazistëve …

Lange Zeit war unklar, ob und wo die NPD in Braunschweig eine Kundgebung durchführen könnte. In einem Eilverfahren bestimmte dann das Verwaltungsgericht Braunschweig erst gegen 11 Orë, dass die Neonazis auf dem Burgplatz reden können. Die Polizei sperrte den Burgplatz schon um 10 Uhr ab. Die Domglocken läuteten als Zeichen gegen Fremdenfeindlichkeit.

Dem Aufruf des Braunschweiger “Aleanca kundër ligjit” zu einem Protest gegen eine Propagandaveranstaltung der NPD auf dem Burgplatz, folgten dann 800 Njerëz.

Zur Begrüßung flogen Eier und Tomaten. Ein Teilnehmer, der sich vor den Wagen warf, musste von der Polizei entfernt werden.

Gerade mal ein Häufchen von 18 Neonazis wollte dann ihre Propaganda auf ihrerDeutschlandtourin Braunschweig verkünden. Doch ihre Parolen waren durch die vielen Zurufe und Trillerpfeifen nicht zu verstehen.

Darin waren sich alle Braunschweiger einigvon DGB, Anti-AKW-, attac-, Lëvizja e Paqes, SPD, GRÜNE, Majtas, grykore, PIRATEN und selbst die CDU-Fraktionsführung u.v.a.m. – Braunschweig mobilisiert gegen die rechte Szene. Wir geben den Neonazis keinen Raum und wehren uns gegen die Anfänge

Hier ein paar Aufnahmen des im Aufbau befindlichen MrMarxismo-Video-Netzwerks:


Pjesë 2
Pjesë 3
Pjesë 4

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

CSD – Festival Sommerloch në Braunschweig 2012 …

Seit mehr als 40 Jahren kämpfen Lesben, Schwule, Bi-, Transsexuelle und Transgender – kurz: LGBT – um Anerkennung, Toleranz, Respekt und Menschenrechte. Einen besonderen Ausdruck findet dieser Kampf in den jährlich stattfindenden Christopher Street Day-Demonstrationen.

Im Vergleich zu vielen Staaten auf dieser Welt wurde in Deutschland vor allem in den letzten zwei Dekaden für Lesben und Schwule viel erreicht. Die Akzeptanz gegenüber LGBT ist gestiegen, aber noch nicht in allen Köpfen als selbstverständlich angekommen. Gerade im Sport ist Homosexualität ein sehr brisantes Thema. Nicht selten trifft propagiertes Fairplay auf Intoleranz, Diskriminierung und, insbesondere in den Fußballstadien der Nation, auf eine in Teilen homophob geprägte Fankultur. Gemäß unserem diesährigen Motto „XVII. Sommerlochfestival – Homophobie kennt keine Sieger!“ demonstrieren wir gegen Homophobie im Sport und in der Gesellschaft, und werben für Akzeptanz in der Region.

Hier ein paar Videosequenzen:

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Seanca ekspert në fracking – 03.07.2012 Stadthalle Braunschweig – diskutimi …

Mittels Fracking soll aus Schieferstein in großen Tiefen Erdgas gefördert werden. Unter hohem Druck mittels Wasser, Sand und Chemikalien sollen durch das Bohrloch künstliche Risse im Schiefer erzeugt werden, damit man das Gas gewinnen kann. Wie umstritten diese Frackingmethode ist, habe ich schon in einem Film in meinem Blog gezeigt.

Der Rat der Stadt Braunschweig hat sich am 20.März 2012 gegen die risikoreiche Erdgasförderung mittels Frac-Technologie in unserer Region ausgesprochen. Nun veranstaltete der Zweckverband Großraum Braunschweig (ZGB) ein erstes Expertenhearing zum Thema Fracking in der Braunschweiger Stadthalle.

420 Zuhörer waren gekommen, um sich zum Thema Fracking zu informieren. Der Saal war voll! Und nach den Vorträgen der Experten mit vielen schönen bunten Powerpointpräsentationen kamen dann die Bedenken und Befürchtungen der Braunschweiger Bürger in der Diskussion zur Sprache.

In einem Interview mit der Braunschweiger Zeitung kündigte Klaus Angerer, Geschäftsführer der BNK Petroleum an, dass die BNK sich das Recht gesichert habe, in Teilen von Braunschweig, Wolfenbüttel, Gifhorn, Helmstedt, Peine und Salzgitter ab 2014 Testbohrungen nach Schiefergas durchzuführen. Beim Landesbergbauamt Hannover werde dieser Antrag gestellt. Bei positivem Ergebnis soll es dann 2017 mit der Förderung des Schiefergases losgehen

Da die Diskussion das Unbehagen der Bürger am Besten zeigt, hier ein paar Videoeindrücke per Hand aufgenommen:

Die Diskussion wird weitergehen

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Braunschweig International 2012 …

Çdo vit, një festival multikulturor zhvillohet në Braunschweig – “Braunschweig International”. Këtë vit ai u mbajt nën moton “së bashku: të fortë dhe të ndryshme”.

Për 40 shoqata kulturore ndërkombëtare, komunitetet e huaja dhe shërbimet e migracionit institucionale paraqitet në kabinat projektuar attractively dhe ftoi për bisedime.

Ju gjithashtu mund të kushtojë një shumëllojshmëri të ushqimit dhe pijeve dhe nga kultura të ndryshme.

Pas festivali vitit të kaluar u shqetësuar nga shpallja e një marshim naziste, e gjeti atë këtë vit 2012 në aspektin e migrimit të shokun tonë të huaj në vend.

Këtu janë disa përshtypjet:

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

IPPNW-Simpoziumi: Çështja bërthamore Iran – A ka një mënyrë për të dalë nga spirale kërcënimit?

Një temë e rëndësishme në takimin vjetor të këtij viti të IPPNW (Mjekët kundër luftës nukleare – përgjegjësia sociale) ishte konflikti midis Izraelit dhe Iranit. Një plejadë atomike Konflikti aktualisht është në rendin e ditës. Prandaj, përfaqësuesit IPPNW e pozicione të ndryshme organizoi një simpozium në një simpozium në Landesmusem Braunschweig.
Me kamera kam dokumentuar pozicionet e përfaqësuesve në këtë konflikt:

Hyrje dhe Prof. Udo Steinbach, ish-drejtor i Institutit Gjerman Orient në Hamburg

Ali Fathollah-Nejad, Shkolla e Studimeve Orientale dhe afrikane (SOAS), Londër

Hillel Schenker, Co-EditorPalestine-Israel Journal, Jerusalem (përkthime gjermane)

Sipas deklaratave të folësve të ndryshme, një diskutim i gjallë u zhvillua. Një emër të qeverisë federale, përjashtojnë çdo pjesëmarrjen në një luftë kundër Iranit dhe ndërprerjen e sanksioneve kundër Iranit, shënuar fundin e ngjarjes. Ai ishte i plotësuar me kërkesë, për të ndaluar shitjet nëndetëse në Izrael.

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

IPPNW (Mjekët kundër luftës nukleare – përgjegjësia sociale) Takimi vjetor 2012 në Braunschweig …

Në 22.04.2012 gjeti takimin IPPNW-vjetor të mbajtur në Braunschweig.

kanë mjekët IPPNW në mbledhjen vjetore në Braunschweig Ärztehaus një fund për ndërhyrjen ushtarake perëndimore të Irakut, Libia në Afganistan dhe ndalimi i ndërhyrjes ushtarake në Siri kërkuar. Ata miratoi një rezolutë mbi politikën e paqes, në të cilën ajo foli për negociatat në konfliktin Izrael-Iran dhe një refuzim të plotë të bombardimeve izraelite dhe / ose amerikan.

“Përshkallëzimi tmerrshme Lufta e fundit 11 Vite, nga Afganistani në Irak në Libi, kanë shijuar jetën në rajonet e prekura me qindra e mijëra njerëz, shkatërruara rajone të tëra dhe kaotike, plotësisht në mëshirën dorëzuar kushtet sociale të prodhuara”, thuhet në rezolutën. Përgjegjësia e rëndësishme për këtë i atribuohet interesave ekonomike, dem “kompleksi ushtarak industrial”.

Sigurimi interesat ekonomike me forcë ushtarake ishte thellësisht destruktive, në kërcënim për demokracinë dhe njerëzimin lajthitje çon. “Ne kemi nevojë për një shoqëri të qëndrueshme paqeje strukturore, nuk marrin pjesë në të pamatur globalizimit fitim të orientuar `neoliberale '”, kështu mjekët IPPNW Kuvendit.

Mjekët IPPNW u kërkoi anëtarëve të Parlamentit gjerman për të, të votojnë në referendumin e ardhshëm mbi zgjerimin mandatin dhe zgjerimin e misionit Atalanta me No. Sipas vendimit Kabinetit të Bundestagut për të zgjatur mandatin e misionit në mënyrë, që deri në dy kilometra thellësi mund të merret nga brigjet e Somalisë kundër piratëve jashtë në shënjestër. Ajo duhet të kemi frikë, se me zgjerimin e kërcënuar krime lufte kundër civilëve përdorimit. Anëtarët e parlamentit duhej të jenë të vetëdijshëm për përgjegjësitë e tyre, se helikopteri sidomos gjerman mund të urdhëruar të operacioneve kundër caqeve në tokë.

Në një tjetër aplikim, delegatët e IPPNW i kërkoi qeverisë federale për të, në përputhje me të drejtat e saj ndërkombëtare të njeriut dhe detyrimet kontraktuale, për personat në nevojë, si refugjatë traumatizuara, shoqëruar dhe të miturit e pashoqëruar dhe ish-ushtarë fëmijë hershme psikosociale, për të siguruar psikoterapeutike dhe kujdes rehabilitues. Që kanë të bëjnë me refugjatët në nevojë në Gjermani korrespondon as standardet ndërkombëtare të të drejtave të njeriut dhe as detyrimet, në raport me BE, qeveria gjermane - ka qenë udhëzimet e marra.

Rezoluta IPPNW mbi politikën e paqes

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Ostermarsch 2012 në Braunschweig …

Diese Jahr fand auch in Braunschweig wieder ein Ostermarsch statt. Ich war mit der Videokamera dabei:


Kriege ächten! Zivil handeln! Abrüsten!

Auch der Kreisverband der LINKEN Braunschweig führte zu Ostern wieder eine Infostand-Aktion durch:

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Erich Fromm Price 2012 – Fjala e Georg Schramm …

Ich finde die Rede so bemerkenswert, dass ich das Video in meinem Blog aufnehme:

Georg Schramm – Erich Fromm Price 2012

Links:
mjeko ndërkombëtare – Projekt Syrien
„SOS Mittelmeer-Solidarität mit den tunesischen Fischern“

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   
Faqet: 1 2 Tjetër

Faqja tjeter »

Kjo faqe punëson Wavatars plugin nga Shamus Rinj.