Mythos – Zhurma e Che Guevara …

Fidel Castro ka vdekur. Shumë dekada sigurt karizmatik orator fatin e Kubës. Qoftë nga Fidel si një mit – si ish-kolegët e tij Che Guevara – do të formojnë, është e pasigurt. Fidel hodhi poshtë një kult personaliteti gjithmonë duke filluar.

Ka shumë këngë të Che Guevara, lavdërojnë jetën e tij.
Këtu janë disa fragmente …

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Che Guevara und Simón Bolivar – lidhjet aktuale për heronjtë e Amerikës Latine …

Dhe – Unë i përkas brezit të '68… Dhe pastaj ne marshuan me postera Che Guevara në duart e. Në atë kohë kemi kuptuar nën simbolin “Che Guevara” një botë të re të ndryshuar. “Le të jetë realiste, Ne përpiqemi të pamundur!” vjen nga Che. Ndërkohë, Che është bërë një mit dhe tregtohet komerciale në fugë fundit. Edhe idetë e mia politike kanë ndryshuar gjatë viteve – ju mësojnë në rrjedhën e jetës së tij vetëm në. Por Che është morali i të shtypurve dhe për këtë arsye është veçanërisht popullor në vendet e Amerikës Latine. Mirë – Unë ndjek në rrjetin shënimet e reja për Che Guevara dhe më shumë kohët e fundit për Simon Bolivar dhe publikojë hartimin çdo disa javë.

Çdokush i interesuar, me të vërtetë mund të herë të klikoni në foto…

Che Guevara und Simón Bolivar

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

1968 – një vit, që ndryshoi botën…

1968 Unë kam qenë i 15 Viti i vjetër. Unë kam qenë duke shkuar nëpër pubertet dhe në rrugë, për të gjetur veten. Dhe kjo nuk ishte e lehtë këtë vit. Unë kam qenë një nxënës në shkollë të mesme dhe me përvojë revoltën e studentëve me Rudi Dutschke dhe vizitoi gjithashtu në Braunschweig demo ime e parë Trat jonet kundër rritjes së çmimet në transportin publik dhe rritja e Çmimet dush…

Daily flickered lajme nga Vietnami në ekranin e TV – amerikanët kundër Viet Cong. Unë kam qenë i tmerruar nga këto imazhe – Lufta është transferuar në dhomën tonë të jetesës.

Në Francë, ajo i dha Maj Kuq, si me Daniel Cohn-Bendit Punëtorët treguan solidaritet me studentët në krye.
Në Gjermani udhëhequr Rudi Dutschke vdesin Studentenrevolte në West-Berlin An. Studenti Benno Pa shqetësim ishte në një demonstratë kundër Shahut në Berlin nga ana e një polici (Karl-Heinz Kurras: sa heraustellte deri shumë vonë, Ai ishte anëtar i Stasi) jam 2. Qershor 1967 qëlluar. Në 11. Prill 1968 e shtënë e punëtorë të rinj Josef Bachmann (i burgut kryer vetëvrasje më vonë – vetëm tani e lidh për ish skenën e krahut të djathtë në prodhimin Peine) para zyrës së SDS në Kurfürstendamm tri herë Dutschke. Ai e goditi atë dy herë në kokë, një herë në shpatullën e majtë. Dutschke pësuar një dëmtim të trurit jetë-kërcënuese dhe mezi mbijetoi pas disa orë të operacionit. Në 24. Dhjetor 1979 Dutschke vdiq në shtëpinë e tij në Spätfplgen e vrasjes. Studentët e bëri tabloid “Imazh” përgjegjës për vrasjen. Kështu shkruante “Imazh” nga. B. jam 7. Shkurt 1968: "Ju nuk mund të lënë gjithë punën e ndyrë të policisë dhe topat e tyre të ujit si." Si rezultat, ka pasur trazira të rënda në bazë të Springer Verlag – Gazetat u dogjën.
Për të justifikuar Sot, një Axel Springer Verlag tani Medienarchiv68 Artikuj botoi gazeta e tyre nga 68ers.

Por jo vetëm në Republikën Federale u fermentues…

Në SHBA, një lëvizje e madhe protestë u formua kundër Luftës së Vietnamit. Ushtarët rekrutë refuzoi të shërbimit të armatosur, nuk duan të marrin pjesë po vdes në Vietnam. Blackpanther, një lëvizje e zezakëve, zbuluar identitetin e tyre dhe kërkoi dhënien fund të diskriminimit racor.

Në pjesë të tjera të botës, studentët dolën në rrugë: Japoni, Brazili dhe vende të tjera.

Che Guevara vdiq në 8. Tetor 1967 në malet e Bolivisë, kur ai u përpoq, si dhe të kryejnë në Kubë me një komandë të vogël revolucionit. Morali i tij revolucionar ishte 68 studentët si një model. Në demonstrata, portret i tij u mbështet në postera.

Por Lindja ishte nxitje: Kina ishte Revolucioni i Madh Kulturor proletare nën udhëheqjen e Mao Ce Dunit, cila frymëzoi shumë studentë – Rebelim kundër themelimit (shumë më vonë u kuptua gabimin e këtij Revolucionit Kulturor).

Në bllokun sovjetik ishte në Çekosllovaki nën drejtimin e Alexander Dubček të “Prague Spring” në vend të. Burrë ndjeu aromën e lirisë. Në natën e 21. Gusht 1968 përfundoi rreth gjysmë milioni ushtarë të Bashkimit Sovjetik, Poloni, Hungaria dhe Bullgaria me tanket e tyre eksperiment. Trupat gjermane Lindore nuk ka marrë pjesë në pushtimin, por ishin në gatishmëri.

Ishte gjithashtu koha, si lëvizja hipi shfaqur, muzikë të re rok dhe të rinjtë entuziast ishte edhe eksperimente me droga të reja.

Kjo ishte hera e, si të rinjtë kundër sistemit të pluhurosur të vjetër të 50s, rebeluan kundër baballarëve dhe nënave të tyre. Kjo ishte një emancipimi: Hyrja në përpunimin e ngjarjeve të Socializmit Kombëtar, ridefinimi i feminizmit dhe pyetje të shumta mbajtur për normat e dhëna shoqërore.

Unë jam i mendimit, pa këto lëvizjet e 68 viteve ne nuk do të jetë, ku jemi sot. Sigurisht, atëherë a është bërë shumë i gabuar. Por kur ju hyni në një terren të ri, atëherë ju bëni në mënyrë të pashmangshme gabim…

1968(Draft 2)

Shiko më shumë Prezantimet nga John Murnane.

Dhe në këtë kohë unë mbërthyer – siç u tha më lartë – në pubertet. Ngjarjet kanë formuar mua. Unë ende mund të mbani mend argumentet me atin tim!, diskutimet nate rreth ngjarjeve të ditës. I kam diçka tjetër se babait tim, kush shtyrë këtë për të shkollës – atje do të korruptuar të rinjtë…

Në retrospektivë, unë mund të them, Unë jam i kënaqur, që të jenë në gjendje të përjetojnë këtë kohë të ndryshimeve sociale në mënyrë të ngushtë. Ajo ka rritur ndërgjegjësimin e mia të drejtësisë sociale dhe gjithashtu lejon madhe, Pikëpamja e botës globale, çfarë pastaj u thellua më vonë, Unë kam qenë në gjendje për të vizituar disa vende në shkallën më të ulët të zhvillimit…

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Monika Ertl – der Racheengel Çfarë Guevaras…


Monika Ertl u rrit si një fëmijë i kameraman Hans Ertl në Gjermani. Si një njeri ambicioz, i ati i saj u njoftua në fillim të 1930. Ai e bëri filma për propagandë naziste nën Leni Riefenstahl dhe Field Marshal Rommel. Që prej 1948 mbajtur të atin në Bolivi, dhe 1953 familja u bashkua me atë pas. Babai im në pronësi një fermë aty më vonë dhe e qëlloi filmat e tij të fundit. Edhe si një vajzë gjashtëmbëdhjetë vjeç, ajo shoqëruar babanë e saj në xhungël- dhe ekspedita film. Me Fut në paititi (1955), Monika punoi si asistent kamera me.

Pas një martese të dështuar ndaj një gjerman-bolivian ajo erdhi në fund të viteve 1960 në ELN, Ushtria Çlirimtare Kombëtare të Bolivisë, e cila ishte pas vdekjes së Che Guevara në një fazë të rindërtimit. Së pari, ajo mori pjesë në një mjaft pasiv në luftën kundër qeverisë ushtarake. Kështu ajo i dha shembull, luftëtarët e mbijetuar e kryengritjes së dështuar Çe Guevarës dhe të tjera përndjekur strehën e qeverisë ushtarake, sidomos vëllezërit "Inti" dhe "CHATO" Peredo, Pasardhësi i Guevara-së në udhëheqjen e ELN. Ertl ishte nën e saj nom de guerre "La Gringa" dhe "Juana" me aftësitë e saj organizative për një nga udhëheqësit kryesorë të organizatës. Së pari, ata u përpoqën, për të gjetur një vend për formimin e pasuesve të ELN. Por ata donin të fitojë babanë e saj, që jeton në xhungël të largët u zhvillua një fermë. Megjithatë, pa në planet e ELN asnjë shans për sukses, dhe refuzoi. Kur Monika Ertl njihet si një makinë largim në një grabitje banke për të mbështetur-ngritjen e ELN, dërguar nga 1970 policia kontrolloi në Bolivi.

Duket se vrare Monika Ertl mbi 1. Prill 1971 Konsulli Roberto Quintanilla Pereira në bolivian Konsullatës së Përgjithshme në Hamburg; kryesi Ertl kurrë nuk mund të vërtetohet plotësisht. Foto tregon kolonelin Roberto Quintanilla Pereira si ai triumfalisht duke paraqitur me një cigare pranë të trupit Inti Peredos. Njeri i vrarë ishte e zonja e Monika Ertl dhe pasardhësi i Che Guevara në ELN. Në 9. Shtator 1969 Peredo u qëllua dhe u vra nga policia bolivian – që përfshin Quintanillas. Quantinilla qenë në fakt i përfshirë në vrasjen e Che Guevara: Ai i urdhëroi, pres off të vdekurit Che Guevara ende duart – si dëshmi stepë ngjethëse e vdekjes së tij.
“Quintanilla, Quintanilla ...., Ju do të gjeni paqe në netët tuaja ... Ju konsumojnë provë Inti jetën
Dhe ju do të thotë të gjithë njerëzit…”, Monika shkroi Ertl.

Am 1.April 1971 marrë Roberto Quintanilla Pereira, pastaj Konsulli i Përgjithshëm i Bolivisë në Hamburg, një grua e re, Kërkoi një informacion të vizave. Papritmas, grua e re u tërhoq një armë nga çantë e saj, shkarkoi konsullin nga një distancë e afërt tri herë në gjoks. Vrimat e plumbave shënoi një trekëndësh të rregullt. Aksident? Apo ishte ajo “Në” si “Fitore”? Policia gjeti në vendin e krimit në çdo rast një shënim, e bëri shpejt të qartë, që Quintanilla është vrarë për arsye politike: “Fitore ose vdekje!” qëndroi në letër – slogan i një grupi gueril bolivian. Kuletë, Shall dhe syze humbur vrasësin Quintanillas gjatë një grindjeje me gruan e tij, e cila kishte qenë kryesi i bërë me vendosmëri në rrugën. Edhe pse policia mbërriti në vendngjarje vetëm minuta më vonë, shpëtuar gruan ende – sot nxiti shumë spekulime.

Çfarë është e qartë, që Monika Ertl kthye në rrugët dredha-dredha përsëri në Bolivi – si “Armik i shtetit. 1” Looking forward për të gjithë listën e të kërkuarve. Mbi të ishte një dhuratë e 20.000 Dollar reklamohen. Edhe për Che Guevara ishin vetëm 4200 Qenë dollarë ekspozuar.

Në fillim të viteve 1970 ajo ishte Beate dhe Serge Klarsfeld sukses, Track poshtë Klaus Barbie në Bolivi.
1972 Ertl përpoq së bashku me Regis DEBRAY të rrëmbimit të ish shefin SS e Lyon, Klaus Barbie, i cili jetonte nën emrin e rremë "Klaus Altmann" në Bolivi dhe punoi për Ministrinë bolivian e Brendshme. Ndoshta ai ishte edhe një mik i vjetër i familjes Ertl. Plani ishte, Për të sjellë Klaus Barbie Kili në Francë, për të pyesni atë në gjyq. Kjo është bërë për të eliminuar një këshilltar të rrezikshëm për forcat e policisë dhe në të njëjtën kohë të bëjë një lidhje shpirtërore në frëngjisht Rezistencës ELN. Përpjekje rrëmbimi dështuar, megjithatë,. Monika vetë Ertl erdhi në Barbies pamje, Përvoja e të cilit e kishin kthyer në konsulent vlerësuar dhe kolonel nderi i shërbimeve bolivian sigurisë në Bolivi ta vrarë në luftën me partizanët.

Im Mai 1973 Monika Ertl u joshen dhe u vra në Bolivi në një pritë. Trupi i saj është fotografuar dhe pastaj varrosur diku. Në Gjermani dosjet e policisë ishin të mbyllura, Monika Ertl mbetet pavarësisht nga të gjitha provat e deri më sot, vetëm një vrasës i pretenduar. Dhe një i vrarë pa varr – anëtarët nuk ka mësuar, ku u varros engjëll hakmarrës Che Guevara-së.

1980 Gjenerali Luis García Meza ndihmuar Barbie në grushtit të shtetit. Pas një ndryshim të qeverisë dhe të kthimit në qeverinë demokratike nën Presidentin Hernán Siles Zuazo bolivian policia Barbie mori në 19. Janar 1983 fiks. Në të njëjtin vit ai u ekstradua në Francë dhe të vënë në gjyq.
Lufta e Lionit, Barbi, është bërë 1987 dënua me Përfaqësuesin e jetës; ai vdiq 1991 në burg.

Histori mashtruese…
PS: Kush dëshiron të dijë më shumë rreth Che Guevara, click këtu.
CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Kjo faqe punëson Wavatars plugin nga Shamus Rinj.