Kurse Mjekësi Puna Paqes ne linje …

Në anëtarët e fundit të takimit të IPPNW (Mjekët kundër luftës bërthamore në përgjegjësinë sociale) Kam marrë një shkop të lirë USB me mësime për punë paqes mjekësore.
Well kam gjetur këtë kurse interesante në internet!
Prandaj një duhet, megjithatë, regjistrohem dhe përgjigje një email konfirmimi! Jo shumë përpjekje për zonën interesante!

Kurset për fat të keq ka vetëm në anglisht. Por me një përkthyes (z.B. Google Translator) ato mund të përkthehen lehtësisht në gjermanisht.

Çfarë është ajo për?

Shtatë kurse punës së paqes mjekësore janë një hyrje në parandalimin e dhunës dhe ndërtimin e paqes për mjekët, infermieret, Punëtorët e kujdesit shëndetësor, Këshilltar shëndetësor në fushën psikologjike, dhe profesionistë të tjerë të shëndetit, si dhe nxënësit në këto zona.

Në veçanti, ajo është për ata, die

 • paqja e tyre- duan për të forcuar dhe aftësitë hulumtuese konflikti.
 • ndërmend, Ndihma humanitare, Zhvillimi, Të drejtat e njeriut, Peace ose mjekësore organizatat jashtë vendit ose për të punuar në shtëpi.
 • duan të përmirësojnë rezultatet e shëndetit për pacientët e tyre dhe komunitetet në mjedise të dhunshme.
 • qëllimet

  Kur të keni përfunduar këto kurse, ata duhet

 • një qasje e shëndetit, të ketë së luftës dhe formave të tjera të dhunës.
 • e di e di në lidhje me efektet shëndetësore të dhunës direkte dhe strukturore mbi individët dhe shoqëritë.
 • kanë mënyra të ndryshme, ku punëtorët e kujdesit shëndetësor mund të ndihmojë për të zvogëluar deficitet e paqes.
 • kanë cilësitë e tyre të reja të dobishme për të të drejtuar personelin shëndetësor në kuptimin e një vetëdije të paqes.
 • kanë për të identifikuar dhe shfrytëzuar mundësitë për parandalimin e dhunës dhe promovimin e paqes në vendin tuaj të punës dhe në praktikën klinike.
 • Si janë të strukturuara kurset?

  Mjekësore punës së paqes kurse online janë mjete të e-mësimit multi-media. Përmbajtja është në dispozicion në shtatë kurse të ndryshme – të ndarë në 21 kapitujt – paraqitur. Secili kapitull përbëhet nga komponentët e mëposhtëm:

 • mësimet e teksteve, në mënyrë që të fitojnë njohuri të thella
 • pyetje të standardizuara, për të rishikuar objektivat mësimore
 • Problem-based e-learning me shembuj praktik, për të mësuar në mësimet e teksteve të zbatohet.
 • Koha e parashikuar për një kurs është rreth. 6-10 Orë.

  kurs 1 ju jep një hyrje në kuadër Medical punës së paqes dhe konceptet relevante për kurset e tjera. Ne rekomandojmë parë për të përfunduar kursin. Megjithatë, kurset MPW mund të kryhet në çdo mënyrë.

  Këtu është lidhja për kurse Medical punës së paqes: Puna Medical Peace

  CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Sa refugjatët duhet të marrë Evropën?

  Mbi këtë temë, i dha një leksion në Qendra e Paqes BRAUNSCHWEIGER Herbert Erchinger, Pastor i.R. dhe një anëtar themelues i BRAUNSCHWEIGER Sanctuary, kujdes të refugjatëve.

  “Politika katastrofik dhe çnjerëzor refugjat gjerman dhe Evropian është i bëri thirrje për intensifikimin e azilit. Për 1.800 Njerëzit kanë vdekur 2011 Vetëm deri në fund të gusht në Mesdhe, në përpjekje, për të lënë prapa dhe nevojën për të gjetur lirinë dhe një jetë më të mirë në Evropë. Si më parë panumërt të kthehen, përfshirë fëmijët, të cilët kanë lindur në Gjermani ose janë rritur. U shtua Ndjekur nga vendet arabe?
  Evropa mund të jetë një strehë e sigurt për disa të përndjekur…”, ajo është deklaruar në sprovë ngjarje.

  Pastor Erchinger filloi fjalimin e tij me një referencë për traditat e refugjatëve të feve të ndryshme. Çifutët u dëbuan nga Egjipti dhe Jezusit ishte një fëmijë refugjat. Refugjatët kanë pasuruar gjithmonë shtetet e reja – të jetë ajo Hugenotten, die Emigrim shumë gjerman në Shtetet e Bashkuara apo emigrantëve gjatë mbretërimit të Socializmit Kombëtar. Refugjatët nga ish-RDGJ për qëllim të Mauerbau për Republikën Federale të të ardhurave.

  I ashtuquajturi “Emigrantët ekonomikë” foli për herë të parë Franz-Josef Strauss – por politika dhe ekonomia mund të jenë të ndara në mënyrë të qartë? Çfarë mund të përdoret si një kriter për “Gjendje normale” të aplikojnë në një kulturë dhe në këtë mënyrë si Abschiebegrund?

  Në ligjin tonë themelor është Neni 16a: (1) Përndjekur për strehim politik…

  Pas kthesës 1989 dhe në Luftën Ballkanike, ka pasur një rritje masive në numrin e refugjatëve (Statistikor). Atëherë numri i tyre ka rënë në mënyrë të konsiderueshme. Duke parë shifrat në rrjedhën globale të refugjatëve, kështu që vetëm të vijnë 3% der 40 Miliona e refugjatëve të botës në Evropë! Gjermania nuk pranon asnjë refugjatë më shumë nga e ashtuquajtura “vendeve të treta të sigurta” në, edhe pse ajo 2005 die Konventa e Gjenevës ka njohur.

  Një shqetësim i veçantë ishte pastor Erchinger situatat e emergjencës të refugjatëve dhe ngacmimi, të cilat ato janë të ekspozuar në fluturimin tyre. Europa ka rënë dakord me Marrëveshja Shengen foreclosed në kufijtë e saj. Agjencia e BE-së Frontex dhe Ekipet e ndërhyrjes kufitare Rapid të sigurojë çdo ditë për imazhet frikshme e dëbimeve në kufirin e tyre. Siç u përmend më lartë, vdiq për 1.800 Njerëz 2011 Vetëm deri në fund të gusht në Mesdhe. Kjo është edhe për ujërat ndërkombëtare!

  Pse shteti gjerman do ti trajtojë refugjatët si i rreptë? Sipas Z. Erchinger shteti ka frikë nga një ndryshim djathtizmit në popullsinë. Holandë, në mbajtur asnjë integrimin e vërtetë, është një shembull elokuent. Një pasojë e këtij ashpërsia janë refugjatë të paligjshëm – Quite pavarësisht nga pyetjen, nëse një person mund të jetë i paligjshëm…
  420.000 I gjallë i paligjshëm në Gjermani, 120.000 Vetëm në Berlin. Ata janë shfrytëzuar si punë të lirë dhe janë të frikësuar, shkoni te mjeku apo për të dërguar fëmijët e tyre në shkollat ​​publike!

  Për t'i dhënë fund vuajtjet e refugjatëve, do të ishte një dalje e kontrolluar nga Shtetet (z.B. për mesazhet) të konsiderojnë të lidhur me një ndihmë të zhvillimit inteligjent!

  Por jo vetëm që shteti duhet të kujdeset për refugjatët, dhe angazhimi qytetar është e nevojshme! Nëse dikush edhe e konsideron faktorin demografik, kështu varkë është larg plotësisht me ne!

  CIAO Hans

  PS: “Zinxhiri tolerimi”, ku një azilkërkues duhet të llogarisin çdo ditë me deportim dhe për shumë vite, shfuqizuar përfshijnë!
  “Metoda aeroport” (20.000 Refugjatët në vit), ku vijim janë mbajtur në aeroporte dhe të deportohen në disa javë, të njëjtën gjë për ju!

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Kush zotëron Tokën e Shenjtë? Mendime mbi konfliktin Palestinë …

  Izrael – Toka e Shenjtë. Për dekada me radhë, situata mes palestinezëve dhe hebrenjve përshkallëzohet gjithnjë e më. Si mund të ndodhë kjo, çfarë janë sfondi historik i konfliktit?

  Der Konflikt im Heiligen Land (PDF)

  Konflikti në Tokën e Shenjtë (PDF)

  Por unë kam bërë përpjekje dhe ka krijuar një skenar të vogël, çfarë është situata në Palestinë shqyrtohen nga një perspektivë historike, diçka.

  Nga përmbajtja:
  Prolog
  Njerëzit e kësaj bote
  kanë një organ krijuar o ju,
  në atë të gjithë dëgjojmë,
  në këto kohë të trazuara.
  Në Këshillin e OKB-së
  ulet për të gjykuar e saj të gjithë
  parimet mbinjerëzore
  ohn’ thjesht të rritur neveri për
  dhe nuk paguajnë njerëzit
  parim i përbashkët i tolerancës
  dhe toleranca.
  zëri yt është i lartë dhe audible,
  ata dëgjojnë edhe më të vogël
  dhe çdo njeri pa frikë
  rregullat e tetë dhe të përfaqësojnë… (fragment)

  Unë. I cili në pronësi Orientin lashtë?

  II. Historia e izraelitëve

  III. Të krishterët dhe myslimanët në Tokën e Shenjtë

  IV. zionizëm

  Në. Mandati i britanikëve

  NE. Krijimi i Izraelit

  VII. Zhvillimet në shtetin e Izraelit

  VIII. epilog

  Në vështrim të shpejtë një bibliotekë të vogël:

  (Leviz bar të bardhë në fund!)

  Nakba - Flucht und Vertreibung der Palästinenser 1948 (PDF)

  Die Nakba - Fluturimi dhe dëbimi i palestinezëve 1948 (PDF)

  Nga epilogun e shkrimit tim:
  Kush zotëron Tokën e Shenjtë?
  Gjatë gjithë historisë kanë populluar shumë popuj!
  Abrahami ishte babai i tre feve:
  judaizëm, Krishterimi dhe Islami.
  Në Ezekieli nga kohë e ca. 600-560 në. Chr.,
  duke rezultuar në Babiloni Shkrimet e Dhiatës së Vjetër të Biblës
  nga mërgimi babilonas dëbuan izraelitët,
  e quajti atë:
  por "tuaj, O male të Izraelit, do të gjelbërojnë përsëri
  dhe fruta të nxjerrim popullin tim të Izrarelit; sepse ajo do të kthehet së shpejti ...
  Do t'ju marr nga kombet,
  Unë do t'ju grumbulloj nga tërë vendet dhe do t'ju çoj përsëri në vendin tuaj…
  Do t'ju çoj në shtëpi në vendin e Izraelit ... "
  Një premtim për diasporën hebraike në mbarë botën,
  Talmudi, si një lidhje me komunitetin.
  Nuk Atdheu por toka e Perëndisë, Izraeli është Judenjtë fetare.
  Judenjtë thoshnin vetë një vepër e.
  Jo më shumë pritur për Mesinë, por shpëtimi kësaj bote
  me lidh feja dhe kombi.
  Por Palestina nuk ka qenë e braktisur.
  Në historinë e Tokës së Shenjtë ishte një popujt vërtetë varrezë.
  Link mes Orientit dhe Oksidentit ajo ishte gjithmonë multikulturor.
  Jezusi ka punuar në Tokën e Shenjtë,
  Jerusalemi ishte vendi i ngjitjes së Muhamedit.
  Ata, gjithashtu, toka është e shenjtë.
  Por ata nuk pretendojnë pronësinë.
  Po - i cili zotëron Toka e Shenjtë?
  na gjitha, që duan të jetojnë atje dhe duhet të,
  është i përshtatshëm për të gjithë!

  Por Izraeli paraqet me politikat e tij në çdo gjë,
  ndërton mure,zonat e mbyllur dhe rrugët,
  dhe është i shqetësuar vetëm për avantazhin e tij.
  Që prej themelimit të Izraelit, politika e tyre nuk ka ndryshuar:
  Ju keni fuqinë ushtarake,
  të vazhdojë politikën e saj zgjidhje papakësuar
  duke krijuar kështu një fakti të kryer.
  Ata bëjnë moralin e tyre në të drejtën ndërkombëtare -
  Dhe nuk do të ndiqet nga komuniteti ndërkombëtar!
  Urrejtja mes popujve të Izraelit do të rritet,
  Fëmijët mbajnë atë nga brezi në brez.
  Apeli im në fund të këtij shkrimit:
  zgjoheni popullin hebre të Izraelit,
  ndërprerjen politikën e vendbanimeve
  dhe të fillojë me një politikë të bashkëjetesës në paqe me fqinjët tuaj.
  "Paqja nuk është mungesë e luftës.
  Paqja është një virtyt, një gjendje e mendjes, një tendencë për të mirësisë, trust, Drejtësia ... "
  ,
  tashmë ka thënë filozofi Spinoza.

  CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  i qartë – Valle e shpirtit…

  Mein Fenster zur Kommunikationswelt...

  Unë.

  Ulem këtë mëngjes si çdo ditë në frontin e kompjuterit tim. Kjo punë është tani një nga Tagesstruktur tim sulmoi. I thirrur nga email e mia dhe përgjigje në të shkurtër Re-mail. I shikuar statistikat e internetit tim dhe blogun tim dhe të shohim përpara për shumë vizitorë ndërkombëtarë. Nga qoshet më të largëta të botës shohim vizitorë në blogun tim - gjuha nuk është një problem, pasi që unë kam instaluar një përkthyes në anën. Më duket interesante, Artikujt e mi në arabisht, të marrin në konsideratë ruse apo kineze, karaktere interesante pakuptueshëm, të cilat fshehin mendimet e mia. Rastësisht, unë shoh shkurtimisht qetësuar llogarinë time dhe ekstrakt, jo për shkak të shumës së por nga ndjenja, se jo disa hajdut pajustifikuar ka jep qasje. Dhe, duhet të jenë të kujdesshëm në këto kohë.

  I ulur në dhomën time të errët, ajo është ende shumë herët në mëngjes, dhe unë shoh, ndërsa unë dëgjuar për një program të radios nga Shtetet e Bashkuara në sfond, me anë të programeve të ndryshme, lajmi ndërkombëtare rrjedhin në. Këtu është një video nga Lindja e Largët, ka një raport radio nga Gjermania ose një artikull gazete nga SHBA. Zgjedhja është aq i madh, Unë gjithmonë vetëm scan titujt, më së shumti Përmbledhja Ekzekutive e konsiderojnë dhe pastaj të vendosë, në qoftë se unë dua të lexuar artikullin. Pasi tashmë ndjek sërish një vendim - artikulli është mjaft interesante, Për të vënë atë në Twitter? Në një përzierje e lajmeve dhe lidhje me postet e mija blog kam bërë rrjedhjen time Twitter. Me këtë metodë, artikujt e mi janë rritur të jashtëzakonshme - ato janë papritmas afër artikujve në gazetat kryesore. matur Mjaft ...

  Por unë të ndjehen mirë në lidhje me të. Unë jam ulur këtu në dhomën time të jetesës, ndezur në ekran nëpërmjet një dritare të botës. Unë nuk ndjehen të vetmuar. Në vend të zvarriten të ndihem, të jetë pjesë e një tërësie më të madhe.

  Kjo është bota e komunikimit, Feralheart rrjedhjen e informacionit, shtohet gjithnjë e më shumë për disa vjet. Ajo përbëhet nga një grumbull i madh i karaktereve mbeturina dhe imazhet, dhe kjo është një sfidë, gjeni rrush nga. Por nuk ka metoda të ndryshme të ndara për compressing përmbytjen, pastaj koncentrohen është mjaft ndërtuese. Dhe unë pi çdo ditë një gllënjkë e madhe e saj. miqtë e mi e mi, Unë kam qenë duke tashmë çiltër dehur. Disa tashmë Addiction? Kriteri i varësisë është humbja e kontrollit, nuk mund ta fix jetën time, por të drogës më të vendosur. Por një rob i komunikimit tim unë nuk kam bërë ende. Unë mund të distancoj veten dhe të bëjë pa të për periudha të gjata në dritaren në botë.
  Unë jam një person në depresion, ka gjithashtu në mënyrë të përsëritur duke luftuar me frikën e tij. Dhe në këtë situatë të pasigurt për jetën kam nevojë për mirëmbajtje, një strukturë, ndërmjetëson në rregullsinë e tyre disa të sigurisë. Dhe pikërisht ky është strukturë time të përditshme, në të cilën unë kam përfshirë komunikimin tim virtual.

  Unë shkruaj artikuj në blogun tim - po për të cilët në fakt? I trajtuar tema, lëvizja në të menduarit tim, dhe ta dërgojnë atë praktikisht në një çlirim të komunikimit. Nëpërmjet këtij aktiviteti, unë nuk jam vetëm me mendimet e mia, por mendimet e mia janë pjesë e një botëror në tërësi. Unë jam pjesë e fshatit global dhe unë mund të gaboj, për të bërë duke bërë my këtë fshat me. Pa reagime megjithatë, kjo është frustruese në afat të gjatë. Por konsiderata e thjeshtë e statistikave të blogun tim tregojnë me, Hello - ka ende dikush, i cili është i interesuar në mendimet e mia. Schön - ka lind në mua një ndjenjë kënaqësie.

  Dhe, kohë e gjatë jeta ime depresive papritmas merr një kuptim. Dhe unë gjithashtu të ulem më vetëm në shtëpinë time, por të komunikuar në lidhje me programet në videokonferencat me të huajt në kontinente të largëta (dhe për më tepër të lirë!).

  Por praktikisht këto miqësi të vazhdojë të mbetet. Unë nuk eci në Gana në rrugë, shih stalla e tregut dhe shumë njerëz dhe të ndjehen këtë ngrohjes, dëgjojnë zhurmën ose të zhvillojnë një të ndjehen për Ganën. Jo, Unë kam kontakte me njerëz nga Gana dhe pa por im Braunschweiger Standard e bardhë. Unë mund, pra, vetëm virtualisht lënë dhomën time të jetesës në dritare të monitoruar në botë. Këtu kompjuteri im ka mundësitë e një krijimtarisë pothuajse të pakufizuar. Unë mund të vënë idetë e mia të ndryshme në forma të ndryshme, nëse në formën e një video, a Comics vogël, një artikull, një podcast apo edhe një shfaqje të vogël TV (Videostreaming). Pa ndonjë aftësi të programimit ka my
  makinë pak me sfida të reja, e cila duhet të përfundojë. Dhe një ka arritur zbatimin, nuk është vendosur një ndjenjë kënaqësie. Papritmas, unë nuk jam një Loser, por pjesë aktive e një komuniteti.

  Short - Dua ndjenjat e lumturisë, e cila jep kompjuterin tim, bëj pa. Ai është edhe pasqyrë e shpirtit tim. Nëse unë ushqyer atë keq, I merrni rezultate të pakënaqur. Dhe lumturia dhe kënaqësia janë vlera, të cilat janë kryesore për shkallën e dëshiruar me burrat.
  Megjithatë, bota virtuale e kompjuterit tim kam bërë shumë e vogël. Kjo botë është një pjesë e rëndë - por jo të gjitha. Unë kam filluar të, që të përfshihen sërish në botën e vërtetë. Vetëm atje mund të zbatojë tim fituar praktikisht për të menduar në sjellje aktive. Kontakti me njerëz të tjerë, të cilat janë fizikisht përballë meje, por mundësuar shumë nivele të reja emocionale, e cila mund të kënaqë bit makinë në asnjë mënyrë.

  Kështu që unë tashmë jam i përfshirë për shumë vite në ankth grup mbështetje dhe depresioni. Që unë të gjeni njerëz, të kuptojnë strukturën e mia depresive personaliteti dhe që unë të ndjehen të lidhur ende edhe pas një kohë të gjatë. Një pamje, kujton dhe tashmë ndihem vetë shpirtin tim - një fjalë apo një gjest të vogël. Fluksi i të ardhurve të reja thjesht nuk do të ndërpresë dhe periudhat ndryshimi i vazhdueshëm është me ne të gjitha të dukshme. Çdo gjë shkon larg dhe asgjë nuk mbetet, tashmë ka thënë filozofi grek Herakliti në kohët e lashta – ju nuk mund të hap dy herë në të njëjtin lumë…

  Por çdo qenie njerëzore është pjesë e lumit dhe ajo tashmë merr disa përpjekje, gjithashtu për të përjetuar këtë rrjedhë vetëdijshëm. Ju duhet kohë të lirë, për të thyer jashtë jetës së përditshme dhe të jenë në gjendje të marrin në konsideratë këtë rrymë konstante. Ka në këtë mënyrë një herë ngjallur interesin tim, ajo fiton vrullin e vet. Lidhura ngushtë është në këtë mënyrë me dëshirën për më shumë njohuri. Unë e shoh këtë nxitim nganjëherë mjaft kaotike nga një perspektivë të ndryshme dhe do të di tani, kanë çuar në këtë gjendje e cila shkakton. Kështu që unë jam duke lexuar tani pas shumë viteve të librave mbi historinë dhe mendimet e njerëzimit. Ngadalë lind nga mozaikët shumë një pasqyrë të përgjithshme, transparencën e tij me mua në jetën e përditshme.
  Filozofia e vogël grupit tonë, udhëhequr nga një profesor i kalitur i filozofisë, juaji veshur ndihmojnë. Por jo vetëm, tëra i zhytur në fakte sjell një ndryshim në lumë, ajo është përpunimi emocionale e njohurive me pjesëmarrësit e tjerë, e cila shkon në thellësi dhe tregon e saj efekt. Njeriu është në fund të një qenie shoqërore dhe vetëm në këmbim me të tjerët, ai vjen për fatin e tij të vërtetë.

  II.

  Ajo që është e rëndësishme në jetë? Unë nuk kam ndërmend, tani duke ngritur gishtin e tij tregues dhe për të mbajtur një predikim. Unë kam mësuar tashmë në grupin tonë të vetë-ndihmë: Hapat për një jetë të përmbushur të sigurt unë edhe mund të shihni mua. Këshilla janë të mira, por unë të vendosë për veten tuaj, Unë mund të pranojë atë për mua. Vetëm një gjë është shumë e rëndësishme: vendimi im!

  Dhe, Secili duhet të vendosë, të marrin përgjegjësi për veten e tyre. Edhe në qoftë se unë "nevojë për këtë fjalë” urrej, në këtë rast me të vërtetë është e bashkangjitur. Pa përgjegjësinë për veten tonë, ne nuk mund të marrë asnjë përgjegjësi për Të tjera. Vetëm pas pranimit të kësaj të vërtete, si një domosdoshmëri, ne gjithashtu të marrë lirinë, për të punuar për të tjera. Por kjo nganjëherë nuk është aq e lehtë.

  Më lejoni të jap një shembull: mua kur nga tmerret e mia sociale të, të ndahen më, me besim të vepruar ose për të bërë kontakte sociale, atëherë unë të fillojnë të praktikojnë. Kështu që unë e shpalli veten të gatshme, marrë pjesë në një kabinë informacionit, javore ndërton direkt në qendër të qytetit. Unë shkoj atje qëllimisht me njerëz të tjerë dhe të përpiqet, bisedoj. Këtu unë do të donte për të kontribuar në mënyrë jam, me tmerret e mia, Fantasies dhe aftësitë. Ky pranim i vetes sime është fillimisht një kontradiktë dukshëm: shkoni me tmerret e mia dhe pasiguri mbi njerëzit e tjerë? Por përvoja ime ka bindur mua: me praktikë të vazhdueshme, frika e vogla dhe siguria ime është në rritje. Dhe, I sukses pas disa kohe edhe, për të interpretuar gjendjen emocionale të njerëzve të tjerë dhe për t'iu përgjigjur nevojave të tyre (të paktën pjesërisht).

  Ky proces i praktikës presupozon, se unë jam i gatshëm për të vepruar, jam gati, përzihen me një veprim. E vetmja mënyrë për të trajtuar problemet e mia dhe unë mund të kapërcyer ato. Si në fjalë e urtë e bukur: "Asgjë ventured, asgjë e fituar…” Në parim, kjo është edhe baza e çdo terapi të sjelljes.

  Unë kam parë ndjenja ime e përgjegjësisë marrë përsipër për mua, dhe unë të kuptojë, si unë të ndjehen më mirë, Unë gjithashtu të shpejtë hidhen në pyetjen e përgjegjësisë globale. Unë jam vetëm një pjesë e së tërës globale, një pjesë e njerëzimit dhe lumturisë, si dhe lumturia e të tjerëve janë të lidhura ngushtë. Në fund të fundit mirëqenia ime individ është i varur nga një ndjenjë të shëndetshme globale e përgjegjësisë të gjithë. I njohin, që nuk është vetëm vetja ime në qendër të botës, por simpatia ime për mirëqenien e tjetrit.

  Shembulli i mësipërm me kabinë informacionit gjithashtu tregoi mua, që my fituar nëpërmjet praktikës ndjeshmëri më jep kënaqësi. Kjo ndjeshmëri do të thotë se dallimi në mes nesh për të pranuar dhe për të qenë tolerant. Por kjo nuk është një "sindromi ndihmëtar" do të thotë – Unë nuk do ta humbasin veten për të ndihmuar. Unë do të qëndrojë me mua dhe të përpiqet, mua për të treguar solidaritet. Kam marrë përgjegjësinë time në një tjetër në vetëdijen, se çdo njeri ka të drejtën e vetë-përmbushjes dhe mirëqenien. Kjo është edhe për një tregti e nevojat e tyre me të tjerët.

  Ky proces vazhdon në mua lirisht dinamika, lejon mua, gjithmonë për të zhvilluar fusha të tjera të reja. Dhe edhe në grupin tonë mbështetje kam përjetuar këtë dinamikë përsëri - ju së pari hipi në barkë, lëviz atë më tej nga vetëm.
  Përveç mbështetjen e grupit tonë unë të shikoni për anëtarët e tjerë në periferi të shoqërisë - me aftësi të kufizuara, tjetër, alkoolizëm, i sëmurë mendor. Ky grant konsideroj tani si një gjë e natyrshme për mua.

  Kjo është një etikë e re, Unë jam duke u përpjekur për të zbatuar me mua: Unë dua të jem një njeri i dhembshur, refuzon indiferencë të tjerët nga zemra. I njohur, nevojat e mia të varet nga ana tjetër. Pa respektin reciprok a mbijetesa social në këtë tokë nuk është e mundur.

  III.

  Shikoni unë në Gaia (= Mother Earth) natën (dhe në ditë), Jam privuar nga gjumi ...

  Kjo botë është në kursin historik të kontradiktave të saj, i cili duhet të jetë kryesisht përgjegjës për njeriun, arritur në një pikë kthese. Pra, për aq sa ajo merr edhe më tej. Si nivel ndërkombëtar kombëtar dhe ne jemi në një “pika pa kthim” mbërriti. Zhbalancimet në mes të pasurve dhe të varfërve në kontekstin kombëtar dhe ndërkombëtar kanë marrë përmasa, e cila nuk mund të jetë qëllimi i etikës mia të përshkruara më sipër, në përputhje. Njerëzit kanë lëvizur larg nga komuniteti dhe kënaqin në një lakmisë pathyer klauzolë, zili pasurinë e njëri-tjetrit. Pjesë të mëdha të shoqërive për shkak të strukturave të pronësisë nuk ka qasje në burimet vitale. Nëse kjo është ndarje veri-jug mes të zhvilluara dhe në vendet në zhvillim apo edhe marrësi të vetëm Hartz IV me fëmijët e tyre: kontradikta në përmbushjen e nevojave të tyre është - me sa duket - pazgjedhshëm.

  Përveç pronësinë e pajisjeve dhe të punës në lidhje të përfshirë është ajo që kjo kontradiktë edhe në arsim dhe media të tjera sociale, e cila formë ndërgjegjësimi publik. Unë jam i mendimit, çdo njeri është filozofi e tij, por njohuritë e tij mund të arrihet vetëm në masën që, si edhe edukimin nevojshme, e cila është e nevojshme për procesin e ndërgjegjësimit, ka. Dhe në këtë zonë dominojnë fuqitë e vjetra tradicionale, të cilat nuk angazhohen në një etikë të reja në kuptimin shoqëror. Ata kanë diçka për të humbur, fuqia e tyre dhe pasuritë e tyre.

  Le të përpiqemi, për të ankoruar një ndjenjë të përgjegjësisë globale në ndërgjegjen publike të njeriut të përbashkët! Një filozofi e rritjes së pakufizuar është e papërgjegjshme në këtë ditë dhe moshë. Disponueshmëria e lëndëve djegëse fosile është i kufizuar. Kjo vlen, për zhvillimin e teknologjive të reja të rinovueshme të energjisë me presion të lartë, të afërt katastrofa klimatike mund ende të shmangur. Marrëzi e parandalimit bërthamore me të gjitha rreziqet e tij për njerëzimin duhet të ndërpritet. Në kuptimin e përgjegjësisë globale, ne duhet të "... përmbytja pas meje" braktisin ideologjinë e. ide të reja duhet të merren parasysh për t'u marrë me përmbytje e sotme. Kush bie në indiferencë, bën vetë një krim në të ardhmen dhe fëmijët e fëmijëve tanë fajtor. Ndershmëria në lidhje me situatën tonë është sine qua non.

  Është e qartë se duhet të "të qenit” të vendoset në qendër të ndërgjegjes sonë dhe jo "A”. Mjaftueshmëria do të jetë një domosdoshmëri absolute në të ardhmen. Por kjo nuk është një mjaftueshmëri në strukturat shoqërore do të thotë. Këtu ajo është, për të mbajtur mirëqenien e të gjithëve në komunitet në mend – në kuptimin e një të mirë të përbashkët – dhe për të shmangur diferencime tepërta.

  Njeriu në kapitalizëm përjetuar si natyra sporadike. Në tregun e punës, ai ka për të përmbushur arritjet, e cila e vë atë në konkurrencë me të tjera. Bota duket atij si një turli e mallrave, ai mund të marrë për arritjet e tij. Dhe kjo konsumi i duket atij si e vetmja Mirë, ajo që është e dëshirueshme. Por një kënaqësi të vërtetë e vërtetë se ai nuk e arriti këtë. Ai jeton në shtëpinë e tij dhe duket mezi jashtë kutisë – pavarësisht televizion dhe internet. Ose kanë këto media pajisur tashmë një konsumator me përgjegjësi globale?

  Informacion në lidhje me gjendjen e njerëzimit që ju të merrni në meshat, por ajo që mungon është përpunimi i vetëdijshëm, përfshirja emocionale, e cila përfundimisht çon në veprim, dhe kështu ndryshimin. Ajo është gjithashtu e vërtetë e ndarjes dhe në mënyrë mekaniciste shpesh të shoqëruara dhe botëkuptimi të rastit në një perspektivë globale që do të vijnë - shohë tokën si një e tërë. Jo sundimi njeri mbi tokë, si disa do të na besojnë inxhinierë gjenetike, por njeriu është pjesë e natyrës, siç është e dukshme në faqen e dheut.

  Nëse ne e quajmë ide e re socializëm apo të ardhmen ose të utopizmit, është në fakt një mallkim. Mbështetur nga një etikë të re globale çdo ide e re në zgjidhjen e situatës globale është e dobishme dhe e dobishme. Vendimtare por hap cilësor nga ideja për veprim është atëherë. Dhe unë shpresoj për shumë aktivistë të reja, të cilët janë të gatshëm, për të marrë të përfshirë në arenën politike me një përgjegjësi të re globale.

  “Lamtumirë”, tha dhelpra.
  “Këtu është sekret im.
  Ju mund të lehtë:
  ju mund të shihni vetëm me zemrën tuaj.
  Ajo që është esenciale është e padukshme për syrin. "
  (Antoine de Saint-Exupery)

  Këtu është artikull si PDF: Valle e shpirtit

  CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Cilat janë përgjegjësia jonë për Izraelin dhe Palestinën?

  Dje kam marrë pjesë në një ngjarje interesante nga Qendra Paqe Braunschweig mbi këtë temë “Cilat janë përgjegjësia jonë për Izraelin dhe Palestinën? Cila është përgjegjësia e Izraelit për rajonin?”.(mbështetje: Se der TU, IPPNW, Attac, DGB)

  Moderuar nga Ute Lampe diskutuar Edo Medicks (Izraelit Ex-Basatzungssoldat, fotograf), Joachim Hempel (Domprediger) dhe Michael Kleber (Rajoni DGB Kryetar) në podium. Në deklaratën e hapjes Hempel prezantoi rëndësinë e ndikimit të ndërsjellë të kulturës orientale dhe evropiane. Ngjitës vjen nga ish-Gjermaninë Lindore dhe vizitoi Izraelin disa herë, ku ai regjistroi më shumë kontakte me kuadrin e bashkimit Histadrut në. Ai ishte një e vërtetë “Fan i Izraelit”, e cila rezultoi nga të rinjtë të ndryshme shkëmbimet dhe të rriturit të punës. Ai e do kulturën dhe kritikon humbjen e paqes. Medicks, me 29 Vjet më i ri në raundin e, kishte shërbimin e tij ushtarak tre-vjeçare, kryesisht në territoret e okupuara (lartësitë Golan) abgeleistet. Ai vuri në dukje standardin e dyfishtë në Izrael: në njërën anë shpallë Izraelin për vete, të jetë një demokraci perëndimore, Nga ana tjetër, Izraeli ka shkelur të drejtën ndërkombëtare dhe kërkesat e Kombeve të Bashkuara. i 7 milion banorë jetojnë 5 Milionë nën pushtimin. ai theksoi, se politika është vetëm i një rëndësie dytësore ndaj tij, për të, gjendja humanitare e njerëzve qëndrojnë në qendër.

  Izraeli është një shtet dhe një shoqëri në Lindje dhe jo në Evropë theksoi Hempel. Dhe se Izraeli duhet të jetë një pjesë integrale e Lindjes së Mesme. Sidomos gjendja e përditshme e njerëzve të Izraelit është shtypës: liria e lëvizjes është shumë e kufizuar, mur si një kufi të kufizuara si kuota kohë, njerëzve dhe sidomos të rinjtë, të cilat kanë në të dyja anët kanë shkolla të mira, janë të pakënaqur me situatën. Zgjedhja e Peshkopit Dr. Munib A. Younan nga Jordani si president i Lutheran Federata Botërore shfaqje, rëndësia e kishës të marrë e krizës në Lindjen e Mesme.

  Kleber tha, edhe në DGB duhet të jetë në gjendje të shprehin kritika faktike të hapur. Die Histadrut është një bashkim i veçantë. Ju tashmë e krijuar 30 Vjet para se shteti izraelit është themeluar. Një problem i veçantë janë të drejtat e punës të popullsisë arabe. Këtu, DGB ishte në kritikën e tij ende shumë i kujdesshëm.

  Medicks betonte, se jo të gjithë, i cili kritikon qeverinë izraelite, automatikisht një antisemit është – një qark të shkurtër, si praktikohet nga Izraeli. Izraeli është një subjekt politik dhe për këtë arsye kritika duhet të lejohet! ishte deri në atë për të mbështetur vlerat veçanërisht humanitare dhe jo partive të veçanta, YES ishin kryesisht sionist.

  Marrëdhënia veçantë midis Gjermanisë dhe Izraelit ka theksuar z Hempel. Rreth fondacionet gjermane e besimit do të krijohen në të dy anët. Por pa SHBA drejtimin në Izrael asgjë. Çështja e një politikës së jashtme gjermane të pavarur ishte në dhomë…

  Kur ai erdhi për veprime konkrete për të ndikuar politikat e Izraelit (vendbanimet…) shkoi, panelistët që përfaqësojnë pikëpamje të ndryshme. Në DGB ka me të vërtetë një pamje kritike e shumicës, por bojkotet si nga sindikatat në Kaliforni, Australien u.a. janë kryer (produktet parë këtu) nuk të organizohet në Gjermani. Në vend të një bojkot të anijeve izraelite në vend përpjekje duhen bërë në më shumë lëvizjen e njerëzve nëpërmjet porteve kufitare.

  Medicks përfaqësuar në krahasim me diskutuesve të tjerë, tezën, se Izraeli nuk është një shtet demokratik. Izraeli nuk zotërojnë kushtetutën. vetëm 51% e popullsisë së Izraelit janë të përfaqësuar nga Qeveria, 49 % nuk ndihen të përfaqësuar. Shkollat ​​dhe spitalet janë në 100 % nën kontrollin ushtarak. Përzierja e popullsisë dëshiron të parandalojë qeverinë izraelite, ku një zhvendosje të 1,5 është e nevojshme milionë palestinezë. Për të sjellë ndryshime në politikën izraelite, Medicks mbajti një bojkot të mallrave izraelite është i justifikuar. Ai iu referua përvojës së bojkotit të regjimit të aparteidit në Afrikën e Jugut. Çfarë statusi ndërkombëtar i kanë vendbanimet ilegale në Bregun Perëndimor? Çfarë është prodhuar atje, vjen në tregun evropian si mallrat izraelite. Një njeh produktet izraelite të kodit bar me numrat fillestare 729…

  Një marrëveshje mbi masat, që mund të merren, për t'iu referuar ndikimit të politikës së Izraelit, nuk mund të arrihet në podium. Too ndryshme janë faktorët e konfliktit ndërmjet arabëve dhe hebrenjve në Lindjen e Mesme. shumë probleme – si psh. armët bërthamore izraelite – nuk mund të trajtohen në kohë të shkurtër. Por shumë merrnin pjesë në ngjarje ka treguar ende, se diskutimet e mëtejshme mbi temën e Izraelit dhe botës arabe janë të nevojshme. Pjesëmarrësit ishin të gatshëm. Allen ishte atje i qartë, se procesi i zgjidhjes së konfliktit ndoshta disa breza kërkon…

  CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Anti-War Dita e Aleancës Paqes në Braunschweig…

  Dje, në emër të të gjitha viktimave të luftës së popullit brenda ditës anti-luftës, viti më parë sot në provincën afgane të Kunduz keq-respektuar një të drejtën ndërkombëtare dhe të drejtat e njeriut makinë ushtarake kanë rënë viktimë, mendim. Unë kam qenë duke përdorur kamera me…

  Nga fletëpalosje të shpërndarë:

  “ishin në udhëhequr nga një prej bombardimeve gjermane Ushtrisë së dy vjedhur nga çisterna talebanëve 140 Njerëz, duke përfshirë fëmijët dhe të rinjtë, i vrarë. Kjo është bërë e qartë, e cila deri atëherë vetëm një ide e keqe dukej për shumë: se Gjermania është në luftë dhe ngjarjet në Kunduz është një pjesë mizor e luftës së përditshme kundër popullatës civile në Afganistan.

  koloneli, i cili kishte dhënë urdhër për të ashtuquajturin karburantit sulm kamion, është rehabilituar që nga java e fundit, pasi ushtria njoftoi, Dëshirojnë të mos fillojë procedurën disiplinore ndaj tij.

  Të paktën e turpshme për një vend, në të cilën respektimi i të drejtave të njeriut është e garantuar; është ende në Kushtetutën e Republikës Federale të Gjermanisë (Artikull 1, Shitjet 2):
  prandaj popujt gjermanë pranojnë drejtat e padhunueshme dhe të patjetërsueshme të njeriut si bazë e çdo komunitet, e paqes dhe drejtësisë në botë.”

  Pretendimet e Friedensbündnisses:

 • Çarmatimi i qëndrueshëm, duke përfshirë edhe armët bërthamore ende në tokën gjermane
 • Ndaluar furnizimin e armëve në rajonet e krizës
 • Tërheqja e trupave gjermane nga Afganistani
 • Të liruar deri miliarda shpenzimeve ushtarake janë në arsim- dhe buxheti social nevojitet urgjentisht.
  sot e fundit, ku luftërat janë bërë gjithnjë e më shumë edhe për shfarosjen në masë të civilëve, se është koha, për të dënuar të luftës si mjet politik!

  Kjo mund të anëtarësohem me gjithë zemër…

  CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Prof. Dr. Ekkehart Krippendorff Aleanca Braunschweig Peace…

  Prof. Dr. Ekkehart Krippendorff është një nga pionierët e hulumtimit të paqes dhe foli dje në Aleancës Braunschweig e Paqes në këtë temë “DEKLARATA & WAR”.

  Disa nga mendimet e tij më kujtoi të kaluarën time Artikull. Ai e përshkroi situatën e veçantë të gjermanëve në formimin e ndërgjegjes kombëtare. mbaj mend: das “Holy Roman Empire gjermane” ishte një mozaik i shumë principata të vogla. Një vetëdije kombëtare gjermane nuk ekzistonte, në krahasim me spanjisht ose frëngjisht. Jo deri në fund të luftës së 30 vjet nga ana e Paqja e Vestfalisë 1648, kuazi ishte në atë ligj themeltar të mbretërisë, njohur principatat sovranitetin e tyre të përbashkët për të. Por ende nuk kishte vetëdije të gjithë-gjerman kombëtare. Ata mendonin si Schwabe, Holstein si edhe Brunswick…

  Ndryshimi bëri situatën vetëm nga pushtimet e Napoleonit, si princat dhe krerët janë përballur me pyetjen: si mund të përjashtojë Napoleon? Që mori ju ushtritë, ushtarët, ju mund të dërgoni kundër trupave Napoleonit në luftën e. Një rekrutimi u prezantua dhe kështu ushtria u bë “Shkolla e Kombit”. Kombi gjerman u prezantua në këtë mënyrë nga lart dhe jo të popullit. Ushtarët disused ishin të punësuar si mësues në shkolla dhe drummed nxënësit e saj me shkop dhe stërvitja “natyra gjermane” pushtet mbi. Monumentet dhe emrat e rrugëve ushtarake duhet të përdoret për identitetin. Në perandorinë më vonë fëmijët të veshur Detare Veshje, për të dokumentuar kombësinë e tyre.

  Pra, ajo mori një kohë të gjatë, para idenë e Gjermanisë si Kulturnation (Weimar klasicizmit: Goethe,Schiller u.a.) në një kombi State ndryshuar.

  Mendimi ushtarake në komandën skemës dhe bindjes. Kjo është e thjeshtë dhe jo aq e komplikuar. Prandaj, zgjidhje ushtarake për konflikte të shfaqet më e lehtë. Por shembulli i Afganistanit mund të shihet shumë qartë, se kjo procedurë nuk është i zbatueshëm për strukturat e huaja tradicionale. Në Afganistan nuk është një shoqëri fisnore – Zyrtarë ose të shërbimit civil, është e angazhuar për një etikë të shtetit, nuk ekziston. Korrupsionin e përgjithshëm në Afganistan nuk mund të jetë për individët të vetme (si i yni) reduktuar, por është pjesë e rrjeteve ekzistuese sociale (besnikëritë fisnore).

  Në Afrikë, shtetet thjesht u shkarkuan pas kolonializmit të pavarësisë, fuqitë e vjetra koloniale image vetë shteti thjesht projektuara në Afrikë, pa marrë parasysh kushtet e strukturave të Afrikës. Dhe shtetet e reja u soll aq mirë dhe postulatit paprekshmërinë e kufijve të ri.

  Situata në Lindjen e Mesme – konflikti Palestine / Israel – është shumë e vështirë, për shkak se të dyja palët kanë krijuar një fiksim shtetërore me kufij të ngurtë. Prof. Krippendorff quajtur Martin Buber, një sionist dhe filozofë, i pyetur ata në fillim të lëvizjes sioniste dhe emigracionin hebre në Palestinë, vendosur marrëdhënie të mira me arabët, e cila i dha atij shumë kundërshtime dhe armiqësi.
  si në lidhje me, nëse Izraeli Palestine thjesht aneksuar dhe pastaj një shtet të përbashkët me një modus vivendi i ri (Sipas të drejtës ndërkombëtare, të kuptuarit paraprak termi në mes të subjekteve të së drejtës ndërkombëtare, të zëvendësohet më vonë nga një marrëveshje përfundimtare) është krijuar. Por për momentin kjo ide është joreale…

  Në mesin e lëvizjeve të përsëritura separatiste menduar Krippendorff:
  nën diktaturën Franco në Spanjë, qeveria të ketë gjithmonë nga popullsitë (baskët, Catalans) hequr. Gjuhët amtare u ndaluan thjesht dhe shtypur kulturën.
  Anglia Shteti: Mbretëria e Bashkuar ashtu si kishte zgjuar. Ajo ndoqi strategjinë e Transferimin (Delegojnë funksione administrative në një shtet unitar të organeve rajonale). Pra, konfliktet me Skoci ose Uells mund të qetësuar.
  Shpërbërja e Jugosllavisë, provuar si një ushtri serbe, për të përfaqësuar interesat e të gjithë shtetit, ishte një pasojë. U diskutua, ishin të përfshirë në masën dhe Kombeve Perëndimor.
  Si shembull ai përmendi positves Krippendorf, Zvicër. Konfederata ekziston si një konfederatë të lirë që prej 13. Shekull, eshte ne 26 kantonet ndara dhe tri gjuhë (Deutsch, francez, italian). Federalizmi mund të zgjidhin shumë probleme.

  Mrekullueshëm, kam gjetur vlerësimin Krippendorff-së e politikave të Obamës. Me zgjedhjen e tij si President i Shteteve të Bashkuara që të ketë një “Dritarja e mundësisë” (mundësi) i domosdoshëm, Megjithatë, evropianët nuk e ka përdorur dhe thjesht le të kaloj. Sot Obama është e ekspozuar në vendlindjen e tij një bosht të madh urrejtje. Shumë qytetarë amerikanë e konsiderojnë Obamën për të mos amerikane dhe musliman. Ai ka vënë shumë gjëra në Shtetet e Bashkuara në tranzicion, Megjithatë, politika e tij është i dënuar të dështojë për shkak të mungesës së mbështetjes së mundshme.

  Ajo që ne kemi për mundësitë, të çuar përpara procesin e paqes në botë?
  si në lidhje me, nëse themi lamtumirë etikën tona ushtarake politike në të menduarit tonë, kur në një pritje shtetërore ushtarët nuk ka më roje nderi, por përfaqësues nga secili grup profesional. Ne vetëm duhet të marrë në mënyrë të qartë shënim, se një zgjidhje ushtarake të konfliktit Edhe pse duket e thjeshtë, por premton një zgjidhje të përhershme.

  Krippendorf lexoi “Kinderhymne” nga Bertold Brecht (Unë kam në të kaluarën Artikull listuara) dhe e quajti Forum Civil Peace Service.

  Kam mësuar shumë atë natë…

  CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Të rinjtë e angazhuar për luftimin e armëve bërthamore…

  Dje kam marrë pjesë në një takim të të Qendra Paqe Braunschweig e.V., në të cilën 19 vjeçari Nina Eisenhardt dha një paraqitje e shkurtër e punës së paqes me të rinjtë. Ajo vetë ishte me 13 Vite shtyrë nga babai i saj në lëvizjen kundër armëve bërthamore në mbarë botën. Me përkushtim dhe shumë njohuri sfond kanë folur, si dhe të rinjtë mund të fitohet mbi të punës së paqes.

  Nina punon në rrjet goditje (Ban gjithë nukes Generation – Rrjeti Rinor Evropian për Çarmatimin Bërthamor), të cilat të rinjtë do të sigurojë një hapësirë ​​për të zhvilluar dhe zbatuar strategjinë e tyre për paqen dhe çarmatimin bërthamor në Evropë dhe në botë. Bang është gjithashtu një treg i shumë ideve dhe përvojave, Tricks dhe Informacione. Bang tani ka mbi 100 Anëtarë nga organizata të ndryshme në një duzinë vendesh (z.B. zhurmë-USA, Japoni,…).

  Në mënyrë të veçantë ishte i Nina, ne lidhje me diskutimet politike mbi Traktatin e Mospërhapjes (Traktati Mospërhapjes së Armëve), që nga 40 Vjet atje dhe 2010 të rishikohen, informoj. Ju mund të na përshkruani argumentet e shteteve të ndryshme të këtij Traktati shumë qartë. Kështu nuk konferencën e fundit 2005 në Nju Jork – ndër të tjera, sepse SHBA bllokuar diskutime për çarmatimin. shtetet e tjera përfaqësohen kryesisht interesat e tyre.

  Nina dhe të rinj të tjerë mund të në këto konferenca, në mesin e Nirchtregierungsorganistionen tjetër (OJQ-të) marrin pjesë dhe kështu të krijojë një transparencë të vogël. Nina ka udhëtuar gjerësisht në vitet e fundit kjo: OKB në Nju Jork, Camp Veprimi në Büchel (Gjermani), NVV Vorbereitungsausschuss në Genf, Demonstrata dhe bllokadat në Skoci dhe në Francë, NVV Vorbereitungsausschuss në Vjenë, Vizitë në Hiroshima dhe më shumë. Mbështetje për të udhëtuar ajo merr shumë pak: nga IPPNW, die IPPNW-Studentenorganisation ose Une mundem (Fushata Ndërkombëtare për të shfuqizuar armë bërthamore).

  shënuar veçanërisht gjatë punës së tyre, ata kanë biseduar me viktimat atomike me bomba në Hiroshima, den Hibakusha. Diskutimet me këto të mbijetuarit kanë ata shumë përshtypje.

  Për të tërhequr të rinjtë për punë paqes, A ju jepni atyre veprimet e tyre nuk i përshkruajnë – ata kanë nevojë për hapësirë, ata e dëshirojnë, të formojë vetë veprimet e tyre. Pas një informacioni fillestar mbi efektet e një bombë atomike, që ata vetë të vazhdojnë të informojnë (z.B. në një ngjarje) dhe pas një farë kohe bëhet fjalë atëherë ndoshta për angazhimin e vet.

  I tregoi mbrëmje: edhe adoleshentët janë deri për grabs për punë paqes…
  Meqë ra fjala: më 5 qershor, nuk është një ditë e veprimit kundër armëve bërthamore!

  PS: këtu pak program për fëmijët kundër testeve bërthamore

  CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Kjo faqe punëson Wavatars plugin nga Shamus Rinj.