Poemë: Luftë, Hope dhe shpëtojnë …

Luftë, Hope dhe shpëtojnë…

A e dini se lufta,
në qoftë se çdo gjë është në rrënoja,
dhe shumë ende ëndërron të fitores,
por një morali plotësisht të tërhiqet…

A e dini varfërinë në rrobat e tyre,
ushqimi është për objektiv mbijetesën,
duke qëndruar në dëshpërim në vendin tuaj,
asgjë në vendin tuaj është më e qëndrueshme.

Shtëpia juaj është gjë tjetër veçse një rrënojë,
struktura nuk është në pyetje,
nuk ka të ardhme në rutinën luftës,
familja juaj është në një situatë të pasigurt.

Me gjithë pjesën tjetër tuaj që ju janë duke u përpjekur për t'i shpëtuar,
shpëtuar jetën familjare është qëllimi juaj,
ju të zgjidhni fundit rob shpresë,
dhe Gjermania duket për ju në shtëpi të drejtë.

Si guxon të dalë në një rrugë të rrezikshme,
Kontrabanda shfrytëzon vendndodhjen tuaj,
shpresa juaj e vetme është peng,
kjo ju jep kurajo nevojshme.

A keni kapërcyer deti,
ju vijë të takohet me kufij të rinj,
pothuajse zhdukur shpresën tuaj,
tejmbushur me ekzistencave shtypur.

A në fund të kapërcyer të gjitha pengesat,
janë në një vend të sigurt,
atëherë ju keni për të luftuar për dinjitetin tuaj,
hoffst und – ju do të njihet.

Azili në Gjermani nuk është e lehtë,
Muaj shkoni të shpejtë në kohë,
për bashkim familjar ka shpesh nuk është e mjaftueshme,
jetoni në kampin në vetmi.

Në vend të huaj me një kulturë të ndryshme,
tronditja që ju keni për të kapërcyer vetëm,
asimilimi është shumë i ngadalshëm vetëm,
jeni duke u përpjekur einzufinden.

duke i kërkuar mbrojtje të kërkesës për azil ju,
Azili në Ligjin themelor është e garantuar,
por për një kohë të gjatë, ju shpesh bangst,
derisa ajo të çon në njohjen.

Por, në shtëpinë e tij dhe puna duhet të presin,
Spachkenntnisse kërkesa janë,
në Gjermani më shumë do të këshillojë,
Këtu nuk ka drejtuar shumë shpejt.

Ju vijnë me të tjera në numër të madh,
Gjermania gjithashtu ka nevojë për të ndryshuar,
por ne nuk kemi asnjë zgjidhje,
duhet të thithin nga shumë vende.

fituar dy –
Azilant dhe demokracia jonë –
edhe në qoftë se ne nuk e dallojnë veten,
të përbashkët është utopia.

Ne mund ta bëjë këtë,
Jam i sigurt,
blaffen vetëm populistët,
Solidariteti është kërkesë!

Le të mos ndajë të drejtat,
ata ndjekin raciste tyre qëllimi,
dhe sikur të çojnë britma, pa marrë parasysh sa zë të lartë,
ne mbetemi të njeriut pas homophil.

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Gjallëri: Pesë fakte kundër urrejtjes refugjatëve …

Unë nuk e di – çfarë duhet të thotë,
Por unë jam i trishtuar me të vërtetë.
Refugjatët Seh në këto kohë,
Ata vijnë në një turmë të madhe.
Shtëpi ata e kanë humbur,
Varfëria dhe luftë të gjithë.
Por ata janë të lindur të lirë,
E drejta për zgjedhje të jetës.

Në klimat tanë gjermane,
Nga Oder në lumin Rin.
Shtëpi të re mund të formojë,
Refugjati nuk ishte i vetëm.
Kundër të gjithë “luzmë kafe”,
Ne e dimë nga historia,
Hebre ata bënë vrasjen,
Leviz peshë morale.

Never Again – është parullë,
Një përjashtim ne nuk duam.
Stop se intereson e duhur,
“I mirëpritur” është pikëpamja jonë.
Njerëzor vs njeriut – ne e dimë se të gjithë,
Fuqia moralisht nuk ka kuptim,
Prishet kjo është në çdo rast,
Unë jam gjithmonë në solidaritet…

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Sa refugjatët duhet të marrë Evropën?

Mbi këtë temë, i dha një leksion në Qendra e Paqes BRAUNSCHWEIGER Herbert Erchinger, Pastor i.R. dhe një anëtar themelues i BRAUNSCHWEIGER Sanctuary, kujdes të refugjatëve.

“Politika katastrofik dhe çnjerëzor refugjat gjerman dhe Evropian është i bëri thirrje për intensifikimin e azilit. Për 1.800 Njerëzit kanë vdekur 2011 Vetëm deri në fund të gusht në Mesdhe, në përpjekje, për të lënë prapa dhe nevojën për të gjetur lirinë dhe një jetë më të mirë në Evropë. Si më parë panumërt të kthehen, përfshirë fëmijët, të cilët kanë lindur në Gjermani ose janë rritur. U shtua Ndjekur nga vendet arabe?
Evropa mund të jetë një strehë e sigurt për disa të përndjekur…”, ajo është deklaruar në sprovë ngjarje.

Pastor Erchinger filloi fjalimin e tij me një referencë për traditat e refugjatëve të feve të ndryshme. Çifutët u dëbuan nga Egjipti dhe Jezusit ishte një fëmijë refugjat. Refugjatët kanë pasuruar gjithmonë shtetet e reja – të jetë ajo Hugenotten, die Emigrim shumë gjerman në Shtetet e Bashkuara apo emigrantëve gjatë mbretërimit të Socializmit Kombëtar. Refugjatët nga ish-RDGJ për qëllim të Mauerbau për Republikën Federale të të ardhurave.

I ashtuquajturi “Emigrantët ekonomikë” foli për herë të parë Franz-Josef Strauss – por politika dhe ekonomia mund të jenë të ndara në mënyrë të qartë? Çfarë mund të përdoret si një kriter për “Gjendje normale” të aplikojnë në një kulturë dhe në këtë mënyrë si Abschiebegrund?

Në ligjin tonë themelor është Neni 16a: (1) Përndjekur për strehim politik…

Pas kthesës 1989 dhe në Luftën Ballkanike, ka pasur një rritje masive në numrin e refugjatëve (Statistikor). Atëherë numri i tyre ka rënë në mënyrë të konsiderueshme. Duke parë shifrat në rrjedhën globale të refugjatëve, kështu që vetëm të vijnë 3% der 40 Miliona e refugjatëve të botës në Evropë! Gjermania nuk pranon asnjë refugjatë më shumë nga e ashtuquajtura “vendeve të treta të sigurta” në, edhe pse ajo 2005 die Konventa e Gjenevës ka njohur.

Një shqetësim i veçantë ishte pastor Erchinger situatat e emergjencës të refugjatëve dhe ngacmimi, të cilat ato janë të ekspozuar në fluturimin tyre. Europa ka rënë dakord me Marrëveshja Shengen foreclosed në kufijtë e saj. Agjencia e BE-së Frontex dhe Ekipet e ndërhyrjes kufitare Rapid të sigurojë çdo ditë për imazhet frikshme e dëbimeve në kufirin e tyre. Siç u përmend më lartë, vdiq për 1.800 Njerëz 2011 Vetëm deri në fund të gusht në Mesdhe. Kjo është edhe për ujërat ndërkombëtare!

Pse shteti gjerman do ti trajtojë refugjatët si i rreptë? Sipas Z. Erchinger shteti ka frikë nga një ndryshim djathtizmit në popullsinë. Holandë, në mbajtur asnjë integrimin e vërtetë, është një shembull elokuent. Një pasojë e këtij ashpërsia janë refugjatë të paligjshëm – Quite pavarësisht nga pyetjen, nëse një person mund të jetë i paligjshëm…
420.000 I gjallë i paligjshëm në Gjermani, 120.000 Vetëm në Berlin. Ata janë shfrytëzuar si punë të lirë dhe janë të frikësuar, shkoni te mjeku apo për të dërguar fëmijët e tyre në shkollat ​​publike!

Për t'i dhënë fund vuajtjet e refugjatëve, do të ishte një dalje e kontrolluar nga Shtetet (z.B. për mesazhet) të konsiderojnë të lidhur me një ndihmë të zhvillimit inteligjent!

Por jo vetëm që shteti duhet të kujdeset për refugjatët, dhe angazhimi qytetar është e nevojshme! Nëse dikush edhe e konsideron faktorin demografik, kështu varkë është larg plotësisht me ne!

CIAO Hans

PS: “Zinxhiri tolerimi”, ku një azilkërkues duhet të llogarisin çdo ditë me deportim dhe për shumë vite, shfuqizuar përfshijnë!
“Metoda aeroport” (20.000 Refugjatët në vit), ku vijim janë mbajtur në aeroporte dhe të deportohen në disa javë, të njëjtën gjë për ju!

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Memoria e aplikantit Dr. Zdravko Dimitrov Nikolov…

Në 21.12.1999 ishte mjek i fizikanit Bullgarisht Dr.Zdravko Nikolov Dimitrov në një “Rasengrab” varrosur në Brunswick kryesore varrezave.

Çfarë kishte ndodhur më parë dhe përse ia vlen të, sipas saj 10 Për të përkujtuar vite?

Në 11. Dhjetor 1999 duhet mjeku i fizikanit Bullgarisht Dr. Zdravko Dimitrov Nikolov i një task force policore speciale (GBP) të paraburgimit. Ai u qëllua nga zyrtarët KSHZ. Nga pasojat e lëndimeve të rënda, ai vdiq në 21.12.1999.

Me këtë rast, kurora u vendosën në varrin e tij në varrezat kryesore dhe ka pasur një tubim jashtë selisë së policisë në vendin e Münzstraße.

Si e bëri atë të vijë në këtë vdekje tragjike?

Një grant për specializim shkencor e TU Braunschweig mori në tetor 1993 Dr. Zdravko Dimitrov Nikolov në Gjermani. Kjo ishte mars 1995 nga. Dr. Zdravko Dimitrov Nikolov në Bullgari ishte torturuar nga "ndryshim" si një socialist i hapët në mënyrë të përsëritur nga mjekët dhe policët, ai donte të shkonte përsëri kuptohet jo. Por që kjo nuk pati sukses, emigrojnë si një shkencëtar nga Gjermania, ai u detyrua, për të aplikuar për azil këtu.

Pak kohë më vonë, një punë ai ishte në Fa. Rollei sukses, ku ai nga shtator 1995 ka punuar si një vështrim projektuesi.
Në verë 1997 aplikimi për azil ishte refuzuar nga Gjykata Administrative e Braunschweig dhe në korrik 1998 ishte Dr. Zdravko Dimitrov Nikolov largohet nga lejes së punës, që çoi në ndërprerjen e detyruar të punësimit të tij me Rollei.

Disa muaj më vonë, megjithatë, erdhi nga Ministria e Punës në përfundim, se për ruajtjen e vendit të punës nuk është më ekzistues "ekziston interesim i veçantë publik" një dhe ka pasur një përjashtim i dhënë. Pastaj mori Dr. Zdravko Dimitrov Nikolov nga BRAUNSCHWEIGER huajt autoritetit tolerancë, për të gjetur atij një punë tjetër me "interes të veçantë publik". Nuk duhet në janar 1999 pastaj eja. Dr. Zdravko Dimitrov Nikolov i është dhënë një kontratë të re si designers optike. Sipas mendimit të tij, kjo ishte atëherë por nuk materializohet, sepse të huajt autoritet Brunswick hezituar të japë një leje pune, ndërsa edhe, deri në datën e fillimit ishte e kaluara e gjatë dhe puna ishte e humbur.

Në një letër të hapur ministrit të Brendshëm të Saksonisë së Ulët BARTLING nga 2.11.1999 përshkruar Dr. Zdravko Dimitrov Nikolov gjendja e tij si vijon: "Tani unë kam për të jetuar mbi rezervat dhe avokatët shtesë të financave, vetëm kështu që policia nuk është para derës sime. Në të kundërt, autoriteti dalje mua portretizon në duke e lënë në dispozicion në shtator 99 pothuajse als Parasit, "është hequr" nga territori kombëtar (Citat), sepse unë mund të kujdesen më për jetesën time. Këto metoda mos harroni të dhimbshme për metodat e '30."

Edhe pse Zyra e Emigracionit Brunswick ishte i njohur, që është konfirmuar nga Qendra e Viktimave të Torturës në Berlin në kërkesën, se Dr. Zdravko Dimitrov Nikolov Vetëm për arsye shëndetësore nuk mund të deportohet dhe edhe pse ishte në dijeni të rrezikut të tij të lartë për vetëvrasje, është iniciuar deportimin nga atëherë shefit të huajt autoritetit Braunschweig. Cinike kishte ky Dr. Treguar Zdravko Nikolov Dimitrov si i pasigurt.

Dhe kështu ajo më në fund erdhi në KSHZ tha insert, ku tha Dr. Zdravko Dimitrov Nikolov u mbajt nga vetëvrasje me një thikë, duke u qëlluar nga një oficer i SWAT.

Një fat shumë tragjik, e cila gjithashtu tregon diçka rreth gjendjes së azilkërkuesve në Gjermani. Në fatkeqësinë e tyre ata të vijnë në Gjermani, të aplikojnë për azil (me ta ndonjëherë një pyetësor gjerman është dorëzuar) dhe janë të detyruar nga vendndodhja e tyre. Edhe në qoftë se ata – si në këtë rast – të marrë një tolerancën dhe madje edhe një perspektivë punësimi është, Pra, autoritetet në mënyrë të përsëritur pengesa në rrugën, që përfundimisht të çojë në dëbimin dhe, si në këtë rast, edhe vdekje.

Fjalët përzemërta të një mik të Dimitrov, i cili i shoqëruar atij ditët e fundit të jetës së tij, kanë bërë më shumë i prekur dhe i prekur…

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Një vizitë në qendrën qendror pritëse për azilkërkuesit…

Das E drejta e azilit persekutim politik në Gjermani është një e drejtë e sanksionuar në të drejtën themelore të Ligjit Bazë. Ndryshimi në Art. 16një GG në 1993 ("Asylkompromiss") kufizuar atë në mënyrë të konsiderueshme: në veçanti, mund të huajve, që hyjnë nga shteti të Komuniteteve Evropiane ose vend tjetër të sigurt të tretë, nuk mbështetet në të drejtën e azilit. Shkalla e pranimit sipas llojit. 16një GG ende të ulëta.
E drejta e azilit është në substancë nga Aufenthaltgesetz (më herët: Aliens Akti) konkretizuar.

Jeta ose liria e të cilit për shkak të racës së tij, Fe, Kombësisë, anëtarësisë në një grup të caktuar shoqëror, duke përfshirë seksin apo bindjeve politike nga ana e një autoriteti publik (Shtet, një parti apo nga ndonjë organizatë tjetër, cila ushtron në territorin ose pjesë të njëjtën juridiksionit) është e kërcënuar, gëzon të drejtën e azilit.

Numri i kërkesave për azil është zvogëluar në vitet e fundit: ishin 2003 ende 50.500 Aplikacionet e dorëzuara, kështu, numri 2008 për një total prej vetëm 22.085 Njerëz, aplikuar për azil në Gjermani, prapa. Kjo është një nga numrat më të ulët të aplikimeve të fundit 20 Vite.

Si shpërndarjen e azilkërkuesve në Gjermani e mëposhtme tregon grafike:

Verteilung Asylbewerber 2009

Shpërndarja e azilkërkuesve 2009

Saksonia e Ulët ka për këto grupe të njerëzve në vendet e pritjes qendrore- dhe të huajt autoritet Saksonia e Ulët (ZAAB NI) në Braunschweig dhe Oldenburg dy pajisje regjistrimi. ZAAB Oldenburg me zyrën e saj e degës në Bramsche-Hesepe ka një total prej gati 1.100 Places për azilkërkuesit, aktualisht në rreth 90 Për qind janë të zëna. Për 160 Të punësuarit nga disiplina të ndryshme janë të punësuar atje. Braunschweig ka 550 Places, ku z.Z. 517 janë zënë. Ndërsa në Saksoninë e Poshtme, shumica e azil kërkuesve që jetojnë në apartamente të caktuar, Qyteti i Brunswick është aktualisht vetëm kazermat ish husar si akomodim.

Ku unë mund të shikojnë ZAAB në Braunschweig më afër me disa të tjerë të interesuar në një turne udhëzuar. Pra, kemi pritur para gardhit të parë të lartë për Menaxhimin e Grupit tonë. Pa lejen ju nuk mund të vizitojnë qendrën e refugjatëve (po të mos, dikush dëshiron për të vizituar një person të caktuar, e cila është quajtur më pas nga rojtar dhe duhet të japin pëlqimin e tyre). Gardh të lartë shërben edhe për mbrojtjen e azilkërkuesve, na u tha. Kompleksi bëri një përshtypje të pastër, megjithëse kazermat rinovuara dukej shumë steril për mua. Njerëzit ishin mezi të dukshme. Ne u pyetën gjithashtu për të, nënshtrohen asnjë fotografitë e njerëzve, në mënyrë që mos të bëjë kompromis mbrojtjen e tyre. Një lidhje autobusi për në pronë është dhënë.

Nëse dikush me një aplikim të drejtpërdrejtë për azil në ZAAB Brunswick, ajo do të caktohet një dhomë me krevat, Karrige dhe bufe. Një azilkërkues raporton tashmë në Agjencinë Kufitare, ajo dërgon atë për pritjen afërt fillestare më tej, Krijimi dhe mirëmbajtja është në dorë të shtetit. Deri në masën që një i huaj të njohur vetëm brenda vendit si azilkërkues janë, Ai është gjithashtu fillimisht referuar qendrën më të afërt të pritjes, shenjat e gishtërinjve dhe të strehuar atje. Me ndihmën e vendin Verteilungssystems EASY (Shpërndarja fillestare e azilkërkuesve) atje është autoriteti përgjegjës për vendosjen e tij ose të saj pritjen fillestare të përcaktuar. Megjithatë, kjo nuk e bën, kur me të nën § 18 Abs. 2 AsylVfG përmbush kërkesat për refuzimin e hyrjes, ndoshta sepse ai hyn nga një vend i tretë të sigurt.

Çfarë ndodh në Brunswick pasi të shtënat? Në ditën e 1 aplikanti merr një hyrje nga ana e turnit ditë. Shërbimi social bën kontakt. Në ditën e 2 aplikanti duhet për zyrën e shëndetit, për çdo sëmundje të tilla si tuberkulozi pulmonar, Për të zbuluar sëmundjet seksualisht të transmetueshme apo pasojat e torturës. Pastaj gjurmët ndjek zyrën e mirëqenies. Një aplikant ka të drejtë për një kompensim mujor 40,90 € (Fëmijët 20,45 €). Përveç kësaj, ai mund të kërkojë kupona nevojshme vlerë 15,34 € (z.B. për veshje). Ai mund të marrë pjesë në shërbim të komunitetit në qendrat e pritjes (4 Orë në ditë) dhe do të marrin 1,05 € në orë.
Aplikanti ka të drejtë për kujdes adekuat shëndetësor. Dy mjekë nga e gjithë furnizimit me banorët dy herë në javë. Të Hospitallers janë në nivel lokal. Nëse masat më të mëdha shëndetësore janë të domosdoshme, kryer një ekzaminim zyrtar mjekësor.
Shumë banorë të jetojnë me familjet e tyre në dhomat e. Fëmijët janë kujdesur për të në mëngjes dhe të moshës shkollore fëmijët shkojnë me autobus në shkollat ​​e mëposhtme.
Koha e qëndrimit të azilkërkuesve që luhatet midis 3 Muaj dhe 5 Vite.

Vendimet për njohjen e persekutimit politik bie Zyra Federale për Migracionin dhe Refugjatët (IEPF) në Nuremberg, me zyrat e ndryshme në terren. Refuzon azilin BAMF nga, mund kontrast refugjat ankohen në gjykatën administrative. Zakonisht ajo është e varur në ndihmën e një avokati, i përgatitur mirë në të drejtën e azilit. Nëse azilkërkuesi për të gjetur një avokat, ai duhet të mbajnë vetë shpenzimet. Në dhjetë vitet e fundit ka marrë një mesatare 5% i azilkërkuesve nga mbrojtja BAMF sipas Ligjit Themelor, 8% ishin si GRP (Konventa e Gjenevës për Refugjatë)-Refugjatët e njohur. Të dy grupet kanë të drejtën e qëndrimit për tre vjet, dhe me ndikim të gjerë e të drejtave sociale. Vetëm atëherë vendos, nëse ata janë të lejuar për të qëndruar përgjithmonë.
Mesatar 85% i kërkesave për azil janë refuzuar. Palët duhet të largohet nga Republika Federale e. Por në qoftë se ata nuk janë në gjendje të udhëtojnë, asnjë të kalojë për një të pranishëm kthimit ose situatë në vendin e origjinës nuk lejon një kthim, ata marrin një tolerimin, derisa dëbimi është i mundshëm.
Posterat në ZAAB ju mund të shihni, se promovimi i kthimit vullnetar të huajve pa perspektivën e mbetur në Gjermani është kërkuar.

Lidhje të ngjashme:
Strehë – Refugjatë Asistencë Brunswick e.V.
Pro Asyl
Refugjatë Saksonia e Ulët
Amnesty International
Zyra Federale për Migracionin dhe Refugjatët (IEPF) – Asylverfahen

PS: ZAAB Brunswick nuk do të pranojë donacione veshje, por donacionet si lodra të fëmijëve.

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Kjo faqe punëson Wavatars plugin nga Shamus Rinj.