Ostermarsch 2016 në Braunschweig …

OM1
OM2

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Antikriegstag 2013 në Braunschweig …

Dita Anti-Lufta e përkujton fillimin e Luftës së Dytë Botërore me sulmin e Forcave të Armatosura të Polonisë në 1. Shtator 1939 dhe qëndron nën moton: "Asnjëherë më luftë".

Kjo është vit zgjedhor, kontrolloni para se të votojnë për zgjedhjet parlamentare kandidatët tuaj në çështjet e paqes dhe çarmatimit:

 • Duke i dhënë fund luftës në Afganistan menjëherë - të sjellë përsëri të gjitha trupat
 • Shfuqizuar armë bërthamore - dhe për të hequr menjëherë nga BUCHEL
 • Izrael-Palast: Fundi profesion - për një Drejtë Paqe
 • Lufta në Siri ndaluar - ndalojë të gjithë ndërhyrjen ushtarake – Zbres "Patriot" nga Turqia
 • Respektimi i të drejtave të njeriut - të forcuar të drejtën ndërkombëtare
 • Për një zonë pa armë bërthamore në Lindjen e Mesme – Dënimet Exit - nuk ka luftë kundër Iranit
 • Nuk ka zukatje
 • Nuk ka Bundeswehr ushtria ndërhyrje
 • Fundi për eksportin e armëve - konvertimin e industrive të mbrojtjes për prodhime civile
 • Kundër militarizimit të arsimit dhe shoqërisë - Bundeswehr nga shkolla dhe kolegje
 • BS_Antikriegstag_2013

  CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Antikriegstag 2012 në Braunschweig …

  Auch dieses Jahr veranstalte das Paqe Aleanca Braunschweig jam 1. September einen Antikriegstag.

  Dieses Jahr stand der Antikriegstag unter dem Motto:

  Keine Waffenlieferungen in Krisengebiete und Staaten, die Menschenrechte missachten,

  Für Frieden in Israel und Palästina,

  Abrüstung jetzt.Waffen töten schon im Frieden!
  Keine deutschen Kriegseinsätze weltweit!

  Wer in der Friedensarbeit mitwirken möchte, kann mit dem Qendra Paqe Braunschweig e.V. Kontakt aufnehmen

  CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Ostermarsch 2012 në Braunschweig …

  Diese Jahr fand auch in Braunschweig wieder ein Ostermarsch statt. Ich war mit der Videokamera dabei:


  Kriege ächten! Zivil handeln! Abrüsten!

  Auch der Kreisverband der LINKEN Braunschweig führte zu Ostern wieder eine Infostand-Aktion durch:

  CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Paqja kërkon Postera …

  “Paqja kërkon Postera, Dreams, Vizioni dhe imagjinatë”, thotë Manfred Kemper. Ai është anëtar i Qendra Paqe Braunschweig e.V. dhe postera për punë paqes krijuar. Ndoshta njëra ose tjetra parë ndonjëherë atë me një pankarte rreth qafës së tij në Braunschweig. Fokusi i Qendrës për Paqe janë: Zhvillimi i një kulture paqeje, Puna Qëndrueshëm paqe, Nxitja e jo dhunen dhe tolerancës, Informacion mbi armë dhe luftëra, Leksione dhe ekspozita për çështjet e politikave paqe. Manfred bën me postera të tij a të kontributit.

  Qendra Paqja është pjesë e Aleancës Brunswick të Paqes. Si Manfred më ka dhënë liebensürdigerweise një pjesë e posterave të tij për botim, I vënë atë në blogun tim. Numri do të plotësohet…

  Në një intervistë për Radio Okerwelle u prezantua puna e Manfred KEMPER.

  Më poshtë fragmente nga një intervistë në Radio Okerwelle 104,6

  Postera për Punë të Paqes:

  lajm i trishtuar: Manfred Kemper *3.3.1943, në 6.3.2019 i vdekur. Në Memoriam Manfred Kemper

  CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Ostermarsch 2011 në Braunschweig …


  Regjistrimi i një transmetimi radio në Okerwelle 104,6 Veprimet e Pashkëve 2011 në Braunschweig (pa muzikë)

  Marshimi Pashkëve është një protestë politike e lëvizjes për paqe, origjina e së cilës datojnë që kundërshtarët britanike armëve bërthamore në vitet 1950. Në fillim të viteve 1960 Lëvizja Easter mars u prezantua edhe në Republikën Federale të Gjermanisë.
  Deri në të tashmen, marshimet e Pashkëve kanë krijuar veten si të rregullt të mbajtur rreth festave të Pashkëve rreth një formë vjeçare demonstrim të lëvizjes për paqe, si në Gjermani dhe në shumë shtete të tjera anëtare të NATO-s.

  Protesta fillimisht ishte ekskluzivisht “kundër armëve bërthamore të të gjitha llojeve dhe çdo kombi” Lindja dhe Perëndimi. Në vitet në vijim më shumë njerëz shkuan në festat e Pashkëve në shumë vende në rrugë, për të demonstruar për t'i dhënë fund armëve bërthamore dhe garën e armëve bërthamore në të dy kampet e Luftës së Ftohtë.
  Personalitete si Erich Kuby, Robert Jungk, Erich Kästner, Helmut Gollwitzer dhe Bertrand Russell u bashkua me lëvizjen.

  ngritje e dytë dhe arriti lëvizjen e saj klimaks paqes 1979-83 luftuar bombë neutron dhe "NATO vendimin double-pista" në stacionin e shkurtër- dhe armë medium-varg bërthamore në Gjermani. 1983 mori rreth 700.000 Njerëzit marrin pjesë në veprime të ndryshme për paqe. Pashkëve marshon këtë herë mori pjesë në ngritje.
  Që nga fundi i Luftës së Ftohtë në mes të Lindjes dhe Perëndimit, puna e lëvizjes së paqes ndryshuar rrënjësisht. punës së paqes ndërkufitar u bë një fushë e re e aktivitetit. Në atë kohë në ditët e sotme është kryer përpara të Pashkëve marshon temat përkatëse dhe kërkesat e lëvizjes për paqe dhe bërë të njohura aktivitetet e planifikuara.

  Veprimi Ostermarsch 2011 në Braunschweig

  Në vitet e fundit, në Braunschweig, marshimet e Pashkëve u mbajtën lidhur me një tubim në tregun e karbonit nëpër qytet në formën e një paradë biçikletë. Këtë vit paradë biçikletë fillon të Pashkëve të shtunën, den 23. Prill, një 11:00 Clock në treg karbonit dhe ajo do të të japë pikat e para të vogla të veprimit mbi Schlossplatz, të kryhet në teatër publik dhe Magnikirchplatz. Tubimi i fundit do të mbahet në 12:50 Pm në Tregun e Gjelbër.

  Tema këtë vit:
  1. Fukushima paralajmëron: Fikni centrale bërthamore! Të gjitha armët bërthamore duhet të shfuqizohen!
  2. Irak, Afganistani dhe Libia paralajmërojnë: zgjidhur konfliktet jo ushtarake!

     
  Shkarko Video ose MP3

  ad1:
  Para 25 Vite, fatkeqësia reaktori në Çernobil ka ndodhur, kur një zonë është bërë e pabanueshme nga gjysma e madhësisë së Gjermanisë.
  Katastrofa bërthamore në Fukushima në Japoni tashmë është vendosur në të njëjtin nivel të rrezikut si Çernobili (fazë 7). Ndërsa situata në Japoni do të shkojnë është ende e paqartë. Rreziku mbetur i energjisë bërthamore është - për shkak të dispozicion pazgjidhur të mbetjeve radioaktive - nuk e vlerësojnë.
  Prandaj ne themi: Një përdorim i sigurt i energjisë bërthamore nuk mund të ekzistojë!
  Mënyra e vetme jashtë është për të, mbyllen të gjitha centraleve bërthamore!

  Përdorni edhe "paqësore" energji bërthamore, nga përdorimi i tyre edhe material të lehtë bombë-të aftë mund të prodhohen, rrezikon paqen e botës.
  armët bërthamore duhet të nxjerrë jashtë ligjit dhe do të eliminohen - të ngjashme me Konventën për armët kimike dhe bërthamore, ajo tashmë është e.
  Të gjitha armët bërthamore duhet të shfuqizohen!

  AD2:
  10 tregojnë vjet të luftës në Afganistan, se konfliktet sot janë zgjidhje nuk ushtarake të. Jugosllavi, lufta në Irak dhe situata në Izrael konfirmojnë këtë, si dhe.
  Luftërat ekzistuese duhet të marrin fund. Bundeswehri nuk duhet të dërgohen në misionet e huaja.

  Për të diskutuar për Libinë:

  Lufta nuk mund të jetë një instrument i politikës, as në Libi, as në Afganistan! Me bomba dhe raketa, të drejtat e njeriut nuk janë të siguruara, por jetët e shkatërruara.
  Sigurisht që ne jemi në solidaritet me popullin, rreziku i jetës së tyre dhe shëndetin e tyre për të lira, hyjnë në vend demokratik dhe social të drejtë.
  Tani ka ndërhyrë për herë të parë Franca dhe Britania në Libi ushtarakisht dhe duan për të zbatuar një zone ndalim-fluturimi. Tani, NATO ka marrë luftën. Dhe që ju duhet të jenë të zhurmshme. NATO është një relike e Luftës së Ftohtë dhe ende përfaqëson interesat e aleancës perëndimore,e di NATO dhe për këtë arsye ngurrimit të tyre fillestar.

  në nenin 39 Karta e OKB-së përcakton kushtet për veprime ushtarake nga ana e Këshillit të Sigurimit: Shënimet e Këshillit të Sigurimit, nëse një kërcënim apo një shkelje të paqes ose akt agresioni; kjo e bën rekomandime apo vendos, masat në përputhje me nenet 41 dhe 42 duhet të merren, për të ruajtur ose rivendosur paqen ndërkombëtare dhe sigurinë ndërkombëtare.
  Artikull 41: Këshilli i Sigurimit mund të vendosë, çfarë masash – përdorimi i dhunës së armatosur – që do të merren, të vendimeve të tij për t'i dhënë efekt; ai mund të kërkojë anëtarëve të Kombeve të Bashkuara, për të zbatuar këto masa. Këto mund të përfshijnë ndërprerjen e plotë ose të pjesshëm të marrëdhënieve ekonomike, në hekurudhë, Shiko- dhe ajror, post, telegraf- Përfshijnë, radio, dhe mjete të tjera të komunikimit, si dhe veçimin e marrëdhënieve diplomatike.
  Artikull 42: Në qoftë se Këshilli i Sigurimit të marrë parasysh, se Neni 41 Masat e parashikuara do të jenë të pamjaftueshme kanë provuar të jenë të pamjaftueshme, ai mund të sigurojë ajrin, Shiko- ose forcat tokësore për të kryer masat e nevojshme për të mbajtur ose rivendosur paqen ndërkombëtare dhe masat e ndërkombëtare të sigurisë. Ju mund të Demonstratat, Bllokada, dhe operacionet e tjera nga ajri, Shiko- Përfshijnë ose Forcave Tokësore të anëtarëve të Kombeve të Bashkuara.

  Rezoluta e OKB-së në Libi 1973 është autorizimi më të gjerë të dhunës kundër një shteti anëtar, të cilat Këshilli i Sigurimit ka vendosur që nga Lufta e Gjirit. Vetëm për herë të dytë e Kombeve të Bashkuara në 66-vjeçare historinë e Këshillit të Sigurimit në Nju Jork ka autorizuar përdorimin e forcës praktikisht të pakufizuar ushtarake kundër një vendi anëtar (autorizimi i pari Ma LWAR të luftës në nëntor 1990 Pushtimi i Sadam Huseinit nga Kuvajti).
  Përveç kësaj, Këshilli i autorizuar “shtetet anëtare të OKB-së, kombëtare ose për të marrë të gjitha masat e nevojshme për të mbrojtur civilët dhe zonat civile në kuadër të organizatave rajonale apo aleancave, rreziku i një sulmi, përfshirë Bengazi“. Kjo do të thotë autorizimi nuk është vetëm një bombardimi i sistemeve të mbrojtjes ajrore, ose nga avionët libianë ose helikopterë, shkelur zonën e ndalim-fluturimit, por edhe të sulmeve ajrore kundër trupave qeveritare Gadafit dhe tanket e tyre dhe kundër anijeve të Libisë në Mesdhe. është përjashtuar shprehimisht në rezolutë vetëm “Stacionimin e forcave okupuese të çfarëdo lloji në territorin e Libisë“.

  Me miratimin e Rezolutës 1973 Këshilli i Sigurimit ka shkelur Kartën e vet OKB-së. Ndërhyrja Këshilli i Sigurimit thyen sovranitetin e shteteve në formën e ndalimit ndërhyrje, si dhe garantimin e integritetit territorial.

  Argumenti i të drejtave të njeriut është shtyrë sërish në plan të parë. Dhe popullsia jonë, ky argument duket të jetë e vërtetë - dhe një vullnet, për luftë, rritet.
  Nxitur nga Kofi Anan në 2000 është në OKB "Përgjegjësia për të mbrojtur" (R2P) parimi – “Përgjegjësia për të mbrojtur” njerëzit nga shkeljet e rënda të të drejtave të njeriut - të tilla si genocid, krimet e luftës, Krime kundër njerëzimit dhe spastrimit etnik - diskutuara. mbi të 2005 Samiti Botëror i Kombeve të Bashkuara në Nju Jork, P2R nga pothuajse të gjitha vendet e botës ka qenë e njohur gjerësisht dhe në Rezolutën 1674 Security përmendur nga e para në një dokument ligjërisht detyrues. Nëse ajo është në R2P një normë ligjore të ligjit ndërkombëtar, është e diskutueshme.

  Në serinë e krizave humanitare atje që prej 1990 Ndërhyrja në aspektin e ndërhyrjes R2P> OKB-së: Irak, Somalia, Bosnje-Hercegovina, Maqedoni, Haiti, Ost Timor, Sierra Leone, Liberi, DR Kongo - Vështirë angazhim: Rwanda , Srebrenica, Darfur - NATO-Intervention: Kosovë. Por ajo që të drejtat e njeriut ose standardet humanitare parashikon R2P, që pohojnë ose mekanizma të hollësishme? në emër të Këshillit të Sigurimit të OKB-së përfaqëson vlerat dhe normat e NATO-s, mbështetur nga të gjithë njerëzimit, ose më mirë me një përkeqësim të situatës nëpërmjet ndërhyrjes ushtarake mund të pritet?

  Libia është një furnizues i madh i naftës në Evropë (10%). Përveç kësaj, ajo ka rezerva të gazit dhe gjithashtu përmban një rezervuar zbuluar kohët e fundit të madh ujërave të ëmbla të thellë poshtë shkretëtirë (rëndësishme në të ardhmen).
  Gaddafi shtetëzoi industrinë e naftës dhe bazat e huaja të mbyllura. Ai ka qenë courted si një despot kohë nga Evropa dhe SHBA - edhe pse të gjithë politikanët e dinte, se ajo nuk është në kërkim të mira me të drejtat e njeriut në Libi. dërgimin e armëve Gaddafi ka marrë nga Italia në shumën prej 110 milion euro, sidomos për avionët luftarak, për 80 Milionë euro për pistoleta dhe pistoleta nga Malta, për 53 Milionë euro nga Gjermania, kryesisht për zhurma elektronike, të Trafikut Celular, paralizojnë internetin dhe GPS, dhe Franca goditi me mbi 30,5 milion euro, UK me mbi 25,5 Milion euro dhe Belgjika me mbi 22 rekord milion euro. i panjohur, çfarë Libia Kina, Koreja e Veriut, Iran, Siria dhe Shtetet e Bashkuara mund të ketë marrë (Ato).

  Gjermania e ka furnizuar me armë dhe pajisje të Gadafit dhe të kryhen trajnime. Eksporti i armëve dhe pajisjeve ushtarake në të gjithë Lindjen e Mesme duhet të ndalet menjëherë dhe përgjithmonë, si një hap i parë drejt një të armëve ndalim të eksportit globale.

  Bashkimi Afrikan ka marrë një iniciativë për një armëpushim me trupat e diktatorit Muamar Gadafi në ditët e fundit, Gaddafi kishte rënë dakord. Plani ishte për të siguruar një armëpushim të menjëhershëm mes palëve, hapja e një dialogun, Duke formuar një korridor për ndihma humanitare, dhe përfundimi i sulmeve ajrore të NATO-s kundër.
  Pas Gaddafi rënë dakord për këtë plan, udhëtoi delegacionin e Unionit Afrikan në Bengazi, kalaja e opozitës mbi. Delegacioni u prit në Bengazi më shumë se një mijë demonstrues. Kjo brohoritur parulla të tilla si "Një paqe pa dorëheqjen e Gadafit nuk është i mundur"nga. Udhëheqës i grupeve opozitare nuk do të pranojë një plan paqeje, i cili parashikon vazhdimin në fuqinë e Gadafit dhe familjes së tij. Kryesor i popullit libian ishte i plotë përmbysja Gaddafi dhe regjimi i tij. Dhe kjo nuk është parashikuar në propozimet e fundit të AU.

  Betejat vazhdojnë pa u pakësuar ...

  Në vendet arabe, përqindja e popullsisë së re është shumë e lartë. Kështu, p.sh.. 75 Përqindja e algjerianë nën moshën 30 Vite, më shumë se 20 Përqind e tyre nuk kanë punë.
  Në një video në YouTube pashë një lexim baner: "Ju nuk mund të na vrasin - ne jemi tashmë të vdekur!"Unë kam kuptim të plotë të rebelimit, veçanërisht të rinjtë në Shtetet Arabe.
  Por çlirimi nga tirania nuk duhet të zbatohet nga ndërhyrja e huaj ushtarake. Interesat e popullsisë arabe duhet të jetë vetëm në qendër (asnjë i huaj) dhe diplomatike (sanksionet në përputhje) janë mbështetur.

  Dhe fuqitë botërore për të ndaluar fussing me hipokrizinë e tyre për të mbrojtur të drejtat e njeriut në zonat e konfliktit dhe këto shënim parandalues ​​vend në politikën e saj. Me diktatorët dhe tiranët nuk mund të bëjnë biznes, edhe në qoftë se njëri prej tyre shpreson në përfitime.

  Çernobilit Veprimet:

  25 Vjet pas Çernobilit – në fund të mbyllen centrale bërthamore!

  Në Pashkëve ngjarje hënë mbahen me takime në ndalesa të ndryshme në vend Braunschweiger dhe rajon, me një shumëllojshmëri të veprimeve të decentralizuara në vende të ndryshme.
  Për detaje,: këtu

  Kapitulli i qarkut i majtë Braunschweig organizuar nga një ndalesë 11:00 Clock në gjykatë e Frankfurtit.
  Pastaj ne do të shkojmë me biçikletë apo me qira. me makinë për të mbledhur qendrore në minierë Konrad.
  Atje, tubimi fillon në 14:00 Orë.

  CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Rojë për Gazën …

  Gaza nach der israelischen "Operation Gegossenes Blei"Fundit të shtunën një rojë në përkujtim të luftës së Gazës u mbajt në Braunschweig. Nën moton “Të drejtat e njeriut janë të pandashme!” imagjinare Qendra për Paqe dhe Paqe Aleanca Braunschweig së bashku me gjerman-palestinez Shoqata Braunschweig në operacionin ushtarak izraelit “Cast Lead” Dy vjet më parë. Në fjalimet e ndryshme, gjendja e njerëzve në Gaza u përshkrua.

  Nga një “Lufta pa mëshirë” tha ministri izraelit i Mbrojtjes Ehud Barak. Gjatë kësaj lufte ishin 1.434 Palestinezët vranë dhe më shumë 5.303 i dëmtuar, gjymtuar shumë prej tyre mizorisht. Gjithashtu vënë Izraeli ndaluar ndërkombëtarisht armë të tilla si fosfor- dhe granata Dime. Në mesin e 960 vdekjet e civilëve ishin një e treta e grave dhe fëmijëve (288 Fëmijët dhe të rinjtë dhe 121 Femrat). Vdiq në anën izraelite 13 Njerëz, prej saj 3 Civilët, 84 u plagosën.

  Lufta në Rripin e Gazës një skenë e shkatërrimit u largua nga 4.000 shkatërruar dhe 21.000 shtëpi të dëmtuara, duke përfshirë shkollat ​​dhe spitalet, Shtëpi Prayer, Universitetet, Qeveri- dhe ndërtesa të tjera publike. Infrastruktura është shkatërruar pothuajse plotësisht. Jo haptas dukshme janë njerëz të traumatizuar, sidomos fëmijët. Organizata Botërore e Shëndetësisë (KUSH) Vlerësimet, se në mes të 20.000 dhe 50.000 Njerëzit kanë vuajtur nga sulmet me dëme afat-gjatë.

  Tashmë në prill 2009 konfirmuar një shkelje Komisioni i Pavarur për ekzaminim mjekësor të ligjit ndërkombëtar humanitar dhe të të drejtave të njeriut gjatë luftës në Rripin e Gazës. Komisioni gjeti, se kujdesi mjekësor i të plagosurve është vonuar ose penguar dhe sulmet ndaj civilëve, z.T. gjatë armëpushimit, dhe u zhvillua në ekipet e shpëtimit ndërsa vendoset. Përveç kësaj, dëmi lufta për institucionet shëndetësore do të ketë pasoja afatgjata për kujdesin shëndetësor.

  Komisioni i Pavarur i OKB-së kryesuar nga Richard Goldstone konkluduar në raportin e saj të shtatorit 2009 arriti në përfundimin, që të drejtuar nga dy sulmet me raketa në Izrael dhe sulmet nga ushtria izraelite në Gaza për krimet e luftës dhe shkelje të të drejtave të njeriut. Ofensiva izraelite synon me sa duket nga ajo, për të bërë popullsinë në Rripin e Gazës, si një e tërë dhe të ndëshkuar. Si në UNVollversammlung dhe nga Parlamenti Evropian të raportit Goldstone është miratuar dhe zbatimi i rekomandimeve të bëra.

  Për shkak të janarit 2006 Bllokada ekzistues i Gazës nga Izraeli shkon rindërtimin depresion. Mungesa materiale ndërtimi janë shumë shtëpi, duke përfshirë shkolla ende të dëmtuara dhe nuk kanë dritare. Njerëzit vazhdojnë të jetojnë në strehimore të improvizuara. Furnizimin e popullatës është duke vazhduar sipas OJQ Oxfam kritike. Lehtësimi i importeve në 20. Qershor kanë sjellë ndonjë përmirësim thelbësor në gjendjen e jetesës në Gaza, kështu gjatë 80% e popullsisë varet nga ndihmat e huaja. Mungesa e barnave esenciale dhe pajisje mjekësore dhe ushqim, Ushqim për fëmijë dhe ujit të pijshëm mbetet i pandryshuar. Pengesat në furnizimin me energji janë të zakonshme. Në tetor 2008 Qeveria izraelite ka miratuar një ndalim pothuajse të plotë mbi importet e karburanteve në Rripin e Gazës.

  Izraeli nuk e lejon eksportet e veta nga Gaza, në mënyrë që ekonomia është në copra. Pas zbulimeve të Wikileaks, ekonomia duhet të jetë në Rripin e Gazës “në prag të kolapsit” do të mbahet, pa to “mos shtyjë mbi buzë”. Prandaj nuk do të jetë vetëm duke i dhënë fund bllokadës dhe heqjen e eksportit të ndalojë një zhvillim ekonomik dhe për të përmirësuar situatën për popullsinë në Gaza.

  Ne apel për qeverinë gjermane për të punësuar seriozisht kundër qeverisë izraelite për t'i dhënë fund shkeljes të së drejtës ndërkombëtare dhe të bllokadës çnjerëzore të Gazës dhe për lirinë e lëvizjes së banorëve.

  Dr. Ute Lampe, Paqe Aleanca Braunschweig
  Frieder Schöbel, Qendra Paqe Braunschweig
  Dr.med. S. Tarmassi, Gjermano-palestinez Shoqata Braunschweig

  Në fund të vigjiljen, një tekst nga Erich Fried u lexua, Unë do të doja të regjistruar këtu me:

  Dëgjoj, dëgjoni, Izrael !

  Kur ne u persekutuan,
  Unë kam qenë një prej jush.
  Si mund të qëndrojnë të,
  Nëse ndjekësit e tu do të?

  Ju Mbijetoi
  që ishin mizore për ju.
  Jeton mizori
  në ju tani vazhdoni?

  Malluar juaj ishte,
  të jetë si popujt e tjerë
  që të vrarë.
  Tani ju keni bërë si ata.

  Pendohem! Pendohem!
  Ju dha paratë ose armët
  Nuk do të jetë gjithmonë aty
  Në mënyrë që të ju mbrojnë

  Përmbysur nuk do të jetë e lehtë:
  Urrejtja e të varfërve jetojnë gjatë
  Dhe shumë ju dua
  Çfarë përdoret për herë të pyesni e saj torturuesit tuaj

  Por ju nuk keni rrugë tjetër
  Për të hapur veten në të ardhmen
  Në qoftë se nuk ka një të ardhme
  Do të jetë i përjetshëm urryer

  Pendohem! Pendohem!
  Që ju japin para ose armë
  Duhet ty vetëm si mercenarë
  Edicioni i hershëm

  Kah fundi i shfrytëzimit
  Kundër shpresat e të varfërve
  Kundër popujve
  Vëllezërit e tu duhet të jenë

  (nga cikli i poezive në ditën e Luftës së Gjashtë 1967 - Dëgjo, Izraeli nga Erich Fried 1974)

  CIAO Hans

  PS: Këtu Një raport i detajuar mbi situatën në Gaza nga Mjekëve për të Drejtat e Njeriut – Izrael (anglisht)

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Anti-War Dita e Aleancës Paqes në Braunschweig…

  Dje, në emër të të gjitha viktimave të luftës së popullit brenda ditës anti-luftës, viti më parë sot në provincën afgane të Kunduz keq-respektuar një të drejtën ndërkombëtare dhe të drejtat e njeriut makinë ushtarake kanë rënë viktimë, mendim. Unë kam qenë duke përdorur kamera me…

  Nga fletëpalosje të shpërndarë:

  “ishin në udhëhequr nga një prej bombardimeve gjermane Ushtrisë së dy vjedhur nga çisterna talebanëve 140 Njerëz, duke përfshirë fëmijët dhe të rinjtë, i vrarë. Kjo është bërë e qartë, e cila deri atëherë vetëm një ide e keqe dukej për shumë: se Gjermania është në luftë dhe ngjarjet në Kunduz është një pjesë mizor e luftës së përditshme kundër popullatës civile në Afganistan.

  koloneli, i cili kishte dhënë urdhër për të ashtuquajturin karburantit sulm kamion, është rehabilituar që nga java e fundit, pasi ushtria njoftoi, Dëshirojnë të mos fillojë procedurën disiplinore ndaj tij.

  Të paktën e turpshme për një vend, në të cilën respektimi i të drejtave të njeriut është e garantuar; është ende në Kushtetutën e Republikës Federale të Gjermanisë (Artikull 1, Shitjet 2):
  prandaj popujt gjermanë pranojnë drejtat e padhunueshme dhe të patjetërsueshme të njeriut si bazë e çdo komunitet, e paqes dhe drejtësisë në botë.”

  Pretendimet e Friedensbündnisses:

 • Çarmatimi i qëndrueshëm, duke përfshirë edhe armët bërthamore ende në tokën gjermane
 • Ndaluar furnizimin e armëve në rajonet e krizës
 • Tërheqja e trupave gjermane nga Afganistani
 • Të liruar deri miliarda shpenzimeve ushtarake janë në arsim- dhe buxheti social nevojitet urgjentisht.
  sot e fundit, ku luftërat janë bërë gjithnjë e më shumë edhe për shfarosjen në masë të civilëve, se është koha, për të dënuar të luftës si mjet politik!

  Kjo mund të anëtarësohem me gjithë zemër…

  CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Ostermarsch – protesta e lëvizjes për paqe…

  Am 3.April, e shtuna Pashkëve, gjetur edhe në Braunschweig përsëri Ostermarsch mbajtur në formën e një demonstrate biçikletë. Një 11.00 Clock aktivistët e paqes mblidhen në Tregun e Gjelbër. Pas demonstrim biçikleta ndjek një tubim të vogël.

  Që prej 1960 gjej Marshime Pashkëve mbajtur në shumë qytete. Aktivistët e paqes demonstrojnë për t'i dhënë fund armëve bërthamore dhe garën e armëve bërthamore. Numri i pjesëmarrësve në marshimet e Pashkëve luhatur gjerësisht gjatë viteve: ata filluan me 1.200 Pjesëmarrësit 1960 dhe kur ajo 1968 u bë një koleksion lëvizje ekstra-parlamentare, u rrit lëvizjen 300.000. 1983 mori rreth 700.000 Njerëzit marrin pjesë në veprime të ndryshme për paqe.

  Gjatë Luftës së Ftohtë mes Shteteve të Bashkuara dhe Bashkimit Sovjetik shumë njerëz ndjerë rrezikun e luftës bërthamore dhe shkoi të përballojë frikën e tyre në rrugë.

  Por edhe me i dhënë fund Lufta e Ftohtë nuk ka përfunduar rrezikun e konfrontimit bërthamore. Përveç kompetencave të vjetra bërthamore (SHBA, Rusi, Britani e Madhe, Franca dhe PRC) shtete të reja janë bërë fuqitë bërthamore (Indi, Pakistan, Izrael) ose janë në rrugë, të armatosen atomically (Koreja e Veriut?, Iran?, Arabia Saudite?).
  Rreziku i luftës bërthamore ende ekziston dhe është e gjatë përbëjnë një kërcënim, si ka armë bërthamore në botë!

  Presidenti amerikan Barak Obama e mori në shtator 2009 iniciativa për vizionin e tij për një botë pa armë bërthamore. Në një takim të kryesuar prej tij të Këshillit të Sigurimit të OKB-së, Paneli ranë dakord për një draft të qeverisë amerikane, në dhënien fund të të gjitha armëve bërthamore është e nevojshme. Por zbatimi konkret i kësaj nisme kanë ende për të ardhur.

  Megjithatë Shitore në armët bërthamore Gjermani: Në Gjermani sot mund ende deri në 44 bomba bërthamore në Büchel, vendndodhja e Fighter Wing Bomber 33 Bundeswehri, i ruajtur. Ajo është tani vend i vetëm i mbetur magazinimit aktive në Gjermani. Në dispozicion ka ndoshta ende 10-20 Armëve. Në një Artikull I nxitur, për të shkruar një letër për Obamën, kështu armët e fundit bërthamore të tërhiqen nga Gjermania. Një template si një PDF është dhe ajo do të jetë në interesin tonë, për të mbështetur nismën e Obamës.

  Natën e kaluar kam marrë pjesë në aktivitetin e organizuar nga Friedenszentrums dhe Friedensbündnisses Braunschweig në seri “Drejt një kulture paqeje” – Leximi për 40.Todestag e pacifistëve Bertrand Russell. Ai ishte gjithashtu, në mesin e shumë aktivitete të tjera, të tilla si. Tribunali Vietnam edhe përkohësisht Kryetari i fushatës për Çarmatimin Bërthamor, dhe pastaj edhe një nga nismëtarët e marshimet paqes Pashkëve.

  Ndoshta një ose tjetër të Braunschweig po Lust, të marrë pjesë në Bike Demo Pashkëve – Unë jam i sigurt, që moti bashkëpunon! Unë pres që ju…

  CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Kjo faqe punëson Wavatars plugin nga Shamus Rinj.