Pyes: Historia në Gjermani pas 2. Lufta Botërore

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Flamuri gjerman dhe olimpik …

deutsche_flaggeFlamuri gjerman dhe olimpik

Unë nuk besoj në karakterin gjerman,
Një shtet vetëm një midis shumë në Tokë,
Asnjë vend nuk duhet që ndonjëherë të shërohen,
Vetëm së bashku do diçka.

I njohur tani është trengjyrësh,
Tre ngjyra si shprehje e përkatësisë,
Black-kuqe-ari si folklorin gjerman,
Displays sportive animeve.

Por si bëri këto ngjyra,
Trengjyrësh është gjithmonë në fluks,
Në mesjetë nën shqiponjë ata vdiqën,
Nuk kishte asnjë flamur në një copë.

Perandoria Gjermane u mbështet në Black-White-Red,
Nazistët e mori këtë në flamujt e tyre,
Svastika Zi në një të bardhë-kuqe solli vdekjen,
Dhe çuan në dramat më të rënda.

Black-Red-Gold ishte fillimisht pjesë e një revolucioni,
Zi për skllavëri, Kuq për betejat,
Gold për lirinë 1848 tashmë,
Ndjenjat gjermane zgjua si e zakonshme.

Zgjoi kundër ndjekje Napoleonit,
Për të detyruar Europën nën kamzhik e tij,
Një “Rilindje Gjermanisht” duhet të ketë,
Një shtet kombëtar gjerman duhet të ketë sukses.

Nga më sipër, kjo duhet të arrijnë vetëm Bismarck,
1871 Rregulli Prusia filloi,
Por Black-White-Red tani ishte shenjë,
Çdo gjë ishte në Prusi magji.

Vetëm pas Luftës së Dytë Botërore dhe Perandori Azilit,
Të mbahet mend Republikën e Vajmarit,
Nga ngjyra perandor ju nuk keni shumë,
Flamur i zi-kuq-ari ishte pas luftës.

Ajo gjithashtu mund të jetë një e kuqe,
Revolucioni GABS aller Orten,
Por Social Demokratët përbuzej,
A nuk e besoj se punëtorë dhe ushtarë fjalët e.

Pra Weimar ishte në zi-kuq-flamur Goldner,
Deri në një luzmë e Hitlerit luftoi për pushtet,
Svastika e zezë, bardhë-kuq në mashtrim,
Në dënim ata u larguan të gjithë.

Pas të dytë të dy luftërave,
Fituesi ndaluar flamujt e gjermane.
Palët argumentuar në transmetimin e politikës,
Në mënyrë që të shtyjë përsëri flamurin gjerman.

Vetëm Ligji themelor 1949 im Parlament,
Bien dakord për një flamur federale,
Black-kuqe-ari rregullat e reja,
Erinnernd një Kurajë demokratische.

Në lindje atëherë të arritshme,
Bashkangjitur Ährenkranz shtuar me çekiç dhe drapër,
Nga ideja e unitetit nuk është i devijuar,
Por 40 Vite ajo ishte tabu.

Tani ne të gjithë të drejtuar pas një trengjyrësh,
Të ndjehen të na përfaqësojnë nga e zezë, e kuqe dhe e arit,
Kampioni olimpik duke bërë një spërkatje e madhe,
Kjo është ndoshta aq për qëllim.

Por në mesin e mijëra grekë të vjet më parë,
Qëndroni në Olimpiadën në qendër të fesë,
Ata donin për të ruajtur,
Për të nderuar fituesi ishte misioni i tyre.

Jo Länderspiegel si Kombëtar drogës,
Atletët në fitoret individuale,
Ishte qendra e sportive Gewoge,
TAT Myrtenkranz Krieger.

MyrtenkranzNe Stelln sot në frymën olimpike,
Jo interesat e kombit parë,
Kjo nuk është për të ardhurat kombëtare,
Atletët mbushur pragun fitore.

Olympia pa korrupsion dhe fitimit,
Pa ndjenjave kombëtare,
Kjo është populli favorite,
Unë si njeri pastaj të ndjehen të.

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Video: Mrekulli ynë ekonomik pas 2. Lufta Botërore …

Gjithkush e di historinë e mrekullisë ekonomike të Gjermanisë pas 2. Lufta Botërore. Por çfarë është historia e vërtetë? Për këtë qëllim, një video të historisë së Parë…

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

IPPNW: Asgjë mësuar nga Fukushima – Mbrojtja Civile në Gjermani …

Ngjarja IPPNW (Mjekët kundër luftës nukleare) u kthye për të gjithë mjekësor dhe jo mjekësor i interesuar, e cila është e para 2. Përvjetor të kërkuar për të informojë katastrofë reaktorin e Fukushima në çështjet e pazgjidhura të mbrojtjes civile. Gjuha Znj Claussen shqetësuar për vite në IPPNW me pasojat shëndetësore të energjisë bërthamore. Ajo e njoftoi delegacionin IPPNW në Japoni / Fukushima në verë 2012, nga efektet akute të shtatzënisë dhe lindjes normat e, e kancerit sëmundje latente tiroide dhe leukemisë, vërejtur pas katastrofës bërthamore në Çernobil. Një ushtrim emergjente në tonë "fqinj-bërthamore" Grohnde nëntor fundit u mbajt me dyer të mbyllura. Nga Zyra Federale për Mbrojtjen nga Rrezatimi është i kërkoi zonë 170km nuk është përmbushur deri tani.

Zonja Claussen nuk u pranua në konferencën për shtyp të autoriteteve të përfshira. Në planeve lokale është për aksidentet e mëdha të një kohe të rrezatimit të 48 Orari i supozuar, Fukushima konsideruar këtë, por 25, Çernobilit 11 Ditët. Jodtablettenausgabe është vetëm për njerëzit nën 18 Me kusht dhe gratë shtatzëna. E çështjes në kohë për të përmendur. Kufijtë lokale janë shumë më të larta vlerësuar se japonez dhe ariu as përvoja e vendeve të fatkeqësive të kaluara ende problemi i ndjeshmërisë së rrezatimit në njerëz (Embrioni Reference) Faturë. Mbrojtja e varfër e popullsisë është një nga faturat e papaguara te bërthamor.

Me rastin e 2. Përvjetor Fukushima, ne e quajmë për e shtunë, den 09. Mars 2013 për një veprim- dhe zinxhir njerëzor rreth uzinës bërthamore të energjisë Grohnde në. Me shumë ngjarje dhe njerëz që duam në një distancë prej rreth 40 km treguar nga reaktori, në çfarë mase mund të ketë një fatkeqësi si Fukushima në Gjermani dhe bëjnë thirrje për mbylljen e objekteve bërthamore në vazhdim.

Këtu është lidhja për të veprimit: Fushata Grohnde

Përveç kësaj, një gatishmëri Majtas katastrofë: Fatkeqësi vjetëruar bërthamor dhe për shkallë të vogël

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Sa refugjatët duhet të marrë Evropën?

Mbi këtë temë, i dha një leksion në Qendra e Paqes BRAUNSCHWEIGER Herbert Erchinger, Pastor i.R. dhe një anëtar themelues i BRAUNSCHWEIGER Sanctuary, kujdes të refugjatëve.

“Politika katastrofik dhe çnjerëzor refugjat gjerman dhe Evropian është i bëri thirrje për intensifikimin e azilit. Për 1.800 Njerëzit kanë vdekur 2011 Vetëm deri në fund të gusht në Mesdhe, në përpjekje, për të lënë prapa dhe nevojën për të gjetur lirinë dhe një jetë më të mirë në Evropë. Si më parë panumërt të kthehen, përfshirë fëmijët, të cilët kanë lindur në Gjermani ose janë rritur. U shtua Ndjekur nga vendet arabe?
Evropa mund të jetë një strehë e sigurt për disa të përndjekur…”, ajo është deklaruar në sprovë ngjarje.

Pastor Erchinger filloi fjalimin e tij me një referencë për traditat e refugjatëve të feve të ndryshme. Çifutët u dëbuan nga Egjipti dhe Jezusit ishte një fëmijë refugjat. Refugjatët kanë pasuruar gjithmonë shtetet e reja – të jetë ajo Hugenotten, die Emigrim shumë gjerman në Shtetet e Bashkuara apo emigrantëve gjatë mbretërimit të Socializmit Kombëtar. Refugjatët nga ish-RDGJ për qëllim të Mauerbau për Republikën Federale të të ardhurave.

I ashtuquajturi “Emigrantët ekonomikë” foli për herë të parë Franz-Josef Strauss – por politika dhe ekonomia mund të jenë të ndara në mënyrë të qartë? Çfarë mund të përdoret si një kriter për “Gjendje normale” të aplikojnë në një kulturë dhe në këtë mënyrë si Abschiebegrund?

Në ligjin tonë themelor është Neni 16a: (1) Përndjekur për strehim politik…

Pas kthesës 1989 dhe në Luftën Ballkanike, ka pasur një rritje masive në numrin e refugjatëve (Statistikor). Atëherë numri i tyre ka rënë në mënyrë të konsiderueshme. Duke parë shifrat në rrjedhën globale të refugjatëve, kështu që vetëm të vijnë 3% der 40 Miliona e refugjatëve të botës në Evropë! Gjermania nuk pranon asnjë refugjatë më shumë nga e ashtuquajtura “vendeve të treta të sigurta” në, edhe pse ajo 2005 die Konventa e Gjenevës ka njohur.

Një shqetësim i veçantë ishte pastor Erchinger situatat e emergjencës të refugjatëve dhe ngacmimi, të cilat ato janë të ekspozuar në fluturimin tyre. Europa ka rënë dakord me Marrëveshja Shengen foreclosed në kufijtë e saj. Agjencia e BE-së Frontex dhe Ekipet e ndërhyrjes kufitare Rapid të sigurojë çdo ditë për imazhet frikshme e dëbimeve në kufirin e tyre. Siç u përmend më lartë, vdiq për 1.800 Njerëz 2011 Vetëm deri në fund të gusht në Mesdhe. Kjo është edhe për ujërat ndërkombëtare!

Pse shteti gjerman do ti trajtojë refugjatët si i rreptë? Sipas Z. Erchinger shteti ka frikë nga një ndryshim djathtizmit në popullsinë. Holandë, në mbajtur asnjë integrimin e vërtetë, është një shembull elokuent. Një pasojë e këtij ashpërsia janë refugjatë të paligjshëm – Quite pavarësisht nga pyetjen, nëse një person mund të jetë i paligjshëm…
420.000 I gjallë i paligjshëm në Gjermani, 120.000 Vetëm në Berlin. Ata janë shfrytëzuar si punë të lirë dhe janë të frikësuar, shkoni te mjeku apo për të dërguar fëmijët e tyre në shkollat ​​publike!

Për t'i dhënë fund vuajtjet e refugjatëve, do të ishte një dalje e kontrolluar nga Shtetet (z.B. për mesazhet) të konsiderojnë të lidhur me një ndihmë të zhvillimit inteligjent!

Por jo vetëm që shteti duhet të kujdeset për refugjatët, dhe angazhimi qytetar është e nevojshme! Nëse dikush edhe e konsideron faktorin demografik, kështu varkë është larg plotësisht me ne!

CIAO Hans

PS: “Zinxhiri tolerimi”, ku një azilkërkues duhet të llogarisin çdo ditë me deportim dhe për shumë vite, shfuqizuar përfshijnë!
“Metoda aeroport” (20.000 Refugjatët në vit), ku vijim janë mbajtur në aeroporte dhe të deportohen në disa javë, të njëjtën gjë për ju!

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Kapitalizmi në Gjermani …

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Timeline – Braunschweig në histori …

ngarkim…

Timeline për fat të keq dëmtuar!

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Duke kërkuar për një Kënga e gjermanëve…

Unmutston (ose "Ottenton") është quajtur një seri të 20 Awards në Lindjen e gjuhës së Lartë gjermane të muzikanti i binte Walther von der Vogelweide (1170-1230), një prej poetit më të famshëm gjerman të Mesjetës. Megjithatë, ai shkroi shumë këngë dashurie (Minne = e Mesme dashurinë e Lartë gjermane).
Por edhe mërzit atë tashmë atëherë Gjermaninë – Perandoria e Shenjtë Romake, në të cilën fuqia e Kishës – përfaqësuar nga Papa – u përleshën me fuqinë laike në konflikte.
Ai shkroi (përkthyer në gjuhën gjermane të Lartë):

Thotë se për të, Z. pre Stock, të dërgoi këtu Papa,
kështu që ju mund të bëni atë të pasur dhe na bën të varfër gjermanisht dhe auszehrt?
Çdo herë ajo vjen gjatësinë e plotë të Lateran,
ai i pëlqen për të kryer një mashtrim të keq:
Ai pastaj na thotë, se rendi rrafshuar me tokë në fushën,
deri sa të plotësoni të gjitha famullitë përsëri.
Unë besoj, e argjendi është i vogël ndihmë për Tokën e Shenjtë,
sepse klerikët ruajtur herzuschenken nuk ka thesare të mëdha.
Z. Stock, Ju jeni hergeschickt, për të sjellë dëm
dhe kërkoj midis gjermanëve Törinnen dhe budallenjve.

Johann Walter(1496-1570) konsiderohet "Urkantor" i Kishës protestante. Ai shkroi shumë meloditë e Martin Luter këngë.
Pas Lufta Fshatare gjermanë 1524-1526 (Thomas Müntzer!) dhe 30Lufta vit 1618-1648 me Verrohungen dhe shkatërrimin e popullit me fuqi, ai shkroi 1561 këngë vijim:

Wake up, zgjoheni, ju tokës Gjermanisht!
Ju keni pasur mjaft gjumë!
Mbaj mend, Perëndia u kthye për ju,
që ai krijoi juve.
Mbaj mend, çfarë Perëndia ju ka dërguar
Dhe ju besuar depozitën e tij më të lartë.
Daulle si ju mund të zgjoheni.

Perëndia ju bëri, Njerëz gjermane, i nderuar
me fjalën e tij të hirit,
Ndihmë dhe fuqi e madhe gjithashtu sjell për ju,
Për të marrë në mjerim dhe vuajtje,
Shumë armiq, klithmat e madhe ankth dhe urrejtje
Konkurrojnë dhe Fürcht saj jo!
Rott 'ju do të thyhet.
YouTube

Pas Absolutizëm, der Revolucioni francez (1789-1799) dhe restaurimin e mëvonshme nga Napolon me pushtimin e pjesëve të mëdha të Gjermanisë (Konfederata e Rinit) dhe Kongresi i Vjenës nën Metternich 1815, ishin të Unitetit Kombëtar- Pavarësia dhe sondazhet kanë të bëjnë me liritë civile bëhet më e fortë dhe kanë çuar në Revolucioni Gjermanisht (1848-49). Mendje – Qeveria Federale Gjermane në kohën është një konfederatë të lirshme e 35 Princes dhe 4 Qytetet e lira!
Gustav REICHARDT vë në muzikë 1825 një tekst nga Ernst Moritz Arndt. Kënga u konsiderua si një himn kombëtar gjerman para luftës gjermane 1866.

“Çfarë është atdheu gjermane-së?”

1. Çfarë është atdheu gjermane-së?
Është tokë Prusia-së? A është e Suabia?
A është ajo ku hardhia lulezon mbi lumin Rin?
A është ajo ku rrip tërheq pulëbardhë?
Oh jo, jo, jo!
|: Babai i tij duhet të jetë më e madhe! |

2. Çfarë është atdheu gjermane-së?
A është e Bayerland? A është e Steierland?
A është e, ku shtrihet viçi Marsi?
A është e, ku hekur shënues shtrirë?
Oh jo, jo, jo!
|: Babai i tij duhet të jetë më e madhe! |

3. Çfarë është atdheu gjermane-së?
A është e Pommerland? Westfalenland?
A është e, ku dunat e rërës të goditjeve?
A është e, ku lumi shkon zhurmshëm?
Oh jo, jo, jo!
|: Babai i tij duhet të jetë më e madhe! |

4. Çfarë është atdheu gjermane-së?
Kështu që unë e quaj vendin madh!
A është kjo një vend në Zvicër? A është e Tirol?
Të tokës dhe njerëzit më pëlqeu,.
Por asnjë, jo, jo!
|: Babai i tij duhet të jetë më e madhe! |

5. Çfarë është atdheu gjermane-së?
Kështu që unë e quaj vendin madh!
Sigurisht, ajo është e Austri,
I plotë i nderit dhe i fitoreve?
Oh jo, jo, jo!
|: Babai i tij duhet të jetë më e madhe! |

6. Çfarë është atdheu gjermane-së?
Pra, më në fund më quajnë vend!
Deri tani tingëllon si e gjuhës gjermane
dhe Perëndia në qiell këndon këngë:
Kjo është ajo! Kjo është ajo!
|: Trim Gjermanisht, thirrjen tuaj! |

— nuk këndohen —
7. Ky është Atdheu Gjermanisht,
ku betohet betimet e presionit të dorës,
ku besnikërisë flashes ndritshme nga syri
dhe dashuri ulur ngrohtë zemrën.
Kjo është ajo! Kjo është ajo!
|: Trim Gjermanisht, thirrjen tuaj! |

8. Ky është Atdheu Gjermanisht,
ku zemërimi shkatërroi xhingla Uellsit,
ku çdo armik francez heißet,
ku çdo mik gjerman heißet.
|: Kjo është ajo! që ajo është që të jetë!
E gjithë Gjermania duhet të jetë atje! |
—/fund nuk këndohen /—

9. E gjithë Gjermania duhet të jetë atje!
O Zot i qiellit, shikoni për ne
Na jep kurajo dhe krahut të djathtë gjermane,
se ne dashuri me besnikëri dhe i mirë!
|: Kjo është ajo! Kjo është ajo!
E gjithë Gjermania duhet të jetë atje! |
YouTube

Vetëm në 18. Janar 1871 ndodhur në Sallën e Kisha në Versajë gjatë Gjermanisht-Prusiane from 1870-1871 nën drejtimin e konservatore Kancelarit Otto von Bismarck "shpallja perandorak". Ajo shënoi themelimin e Perandorisë Gjermane.
Përshëndes kurorën e fitimtarit” ishte përveç “Shikojnë mbi lumin Rin” himn të Perandorisë.

1. Përshëndes kurorën e fitimtarit,
Sundimtari i Atdheut!
Shpëtim, Kaizër, ju!
||: Ndjehen në shkëlqim fronit
Ekstazia të lartë në mënyrë të plotë,
Për të qenë i preferuar i popullit!
Shërimi Emperor, ju! ||

2. Jo kalë, nuk Reisige
Sigurt lartësinë tmerrshëm ',
Ku princat qëndrojë:
||: Dashuria e atdheut,
Dashuria njeriun e lirë
Krijo fronin e princit
Si shkëmb në det. ||

3. Heilige Flamme, glüh ',
Shkëlqim dhe Go Out
Për Atdheut!
||: Pastaj ne të gjithë qëndrojmë
Guximshëm për një njeri të vetëm
Me kënaqësi të luftuar dhe gjakderdhje
Për fron dhe! ||

4. Tregti dhe Shkenca
Ngre me kurajo dhe forcë
Up principalit tuaj!
||: Luftëtar- dhe heroike
Gjej gjethet e tyre dafinash
Të ruajtura me besnikëri,
Froni yt! ||

5. I vazhdueshëm gjithmonë lulëzim
Mjerë flamurin tonë me guxim
Në det të lartë!
||: Sa krenar dhe i madhërishëm
Hedh mbi tokë e në det
Gjerësisht shqiponjë Gjermanisht
Flaming pikëpamjet. ||

6. Gjashtë, Kaiser Wilhelm, këtu
Dekorativ populli yt ',
Krenaria e njeriut!
||: Ndjehen në shkëlqim fronit,
Ekstazia të lartë në mënyrë të plotë,
Për të qenë i preferuar i popullit!
Shpëtim, Kaizër, ju! ||
YouTube

Në Republikën e Vajmarit shpalli presidentin Reich Friedrich Ebert 1922 das Këngë të Gjermanisë me të gjitha tre vargje të himnit kombëtar të Perandorisë Gjermane. Hoffmann von Fallersleben (për ajo u quajt edhe Shkolla e Lartë, Unë u lejohet të vizitojnë!) shkroi këtë këngë në ishullin e Helgoland. Si një muzikë mori himnin perandorake "Perëndia Save Franz, Perandori "nga Joseph Haydn në vitin 1797. Historia e Gjermanisë këngës shoh: Pjesë 1, Pjesë 2, Pjesë 3 (Interpretimi Stockhausen-it i rëndësishëm…)

Këngë të gjermanëve

Gjermani, Gjermania mbi çdo gjë,
Mbi çdo gjë në botë,
Nëse kjo mbetet për mbrojtjen dhe mbrojtjen
Fraternally mban,
Nga Meuse në Memel,
Nga Adige ndaj Brezit -
Gjermani, Gjermania mbi çdo gjë,
Mbi çdo gjë në botë!

Gratë gjermane, Besnikëri Gjermanisht,
Verë gjerman dhe këngë Gjermanisht
Do të mbajë në botë
Zëri i tyre i vjetër,
Na frymëzojë për vepra fisnike
Të gjithë jetën tonë -
Gratë gjermane, Besnikëri Gjermanisht,
Verë gjerman dhe këngë Gjermanisht!

Unitetit dhe drejtësia dhe liria
Për Atdheut gjermane!
Atëherë le të përpiqemi të gjithë
Vëllazëror me mish e me dorë!
Unitetit dhe drejtësia dhe liria
Jeni premtim i lumturisë -
Lulëzojnë në këtë pasuri,
Bluhe, Atdheu Gjermanisht!
YouTube

Vargu i parë u këndohen vetëm në Rajhun e Tretë, e ndjekur drejtpërdrejt nga Horst-Wessel-Lied!!!

Në mbledhjen e parë të Parlamentit gjerman, këngë ishte “Kam gjetur veten” Sung:

1. Kam gjetur veten
Me mish e me dorë,
Get vendin plotë TEIP 'dhe jeta
Atdheu im Gjermanisht!

2. Zemra ime është e entglommen,
Përballimi i vërtetë për ju,
Ju tokës e shenjtorëve dhe woo,
Ju jeni Hermannsland i mrekullueshëm!

3. Tokë, Reich një Ruhme,
Ku Luther bleu,
Sepse populli yt Tume
Perandoria unë zemra ime dhe dore!

4. Por Gott, tu të rritur
Gjaku e zemrës sime të ri
Në jetë të freskët freud'gem,
Për guximin devotshëm lirë!

5. Do të mbajë dhe besoj
devotshmëri ndaj Zotit dhe lirisht
dëshiron atdheu ju qëndroni
fikse përgjithmonë dhe besnik.

6. Më lejoni të fitojnë forcën
në zemër dhe në dorë,
të jetojnë dhe vdesin
për atdheun e shenjtë!

Që nga ajo ishte së pari kancelar gjerman Adenauer ligë e turpshme, në pritje me këngë të ndryshme (u.a. "Heidewitzka, Kapiten”) që duhet përshëndetur, Së fundi, ai u ul në të atëherë Federale Presidenti Heuss nga, për të bërë vargun e tretë të këngës në Gjermani Kombëtar Himnit. Megjithatë Heuss refuzoi një "shpallje solemne" e këngë. Ajo ishte vetëm në 6. Më shumë 1952 Vargu i tretë nga një buletinin e Zyrës Federale për shtyp ishte zyrtarisht…

Teksti i RDGJ himni kombëtar u krijua nga John R. Kupa muzikë nga Hanns Eisler ndoshta në tetor 1949 i mbyllur:

1.
Në rritje nga Rrënojat
Dhe përballet me të ardhmen,
Le të ju shërbyer për mirë,
Gjermani, atdheun e bashkuar.
Problemet e vjetra të duhet për të pushtuar atë,
Dhe ne detyrojë ata së bashku,
Sepse ne duhet të ketë sukses por,
Se dielli më bukur se kurrë
|:Duket të Gjermanisë.|

2.
Lumturi dhe paqe të jepet
Gjermani, atdheu ynë.
E gjithë bota dëshiron për paqe,
Prezantoi para Popujve të dorës tuaj.
Kur vëllezërit ne bashkohemi,
Ne propozojmë armikun e popullit!
Le drita e paqes duket,
Që asnjë nënë përsëri
|:Vajtojnë djalin e saj.|

3.
Le të çan, le të na ndërtojmë,
Mëso dhe të punojnë si asnjëherë më parë,
Dhe në besim dhe forcë,
Një brez i lirë up.
Rinia Gjermanisht, përpjekje më të mirë
Të bashkuar njerëzit tanë në ju,
A do të jetë jeta e re e Gjermanisë,
Dhe dielli më bukur se kurrë
|:Duket të Gjermanisë.|
YouTube
Nga rreth 1972 Himni nuk u këndohen në udhëzimet e SED në RDGJ!

Bertold Brecht shkruante nga ana tjetër, 1950 i saj “Kinderhymne“, më vonë i Fidelio F. Finke ishte vendosur në muzikë.

Kinderhymne

Grace nuk sparet mërzit
Passion nuk mend
Se një lulëzim i mirë Gjermani
Ashtu si një andres të mira të vendit.

Se populli nuk e zbardh
Si një vjedhës
Por duart e tyre të pasur
Na jashtë si kombet e tjera.

Dhe jo dhe jo nën
Kombet tjera ne wolln të jetë
Nga liqeni në Alpet
Nga Odër të Rinit.

Dhe sepse ne të përmirësuar këtë vend
Dashuria dhe ne mburojë-së.
Dhe i dashur si ai duket për ne
Si kombet e tjera hers.
YouTube
ose këtu

Gjatë negociatave për kontratën e marrëveshjes 1990 sugjeruar Lothar de Maizière, Kryeministri i RDGJ, para, për të lidhur vargun e tretë të këngës Gjermanisë me filxhan-tekstit të ringjallur nga rrënojat. Pas pranimit të RDGJ nga juridiksioni i Ligjit Bazë të Republikës Federale të Gjermanisë ishte në korrespondencën e Presidentit gjerman Riçard von Veizaker me kancelarit Helmut Kohl në 1991 shpjegon vetëm ajetin e tretë të këngës Gjermani Himni zyrtar kombëtar.

Këtu është një tjetër shumë vetë Interpretion himni filxhan i Barbara Thalheim – Kupa interpretim himn Thalheim

Artikulli është i gjatë, por të bëhet. Por kam gjetur atë referencë interesante për historinë e një himni të Gjermanisë tregojnë zhvillimet historike…

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Shitjet e armëve: Armët gjermane në zonat e konfliktit…

Mbi këtë temë, foli dje Jürgen Grässlin në një rast të Qendra Paqe Braunschweig e.V.. Zëdhënësi Jürgen Grässlin-së ligë e disa organizatave të paqes, Autor dhe mësues. Ai është ekspert forca të blinduara dhe kryesisht merret me përdorimin e armëve në zonat e konfliktit, veçanërisht në Kurdistanin turk dhe Somalia.

Në një intervistë me SWR ai përshkruan dhe dyqanet me artin vdekjeprurës. Në marrëveshjen e armëve kërcej interesat ekonomike dhe çështjet morale vështirë të njëpasnjëshme. Sepse intervistë është një hyrje e mirë për problemin e eksportit të armëve në zonat e krizës, Intervista:

Gjermania e ka bërë atë në vendin e tretë në eksportuesve të armëve në botë. Unë e përshkroi situatën dikur në një grafik:

Në dokumentarin “Vetëm kundër industrisë së armëve – Beteja e Jürgen Grässlin” (Katja Duregger) puna e aktivistëve të paqes është treguar. Në rast të mësipërm, tha ai,, film kishte në të vërtetë “Së bashku kundër industrisë së armëve” do të thotë…

Unë kam qenë shumë i prekur nga ky film për industrinë e mbrojtjes dhe unë shpresoj, edhe një ose tjetër është tronditur një Zgjohu pak! Është me vlerë shikuar!

Këtu është një tabelë që tregon shkakun e vdekjes së viktimave të luftës:

Veprimet e tanishme, ku Jürgen Grässlin z.Zt. është i përfshirë:

 • Ne nuk blej Mercedes!
 • Stop pushkë G36!
 • Protestë veprim – Dëbuar eksportet e armëve, japin viktimave një zë!
 • Bashkohu mund [email protected] mbi internet ose përmes kontaktit të drejtpërdrejtë

  Më shumë LIDHJE: Zyra për Informim Armatimeve (Brinjë e.V.), Shoqëria gjermane Paqja UK, Friedensratschlag, Daimler / EADS

  CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Veprim – “e ardhmja jonë – atomwaffenfrei”…

  Veprim “e ardhmja jonë – atomwaffenfrei” Unë e mbështes me gjithë zemër. Edhe unë jam si shumica dërrmuese (më shumë se 80 Përqind) e popullsisë gjermane kundër armëve bërthamore.

  Megjithatë, shumë njerëz ende nuk e di,

 • se ka armë bërthamore të stacionuara në Gjermani,
 • se Gjermania është pronë e avionëve dhe pilotët për përdorim në dispozicion,
 • se këto pilotët praktikë duke përdorur
 • dhe se Gjermania ka marrë pjesë në Grupin e Planifikimit Bërthamore të NATO-s.
 • Pas ribashkimi i Rusisë ka tërhequr armët e saj bërthamore në bazë të kontratës nga Gjermania Lindore. Shtetet e Bashkuara janë ende ca. 20 armët taktike bërthamore në kazermat e tyre BUCHEL në Rheinland-Pfalz, NATO janë në dispozicion. Sipas informatave të fundit nga armët bërthamore ekspertë në Shtetet e Bashkuara dhe Gjermania janë shumë shtesë 130 SHBA armët bërthamore u tërhoqën nga pika e Forcave Ajrore të SHBA Stutz Ramstein.

  Faqja e internetit e Veprim -“e ardhmja jonë – atomwaffenfrei” ofron një shumëllojshmëri të informacionit dhe mundësive, që në mënyrë aktive të luftuar për një të ardhme pa armë bërthamore (Një vlerë të vizitës!).

  Këtu është një prezantim i shkurtër i veprimit:

  Future ynë – Atomwaffenfrei nga hanskottke

  Pasojat mjekësore të përdorimit bërthamor mund të shihet këtu:

  Pasojat mjekësore të luftës bërthamore nga hanskottke

  Në debatin për armë bërthamore në Gjermani:

  Debati për armët bërthamore në Gjermani nga hanskottke

  Kush dëshiron të jetë aktiv edhe, mund të dërgoni një letër presidentit amerikan Barak Obama. Këtu është një PDF-Briefvorschlag!

  CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Kjo faqe punëson Wavatars plugin nga Shamus Rinj.