Koncert – 20 Vite DIDF Braunschweig …

saktësisht 20 Vite themeloi shoqatën Intercultural Forum DIDF fitimit. Atëherë luftuan DIDFgegen ksenofobinë dhe racizmin në Gjermani. Në të njëjtën kohë kundër grushtit ushtarak dhe arrestimeve, Tortura dhe ekzekutimet në Turqi.

grupi “katër breaths tokës”, mjetet përkthyer “katër Earth frymëmarrjes”, përbëhet nga katër artistëve të njohur dhe profesionale.
Për katër vjet, ata do të kontaktoni vendet e tjera në njëri-tjetrin dhe të frymëzojë shumë nga shokët tanë të qenieve njerëzore.
Muzika e tyre është e karakterizuar nga muzikës popullore turko-kurd.

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

DIDF: Kulturë- dhe ditët e letërsisë …


Shkarko Video ose MP3

Para 50 Vite më 31. Tetor 1961 marrëveshja e rekrutimit është nënshkruar në mes të Republikës Federale të Gjermanisë dhe Turqisë në Bad Godesberg. Për shkak se në vitet '60 ka pasur një mungesë të punës në Gjermani, ishte shpresuar për ndihmë nga vendet e Mesdheut dhe kishte rekrutimit të punës – përfshirë me Turqinë – nënshkruar. Si 1961 punëtorët migrantë parë erdhi në Gjermani, ndoshta askush nuk do të mund të ketë mendoi, çfarë pasojash kjo do të sjellë me vete. “Treni, duhet të mbajë vetëm për një kohë të shkurtër në stacionin Gjermani, më çuan në shtëpi, por gjithmonë të mbështjellë në brendësi të tokës në jetë të re të panjohur”.
Nga ish- “Punëtorëve të huaj” ishin më vonë “punëtorëve të huaj” dhe sot, gjysmë shekulli më vonë “Njerëzit me një sfond të migrimit”. Das DIDF Inter-Kulturore Elles Forum e.v. në Brunswick këtë përvjetor të kërkuar për të marrë këtë mundësi për këtë çështje në dritë me burimet kulturore. Ngjarja ishte gjerman- dhe turke-mbajtur.

Fjalimet shumë interesante rreth sfondit historik dhe problemeve aktuale të emigrantëve mbajti folësit dhe Dr Horst vergin. Andreas lojë Henkel:

Horst vergin:


Shkarko Video ose MP3

Dr. Andreas lojë Henkel:


Shkarko Video ose MP3

Author lexime në muzikë gjerman dhe turk me accompaniments rrumbullakosur programin kulturor. Grupi muzikë e Cengiz Akatas dha një shfaqje. Në një artikull të mëparshëm të kisha imagjinuar ndonjëherë (këtu).

Unë kam mësuar në festivalin kulturor të DIDF shumë më të re në botën e migrantëve…

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

50 migrimi vjetore – Koncert i Saz dhe kitarë grupe të DIDF …


Shkarko Video ose MP3

50 Jahre ist es jetzt her, dass die ersten türkischen Arbeiter in Deutschland eintrafen. Aus diesem Anlass veranstaltete der türkische Kulturverein DIDF ein Konzert.

DIDF ist ein Dachverband von Vereinen aus der Türkei und wurde im Dezember 1980 gegründet. Heute ist er in mehr als 35 Städten vertreten und ist ein Forum für türkische und kurdische ArbeiterInnen für Völkerverständigung und internationale Solidarität. DIDF versucht eine Brücke zu bauen zwischen den Problemen der Nichtdeutschen und der Migranten. Jeder kann mitmachen oder Mitglied werden.

Das gemeinsame Feiern zwischen Türken, Kurden und Deutschen auf dem Jubiläumsfest hat mir viel Freude bereitet

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Kjo faqe punëson Wavatars plugin nga Shamus Rinj.