Kryetarët e komunave për Paqe – Kryetarët e komunave për Paqe

Në Radio Okerwelle një program i Qendrës Paqes ishte për ngjarjen “Kryetarët e komunave për Paqe – Kryetarët e komunave për Paqe” dërguar.

Përshëndetje Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Ostermarsch 2016 në Braunschweig …

OM1
OM2

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Qendra e Paqes në Radio Okerwelle: Lëvizja e Paqes (Ngarkesë 3) …

Das Qendra Paqe Braunschweig e.V. fillon një seri të re në Radio Okerwelle mbi tema të ndryshme në fushën e punës së paqes.

Në show ynë i tretë ka të bëjë me: Lëvizjet e Paqes

Këtu është transkripti i transmetimit (por pa muzikë të bukur – GEMA!)

Më shumë shfaqje në intervale mujore për të ndjekur!

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Paqja kërkon Postera …

“Paqja kërkon Postera, Dreams, Vizioni dhe imagjinatë”, thotë Manfred Kemper. Ai është anëtar i Qendra Paqe Braunschweig e.V. dhe postera për punë paqes krijuar. Ndoshta njëra ose tjetra parë ndonjëherë atë me një pankarte rreth qafës së tij në Braunschweig. Fokusi i Qendrës për Paqe janë: Zhvillimi i një kulture paqeje, Puna Qëndrueshëm paqe, Nxitja e jo dhunen dhe tolerancës, Informacion mbi armë dhe luftëra, Leksione dhe ekspozita për çështjet e politikave paqe. Manfred bën me postera të tij a të kontributit.

Qendra Paqja është pjesë e Aleancës Brunswick të Paqes. Si Manfred më ka dhënë liebensürdigerweise një pjesë e posterave të tij për botim, I vënë atë në blogun tim. Numri do të plotësohet…

Në një intervistë për Radio Okerwelle u prezantua puna e Manfred KEMPER.

Më poshtë fragmente nga një intervistë në Radio Okerwelle 104,6

Postera për Punë të Paqes:

lajm i trishtuar: Manfred Kemper *3.3.1943, në 6.3.2019 i vdekur. Në Memoriam Manfred Kemper

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Ostermarsch 2011 në Braunschweig …


Regjistrimi i një transmetimi radio në Okerwelle 104,6 Veprimet e Pashkëve 2011 në Braunschweig (pa muzikë)

Marshimi Pashkëve është një protestë politike e lëvizjes për paqe, origjina e së cilës datojnë që kundërshtarët britanike armëve bërthamore në vitet 1950. Në fillim të viteve 1960 Lëvizja Easter mars u prezantua edhe në Republikën Federale të Gjermanisë.
Deri në të tashmen, marshimet e Pashkëve kanë krijuar veten si të rregullt të mbajtur rreth festave të Pashkëve rreth një formë vjeçare demonstrim të lëvizjes për paqe, si në Gjermani dhe në shumë shtete të tjera anëtare të NATO-s.

Protesta fillimisht ishte ekskluzivisht “kundër armëve bërthamore të të gjitha llojeve dhe çdo kombi” Lindja dhe Perëndimi. Në vitet në vijim më shumë njerëz shkuan në festat e Pashkëve në shumë vende në rrugë, për të demonstruar për t'i dhënë fund armëve bërthamore dhe garën e armëve bërthamore në të dy kampet e Luftës së Ftohtë.
Personalitete si Erich Kuby, Robert Jungk, Erich Kästner, Helmut Gollwitzer dhe Bertrand Russell u bashkua me lëvizjen.

ngritje e dytë dhe arriti lëvizjen e saj klimaks paqes 1979-83 luftuar bombë neutron dhe "NATO vendimin double-pista" në stacionin e shkurtër- dhe armë medium-varg bërthamore në Gjermani. 1983 mori rreth 700.000 Njerëzit marrin pjesë në veprime të ndryshme për paqe. Pashkëve marshon këtë herë mori pjesë në ngritje.
Që nga fundi i Luftës së Ftohtë në mes të Lindjes dhe Perëndimit, puna e lëvizjes së paqes ndryshuar rrënjësisht. punës së paqes ndërkufitar u bë një fushë e re e aktivitetit. Në atë kohë në ditët e sotme është kryer përpara të Pashkëve marshon temat përkatëse dhe kërkesat e lëvizjes për paqe dhe bërë të njohura aktivitetet e planifikuara.

Veprimi Ostermarsch 2011 në Braunschweig

Në vitet e fundit, në Braunschweig, marshimet e Pashkëve u mbajtën lidhur me një tubim në tregun e karbonit nëpër qytet në formën e një paradë biçikletë. Këtë vit paradë biçikletë fillon të Pashkëve të shtunën, den 23. Prill, një 11:00 Clock në treg karbonit dhe ajo do të të japë pikat e para të vogla të veprimit mbi Schlossplatz, të kryhet në teatër publik dhe Magnikirchplatz. Tubimi i fundit do të mbahet në 12:50 Pm në Tregun e Gjelbër.

Tema këtë vit:
1. Fukushima paralajmëron: Fikni centrale bërthamore! Të gjitha armët bërthamore duhet të shfuqizohen!
2. Irak, Afganistani dhe Libia paralajmërojnë: zgjidhur konfliktet jo ushtarake!

   
Shkarko Video ose MP3

ad1:
Para 25 Vite, fatkeqësia reaktori në Çernobil ka ndodhur, kur një zonë është bërë e pabanueshme nga gjysma e madhësisë së Gjermanisë.
Katastrofa bërthamore në Fukushima në Japoni tashmë është vendosur në të njëjtin nivel të rrezikut si Çernobili (fazë 7). Ndërsa situata në Japoni do të shkojnë është ende e paqartë. Rreziku mbetur i energjisë bërthamore është - për shkak të dispozicion pazgjidhur të mbetjeve radioaktive - nuk e vlerësojnë.
Prandaj ne themi: Një përdorim i sigurt i energjisë bërthamore nuk mund të ekzistojë!
Mënyra e vetme jashtë është për të, mbyllen të gjitha centraleve bërthamore!

Përdorni edhe "paqësore" energji bërthamore, nga përdorimi i tyre edhe material të lehtë bombë-të aftë mund të prodhohen, rrezikon paqen e botës.
armët bërthamore duhet të nxjerrë jashtë ligjit dhe do të eliminohen - të ngjashme me Konventën për armët kimike dhe bërthamore, ajo tashmë është e.
Të gjitha armët bërthamore duhet të shfuqizohen!

AD2:
10 tregojnë vjet të luftës në Afganistan, se konfliktet sot janë zgjidhje nuk ushtarake të. Jugosllavi, lufta në Irak dhe situata në Izrael konfirmojnë këtë, si dhe.
Luftërat ekzistuese duhet të marrin fund. Bundeswehri nuk duhet të dërgohen në misionet e huaja.

Për të diskutuar për Libinë:

Lufta nuk mund të jetë një instrument i politikës, as në Libi, as në Afganistan! Me bomba dhe raketa, të drejtat e njeriut nuk janë të siguruara, por jetët e shkatërruara.
Sigurisht që ne jemi në solidaritet me popullin, rreziku i jetës së tyre dhe shëndetin e tyre për të lira, hyjnë në vend demokratik dhe social të drejtë.
Tani ka ndërhyrë për herë të parë Franca dhe Britania në Libi ushtarakisht dhe duan për të zbatuar një zone ndalim-fluturimi. Tani, NATO ka marrë luftën. Dhe që ju duhet të jenë të zhurmshme. NATO është një relike e Luftës së Ftohtë dhe ende përfaqëson interesat e aleancës perëndimore,e di NATO dhe për këtë arsye ngurrimit të tyre fillestar.

në nenin 39 Karta e OKB-së përcakton kushtet për veprime ushtarake nga ana e Këshillit të Sigurimit: Shënimet e Këshillit të Sigurimit, nëse një kërcënim apo një shkelje të paqes ose akt agresioni; kjo e bën rekomandime apo vendos, masat në përputhje me nenet 41 dhe 42 duhet të merren, për të ruajtur ose rivendosur paqen ndërkombëtare dhe sigurinë ndërkombëtare.
Artikull 41: Këshilli i Sigurimit mund të vendosë, çfarë masash – përdorimi i dhunës së armatosur – që do të merren, të vendimeve të tij për t'i dhënë efekt; ai mund të kërkojë anëtarëve të Kombeve të Bashkuara, për të zbatuar këto masa. Këto mund të përfshijnë ndërprerjen e plotë ose të pjesshëm të marrëdhënieve ekonomike, në hekurudhë, Shiko- dhe ajror, post, telegraf- Përfshijnë, radio, dhe mjete të tjera të komunikimit, si dhe veçimin e marrëdhënieve diplomatike.
Artikull 42: Në qoftë se Këshilli i Sigurimit të marrë parasysh, se Neni 41 Masat e parashikuara do të jenë të pamjaftueshme kanë provuar të jenë të pamjaftueshme, ai mund të sigurojë ajrin, Shiko- ose forcat tokësore për të kryer masat e nevojshme për të mbajtur ose rivendosur paqen ndërkombëtare dhe masat e ndërkombëtare të sigurisë. Ju mund të Demonstratat, Bllokada, dhe operacionet e tjera nga ajri, Shiko- Përfshijnë ose Forcave Tokësore të anëtarëve të Kombeve të Bashkuara.

Rezoluta e OKB-së në Libi 1973 është autorizimi më të gjerë të dhunës kundër një shteti anëtar, të cilat Këshilli i Sigurimit ka vendosur që nga Lufta e Gjirit. Vetëm për herë të dytë e Kombeve të Bashkuara në 66-vjeçare historinë e Këshillit të Sigurimit në Nju Jork ka autorizuar përdorimin e forcës praktikisht të pakufizuar ushtarake kundër një vendi anëtar (autorizimi i pari Ma LWAR të luftës në nëntor 1990 Pushtimi i Sadam Huseinit nga Kuvajti).
Përveç kësaj, Këshilli i autorizuar “shtetet anëtare të OKB-së, kombëtare ose për të marrë të gjitha masat e nevojshme për të mbrojtur civilët dhe zonat civile në kuadër të organizatave rajonale apo aleancave, rreziku i një sulmi, përfshirë Bengazi“. Kjo do të thotë autorizimi nuk është vetëm një bombardimi i sistemeve të mbrojtjes ajrore, ose nga avionët libianë ose helikopterë, shkelur zonën e ndalim-fluturimit, por edhe të sulmeve ajrore kundër trupave qeveritare Gadafit dhe tanket e tyre dhe kundër anijeve të Libisë në Mesdhe. është përjashtuar shprehimisht në rezolutë vetëm “Stacionimin e forcave okupuese të çfarëdo lloji në territorin e Libisë“.

Me miratimin e Rezolutës 1973 Këshilli i Sigurimit ka shkelur Kartën e vet OKB-së. Ndërhyrja Këshilli i Sigurimit thyen sovranitetin e shteteve në formën e ndalimit ndërhyrje, si dhe garantimin e integritetit territorial.

Argumenti i të drejtave të njeriut është shtyrë sërish në plan të parë. Dhe popullsia jonë, ky argument duket të jetë e vërtetë - dhe një vullnet, për luftë, rritet.
Nxitur nga Kofi Anan në 2000 është në OKB "Përgjegjësia për të mbrojtur" (R2P) parimi – “Përgjegjësia për të mbrojtur” njerëzit nga shkeljet e rënda të të drejtave të njeriut - të tilla si genocid, krimet e luftës, Krime kundër njerëzimit dhe spastrimit etnik - diskutuara. mbi të 2005 Samiti Botëror i Kombeve të Bashkuara në Nju Jork, P2R nga pothuajse të gjitha vendet e botës ka qenë e njohur gjerësisht dhe në Rezolutën 1674 Security përmendur nga e para në një dokument ligjërisht detyrues. Nëse ajo është në R2P një normë ligjore të ligjit ndërkombëtar, është e diskutueshme.

Në serinë e krizave humanitare atje që prej 1990 Ndërhyrja në aspektin e ndërhyrjes R2P> OKB-së: Irak, Somalia, Bosnje-Hercegovina, Maqedoni, Haiti, Ost Timor, Sierra Leone, Liberi, DR Kongo - Vështirë angazhim: Rwanda , Srebrenica, Darfur - NATO-Intervention: Kosovë. Por ajo që të drejtat e njeriut ose standardet humanitare parashikon R2P, që pohojnë ose mekanizma të hollësishme? në emër të Këshillit të Sigurimit të OKB-së përfaqëson vlerat dhe normat e NATO-s, mbështetur nga të gjithë njerëzimit, ose më mirë me një përkeqësim të situatës nëpërmjet ndërhyrjes ushtarake mund të pritet?

Libia është një furnizues i madh i naftës në Evropë (10%). Përveç kësaj, ajo ka rezerva të gazit dhe gjithashtu përmban një rezervuar zbuluar kohët e fundit të madh ujërave të ëmbla të thellë poshtë shkretëtirë (rëndësishme në të ardhmen).
Gaddafi shtetëzoi industrinë e naftës dhe bazat e huaja të mbyllura. Ai ka qenë courted si një despot kohë nga Evropa dhe SHBA - edhe pse të gjithë politikanët e dinte, se ajo nuk është në kërkim të mira me të drejtat e njeriut në Libi. dërgimin e armëve Gaddafi ka marrë nga Italia në shumën prej 110 milion euro, sidomos për avionët luftarak, për 80 Milionë euro për pistoleta dhe pistoleta nga Malta, për 53 Milionë euro nga Gjermania, kryesisht për zhurma elektronike, të Trafikut Celular, paralizojnë internetin dhe GPS, dhe Franca goditi me mbi 30,5 milion euro, UK me mbi 25,5 Milion euro dhe Belgjika me mbi 22 rekord milion euro. i panjohur, çfarë Libia Kina, Koreja e Veriut, Iran, Siria dhe Shtetet e Bashkuara mund të ketë marrë (Ato).

Gjermania e ka furnizuar me armë dhe pajisje të Gadafit dhe të kryhen trajnime. Eksporti i armëve dhe pajisjeve ushtarake në të gjithë Lindjen e Mesme duhet të ndalet menjëherë dhe përgjithmonë, si një hap i parë drejt një të armëve ndalim të eksportit globale.

Bashkimi Afrikan ka marrë një iniciativë për një armëpushim me trupat e diktatorit Muamar Gadafi në ditët e fundit, Gaddafi kishte rënë dakord. Plani ishte për të siguruar një armëpushim të menjëhershëm mes palëve, hapja e një dialogun, Duke formuar një korridor për ndihma humanitare, dhe përfundimi i sulmeve ajrore të NATO-s kundër.
Pas Gaddafi rënë dakord për këtë plan, udhëtoi delegacionin e Unionit Afrikan në Bengazi, kalaja e opozitës mbi. Delegacioni u prit në Bengazi më shumë se një mijë demonstrues. Kjo brohoritur parulla të tilla si "Një paqe pa dorëheqjen e Gadafit nuk është i mundur"nga. Udhëheqës i grupeve opozitare nuk do të pranojë një plan paqeje, i cili parashikon vazhdimin në fuqinë e Gadafit dhe familjes së tij. Kryesor i popullit libian ishte i plotë përmbysja Gaddafi dhe regjimi i tij. Dhe kjo nuk është parashikuar në propozimet e fundit të AU.

Betejat vazhdojnë pa u pakësuar ...

Në vendet arabe, përqindja e popullsisë së re është shumë e lartë. Kështu, p.sh.. 75 Përqindja e algjerianë nën moshën 30 Vite, më shumë se 20 Përqind e tyre nuk kanë punë.
Në një video në YouTube pashë një lexim baner: "Ju nuk mund të na vrasin - ne jemi tashmë të vdekur!"Unë kam kuptim të plotë të rebelimit, veçanërisht të rinjtë në Shtetet Arabe.
Por çlirimi nga tirania nuk duhet të zbatohet nga ndërhyrja e huaj ushtarake. Interesat e popullsisë arabe duhet të jetë vetëm në qendër (asnjë i huaj) dhe diplomatike (sanksionet në përputhje) janë mbështetur.

Dhe fuqitë botërore për të ndaluar fussing me hipokrizinë e tyre për të mbrojtur të drejtat e njeriut në zonat e konfliktit dhe këto shënim parandalues ​​vend në politikën e saj. Me diktatorët dhe tiranët nuk mund të bëjnë biznes, edhe në qoftë se njëri prej tyre shpreson në përfitime.

Çernobilit Veprimet:

25 Vjet pas Çernobilit – në fund të mbyllen centrale bërthamore!

Në Pashkëve ngjarje hënë mbahen me takime në ndalesa të ndryshme në vend Braunschweiger dhe rajon, me një shumëllojshmëri të veprimeve të decentralizuara në vende të ndryshme.
Për detaje,: këtu

Kapitulli i qarkut i majtë Braunschweig organizuar nga një ndalesë 11:00 Clock në gjykatë e Frankfurtit.
Pastaj ne do të shkojmë me biçikletë apo me qira. me makinë për të mbledhur qendrore në minierë Konrad.
Atje, tubimi fillon në 14:00 Orë.

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Kush zotëron Tokën e Shenjtë? Mendime mbi konfliktin Palestinë …

Izrael – Toka e Shenjtë. Për dekada me radhë, situata mes palestinezëve dhe hebrenjve përshkallëzohet gjithnjë e më. Si mund të ndodhë kjo, çfarë janë sfondi historik i konfliktit?

Der Konflikt im Heiligen Land (PDF)

Konflikti në Tokën e Shenjtë (PDF)

Por unë kam bërë përpjekje dhe ka krijuar një skenar të vogël, çfarë është situata në Palestinë shqyrtohen nga një perspektivë historike, diçka.

Nga përmbajtja:
Prolog
Njerëzit e kësaj bote
kanë një organ krijuar o ju,
në atë të gjithë dëgjojmë,
në këto kohë të trazuara.
Në Këshillin e OKB-së
ulet për të gjykuar e saj të gjithë
parimet mbinjerëzore
ohn’ thjesht të rritur neveri për
dhe nuk paguajnë njerëzit
parim i përbashkët i tolerancës
dhe toleranca.
zëri yt është i lartë dhe audible,
ata dëgjojnë edhe më të vogël
dhe çdo njeri pa frikë
rregullat e tetë dhe të përfaqësojnë… (fragment)

Unë. I cili në pronësi Orientin lashtë?

II. Historia e izraelitëve

III. Të krishterët dhe myslimanët në Tokën e Shenjtë

IV. zionizëm

Në. Mandati i britanikëve

NE. Krijimi i Izraelit

VII. Zhvillimet në shtetin e Izraelit

VIII. epilog

Në vështrim të shpejtë një bibliotekë të vogël:

(Leviz bar të bardhë në fund!)

Nakba - Flucht und Vertreibung der Palästinenser 1948 (PDF)

Die Nakba - Fluturimi dhe dëbimi i palestinezëve 1948 (PDF)

Nga epilogun e shkrimit tim:
Kush zotëron Tokën e Shenjtë?
Gjatë gjithë historisë kanë populluar shumë popuj!
Abrahami ishte babai i tre feve:
judaizëm, Krishterimi dhe Islami.
Në Ezekieli nga kohë e ca. 600-560 në. Chr.,
duke rezultuar në Babiloni Shkrimet e Dhiatës së Vjetër të Biblës
nga mërgimi babilonas dëbuan izraelitët,
e quajti atë:
por "tuaj, O male të Izraelit, do të gjelbërojnë përsëri
dhe fruta të nxjerrim popullin tim të Izrarelit; sepse ajo do të kthehet së shpejti ...
Do t'ju marr nga kombet,
Unë do t'ju grumbulloj nga tërë vendet dhe do t'ju çoj përsëri në vendin tuaj…
Do t'ju çoj në shtëpi në vendin e Izraelit ... "
Një premtim për diasporën hebraike në mbarë botën,
Talmudi, si një lidhje me komunitetin.
Nuk Atdheu por toka e Perëndisë, Izraeli është Judenjtë fetare.
Judenjtë thoshnin vetë një vepër e.
Jo më shumë pritur për Mesinë, por shpëtimi kësaj bote
me lidh feja dhe kombi.
Por Palestina nuk ka qenë e braktisur.
Në historinë e Tokës së Shenjtë ishte një popujt vërtetë varrezë.
Link mes Orientit dhe Oksidentit ajo ishte gjithmonë multikulturor.
Jezusi ka punuar në Tokën e Shenjtë,
Jerusalemi ishte vendi i ngjitjes së Muhamedit.
Ata, gjithashtu, toka është e shenjtë.
Por ata nuk pretendojnë pronësinë.
Po - i cili zotëron Toka e Shenjtë?
na gjitha, që duan të jetojnë atje dhe duhet të,
është i përshtatshëm për të gjithë!

Por Izraeli paraqet me politikat e tij në çdo gjë,
ndërton mure,zonat e mbyllur dhe rrugët,
dhe është i shqetësuar vetëm për avantazhin e tij.
Që prej themelimit të Izraelit, politika e tyre nuk ka ndryshuar:
Ju keni fuqinë ushtarake,
të vazhdojë politikën e saj zgjidhje papakësuar
duke krijuar kështu një fakti të kryer.
Ata bëjnë moralin e tyre në të drejtën ndërkombëtare -
Dhe nuk do të ndiqet nga komuniteti ndërkombëtar!
Urrejtja mes popujve të Izraelit do të rritet,
Fëmijët mbajnë atë nga brezi në brez.
Apeli im në fund të këtij shkrimit:
zgjoheni popullin hebre të Izraelit,
ndërprerjen politikën e vendbanimeve
dhe të fillojë me një politikë të bashkëjetesës në paqe me fqinjët tuaj.
"Paqja nuk është mungesë e luftës.
Paqja është një virtyt, një gjendje e mendjes, një tendencë për të mirësisë, trust, Drejtësia ... "
,
tashmë ka thënë filozofi Spinoza.

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Rojë për Gazën …

Gaza nach der israelischen "Operation Gegossenes Blei"Fundit të shtunën një rojë në përkujtim të luftës së Gazës u mbajt në Braunschweig. Nën moton “Të drejtat e njeriut janë të pandashme!” imagjinare Qendra për Paqe dhe Paqe Aleanca Braunschweig së bashku me gjerman-palestinez Shoqata Braunschweig në operacionin ushtarak izraelit “Cast Lead” Dy vjet më parë. Në fjalimet e ndryshme, gjendja e njerëzve në Gaza u përshkrua.

Nga një “Lufta pa mëshirë” tha ministri izraelit i Mbrojtjes Ehud Barak. Gjatë kësaj lufte ishin 1.434 Palestinezët vranë dhe më shumë 5.303 i dëmtuar, gjymtuar shumë prej tyre mizorisht. Gjithashtu vënë Izraeli ndaluar ndërkombëtarisht armë të tilla si fosfor- dhe granata Dime. Në mesin e 960 vdekjet e civilëve ishin një e treta e grave dhe fëmijëve (288 Fëmijët dhe të rinjtë dhe 121 Femrat). Vdiq në anën izraelite 13 Njerëz, prej saj 3 Civilët, 84 u plagosën.

Lufta në Rripin e Gazës një skenë e shkatërrimit u largua nga 4.000 shkatërruar dhe 21.000 shtëpi të dëmtuara, duke përfshirë shkollat ​​dhe spitalet, Shtëpi Prayer, Universitetet, Qeveri- dhe ndërtesa të tjera publike. Infrastruktura është shkatërruar pothuajse plotësisht. Jo haptas dukshme janë njerëz të traumatizuar, sidomos fëmijët. Organizata Botërore e Shëndetësisë (KUSH) Vlerësimet, se në mes të 20.000 dhe 50.000 Njerëzit kanë vuajtur nga sulmet me dëme afat-gjatë.

Tashmë në prill 2009 konfirmuar një shkelje Komisioni i Pavarur për ekzaminim mjekësor të ligjit ndërkombëtar humanitar dhe të të drejtave të njeriut gjatë luftës në Rripin e Gazës. Komisioni gjeti, se kujdesi mjekësor i të plagosurve është vonuar ose penguar dhe sulmet ndaj civilëve, z.T. gjatë armëpushimit, dhe u zhvillua në ekipet e shpëtimit ndërsa vendoset. Përveç kësaj, dëmi lufta për institucionet shëndetësore do të ketë pasoja afatgjata për kujdesin shëndetësor.

Komisioni i Pavarur i OKB-së kryesuar nga Richard Goldstone konkluduar në raportin e saj të shtatorit 2009 arriti në përfundimin, që të drejtuar nga dy sulmet me raketa në Izrael dhe sulmet nga ushtria izraelite në Gaza për krimet e luftës dhe shkelje të të drejtave të njeriut. Ofensiva izraelite synon me sa duket nga ajo, për të bërë popullsinë në Rripin e Gazës, si një e tërë dhe të ndëshkuar. Si në UNVollversammlung dhe nga Parlamenti Evropian të raportit Goldstone është miratuar dhe zbatimi i rekomandimeve të bëra.

Për shkak të janarit 2006 Bllokada ekzistues i Gazës nga Izraeli shkon rindërtimin depresion. Mungesa materiale ndërtimi janë shumë shtëpi, duke përfshirë shkolla ende të dëmtuara dhe nuk kanë dritare. Njerëzit vazhdojnë të jetojnë në strehimore të improvizuara. Furnizimin e popullatës është duke vazhduar sipas OJQ Oxfam kritike. Lehtësimi i importeve në 20. Qershor kanë sjellë ndonjë përmirësim thelbësor në gjendjen e jetesës në Gaza, kështu gjatë 80% e popullsisë varet nga ndihmat e huaja. Mungesa e barnave esenciale dhe pajisje mjekësore dhe ushqim, Ushqim për fëmijë dhe ujit të pijshëm mbetet i pandryshuar. Pengesat në furnizimin me energji janë të zakonshme. Në tetor 2008 Qeveria izraelite ka miratuar një ndalim pothuajse të plotë mbi importet e karburanteve në Rripin e Gazës.

Izraeli nuk e lejon eksportet e veta nga Gaza, në mënyrë që ekonomia është në copra. Pas zbulimeve të Wikileaks, ekonomia duhet të jetë në Rripin e Gazës “në prag të kolapsit” do të mbahet, pa to “mos shtyjë mbi buzë”. Prandaj nuk do të jetë vetëm duke i dhënë fund bllokadës dhe heqjen e eksportit të ndalojë një zhvillim ekonomik dhe për të përmirësuar situatën për popullsinë në Gaza.

Ne apel për qeverinë gjermane për të punësuar seriozisht kundër qeverisë izraelite për t'i dhënë fund shkeljes të së drejtës ndërkombëtare dhe të bllokadës çnjerëzore të Gazës dhe për lirinë e lëvizjes së banorëve.

Dr. Ute Lampe, Paqe Aleanca Braunschweig
Frieder Schöbel, Qendra Paqe Braunschweig
Dr.med. S. Tarmassi, Gjermano-palestinez Shoqata Braunschweig

Në fund të vigjiljen, një tekst nga Erich Fried u lexua, Unë do të doja të regjistruar këtu me:

Dëgjoj, dëgjoni, Izrael !

Kur ne u persekutuan,
Unë kam qenë një prej jush.
Si mund të qëndrojnë të,
Nëse ndjekësit e tu do të?

Ju Mbijetoi
që ishin mizore për ju.
Jeton mizori
në ju tani vazhdoni?

Malluar juaj ishte,
të jetë si popujt e tjerë
që të vrarë.
Tani ju keni bërë si ata.

Pendohem! Pendohem!
Ju dha paratë ose armët
Nuk do të jetë gjithmonë aty
Në mënyrë që të ju mbrojnë

Përmbysur nuk do të jetë e lehtë:
Urrejtja e të varfërve jetojnë gjatë
Dhe shumë ju dua
Çfarë përdoret për herë të pyesni e saj torturuesit tuaj

Por ju nuk keni rrugë tjetër
Për të hapur veten në të ardhmen
Në qoftë se nuk ka një të ardhme
Do të jetë i përjetshëm urryer

Pendohem! Pendohem!
Që ju japin para ose armë
Duhet ty vetëm si mercenarë
Edicioni i hershëm

Kah fundi i shfrytëzimit
Kundër shpresat e të varfërve
Kundër popujve
Vëllezërit e tu duhet të jenë

(nga cikli i poezive në ditën e Luftës së Gjashtë 1967 - Dëgjo, Izraeli nga Erich Fried 1974)

CIAO Hans

PS: Këtu Një raport i detajuar mbi situatën në Gaza nga Mjekëve për të Drejtat e Njeriut – Izrael (anglisht)

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Cilat janë përgjegjësia jonë për Izraelin dhe Palestinën?

Dje kam marrë pjesë në një ngjarje interesante nga Qendra Paqe Braunschweig mbi këtë temë “Cilat janë përgjegjësia jonë për Izraelin dhe Palestinën? Cila është përgjegjësia e Izraelit për rajonin?”.(mbështetje: Se der TU, IPPNW, Attac, DGB)

Moderuar nga Ute Lampe diskutuar Edo Medicks (Izraelit Ex-Basatzungssoldat, fotograf), Joachim Hempel (Domprediger) dhe Michael Kleber (Rajoni DGB Kryetar) në podium. Në deklaratën e hapjes Hempel prezantoi rëndësinë e ndikimit të ndërsjellë të kulturës orientale dhe evropiane. Ngjitës vjen nga ish-Gjermaninë Lindore dhe vizitoi Izraelin disa herë, ku ai regjistroi më shumë kontakte me kuadrin e bashkimit Histadrut në. Ai ishte një e vërtetë “Fan i Izraelit”, e cila rezultoi nga të rinjtë të ndryshme shkëmbimet dhe të rriturit të punës. Ai e do kulturën dhe kritikon humbjen e paqes. Medicks, me 29 Vjet më i ri në raundin e, kishte shërbimin e tij ushtarak tre-vjeçare, kryesisht në territoret e okupuara (lartësitë Golan) abgeleistet. Ai vuri në dukje standardin e dyfishtë në Izrael: në njërën anë shpallë Izraelin për vete, të jetë një demokraci perëndimore, Nga ana tjetër, Izraeli ka shkelur të drejtën ndërkombëtare dhe kërkesat e Kombeve të Bashkuara. i 7 milion banorë jetojnë 5 Milionë nën pushtimin. ai theksoi, se politika është vetëm i një rëndësie dytësore ndaj tij, për të, gjendja humanitare e njerëzve qëndrojnë në qendër.

Izraeli është një shtet dhe një shoqëri në Lindje dhe jo në Evropë theksoi Hempel. Dhe se Izraeli duhet të jetë një pjesë integrale e Lindjes së Mesme. Sidomos gjendja e përditshme e njerëzve të Izraelit është shtypës: liria e lëvizjes është shumë e kufizuar, mur si një kufi të kufizuara si kuota kohë, njerëzve dhe sidomos të rinjtë, të cilat kanë në të dyja anët kanë shkolla të mira, janë të pakënaqur me situatën. Zgjedhja e Peshkopit Dr. Munib A. Younan nga Jordani si president i Lutheran Federata Botërore shfaqje, rëndësia e kishës të marrë e krizës në Lindjen e Mesme.

Kleber tha, edhe në DGB duhet të jetë në gjendje të shprehin kritika faktike të hapur. Die Histadrut është një bashkim i veçantë. Ju tashmë e krijuar 30 Vjet para se shteti izraelit është themeluar. Një problem i veçantë janë të drejtat e punës të popullsisë arabe. Këtu, DGB ishte në kritikën e tij ende shumë i kujdesshëm.

Medicks betonte, se jo të gjithë, i cili kritikon qeverinë izraelite, automatikisht një antisemit është – një qark të shkurtër, si praktikohet nga Izraeli. Izraeli është një subjekt politik dhe për këtë arsye kritika duhet të lejohet! ishte deri në atë për të mbështetur vlerat veçanërisht humanitare dhe jo partive të veçanta, YES ishin kryesisht sionist.

Marrëdhënia veçantë midis Gjermanisë dhe Izraelit ka theksuar z Hempel. Rreth fondacionet gjermane e besimit do të krijohen në të dy anët. Por pa SHBA drejtimin në Izrael asgjë. Çështja e një politikës së jashtme gjermane të pavarur ishte në dhomë…

Kur ai erdhi për veprime konkrete për të ndikuar politikat e Izraelit (vendbanimet…) shkoi, panelistët që përfaqësojnë pikëpamje të ndryshme. Në DGB ka me të vërtetë një pamje kritike e shumicës, por bojkotet si nga sindikatat në Kaliforni, Australien u.a. janë kryer (produktet parë këtu) nuk të organizohet në Gjermani. Në vend të një bojkot të anijeve izraelite në vend përpjekje duhen bërë në më shumë lëvizjen e njerëzve nëpërmjet porteve kufitare.

Medicks përfaqësuar në krahasim me diskutuesve të tjerë, tezën, se Izraeli nuk është një shtet demokratik. Izraeli nuk zotërojnë kushtetutën. vetëm 51% e popullsisë së Izraelit janë të përfaqësuar nga Qeveria, 49 % nuk ndihen të përfaqësuar. Shkollat ​​dhe spitalet janë në 100 % nën kontrollin ushtarak. Përzierja e popullsisë dëshiron të parandalojë qeverinë izraelite, ku një zhvendosje të 1,5 është e nevojshme milionë palestinezë. Për të sjellë ndryshime në politikën izraelite, Medicks mbajti një bojkot të mallrave izraelite është i justifikuar. Ai iu referua përvojës së bojkotit të regjimit të aparteidit në Afrikën e Jugut. Çfarë statusi ndërkombëtar i kanë vendbanimet ilegale në Bregun Perëndimor? Çfarë është prodhuar atje, vjen në tregun evropian si mallrat izraelite. Një njeh produktet izraelite të kodit bar me numrat fillestare 729…

Një marrëveshje mbi masat, që mund të merren, për t'iu referuar ndikimit të politikës së Izraelit, nuk mund të arrihet në podium. Too ndryshme janë faktorët e konfliktit ndërmjet arabëve dhe hebrenjve në Lindjen e Mesme. shumë probleme – si psh. armët bërthamore izraelite – nuk mund të trajtohen në kohë të shkurtër. Por shumë merrnin pjesë në ngjarje ka treguar ende, se diskutimet e mëtejshme mbi temën e Izraelit dhe botës arabe janë të nevojshme. Pjesëmarrësit ishin të gatshëm. Allen ishte atje i qartë, se procesi i zgjidhjes së konfliktit ndoshta disa breza kërkon…

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Anti-War Dita e Aleancës Paqes në Braunschweig…

Dje, në emër të të gjitha viktimave të luftës së popullit brenda ditës anti-luftës, viti më parë sot në provincën afgane të Kunduz keq-respektuar një të drejtën ndërkombëtare dhe të drejtat e njeriut makinë ushtarake kanë rënë viktimë, mendim. Unë kam qenë duke përdorur kamera me…

Nga fletëpalosje të shpërndarë:

“ishin në udhëhequr nga një prej bombardimeve gjermane Ushtrisë së dy vjedhur nga çisterna talebanëve 140 Njerëz, duke përfshirë fëmijët dhe të rinjtë, i vrarë. Kjo është bërë e qartë, e cila deri atëherë vetëm një ide e keqe dukej për shumë: se Gjermania është në luftë dhe ngjarjet në Kunduz është një pjesë mizor e luftës së përditshme kundër popullatës civile në Afganistan.

koloneli, i cili kishte dhënë urdhër për të ashtuquajturin karburantit sulm kamion, është rehabilituar që nga java e fundit, pasi ushtria njoftoi, Dëshirojnë të mos fillojë procedurën disiplinore ndaj tij.

Të paktën e turpshme për një vend, në të cilën respektimi i të drejtave të njeriut është e garantuar; është ende në Kushtetutën e Republikës Federale të Gjermanisë (Artikull 1, Shitjet 2):
prandaj popujt gjermanë pranojnë drejtat e padhunueshme dhe të patjetërsueshme të njeriut si bazë e çdo komunitet, e paqes dhe drejtësisë në botë.”

Pretendimet e Friedensbündnisses:

 • Çarmatimi i qëndrueshëm, duke përfshirë edhe armët bërthamore ende në tokën gjermane
 • Ndaluar furnizimin e armëve në rajonet e krizës
 • Tërheqja e trupave gjermane nga Afganistani
 • Të liruar deri miliarda shpenzimeve ushtarake janë në arsim- dhe buxheti social nevojitet urgjentisht.
  sot e fundit, ku luftërat janë bërë gjithnjë e më shumë edhe për shfarosjen në masë të civilëve, se është koha, për të dënuar të luftës si mjet politik!

  Kjo mund të anëtarësohem me gjithë zemër…

  CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Duke përkujtuar bombardimin atomik në Hiroshima / Nagasaki…

  edhe pas 65 Vite, ekziston një nevojë për orë, për ngjarjet e muajit gusht të vitit 1945 për të kujtuar. Bombat atomike në Hiroshima dhe Nagasaki ndryshoi botën rrënjësisht. Njerëzimi ka provuar, përdorin fuqinë e diellit për qëllimet e tyre – dhe zerstörerichsten në stilin. pasi 6. Gusht 1945 varet rëndë mbi njerëzimin.

  Por në vend të të mësuarit nga vuajtjet e pushtetit të pamposhtur të energjisë atomike, kanë gjithnjë e më shumë shtete ndërtuar mbi këtë forcë. u krijuan arsenalet e shkatërrimit, me argumentin e parandalimit. Por e ardhmja është e hapur vetëm ynë, nëse ne qëndrojmë për një botë pa armë bërthamore dhe për të arritur këtë objektiv me të gjithë forcën tonë Kërko. mundësitë atje, ne vetëm duhet të marrë… (shembull: Veprimi - "e ardhmja jonë - pa armë bërthamore")

  Kur kam shikuar përsëri në Wikipedia ngjarjet Nachlas, Kam vënë re disa rreshta:

  Achtuhrfünfzehn goditi orë
  Si Tibbets u derdhje të lirë
  Dhe Hiroshima u shkatërrua plotësisht
  bombardues tij Enola Gay ishte.

  Ai e quajti atë nga nëna e tij
  Dhe bomba “Djale i vogel”
  ai tha se, ai do të jetë një e mirë,
  Dhe ai e hodhi atë pa frikë.

  Pas flash, të Sturmeswelle
  Zjarri i miliona gradë
  Shadow mbetur vetëm në Wall vendin
  Dhe atomically ishte edhe fara.

  Shumë nëna poshtë – të plagosurit
  Thirri Lindja e fëmijës djegur
  lëkura e tyre ishte varur në shreds
  dhe vdekja – ai erdhi me shpejtësi.

  gjaku – Ajo oozed nga çdo pore
  Askush nuk ishte i imunizuar nga
  Jeta sa më shpejt humbur atë
  Ndihmë nuk ishte i gatshëm.

  Reminder na ishte e gjitha kjo mjerim
  Njerëzimi nuk ishte vetëm atom ohn
  Stop bombë – t'i dhënë fund
  Bomb pa pagesë – ky ishte shpërblimi!

  PS: histori për fëmijë vegjël në testimin bërthamor mund të gjenden këtu – GAIA – kërpudhave Planet

  CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   
  Faqet: 1 2 Tjetër

  Faqja tjeter »

  Kjo faqe punëson Wavatars plugin nga Shamus Rinj.