Atomzeichen – kudo…


Atomzeichen – kudo…

Nga dhe shpesh boshte Unë vij këtu,
Unë duhet të them – sepse ajo shkëlqen por shumë!
Kudo në kthetrat depo
Është e mbeturinave bërthamore në aisles.
Dhe, edhe këtu në Braunschweiger Tokën
Konrad, Morsleben dhe Asse njohur mirë.
Por kush mendon për këto ditë
Për të gjithë shumë dokumente bërthamore…
Ne shikuar por në qiell
Prodhohet vetëm me sytë e mëdhenj fëmija Krishti.
Dhuratat tani – dhe mjaft i shpejtë,
Pyetja për të ardhmen unë nuk të alternativ.
Disa ditë ne solln të bëjmë asgjë,
Nga gjuetia e jetës thjesht ruhn.
Dhe Herre Krishti pastaj na paraqitur,
Por askush nuk mendon për të ardhmen.
Janë të fëmijës mirë, janë fëmijës zemëruar,
Beat që vetëm Wind!
Qese e vogël, të cilat tashmë të gjithë janë atje,
Shpërndara në të vërtetë miniera kripë.
Shumë mirë merituar, ne kemi shkopin,
Të bëjë për fëmijët tanë nuk është e mirë.
Djegia qirinj pemë – është e qartë,
Rrezet por jo një mijë vjet.

Oh unë mendoj, I mbyll sytë e mi,
Atomet për festën e padobishme.
Tani flasim, Z. Christian, si ju këtu poshtë gjeni,
Janë të mirë të fëmijës, janë fëmijës zemëruar?

Nga dhe shpesh boshte Unë vij këtu,
Unë duhet të them, atje shkëlqen, shumë…

(pa pagesë pas një poemë nga Theodor Storm 1817-1888 / Knecht Ruprecht)

Lexuar Lidhjet më interesante ju lutem kritike! : Zyra Federale për Mbrojtjen nga Rrezatimi; Asse

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Kjo faqe punëson Wavatars plugin nga Shamus Rinj.