Qendra Paqe në Radio Okerwelle: 13 Vitet e luftës në Afganistan – ishte murgeshë?

Seria e Qendra Paqe Braunschweig e.V.Radio Okerwelle mbi tema të ndryshme në fushën e punës së paqes.

Në emisionin tonë Shkurti është në lidhje: 13 Vitet e luftës në Afganistan – ishte murgeshë?

Data e re transmetimi është çdo e hënë katërt të muajit, në të 20:00 Clock dhe të enjten e mëposhtme në 10:00 Clock në radio Okerwelle.
Këtu është transkripti i transmetimit (por pa muzikë të bukur – GEMA!)

Më shumë shfaqje do të ndjekë!

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Gregor GYSI, Majtas: Lufta e NATO-s në Afganistan ka dështuar …

13 Vitet e luftës, për 70 000 I vdekur, në mesin e mijëra të vdekur e civilëve të cilët – fëmijët dhe gratë, qindra mijëra të plagosur. 54 Ushtarët e Bundeswehr-it kanë humbur edhe jetën e tyre. Deri më tani, më shumë se 100 000 Ushtarët gjermanë në Afganistan. Një e treta e tyre vuajnë nga çrregullimi post-traumatik. E tërë Lufta na ka nga Instituti Gjerman për Kërkime Ekonomike deri në fund të 2014 23 Kosto miliarda euro. Çmenduri duhet të ndalet më në fund. Por qeveria federale nuk ka Plan B për Afganistanin.

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Fjalët e qarta të Gregor GYSI në luftë në Afganistan …

Gregor GYSI gjen fjalë të qarta në luftën në Afganistan. Ushtarët nga Afganistani! Ky është mendimi im dhe unë nuk kanë nevojë për ndonjë gjë më shumë për të shtuar…

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

DIE vepron LINKE…

Një spektri është i bezdisshëm Gjermaninë… A nuk duan të pranojnë palët Themelimi dhe media, gjithmonë hyn më shumë: Die Linke si një forcë e re politike në Gjermani shkon në gjithnjë e më shumë parlamente. Jo vetëm në Gjermaninë Lindore, por edhe në Perëndim ajo është zgjedhur nga më shumë e më shumë njerëz. Gjithashtu në North Rhine-Westphalia, ka arritur tani 5,6 %!

Shumica e njerëzve shohin në mbetur ende e organizatës pasardhëse të SED, partia gjendja e ish-RDGJ. Dhe për shkak se ata nuk duan situatën në RDGJ, Ata janë gjithashtu kritik i së Majtës. Unë gjithashtu kishte rezerva në lidhje me partinë e gjatë! Por e majta i ka trajtuar në zhvillimin e saj me të kaluarën e RDGJ.

Pra, ajo shkruan në e saj Programmentwurf, i cili është diskutuar gjerësisht në partinë në atë kohë:

“…Ndër përvojat e njerëzve në Gjermaninë Lindore përfshijnë eliminimin e papunësisë dhe pavarësinë ekonomike të grave, varfëria gjerë tejkalimin, një sistem gjithëpërfshirës të sigurisë sociale, një shkallë të lartë të barazisë sociale në arsim- dhe shëndetësor dhe kultura.

Në anën tjetër ishin përvoja e abuzimit të shtetit dhe lirive të kufizuara. Përpjekje të mëdha për reforma u bllokuan autoritar përsëri pas një kohe të shkurtër. Demokracia ka mbetur në rrugën e duhur, dhe një orientim ekologjik nuk kishte asnjë shans. Centralizimi i vendimeve ekonomike dhe forma burokratike e planifikimit dhe menaxhimit të ekonomisë kombëtare, si dhe kufizim ndikim të gjerë të pavarësisë operacionale çoi në një vonesë të gjatë Innovations- dhe performanca. Kështu, tërheqja e modelit ekonomik të RDGJ ra. Ajo është bërë e qartë: Një përpjekje socializmi, nuk projektuar nga shumica e madhe e popullit në mënyrë demokratike, por nga një shtet- dhe udhëheqja e partisë është e kontrollit autoritar, duhet herët a vonë të dështojnë. Pa demokracia nuk socializmit. Prandaj, një pjesë e konsensusit themelimit të PDS - një shenjë paralajmëruese e partive të majta - pushim i pakthyeshëm me stalinizmin.…”

Ky depërtim ka qenë për mua baza për përfshirjen time në të majtë e.

Ndonjëherë Rosa Luxemburg mbështeti fuqishëm idenë: "Marksizmi është një ideologji revolucionare, e cila gjithmonë duhet të luftojnë për njohuri të reja, asgjë urryer aq sa ngurtësim në forma dikur vlefshme, ruajtur më mirë forcën e saj që jetojnë në shpirtërore e armëve të vetëkritikës dhe bubullima historike dhe rrufe. "Jo dogmatizmi por vetë-kritika dhe ndryshimi i vazhdueshëm është i nevojshëm. Një socializëm pa demokraci është dënuar me dështim.

Në Republikën Federale të Gjermanisë, ne kemi një demokraci përfaqësuese parlamentare. Shumica e të gjithë 4 Vjet, ne duhet të zgjedhin dhe të vendosin kështu, i cili përfaqëson interesat tona. Por në zgjedhjet e fundit në NRW pjesëmarrja ishte vetëm rreth 59 Përqind. Zgjedhjet në Bundestagut gjerman në shtator 2009 kishte 70,78 Për qind, më e ulëta që prej Republikës Federale. Gjithnjë e më shumë njerëz largohen nga politika dhe politikanët. “Make gjithsesi, atë që ata duan…”, Unë shpesh dëgjoj në rrugë.

Por është fjala për interesat tona, si ne duam të jetojmë së bashku, për të ardhmen e fëmijëve tanë. Dhe për shkak se ajo tashmë ia vlen, për të parë një vështrim më të afërt, Çfarë ynë “Përfaqësuesit e zgjedhur” bëjnë në emër tonë për politikën e!

Pas përfundimit të fashizmit 1945 të gjithë gjermanët ishte e qartë: “Kurrë më duhet një luftë nga toka gjermane zë fill…”. Sot ne dërgojë më shumë ushtarë në luftë në vende të tjera. Në interes të cilit? Partia e Majtë është e vetmja parti në Gjermani, vazhdimisht bën fushatë kundër luftës në Afganistan dhe gjetkë.

Zhvillimet e pagave në Gjermani ka tërhiqet në vitet e fundit me ritme shumë të ulëta të rritjes së pagave çiltër nga zhvillimet në vendet fqinje evropiane. (Ato). Një pagë minimale, pasi ajo tashmë ekziston në shumë vende evropiane, është gjithashtu e nevojshme në Gjermani, në mënyrë që mund të jetojnë në punën e tij edhe.

Dhe kush është i udhëzuar pas shumë vitesh duke punuar në Hartz IV kontrolluara, me të vërtetë në gjendje të dëshpërimit! Këtu, gjithashtu, përcakton lënë si vetëm partia vazhdimisht për heqjen e një. Dhe ka shumë probleme të tjera: Varfëria e fëmijëve, Edukim, Shërbimi shëndetësor…

Por ajo që excites mua më: që përhapet një ndjenjë në mesin e njerëzve gjithnjë e më shumë, si në qoftë se ne kemi qenë në një kazino të madhe. Tregjet financiare dhe spekulatorëve luajnë ndeshjen e tyre të egra me shuma marramendëse parash dhe flitet kudo e krizës. “Fitimet janë privatizuar, ndërsa humbjet socializohen…”, Ndjenja shumica e njerëzve.
Këtë mëngjes kam lexuar në gazetë, se BE-ja dhe FMN-së me Euro 750 Dëshironi të stabilizuar miliardë – një numër, Unë nuk mund të imagjinohet. Dhe të gjithë, sepse disa spekulatorët të dëshironi të bëni të holla të shpejtë dhe të sulmuar euron…

Unë nuk dua të largohen nga spekullatorët të ardhmen time. Unë do të thotë, pasi një rrufe në qiell detyrimisht duhet të avancohet politikisht!

Fjalë shumë të forta në lidhje me këtë kazino tha sahra Wagenknecht (1990 në 1996 Filozofia studiuar dhe literaturë moderne gjermane, duke punuar në një disertacion në ekonomi) I 7.Mai 2010 im Parlament:

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Ostermarsch 2010 në Braunschweig…

Të shtunën e Pashkëve një Ostermarsch u zhvillua përsëri në Braunschweig – në formën e një demonstrim biçikletë dhe një miting. Ajo ishte ende mjaft i ftohtë, por dielli ishte i ndritshëm dhe kjo ishte moti aq i mirë për veprim. Që prej 50 Viteve kjo marshime Pashkëve të zhvillohet, 50 Vite kundër armëve bërthamore dhe të luftës.
Në Braunschweig Ostermarsch qëndrojë këtë vit nën parullat

– Shfuqizuar armë bërthamore!
– Bundeswehr nga Afganistani!
– Paqe për Palestinë dhe Izrael!
-Evropa pa Kushtetutës ushtarake dhe NATO-s në një mënyrë të drejtë dhe sociale botërore!

Unë kisha aparatin tim dhe aparatin tim video me mua dhe mori masa për dokumentacionin. Fjalët fillestare të Frieder Schöbel, Anëtar i Qendra Paqe Braunschweig e.V., Kam gjetur shumë interesante për historinë e marshimet Pashkëve në Braunschweig. Dhe, ai është tashmë një veteran i lëvizjes paqësore.

Turneu biçikletë e qytetit Braunschweig me postera shumta dhe flamuj të paqes ishte shumë i gjallë dhe të gjallë. Unë do të mitgefahren po, por tani unë isha duke qëndruar prapa aparatin tim videove…

Në mitingun e fundit, tha Pastor Albrecht Fay për situatën në Afganistan dhe Obama vrull të ri në politikën botërore. Ai dukej kritike Obama. Marion Krüger, Pjesëmarrës në Gaza marsh paqe 2010, raportoi mbi situatën e palestinezëve në Rripin e Gazës. Ajo foli si një nënë e fëmijëve, dhe fjalët e saj më bëri afruar shumë. Së fundi Bernd paraqitur nga "Iniciativa qytetare Waggum" shqetësimet e qytetarëve kundër zgjerimit të aeroportit Brunswick është. Gjithashtu në fjalën e tij u përqëndrua në paqe, asnjë hulumtim ushtarake në Braunschweig…

Këtu dy video, I regjistruar (Tubim i fundit shkurtuar pak, që nga YouTube vetëm 10 Lejet minuta).

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Privatizimi i luftës moderne…

"Lufta është një vazhdim i politikës me mjetet e tjera" (Clausewitz: Në Luftën e Parë, 1, 24). Kjo i referohet, se politika ushtarake është gjithmonë e varur. Prandaj, politika përcaktohet nga qëllimi i përdorimit të forcës ushtarake, Pra e luftës, si një mjet për zgjidhjen e një konflikti. Lufta është gjithmonë e varur nga politika.(Wikipedia) Kështu shkroi Clausewitz 1812…

Ky koncept klasike e “Luftë”, zhvillohet në mes të kombeve, objektivi i të cilit është për përvetësimin apo mbrojtjen e burimeve, duhet të ripërcaktohen sot. Sot ne flasim për “luftërat asimetrike”: ajo është gjithnjë e më i përfshirë grupet jo-qeveritare në konflikte të armatosura, dhe ka një “Privatizimi” përdorimi i forcës në vend të. Pra argëtojë kryekomandantëve dhe klaneve të tjera ushtritë private dhe monopolin e pushtetit të shtetit është dhënë nga formacionet e reja në fjalë. Historikisht merr një zhvillim të prapambetur të luftës për format e saj origjinale të burimeve private poseduara e veprimit social “Luftë” në vend të. Unë gjej shumë interesante në këtë kontekst, prezantimin e Dag Krienen: klasik, moderne dhe lufta postmodern – Nga deprivatization për reprivatization e dhunës kolektive…

Me fundin e Luftës së Ftohtë 1989, si pozita ballafaqimi i blloqeve të tretur nga shpërbërja e Bashkimit Sovjetik dhe Shteteve të Bashkuara të një fuqi perandorake u bë një fuqi hegjemonike botërore, ka për detyrë parësore, për të marrë e infrastrukturës globale të tregtisë së drejtë dhe të shtrihet në zona të reja, ndryshoi edhe luftën. SHBA janë në qendër të veprimit globale (për shkak të fuqisë së tyre ushtarake), por janë gjithnjë e më shumë edhe në aleatët e saj (Evropë, Japoni, Australien u.a.) i vetëdijshëm. Në qendër të interesit hegjemonist globale janë si shtesë për sigurimin e burimeve (Commodities, karburantet, vaj…) siguruar rrjedhjen e kapitalit.

Brzezinski, një këshilltar i rëndësishëm i politikës së jashtme, personifikuar epërsinë gati si gri mes SHBA gjeo-strategët, pikëpamjet dhe interesat e një krah të tërë të elitës amerikane, çon në librin e tij "Grand fushë shahu e" të:

 • parimi i parë është vullneti i deklaruar i, die “i vetëm” dhe - siç Brzezinski quan atë - madje edhe “fundit” të jetë një fuqi botërore,
 • dhe ajo që është edhe më e rëndësishme:

 • parimi i dytë qëndron në themel të vlerësimit, se fuqia, fiton dominimin në Euroazi, kështu do të fituar epërsi mbi të gjithë pjesën tjetër të botës…(Ato).
 • Kjo ëndërr është nëpërmjet Zhvillim Ndërkombëtar, Rritja e shpejtë e Kinës dhe Indisë dhe pjesa e mbetur Rusia, gjithnjë e më shumë në pikëpyetje. Në pesë vitet e ardhshme, dollari amerikan mund të humbasin pozitën e saj si monedhë botërore mbizotëruese. është edhe më e rëndësishme për Evropën e SHBA si një partner thelbësor.

  Afganistan (edhe pse ajo ka rezervat e naftës!) është një domino e rëndësishme në politikën e jashtme amerikane – qendra në pushtimin e hapësirës Euro-aziatike (Iran, Irak, Siri, Turqi, Gjeorgji, Azerbaixhan, Tukmenistan, Pakistan, Dubai …).

  Ky kurs është rëndësia e përfshirjes së aleatëve evropianë. Por lufta e SHBA-ve në Afganistan ndryshon: ekzistojnë më shumë firma private të sigurisë – SOG. Kompanitë private të sigurimit, PSC – të përfshirë në luftë. Këto janë kompani private, në zonat e furnizimit, siguria personale, Trajnimi dhe mirëmbajtja, por edhe në kontrollin e trafikut ajror, Deminim të përdoret deri në rindërtimin e infrastrukturës dhe furnizimit rrugëve ushtarake. Këto kompani operojnë në bazë të linjave tregtare, ata duan për të bërë fitim – të qetësojë ata nuk janë të interesuar.

  Pranon u bë kompania Blackwater (Sot ajo e quan veten “Shërbimet e makinave”), e cila u bë ndërkombëtarisht vepruar dhe pas disa të vdekur në operacionet e tyre në kritikat. Që nga viti 1990,, shfaq si kontraktorët e para private ushtarake, ka rritur numrin e saj të masive.

  “Stafi i shërbimit privat ushtarak në tokën afgane është aktualisht në 130 000 në 160 000 njeriu vlerësuar. Ky është numri i dytë më i lartë pas Irakut, ku 2007 Sipas Pentagonit 185 000 mercenarë private ishin aktivë (në 160 000 ushtarë të rregullt). Por kjo mënyrë do të ndryshojë së shpejti, nëse SHBA – shpallur nga Presidenti Obama – më shumë 30 000 dërgojë ushtarë në Afganistan, sepse këto janë të mundshme 56 000 shkëput mercenar tjetër private. Mbahet nga Pentagoni në Afganistan stafit është atëherë bëhen më shumë se dy të tretat “kontraktuesit” qëndron – më e larta ka arritur ndonjëherë Share…”(Ato)

  Këto firma mercenare private shkrimtarë tani janë të domosdoshme! Trajnimi dhe logjistikës qëndron pothuajse tërësisht në duart e kompanive ushtarake private. Gjermania ka të UN-Konventa kundër Rekrutimi, përdorimi, nënshkruar financimin dhe trajnimin e mercenarëve pse, por jo të ratifikuar.

  Ajo që mbetet është çështja e etikës e kompanive të tilla ushtarake private…

  CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Intervistë: “Lufta ju bën të sëmurë”

  Kryetari i shoqatës “IPPNW – Seksioni gjerman i mjekëve Ndërkombëtare për Parandalimin e Luftës Nukleare / mjekëve në përgjegjësinë sociale” Zonja Claussen Dr.med.Amgelika, Në psikiatri dhe psikoterapi, dha Journal gjermane Mjekësore e 7.1.2010, JG. 107, Çështje 1-2, një intervistë për pyetjen: Çfarë i motivon mjekët, thirrje për paqe?
  Medical Journal Gjermanisht marrë të gjitha mjekët në Gjermani. Për të përcjellë idetë për një audiencë më të gjerë, Unë marr intervistë në blogun tim. (Intervista u zhvillua Sunetit GIESEKE dhe Dr.med.Birgit Hibbeler)

  IPPNW që nga 80-ta është e angazhuar për zgjidhjen paqësore të konflikteve. Pse është pika mjekësor i mendimit mbi çështje të tilla si luftës dhe paqes aq të rëndësishme?
  Si mjekët, ne jemi përgjegjës për të kuptuarit tonë profesionale, për jetën dhe shëndetin e popullatës. Lufta është fatkeqësi e madhe ndonjëherë – një fatkeqësi të bëra nga njeriu, cila është parandalueshme. Prandaj ne e shohim atë si detyrën tonë mjekësore, për të bërë diçka për parandalimin e luftërave.
  Në veçanti, ata janë të angazhuar për të traumatizuar ushtarë. Përse?
  Lufta jo vetëm vret, por e bën popullata civile dhe ushtarët e prekura sëmurë. Ata duhet të mbeten të ditë e natë në një gjendje të vazhdueshme të vigjilencës: Çdo herë një sulm mund të kërcënojë. Ushtarët janë në të njëjtën kohë viktimat dhe dhunuesit. Forcat gjermane në Afganistan nuk janë mjaft atje vullnetarisht. Sigurisht, askush nuk e ka detyruar, Për t'u bërë ushtarë. Përgjegjësia për pjesëmarrjen e tyre në luftë vesh politikë. Kjo është dilema: Gjej ushtarët ajo sigurisht që nuk i dëshirueshëm, për të shkuar në luftë dhe të vrarë njerëz. Realiteti, Për të kanë bërë autorët, por vetëm një prej tyre si realitet, që janë bërë një viktimë e luftës si Traurnatisierte.
  Sa janë të prekur nga çrregullime të stresit post-traumatik?
  Numri i ushtarëve të përfshirë rritjet. 2007 vë atë në 130 dhe që atëherë ka vazhduar të rritet – në 226 vit 2008, Dhe në pjesën e parë 2009 ishin tashmë 186.
  Cili është vlerësimi juaj numri i të paraportuara?
  E fundit gjerman për të studiuar datat nga 2007. Në atë kohë ka pasur 0,8 në 2,5 Përqind – ku edhe Bundeswehr tregon, numri i rasteve të pa raportuara qëndron me 4-5 për qind. Problemi është sigurisht në Gjermani jo aq i madh sa në SHBA, por ajo është duke u bërë më të rëndësishme. Në publik diskutuan shumë, dhe unë shoh, që ata që janë përgjegjës janë të alarmuar në Bundeswehr-it.
  Ka tashmë struktura, në rastet kur ushtarët post-traumatike ngarkuar kapur. Mendoj, se ata janë në mënyrë adekuate?
  Vetë Bundeswehr thotë, se ata nuk kanë psikologë mjaftueshme dhe mjekët. Prandaj, Bundeswehr ka kontaktuar Shoqata Gjermane e psikoterapistëve dhe ka bërë thirrje terapist për të, për të kërkuar të dalin vullnetarë për trajtimin e ushtarëve të traumatizuar në dispozicion. Atëherë Ministri i mbrojtjes Franz Josef Jung kërkoi nga psikoterapistëve por për të nënshkruar një deklaratë, se ata nuk e mohojnë misionet e huaja të Bundeswehr-it. Kjo do të thotë ende, Terapistët kritike të luftës janë të padëshirueshme.
  Kur ishte?
  Në pranverë 2009 – dhe nga ana tjetër, jemi kthyer. Sigurisht, ne kemi ndihmuar ushtarët e sëmurë, por ne nuk mund të na shfrytëzojnë për luftë. Nëse një ushtar që vuajnë nga çrregullime të stresit post-traumatik, atëherë, lufta, shkaku i kësaj sëmundjeje është. Një kriter vendimtar për diagnozën e çrregullime të stresit post-traumatik, se personi në fjalë një ose disa trauma përvojë ka. Dhe në qoftë se të paguani një pjesë e ushtarëve të përfshirë dyshime rreth luftës, duhet të lejohen të flasin për në terapi. Prandaj ne kemi nisur një fushatë nënshkrim. Kërkesa jonë: Terapia po, por instrumentalizim i luftës jo.
  Si është kjo nismë në momentin e shtetit aktual?
  Nuk kam 260 Mjekët, Psikoterapist nënshkruara dhe psikologë. Tani ne duam të adresuar këtë çështje në shoqëritë psikoterapeutike, si dhe për të nxitur diskutimin.
  Për të IPPNW brof herë ata kishin qasje, refuzojnë trajnimin mjekësor të luftës. Ata nuk pretendojnë të popullsisë, që mund të përgatiten për katastrofës bërthamore. Dhe edhe sot, IPPNW mund të them por: Me luftë ne duam të në thelb kanë të bëjnë asgjë.
  E drejtë, ne ulem sot si atëherë çdo luftë nga. Ne besojmë se burimet sociale duhet të mbyllën në paqe – Prandaj, në rindërtimin e Afganistanit, në shëndetin dhe sigurinë e ushqimit. Një e treta e popullsisë afgane është i varur nga ndihma ushqimore nga Programi Botëror të Ushqimit të Kombeve të Bashkuara. Në një vend që të zhvillojnë luftë, ku një në katër fëmijë është më pak se pesë vjet të vjetra – kjo është absurde. Në vend të kësaj, të gjitha detyrat e tjera që duhet të zgjidhen. Ky pozicion themelor i IPPNW nuk ka ndryshuar. Por nëse ushtarët e traumatizuar të vijnë tek ne, atëherë ne nuk mohojmë veten si Mjekët e ndihmës së.
  Pse pikërisht?
  Për shkak se këta ushtarë duhet ndihmë, sepse botën e tyre të brendshme, shpirti i saj, është prishur, sepse ata nuk mund të përballen me veten e tyre dhe të afërmit e tyre dhe miqtë. Disa ushtarë atëherë mund të kapë mundësinë, për t'u marrë me çështjen e luftës. Të tjerët refuzojnë potencialisht nga, sepse kjo do të tregojë pyetjen e saj të identitetit. Ky është vendimi i popullit në fjalë.
  Me pamje të Bundestagut, një mrekulli: Çfarë mund të IPPNW lidhur me politikën? E vetmja parti parlamentare, që refuzon misionin në Afganistan në parim, është ai i Partisë Majtë.
  Kjo është e drejtë. Por ka edhe parti të tjera anëtarët individual, dyshim fare.
  Shumica e deputetëve është por. Kjo tregon vendimin e tanishme, për të zgjeruar dislokimin.
  E drejtë, por ajo nuk mund edhe të më thoni deri tani, pse ushtarët e Bundeswehr-it janë ndonjëherë në Afganistan. Nëse ju doni për të ndihmuar vendin, pse atëherë me ushtri? Përse nuk shkoni me ndihmën? Gjithashtu, për të ndërtuar një shtet demokratik, nevojë për mendimin tim nuk ka ushtarë.
  Të 80s janë parë tashmë në krahasim me sot politikisht një kohe shumë të polarizuar. Të Gjelbrit janë fillimisht nga lëvizja e paqes, pozita e tyre por tani e përshtatur me realitetin. Janë kërkesat e IPPNW në të gjithë modem dhe bashkëkohor?
  Unë mendoj se qëndrimet tona ende jashtëzakonisht i rëndësishëm dhe me kohë, për dashuri të shumë shteteve, Në përpjekje për të zgjidhur konfliktet ushtarake, Rritjet.
  Por ajo që kërkesat specifike që keni në Qeverinë Federale tanishme?
  Ne kërkojmë një strategji daljeje me një datë konkrete për tërheqjen. Die “Bashkëpunimi për Paqe” ka
  paraqiti një plan konkret për tërheqjen. Përmes truces dhe diskutimet me përfaqësuesit rajonalë
  Afgan Jirga Paqja duhet të shtruar negociatat gjithëpërfshirëse të paqes. Kjo pasohet nga qeveria federale duhet të orientojë.

  Nëse numri i ushtarëve të traumatizuar të rritet në të ardhmen e afërt ose me zgjatjen e misionit të Bundeswehr në Afganistan?
  Sidoqoftë. Një zgjerim është i lidhur me një përshkallëzim. Dhe një pyetje më e rëndësishme është:
  Si mund të prekurit janë furnizuar më mirë? Edhe nëse psikoterapist Bundeswehr nga sektori civil që përfshin, nuk është aq e lehtë. Kjo është thjesht një realitet, se kjo nuk ka edhe
  janë të mjaftueshme për faqet civilë të traumatizuar të trajtimit.

  Unë mendoj se, këto mendime janë shumë të rëndësishme në shqyrtimin e luftës në Afganistan…
  CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Afganistan – kjo është lufta jonë?

  Më parë, kaloi Afganistanin në rrugën për në Indi, për të shkuar në sqarim shpirtërore. Në Kabul ju tymosur pastaj përbashkët e saj dhe në këtë mënyrë u konsideruar nga vendasit si ekzotike. Më parë - kjo ishte 60s vonë ... Ndërkohë a shumë ka ndodhur në vend dhe askush nuk dëshiron të jetë më vullnetarisht drejtuar rrezikun, sipas të cilit e tërë e popullsisë afgane jeton sot.

  Që prej 30 Vjet ka pasur luftë në Afganistan. Në dhjetor 1979 me hyrjen e trupave sovjetike, zhvillohet një luftë civile, përfundimisht me tërheqjen e trupave sovjetike 1989 përfundoi. Në këtë luftë 10-vjeçare, interesat e Bashkimit Sovjetik dhe të Shteteve të Bashkuara kanë qenë, Arabia Saudite dhe Pakistani mbështet kundër muxhahidëve islame. Me kapjen e Kabulit 1992 nga muxhahedinët u ndez një luftë civile, deri në rreth 1995 mori. Pas Talibanët nga Pakistani infiltruar në vend, mori pushtetin dhe e quajti Emirate islamike e Afganistanit nga.

  Burrat duhej të veshin mjekra tani, Muzikë, Sport, Fotot dhe televizioni u ndaluan, dhe gratë dhe vajzat kishin të ndaluar shkollimin dhe profesionin. Burka për gratë u fut.

  Am 11.September 2001 erdhi sulmi mbi Qendrën Botërore të Tregtisë dhe Osama bin Laden nga rrjeti al-Kaida mori përgjegjësinë. Si pjesë e këtij rrjeti janë duke qëndruar në Afganistan dhe Këshillin e Sigurimit të OKB-së të Shteteve të Bashkuara e drejta për vetë-mbrojtje për të thënë, marshuan trupat amerikane të mbështetura nga disa shtete të tjera në tetor 2001 në vend.

  Në dhjetor 2001 Talibanët ishin tërhequr në thellësi dhe kjo u pasua me krijimin e një qeverie të përkohshme të kryesuar nga presidenti Hamid Karzai për të mbajtur njëkohësisht Konferencën e parë Petersburg për Afganistanin në Bon. Për të mbështetur këtë qeveri është themeluar në dhjetor 2001 nga Këshilli i Sigurimit të OKB-së ato të ofruara nga vendet e NATO-s dhe disa vende partnere Forcës së Ndihmës të Sigurimit Ndërkombëtar (Forca Ndërkombëtare Ndihmëse e Sigurisë, ISAF) të mobiluar.

  Bundestagu gjerman ka votuar në dy kutitë e votimit të 16. Und nëntor 22. Dhjetor 2001 Pjesëmarrja gjermane në Operacionin Liria e Qëndrueshme dhe misionin ISAF. Që atëherë, Gjermania është 4.400 Ushtarët e kontribuesit e tretë më të madhe të trupave të ISAF-it. Zona e veprimit të gjermanëve që nga mesi 2006 Nordregion.

  Një pasqyrë të mirë është kjo video e arte - "Në qoftë se harta":

  Në Afganistan, kështu është lufta, për shumicën e njerëzve lokale me varfëri të skajshme, Dëbimi dhe rreziku i lidhur me jetën dhe gjymtyrë. Në dhjetor 2002 tha ministri i atëhershëm i Mbrojtjes Peter Struk : "Siguria e Gjermanisë mbrohet në Hindu Kush." ​​Dhe ministri i mbrojtjes Jung deklaroi në korrik 2009, se është në Afganistan në një mision - një mision të stabilizimit të luftuar - por jo lufta është. Ne do të jetë e garantuar nga misioni në Afganistan, siguria jonë në Gjermani. Misioni në Afganistan ka qenë 36 Ushtarët gjermanë të vrarë (Kronologji). Në vrarë njerëz, por pastaj i foli "Fallen", në Gjermani me roje nderi, himni kombëtar dhe kënga "Unë kisha një shok" të jenë të përcaktuara për të pushuar ...

  Ministri i ri i mbrojtjes Guttenberg tani e ka kuptuar, nëse qytetarët misioni Afganistan si “Luftë” paraqes. Dhe Ministri i Jashtëm Westerwelle dëshiron edhe një perspektivë të qartë për tërheqjen e trupave(!).

  Kur flas me njerëz, Unë dëgjoj më së shumti "... ajo që ne kemi që nga viti i humbur?". Zë ARD Gjermani Trendi të folur me dy të tretat e qytetarëve (64 Përqind) për tërheqje të shpejtë të mundshme të trupave gjermane nga.

  Çfarë është duke u mbrojtur apo stabilizuar, sipas Ministrit të Mbrojtjes të lirisë? Shumë është folur nga rindërtimin e vendit. Por ne shohim në shpërndarjen e parave herë:

  Kriegskosten_Afghanistan

  Fondet janë të paguar në krahasim me të holla shpenzuar luftës papërfillshme. Ka vetëm pak OJQ aktive (Organizatat joqeveritare) im Land. Medico International vënë në gusht 2009 të jetë projekt i imi pastrimin për arsye sigurie. Medico bën thirrje për demilitarizimin e vendit dhe një lëvizje drejt nevojave të njerëzve. MSF u.a. janë tërhequr nga Afganistani.

  Shkurtër për gjendjen e njerëzve në Afganistan: për shumicën e njerëzve në Afganistan, gjendja sociale është përkeqësuar më tej gjatë operacioneve luftarake. Për 80% e popullsisë jetojnë në varfëri absolute në vend. Welthungerhilfe e raportuara:"... 12 milionë njerëz jetojnë nën nivelin e varfërisë dhe janë në rrezik të urisë, një pjesë e madhe e të ardhurave duhet të shpenzohen për ushqim. Situata është përkeqësuar nga rritja globale e çmimeve të ushqimeve. Çmimet e ushqimeve kryesor kanë qenë 2007 pothuajse trefishuar. "Vetëm 19% e popullsisë urbane kanë qasje në ujë të pastër të pijshëm. Jetëgjatësia e afganëve ishte sipas Amnesty Raportit 2008 42,9 Vite. 28% nuk mund të lexojnë ose të shkruajnë. Furnizimit me energji elektrike për shumicën e popullsisë më keq tani se pesë vjet më parë dhe vetëm disa orë në ditë në dispozicion. Welthungerhilfe kritikoi politikën e Qeverisë Federale. "Projektet e ndërtimit e Bundeswehr-it janë të papërfillshme në shtrirje, por përzierja e ushtrisë dhe rindërtimit ka shkaktuar dëme të konsiderueshme: Ndihma për zhvillim përmes ekipeve të rindërtimit në provincat u abuzuar si një instrument për interesa politike dhe ushtarake dhe është bërë edhe pjesë e strategjisë ushtarake. Prandaj, ajo perceptohet më si i paanshëm ", shkruan Jamann.

  Lufta në Afganistan të destabilizojë Pakistanin. Ju tashmë flet për Afpak terren konflikti. Të mos harrojmë - Pakistani ka bombë bërthamore!

  Gjithashtu në luftën kundër kultivimit lulekuqe, forcat okupuese kanë arritur asnjë sukses:

  Mohn_Afghanistan

  Për 90% opiumi i tregtohet globalisht prodhuar në Afganistan.

  Obama, Presidenti amerikan, i cili sapo ka marrë çmimin Nobel për Paqe, kërkon të shtojë trupat amerikane akoma më tej. 30.000 Trupat shtesë do të dërgojë, dhe për qetësimin atë është tërheqja e trupave nga 2011 një. Talebanët po rifiton forca në muajt e fundit dhe ka pasur kaq shumë ushtarë u vranë në betejat si kurrë më parë në Afganistan të vrarë. Meqë ra fjala 60% e amerikanëve kundërshtojnë Misioni!

  Ndihmë shkon kaluara e popullit, sepse pushtimi i NATO-s ka fitoren ushtarake mbi rezistencë ndaj objektivit dhe jo luftën kundër varfërisë dhe vështirësive. Për këtë, korrupsioni i përhapur në vend të vijë. Politikanët në pushtet janë të korruptuar. Në zgjedhjet e fundit ka pasur mashtrim zgjedhor.

  Terrorizmi global duhet të shtypur nga përdorimi i forcave aleate. Por nuk është vetëm ky operacion ushtarak, zhyt njerëzit në mjerim ndonjëherë të ri dhe disqet e tyre në duart e terrorizmit? Unë do të thotë, e jo format lokale dhe tradicionale të manaxhimit të konfliktit në vend se qeveria qendrore të korruptuar duhet të forcohet dhe të.

  Lufta nuk është një zgjidhje, por të çon në më shumë dhunë. Paqja nuk mund të imponohet nga jashtë, por vetë duhet të rritet në vend ...

  “Afganistani nuk është të fitohet ushtarakisht”, madje tha se ministri i ri i mbrojtjes Guttenberg në 10.12. në programin ZDF “Maybrit Illner”.

  Publiku është i informuar vetëm shumë rrallë gjatë operacioneve në Afganistan. Fatkeqësi e bombardimeve të cisternave në Kunduz me deri në 142 Dead zbulohet vetëm ngadalë. Verteidigungsminster vjetër dhe përfaqësues të lartë në ushtri thjesht vjedhin nga përgjegjësia. E drejta ndërkombëtare Potsdamer Andreas Zimmermann tha në lidhje me operacionet e: “Sipas të drejtës ndërkombëtare, Bundeswehri në Afganistan në anën e palës legjitime të qeverisë afgane të një konflikti të armatosur jo-ndërkombëtar. Në një konflikti të tillë, ai është përgjithësisht e lejuar sipas ligjit ndërkombëtar, për të vrarë luftëtarët e armikut. Në këtë rast, në kushte të caktuara, vdekja e civilëve të papërfshirë duhet të merren parasysh, po të mos, shkalla e dëmit kolateral civile është i tepruar.”(Lidhje)

  Në 3.12. Bundestagu ka votuar me një shumicë të madhe për një zgjatje të mandatit të ISAF në Afganistan. 445 Deputetët votuan për mocionin e Qeverisë Federale, 105 refuzuar atë, 43 Deputetët abstenuan.

  Si parti e vetme në Gjermani, Majtas është për një mungesë të qëndrueshme në një luftë në Afganistan. Edhe në qoftë se ajo nuk i përshtatet disa, kështu që unë do të doja të flas i Lafontaine, ai tashmë në 25.6.2008 ndaloi para Bundestagut gjerman, rekord:

  [youtube Ag7Aa0nbLjw nolink]

  Diçka flasim aktual i Gregor GYSI më 22 prill 2010 në Bundestagun gjerman:


  Shkarko Video ose MP3

  Më shumë informata mund të gjenden në:

  Agjencia Federale për Edukim Qytetar
  Komuniteti shkencor punuar në Afganistan (AGA)
  Afganistan Shërbime Menaxhimi (QËLLIMET)
  Friedensratschlag - Hulumtime të Paqes në Universitetin e Kassel

  CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Kjo faqe punëson Wavatars plugin nga Shamus Rinj.