25 Vjet pas Çernobilit – Veprimi Demo Konrad 25/04/2011 …

Para 25 Vjet, meltdown ka ndodhur në Çernobil. Këtë vit, të gjithë ishin duke lëvizur ngjarjet që rrethojnë bimët bërthamore në Fukushima – dhe askush nuk e di, se si do të përfundojë atje.
Memoriali për të Çernobilit mori kundërshtarët e energjisë bërthamore një mundësi, në 12 për të treguar vende të ndryshme në Republikën.
protestuan në centralin bërthamor Biblis dhe Grafenrheinfeld çdo 15.000 Njerëz, në crumbs 17.000, në Gundremmingen 10.000, në Grohnde 20.000, në Brunsbüttel 6.000, Neckarwestheim 8.000, në Esenshamm 5.200, në Philippsburg 3.000.
demonstruar në vendet e mbeturinave bërthamore në Tokën Braunschweiger 11.000, Gronau 10.000, në Lubmin 2.000. Gjithashtu kishte edhe më tej 25.000 Njerëzit në veprimet ndërkombëtare në Cattenom dhe Fessenheim në rrugë. Total mbarëkombëtare mori përsipër 120.000 Njerëzit marrin pjesë në vendet e veprimit.

pikat filluar ishin shumë ndalesa, nga ku pastaj zakonisht shkoi në tubimet me biçikletë. E majta Braunschweig kishte të ndaluar atë në gjykatën e Frankfurtit. Ka gjithë pakënaqësinë e tij mbi energjinë bërthamore në një lojë hedhur ishte në “atom”-skip doza. Video të vogla në të majtë tregon ndalesë tonë.

më pas nga 12:15 JAM ne shkuam me biçikletë në kolonë për në tubim masiv familjes Konrad. 10.000 Aktivistët bërthamore dëgjuar në mot me diell fjalimet. Të cilët nuk kanë kohë për të hënën e Pashkëve, për të ardhur në miting, këtu ka mundësi, fjalimet (vetëm shkurtuar pak) për të dëgjuar. Kam gjetur veçanërisht interesante kontributet e grave në fund të kësaj videoje, raportuar nga vendet e tyre në informacion dhe veprime konkrete…

Përfundim: mbylljen e reaktorëve menjëherë, ndaluar prodhimin bërthamore mbeturinave dhe -Transporte, Shfuqizuar armë bërthamore!

     

Shkarko Video ose MP3

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Duke përkujtuar dëbimin dhe vrasjen e sintive në Braunschweig …

Në tekstet, nxënësit mësojnë, Demokratët kombëtare kanë kryer krime kundër hebrenjve. Megjithatë, demokratët Sociale dhe komunistët ishin në kampet e përqendrimit deri në vdekje. Por shumica e studentëve nuk është qëllimisht, që nazistët dhe shkatërrimit të Sinti dhe romë (“Cigan”), homoseksualët dhe Dëshmitarët e Jehovait kërkuar.

Një depërtim në fatin e sintive dhe romëve janë Documentation- dhe Qendra Kulturore e gjermane Sinti dhe romë: këtu një qendër dokumentacioni

Demokratët kombëtare të drejtuar persekutimin sistematik dhe vrasjen e Sinti dhe romë. A janë në Brunswick 124 Emra të njohur të viktimave të persekutimit nazist – Men, Gratë dhe fëmijët, i cili erdhi në kampin e shfarosjes Auschwitz-Birkenau apo vende të tjera të vrarë. Në Braunschweig-Veltenhof Sinti u ghettoized në një lloj depoje kolektive. Në mars 1943 ata janë marrë nga atje në stacionin e trenit Brunswick dhe deportuar në kampin e shfarosjes Auschwitz-Birkenau. Vetëm disa mbijetuan.
Ato, i cili u kthye, kishte humbur çdo gjë:

Pastaj kam marrë jashtë trenit dhe jam i shkuar, pas Veltenhof… Që unë nuk kam parë një karvan! Dhe ku ka karavan ynë qëndronte, pasi ju keni rënë tashmë një bombë. Imagjinoni herë më parë, Unë shkoj atje dhe të shohim nuk ka njerëz të! Askush nuk ishte aty.” Elvira R., BRAUNSCHWEIGER Sintizza. (Ato)

Në Brunswick Town Hall në kujtim fatin e këtyre BRAUNSCHWEIGER sintive u mbajt më 3. Mars 2011 një shërbim i vogël përkujtimor mbajtur. Në dy videot e mëposhtme e kam regjistruar këtë përkujtimin:

KUNDËR harruar!

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Rojë për Gazën …

Gaza nach der israelischen "Operation Gegossenes Blei"Fundit të shtunën një rojë në përkujtim të luftës së Gazës u mbajt në Braunschweig. Nën moton “Të drejtat e njeriut janë të pandashme!” imagjinare Qendra për Paqe dhe Paqe Aleanca Braunschweig së bashku me gjerman-palestinez Shoqata Braunschweig në operacionin ushtarak izraelit “Cast Lead” Dy vjet më parë. Në fjalimet e ndryshme, gjendja e njerëzve në Gaza u përshkrua.

Nga një “Lufta pa mëshirë” tha ministri izraelit i Mbrojtjes Ehud Barak. Gjatë kësaj lufte ishin 1.434 Palestinezët vranë dhe më shumë 5.303 i dëmtuar, gjymtuar shumë prej tyre mizorisht. Gjithashtu vënë Izraeli ndaluar ndërkombëtarisht armë të tilla si fosfor- dhe granata Dime. Në mesin e 960 vdekjet e civilëve ishin një e treta e grave dhe fëmijëve (288 Fëmijët dhe të rinjtë dhe 121 Femrat). Vdiq në anën izraelite 13 Njerëz, prej saj 3 Civilët, 84 u plagosën.

Lufta në Rripin e Gazës një skenë e shkatërrimit u largua nga 4.000 shkatërruar dhe 21.000 shtëpi të dëmtuara, duke përfshirë shkollat ​​dhe spitalet, Shtëpi Prayer, Universitetet, Qeveri- dhe ndërtesa të tjera publike. Infrastruktura është shkatërruar pothuajse plotësisht. Jo haptas dukshme janë njerëz të traumatizuar, sidomos fëmijët. Organizata Botërore e Shëndetësisë (KUSH) Vlerësimet, se në mes të 20.000 dhe 50.000 Njerëzit kanë vuajtur nga sulmet me dëme afat-gjatë.

Tashmë në prill 2009 konfirmuar një shkelje Komisioni i Pavarur për ekzaminim mjekësor të ligjit ndërkombëtar humanitar dhe të të drejtave të njeriut gjatë luftës në Rripin e Gazës. Komisioni gjeti, se kujdesi mjekësor i të plagosurve është vonuar ose penguar dhe sulmet ndaj civilëve, z.T. gjatë armëpushimit, dhe u zhvillua në ekipet e shpëtimit ndërsa vendoset. Përveç kësaj, dëmi lufta për institucionet shëndetësore do të ketë pasoja afatgjata për kujdesin shëndetësor.

Komisioni i Pavarur i OKB-së kryesuar nga Richard Goldstone konkluduar në raportin e saj të shtatorit 2009 arriti në përfundimin, që të drejtuar nga dy sulmet me raketa në Izrael dhe sulmet nga ushtria izraelite në Gaza për krimet e luftës dhe shkelje të të drejtave të njeriut. Ofensiva izraelite synon me sa duket nga ajo, për të bërë popullsinë në Rripin e Gazës, si një e tërë dhe të ndëshkuar. Si në UNVollversammlung dhe nga Parlamenti Evropian të raportit Goldstone është miratuar dhe zbatimi i rekomandimeve të bëra.

Për shkak të janarit 2006 Bllokada ekzistues i Gazës nga Izraeli shkon rindërtimin depresion. Mungesa materiale ndërtimi janë shumë shtëpi, duke përfshirë shkolla ende të dëmtuara dhe nuk kanë dritare. Njerëzit vazhdojnë të jetojnë në strehimore të improvizuara. Furnizimin e popullatës është duke vazhduar sipas OJQ Oxfam kritike. Lehtësimi i importeve në 20. Qershor kanë sjellë ndonjë përmirësim thelbësor në gjendjen e jetesës në Gaza, kështu gjatë 80% e popullsisë varet nga ndihmat e huaja. Mungesa e barnave esenciale dhe pajisje mjekësore dhe ushqim, Ushqim për fëmijë dhe ujit të pijshëm mbetet i pandryshuar. Pengesat në furnizimin me energji janë të zakonshme. Në tetor 2008 Qeveria izraelite ka miratuar një ndalim pothuajse të plotë mbi importet e karburanteve në Rripin e Gazës.

Izraeli nuk e lejon eksportet e veta nga Gaza, në mënyrë që ekonomia është në copra. Pas zbulimeve të Wikileaks, ekonomia duhet të jetë në Rripin e Gazës “në prag të kolapsit” do të mbahet, pa to “mos shtyjë mbi buzë”. Prandaj nuk do të jetë vetëm duke i dhënë fund bllokadës dhe heqjen e eksportit të ndalojë një zhvillim ekonomik dhe për të përmirësuar situatën për popullsinë në Gaza.

Ne apel për qeverinë gjermane për të punësuar seriozisht kundër qeverisë izraelite për t'i dhënë fund shkeljes të së drejtës ndërkombëtare dhe të bllokadës çnjerëzore të Gazës dhe për lirinë e lëvizjes së banorëve.

Dr. Ute Lampe, Paqe Aleanca Braunschweig
Frieder Schöbel, Qendra Paqe Braunschweig
Dr.med. S. Tarmassi, Gjermano-palestinez Shoqata Braunschweig

Në fund të vigjiljen, një tekst nga Erich Fried u lexua, Unë do të doja të regjistruar këtu me:

Dëgjoj, dëgjoni, Izrael !

Kur ne u persekutuan,
Unë kam qenë një prej jush.
Si mund të qëndrojnë të,
Nëse ndjekësit e tu do të?

Ju Mbijetoi
që ishin mizore për ju.
Jeton mizori
në ju tani vazhdoni?

Malluar juaj ishte,
të jetë si popujt e tjerë
që të vrarë.
Tani ju keni bërë si ata.

Pendohem! Pendohem!
Ju dha paratë ose armët
Nuk do të jetë gjithmonë aty
Në mënyrë që të ju mbrojnë

Përmbysur nuk do të jetë e lehtë:
Urrejtja e të varfërve jetojnë gjatë
Dhe shumë ju dua
Çfarë përdoret për herë të pyesni e saj torturuesit tuaj

Por ju nuk keni rrugë tjetër
Për të hapur veten në të ardhmen
Në qoftë se nuk ka një të ardhme
Do të jetë i përjetshëm urryer

Pendohem! Pendohem!
Që ju japin para ose armë
Duhet ty vetëm si mercenarë
Edicioni i hershëm

Kah fundi i shfrytëzimit
Kundër shpresat e të varfërve
Kundër popujve
Vëllezërit e tu duhet të jenë

(nga cikli i poezive në ditën e Luftës së Gjashtë 1967 - Dëgjo, Izraeli nga Erich Fried 1974)

CIAO Hans

PS: Këtu Një raport i detajuar mbi situatën në Gaza nga Mjekëve për të Drejtat e Njeriut – Izrael (anglisht)

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Duke përkujtuar bombardimin atomik në Hiroshima / Nagasaki…

edhe pas 65 Vite, ekziston një nevojë për orë, për ngjarjet e muajit gusht të vitit 1945 për të kujtuar. Bombat atomike në Hiroshima dhe Nagasaki ndryshoi botën rrënjësisht. Njerëzimi ka provuar, përdorin fuqinë e diellit për qëllimet e tyre – dhe zerstörerichsten në stilin. pasi 6. Gusht 1945 varet rëndë mbi njerëzimin.

Por në vend të të mësuarit nga vuajtjet e pushtetit të pamposhtur të energjisë atomike, kanë gjithnjë e më shumë shtete ndërtuar mbi këtë forcë. u krijuan arsenalet e shkatërrimit, me argumentin e parandalimit. Por e ardhmja është e hapur vetëm ynë, nëse ne qëndrojmë për një botë pa armë bërthamore dhe për të arritur këtë objektiv me të gjithë forcën tonë Kërko. mundësitë atje, ne vetëm duhet të marrë… (shembull: Veprimi - "e ardhmja jonë - pa armë bërthamore")

Kur kam shikuar përsëri në Wikipedia ngjarjet Nachlas, Kam vënë re disa rreshta:

Achtuhrfünfzehn goditi orë
Si Tibbets u derdhje të lirë
Dhe Hiroshima u shkatërrua plotësisht
bombardues tij Enola Gay ishte.

Ai e quajti atë nga nëna e tij
Dhe bomba “Djale i vogel”
ai tha se, ai do të jetë një e mirë,
Dhe ai e hodhi atë pa frikë.

Pas flash, të Sturmeswelle
Zjarri i miliona gradë
Shadow mbetur vetëm në Wall vendin
Dhe atomically ishte edhe fara.

Shumë nëna poshtë – të plagosurit
Thirri Lindja e fëmijës djegur
lëkura e tyre ishte varur në shreds
dhe vdekja – ai erdhi me shpejtësi.

gjaku – Ajo oozed nga çdo pore
Askush nuk ishte i imunizuar nga
Jeta sa më shpejt humbur atë
Ndihmë nuk ishte i gatshëm.

Reminder na ishte e gjitha kjo mjerim
Njerëzimi nuk ishte vetëm atom ohn
Stop bombë – t'i dhënë fund
Bomb pa pagesë – ky ishte shpërblimi!

PS: histori për fëmijë vegjël në testimin bërthamor mund të gjenden këtu – GAIA – kërpudhave Planet

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Kujtimi i viktimave gjigante malore të nacional-socializmit…

Në përvjetorin e vrasjes së viktimave të malit gjigand vetë Brunswick kujton fatin e tyre. Në një udhëtim të veçantë kishte kurora në memorialin e Henry Jasper, dha dorëheqjen për varre në varrezat urnë të Braunschweig dhe në lehtësim përkujtimore në Rieseberg.

Pati luftë 1933 ndodhi nën terrorin e diktaturës naziste?

Të enjten, dem 29. Qershor 1933, shkoi në Braunschweig në rroba civile SA- dhe SS burrat kundër kundërshtarëve politikë në mesin e fuqisë punëtore lokale para. Arsyeja për këtë është siguruar duke kërkuar për njerëzit, fletëpalosje fundit paligjshme janë shpërndarë. Gjatë këtij aksioni në Braunschweig lagje të klasës punëtore Eichtal u takuan në Talstrasse kalibrimit kryqëzimin, Gartenkamp, Spinner Rruga njëpasnjëshme dy trupa SS, reciprokisht konsideruar veten të kontrolluar dhe hapën zjarr mbi njëri-tjetrin. Anëtarët e bashkatdhetarëve SS Gerhard ishte duke vdekje.

Një hetim zyrtar ka filluar, por më pas nuk, të gjitha përpjekjet për ta bërë këtë, u shtypën në mënyrë aktive. Në vend të kësaj, Shefi i Policisë Kombëtare dhe obergruppenführer Jeckeln dhe kryeministri Brunswick dhe Ministri i Brendshëm Klagges vendosi kundër gjykimit të tyre më të mirë, akti ngarkohet komunistët dhe për të mbuluar të rrethanave aktuale që rrethon vdekjen dhe cannibalize si aktin e qëllimeve të nazistëve.

Pra, ishin disa qindra njerëz, e "dyshuarit e zakonshme" të nazistëve, arrestuar dhe sjellë në të zënë më parë nga SA dhe "kujdestari mbrojtëse" -Gefängnis keqpërdorur ndërtesë AOK në rrugë Fallersleber, ku z. T. u torturuan për disa ditë, për të rrëmbyer informacione dhe pranime. Të burgosurit ishin në 4. Korrik nga kamioni në Pappelhof në Rieseberg, ca. 30 km në lindje të Braunschweig, transportuar. Gjatë disa orë, viktimë e burrave SS u abuzuar ashpër. Kundër 23 PM ishte më në fund një makinë të pasagjerëve çuan në oborr, katër deri në pesë persona rezultatet në kohë, i cili qëlloi të burgosurit në kohën më të shkurtër. Disa ditë më vonë, trupat ishin varrosur në varrezat e varret që nuk shihen Rieseberger. (Për detaje, shih Wikipedia)

Këtu janë dy video të shkurtër të ngjarjes përkujtimor:


Shkarko Video ose MP3


Shkarko Video ose MP3

Mos harrojmë!

PS: Braunschweig nën svastika këtu

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Stolpersteine – kundër harruar…

“Një person është harruar vetëm, nëse emri i tij është harruar.” …

…dhe kështu që kjo nuk do të ndodhë, nisur artist Cologne Gunter Demnig 1995 projekti i tij “STOLPERSTEINE”. Mbarëkombëtar dhe në vendet fqinje të viktimave të tiranisë naziste duhet të mendohet.

Dje kam marrë pjesë në një takim të Shoqërisë për Braunschweig. Në 9. Mars 2006 blloqet e parë shkaqet e mëkatit u vendosën në një shërbim publik përkujtimor. Ndërkohë mend 135 Pengesat për fatin e hebrenjve Brunswick. jetoi para kohës së socializmit Kombëtare 1.200 Judenjtë në qytetin tonë, 1938 qenë atje 638 dhe në maj 1945 vetëm shumë pak. Historia e turbullt e hebrenjve në Brunswick filloi në 1282. Wikipedia jep një përmbledhje të mirë të historisë së saj.

Në sallën e Kuqe të kështjellës të studentëve 10.Klassen e John F. Kennedy High School Junior dhe Nibelungen-Realschule në prezantimet e tyre në lidhje me fatet e familjeve Spanjer-Herford dhe Meyer raportuar. Në mënyrë të qartë, gjithnjë në rritje kufizimet mbi hebrenjtë u prezantuan në Braunschweig, përfundimisht Familen detyruar të emigrojnë. Studentët ishin angazhuar në një projekt me këto familje dhe – ku arritshme – faktet sistemohen. Ata gjithashtu arritën, për të marrë korrespondencën me një nga anëtarët e fundit të familjes Meyer. Ai shkroi fjalë lëviz (edhe një poemë). Shkaqet e mëkatit për familjet të zhvendoset në vendin e tyre të fundit të qëndrimit të zgjedhur lirisht në disa muaj. Në këtë ceremoni edhe anëtarët e familjes nga SHBA janë regjistruar.

Unë mendoj se është shumë e rëndësishme, për të mbajtur kujtimin e vuajtjes së Brunswick hebrenjve në studentët e rinj Awake. Vetëm nëse ato janë psh. merren në një projekt me këto ngjarje, kuptojnë ato, sa e vlefshme vlerat tona demokratike.

Ndërkohë, në 97 qytete gjermane mbi 6.000 u shty Stolpersteine.

NEU-TV: Upcoming TV-Feature: person: “Gunther Demnig” nga CNHBornerVimeo.

Veprim “Pengesat për Braunschweig” është mbështetur nga Shoqata gjermano-izraelite, rritur ungjillore arsimit Brunswick, Protestant dekan Brunswick, Friedenszentrum Braunschweig e.V., Gesellschaft für Christlich-Jüdische Zusammenarbeit Niedersachsen-Ost e.V. und der Jüdischen Gemeinde Braunschweig.

CIAO Hans

PS(Hinweis eines Lesers): Der gewerkschaftlichen, sozialistischen, sozialdemokratischen oder gar noch der kommunistischen Opfer wollte man ursprünglich in Braunschweig absichtlich NICHT in dieser Form gedenken. Es gibt daher bisher auch nur eine Ausnahme!

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Mos harrojmë – Një kujtim den Holokausti…

27 janar është shpallur Dita e Kujtesës së Holokaustit. Kjo është 65. Përvjetori i çlirimit të Auschwitz-Birkenau në 27. Janar 1945. Përjashtimi është mbajtur nga Ushtria e Kuqe. Vetëm pak ditë përpara kampit u braktis nga SS gjermane. Në atë kohë, as do të mund të lirohen të mbijetuarit e fundit të çmendurisë naziste.

Në Braunschweig, Memorial për viktimat e Socializmit Kombëtar është në Schillstraße. Me këtë rast, kurora përkujtimore u hodhën poshtë dhe mend viktimat. Në shumë qytete të tjera ishin në të njëjtën kohë në vend të kurorave hedhjen.

Në Auschwitz-Birkenau ishin përreth gjatë epokës naziste 1,1 Miliona vrarë njerëz, duke përfshirë rreth një milion hebrenjve. Të mbijetuarit e Holokaustit janë duke u bërë më pak, në këtë mënyrë një burim i informacionit dhe përvojës thahet ngadalë. Ajo është më e rëndësishme, për të përcjellë ngjarjet e asaj kohe dhe të brezit të ri të sotëm.

Mos harrojmë!

Historia e Brunswick nën nazistët, kam qëlluar një video të vogël:


Shkarko Video ose MP3

Për më shumë informacion, ju lutem vizitoni në faqen time Turne të tjera të qytetit dhe Memorie në rrjet.

PS:

 • Çifute Muzeu Berlin
 • Qendra e Holokaustit Memorial në Gjermani
 • Shtetet e Bashkuara Holokausti Muzeu Memorial
 • CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Memoria e aplikantit Dr. Zdravko Dimitrov Nikolov…

  Në 21.12.1999 ishte mjek i fizikanit Bullgarisht Dr.Zdravko Nikolov Dimitrov në një “Rasengrab” varrosur në Brunswick kryesore varrezave.

  Çfarë kishte ndodhur më parë dhe përse ia vlen të, sipas saj 10 Për të përkujtuar vite?

  Në 11. Dhjetor 1999 duhet mjeku i fizikanit Bullgarisht Dr. Zdravko Dimitrov Nikolov i një task force policore speciale (GBP) të paraburgimit. Ai u qëllua nga zyrtarët KSHZ. Nga pasojat e lëndimeve të rënda, ai vdiq në 21.12.1999.

  Me këtë rast, kurora u vendosën në varrin e tij në varrezat kryesore dhe ka pasur një tubim jashtë selisë së policisë në vendin e Münzstraße.

  Si e bëri atë të vijë në këtë vdekje tragjike?

  Një grant për specializim shkencor e TU Braunschweig mori në tetor 1993 Dr. Zdravko Dimitrov Nikolov në Gjermani. Kjo ishte mars 1995 nga. Dr. Zdravko Dimitrov Nikolov në Bullgari ishte torturuar nga "ndryshim" si një socialist i hapët në mënyrë të përsëritur nga mjekët dhe policët, ai donte të shkonte përsëri kuptohet jo. Por që kjo nuk pati sukses, emigrojnë si një shkencëtar nga Gjermania, ai u detyrua, për të aplikuar për azil këtu.

  Pak kohë më vonë, një punë ai ishte në Fa. Rollei sukses, ku ai nga shtator 1995 ka punuar si një vështrim projektuesi.
  Në verë 1997 aplikimi për azil ishte refuzuar nga Gjykata Administrative e Braunschweig dhe në korrik 1998 ishte Dr. Zdravko Dimitrov Nikolov largohet nga lejes së punës, që çoi në ndërprerjen e detyruar të punësimit të tij me Rollei.

  Disa muaj më vonë, megjithatë, erdhi nga Ministria e Punës në përfundim, se për ruajtjen e vendit të punës nuk është më ekzistues "ekziston interesim i veçantë publik" një dhe ka pasur një përjashtim i dhënë. Pastaj mori Dr. Zdravko Dimitrov Nikolov nga BRAUNSCHWEIGER huajt autoritetit tolerancë, për të gjetur atij një punë tjetër me "interes të veçantë publik". Nuk duhet në janar 1999 pastaj eja. Dr. Zdravko Dimitrov Nikolov i është dhënë një kontratë të re si designers optike. Sipas mendimit të tij, kjo ishte atëherë por nuk materializohet, sepse të huajt autoritet Brunswick hezituar të japë një leje pune, ndërsa edhe, deri në datën e fillimit ishte e kaluara e gjatë dhe puna ishte e humbur.

  Në një letër të hapur ministrit të Brendshëm të Saksonisë së Ulët BARTLING nga 2.11.1999 përshkruar Dr. Zdravko Dimitrov Nikolov gjendja e tij si vijon: "Tani unë kam për të jetuar mbi rezervat dhe avokatët shtesë të financave, vetëm kështu që policia nuk është para derës sime. Në të kundërt, autoriteti dalje mua portretizon në duke e lënë në dispozicion në shtator 99 pothuajse als Parasit, "është hequr" nga territori kombëtar (Citat), sepse unë mund të kujdesen më për jetesën time. Këto metoda mos harroni të dhimbshme për metodat e '30."

  Edhe pse Zyra e Emigracionit Brunswick ishte i njohur, që është konfirmuar nga Qendra e Viktimave të Torturës në Berlin në kërkesën, se Dr. Zdravko Dimitrov Nikolov Vetëm për arsye shëndetësore nuk mund të deportohet dhe edhe pse ishte në dijeni të rrezikut të tij të lartë për vetëvrasje, është iniciuar deportimin nga atëherë shefit të huajt autoritetit Braunschweig. Cinike kishte ky Dr. Treguar Zdravko Nikolov Dimitrov si i pasigurt.

  Dhe kështu ajo më në fund erdhi në KSHZ tha insert, ku tha Dr. Zdravko Dimitrov Nikolov u mbajt nga vetëvrasje me një thikë, duke u qëlluar nga një oficer i SWAT.

  Një fat shumë tragjik, e cila gjithashtu tregon diçka rreth gjendjes së azilkërkuesve në Gjermani. Në fatkeqësinë e tyre ata të vijnë në Gjermani, të aplikojnë për azil (me ta ndonjëherë një pyetësor gjerman është dorëzuar) dhe janë të detyruar nga vendndodhja e tyre. Edhe në qoftë se ata – si në këtë rast – të marrë një tolerancën dhe madje edhe një perspektivë punësimi është, Pra, autoritetet në mënyrë të përsëritur pengesa në rrugën, që përfundimisht të çojë në dëbimin dhe, si në këtë rast, edhe vdekje.

  Fjalët përzemërta të një mik të Dimitrov, i cili i shoqëruar atij ditët e fundit të jetës së tij, kanë bërë më shumë i prekur dhe i prekur…

  CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Kjo faqe punëson Wavatars plugin nga Shamus Rinj.