Konflikti Izrael-Palestinë dhe e drejta ndërkombëtare …

Prof. Norman Paech, MdB a.D., bei seinem Vortrag ...Der Klubi gjerman-palestinez në Braunschweig E.V kishte Prof.. Norman Paech, MDB pas Krishtit, një leksion mbi temën “Konflikti Izrael-Palestinë dhe e drejta ndërkombëtare
– Shqyrtimi i një ekspert i të drejtës ndërkombëtare nga 4 Vite Gaza bllokada” ftuar në TU Braunschweig.

Norman Paech, Profesor i së Drejtës Publike me një fokus në Makeup- dhe e drejta ndërkombëtare, luftë 2005-2009 Anëtar i Bundestagut gjerman dhe politika e jashtme zëdhënës i "majtë". Ai shoqërohet në fund të majit 2010 një konvoj ndërkombëtar në Gaza, kur anijet e karvanit, ndërsa duke u përpjekur, për të thyer bllokadën detare në Rripin e Gazës, u hipi nga Marinës izraelite në ujërat ndërkombëtare.

Ai është anëtar i "Shoqatës së Shkencëtarëve Demokratike", "Shoqëria Miqësia Vietnam BRD", Bordi Këshillimor Shkencor i "Shoqatës Ndërkombëtare të Avokatëve kundër ARMEMENT bërthamore" (nga) und "Mjekët Ndërkombëtare për Parandalimin e luftës bërthamore" (IPPNW), Attac dhe Komiteti Auschwitz.
Nga 1969-2001 ai i përkiste SPD. 2001 ai u largua për shkak të vendoset nga shumica e kuqe-e gjelbër në vendosjen Bundestagut të Bundeswehr-it në Afganistan dhe u bashkua 2007 zyrtarisht në të majtën një.

Ai e filloi prezantimin e tij duke përshkruar muajin e prill të këtij viti nga perspektiva e palestinezëve. Në prill ka pasur

 • 42 Sulmet e avionëve dhe helikopterëve në Bregun Perëndimor
 • 88 Landangriffe
 • 598 kërkimet shtëpi (nga ushtarët kërkojnë ishin të armatosur)
 • 12 Sulmet nga deti (Peshkatarët e prekura dhe caqet e tokës)
 • 300 ndërhyrje natën zhurma në mes të 24:00 – 6:00 Orë (me folës mbi makina dhe zhurma e avionëve)
 • 23 vdekjet palestinezë
 • 152 Palestinez plagosur rëndë
 • 49 Palestinezë janë nënshtruar rrahjeve
 • 200 Palestinezët u kapën (24 Orë)
 • 421 Palestinezët një sondazh u ausgestzt (poshtë 24 Orë)
 • 2000 Palestinezët janë ndaluar në pikat e kontrollit
 • 19 Raketa u qëlluan në territorin palestinez, por të drejtuara për të nuk ka dëm
 • tashmë tregojnë këto lista të shkurtër të ngjarjeve të një muaji në Bregun Perëndimor, sipas të cilit aftësi të kufizuara në ditë janë të ekspozuar ndaj palestinezëve.

  Pyetja tjetër ishte ligji në territoret e pushtuara. Kjo është konventat e Gjenevës dhe Konventa Haagener i përmbajtur:
  Ajo pason një seri detyrimesh ligjore, më vonë në IV. Konventat e Gjenevës 1949 dhe dy Protokollet Shtesë të Konventave të Gjenevës 1977 ka kodifikuar. Kryesisht kjo ka të bëjë me mbrojtjen dhe kujdesin për civilët. Artikull 43 Konventa Haagener transmeton fuqinë pushtuese, detyrën, "Të marrin të gjitha masat në fuqinë e tij, për të rivendosur dhe për të ruajtur rendin publik dhe jetën publike sa më shumë të jetë e mundur, në të vërtetë, nëse nuk keni një pengesë bindëse, në përputhje me ligjet e vendit. "The Aneksimi zënë pushtetin janë të ndaluara shprehimisht territor i okupuar (Art. 2.3 në. 2.4 Karta e OKB-së), kolonizimi me vendasit, si dhe kryer-mbi nga një pjesë e popullsisë (Art. 147 IV. Konventat e Gjenevës, Art. 85.4 i 1. Protokolli shtesë i Konventës së Gjenevës të 1976). Shkelja e këtij ndalimi është i dënueshëm si krim lufte, çfarë Gjykata Penale Ndërkombëtare është përgjegjës në Hagë (Art. 8.2 a, Gjykata Penale Ndërkombëtare b – ICC – i 1998).

  Izraeli nënshkruan Traktatin e Gjenevës (Lista e shteteve nënshkruese). Duke argumentuar, Palestina nuk është shtet sovran, Izraeli refuzoi të drejtat e Konventës së Gjenevës në Palestinë ka gjithmonë off. Por Traktati ka për qëllim për të mbrojtur njerëzit, jo shtete – e vetmja kërkesë është një “territorin e pushtuar”! Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë (IGH) nuk e njeh Izraelin. Ka vetëm shtetet mund të padisë. Dhe palestinezët nuk kanë shtetin e tyre, e cila është një parakusht për një veprim para GJND-së.

  Pra u.a kërkuar. Argjentina në 2000 para GJND-së një opinion këshillues për ndërtimin e murit në territoret palestineze. Me një shumicë të madhe, Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara në 20. Korrik 2004 nxiti qeverinë izraelite, die “pengesë Security” Banka West, sicch të vendosura në territorin palestinez, shemb. Përveç kësaj, këto palestinezët duhet të kompensohen, që kanë vuajtur disavantazhet nën Murit (Artikull).

  Këtu janë disa fakte nga Bregu Perëndimor: 50 Përqindja e territoreve të pushtuara të Bregut Perëndimor janë nën kontrollin e të ardhurve. 430 km e rrugëve nuk përdorin izraelitët, vetëm 137 km nga të cilat janë gjithashtu të hapura për palestinezët. Ka mbi 600 Pikat e kontrollit, 63 Mur Qëllimet dhe 70 përditshme ndryshojnë pikat e kontrollit. Lugina Jordan është nga “siguri” nën feudal e izraelitëve – palestinezët janë vetëm 4 Për qind këtë vend veçanërisht pjellore për Open përdorim bujqësor.

  Die “Mauer” është 85 Për qind i gatshëm ndërtuar. vetëm tepër 15 Për qind është në fushën e “vija e gjelbërt” (armëpushim 1967). 85 Për qind janë të drejtë në territorin palestinez. 35.000 Njerëzit ndan ata nga fushat e tyre – janë 125.000 Njerëzit nga tre anët e cila përfshinte mur dhe 28.000 Njerëzit mbyllur edhe nga të katër anët, (z.B. Qalqiliya). Në Betlehem të 630 km ² palestinezët 80 e jep për qind. vetëm 13 Për qind janë atje në dispozicion për ta.

  Banka West nuk ka shumë burime. Por është veçanërisht e rëndësishme uji. Ne kemi për qëllim për të aplikuar Ariel burimet më të mëdha të ujit janë. Këtu është konsumi i ujit për izraelitët në 240 metra katror të ujit për person në vit, Palestinezët marrin vetëm 75 sq.m..

  Gaza: Rripi i Gazës është një nga zonat më të populluara në botë. Rripi i Gazës është gjysma e madhësisë së Hamburgut, por ajo ka lidhje me 1,5 Milion banorë, pothuajse aq shumë banorë si Hamburg. Pas tërheqjes izraelite nga Rripi i Gazës, zona nuk është e përcaktuar qartë në ligjin ndërkombëtar. Me bllokimin e plotë të Gazës nga Izraeli 2007 Izraeli në bazë të Konventës së Gjenevës obligon dhe Haagener si pushtuesit për të furnizuar njerëzit.

  Në Luftën e Gazës 2008-2009 – kirurgji “Cast Lead” – ka pasur, sipas OKB-së nga ana e 19. Janar 2009 1.340 palestinezë të vrarë, ndër të cilat janë 460 fëmijët dhe 106 Femrat. 5.320 Njerëz u plagosën, në mesin e tyre 1.855 Fëmijë, ku shumica e lëndimit është e rëndë. 1.417 I vdekur, prej saj 926 Civilët (në mesin e tyre 313 Fëmijët dhe të rinjtë nën moshën 18 vjet dhe 116 Femrat), ca. 5.000 viktimë. Të paktën 22.000 Shtëpi u dëmtuan apo shkatërruan, ishte ca. 14 për qind e barabartë të të gjitha shtëpive në Rripin e Gazës (për 4.100 shtëpi, rreth 1.500 Ndërmarrjet dhe punëtori dhe 20 xhami). Izraeli justifikuar luftën (“Jus ad bellum”) me sulme raketore nga Rripi i Gazës. Amnesty International ka akuzuar Izraelin për përdorimin e bombave fosfor kundër, i cili është pranuar tashmë nga ushtria izraelite (Ato). E përditshmja izraelite Haaretz raportuar në atë kohë, se ministri i Mbrojtjes, Ehud Barak kanë vendosur rendi vit më parë gjysmë Shefi i Shtabit Gabi Ashkenazi, të marrë planet për një operacion të madh ushtarak në Rripin e Gazës. Izraeli kishte planifikuar operacionet e luftës, vetëm gjashtë muaj më parë, në këtë kohë Izraeli sapo kishte rënë dakord për një armëpushim të përkohshëm të ndërmjetësuar nga shefi i zbulimit egjiptian Omar Suleiman. armëpushimi, që nuk ishte shkruar, u vu re pak a shumë efektive (Ato).

  Këshilli i të Drejtave të Njeriut i OKB-së emëroi një komision me detyrën, “për të hetuar të gjitha shkeljet e ligjit ndërkombëtar të të drejtave të njeriut dhe të drejtës ndërkombëtare humanitare, i cili në çdo kohë në lidhje me luftimet në Rripin e Gazës nga 27. Dhjetor 2008 në 18. Janar 2009 janë kryer, pa marrë parasysh, nëse më parë, gjatë ose pas operacionit ushtarak në kuptimin e ngushtë”. Objektet e OKB-së në Gaza janë sulmuar qëllimisht (Ato – SHBA bllokuan raportin) dhe Goldstone Report u krijua. Këshilli i të Drejtave të Njeriut i OKB-së miratoi në 16. Tetor 2009 nga shumica e 25 i saj 47 Anëtarët israel një rezolucion kritike në raportin Goldstone në. Izraeli dënoi atë për shkak të luftës së Gazës dhe vendi është mungesa e bashkakuzuarit.

  imagjinoj: 1,5 Milion ton eksploziv u hodh në Gaza – përkatës 1 Ton e eksplozivëve për banorë!

  Tani pas marrëveshjes mes Fatahut dhe Hamasit (dy njohin PLO si përfaqësues) shkurton Izraelit paratë e taksave, të cilat do të rrjedhin përsëri në Gaza…

  Një “nuk mbaron historinë”?

  I përfundojnë me një modifikim të një përkufizim të F. Schiller im Wilhelm Tell:

  Një nuk mund të jetojnë në trupin e një fqinji në paqe …

  CIAO Hans

  PS:
  Gaza dhe E Drejta Ndërkombëtare

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Kush zotëron Tokën e Shenjtë? Mendime mbi konfliktin Palestinë …

  Izrael – Toka e Shenjtë. Për dekada me radhë, situata mes palestinezëve dhe hebrenjve përshkallëzohet gjithnjë e më. Si mund të ndodhë kjo, çfarë janë sfondi historik i konfliktit?

  Der Konflikt im Heiligen Land (PDF)

  Konflikti në Tokën e Shenjtë (PDF)

  Por unë kam bërë përpjekje dhe ka krijuar një skenar të vogël, çfarë është situata në Palestinë shqyrtohen nga një perspektivë historike, diçka.

  Nga përmbajtja:
  Prolog
  Njerëzit e kësaj bote
  kanë një organ krijuar o ju,
  në atë të gjithë dëgjojmë,
  në këto kohë të trazuara.
  Në Këshillin e OKB-së
  ulet për të gjykuar e saj të gjithë
  parimet mbinjerëzore
  ohn’ thjesht të rritur neveri për
  dhe nuk paguajnë njerëzit
  parim i përbashkët i tolerancës
  dhe toleranca.
  zëri yt është i lartë dhe audible,
  ata dëgjojnë edhe më të vogël
  dhe çdo njeri pa frikë
  rregullat e tetë dhe të përfaqësojnë… (fragment)

  Unë. I cili në pronësi Orientin lashtë?

  II. Historia e izraelitëve

  III. Të krishterët dhe myslimanët në Tokën e Shenjtë

  IV. zionizëm

  Në. Mandati i britanikëve

  NE. Krijimi i Izraelit

  VII. Zhvillimet në shtetin e Izraelit

  VIII. epilog

  Në vështrim të shpejtë një bibliotekë të vogël:

  (Leviz bar të bardhë në fund!)

  Nakba - Flucht und Vertreibung der Palästinenser 1948 (PDF)

  Die Nakba - Fluturimi dhe dëbimi i palestinezëve 1948 (PDF)

  Nga epilogun e shkrimit tim:
  Kush zotëron Tokën e Shenjtë?
  Gjatë gjithë historisë kanë populluar shumë popuj!
  Abrahami ishte babai i tre feve:
  judaizëm, Krishterimi dhe Islami.
  Në Ezekieli nga kohë e ca. 600-560 në. Chr.,
  duke rezultuar në Babiloni Shkrimet e Dhiatës së Vjetër të Biblës
  nga mërgimi babilonas dëbuan izraelitët,
  e quajti atë:
  por "tuaj, O male të Izraelit, do të gjelbërojnë përsëri
  dhe fruta të nxjerrim popullin tim të Izrarelit; sepse ajo do të kthehet së shpejti ...
  Do t'ju marr nga kombet,
  Unë do t'ju grumbulloj nga tërë vendet dhe do t'ju çoj përsëri në vendin tuaj…
  Do t'ju çoj në shtëpi në vendin e Izraelit ... "
  Një premtim për diasporën hebraike në mbarë botën,
  Talmudi, si një lidhje me komunitetin.
  Nuk Atdheu por toka e Perëndisë, Izraeli është Judenjtë fetare.
  Judenjtë thoshnin vetë një vepër e.
  Jo më shumë pritur për Mesinë, por shpëtimi kësaj bote
  me lidh feja dhe kombi.
  Por Palestina nuk ka qenë e braktisur.
  Në historinë e Tokës së Shenjtë ishte një popujt vërtetë varrezë.
  Link mes Orientit dhe Oksidentit ajo ishte gjithmonë multikulturor.
  Jezusi ka punuar në Tokën e Shenjtë,
  Jerusalemi ishte vendi i ngjitjes së Muhamedit.
  Ata, gjithashtu, toka është e shenjtë.
  Por ata nuk pretendojnë pronësinë.
  Po - i cili zotëron Toka e Shenjtë?
  na gjitha, që duan të jetojnë atje dhe duhet të,
  është i përshtatshëm për të gjithë!

  Por Izraeli paraqet me politikat e tij në çdo gjë,
  ndërton mure,zonat e mbyllur dhe rrugët,
  dhe është i shqetësuar vetëm për avantazhin e tij.
  Që prej themelimit të Izraelit, politika e tyre nuk ka ndryshuar:
  Ju keni fuqinë ushtarake,
  të vazhdojë politikën e saj zgjidhje papakësuar
  duke krijuar kështu një fakti të kryer.
  Ata bëjnë moralin e tyre në të drejtën ndërkombëtare -
  Dhe nuk do të ndiqet nga komuniteti ndërkombëtar!
  Urrejtja mes popujve të Izraelit do të rritet,
  Fëmijët mbajnë atë nga brezi në brez.
  Apeli im në fund të këtij shkrimit:
  zgjoheni popullin hebre të Izraelit,
  ndërprerjen politikën e vendbanimeve
  dhe të fillojë me një politikë të bashkëjetesës në paqe me fqinjët tuaj.
  "Paqja nuk është mungesë e luftës.
  Paqja është një virtyt, një gjendje e mendjes, një tendencë për të mirësisë, trust, Drejtësia ... "
  ,
  tashmë ka thënë filozofi Spinoza.

  CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Rojë për Gazën …

  Gaza nach der israelischen "Operation Gegossenes Blei"Fundit të shtunën një rojë në përkujtim të luftës së Gazës u mbajt në Braunschweig. Nën moton “Të drejtat e njeriut janë të pandashme!” imagjinare Qendra për Paqe dhe Paqe Aleanca Braunschweig së bashku me gjerman-palestinez Shoqata Braunschweig në operacionin ushtarak izraelit “Cast Lead” Dy vjet më parë. Në fjalimet e ndryshme, gjendja e njerëzve në Gaza u përshkrua.

  Nga një “Lufta pa mëshirë” tha ministri izraelit i Mbrojtjes Ehud Barak. Gjatë kësaj lufte ishin 1.434 Palestinezët vranë dhe më shumë 5.303 i dëmtuar, gjymtuar shumë prej tyre mizorisht. Gjithashtu vënë Izraeli ndaluar ndërkombëtarisht armë të tilla si fosfor- dhe granata Dime. Në mesin e 960 vdekjet e civilëve ishin një e treta e grave dhe fëmijëve (288 Fëmijët dhe të rinjtë dhe 121 Femrat). Vdiq në anën izraelite 13 Njerëz, prej saj 3 Civilët, 84 u plagosën.

  Lufta në Rripin e Gazës një skenë e shkatërrimit u largua nga 4.000 shkatërruar dhe 21.000 shtëpi të dëmtuara, duke përfshirë shkollat ​​dhe spitalet, Shtëpi Prayer, Universitetet, Qeveri- dhe ndërtesa të tjera publike. Infrastruktura është shkatërruar pothuajse plotësisht. Jo haptas dukshme janë njerëz të traumatizuar, sidomos fëmijët. Organizata Botërore e Shëndetësisë (KUSH) Vlerësimet, se në mes të 20.000 dhe 50.000 Njerëzit kanë vuajtur nga sulmet me dëme afat-gjatë.

  Tashmë në prill 2009 konfirmuar një shkelje Komisioni i Pavarur për ekzaminim mjekësor të ligjit ndërkombëtar humanitar dhe të të drejtave të njeriut gjatë luftës në Rripin e Gazës. Komisioni gjeti, se kujdesi mjekësor i të plagosurve është vonuar ose penguar dhe sulmet ndaj civilëve, z.T. gjatë armëpushimit, dhe u zhvillua në ekipet e shpëtimit ndërsa vendoset. Përveç kësaj, dëmi lufta për institucionet shëndetësore do të ketë pasoja afatgjata për kujdesin shëndetësor.

  Komisioni i Pavarur i OKB-së kryesuar nga Richard Goldstone konkluduar në raportin e saj të shtatorit 2009 arriti në përfundimin, që të drejtuar nga dy sulmet me raketa në Izrael dhe sulmet nga ushtria izraelite në Gaza për krimet e luftës dhe shkelje të të drejtave të njeriut. Ofensiva izraelite synon me sa duket nga ajo, për të bërë popullsinë në Rripin e Gazës, si një e tërë dhe të ndëshkuar. Si në UNVollversammlung dhe nga Parlamenti Evropian të raportit Goldstone është miratuar dhe zbatimi i rekomandimeve të bëra.

  Për shkak të janarit 2006 Bllokada ekzistues i Gazës nga Izraeli shkon rindërtimin depresion. Mungesa materiale ndërtimi janë shumë shtëpi, duke përfshirë shkolla ende të dëmtuara dhe nuk kanë dritare. Njerëzit vazhdojnë të jetojnë në strehimore të improvizuara. Furnizimin e popullatës është duke vazhduar sipas OJQ Oxfam kritike. Lehtësimi i importeve në 20. Qershor kanë sjellë ndonjë përmirësim thelbësor në gjendjen e jetesës në Gaza, kështu gjatë 80% e popullsisë varet nga ndihmat e huaja. Mungesa e barnave esenciale dhe pajisje mjekësore dhe ushqim, Ushqim për fëmijë dhe ujit të pijshëm mbetet i pandryshuar. Pengesat në furnizimin me energji janë të zakonshme. Në tetor 2008 Qeveria izraelite ka miratuar një ndalim pothuajse të plotë mbi importet e karburanteve në Rripin e Gazës.

  Izraeli nuk e lejon eksportet e veta nga Gaza, në mënyrë që ekonomia është në copra. Pas zbulimeve të Wikileaks, ekonomia duhet të jetë në Rripin e Gazës “në prag të kolapsit” do të mbahet, pa to “mos shtyjë mbi buzë”. Prandaj nuk do të jetë vetëm duke i dhënë fund bllokadës dhe heqjen e eksportit të ndalojë një zhvillim ekonomik dhe për të përmirësuar situatën për popullsinë në Gaza.

  Ne apel për qeverinë gjermane për të punësuar seriozisht kundër qeverisë izraelite për t'i dhënë fund shkeljes të së drejtës ndërkombëtare dhe të bllokadës çnjerëzore të Gazës dhe për lirinë e lëvizjes së banorëve.

  Dr. Ute Lampe, Paqe Aleanca Braunschweig
  Frieder Schöbel, Qendra Paqe Braunschweig
  Dr.med. S. Tarmassi, Gjermano-palestinez Shoqata Braunschweig

  Në fund të vigjiljen, një tekst nga Erich Fried u lexua, Unë do të doja të regjistruar këtu me:

  Dëgjoj, dëgjoni, Izrael !

  Kur ne u persekutuan,
  Unë kam qenë një prej jush.
  Si mund të qëndrojnë të,
  Nëse ndjekësit e tu do të?

  Ju Mbijetoi
  që ishin mizore për ju.
  Jeton mizori
  në ju tani vazhdoni?

  Malluar juaj ishte,
  të jetë si popujt e tjerë
  që të vrarë.
  Tani ju keni bërë si ata.

  Pendohem! Pendohem!
  Ju dha paratë ose armët
  Nuk do të jetë gjithmonë aty
  Në mënyrë që të ju mbrojnë

  Përmbysur nuk do të jetë e lehtë:
  Urrejtja e të varfërve jetojnë gjatë
  Dhe shumë ju dua
  Çfarë përdoret për herë të pyesni e saj torturuesit tuaj

  Por ju nuk keni rrugë tjetër
  Për të hapur veten në të ardhmen
  Në qoftë se nuk ka një të ardhme
  Do të jetë i përjetshëm urryer

  Pendohem! Pendohem!
  Që ju japin para ose armë
  Duhet ty vetëm si mercenarë
  Edicioni i hershëm

  Kah fundi i shfrytëzimit
  Kundër shpresat e të varfërve
  Kundër popujve
  Vëllezërit e tu duhet të jenë

  (nga cikli i poezive në ditën e Luftës së Gjashtë 1967 - Dëgjo, Izraeli nga Erich Fried 1974)

  CIAO Hans

  PS: Këtu Një raport i detajuar mbi situatën në Gaza nga Mjekëve për të Drejtat e Njeriut – Izrael (anglisht)

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  veprim spontan i Aleancës Paqes Brunswick për të sulmuar anijet e ndihmës në Gaza…

  Kur unë në orët e para të 31. May pa e parë videot e sulmit nga ushtria izraelite në konvojin, ndihma duhet të sjellë në Gaza, Unë kam qenë shumë i tronditur. Në orët në vijim, kam marrë disa email nga Braunschweiger Aleanca për Paqe, e cila quhet në mënyrë spontane për të protestuar kundër kësaj ishte pirate izraelitët. Në tregun e karbonit, kam bërë regjistrimet e mëposhtme:

  Në anije, delegacioni gjerman ishte ndër të tjera me avokat Profesor Norman Paech, Dy deputetë dhe Matthis Jochheim e IPPNW, që përfaqëson mjekët e përgjegjësisë sociale.

  Pas operacionit përgjakshme izraelite detare kundër flotës së ndihmës Rripin e shkrimtarit suedez Henning Mankell kritikuar:

  Ushtarët izraelitë ishin shumë larg nga ujërat e veta për sulm të armatosur në. Kjo ishte në ujërat ndërkombëtare. Pra, është pirateria dhe rrëmbim.

  Duke komentuar ndërhyrjen që bëri të flotiljes që transportonte ndihma për Rripin e Gazës nga ushtarët izraelitë Gregor Gysi, Kryetari i Die Linke:

  Izraeli ka qenë duke u përpjekur për disa kohë në Rripin e Gazës, në të cilën ajo hoqi dorë pushtimin e saj, nënshkruar off. Duke pasur parasysh Izraeli nuk ka të drejtë. Nuk ka normat e vetme juridike ndërkombëtare, mund të mbështetet në mbylljen e tillë Izraelit. Për këtë arsye, ajo ka qenë disa herë dhe dënuar për një shumëllojshmëri të shteteve.
  Disa anije po udhëtonin, për të siguruar ndihma për popullsinë palestineze në Rripin e Gazës. Ushtria izraelite nuk e ka lejuar këtë paligjshme dhe anijet zënë. Pa vlerësuar në detaje mund të, çfarë ka ndodhur gjatë pushtimit, ajo kurrë dhe nuk është e justifikuar dhe për këtë arsye kriminale, që në njërën anë zjarri është i hapur dhe njerëz paqësorë janë vrarë ose plagosur. Në mesin e udhëtarëve janë edhe deputetët Annette Groth dhe Inge Hoger, dy anëtarët e Die Linke dhe ish-anëtar i Partisë së Majtë, 72-vjeçari Norman Paech.
  Pres Presidenti Federal, nga Presidenti i Bundestagut, e Kancelarit Federal dhe Ministrit të Jashtëm Federal, se ata janë menjëherë të qeverisë izraelite për t'i dhënë fund dhunës kundër ekuipazheve të anijeve, për lirimin e menjëhershëm të të gjithë anëtarët e ekuipazhit paqësore, përdorin për formimin e një komisioni ndërkombëtar të hetimit për të sqaruar procesin dhe për fundin e mbylljes të paligjshëm të Rripit të Gazës.

  Unë jam kurioz, si komuniteti ndërkombëtar do të përgjigjet për këtë veprim nga qeveria izraelite…

  PS: Emërimet pagesë Gaza në vendet gjermano-folëse këtu

  CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Palestinë – Vendi pa shpresë ?

  Kohet e fundit (31.05.2010-8.25 Orë): veprimeve ushtarake -Israels ushtarake ka një anije fantastike të ndihmës turke plus një Video
  dëshmitë e Sulmi i Izraelit mbi anijen Marmara (anglisht)

  Frau Dr. Marx beim Vortrag“Palestina është një vrasës kuotë…”, thotë Dr. Marx në një ngjarje me temë të Gazës, “…sepse shikuesit akordim në!”. Ajo ka studiuar në Bon, Heidelberg, Jerusalem dhe Judaizmi Cologne, Studimet islame dhe Historia. Nga 2003 në 2007 ajo ka punuar si korrespondent i radio ARD për Izraelin dhe territoret palestineze në Tel Aviv. Ajo është aktualisht një korrespondent parlamentar për valë radio gjermane dhe e bën nga koha në kohë përfaqësime ARD radio studio në Tel Aviv. Rripi i Gazës, ajo udhëtoi për herë të fundit, pas luftës së Gazës në verë 2009.

  Në prezantimin e saj ajo e përshkroi përshtypjelënëse situatën aktuale në Rripin e Gazës pas luftës 22-ditore "Operacioni Cast Lead" izraelit. Në blogun tim unë kam raportuar më parë: Peace March The Gaza 31 December 2009 ... dhe Shqyrtimi i Gaza Lirisë mars 2010 ... .

  Al Jazeera ishte i vetmi rrjet global lajm me raportet nga brenda Gazës dhe Izraelit gjatë konfliktit. Ja një video “Reflektimet e luftës” (Pjesë 1/4):

  Tania Krämer, një gazetar i Deutsche Welle ka vërejtur, se si njerëzit në Gaza organizojnë jetën e tyre: Jeta në Rripin e Gazës pas luftës…

  Dhe çfarë është një i burgosur në një burg? Ai gërmon një tunel për lirinë. Dhe se mbetet e majta Paläastinensern. Tania Krämer nga Deutsche Welle ka respektuar punëtorët tunelit në punën e tyre të rrezikshme:

  Egjipti tashmë është duke ndërtuar një mur çeliku, për të parandaluar tunele kontrabandë. Por ndërtuesit tuneli kanë gjetur një zgjidhje që, raportuar Dr. Marx.

  Më duket shumë e diskutueshme, se popullsia e Gazës nuk njihet ligjërisht në izolimin e tyre të plotë nga komuniteti botëror. Kur flasim për Gaza, njerëzit të kthehet televizionin e tyre off – një kuotë Killer.

  Aktualisht, operacioni më i madh lehtësim për Rripin e Gazës ka filluar: janë nga Suedia nga 800 Njerëzit thyer në anije (Taz). Së bashku me shtatë anije të tjera, e irlandezëve, Filloni greke dhe portet turke nga, duam që ky Freedom flotilje furnizimit popullin e Gazës me furnizime, ndërsa ndërgjegjësimin e publikut e bllokadës të paligjshëm të Gazës nga Izraeli, ka zgjatur për tre vjet.
  Izraeli dëshiron për të parandaluar këtë karvan në të gjitha rrethanat (Rrëmbimi në det të hapur, pa gazetarë…?). Grupet përfshijnë Rripin Lëvizjen e Lirë (www.freegaza.org). Për pjesën gjermane të përfshijë Mjekët Ndërkombëtare për Parandalimin e Luftës Nukleare (IPPNW), shoqëria gjermano-palestinez dhe Komuniteti palestinez në Gjermani.

  Links: Blog nga anija Rruga Anija (WitnessGaza)

  Pas Paqes March Gaza kështu që nuk ka pasur sukses, uroj, se ky veprim Ndihmë arrin dhe është ndjekur nga afër nga mediat.

  Këtu është një intervistë e Dr. Marx, nga Braunschweiger Zeitung 28. Më shumë 2010 është shtypur: këtu

  PS: Gjithashtu interesante është gazetareske Raportet Blog André Marty, ose radio guerile – Vittorio Arrigoni (italian – përdorur Google Translator!)

  CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Ostermarsch 2010 në Braunschweig…

  Të shtunën e Pashkëve një Ostermarsch u zhvillua përsëri në Braunschweig – në formën e një demonstrim biçikletë dhe një miting. Ajo ishte ende mjaft i ftohtë, por dielli ishte i ndritshëm dhe kjo ishte moti aq i mirë për veprim. Që prej 50 Viteve kjo marshime Pashkëve të zhvillohet, 50 Vite kundër armëve bërthamore dhe të luftës.
  Në Braunschweig Ostermarsch qëndrojë këtë vit nën parullat

  – Shfuqizuar armë bërthamore!
  – Bundeswehr nga Afganistani!
  – Paqe për Palestinë dhe Izrael!
  -Evropa pa Kushtetutës ushtarake dhe NATO-s në një mënyrë të drejtë dhe sociale botërore!

  Unë kisha aparatin tim dhe aparatin tim video me mua dhe mori masa për dokumentacionin. Fjalët fillestare të Frieder Schöbel, Anëtar i Qendra Paqe Braunschweig e.V., Kam gjetur shumë interesante për historinë e marshimet Pashkëve në Braunschweig. Dhe, ai është tashmë një veteran i lëvizjes paqësore.

  Turneu biçikletë e qytetit Braunschweig me postera shumta dhe flamuj të paqes ishte shumë i gjallë dhe të gjallë. Unë do të mitgefahren po, por tani unë isha duke qëndruar prapa aparatin tim videove…

  Në mitingun e fundit, tha Pastor Albrecht Fay për situatën në Afganistan dhe Obama vrull të ri në politikën botërore. Ai dukej kritike Obama. Marion Krüger, Pjesëmarrës në Gaza marsh paqe 2010, raportoi mbi situatën e palestinezëve në Rripin e Gazës. Ajo foli si një nënë e fëmijëve, dhe fjalët e saj më bëri afruar shumë. Së fundi Bernd paraqitur nga "Iniciativa qytetare Waggum" shqetësimet e qytetarëve kundër zgjerimit të aeroportit Brunswick është. Gjithashtu në fjalën e tij u përqëndrua në paqe, asnjë hulumtim ushtarake në Braunschweig…

  Këtu dy video, I regjistruar (Tubim i fundit shkurtuar pak, që nga YouTube vetëm 10 Lejet minuta).

  CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Shqyrtimi i Gaza Lirisë mars 2010…

  Unë një herë ka raportuar deri më tani në mars të vitit 2010. Gaza Paqe në këtë Blog (këtu).

  Dje një takim të aktivistëve të paqes nga Braunschweig tani ndodhi, në të cilën ata raportuar për veprimet e tyre në marshimin e paqes. Me kamera të vogël dixhitale kam shumë fotografi marrë vetëm, kështu mund ta shihni këtu. Na vjen keq për z.T. cilësia e dobët – por për të fotografuar nga një kanavacë në dritën e dhomës nuk është saktësisht Pralle.
  Këtu janë fotografitë në veprimet e tyre – duke përdorur parapagues unë do të shtoj edhe komente mbi fotot…

  Këtu, Deklarata Kajro e marshimit të paqes në Gaza:

 • Deklarata Cairo
 • Ankesa shkon në të gjitha organizatat dhe individët, të ndjehen të kësaj Deklarate kryen, për të lënë për të nënshkruar atë dhe të punojnë me ne për në to një realitet.

  Ende disa lidhje të rëndësishme:

 • Global Movement BDS
 • BDS-info
 • GazaFreedomMarch
 • Poem për Gazës luftë…
  Koment mbi Paqes mars Gazës…

  CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Paqja mars Gaza 31 dhjetor 2009…

  [youtube yIwASYuDGYM nolink]

  Që qershor 2007 Egjipti dhe Izraeli kanë imponuar një bllokadë në Rripin e Gazës. Ky bllokim është e vërtetë për vendin- korsi të tilla të detit.
  Historia e konfliktit mes palestinezëve dhe izraelitëve është i gjatë. Acaruar konflikti kishte, kur 2006 Hamasi e fortë kundër Fatah në Rripin e Gazës në zgjedhje dhe përfundimisht e mori përsipër kontrollin ushtarak.
  Në përgjigje të sulmeve me raketa të Hamasit në territorin izraelit, ushtria izraelite filloi në 27. Dhjetor 2008 në Rripin e Gazës “Operacioni Gegossenes Blei” me një sulm armë ajror. Operacioni ishte i vetëm në 18. Janar 2009 i përfunduar. Gjatë këtij operacioni, infrastruktura izraelit i Gazës u shkatërrua. Gjatë kësaj lufte 22-ditore, më shumë se 1300 Palestinezët dhe 13 Izraelitë të vrarë.
  Në shtator 2009 pyeti gjykatësin Richard Goldstone raporti i tij në Gaza, Asambleja e Përgjithshme e OKB-së më parë: cili thekson, që gjatë luftës, Izraeli mes 28. Dhjetor 2008 dhe 18. Janar 2009 udhëhequr, “shkelje të rënda të të drejtave ndërkombëtare të njeriut dhe të drejtës humanitare” ishin. Ai u kërkoi autoriteteve të Izraelit dhe Rripin e Gazës për të kryer hetimet e krimeve të tilla brenda gjashtë muajve, përndryshe ata do të raportohet në Gjykatën Penale Ndërkombëtare. Teksti gjithashtu dënoi shkallën e bllokadës së Gazës, si “dënim kolektiv” kundër popullsisë civile.
  Si raporton Medico International, “për të thënë 16 ndihma ndërkombëtare- dhe organizatat e të drejtave të njeriut në një raport të ri, se rindërtimi dhe riparimin e dëmeve të luftës në Gaza ende nuk janë të mundshme. Vetëm një fraksion i dëmtimit të shtëpive, Infrastruktura civil, institucionet publike dhe të biznesit ka qenë në gjendje të riparohet… Popullata civile, dhe OKB-së- dhe organizatat e ndihmës është i ndaluar me përjashtim të disa përjashtime importit të lëndëve të tilla si çimento dhe xham…
  Kritikojnë organizata në politikën ndërkombëtare, megjithëse kritikuar në mënyrë të përsëritur bllokadën, por asgjë e korporatave në lidhje me këtë veprim të Izraelit t'i japë fund. Bashkësia ndërkombëtare duhet të marrin përgjegjësitë e tyre dhe të shtyjë në mënyrë efektive për përfundimin e përçarje në fund. Popullsia e Gazës duhet t'i jepet mundësia, madje të ndërtuar shtëpitë e tyre dhe për të zhvilluar mundësi të reja ekonomike.” (këtu të gjithë raportin (PDF))

  Tani le të në 13 dhjetor 2009 pushtet mbi Gaza-Friedensmarsch 2010 mbajtur për heqjen e bllokadës në Gaza.
  Edhe 6 BRAUNSCHWEIGER të marrë pjesë në këtë aksion për paqe:

  Marschieren gegen die Blockade von Gaza...

  Kompania nuk është pa rreziqe! Kështu paralajmëroi Zyra gjermane e Jashtme Federale:“Unë ju dhe udhëtarët shokët tuaj këshilloj me forcë nga pjesëmarrja në marshimin e paqes nga. Autoritetet egjiptiane na kanë thënë, se marshimi paqja definitivisht nuk është e lejuar. Shkelësit mund të pritet me burgim.
  Por Freidensmarschierer nuk duan të jenë të shmangen nga qëllimet e tyre. Në fund të fundit, i cili 1300 Njerëz nga mbi 43 Vendet llogari për marshimin e paqes. Këtu, protesta do të jetë pa dhunë. Nën bllokadën e Gazës gjithnjë vuajnë popullsinë dhe bllokadën nëse do të ishte një shkelje e të drejtës ndërkombëtare.
  Ndryshe nga qeveria gjermane si mbështetje Zvicër, Francë dhe Angli shqetësimet e aktivistëve të paqes.
  Aktivistët e paqes duan të Rafah në kufirin e Egjiptit për të pushtuar Gazën dhe thirrje qeverisë egjiptiane për të, për të hapur kufirin.
  Në tuaj 20 kg e bagazhit gjithashtu kemi dhurata për fëmijët me pjesëmarrësit paläastinensischen : “Ne duam, se ata edhe një herë kanë një arsye për të buzëqeshur…”

  Lajmet e fundit për marshimin e paqes mund të gjenden në Twubs. Nuk duket të gjitha tweets fundit në Gaza…

  Unë uroj kompaninë çdo suksesi (mitgefahren do të preferonin). Ne shpresojmë, se bashkësia ndërkombëtare gjithnjë e merr veprimin përsëri fatin e durimit palestinezëve në Rripin shënim dhe të vënë fjalët në veprim.

  Njoftim për shtyp e delegacionit gjerman dhe zviceran nga Rripin Freedom mars
  Kontakt:
  Dr. Llambë jashtë në Kajro (Asnjë celular gjerman.: +49178-6653929)
  Michael Erikssen në Kajro (Numër celular egjiptian.: +20195546329)
  Elsa Rassbach në Kajro (Numër celular egjiptian.:+20109816078)

  Pjesëmarrësit nga Rripin Freedom mars në Kajro në rrethimin e policisë

  Kairo, 31. Nëntor - Përafërsisht 430 Demonstruesit nga 1.300 Pjesëmarrësit në Gaza Freedom mars ishin rrethuar në sytë e Muzeut Egjiptian në Kajro nga policia e sigurisë. Forcat policore kishte një unazë të shtrënguar tërhequr për pjesëmarrësit dhe për çdo- parandalon dhe prodhimi. Individët u lejuan të shkojnë më shumë se 2 Duke lënë orët e kaldajës, por duhej të linte para premtimin, për të mbajtur një turist nga demonstratës distanca. Kur Einkesslung policia ishin shumë të vrazhdë dhe brutal: Demonstruesit u rrahën përgjakshme, një pjesëmarrës u rrëzuan një dhëmb jashtë. Për të shmangur demonstrata të mëtejshme të pjesëmarrësve në mjedis, kishte kapur përsëritur Polzei në Chases pjesëmarrësit u përpoqën, në mënyrë që të zvarritet atë në kazan.

  Por në mënyrë që të parandalohet demonstratën në momentin e fundit, kishte policinë egjiptian herët këtë mëngjes bllokuan hyrjen në Hotel Lotus, në të cilën shumicën e organizatorëve të Rripin Freedom mars të duhet të katërtat e tyre. Megjithatë, procesi nuk do të mund të ndalet.

  Si autoritetet egjiptiane refuzuar leje për të hyrë në të gjitha TeinehmerInnen ndërkombëtar nga Gaza Freedom marsi në Gaza, delegatët vendosën për të shtuar, demonstratë për t'i dhënë fund rrethimit të Gazës në 31.12.09 durchzufuehren në Kajro. Këto demonstrata në Kajro nuk është miratuar nga autoritetet, kështu që një qasje të veçantë në mesin e delegatëve u pajtuan. Pavënë re dhe në grupe të vogla u takuan të pranishmit brenda sytë e Muzeut Egjiptian, një. Një Puenktlich 10 Clock ishte sinjal për fillimin e marshimit. Duke treguar pankarta dhe parulla dhe këndonin në kor, “Pa pagesë Gaza” marshimi i dy grupeve të vogla ka qenë inititialisiert. Menjëherë u grumbulluan të gjithë pjesëmarrësit në rrugë, tregoi flamuj dhe parulla e tyre dhe votuan në psal me një. Ajo mori vetëm disa minuta për policinë për faqe kazan është rreth 400 Demonstruesit kishin pësuar. Numri më i madh do të mund të rezistojë kazan.

  Gaza Freedom mars do të mbahet sot në paralel në vend të në Gaza dhe Kajro. Edhe pse autoritetet egjiptiane kishin dy ditë para hyrjes së 100 Delegatët e lejuar në Gaza, Megjithatë, kjo ofertë e diskutueshme egjiptian u refuzua gjatë dhe pas një diskutimi mes organizatorëve dhe delegatët. Ndryshe Press Deklarata nga delegacioni gjerman nga 29,12. / 30.12.09 dhe raportet e gazetave janë të bazuara në një deklaratë për shtyp e parakohshme nga ana e organizatorëve.

  Në kazan folësit kanë dhënë deklaratat e tyre të çdo delegacion në Rripin e Freedom mars. Stefan Ziefle, i cili foli për pjesëmarrësit gjermanë, tha: "Në 1989, ne u shpëtoj e Murit të Berlinit në Gjermani. Tani ne luftojmë për, se mur rreth Gazës bie ". Si një zëdhënës për pjesëmarrësit zvicerane tha Mikael Erikssen: “Zvicra ka për të marrë përsipër përgjegjësitë e tyre si shtet depozitues të Konventave të Gjenevës, dënojmë padrejtësinë në Gaza dhe të sigurojë për drejtësi!”

  Kundër 16:45 Clock vendosur demonstruesit në kazan, të lookup protestën në rrugë. Asnjë veprim i mëtejshëm është për t'u pritur për ditën e ardhshme…

  Këtu janë disa fotografi të veprimit: Photo Album “Përzgjedhja Gaza 29 31 12”
  Dhe një raport i kohëve të fundit nga Dr. Helmut Kass, një pjesëmarrës i aksionit:
  E mërkurë, Enjteve: 30.-31.12. Kairo:

  Më e mërkurë zhvillim dramatik:

  Qeveria egjiptiane i kishte thënë një koncesion i dukshëm për nevojat tona, që 100 Njerëzit janë të ngjarë të udhëtojë për në Gaza. Por ajo kishte bërë të tilla Bedingiungen, se ajo do të pasohet thuajse, për të ndarë me lëvizjen e paqes. Komiteti Koordinues dakord vetëm. Si rezultat, ka pasur protesta të dhunshme dhe natën komitet as e tërhoqi vendimin. Në mëngjes, kur delegatët autobusët e përzgjedhura doli jashtë përsëri. Si rezultat, me sa duket shkoi persona krejtësisht arbitrare dhe çuan në Gaza, por kjo ka status zyrtar përfaqësim.

  Duke shkuar përpara, ne i përgatitur marshimin e paqes në Kajro, e cila ishte planifikuar një orë para marshimit në Gaza. Ky marshim u ndalua nga qeveria egjiptiane.

  Prandaj, ishin sot, Enjteve nga turistët e gjithë 10:00 papritmas një demonstrim. Kjo u bë në treg liveliest para Muzeun egjiptian. Ky demonstrim është përgatitur një ditë më parë në trajnim jo dhunes dhe takimet.
  U formuan atje grupe të vogla, të hyjnë në marrëveshje të përbashkëta në tolerancën e rrezikut. Grupi ynë nuk ishte i gatshëm për të marrë rrezikun, Prandaj, ne e mori vetëm disa minuta në demonstratë, ku ne padurim "Fre, Gaza e lirë "brüllten.
  Pastaj afër Polzeitruppen filloi rrethimin.
  Ne ikur në jug, me Friederike dhe Ute ishin trajtuar afërsisht dhe duhet të konsiderohet në kazan. Ata arritën, për pushim pa pagesë, por Ute ishte afër lotëve.

  Ne kemi lëvizur më pranë dhe më shumë në varësi të guximit dhe Zhvillim. Pas rreth tridhjetë minuta, situata ishte e qëndrueshme. Dëgjova, se një nga dy kaldaja ishte bërë dhe ajo kishte qenë e zhvendosur në trotuar. Ne shkuam nga një anë tjetër përsëri në kazan për të, por u valëzim Eiladungen policinë, të jenë të detyruar në kazan, mbajtur në një distancë.. Selia e Komitetit Koordinues, Hotel Lotus, u bllokua nga policia. Përveç kësaj, u mbajt një demonstratë, e cila ishte e bllokuar edhe nga linjat e trasha të policisë. Pastaj Elsa dhe Ute kontrolluan një Internet kafe, përgatisin deklarata për shtyp.
  Pastaj Elsa mësuar e djalit të saj nga kazan, se uji po mbaron. Harald dhe unë ishim beauftrat, për të sjellë njerëzit në ujë kazan. Ne blerë vetëm para kazan 13 1,shishe litër r dhe u përpoqën, me një student i ri, Anna, lumturia jonë. Nuk ishte tani një situatë e qëndrueshme. Nga koha në kohë njerëzit ishin lejuar nga, por ne nuk ishim thjesht. U tha "Jo çanta". Se ne duhet të nxjerrim ujë, llogaritet për asgjë, që nga mungesa e ujit mund të zvogëlojë durimin e protestuesve. Pastaj papritmas erdhi Sayed dhe në fakt ai e bëri atë, që ne u lejuan në. Gjendja në kazan ishte mjaft e mirë, ajo ishte një atmosferë depo.

  I veshur time t-shirt "Rripin e Lirisë mars" më të madhe të kohës dhe bëri gjithashtu me dy shpërndarë shenja Din A3 reklamat diçka për paqe. Vetëm me kalimin në kazan unë nxorrën një triko mbi të nën. Kam pasur gjatë ditëve të fundit një shumë reagime miqësore nga popullsia.

  Arritëm një i ngadalshëm pak pastaj përsëri jashtë, por në fund të fundit,…
  Pas dëgjimit Elsa ende një fjalë, që një protestues vdiq në spital, por unë nuk mendoj edhe. Policia ishte me të vërtetë mjaft brutal në fillim, ajo dukej të kushtojë një dhëmb dhe disa bruises, por në rast të vdekjes, unë nuk bëj.

  Pra, ne jemi tani duke festuar diçka në mesnatë Vitit të Ri dhe nesër ne do të shoh…

  Gjithashtu, unë shpresoj për një kthim të sigurt të Brunswick Friedensmarschierer tonë…
  Dita e pranishme, 5.1.2010, Unë mësoj, që të gjithë aktivistët Brunswick janë të ardhur përsëri në mënyrë të sigurtë në Braunschweig.

  Për të përfunduar me një ese nga Uri Avnery, një Aktivistët e paqes izraelite, për të vlerësuar GazaFreedomMarch2010 nga 2 janar 2010: Wall Hekuri

  CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Kjo faqe punëson Wavatars plugin nga Shamus Rinj.