Ayub ogada – Kothbiro … Muzikë Afrikan …

Përsëri dhe përsëri unë të përjetojnë një fenomen: në mia transmetimeve në radio, shumë këngë, por me një titull, ka pyetje të rregullta.

Kenyan kompozitor Ayub ogada ishte një Busker në Line Veriore, kur ai mori vëmendjen e duhur në fund të viteve '80 nga Real Botërore. Me marrëveshjet e saj disarmingly thjeshtë ai bëri 1993 Bëni një përshtypje të qëndrueshme. Me lehtësi virtuosic në një instrument të Afrikës Lindore – Lyra quhet një nyatiti – Ayub ishte si një aktor me shumë hijeshi dhe një zë të ngrohtë përsëri një qendër muzikore. Ai tregoi Africa me të gjitha ndjenjat e saj…

Këtu është një ekstrakt:

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Komik: Fluturimi për në Evropë …

Mit der Maus blätternoder Comic als PDF këtu

Ky film kërkon Flash Player 9

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Sa refugjatët duhet të marrë Evropën?

Mbi këtë temë, i dha një leksion në Qendra e Paqes BRAUNSCHWEIGER Herbert Erchinger, Pastor i.R. dhe një anëtar themelues i BRAUNSCHWEIGER Sanctuary, kujdes të refugjatëve.

“Politika katastrofik dhe çnjerëzor refugjat gjerman dhe Evropian është i bëri thirrje për intensifikimin e azilit. Për 1.800 Njerëzit kanë vdekur 2011 Vetëm deri në fund të gusht në Mesdhe, në përpjekje, për të lënë prapa dhe nevojën për të gjetur lirinë dhe një jetë më të mirë në Evropë. Si më parë panumërt të kthehen, përfshirë fëmijët, të cilët kanë lindur në Gjermani ose janë rritur. U shtua Ndjekur nga vendet arabe?
Evropa mund të jetë një strehë e sigurt për disa të përndjekur…”, ajo është deklaruar në sprovë ngjarje.

Pastor Erchinger filloi fjalimin e tij me një referencë për traditat e refugjatëve të feve të ndryshme. Çifutët u dëbuan nga Egjipti dhe Jezusit ishte një fëmijë refugjat. Refugjatët kanë pasuruar gjithmonë shtetet e reja – të jetë ajo Hugenotten, die Emigrim shumë gjerman në Shtetet e Bashkuara apo emigrantëve gjatë mbretërimit të Socializmit Kombëtar. Refugjatët nga ish-RDGJ për qëllim të Mauerbau për Republikën Federale të të ardhurave.

I ashtuquajturi “Emigrantët ekonomikë” foli për herë të parë Franz-Josef Strauss – por politika dhe ekonomia mund të jenë të ndara në mënyrë të qartë? Çfarë mund të përdoret si një kriter për “Gjendje normale” të aplikojnë në një kulturë dhe në këtë mënyrë si Abschiebegrund?

Në ligjin tonë themelor është Neni 16a: (1) Përndjekur për strehim politik…

Pas kthesës 1989 dhe në Luftën Ballkanike, ka pasur një rritje masive në numrin e refugjatëve (Statistikor). Atëherë numri i tyre ka rënë në mënyrë të konsiderueshme. Duke parë shifrat në rrjedhën globale të refugjatëve, kështu që vetëm të vijnë 3% der 40 Miliona e refugjatëve të botës në Evropë! Gjermania nuk pranon asnjë refugjatë më shumë nga e ashtuquajtura “vendeve të treta të sigurta” në, edhe pse ajo 2005 die Konventa e Gjenevës ka njohur.

Një shqetësim i veçantë ishte pastor Erchinger situatat e emergjencës të refugjatëve dhe ngacmimi, të cilat ato janë të ekspozuar në fluturimin tyre. Europa ka rënë dakord me Marrëveshja Shengen foreclosed në kufijtë e saj. Agjencia e BE-së Frontex dhe Ekipet e ndërhyrjes kufitare Rapid të sigurojë çdo ditë për imazhet frikshme e dëbimeve në kufirin e tyre. Siç u përmend më lartë, vdiq për 1.800 Njerëz 2011 Vetëm deri në fund të gusht në Mesdhe. Kjo është edhe për ujërat ndërkombëtare!

Pse shteti gjerman do ti trajtojë refugjatët si i rreptë? Sipas Z. Erchinger shteti ka frikë nga një ndryshim djathtizmit në popullsinë. Holandë, në mbajtur asnjë integrimin e vërtetë, është një shembull elokuent. Një pasojë e këtij ashpërsia janë refugjatë të paligjshëm – Quite pavarësisht nga pyetjen, nëse një person mund të jetë i paligjshëm…
420.000 I gjallë i paligjshëm në Gjermani, 120.000 Vetëm në Berlin. Ata janë shfrytëzuar si punë të lirë dhe janë të frikësuar, shkoni te mjeku apo për të dërguar fëmijët e tyre në shkollat ​​publike!

Për t'i dhënë fund vuajtjet e refugjatëve, do të ishte një dalje e kontrolluar nga Shtetet (z.B. për mesazhet) të konsiderojnë të lidhur me një ndihmë të zhvillimit inteligjent!

Por jo vetëm që shteti duhet të kujdeset për refugjatët, dhe angazhimi qytetar është e nevojshme! Nëse dikush edhe e konsideron faktorin demografik, kështu varkë është larg plotësisht me ne!

CIAO Hans

PS: “Zinxhiri tolerimi”, ku një azilkërkues duhet të llogarisin çdo ditë me deportim dhe për shumë vite, shfuqizuar përfshijnë!
“Metoda aeroport” (20.000 Refugjatët në vit), ku vijim janë mbajtur në aeroporte dhe të deportohen në disa javë, të njëjtën gjë për ju!

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Afrika – kontinenti i panjohur …


Afrika – kontinenti i panjohur Lexo në një hartë më të madhe

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Rrobat e vjetra të gënjejë – Si janë donacionet për biznesin …

Eine traurige Geschichte aus Afrika:


Shkarko Video ose MP3

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Berlin Compagnie – Luaj për Afrikën…

Dje mora pjesë në një grup të luajë Berlin Compagnie. Tema e luajnë: “Të bardhët vijnë” – Pasimi në Afrikë. Rreth Nesh.

Për mua kjo ishte si një përmbledhje të shkrimit tim të fundit në lidhje me Afrikën. Loja filloi me tregtarët, Bankier, Kolonizatorët dhe tregtarët rob, tren doni për të trajnuar nënshtruar kontinentin e zi në kërkimin e tyre për fitime më të mëdha. Ata nuk kanë skrupuj: Vjedhje, Vjedhje dhe gjenocid – çdo gjë është e lejuar…

Me props thjeshta, të tilla si kapele me shenjën vendet e kolonizatorët (D = Gjermani, E = Angli, F = France, B = Belgjikë), ofroi lojtar një pjesë e gjallë, që na solli historinë e Afrikës, ndërsa do vetë përgjegjësinë tonë në këtë proces ishte.

Afrika kishte shumë kohë para njeriut të bardhë një histori. Atëherë tregtia e skllevërve erdhi me të gjitha pasojat e saj (shumë i mirë, kam gjetur prezantimin e trafikantëve, duke folur me muzikë klasike për të skllevërve si krerë gjedhe!), nënshtrim dhe shkatërrimin e pjesëve të mëdha të Hereroisht dhe Nama popujve në Jug-Perëndim Afrikë dhe ngushtimin ulët shall të rebelimit Maji Maji në gjermanisht Afrikën Lindore (shih artikullin e mëparshëm këtu). Gjithashtu, papërshkrueshme çnjerëzor dhe nxitim e ish-mbretit Leopold II. i Belgjikës, Që e bëri Kongo në pronën e tij private dhe duke sakrifikuar jetën e njeriut për fitimin e tij, ka treguar mbresëlënëse (shoh filmin këtu).

Vuajtjet e vendasit, të whippings, të shtënat – që shkoi nën lëkurë… Por zezakët nuk e marrin fatin e tyre me anë të thjeshtë – jo, ata rezistuar për transportet e skllevërve, rebeluan (Shënim i bukur, që një mund të siguroj skllevër pastaj transporton!) dhe u organizuan. Rebelimi i suksesshëm skllav në Saint-Domingue 1791, Napolon 1804 të kërkuar për të ndrequr – atë që ai nuk pati sukses -, me shpalljen e shtetit të lirë të Haitit, shtet i vetëm kolonial, e cila arriti pavarësinë e saj më vete (shih artikullin e mëparshëm këtu), ishte një shenjë e ndriçuar. Shumë tema janë luajtur.

Edhe neo zeitigte plagët e tij në Afrikë. Oficerët ushtarakë lokale u bënë sundimtarët (si psh. Mobutu në Kongo, ai umnannte në Zaire – përsëri sot DR Kongo), ndjekur më tej interesat e fuqive koloniale. Ata plaçkitur vendin në mënyrë normale dhe pasuruar veten e tyre përtej masës. Mendjet Kritik, si psh. Lumumba në Kongo, u persekutuan dhe vranë – me mbështetjen e mjeshtrave të vjetër… (historia shih gjithashtu Hartë).

Edhe sot, Afrika është në menynë e vendeve të pasura. Afrika e pasur me lëndë të parë është plaçkitur dhe tokat janë me interes për investitorët. “Landgrabbing” (shih artikullin e mëparshëm këtu) quhet një formë e re e okupimit.

Deklarata e Mijëvjeçarit të Kombeve të Bashkuara vit 2000 kemi tani 189 U kërkon shteteve të, për Afrikën deri në vitin 2015 për të bërë një realitet për çdo person të drejtën e zhvillimit dhe për të liruar të gjithë racën njerëzore nga skamja. Heroics – duket si e realitetit, Unë do të përshkruaj në artikullin tim të ardhshëm…

Të gjitha në të gjitha, ofroi teatrin e Berlin Compagnie një mbrëmje, dha shumë ushqim për të menduar. Edhe për klasat e shkollave, të cilët dëshirojnë të adresojë çështjen e Afrikës, një shtesë e bukur i gjallë.

PS: një këshillë jo-detyruese dhe prenotim i shfaqjeve mysafir është në Karin skuqura Phone. 089/1298624 Di-Fr 9-13h möglich 😉

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Shes-off e Afrikës – Tokë grabbing…

Një zhvillim i ri është aktualisht ndodh në Afrikë: investitorët e huaj po përpiqen gjithnjë e më shumë tokë bujqësore për të blerë, të ushqimeve dhe të energjisë bimëve për të prodhuar për eksport. Edhe Kombet e Bashkuara janë të shqetësuar në lidhje me kompanitë e mëdha, toka gjithnjë e më shumë pjellore në botën e tretë- blerjen apo tregjet në zhvillim. Vetëm në Afrikë, është pjellore në tre vitet e fundit vendi, së bashku parë 20 Milion hektarë do të, të kalojë në duart e kompanive të mëdha të ushqimit.

Në Art der “Kolonialistët reja” bankierët e investimeve provoni, Përfaqësues të biznesit, Ekspertët bujqësore dhe menaxherët e korporatave blerjes- për të marrë ose qera për tokë bujqësore. Në vitet midis 2006 në 2009 ishin vlerësimet pas 22 në 55 Milion hektarë tokë në Afrikë, Azi dhe Amerikën Latine shitur ose me qira në këtë mënyrë (Tokë bujqësore Bashkimi Evropian: 97 Milion hektarë!).

Veçanërisht aktive janë States, e cila në vetvete nuk mund të prodhojë ushqim të mjaftueshëm për popullsinë e saj, për shkak se ata nuk kanë të mjaftueshme tokësore ose ujore burimet punueshme: Arabia Saudite, Libi, Japonia apo Koreja e Jugut (Ato). Ju dëshironi të blerë oriz ose me qira tokë bujqësore, Grurë, Grow soje dhe sheqer. Me çmime të volitshëm e më pak se 8 € për hektar ata premtojnë, për të krijuar vende të reja pune dhe të infrastrukturës (Rrugët,Portet, etj) zgjeroj.

Në gjuhën angleze nën termin “tokë-grabbing” të bëhet fenomen i njohur i tokës grabbing, popullsia indigjene është i përjashtuar nga negociatat. Në të kundërtën,: politik, ekologjik, Problemet e krijuara sociale. Njerëzit indigjene janë të humbur më të rëndësishme për qasjen e tyre ushqyese bazë në tokë dhe ujë, Nomadë mbi të drejtat e kullotjes, Solli fermerët e vegjël për jetesën e tyre, Pakicat dëbuar. Kritikuar Sofia Monsalve e të drejtave të njeriut të organizatës FIAN: “Për fat të keq, ajo që vërejmë shpesh, është, se kur këto investitorët të marrë të drejtat e përdorimit të këtij vendi, ose për të blerë tokën, njerëz, të cilët jetojnë në të, thjesht dëbuar, pa për të kompensuar ato dhe pa ata të rivendosen diku tjetër.” Dhe kjo ishte pas të drejtave të njeriut traktatit shkeljes ndërkombëtare të së drejtës për strehim dhe ushqim, kritikoi atë (Ato).

Das “tokë-grabbing” prandaj përbën një kërcënim për fermerët dhe sigurinë ushqimore kështu globale. Ndonjëherë 2009 ka pasur në botë 1,2 Miliardë të uritur! Situata është rënduar nga promovimi i agrofuels në Evropë dhe SHBA. Tokë bujqësore është në sytë e bankave, Institucionet financiare dhe kompanitë e investimeve është bërë një investim i sigurt financiar. Ju presim potenciale kthim të lartë dhe të mirë ardhurat perspektivat.

Rrjeti INKOTA e.V. ka një fushatë nën moton “Stop Shitja e Afrikës!” filluar, dhe e quan në një shtojcë të gazetës (Taz) në, të dërgojë një letër për kancelaren gjermane Angela Merkel dhe ministri i Zhvillimit Federale Niebel.

Këtu është një template letër si një skedë PDF: Letër për Merkel dhe Niebel

Adresuar pikë grumbullimi për letrën:
Rrjeti INKOTA
Chrysanthemenstraße 1-3
10407 Berlin
Faks: 030 420820 – 210

PS: Një libër me shumë informata: Fred Pearce, Tokë grabbing, Beteja globale të tokës, Shtator 2012 për Botuesit

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Kjo faqe punëson Wavatars plugin nga Shamus Rinj.