Kaufbar Braunschweig – “rënë nga norma…”

DRC-ja-patregtueshme është një shtëpi socio-kulturore me ushqime të shijshme dhe një gamë të gjerë të ngjarjeve.

Me dhoma konsultuese nga këshillimi emërimit dhe Migracionit Këshilla, në kërkesën edhe në anglisht, Arabic ose French. Në projektet KreativBar, Sprachbar, dresses DRC xhaketë Center dhe pantallona apo në DRKFlüchtlingsarbeit, Dhurimi i gjakut dhe Kryqi i Kuq koordinimi punë vullnetare Ju gjithashtu mund të angazhohen vetë.

Z.Zt. drejtimin e një ekspozitë:
Perspektivwechsel
Fotografi dhe tekste nga njerëzit,
die “rënë nga norma” janë.

Përshëndetje Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

“Premteve për të ardhmen” – Greva Student në Braunschweig

Pavarësisht shiut erdhi në Braunschweig premten, me 15 mars 2019, ca. 2.700 Studentët në Sheshin e Pallatit në Braunschweig bashku, për të tërhequr vëmendjen nga greva e tyre shkollore mbi ndryshimet klimatike. Ata ishin pjesë e një lëvizje mbarëbotërore (për 120 vendet), e cila u shkaktua nga suedeze Greta Thunberg.

motoja e tyre: “Ne nuk luajnë përtac, ne luftojmë!”

Gjendja në Sheshin Palace në fjalimet dhe muzika ishte e mirë. Ka ndjekur një demonstratë nga Braunschweig qendrore. Shumë kalimtarë të vjetër përshëndeti greva e studentëve. Politikanët u pyetën, në qoftë se ata kishin gomarin në pantallona tani, të prerë dhe vendime të pakëndshme për ndryshimet klimatike.

“Ne do të vazhdojmë, derisa ajo më në fund merr në veshje”, menduar studentët.

Ngjarja tjetër i madh është March 29, 2019 planifikuar.

Përshëndetje Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

zgjohem! – Rally në Braunschweig …

LËVIZJA MBLEDHJA

Qoftë në Francë apo Gjermani, pabarazia është në rritje. Në Francë, #Gelbwesten kanë Kryetarit të pasurve, Emanuel Macron, nën presion. Ne duhet gjithashtu në Gjermani në rrugë – në paqe, por trim! Një politikë për miliona, jo për miliarderët.

E njëjta mjerimi dhe i njëjti pabarazia është gjetur edhe në Gjermani, në Saksonisë së Poshtme dhe Braunschweig. Ne nuk do të shkojnë më të gjatë, se mbi 20.000 Njerëzit duhet të jetojnë në qytetin tonë të transfertave, që 8.000 Fëmijët e varfër dhe 500 Njerëzit janë të pastrehë.

motoja jonë: Braunschweig zgjohem!

Çfarë është duke u?

Getting up është një lëvizje rinovimi social dhe demokratik. Secila dhe çdo njëri është i rëndësishëm dhe mund të bëjë diçka.

Çdokush i interesuar në ndjekjen – Lidhje më shumë këtu:
zgjohem – qendra
up Brunswick

Këto tryeza të rrumbullakëta janë mbajtur çdo të enjte në 19:00 pm Apo-Restaurant në vend të.

Takimi i përgjithshëm në Braunschweig janë të gjitha gjenden të enjten e kaluar 19:00 Ora në Brunsviga pushtet mbi.

Përshëndetje Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Pritja e Vitit të Ri 2019 LEFT Brunswick

Kam video në YouTube “privat” në, sepse Mbrojtja e të dhënave General Rregullorja DSGVO.
Kush dëshiron të parë atë, shkruani një e-mail ose me anë të “Kontakt” në këtë blog.

Por me regjistrime zanore nuk ka probleme.

Kështu që këtu është mirëpritur nga Ursula White-Roelle dhe fjalimi nga Victor Perli (MDB) gjendja aktuale dhe punën e tij në Bundestag:

Victor Perli

Përshëndetje Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

1918 – Ishte një revolucion në Braunschweig?

Dietrich Kuessner flet për momentin shumë trajtuar revolucionit nëntor në qytet dhe vend Braunschweig në pikëpyetje:
"Ishte një revolucion?«.

Bazuar Burime rrallë cituara Kuessner thekson rolin e vazhdimësisë në qeveri dhe administratat, savaging një revolucion në fillim. Ai udhëheq tezat e tij si publikuara nga Wulf Otte dhe Maik pa ekran në kohë "Nga Monarkisë dhe demokracisë" vazhdon.

Dieterich Kuessner, Pastor në Lutheran Church i Brunswick. R. Ai është i fundit në 40 Vite shqyrtuar në mënyrë kritike historinë e vendit dhe Braunschweigischer Braunschweigische Kishës Luterane në socializmit Kombëtare.

Përshëndetje Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

“Gjithë fuqia për sovjetikët”- Historia dhe aktualiteti i demokracisë sovjetike …

Lëvizja Këshilli u zhvillua në turbullira politike të ditës nëntorit 1918 dhe muajt në vijim, duke kulminuar në Gjermani. punëtorët- dhe këshillat e ushtarëve doli pas modelit sovjetik si rezultat i Luftës së Parë Botërore dhe revolucionit nëntor si avokimit unmittebare të atyre njerëzve, e cila u kthye kundër politikës së mëparshme. Ata ishin zëdhënës i kësaj lëvizjeje. Ata ndoqën qëllimin e një demokratizimit radikal e politike, dhe prodhimi ekonomik, nga shoqata e industrive kyçe.
punëtorët- domethënë demokracia kanë bërë të mbizotërojë këshillat e ushtarëve, dështoi megjithatë në kapitalizëm.

Dita e pranishme
– shekull më vonë – Ne do të donim që të merren më në hollësi me sistemin e këshillave si një formë e drejtpërdrejtë e demokracisë.
Ne kërkoni për historinë e ideve dhe përvojave origjinës, duan të marrin në funksion të zhvillimit historik, për të ndjekur, të cilat mund të ketë interesa çuan në dështimin e lëvizjes Sovjetik .
Por edhe në qoftë se lëvizja këshilli në Gjermani ka dështuar, por ideja e tyre jeton në kokëfortësi deri më sot, është marrë në mënyrë të përsëritur dhe pershtatur.
Prandaj kemi të bëjmë me një diskutim të moderuar të ekspertëve dhe me një në thellësi seminare intensivisht me idenë e këshillit demokracisë dhe të mendojnë përpara edhe në rrethanat aktuale dhe për të diskutuar.

Ne jemi duke diskutuar me:
Prof.Michael Buckmiller (shkencëtar politik, Hannover)
Dr. Bernd Röttgermann (shkencëtar social, Brunswick)

Përshëndetje Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Antikriegstag 2018 në Braunschweig …

"Nuk ka Wars, asnjë armë:
Bota dëshiron LIVE qesh DASHURIA!«

Nën këtë moto kemi marrë në rrugë.
100 Vjet pas 1. Lufta e Dytë Botërore, ne kemi marrë ditën anti-luftë në 1. Shtator (si një përvjetor
Fillimi i 2. Lufta e Parë Botërore II) rasti, slogani "Kurrë më luftë, Kurrë më fashizëm "të
të ripërtërirë dhe të mbajnë kërkesat tona për çarmatimin dhe për një jetë të denjë për të gjithë njerëzit në publik.

Luftërat dhe konfliktet në 21. Shekull (u.a. Afganistan, Irak, Libi, Siri, Ukrainë, Jemen, Izrael /
Palestine dhe Turqia / kurde) kanë më shumë se 1 kërkoi një milion të vdekur dhe miliona të plagosur.
Shkatërrimi dhe destabilizimi i rajoneve të tëra janë rezultat. Shkelja shumëfish i të drejtës ndërkombëtare, për shembull nga misionet e AWACS Bundeswehr në Siri përbën një katastrofë të politikave të sigurisë.

Gjermania mundëson dhe mbështet luftën globale përmes bazave për NATO-n dhe
SHBA (Komanda AFRICOM rajonal në Shtutgart dhe qendra e kontrollit të fluturimit të NATO-s në Ramstein).
Qeveria gjermane toleron ruhet në armët bërthamore Büchel SHBA, The not degraduar, por
janë "modernizuar" janë. Ajo nuk pranon të vazhdojë, që i 122 Shtetet e OKB-së miratoi
të mbështesin ndalimin e armëve bërthamore. Gjermania është eksportuesi katërt më e madhe të armëve në botë dhe
përfshirë edhe në krijimin e një ushtrie të BE-së. Operacionet ushtarake dhe të inteligjencës
Veprimet detyruar miliona njerëz të largohen – në Evropë. Me krijimin e kampeve,
rritja e forcave Frontex dhe rritjen e sigurisë kufitare është shoqëria jonë të vazhdojë
militarizuar dhe depersonalizuar. Përveç kësaj, lufta kthehet në formën e sulmeve terroriste të ndotësit.

degradim agresivitet jashtme dhe demokratik në pjesën e brendshme të dy anët e një monedhe.
Ligjet e policisë do të forcohet në Saksoninë e Poshtme. kujdestarinë parandaluese, spiunazh dhe
të zbatimit të rreptë të ligjit as para miqve të mirëmbajtjes së paqes, as nuk të sigurt e brendshme
paqe.

Shpenzimet në rritje Armor – planifikuar 2% produkti i brendshëm bruto – do të thotë pothuajse një dyfishim të buxhetit të mbrojtjes. Këto janë më tej 30 miliardë, investimet e nevojshme në social,
strehim, parandaluar arsim dhe infrastrukturë. Kjo favorizon kërkesat populiste dhe
lëvizjet e duhura.

Lufta nuk mund të jetë një instrument i politikës. Ne mbështetemi në zgjidhje civile TIK confl dhe
forcimin e ligjit ndërkombëtar!

• çarmatimi në vend të shkurtimeve të mirëqenies
• Respekti dhe flet në vend të nxitjes së medias
• Politika gjermane duhet të angazhohen për paqe

Përshëndetje Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Brunswick: Demonstrata kundër Ligjit të ri të Policisë…

(të bëjë kontrollin e volumit!)

Përshëndetje Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

1.Më shumë 2018 në Braunschweig: Mbledhje, Maj demonstrim Day dhe …

Përshëndetje Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Braunschweig dhe e saj “Schloss”…

Përshëndetje Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   
Faqet: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 13 14 15 Tjetër

Faqja tjeter »

Kjo faqe punëson Wavatars plugin nga Shamus Rinj.