Puisi: Perang, Pangarep-arep lan uwal …

Perang, Pangarep-arep lan uwal…

Apa kowe ngerti perang,
yen kabeh iku ing reruntuhan,
lan akeh isih ngalamun kamenangan,
nanging moral, iku bakal mandek kanggo duwe…

Apa kowe ngerti mlarat salin sing,
pangan kanggo target kaslametané,
Lagi rampung nekat ing tanah,
apa-apa ing negara iku luwih stabil.

house punika boten nanging kiamat a,
struktur ora pilihan,
ana mangsa ing tumindake perang,
kulawarga ing kahanan precarious.

Kanthi kabeh liyane Panjenengan nyoba kanggo uwal,
nylametake kulawarga gol,
sing katon ing pangarep-arep pungkasan Bay,
lan Jerman misale jek sing ngarep tengen.

Carane wani sampeyan metu ing dalan mbebayani,
smuggling exploitasi lokasi,
Mung pangarep-arep iku hipotek,
menehi wani perlu.

Apa ngatasi segara,
sampeyan nemoni anyar watesan,
pangarep-arep meh musna,
toja karo existences katindhes.

Wis pungkasanipun ngalahake kabeh hurdles,
ana ing negara aman,
sampeyan kudu perang kanggo kamulyan Panjenengan,
lan pangarep-arep – sampeyan bakal dikenali.

Asylum ing Jerman ora gampang,
Sasi bukak kanthi cepet ing wektu,
iku kerep ora cukup ing manèh kulawarga,
sampeyan sing manggen ing kemah ing pingitan.

Ing negara manca karo budaya beda,
kejut sampeyan kudu ngalahake,
assimilation banget alon mung,
apa kowé kok einzufinden.

takon pangayoman kanggo aplikasi asylum sampeyan,
Asylum ing Law dhasar wis dijamin,
nanging kanggo dangu, sampeyan kerep bangst,
nganti ndadékaké kanggo pangenalan.

Nanging kudu ing ngarep lan karya dhewe tunggu,
requirement Spachkenntnisse sing,
ing Jerman akeh bakal maringi pitutur,
Kene ora mbukak cepet banget.

Sampeyan teka karo liyane ing gedhe nomer,
Jerman uga perlu kanggo ngganti,
nanging kita kudu ora dipilih,
kudu njupuk saka akèh negara.

Pemenang bakal dadi loro –
Asylee lan demokrasi kita –
malah yen kita beda-beda,
ing umum utopia ing.

Kita bisa nindakake iku,
Aku manawa,
mung blaffen ing populists,
roso seduluran iku requirement!

Ayo kita ora dibagi dening hak,
padha nguber rasis goal,
lan yen padha nangis, ora prakara cara sora,
nanging kita tetep homophilia manungsa.

CIAO Hans

www.pdf24.org    Kirimi artikel Peringkat PDF   

Animasi: Lima bukti marang gething pengungsi …

Aku ora ngerti – apa kudu iku tegese,
Nanging aku memang sedih.
Pengungsi Seh ing kaping,
Padha teka ing akeh.
Ngarep padha ilang,
Mlarat lan perang kabeh.
Nanging wong-wong sing lair free,
Hak pilihan urip.

Ing climes kita Jerman,
Saka Oder kanggo Rhine.
Ngarep anyar bisa mbentuk,
Pengungsi ora ana maneh piyambak.
Marang kabeh “hordes coklat”,
Kita ngerti saka crita,
Yahudi padha Rajapati,
Pindhah bobot moral.

NATE maneh – iku semboyan ing,
Lan khusus kita padha ora arep.
Mungkasi sing hoot tengen,
“Welcome” punika tampilan kita.
Manungsa vs Human – kita ngerti kabeh,
Power morally ora pangertèn,
Rusak iki ing kasus,
Aku tansah ing roso seduluran…

CIAO Hans

www.pdf24.org    Kirimi artikel Peringkat PDF   

Carane akeh pengungsi ngirim njupuk Eropah?

Ing subyek, dhateng ing Brunswick Peace Center Herbert Erchinger, Pastor i.R. lan anggota founding saka Braunschweiger Sanctuary, care saka pengungsi.

“Disastrous lan inhuman Jerman lan Eropa privasi pengungsi wis disebut kanggo tightening saka asylum. Babagan 1.800 Wong mati 2011 Mung nganti pungkasan Agustus ing Mediterania ing nyoba, supaya kangelan konco lan kanggo golek kebebasan lan urip luwih apik ing Eropah. Minangka sadurunge kaetung bali, kalebu bocah, sing lair ing Jerman utawa wis thukul munggah. Iki ditambahaké dilacak saka negara Arab?
Eropah bisa dadi Surgo aman kanggo sawetara kuya…”, ngandika ing flyer acara.

Pastor Erchinger wiwit kang wicara karo referensi kanggo tradhisi pengungsi beda agama. Wong-wong Yahudi padha diusir saka tanah Mesir lan Yesus punika anak pengungsi. Pengungsi wis tansah kandungan negara anyar – dadi iku Hugenotten, ing Emigration akeh Jerman ing Amerika Serikat utawa emigrants sak mrentah sosialisme Nasional. Pengungsi saka GDR mantan temenan Mauerbau kanggo Republik Federal pangentukan.

Supaya disebut- “Ekonomi pengungsi” ngandika pisanan Franz Josef-Strauss – nanging politik lan ekonomi bisa dipisahake dadi cetha? Apa bisa digunakake minangka ukuran kanggo “Normality” aplikasi ing budaya lan kanthi mangkono minangka Abschiebegrund?

Kita hukum dhasar punika Artikel 16a: (1) Ajek dimungsuh ing politik asylum…

Sawise siji 1989 lan ing Perang Balkan, ana Tambah massive ing nomer pengungsi (Statistik). Banjur nomer sing melorot Ngartekno. Looking ing tokoh ing aliran global pengungsi, supaya teka nur 3% ing 40 Yuta pengungsi donya Eropah! Jerman ora nampa pengungsi sembarang liyane saka dadi-disebut “katelu aman negara” ing, senadyan 2005 ing Geneva Convention wis dikenali.

A badhan tartamtu ana pastur Erchinger kahanan darurat pengungsi lan jawatan, kang lagi kapapar ing pesawat. Eropah nduweni Schengen Agreement Sale Desa ing wates. Panguwasa EU Frontex lan Rapid Wewatesan Campur Tim nyedhiyani saben dina kanggo frightening gambar deportations ing tapel wates. Minangka wis kasebut ing ndhuwur, seda babagan 1.800 Wong 2011 Mung nganti pungkasan Agustus ing Mediterania. Iku uga kanggo Waters internasional!

Yagene pamaréntah Jerman dianggep pengungsi minangka ketat? Miturut Pak Erchinger negara wedi shift ngiwa utawa nengen ing populasi. Walanda, ing dianakaké ora integrasi nyata, minangka conto eloquent. Siji akibat saka keruwetan sing ilegal pengungsi – cukup loro saka pitakonan, apa manungsa bisa ilegal…
420.000 Ilegal urip ing Jerman, 120.000 Mung ing Berlin. Lagi eksploitasi minangka mirah pegawe lan wedi, pindhah menyang dhokter utawa ngirim anak sekolah umum!

Kanggo mungkasi kasangsaran pengungsi, bakal metu diatur saka Amerika (z.B. bab pesen) kanggo nimbang digandhengake karo cerdas pembangunan sepindah!

Nanging ora mung negara ngirim njupuk care saka pengungsi, lan Civic dadi dibutuhake! Considering uga faktor demografi, supaya prau iku adoh saka kebak karo kita!

CIAO Hans

PS: “Chain Duldungen”, ngendi lan seeker asylum kudu Count saben dina arep di dhéportasi lan kanggo akèh taun, ical kalebu!
“Airport tata cara” (20.000 Pengungsi saben taun), ngendi buron sing nahan ing bandara lan diboyong ing sawetara minggu, uga!

www.pdf24.org    Kirimi artikel Peringkat PDF   

Wonten pelamar Dr. Zdravko Nikolov Dimitrov…

Ing 21.12.1999 dhokter saka Bulgaria fisikawan Dr.Zdravko Nikolov Dimitrov iki dipun bibaraken ing “Rasengrab” disarèkaké ing Brunswick kuburan utama.

Apa wis kedaden sadurunge lan apa iku worth, sawise kang 10 kanggo mèngeti taun?

Ing 11. Desember 1999 ngirim dhokter saka Bulgaria fisikawan Dr. polisi Zdravko Nikolov Dimitrov saka pasukan tugas khusus (SEC) kanggo tahanan. Panjenenganipun iki dijupuk dening pejabat SEC. Panjenengané tilar donya minangka asil ciloko abot 21.12.1999.

Ing wusana, wreaths padha glethakaken ing kuburan ing kuburan utama lan ana rapat umum njaba markas polisi ing panggonan Münzstraße.

Carane bisa padha mati tragis?

A Grant kanggo spesialisasi ngelmu saka TU Braunschweig njupuk ing Oktober 1993 Dr. Zdravko Nikolov Dimitrov nach Deutschland. Iki mlayu ing Maret 1995 saka. kanggo Dr.. Zdravko Nikolov Dimitrov ing Bulgaria wis tortured dening "diganti" minangka avowed sosialis kaping pirang-pirang dening Doctors lan perwira polisi, wanted kanggo pindhah ana, understandably, ora bali. Nanging awit iku ora kasil wong, berusaha minangka ilmuwan saka Jerman, piyambakipun kapeksa, kanggo aplikasi kanggo asylum kene.

A wektu cendhak mengko ana aplikasi kanthi wong ing perusahaan. Rollei kasil, kono saka September 1995 makarya dadi desainer optik.
ing mangsa panas 1997 aplikasi asylum ditolak dening Pengadilan administratif Braunschweig lan ing Juli 1998 ana Dr. Zdravko Nikolov Dimitrov revoked ijin karya, ingkang mandap dipeksa Employment karo Rollei.

Nanging, sawetara sasi mengko, Mentri saking Partai Buruh rampung, sing kanggo pengawetan saka papan maneh ana "ana kapentingan umum tartamtu" lan ana sing kewajiban diwenehake. Banjur tak Dr. Zdravko Nikolov Dimitrov saka Brunswick manca panguwasa toleration, kanggo golek proyek liyane kanggo wong karo "kapentingan umum khusus". Iki waé ngirim ing Januari 1999 banjur teka. Dr. Zdravko Nikolov Dimitrov kudu njaluk kontrak Employment anyar minangka perancang optik. Ing ngira kang, iku banjur ora materialize, amarga panguwasa Brunswick manca ragu, kanggo mènèhi ijin karya nalika uga, nganti tanggal miwiti wis kliwat dawa lan karya iki ilang.

Ing huruf mbukak kanggo banjur interior mentri Lower Saxony Bartling saka 2.11.1999 diterangake Dr. Zdravko Nikolov Dimitrov seine Kahanan folgendermaßen: "Saiki aku kudu manggon mati cadangan lan pokrol finance tambahan, mung supaya polisi sing ora ngadeg ing ngarepe lawang. Ing kontras, panguwasa departure dhateng kula ing departure kasedhiya saka September 99 gabungan minangka parasit, punika "mbusak" saka Territory Federal kanggo (penawaran), amarga aku ora bisa Care kamlaratan sandi. Cara iki ngelingake kula painfully kanggo metode saka 30s."

Senajan Braunschweig kantor imigrasi iki dikenal, sing wis dikonfirmasi ing Center for Korban Wayang ing Berlin ing dikarepake, sing Dr. Zdravko Nikolov Dimitrov ora bisa diboyong namung kanggo alasan kesehatan lan senadyan Duwe wis weruh resiko lampus dhuwur kang, punika dipungagas dening banjur kepala Brunswick manca panguwasa deportasi. Cynically wis Dr iki. ditampilake Zdravko Nikolov Dimitrov minangka untrustworthy.

Lan pungkasanipun teka ngandika SEC-nggunakake, endi Dr. Zdravko Nikolov Dimitrov dianakaké saka lampus karo piso, dening kang dijupuk dening pejabat SWAT.

A nasib banget tragis, kang nduduhake soko saka plight saka wong golek asylum ing Jerman. Ing kahanan kang ora ngepenakke sing padha teka kanggo Jerman, aplikasi kanggo asylum (endi wong kadhangkala kuesioner Jerman diajukake) lan sing disambungake menyang kabebasan. Malah yen padha – ing kasus iki, – nampa toleration malah prospek Employment punika, supaya, panguwasa bola-bali hurdles ing cara, kang pungkasanipun mimpin kanggo deportasi lan, minangka ing ngono, malah pati.

Tembung heartfelt saka kanca saka Dimitrov, sing diiringi wong ing dina pungkasan saka uripé, wis digawe kula banget dipindhah lan kena pengaruh…

CIAO Hans

www.pdf24.org    Kirimi artikel Peringkat PDF   

A neng tengah reception tengah kanggo asylum wong golek…

Ing Asylum kanggo politik kuya ing Jerman punika hak dilestarekake ing hak-hak baku Law Basic. Owah-owahan ing Art. 16a GG ing 1993 ("Asylkompromiss") winates iku banget: Ing tartamtu, manca nasional, kang lumebu negara saka Komunikasi Eropah utawa negara katelu aman liyane, ora gumantung ing sisih tengen kanggo pangayoman amarga anggone. Ing tingkat saka disetujoni dening jinis. 16GG punika Sairing kurang.
Sisih tengen asylum isi dening Aufenthaltsgesetz (sadurungé: Alien undhang) concretized.

Kang urip utawa Liberty amarga lomba kang, Agama, Warga negara utawa anggota saka grup sosial tartamtu, kalebu Jenis Kelamin utawa kapercayan politik dening panguwasa umum (Negara, katelu utawa dening organisasi liyane, kang exerts ing tlatah utawa bagéan saka ukum padha) kaancam bakal punah,, seneng hak kanggo pangayoman amarga anggone.

Ing sawetara aplikasi asylum wis melorot ing taun anyar: padha 2003 durung 50.500 Aplikasi diajukake, supaya, nomer 2008 kanggo total mung 22.085 Wong, kang Applied kanggo asylum in Germany, bali. Iki minangka salah siji tokoh paling saka request pungkasan 20 Taun.

Carane disebaraké asylum wong golek kanggo Saksa nuduhake Graphic ing ngisor iki:

Verteilung Asylbewerber 2009

Nyebarke golek asylum 2009

Lower Saxony wis kanggo kelompok wong-wong ing situs saka reception tengah- lan manca panguwasa Niedersachsen (ZAAB NI) ing Braunschweig lan Oldenburg piranti loro panampa. Ing ZAAB Oldenburg karo kantor lapangan ing Bramsche-Hesepe wis total kira-kira 1.100 Panggonan kanggo asylum-golek, saiki kanggo sak 90 Persen sing dikuwasani. Babak 160 Karyawan saka macem-macem disiplin sing dipunginaaken ana. Braunschweig wis 550 Places, endi z.Z. 517 sing dikuwasani. Nalika ing Saxony akèh-akèhé saka wong golek asylum manggen ing Apartemen diutus, Kutha Brunswick saiki mung tilas barracks Hussar akomodasi.

Aku katon ing dhewe ing ZAAB Braunschweig nyedhaki karo sawetara wong interested ing demo dipandu. Supaya kita nenggo ing ngarepe pager dhuwur pisanan ing Management Group. Tanpa ijin, sampeyan ora bisa visit tengah pengungsi (kajaba, sing arep kanggo ngunjungi wong tartamtu, kang banjur disebut dening melek lan kudu menehi idin). Pager dhuwur serves uga kanggo nglindhungi wong golek asylum, kita padha marang. Komplek digawe kesengsem resik, sanadyan barracks direnovasi ketoke banget resik kanggo kula. Wong padha lagi wae katon. Kita padha uga diundang, ngalami ora gambar wong, kanggo nglindhungi mau ora mbebayani. A sambungan bis kanggo hotel diwenehi.

Yen wong karo aplikasi langsung kanggo asylum menyang ZAAB-Braunschweig, supaya iku kamar diutus karo amben, Kursi lan lemari. Lan asylum-seeker log wis Agensi Border, forwards menyang tengah reception cedhak terus, panyiapan lan pangopènan dumateng Negeri pamilike. Insofar minangka manca dikenali mung ing njero minangka asylum wong golek sing, Dheweke uga bakal pisanan diarani tengah reception cedhak, fingerprinted lan manggon ana. Nggunakake negoro Verteilungssystems gampang (Persediaan dhisikan golek asylum) ana panguwasa tanggung jawab kanggo pusat reception akomodasi kang ditemtokake. Nanging, iki ora, nalika karo wong ing sesuai karo § 18 Abs. 2 AsylVfG nepaki syarat kanggo nolak entri, mbok menawa amarga lumebu saka negara katelu aman.

Apa mengkono saiki ing Braunschweig sawise njupuk? Ing Day 1 of asylum seeker ditampa lan introduksi dening Tagesdienst. Layanan sosial ndadekake kontak. Ing Day 2 asylum wis departemen kesehatan, sembarang penyakit kayata tuberkolosis, Kanggo ndeteksi laku ditularaké penyakit utawa malah asil torture. Sawisé iku, Trail nderek kantor sosial kawulo. Lan asylum anduweni hak kanggo sangu saka saben wulan € 40,90 (Anak € 20.45). Ing Kajaba iku, bisa njaluk voucher perlu agengipun € 15.34 (z.B. kanggo Bags). Dheweke uga melu ing layanan masyarakat ing mining panampa (4 Jam dina) lan ditampa € 1,05 saben jam.
Asylum seeker nduweni hak kanggo kesehatan nyukupi. Loro Doctors saka wilayah nyedhiyani residents kaping pindho menyang minggu. Ing Johanniter sing lokal. Yen ngukur kesehatan luwih sing perlu, digawa metu lan ujian medical resmi.
Akeh residents manggon karo kulawargané ing kamar. Bocah sing peduli kanggo ing esuk, lan bocah-bocah sekolah-umur njupuk bis kanggo sekolah cedhak.
Dawa Tetep golek asylum persons beda-beda gumantung antarane 3 Sasi lan 5 Taun.

Pancasan ing pangenalan saka buron politik tumiba ing Kantor Federal kanggo Migration lan pengungsi (IEPF) ing Nürnberg, karo macem-macem kantor lapangan. Nolak BAMF kanggo pangayoman amarga anggone dadi, bisa Refugee kontras tumindak sadurunge Pengadilan Administrative. Panjenenganipun biasane punika gumantung ing pitulungan saka pengacara, uga versed ing hukum asylum. Yen asylum-seeker kanggo golek pengacara, kudu metokake biaya piyambak. Ing sepuluh taun pungkasan nampa saben 5% saka asylum wong golek saka pangayoman BAMF wonten ing Hukum Basic, 8% padha minangka GRP (Geneva Refugee Convention)-Pengungsi dikenali. Loro kelompok nampa ijin panggonan kanggo telung taun pisanan lan adoh-sik njongko hak sosial. Mung banjur nemtokaken, apa lagi diijini nginep permanen.
Saben 85% aplikasi asylum sing ditolak. Panandhang kudu ninggalake Republik Federal. Nanging yen lagi ora pas kanggo lelungan, ora pass kanggo bali ana utawa kahanan ing negara asal ora ngidini bali, Njaluk toleration a, nganti deportasi bisa.
Ing posters ing ZAAB sampeyan bisa ndeleng, sing promosi bali sukarela manca tanpa perspektif to stay in Germany wis sought.

Related Links:
Pengungsi – Flüchtlingshilfe Braunschweig e.V.
Pro Asyl
Refugee Dewan Lower Saxony
Amnesty International
Kantor Federal kanggo Migration lan pengungsi (IEPF) – Asylverfahen

PS: Ing ZAAB Brunswick nompo ora nganggo sandhangan sumbangan, nanging kanggo sumbangan kaya anak kang Toys.

CIAO Hans

www.pdf24.org    Kirimi artikel Peringkat PDF   

Situs iki ngandhut ing Wavatars plugin dening Shamus Young.