Qendra Paqe në Radio Okerwelle: Krizat- dhe parandalimin e luftës në Kombet e Bashkuara …

Seria e Qendra Paqe Braunschweig e.V.Radio Okerwelle mbi tema të ndryshme në fushën e punës së paqes.

Në emisionin tonë dhjetori është në lidhje: Krizat- dhe parandalimin e luftës në Natonen Bashkuara

Çdo e mërkurë e tretë e muajit, në të 20:00 Clock dhe një ditë më pas në 10:00 Clock është për të dëgjuar të transmetuar tonë në Radio Okerwelle.
Këtu është transkripti i transmetimit (por pa muzikë të bukur – GEMA!)

Më shumë shfaqje do të ndjekë!

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Qendra Paqe në Radio Okerwelle: Vit i vështirë 1913 …

Seria e Qendra Paqe Braunschweig e.V.Radio Okerwelle mbi tema të ndryshme në fushën e punës së paqes.

Në emisionin tonë tetori është në lidhje: Vit i vështirë 1913

Këtu është transkripti i transmetimit (por pa muzikë të bukur – GEMA!)

Më shumë shfaqje do të ndjekë!

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Zgjedhjet Federale: Grosse Koalition 2013 …

Folës:

Dhe – ne kemi një demokraci
Përfaqësuesi ajo quhet,
Ajo është ideologjia jonë shoqërore,
Parlamenti ajo përfshin.

Ne mund të zgjedhin çdo 4 Vite,
Partitë të ofrojnë programatik,
Programi juaj si një mall,
Yourself vazhdimisht të ofrojë.

Ata janë të lirë në ndërgjegjen,
Mund të ushtrojë si woll'n.
Urgjencës crapped në programin e,
Përgjegjësia është verscholl'n shpejt.

Në Parlament, ata kanë pushtet,
Përcaktoni të gjitha të jetën tonë,
Ç'kanë bërë me ne,
A rreth nesh rritur.

Korrupsioni dhe lobimi përhapur,
Cili është i njohur mirë.
Kapitali financiar përcakton faqet,
Ist sehr im Parlamenti dominuese.

Votues:

Tani ne kemi zgjedhur,
Rezultati nuk është në kuptimin tonë,
E koalicionit të gjerë si një zgjidhje nga agonizes,
Por çfarë është ajo, çfarë mund të fitojë këtu?

Politika si një kompromis,
Heqja e programatike,
Për mua, një telash vërtetë,
Një fitore e blerë shtrenjtë.

Folës:

Prandaj ne ia ngul sytë në origjinë,
Objektivat e partisë të përcaktuara qartë.
Objektivat për popullsinë,
Gjithashtu, ajo nganjëherë lind e re.

Është për të vendosur,
Cili është qëllimi i dëshiruar,
Për të shmangur disavantazhet,
Kjo do të ishte shumë pak.

Suksesshëm së bashku për në Gjermani,
Që thotë se CDU.
NE do të vendosë, thotë djegëse SPD,
100 % shoqërore është grusht shteti Majtë.

Koha për transformimin e gjelbër,
na premtojnë Gjelbrit,
Por tregtia e saj politike,
Dancing më tepër shumë faza.

Bashkimi dhe SPD woll'n në harmoni mbretërimit,
Në pagën minimale dhe taksat nuk ka polemika.
Opozita nga majtës dhe të Gjelbërve duhet të ripërcaktuar veten,
Një sich im Parlament, jo krejtësisht të humbur.

Fjala dhe përgjigje, që merr të drejtën shumë,
Thërrasë komitete,
Kjo është kërkesë vetëm kushtetues.
Opozita, ajo është riklasifikuar.

Çfarë duhet të presim nga kjo plejadë,
CDU / SPD do të mbretërojë në vend,
Na japë falje.
Zhvillimi i Gjermanisë mbetet vakant.

Neo-Liberalët përcaktojnë qenien tonë,
Rritja gjithmonë në flamurët,
kështu që ata na një të votojnë.
Unë mund t'ua tërhequr vërejtjen vetëm para…

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Spoilt për zgjedhjen 2013: Koalicionet?

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Këngë për zgjedhjet parlamentare 2013 …

Wahl_2013

Dhe – tani njerëzit kanë votuar,
nëse wannabe nëse dëshiron të Bashkuara,
të gjithë kanë qenë të torturuar nga zgjedhja,
por ku janë thjesht përmbajtja?

Am Straßenrand kështu Manch Plakat,
I përzënë nga keq në një sy,
Më kujtohet’ vetëm shumë private për mua,
ka një deficit shumë.

Kryqet bërë në qendrën e votimit,
kjo është detyra ime qytetare.
Unë do të’ dhe jam i lumtur për të ligjore,
ndoshta po por pesha.

Në karrige TV me nem birrë
I ndjekur parashikimet dhe diskutim,
duket se të gjithë fituesit këtu,
mbrojtur pozitën e tyre.

Kapur off-roje FDP-së,
në mënyrë krejtësisht pa asnjë profilin,
lëngu i tyre shkon mirë së shpejti,
presin që dikush nuk ka shumë.

Dhe – Merkel nëna e Bashkimit,
exuberates tani forca të plotë dhe forcë të plotë.
Por unë jam shumë i lumtur tashmë,
se ajo nuk krijon Absolute.

Të Gjelbrit humbasin besimin e tyre,
vetëm pushteti i katërt në Bundestag.
Hare tani është mbledhur pluhur shpejt,
e cila ndoshta ishte për shkak të shtypit të këqija.

Majtas nuk mund të besoj fat e saj,
e treta më e fuqishme e të gjitha fraksioneve,
por po duket Pushimi Zweistelligkeit-së,
ndoshta ata duhet thjesht të klon.

Krejt të re duket alternativë,
vetëm euroja është pasioni i saj.
Pra, ata vënë në mbrojtje,
ne do të shohim atë shumë shpejt.

Pirates vënë në të bordit,
por kriza e tyre brenda,
solli anija e tyre u përmbys,
por ishte fllad freskuese.

Pas të gjitha mbrapa dhe me radhë të Zenober,
çfarë tjetër për qytetarët?
Kush dëshiron të cilit dhe që dëshiron më shumë,
i cili është i sinqertë – Kush përhershme…

Çdo katër vjet, ne kemi zgjedhur,
Përfaqësuesi quhet demokraci,
por kjo nuk ka gjasa katastrofë,
gjithmonë të njëjtën monotoni?

Si për shumë referendume,
Problem i njohur dhe zgjidhni qytetarët.
A nuk do të jemi të lirë veten,
të gjithë shpirtrat e lobistëve?

Filozofët nuk soll'n na sundojnë,
që shkoi keq para.
Edhe lobistët e vetëm postulat,
Gjej tërësisht negative.

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Rezultatet e zgjedhjeve zgjedhjet Bundestag 2013 në Braunschweig …

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Si i zgjedhjeve federale?

Sa vota ka në zgjedhjet e përgjithshme? Ajo që është më e rëndësishme, Vetëm- ose votimi i dytë? Cilat janë vendet e dalë? Pse Partitë me vetëm pesë për qind të parlamentit? Zgjedhja e filmave BpB (Agjencia Federale për Edukim Qytetar) Përgjigjet.

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Fushata zgjedhore Majtë në Braunschweig: Stelzner, Dehm, WAGENKNECHT, Fricke, bots …

Majtas në Braunschweig është fushata për zgjedhjet parlamentare 2013. Ajo që ne duam që të përshkruani kandidatin tonë të drejtpërdrejtë për Brunswick Andre Patrick Fricke dhe kandidatët federale Diether Dehm dhe Sahra WAGENKNECHT shoqëruar nga Thorsten Stelzner dhe bots.
Unë shpresoj, të bëni zgjedhjen tuaj kalon në të majtë, sepse e vetmja mënyrë për të sjellë ndryshime sociale…

Majtas: Programi për zgjedhjet parlamentare 2013

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Antikriegstag 2013 në Braunschweig …

Dita Anti-Lufta e përkujton fillimin e Luftës së Dytë Botërore me sulmin e Forcave të Armatosura të Polonisë në 1. Shtator 1939 dhe qëndron nën moton: "Asnjëherë më luftë".

Kjo është vit zgjedhor, kontrolloni para se të votojnë për zgjedhjet parlamentare kandidatët tuaj në çështjet e paqes dhe çarmatimit:

 • Duke i dhënë fund luftës në Afganistan menjëherë - të sjellë përsëri të gjitha trupat
 • Shfuqizuar armë bërthamore - dhe për të hequr menjëherë nga BUCHEL
 • Izrael-Palast: Fundi profesion - për një Drejtë Paqe
 • Lufta në Siri ndaluar - ndalojë të gjithë ndërhyrjen ushtarake – Zbres "Patriot" nga Turqia
 • Respektimi i të drejtave të njeriut - të forcuar të drejtën ndërkombëtare
 • Për një zonë pa armë bërthamore në Lindjen e Mesme – Dënimet Exit - nuk ka luftë kundër Iranit
 • Nuk ka zukatje
 • Nuk ka Bundeswehr ushtria ndërhyrje
 • Fundi për eksportin e armëve - konvertimin e industrive të mbrojtjes për prodhime civile
 • Kundër militarizimit të arsimit dhe shoqërisë - Bundeswehr nga shkolla dhe kolegje
 • BS_Antikriegstag_2013

  CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Çështja e ndërlikuar e përfaqësimit të “Autorë” në vende përkujtimore …

  Dr, Thomas Kubetzky

  Dr, Thomas Kubetzky

  Kronikë në vendet e ish-kampet e përqendrimit dhe të objekteve të tjera të terrorit të shtetit nazist janë projektuar kryesisht si faqet e kujtesës së vuajtjes dhe vdekjes së njerëzve të bllokuar atje. Por shpresa është shprehur gjithnjë, se këto institucione duhet të japin informacion mbi ato, për tortura, Terror dhe vrasje ishin përgjegjës. Si çështjes së “Autorë” mund të merren dhe çfarë probleme ajo, në këtë leksion nga Dr. Thomas Kubitzky diskutiert.

  Lidhje: Instituti i Historisë Brunswick Rajonale
  Lidhje: Historia e vendlindjen time Braunschweig ...

  CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   
  Faqet: 1 2 Tjetër

  Faqja tjeter »

  Kjo faqe punëson Wavatars plugin nga Shamus Rinj.