spango: me kalimin e kohës …

Përshëndetje Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

OKB-ja – a tiger dhëmbë? (propozimet për reforma)

OKB-ja një tigër pa dhëmbë? Jo! 193 Shtetet e punës botërore në organizimin e Kombeve të Bashkuara si anëtarë të barabartë në Asamblenë e Përgjithshme.

Një mundësi për bashkëpunim botëror! OKB-ja u themelua me qëllim, për të siguruar paqen në botë të përhershme. Karta dhe rezolutat e tyre kërkojnë ndër të tjera. mbrojtja e të drejtave të njeriut, respektimi i të drejtës ndërkombëtare, ndalimi i armëve të shkatërrimit në masë, respektimin e minave tokësore dhe të bombave thërrmuese, dhe mospërhapjen e armëve bërthamore – sendet e domosdoshme, për të cilën bota ka rënë dakord.

Se shumë detyra nuk janë zgjidhur, dëshmon pluralizmin e luftërave dhe shkeljeve të të drejtave të njeriut në dekadat e fundit. Ka qasje, për të reformuar strukturën e pushtetit të UN0.

Zgjedhja e Gjermanisë në Këshillin e Sigurimit për 2019/20 dhe e ardhshme 75 vjetorin festimet janë për ngjarjen Qendra e Paqes, për të diskutuar propozimet ekzistuese për reformën.
Frieder Schöbel punon në një grup punues i Shoqërisë Gjermane për Kombet e Bashkuara dhe po konsideron reformën e Këshillit të Sigurimit, Asambleja e Përgjithshme dhe komitetet e para.

Përshëndetje Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

1918 – Ishte një revolucion në Braunschweig?

Dietrich Kuessner flet për momentin shumë trajtuar revolucionit nëntor në qytet dhe vend Braunschweig në pikëpyetje:
"Ishte një revolucion?«.

Bazuar Burime rrallë cituara Kuessner thekson rolin e vazhdimësisë në qeveri dhe administratat, savaging një revolucion në fillim. Ai udhëheq tezat e tij si publikuara nga Wulf Otte dhe Maik pa ekran në kohë "Nga Monarkisë dhe demokracisë" vazhdon.

Dieterich Kuessner, Pastor në Lutheran Church i Brunswick. R. Ai është i fundit në 40 Vite shqyrtuar në mënyrë kritike historinë e vendit dhe Braunschweigischer Braunschweigische Kishës Luterane në socializmit Kombëtare.

Përshëndetje Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Antikriegstag 2018 në Braunschweig …

"Nuk ka Wars, asnjë armë:
Bota dëshiron LIVE qesh DASHURIA!«

Nën këtë moto kemi marrë në rrugë.
100 Vjet pas 1. Lufta e Dytë Botërore, ne kemi marrë ditën anti-luftë në 1. Shtator (si një përvjetor
Fillimi i 2. Lufta e Parë Botërore II) rasti, slogani "Kurrë më luftë, Kurrë më fashizëm "të
të ripërtërirë dhe të mbajnë kërkesat tona për çarmatimin dhe për një jetë të denjë për të gjithë njerëzit në publik.

Luftërat dhe konfliktet në 21. Shekull (u.a. Afganistan, Irak, Libi, Siri, Ukrainë, Jemen, Izrael /
Palestine dhe Turqia / kurde) kanë më shumë se 1 kërkoi një milion të vdekur dhe miliona të plagosur.
Shkatërrimi dhe destabilizimi i rajoneve të tëra janë rezultat. Shkelja shumëfish i të drejtës ndërkombëtare, për shembull nga misionet e AWACS Bundeswehr në Siri përbën një katastrofë të politikave të sigurisë.

Gjermania mundëson dhe mbështet luftën globale përmes bazave për NATO-n dhe
SHBA (Komanda AFRICOM rajonal në Shtutgart dhe qendra e kontrollit të fluturimit të NATO-s në Ramstein).
Qeveria gjermane toleron ruhet në armët bërthamore Büchel SHBA, The not degraduar, por
janë "modernizuar" janë. Ajo nuk pranon të vazhdojë, që i 122 Shtetet e OKB-së miratoi
të mbështesin ndalimin e armëve bërthamore. Gjermania është eksportuesi katërt më e madhe të armëve në botë dhe
përfshirë edhe në krijimin e një ushtrie të BE-së. Operacionet ushtarake dhe të inteligjencës
Veprimet detyruar miliona njerëz të largohen – në Evropë. Me krijimin e kampeve,
rritja e forcave Frontex dhe rritjen e sigurisë kufitare është shoqëria jonë të vazhdojë
militarizuar dhe depersonalizuar. Përveç kësaj, lufta kthehet në formën e sulmeve terroriste të ndotësit.

degradim agresivitet jashtme dhe demokratik në pjesën e brendshme të dy anët e një monedhe.
Ligjet e policisë do të forcohet në Saksoninë e Poshtme. kujdestarinë parandaluese, spiunazh dhe
të zbatimit të rreptë të ligjit as para miqve të mirëmbajtjes së paqes, as nuk të sigurt e brendshme
paqe.

Shpenzimet në rritje Armor – planifikuar 2% produkti i brendshëm bruto – do të thotë pothuajse një dyfishim të buxhetit të mbrojtjes. Këto janë më tej 30 miliardë, investimet e nevojshme në social,
strehim, parandaluar arsim dhe infrastrukturë. Kjo favorizon kërkesat populiste dhe
lëvizjet e duhura.

Lufta nuk mund të jetë një instrument i politikës. Ne mbështetemi në zgjidhje civile TIK confl dhe
forcimin e ligjit ndërkombëtar!

• çarmatimi në vend të shkurtimeve të mirëqenies
• Respekti dhe flet në vend të nxitjes së medias
• Politika gjermane duhet të angazhohen për paqe

Përshëndetje Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Kryetarët e komunave për Paqe – Kryetarët e komunave për Paqe

Në Radio Okerwelle një program i Qendrës Paqes ishte për ngjarjen “Kryetarët e komunave për Paqe – Kryetarët e komunave për Paqe” dërguar.

Përshëndetje Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Ostermarsch 2016 në Braunschweig …

OM1
OM2

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Qendra Paqe në Radio Okerwelle: Politika e Refugjatëve …

Seria e Qendra Paqe Braunschweig e.V.Radio Okerwelle mbi tema të ndryshme në fushën e punës së paqes.

Në tonë 26. Programi në gusht është rreth: Politika e Refugjatëve

Këtu është transkripti i transmetimit (por pa muzikë të bukur – GEMA!)

Më shumë shfaqje do të ndjekë!

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Qendra Paqe në Radio Okerwelle: Zhvillimi i veprimit jo të dhunshme në Gjermani

Seria e Qendra Paqe Braunschweig e.V.Radio Okerwelle mbi tema të ndryshme në fushën e punës së paqes.

Në tonë 25. Show përvjetor në janar, ne ishim mysafir special Dr. Wolfgang Hertle dhe kjo është e gjitha në lidhje me: Zhvillimi i veprimit jo të dhunshme në Gjermani

Data e re transmetimi është çdo e hënë katërt të muajit, në të 20:00 Clock dhe të enjten e mëposhtme në 10:00 Clock në radio Okerwelle.
Këtu është transkripti i transmetimit (por pa muzikë të bukur – GEMA!)

Më shumë shfaqje do të ndjekë!

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Qendra Paqe në Radio Okerwelle: Çfarë mund lëvizjen e paqes sot?

Seria e Qendra Paqe Braunschweig e.V.Radio Okerwelle mbi tema të ndryshme në fushën e punës së paqes.

Në tonë 24. Sendung im Oktober geht es um: Çfarë mund lëvizjen e paqes sot?

Data e re transmetimi është çdo e hënë katërt të muajit, në të 20:00 Clock dhe të enjten e mëposhtme në 10:00 Clock në radio Okerwelle.
Këtu është transkripti i transmetimit (por pa muzikë të bukur – GEMA!)

Më shumë shfaqje do të ndjekë!

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Qendra Paqe në Radio Okerwelle: Luftërat dhe krizat …

Seria e Qendra Paqe Braunschweig e.V.Radio Okerwelle mbi tema të ndryshme në fushën e punës së paqes.

Në tonë 23. Sendung im Oktober geht es um: Wie sieht die Friedensbewegung die gegenwärtigen Kriege und Krisen?

Data e re transmetimi është çdo e hënë katërt të muajit, në të 20:00 Clock dhe të enjten e mëposhtme në 10:00 Clock në radio Okerwelle.
Këtu është transkripti i transmetimit (por pa muzikë të bukur – GEMA!)

Më shumë shfaqje do të ndjekë!

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   
Faqet: 1 2 3 4 5 Tjetër

Faqja tjeter »

Kjo faqe punëson Wavatars plugin nga Shamus Rinj.