25 Mengeti saka bilai Chernobyl – Tindakan Demo Konrad 25/04/2011 …

Ing ngarep 25 Taun, Rude Awakening wonten ing Chernobyl. taun iki, kabeh padha obah acara lingkungan sing tetanduran nuklir Fukushima – lan ora ana kang mangerténi, carane bakal mungkasi ana.
Monumen kanggo Chernobyl njupuk mungsuh daya nuklir kesempatan, ing 12 kanggo nduduhake beda panggonan ing Republik.
Bapakmu ing tanduran daya nuklir Biblis lan Grafenrheinfeld saben 15.000 Wong, ing crumbs 17.000, ing Gundremmingen 10.000, ing Grohnde 20.000, ing Brunsbüttel 6.000, Neckarwestheim 8.000, ing Esenshamm 5.200, ing Philippsburg 3.000.
tontonan menyang Camping sampah nuklir ing Braunschweiger Land 11.000, Gronau 10.000, ing Lubmin 2.000. Uga wis luwih 25.000 Wong ing tumindak internasional ing Cattenom lan Fessenheim ing dalan. Total negoro njupuk liwat 120.000 Wong melu ing panggonan tumindak.

Miwiti TCTerms padha akeh titik, saka ngendi iku banjur biasane tindak menyang rallies dening Bicycle. Ngiwa Braunschweig wis mandeg dheweke ing pengadilan Frankfurt. Ana wong kanepson ing energi nuklir ing game mbuwang ana ing “atom”-skip dosis. video cilik ing sisih kiwa nuduhake mandeg kita.

salajengipun 12:15 Iki kita tindak dening Bicycle in convoy ing menyang Konrad rapat umum massa kulawarga. 10.000 pejuang Nuclear mirengke ing cuaca panas pidato. Sing ora duwe wektu ing Paskah ana, teka ing rapat umum, kene wis kesempatan, pidato (mung rada shortened) kanggo ngrungokake. Aku ketemu utamané menarik panganggo wanita ing mburi video iki, kacarita saka panggonan sing ing informasi konkrit lan tumindak…

Kesimpulan: decommission reaktor langsung, mungkasi sampah produksi nuklir lan -Transporte, ngilangi senjata nuklir!

     

Download Video utawa Mp3

CIAO Hans

www.pdf24.org    Kirimi artikel Peringkat PDF   

Wonten ing deportasi lan Rajapati saka Sinti ing Braunschweig …

Ing buku-buku, murid sinau, Kadurjanan linakonan dening Demokrat Nasional marang wong-wong Yahudi. Nanging Sosial Demokrat lan masyarakat padha ing kamp-kamp konsentrasi pati. Nanging sing paling siswa ora sadar, sing Nazi lan karusakan saka Sinti lan Roma (“Gypsy”), Gay lan saksi strove Yehuwah.

Kaweruh menyang pasrahaken ing Sinti lan Roma sing Documentation ing- lan Cultural Center Jerman Sinti lan Roma: kene ing Documentation Center

The National Demokrat dilakokno buron sistematis lan Rajapati Sinti lan Roma. ing Braunschweig 124 jeneng dikenal korban buron Nazi – Men, Lan anak wadon, sing teka ing camp pati Auschwitz-Birkenau utawa panggonan liyane matèni. Ing Braunschweig-Veltenhof ing Sinti padha ghettoized ing jenis camp transit. ing Maret 1943 Padha dijupuk saka ana kanggo stasiun Brunswick lan diboyong menyang camp pati Auschwitz-Birkenau. Mung sawetara slamet.
sing, sing bali, kabeh wis ilang:

Aku tak mati keréta, wonten aku ical, dening Veltenhof… Awit aku wis ora katon Karavan! Lan wis ngendi kafilah kita jumeneng, ana ambruk kanggo bom. Mbayangno kaping sadurunge, Aku njaluk ana lan ndeleng ora ana wong! Ora ana wong.” Elvira R., Braunschweiger Sintizza. (Wong-wong)

Ing Hall City Brunswick ing Monumen kanggo pasrahaken Braunschweiger Sinti iki njupuk Panggonan ing 3. Maret 2011 layanan Monumen cilik dianakaké. Ing loro video ing ngisor iki aku wis direkam pengetan iki:

marang dilalekake!

CIAO Hans

www.pdf24.org    Kirimi artikel Peringkat PDF   

Vigil for Gaza …

Gaza nach der israelischen "Operation Gegossenes Blei"Ana pungkasan vigil Wonten ing perang Gaza iki dianakaké ing Braunschweig. Ing semboyan “Hak manungsa sing bagéan!” maye Pusat Peace lan Peace Alliance Braunschweig bebarengan karo Jerman-Palestina Association Braunschweig kanggo operasi militer Israel “Cast Lead” Setahun kepungkur. Ing macem-macem pidato, kahanan saka wong ing Gaza iki diterangake.

Saka “Perang tanpa welas” ngandika Mentri Pertahanan Israel Ehud Barak. Sajroning perang iki padha 1.434 Palestina matèni lan liyane 5.303 tatu, mutilated akeh wong kuping. Uga sijine Israel internasional begalan senjata kayata phosphorous- lan granat repes. Antawisipun 960 an sipil padha katelu wanita lan bocah-bocah (288 Anak lan wong enom lan 121 Women). Seda ing sisih Israel 13 Wong, kuwi 3 Sipil, 84 padha tatu.

Perang ing Lurung Gaza pemandangan saka karusakan ngiwa dening 4.000 numpes lan 21.000 omahé rusak kalebu sekolah lan rumah sakit, Omahé pandonga, Universities, Government- lan bangunan umum. Fasilitas iki meh rampung gone. Ora ngeblak katon wong-wong trauma, utamané anak. World Health Organization (WHO) prakiraan, sing antarane 20.000 lan 50.000 Wong wis nandhang serangan dening karusakan long-term.

Wis ing April 2009 dikonfirmasi lan Pelanggaran Komisi ujian medical sawijining hukum kamanungsan internasional lan hak asasi manungsa sak perang ing Lurung Gaza. Komisi ketemu, sing care medical tatu iki telat utawa nyegah lan serangan ing sipil, z.T. sak gencatan senjata ing, lan njupuk Panggonan ing tim SAR nalika tugasaken. Kajaba iku, ing karusakan perang kanggo kesehatan fasilitas bakal duwe jalaran long-term care kesehatan.

Komisi PBB Ing sawijining tumuju dening Richard Goldstone rampung ing laporan sawijining September 2009 rampung, sing mbukak metu loro geni roket ing Israel lan serangan dening militer Israel ing Gaza ing perang Kadurjanan lan nglanggar hak manungsa. Nyerang Israel ngarahke ketoke saka iku, kanggo nggawe populasi ing Lurung Gaza minangka wutuh lan ngukum. Loro-lorone ing UNVollversammlung lan dening Parlemen Eropah laporan Goldstone iki diadopsi lan implementasine saka Rekomendasi digawe.

Amarga Januari 2006 mblokade ana Gaza déning Israel nganggo ndandani nandhang sungkowo. Butuh bahan bangunan akeh omah kalebu sekolah isih rusak lan ora duwe windows. Wong terus manggon ing papan ndhelik makeshift. Nyediakke populasi terus miturut NGO Oxfam kritis. Ing easing impor ing 20. Juni wis mimpin kanggo wae asil dandan substansial ing kahanan urip ing Gaza, supaya liwat 80% saka populasi gumantung ing manca sepindah. Lack saka obatan penting lan peralatan medical lan pangan, Baby pangan lan ngombé banyu tetep panggah. Bottlenecks ing sumber energi sing commonplace. Ing Oktober 2008 pamaréntah Israel wis diadopsi lan ban meh lengkap impor bahan bakar menyang Lurung Gaza.

Israel ora ngidini ekspor dhewe saka Gaza, supaya ekonomi ing tatters. Sawise Wikipedia Revelations, ekonomi sing arep ing Lurung Gaza “ing verge kang ambruk” dianakaké, tanpa wong “ora kanggo push liwat pinggiran”. Mulane ana bakal mung dening pungkasan mblokade lan ngangkat saka ekspor ban pembangunan ekonomi lan nambah kahanan kanggo pedunung ing Gaza.

Kita mréntahaké marang pamaréntah Jerman nganti akeh tugas marang pamaréntah Israel kanggo mburi kanggo nglanggar hukum internasional lan mblokade perikemanusiaan Gaza lan kamardikan saka gerakan saka residents.

Dr. Ute Lampe, Tentrem Alliance Brunswick
Frieder Schöbel, Tentrem Pusat Braunschweig
Dr.med. S. Tarmassi, German-Palestina Association Braunschweig

Ing mburi vigil, sing teks kanthi Erich Fried maca, Aku seneng kanggo ngrekam kene karo:

Krungu, krungu, Israel !

Nalika kita padha kuya,
Aku ana salah siji sing.
Aku bisa tetep,
Yen sampéyan bakal?

Sampeyan Slamet
sing padha kejem kanggo sampeyan.
Urip kekejeman
nang atimu saiki uga terus?

Kangen ana,
dadi kaya bangsa-bangsa liya
sing dipatèni sampeyan.
Saiki wis dadi kaya wong-wong mau.

Mratobat! Mratobat!
Maringi dhuwit utawa senjata
Ora bakal tansah ana
Supaya kanggo nglindhungi

Reversing ora bakal gampang:
Gething wong miskin manggon dawa
Lan akeh pengin sampeyan
Apa yen digunakake kanggo takon dheweke panyiksa Panjenengan

Nanging kowé ora cara liyane
Kanggo mbukak dhewe kanggo masa depan
Yen ora duwe mangsa
Bakal langgeng sengit

Mratobat! Mratobat!
Menehi dhuwit utawa senjata
Sing perlu mung minangka liya-liyané
Edition awal

Menyang mburi eksploitasi
Marang ngarep-arep saka wong miskin
Marang bangsa
Sedulur kudu

(saka siklus puisi kanggo Perang Enem Dina 1967 - Krungu, Israel dening Erich Fried 1974)

CIAO Hans

PS: Kene A laporan rinci ing kahanan ing Gaza dening Dokter kanggo Human Rights – Israel (english)

www.pdf24.org    Kirimi artikel Peringkat PDF   

Wonten ing bombing atom Hiroshima / Nagasaki…

sanajan sawise 65 Taun, ana perlu jam, kanggo acara Agustus sasi taun 1945 elinga. Bom-bom atom ing kutha Hiroshima lan Nagasaki diganti donya dhasar. Manungsa wis nampa, nggunakake daya sun kang tujuane dhewe – lan zerstörerichsten ing gaya. wiwit 6. Agustus 1945 macet abot liwat manungsa.

Nanging learning saka kasangsaran saka daya Mrudula energi atom, wis luwih lan luwih negara dibangun ing kekuatan iki. Arsenals karusakan digawe, karo pitakonan deterrence. Nanging mangsa mung mbukak kita, yen kita ngadeg kanggo donya nuklir-free lan kanggo entuk adil karo kabeh Search kekuatan kita. kesempatan ana, kita mung kudu njupuk… (Conto: Tindakan - "kita mangsa - free senjata nuklir")

Nalika aku nyawang maneh ing Wikipedia acara Nachlas, Aku ngeweruhi sawetara garis:

Achtuhrfünfzehn disabetake jam
Minangka Tibbets iki shedding free
Lan Hiroshima dirusak kanthi
tukang ngebom kang Enola Gay ana.

Panjenenganipun nimbali wong ibu
Lan bom “Little Boy”
ngandika, kang bakal dadi apik,
Lan banjur dicemplungaké tanpa wedi.

Sawise flash, ing Sturmeswelle
Fire yuta drajat
Shadow tetep mung ing lokasi Wall
Lan atomically uga wiji.

Akeh ibu ngisor – tatu
Sesambat Babaran burned
Sing kulit iki nggandhol ing shreds
lan pati – kang teka lincah.

getih – Iku oozed saka saben nglewati
ora ana imun saka
Urip minangka cepet ilang iku
Pitulung ora ana maneh gelem.

Pènget ana kita kabeh kasangsaran iki
Humanity ana mung atom ohn
Mungkasi bom – sijine pungkasan
bom free – iki ganjaran!

PS: crita A bocah cilik kang ing testing nuklir bisa ditemokaké kene – Gaia – planet kelompok jamur

CIAO Hans

www.pdf24.org    Kirimi artikel Peringkat PDF   

Memori saka Korban gunung buta sosial National…

Ing mengeti saka Rajapati korban gunung buta dhewe Brunswick ngelingi fates sing. On trip khusus padha wreaths ing Monumen Henry Jasper, setor ing makam ing urn kuburan Kota Brunswick lan ing relief pantóg ing Rieseberg.

apa ana 1933 rampung ing teror Hidayat Nur Wahid Nazi?

ana, ing 29. Juni 1933, tindak Braunschweig ing plainclothes SA- lan wong SS politik marang mungsuh antarane buruh lokal sakdurunge. Alesan kanggo iki kasedhiya nggoleki wong, ing brosur bubar ilegal mbagekke. Sak iki tumindak ing tetanggan digunakake-kelas Braunschweig Eichtal ketemu ing persimpangan saka Oak lembah dalan, Gartenkamp, Spinner dalan loro pasukan SS sukses, bebarengan dianggep piyambak nggolèki lan kabuka geni ing saben liyane. Anggota saka dheweke karo SS Gerhard iki kenek fatally.

Diselidiki resmi diluncuraké nanging banjur ora, kabeh efforts kanggo nglakoni, padha aktif nyegah. Nanging, pangareping polisi lan obergruppenführer Jeckeln lan Brunswick Perdana Menteri lan Menteri Interior Klagges mutusaké marang pangadilan luwih, gara-gara kasunyatan masyarakat lan kanggo nutupi kahanan bener saka pati lan cannibalize minangka tumindak kanggo gol saka Nazi.

Dadi padha atusan wong, ing "songko biasanipun" saka Nazi, dipenjara lan digawa menyang sadurunge dikuwasani dening SA lan "ditahan protèktif" -Gefängnis misused bangunan AOK ing dalan Fallersleber, ngendi z. T. padha milaur dipilara kanggo sawetara dina, kanggo extort informasi lan sera. Tawanan padha ing 4. Juli dening lori kanggo Pappelhof ing Rieseberg, minangka. 30 km east of Brunswick, diangkut. Liwat sawetara jam, korban manungsa SS padha dilecehke mau. marang 23 Akhire pm ana mobil penumpang ndamel menyang yard, counter gas papat lima wong, sing dijupuk ing tawanan ing wektu cedhak. A sawetara dina mengko padha badan kakubur ing kuburan ing kubur ditandhani Rieseberger. (See Wikipedia)

Kene loro video cendhak acara pengetan:


Download Video utawa Mp3


Download Video utawa Mp3

Marang izliyorsunuz!

PS: Braunschweig ing swastika ing kene

CIAO Hans

www.pdf24.org    Kirimi artikel Peringkat PDF   

pitfalls – marang dilalekake…

Ein Mensch ist erst vergessen, wenn sein Name vergessen ist.” …

und damit dies nicht geschieht, startete der Kölner Künstler Gunter Demnig 1995 sein ProjektSTOLPERSTEINE”. Bundesweit und auch in den angrenzenden Ländern sollte der Opfer der nationalsozialistischen Gewaltherrschaft gedacht werden.

Gestern besuchte ich eine Veranstaltung des Fördervereins für Braunschweig. Ing 9. Maret 2006 wurden im Rahmen einer öffentlichen Gedenkfeier die ersten Stolpersteine verlegt. Mittlerweile erinnern 135 Stolpersteine an das Schicksal der Braunschweiger Juden. Vor der Zeit des Nationalsozialismus lebten 1.200 Juden in unserer Stadt, 1938 waren es 638 und im Mai 1945 nur noch sehr einige wenige. Die bewegte Geschichte der Juden in Braunschweig begann im Jahre 1282. Wikipedia gibt eine gute Zusammenfassung ihrer Geschichte.

Im Roten Saal des Schlosses berichteten Schüler der 10.Klassen der John-F.-Kennedy-Realschule und der Nibelungen-Realschule in ihren Präsentationen über die Schicksale der Familien Spanjer-Herford und Meyer. Anschaulich wurden die stets zunehmenden Einschränkungen der Juden in Braunschweig vorgetragen, die schließlich die Familen zur Auswanderung zwangen. Die Schüler hatten sich im Rahmen eines Projektes mit diesen Familien beschäftigt undsoweit zugänglichFakten zusammengetragen. Es gelang ihnen auch, Briefkontakt mit einem der letzten Angehörigen der Familie Meyer zu bekommen. Er schrieb bewegende Worte (sogar ein Gedicht). Die Stolpersteine für die Familien sollen an ihrem letzten frei gewählten Wohnort in einigen Monaten verlegt werden. Zu diesem Festakt haben sich auch Familienangehörige aus den USA angemeldet.

Ich finde es sehr wichtig, bei jungen Schülerinnen und Schülern die Erinnerung an das Leid der Braunschweiger Juden wach zu halten. Nur wenn sie sich z.B. im Rahmen eines Projektes mit diesen Geschehnissen auseinandersetzen, begreifen sie, wie wertvoll unsere demokratischen Werte sind.

Mittlerweile sind in 97 deutschen Städten über 6.000 Stolpersteine verlegt worden.

NEU-TV: Upcoming TV-Feature: Person: “Gunther Demnig saka CNHBorner ing Vimeo.

Tindakan “Stolpersteine für Braunschweig wird unterstützt von der Deutsch-Israelischen Gesellschaft, Evangelischen Erwachsenenbildung Braunschweig, Evangelische Probstei Braunschweig, Friedenszentrum Braunschweig e.V., Gesellschaft für Christlich-Jüdische Zusammenarbeit Niedersachsen-Ost e.V. und der Jüdischen Gemeinde Braunschweig.

CIAO Hans

PS(Hinweis eines Lesers): Der gewerkschaftlichen, sozialistischen, sozialdemokratischen oder gar noch der kommunistischen Opfer wollte man ursprünglich in Braunschweig absichtlich NICHT in dieser Form gedenken. Es gibt daher bisher auch nur eine Ausnahme!

www.pdf24.org    Kirimi artikel Peringkat PDF   

Marang izliyorsunuz – Holocaust Remembrance…

Ing 27 Januari wis declared a Dina Remembrance saka Holocaust. Iku 65. Ngrayakake mbébasaken Auschwitz-Birkenau ing 27. Januari 1945. Kewajiban iki dianakaké dening Tentara Abang. Mung sawetara dina sadurunge camp iki nilar dening SS Jerman. Ing wektu, utawa bisa slamet pungkasan saka Madness Nazi dibebaske.

Ing Braunschweig, ing Monumen kanggo wong Korban Socialism Nasional ing Schillstraße. Ing wusana, wreaths commemorative padha glethakaken mudhun lan eling korban. Ing akeh kutha-kutha liyane padha ing wektu sing padha tinimbang mbikak wreaths.

Ing donya kamp konsentrasi Auschwitz-Birkenau padha watara sak jaman Nazi 1,1 Mayuta-yuta dipatèni wong, kalebu babagan yuta wong Yahudi. Slamet saka Holocaust sing dadi kurang, mangkono sumber informasi lan pengalaman dries alon. Iku luwih penting, kanggo ngirim acara wektu lan generasi enom dina.

Marang izliyorsunuz!

The History of Brunswick ing Nazi, aku dijupuk video sethitik:


Download Video utawa Mp3

Kanggo informasi luwih lengkap, bukaken ing homepage sandi Wisata kutha liyane lan Memori jaringan.

PS:

  • Yahudi Museum Berlin
  • Holocaust Memorial Center in Germany
  • Amerika Serikat Holocaust Memorial Museum
  • CIAO Hans

    www.pdf24.org    Kirimi artikel Peringkat PDF   

    Wonten pelamar Dr. Zdravko Nikolov Dimitrov…

    Ing 21.12.1999 dhokter saka Bulgaria fisikawan Dr.Zdravko Nikolov Dimitrov iki dipun bibaraken ing “Rasengrab” disarèkaké ing Brunswick kuburan utama.

    Apa wis kedaden sadurunge lan apa iku worth, sawise kang 10 kanggo mèngeti taun?

    Ing 11. Desember 1999 ngirim dhokter saka Bulgaria fisikawan Dr. polisi Zdravko Nikolov Dimitrov saka pasukan tugas khusus (SEC) kanggo tahanan. Panjenenganipun iki dijupuk dening pejabat SEC. Panjenengané tilar donya minangka asil ciloko abot 21.12.1999.

    Ing wusana, wreaths padha glethakaken ing kuburan ing kuburan utama lan ana rapat umum njaba markas polisi ing panggonan Münzstraße.

    Carane bisa padha mati tragis?

    A Grant kanggo spesialisasi ngelmu saka TU Braunschweig njupuk ing Oktober 1993 Dr. Zdravko Nikolov Dimitrov nach Deutschland. Iki mlayu ing Maret 1995 saka. kanggo Dr.. Zdravko Nikolov Dimitrov ing Bulgaria wis tortured dening "diganti" minangka avowed sosialis kaping pirang-pirang dening Doctors lan perwira polisi, wanted kanggo pindhah ana, understandably, ora bali. Nanging awit iku ora kasil wong, berusaha minangka ilmuwan saka Jerman, piyambakipun kapeksa, kanggo aplikasi kanggo asylum kene.

    A wektu cendhak mengko ana aplikasi kanthi wong ing perusahaan. Rollei kasil, kono saka September 1995 makarya dadi desainer optik.
    ing mangsa panas 1997 aplikasi asylum ditolak dening Pengadilan administratif Braunschweig lan ing Juli 1998 ana Dr. Zdravko Nikolov Dimitrov revoked ijin karya, ingkang mandap dipeksa Employment karo Rollei.

    Nanging, sawetara sasi mengko, Mentri saking Partai Buruh rampung, sing kanggo pengawetan saka papan maneh ana "ana kapentingan umum tartamtu" lan ana sing kewajiban diwenehake. Banjur tak Dr. Zdravko Nikolov Dimitrov saka Brunswick manca panguwasa toleration, kanggo golek proyek liyane kanggo wong karo "kapentingan umum khusus". Iki waé ngirim ing Januari 1999 banjur teka. Dr. Zdravko Nikolov Dimitrov kudu njaluk kontrak Employment anyar minangka perancang optik. Ing ngira kang, iku banjur ora materialize, amarga panguwasa Brunswick manca ragu, kanggo mènèhi ijin karya nalika uga, nganti tanggal miwiti wis kliwat dawa lan karya iki ilang.

    Ing huruf mbukak kanggo banjur interior mentri Lower Saxony Bartling saka 2.11.1999 diterangake Dr. Zdravko Nikolov Dimitrov seine Kahanan folgendermaßen: "Saiki aku kudu manggon mati cadangan lan pokrol finance tambahan, mung supaya polisi sing ora ngadeg ing ngarepe lawang. Ing kontras, panguwasa departure dhateng kula ing departure kasedhiya saka September 99 gabungan minangka parasit, punika "mbusak" saka Territory Federal kanggo (penawaran), amarga aku ora bisa Care kamlaratan sandi. Cara iki ngelingake kula painfully kanggo metode saka 30s."

    Senajan Braunschweig kantor imigrasi iki dikenal, sing wis dikonfirmasi ing Center for Korban Wayang ing Berlin ing dikarepake, sing Dr. Zdravko Nikolov Dimitrov ora bisa diboyong namung kanggo alasan kesehatan lan senadyan Duwe wis weruh resiko lampus dhuwur kang, punika dipungagas dening banjur kepala Brunswick manca panguwasa deportasi. Cynically wis Dr iki. ditampilake Zdravko Nikolov Dimitrov minangka untrustworthy.

    Lan pungkasanipun teka ngandika SEC-nggunakake, endi Dr. Zdravko Nikolov Dimitrov dianakaké saka lampus karo piso, dening kang dijupuk dening pejabat SWAT.

    A nasib banget tragis, kang nduduhake soko saka plight saka wong golek asylum ing Jerman. Ing kahanan kang ora ngepenakke sing padha teka kanggo Jerman, aplikasi kanggo asylum (endi wong kadhangkala kuesioner Jerman diajukake) lan sing disambungake menyang kabebasan. Malah yen padha – ing kasus iki, – nampa toleration malah prospek Employment punika, supaya, panguwasa bola-bali hurdles ing cara, kang pungkasanipun mimpin kanggo deportasi lan, minangka ing ngono, malah pati.

    Tembung heartfelt saka kanca saka Dimitrov, sing diiringi wong ing dina pungkasan saka uripé, wis digawe kula banget dipindhah lan kena pengaruh…

    CIAO Hans

    www.pdf24.org    Kirimi artikel Peringkat PDF   

    Situs iki ngandhut ing Wavatars plugin dening Shamus Young.