Mendime mbi evoluimin e njerëzimit …


Një podcast filozofik me Background moderne… vetëm kontrolloni it out!
(1)
I ulur në kompjuterin tim dhe të përpiqen, Unë vetëm të imagjinohet një herë, si shkon me njerëzit në mënyrë…

Së pari, unë imagjinoj, Unë kam qenë në një shpellë, dhe jam një nga njerëzit e parë. Emri im është Homo Sapiens dhe ne jemi në periudhën para ca. 60.000 Vite. Kjo nuk është shumë kohë më parë, duke pasur parasysh, se para të tokës 4,6 Miliard vjet më parë.
Paraardhësit e mi kanë ardhur në një udhëtim të gjatë nga Afrika në hendek afrikane në Evropë – shumë ngadalë, vetëm 5 km per brez ata kanë emigruar.
Dhe tani unë ulem këtu në grupin tim, si rezultat i fatit dhe të detyruar: Rastësisht gjenet e mia dhe dhunë e mjedisit tim. I kanë përshtatur veten dhe mund të mbijetojnë.
ecje im drejtë lejon mua, të ndjekur kafshët në grupin, dhe përdorimin e mjeteve më solli zjarrin. Nëpërmjet një nofull im i fuqishëm mund të shfrytëzojë mish gjuajtur mirë, dhe truri im unike më jep lirinë, jo vetëm për të qenë pjesë e natyrës, por edhe për përdorimin e natyrës në kuptimin tim. Por ne ende gjithmonë jetojnë në kufirin e urisë. Gjuetia është rraskapitëse dhe jo gjithmonë të suksesshme.
Ne mbledhjen e fruta nga pemët dhe fara, të cilat plotësojnë dietën tonë dhe të na mbajtur ndonjëherë mbi ujë.
Ne kemi një strukturë të fortë në grup. Sigurisht ka nganjëherë janë grindjet në grupin tonë, por ajo që ka rëndësi është lindja e të vegjëlve, duke mbijetuar grupin tonë dhe të jenë të gatshëm për ndeshjen e konkurrencës.
Dhe ne t'i varrosin të vdekurit tonë, ajo që na dallon nga kafshët.
Natyra e përcakton jetën tonë, dielli, akull, bora dhe shiu.
kafshët, ne gjueti, janë bazë e kulturës sonë: ne pikturuar fotografitë e tyre në muret e shpellës.
E kaluara ka vdekur tonë dhe të ardhmen është çështja e suksesit në gjueti.
Cili do të jetë: ne nuk e dimë. Motoja jonë është e thjeshtë: mbijetoj!

(2)
Në mijëvjeçarë vijim kemi bërë shumë qytetërime të parë në Azi, Afrika dhe Amerika.

Përmbytjet periodike bërë toka pjellore, ku bujqësia intensive do të mund të operohet. Pra, ne kemi qenë nomade gjuetar-mbledhës për fermer dhe. Për ndërtimin e digave të ujitjes dhe gjithashtu një organizatë social u bë e nevojshme. Shpërndarja e tokës pjellore pakët dhe ndarja e përdorimit të ujit e nevojshme një administrative dhe gjyqësore. Ajo filloi një ndarjen e njerëzve në grupe të ndryshme me të drejta të ndryshme, një ndarje në sundimtarët dhe vendosi.
Një aksioneve të grurit është e nevojshme për rastet e mungesës së përmbytjeve. Organizata magazinimit kërkohet dhe planifikimi. Për të llogaritur kalendarin valën u zhvillua, presupozuar e njohurive të matematikës dhe astronomisë. Matematika është e nevojshme edhe për ndërtimin e qyteteve.
Shoqërues forma organizimi politik origjinën në pothuajse të gjitha qytetërimet një hierarki fetare, imperator përkulur përdorur si kundër perëndive. Normat sociale janë hedhur poshtë si një ligj. e ashtuquajtura Kodi i Hamurabit është i njohur në të lashtë babilonase Perandorisë. Në 280 Aforizëm i rregulluar aspekte të drejtës civile, lidhin dënimin- dhe E Drejta Administrative. Ajo dhënë vendime të shumta individuale, të cilat dallohen shpesh nga fortësi të lartë.
Ne njerëzit ishin gjithmonë pas një parim organizues. Një mënyrë për të stabilizuar strukturën shoqërore dhe redukton frikën tonë individuale.
Trigger për shumë zhvillime kulturore ishte besimi në jetën pas vdekjes dhe konsekuent në zhvillim Totenkult, ishte aq e zhvilluar fuqishëm në mesin e egjiptianëve, që njerëzit e punësuar tërë jetën e tyre me sqimë e varrit të tij.
Në mitit tradicional fetar, ekzistenca e njerëzve është miti i lidhur me botën e perëndive.
Në fushën e Egjiptasve – si në kulturat e tjera – secili kishte tempullin e vet, Perëndisë, qëndroi në statujat e perëndive përkatëse.
Gjuha sumeriane Eposi i Gilgameshit është feja exhaustively. Është në lidhje me të kuptuarit e botës, Deklarata Botërore dhe për të përballuar me botën, jetojnë së bashku me njerëz të tjerë dhe në këtë mënyrë për të përballuar jetën e tyre. Ne njerëzit të gjejnë një mënyrë përmes jetës.
Dhe nuk është gjithmonë frika, i cili na komplikon një mirëqenie apo lumturi. Frika për të ardhmen, frika e vdekjes vetë. Me frikë nuk mund të jetë i lumtur apo i lirë.

(3)
Shumica e religjioneve të antikitetit ishin politeiste – Disa fe e antikitetit ishin monoteist si Judaizmi, dhe më pas Krishterimi dhe Islami.
Feja na mundësoi, prania jonë për të jetuar, si, ndërsa ne presim të njëjtën kohë për një të ardhme më të mirë në jetën e përtejme. Një natyrë të pafundme dhe të mirë, vetëm një qenie hyjnore, na do për çdo gjë, na shpëton nga vetmia, frika dhe natyrën e fundme të jetës sonë. Ne do të shohim të dashurit tanë në jetën e përtejme. Çfarë një ngushëllim! Dhe për të shpëtuar, ne vetëm duhet të besojnë – besimi në Zotin dhe përulësi, e cila është e bazuar në të kuptuarit e nevojës dhe vullnetin për pranimin e rrethanave – a detyruar vetë-nënshtrimi.
Me paraqitjen e filozofëve të parë në Greqinë e lashtë me ca. 500 v.Chr. tani diçka krejtësisht të re: ata nuk duan shpëtimin përmes një qenie më të lartë, tjetër – përkatësisht të arrijë Perëndinë, por kërkojnë shpëtim nga vetë, për shkak të dijes së tyre, Arsyeja e vet. Filozofinë e biznesit të qytetarëve të lirë në Athinë u operuar, e meshkujve, të cilët ishin të pasur, kishte kohë dhe kohën e lirë dhe sigurisht skllevërit e tyre! (me disa përjashtime, si Sokrati apo Diogenes).
Së pari ata donin një nivel minimal të njohurive për botën, në të cilën zhvillohet jetën tonë, dhe të marrë instrumentet e dijes.
Për më tepër, ata kërkuan rrugën e drejtë të jetesës së njerëzve, etika praktike. Dhe së fundi, çështja e urtësisë, për të kapërcyer frikën dhe të jetojnë një jetë të lumtur dhe të lirë të jetë e mundur.
grekët (sidomos në stoicizëm) provoni thelbin e botës sidomos në thelbin e saj të brendshëm të harmonisë, për të parë të njëjtën mënyrë miqësore dhe të bukur, dem “hyjnor”, atë që ata e quajnë Cosmos. Kjo hyjnore nuk është një qenie personale, por rendi botëror, universi si një e tërë. Kjo mënyrë e mrekullueshme e gjërave është edhe i grekëve “Krishti” quajtur. Nëse dikush imagjinon botën si një harmonike gjallesat është, kështu që universi është i pajisur me animuar dhe ndjeshmëri dhe arsye. Çdo gjë që ndodh, bëhet si duhet dhe qëllimi përfundimtar i jetës është, për të gjetur vendin e saj të duhur në mënyrë që. Kjo është e gjitha në lidhje me përshkrimin e Cosmos, Organizimi dhe harmonia e tij – jo te çrregullimeve te tilla si p.sh.. fatkeqësitë natyrore.
Për t'u lidhur me Cosmos ose eiunzuordnen në të ishte për të drejtuar ndonjë veprim të barabartë, parimi i çdo morali dhe çdo politikë. Në mënyrë të veçantë, ajo erdhi, për të arritur në jetën praktike në harmoni me harmoni, për të gjetur vendin e saj të duhur në e tyre, drejtë e secilit të gjithë.
Në sytë e stoikëve greke (si në disa raste Budistët) është gjendja e njeriut, sidomos të dy gjëra bllokuar: kapur në të kaluarën dhe të shqetësuar për të ardhmen. Ne vazhdimisht të humbasë nga momenti dhe nuk mund të gëzojnë plotësisht këtë. Prerje kështu që ju duhet dy: frika për të ardhmen dhe kujtesa e vështirësitë e së kaluarës. Ky i fundit nuk ka të bëjë më shumë, ish-jo. Pas Epictetus jeta e mirë është një jetë pa shpresë dhe frikë, në të cilat një është pajtuar për ekzistencën e saj dhe bota, si ajo ekziston, pranuar plotësisht.
Filozofia Stoic mbetet anonim dhe të papërcaktuar. Për ata, vdekja është vetëm një tranzicion nga një shtet personal në një gjendje të shkrirjes me kozmosin, ku kemi humbur individualitetin tonë.

(4)
Dhe këtu tani të vendosur në fund të krishterimit dhe mundi filozofinë greke. Krishterimi me të vërtetë na premton gjithçka, ajo që ne duam: një pavdekësi fund personal, dhe me shpëtimin e të afërmve tanë. 15 Shekuj është krishterimi dominojnë botën perëndimore! Në krishterim, arsyeja ka vendin. Arsyeja është këtu, por, për të kuptuar tekstet e mëdha të Ungjijve, interpretuar mesazhin e Krishtit. Kjo vlen, për të kuptuar natyrën si krijimit të Zotit dhe për të interpretuar. Këtu besimi merr vendin e arsyes: Kjo nuk është aq shumë në lidhje me, të mendojnë me veten e tyre, por të besojnë në një tjetër. Përulësia është e nevojshme, për të çaktivizuar mendjen, të besimit dhe për t'i dhënë hapësirë ​​të besimit si dhe përulësia e Perëndisë, e cila poshtëruar kështu, se ai është njeri në mesin e njerëzve.
Urtësia ose disiplina e jetës është një disiplinë e shkollës – skolastikë – disa të pakuptimta në lidhje me kuptimin e Shkrimit apo natyrës, si një vepër e Perëndisë, por jo për qëllimin përfundimtar të jetës njerëzore.
Dhe krishterimi i jep një impuls të ri: vlera e moral i një personi varet NUK si ndër grekët e dhuratave të tij natyrore apo talenteve, por nga përdorimi, ai i bën ato, Pra, nga liria e tij dhe jo nga natyra e tij! Ne lënë hierarkike botën aristokratike greke. duke pretenduar të krishterët, se Logos – Pra hyjnore – nuk është më identike me rendin harmonik botëror si të tillë, por në një natyrë të jashtëzakonshme, në Krishtin, mishëruar! Krishterimi zëvendësoi doktrinën anonim e shpëtimit të grekëve nga premtimi, se jemi të shpëtuar nga Krishti si një person. Personi njerëzor është rritur nga krishterimi. Dinjiteti i njeriut është i njëjtë për të gjithë. Të gjithë njerëzit janë të barabartë. Liria dhe nuk natyra është më themeli i njerëzimit!
Krishterimi pranon Ndërgjegjja një vend të rëndësishëm. Për shkak se mendja është më e lartë se letrën e ligjit, shkruan atë praktikisht ka oferta në jetën e përditshme para…
Ndryshe Stoics greke premton krishterimin pavdekësia e personit individual. “Dashuria në Zot” dhe “bamirësi” provon nga pikëpamja e të krishterëve të forta se vdekja. “Dashuria në Zot” lejon pavdekësinë e shpirtit, ringjallja e trupit tonë. Në krishterim, unë gjej pavdekësi tim kuazi (jo vetëm my!).

(5)
Im 16. Century besimi i krishterë, e cila ishte objekt i kufizimeve të rrepta të Kishës, në një krizë të rëndë. Gjetjet e reja shkencore janë parimet e kishës në fjalë. Kopernikus (1543) dhe Galileo (1632) hasni Tokën nga qendra e botëkuptimit dhe të vënë diellin në vendin e vet. Gundmauern e vetë krishtërimit ishin tronditur dhe bindja ndaj Perëndisë nuk ishte një gjë e natyrshme. Shkatërrimi i Picture Botërore p.sh.. zëvendësimi i nocionit të botës si një e tërë të rregulluar mirë, në të cilin struktura hapësinore mishëruar një hierarki të përsosjes dhe të vlerave, nga një univers të pafund apo edhe të pafund, e cila nuk është më nga vartësia natyrore, është mbajtur së bashku vetëm me identitetin e komponentëve të tij përfundimtar dhe themelore dhe ligjet, ka lënë një gjendje konfuzioni në mendjet e asaj kohe. Nga tani e tutje, “Metoda eksperimentale” , më parë ishte praktikisht i panjohur, themeli për të ardhmen e shkencës moderne.
Në qoftë se rendi botëror, harmoni, Bukuria dhe mirësia nuk janë të përcaktuara nga Zoti, atëherë njeriu duhet të japë veten jashtë rendit në univers bringen.Um një kuptim të zhgënjyer botëror, ajo kërkon një zhvillim aktiv të rendit botëror.
Immanuel Kant (Kritika e Arsyes së Pastër 1781) formuluar idenë, që e kupton shkenca tani e tutje si një punë e Verknüfung, një sintezë.
Nga tani e tutje, njeriu është vendosur në qendër dhe një flet për filozofinë e humanizmit. Etika e reja humaniste me konceptin e lirisë njerëzore ishte veçanërisht nga Rousseau (1755) i prekur. Ai merrej me çështjen, çfarë është dallimi në mes njerëzve dhe kafshëve? Për Aristotelit, njeriu është i përcaktuar si “i arsyeshëm” rresht. Në Rosseau tipar dallues vendimtare është liri. Njerëzit kanë aftësinë, gjithë jetën e tij të përsosur të gjatë, ndërsa kafsha që nga fillimi dhe në mënyrë të sigurt nga natyra, udhëhiqet nga instinkti, dhe flasin “menjëherë”, nga lindja, është plotësisht. Një kafshë nuk ka liri, përsosje veten. Në natyrën e njeriut është ende atje, por njeriu mund të devijojnë nga rregullat natyrore dhe madje edhe të krijojë një kulturë. Njeriu mund të kënaq në ekseset, ajo është mohuar për kafshë. tek njerëzit “thotë vullnetin as, kur natyra është i heshtur”.
ajo pason: njerëzit janë bartës të tregimit të tyre individuale dhe nuk është historia e shoqërive të tyre – Kultura dhe politika. Pasi nuk ka natyra e njeriut, pasi nuk ka program natyror ose shoqëror mund të bashkangjitni plotësisht atë, është njeriu, burrë apo grua, falas, pafundësisht perfectible dhe jo nga pretenduar, kushtet racore ose të lidhura gjinore preprogrammed. Dhe për shkak se njeriu është i lirë, është i përfshirë në ndonjë kod natyrore ose historike, Njeriu është një qenie morale. Ai ka lirinë për të zgjedhur në mes të veprave të mira dhe të këqija.
Kafsha dhe natyra janë një – Njeriu dhe natyra janë dy…
Por kjo liri e ka lënë që, ku liria e të tjerëve fillon. Kant thirrur në imperativin e tij kategorik 1785 "Vepro vetëm sipas asaj maksimës, nga të njëjtën kohë që ju dëshironi mund të, që të bëhet një ligj universal. "Për këtë arsye ne duhet të tregojmë konsideratë për lirinë e të tjerëve.
Zbatimi i vlerave dhe ideve të Iluminizmit ishin qëllimet e Revolucionit Francez 1789 - Në mënyrë të veçantë të drejtat e njeriut. "liria, barazi, Vëllazëri "ishte motoja e tyre, dinjiteti njerëzor kishin shkruar në pankartat e tyre. Në Paris komiteteve revolucionare dhe shoqëritë popullore siguruar, se edhe të gjitha kishat e kryeqytetit në fund kultin e Qenies Supreme – e arsyes – u shuguruan dhe u prezantua se kulti i dëshmorëve të lirisë në të gjitha seksionet e Parisit. Politikat e hershme feja e revolucionit që synon barazinë e feve dhe eliminuar privilegjet e kishës paaftë.

(6)
Një filozof i postmodernizmit ka qëllim rrëzua vërtetë: Friedrich Nietzsche (1844-1900). "Zoti është i vdekur" – është thënia e tij më të famshme. Ai kritikoi të njëjtën humanizmin dhe racionalizmin: “Nuk ka asgjë jashtë realitetit të jetës, jo për, duke mos përfshirë, jo në qiell, jo në ferr, dhe të gjitha idealet e politikës, Morali dhe feja janë gjë tjetër veçse “idhujt”, gjuhë bombastike metafizike, Fiksioni, nuk kanë asgjë tjetër në mendje, por të largohen për jetën, që më pas të kthehet kundër tij.” Nietzsche mohon kërkimin për një qëllim, që na çliron nga frika. Bota është ndryshe nga një rrëmujë, një shumësi pakalueshëm i forcave, Instinkten, shoots, cila konkurojnë me njëri-tjetrin vazhdimisht. Nietzsche është rekomandimi në e tij “amor fati”, dashur jetën pa kushte, të vjen keq më pak, Shpresojmë më pak, ky realitet, siç është, pak më shumë dhe, nëse është e mundur, për dashuri pa kushte!
Që stimulon shpresojmë kundërshtim me ju! A nuk është që vetëm shkatërruese?
Si psh. pranojë një Holokaustin? A nuk është në lidhje me, për të siguruar mbijetesën e njerëzimit? Është interesi, në bashkëpunim dhe harmoni nuk është më i madh se në konflikt dhe luftë?
Po në lidhje me problemin e shoqërie të drejtë, parimet etike, të cilat janë për të përcaktuar marrëdhëniet midis njerëzve të lirë dhe të barabartë? A duhet të bëjë në mënyrë kolektive dhe të ndajnë atë historinë tonë?
Shumë filozofë kanë menduar për – dhe në sytë e mi çdo njeri është filozofi e tij.
Ne jetojmë në epokën e globalizimit. korporatat ndërkombëtare dhe tregjet financiare të përcaktuar se çfarë po ndodh në planetin Tokë tonë. Ne individ është ndonjë ndikim në çështjet botërore është tërhequr në masë të madhe. Rritja ose vdekja është filozofia e konkurrencës globale. Teknologjia luan një rol gjithnjë e më të rëndësishëm. Rritet ose të vdesin është bërë forca absolute dhe natyra e shoqërive tona. Teknika është një fund i mirë në vetvete. Objektivat më të larta në përputhje me ekzistencën e vazhdueshme të njerëzimit, nuk ka më.

(7)
Dhe pasi që unë duhet të kërkoj: Man - një shënim e evolucionit?
(shih poezinë time këtu)

Një zgjidhje mund të jetë unike im: kur kam zgjidhur me veten time, për të kuptuar tjetrin, në qoftë se unë zgjerojë fushën time të përvojës, në qoftë se unë të kapërcyer të veçantë gjendjen time origjinale dhe kështu gelange të njëjtën kohë me një konsideratë të mundësive më të pasur tej dhe, të cilat ata prej gjithë njerëzimit janë…

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

i qartë – Valle e shpirtit…

Mein Fenster zur Kommunikationswelt...

Unë.

Ulem këtë mëngjes si çdo ditë në frontin e kompjuterit tim. Kjo punë është tani një nga Tagesstruktur tim sulmoi. I thirrur nga email e mia dhe përgjigje në të shkurtër Re-mail. I shikuar statistikat e internetit tim dhe blogun tim dhe të shohim përpara për shumë vizitorë ndërkombëtarë. Nga qoshet më të largëta të botës shohim vizitorë në blogun tim - gjuha nuk është një problem, pasi që unë kam instaluar një përkthyes në anën. Më duket interesante, Artikujt e mi në arabisht, të marrin në konsideratë ruse apo kineze, karaktere interesante pakuptueshëm, të cilat fshehin mendimet e mia. Rastësisht, unë shoh shkurtimisht qetësuar llogarinë time dhe ekstrakt, jo për shkak të shumës së por nga ndjenja, se jo disa hajdut pajustifikuar ka jep qasje. Dhe, duhet të jenë të kujdesshëm në këto kohë.

I ulur në dhomën time të errët, ajo është ende shumë herët në mëngjes, dhe unë shoh, ndërsa unë dëgjuar për një program të radios nga Shtetet e Bashkuara në sfond, me anë të programeve të ndryshme, lajmi ndërkombëtare rrjedhin në. Këtu është një video nga Lindja e Largët, ka një raport radio nga Gjermania ose një artikull gazete nga SHBA. Zgjedhja është aq i madh, Unë gjithmonë vetëm scan titujt, më së shumti Përmbledhja Ekzekutive e konsiderojnë dhe pastaj të vendosë, në qoftë se unë dua të lexuar artikullin. Pasi tashmë ndjek sërish një vendim - artikulli është mjaft interesante, Për të vënë atë në Twitter? Në një përzierje e lajmeve dhe lidhje me postet e mija blog kam bërë rrjedhjen time Twitter. Me këtë metodë, artikujt e mi janë rritur të jashtëzakonshme - ato janë papritmas afër artikujve në gazetat kryesore. matur Mjaft ...

Por unë të ndjehen mirë në lidhje me të. Unë jam ulur këtu në dhomën time të jetesës, ndezur në ekran nëpërmjet një dritare të botës. Unë nuk ndjehen të vetmuar. Në vend të zvarriten të ndihem, të jetë pjesë e një tërësie më të madhe.

Kjo është bota e komunikimit, Feralheart rrjedhjen e informacionit, shtohet gjithnjë e më shumë për disa vjet. Ajo përbëhet nga një grumbull i madh i karaktereve mbeturina dhe imazhet, dhe kjo është një sfidë, gjeni rrush nga. Por nuk ka metoda të ndryshme të ndara për compressing përmbytjen, pastaj koncentrohen është mjaft ndërtuese. Dhe unë pi çdo ditë një gllënjkë e madhe e saj. miqtë e mi e mi, Unë kam qenë duke tashmë çiltër dehur. Disa tashmë Addiction? Kriteri i varësisë është humbja e kontrollit, nuk mund ta fix jetën time, por të drogës më të vendosur. Por një rob i komunikimit tim unë nuk kam bërë ende. Unë mund të distancoj veten dhe të bëjë pa të për periudha të gjata në dritaren në botë.
Unë jam një person në depresion, ka gjithashtu në mënyrë të përsëritur duke luftuar me frikën e tij. Dhe në këtë situatë të pasigurt për jetën kam nevojë për mirëmbajtje, një strukturë, ndërmjetëson në rregullsinë e tyre disa të sigurisë. Dhe pikërisht ky është strukturë time të përditshme, në të cilën unë kam përfshirë komunikimin tim virtual.

Unë shkruaj artikuj në blogun tim - po për të cilët në fakt? I trajtuar tema, lëvizja në të menduarit tim, dhe ta dërgojnë atë praktikisht në një çlirim të komunikimit. Nëpërmjet këtij aktiviteti, unë nuk jam vetëm me mendimet e mia, por mendimet e mia janë pjesë e një botëror në tërësi. Unë jam pjesë e fshatit global dhe unë mund të gaboj, për të bërë duke bërë my këtë fshat me. Pa reagime megjithatë, kjo është frustruese në afat të gjatë. Por konsiderata e thjeshtë e statistikave të blogun tim tregojnë me, Hello - ka ende dikush, i cili është i interesuar në mendimet e mia. Schön - ka lind në mua një ndjenjë kënaqësie.

Dhe, kohë e gjatë jeta ime depresive papritmas merr një kuptim. Dhe unë gjithashtu të ulem më vetëm në shtëpinë time, por të komunikuar në lidhje me programet në videokonferencat me të huajt në kontinente të largëta (dhe për më tepër të lirë!).

Por praktikisht këto miqësi të vazhdojë të mbetet. Unë nuk eci në Gana në rrugë, shih stalla e tregut dhe shumë njerëz dhe të ndjehen këtë ngrohjes, dëgjojnë zhurmën ose të zhvillojnë një të ndjehen për Ganën. Jo, Unë kam kontakte me njerëz nga Gana dhe pa por im Braunschweiger Standard e bardhë. Unë mund, pra, vetëm virtualisht lënë dhomën time të jetesës në dritare të monitoruar në botë. Këtu kompjuteri im ka mundësitë e një krijimtarisë pothuajse të pakufizuar. Unë mund të vënë idetë e mia të ndryshme në forma të ndryshme, nëse në formën e një video, a Comics vogël, një artikull, një podcast apo edhe një shfaqje të vogël TV (Videostreaming). Pa ndonjë aftësi të programimit ka my
makinë pak me sfida të reja, e cila duhet të përfundojë. Dhe një ka arritur zbatimin, nuk është vendosur një ndjenjë kënaqësie. Papritmas, unë nuk jam një Loser, por pjesë aktive e një komuniteti.

Short - Dua ndjenjat e lumturisë, e cila jep kompjuterin tim, bëj pa. Ai është edhe pasqyrë e shpirtit tim. Nëse unë ushqyer atë keq, I merrni rezultate të pakënaqur. Dhe lumturia dhe kënaqësia janë vlera, të cilat janë kryesore për shkallën e dëshiruar me burrat.
Megjithatë, bota virtuale e kompjuterit tim kam bërë shumë e vogël. Kjo botë është një pjesë e rëndë - por jo të gjitha. Unë kam filluar të, që të përfshihen sërish në botën e vërtetë. Vetëm atje mund të zbatojë tim fituar praktikisht për të menduar në sjellje aktive. Kontakti me njerëz të tjerë, të cilat janë fizikisht përballë meje, por mundësuar shumë nivele të reja emocionale, e cila mund të kënaqë bit makinë në asnjë mënyrë.

Kështu që unë tashmë jam i përfshirë për shumë vite në ankth grup mbështetje dhe depresioni. Që unë të gjeni njerëz, të kuptojnë strukturën e mia depresive personaliteti dhe që unë të ndjehen të lidhur ende edhe pas një kohë të gjatë. Një pamje, kujton dhe tashmë ndihem vetë shpirtin tim - një fjalë apo një gjest të vogël. Fluksi i të ardhurve të reja thjesht nuk do të ndërpresë dhe periudhat ndryshimi i vazhdueshëm është me ne të gjitha të dukshme. Çdo gjë shkon larg dhe asgjë nuk mbetet, tashmë ka thënë filozofi grek Herakliti në kohët e lashta – ju nuk mund të hap dy herë në të njëjtin lumë…

Por çdo qenie njerëzore është pjesë e lumit dhe ajo tashmë merr disa përpjekje, gjithashtu për të përjetuar këtë rrjedhë vetëdijshëm. Ju duhet kohë të lirë, për të thyer jashtë jetës së përditshme dhe të jenë në gjendje të marrin në konsideratë këtë rrymë konstante. Ka në këtë mënyrë një herë ngjallur interesin tim, ajo fiton vrullin e vet. Lidhura ngushtë është në këtë mënyrë me dëshirën për më shumë njohuri. Unë e shoh këtë nxitim nganjëherë mjaft kaotike nga një perspektivë të ndryshme dhe do të di tani, kanë çuar në këtë gjendje e cila shkakton. Kështu që unë jam duke lexuar tani pas shumë viteve të librave mbi historinë dhe mendimet e njerëzimit. Ngadalë lind nga mozaikët shumë një pasqyrë të përgjithshme, transparencën e tij me mua në jetën e përditshme.
Filozofia e vogël grupit tonë, udhëhequr nga një profesor i kalitur i filozofisë, juaji veshur ndihmojnë. Por jo vetëm, tëra i zhytur në fakte sjell një ndryshim në lumë, ajo është përpunimi emocionale e njohurive me pjesëmarrësit e tjerë, e cila shkon në thellësi dhe tregon e saj efekt. Njeriu është në fund të një qenie shoqërore dhe vetëm në këmbim me të tjerët, ai vjen për fatin e tij të vërtetë.

II.

Ajo që është e rëndësishme në jetë? Unë nuk kam ndërmend, tani duke ngritur gishtin e tij tregues dhe për të mbajtur një predikim. Unë kam mësuar tashmë në grupin tonë të vetë-ndihmë: Hapat për një jetë të përmbushur të sigurt unë edhe mund të shihni mua. Këshilla janë të mira, por unë të vendosë për veten tuaj, Unë mund të pranojë atë për mua. Vetëm një gjë është shumë e rëndësishme: vendimi im!

Dhe, Secili duhet të vendosë, të marrin përgjegjësi për veten e tyre. Edhe në qoftë se unë "nevojë për këtë fjalë” urrej, në këtë rast me të vërtetë është e bashkangjitur. Pa përgjegjësinë për veten tonë, ne nuk mund të marrë asnjë përgjegjësi për Të tjera. Vetëm pas pranimit të kësaj të vërtete, si një domosdoshmëri, ne gjithashtu të marrë lirinë, për të punuar për të tjera. Por kjo nganjëherë nuk është aq e lehtë.

Më lejoni të jap një shembull: mua kur nga tmerret e mia sociale të, të ndahen më, me besim të vepruar ose për të bërë kontakte sociale, atëherë unë të fillojnë të praktikojnë. Kështu që unë e shpalli veten të gatshme, marrë pjesë në një kabinë informacionit, javore ndërton direkt në qendër të qytetit. Unë shkoj atje qëllimisht me njerëz të tjerë dhe të përpiqet, bisedoj. Këtu unë do të donte për të kontribuar në mënyrë jam, me tmerret e mia, Fantasies dhe aftësitë. Ky pranim i vetes sime është fillimisht një kontradiktë dukshëm: shkoni me tmerret e mia dhe pasiguri mbi njerëzit e tjerë? Por përvoja ime ka bindur mua: me praktikë të vazhdueshme, frika e vogla dhe siguria ime është në rritje. Dhe, I sukses pas disa kohe edhe, për të interpretuar gjendjen emocionale të njerëzve të tjerë dhe për t'iu përgjigjur nevojave të tyre (të paktën pjesërisht).

Ky proces i praktikës presupozon, se unë jam i gatshëm për të vepruar, jam gati, përzihen me një veprim. E vetmja mënyrë për të trajtuar problemet e mia dhe unë mund të kapërcyer ato. Si në fjalë e urtë e bukur: "Asgjë ventured, asgjë e fituar…” Në parim, kjo është edhe baza e çdo terapi të sjelljes.

Unë kam parë ndjenja ime e përgjegjësisë marrë përsipër për mua, dhe unë të kuptojë, si unë të ndjehen më mirë, Unë gjithashtu të shpejtë hidhen në pyetjen e përgjegjësisë globale. Unë jam vetëm një pjesë e së tërës globale, një pjesë e njerëzimit dhe lumturisë, si dhe lumturia e të tjerëve janë të lidhura ngushtë. Në fund të fundit mirëqenia ime individ është i varur nga një ndjenjë të shëndetshme globale e përgjegjësisë të gjithë. I njohin, që nuk është vetëm vetja ime në qendër të botës, por simpatia ime për mirëqenien e tjetrit.

Shembulli i mësipërm me kabinë informacionit gjithashtu tregoi mua, që my fituar nëpërmjet praktikës ndjeshmëri më jep kënaqësi. Kjo ndjeshmëri do të thotë se dallimi në mes nesh për të pranuar dhe për të qenë tolerant. Por kjo nuk është një "sindromi ndihmëtar" do të thotë – Unë nuk do ta humbasin veten për të ndihmuar. Unë do të qëndrojë me mua dhe të përpiqet, mua për të treguar solidaritet. Kam marrë përgjegjësinë time në një tjetër në vetëdijen, se çdo njeri ka të drejtën e vetë-përmbushjes dhe mirëqenien. Kjo është edhe për një tregti e nevojat e tyre me të tjerët.

Ky proces vazhdon në mua lirisht dinamika, lejon mua, gjithmonë për të zhvilluar fusha të tjera të reja. Dhe edhe në grupin tonë mbështetje kam përjetuar këtë dinamikë përsëri - ju së pari hipi në barkë, lëviz atë më tej nga vetëm.
Përveç mbështetjen e grupit tonë unë të shikoni për anëtarët e tjerë në periferi të shoqërisë - me aftësi të kufizuara, tjetër, alkoolizëm, i sëmurë mendor. Ky grant konsideroj tani si një gjë e natyrshme për mua.

Kjo është një etikë e re, Unë jam duke u përpjekur për të zbatuar me mua: Unë dua të jem një njeri i dhembshur, refuzon indiferencë të tjerët nga zemra. I njohur, nevojat e mia të varet nga ana tjetër. Pa respektin reciprok a mbijetesa social në këtë tokë nuk është e mundur.

III.

Shikoni unë në Gaia (= Mother Earth) natën (dhe në ditë), Jam privuar nga gjumi ...

Kjo botë është në kursin historik të kontradiktave të saj, i cili duhet të jetë kryesisht përgjegjës për njeriun, arritur në një pikë kthese. Pra, për aq sa ajo merr edhe më tej. Si nivel ndërkombëtar kombëtar dhe ne jemi në një “pika pa kthim” mbërriti. Zhbalancimet në mes të pasurve dhe të varfërve në kontekstin kombëtar dhe ndërkombëtar kanë marrë përmasa, e cila nuk mund të jetë qëllimi i etikës mia të përshkruara më sipër, në përputhje. Njerëzit kanë lëvizur larg nga komuniteti dhe kënaqin në një lakmisë pathyer klauzolë, zili pasurinë e njëri-tjetrit. Pjesë të mëdha të shoqërive për shkak të strukturave të pronësisë nuk ka qasje në burimet vitale. Nëse kjo është ndarje veri-jug mes të zhvilluara dhe në vendet në zhvillim apo edhe marrësi të vetëm Hartz IV me fëmijët e tyre: kontradikta në përmbushjen e nevojave të tyre është - me sa duket - pazgjedhshëm.

Përveç pronësinë e pajisjeve dhe të punës në lidhje të përfshirë është ajo që kjo kontradiktë edhe në arsim dhe media të tjera sociale, e cila formë ndërgjegjësimi publik. Unë jam i mendimit, çdo njeri është filozofi e tij, por njohuritë e tij mund të arrihet vetëm në masën që, si edhe edukimin nevojshme, e cila është e nevojshme për procesin e ndërgjegjësimit, ka. Dhe në këtë zonë dominojnë fuqitë e vjetra tradicionale, të cilat nuk angazhohen në një etikë të reja në kuptimin shoqëror. Ata kanë diçka për të humbur, fuqia e tyre dhe pasuritë e tyre.

Le të përpiqemi, për të ankoruar një ndjenjë të përgjegjësisë globale në ndërgjegjen publike të njeriut të përbashkët! Një filozofi e rritjes së pakufizuar është e papërgjegjshme në këtë ditë dhe moshë. Disponueshmëria e lëndëve djegëse fosile është i kufizuar. Kjo vlen, për zhvillimin e teknologjive të reja të rinovueshme të energjisë me presion të lartë, të afërt katastrofa klimatike mund ende të shmangur. Marrëzi e parandalimit bërthamore me të gjitha rreziqet e tij për njerëzimin duhet të ndërpritet. Në kuptimin e përgjegjësisë globale, ne duhet të "... përmbytja pas meje" braktisin ideologjinë e. ide të reja duhet të merren parasysh për t'u marrë me përmbytje e sotme. Kush bie në indiferencë, bën vetë një krim në të ardhmen dhe fëmijët e fëmijëve tanë fajtor. Ndershmëria në lidhje me situatën tonë është sine qua non.

Është e qartë se duhet të "të qenit” të vendoset në qendër të ndërgjegjes sonë dhe jo "A”. Mjaftueshmëria do të jetë një domosdoshmëri absolute në të ardhmen. Por kjo nuk është një mjaftueshmëri në strukturat shoqërore do të thotë. Këtu ajo është, për të mbajtur mirëqenien e të gjithëve në komunitet në mend – në kuptimin e një të mirë të përbashkët – dhe për të shmangur diferencime tepërta.

Njeriu në kapitalizëm përjetuar si natyra sporadike. Në tregun e punës, ai ka për të përmbushur arritjet, e cila e vë atë në konkurrencë me të tjera. Bota duket atij si një turli e mallrave, ai mund të marrë për arritjet e tij. Dhe kjo konsumi i duket atij si e vetmja Mirë, ajo që është e dëshirueshme. Por një kënaqësi të vërtetë e vërtetë se ai nuk e arriti këtë. Ai jeton në shtëpinë e tij dhe duket mezi jashtë kutisë – pavarësisht televizion dhe internet. Ose kanë këto media pajisur tashmë një konsumator me përgjegjësi globale?

Informacion në lidhje me gjendjen e njerëzimit që ju të merrni në meshat, por ajo që mungon është përpunimi i vetëdijshëm, përfshirja emocionale, e cila përfundimisht çon në veprim, dhe kështu ndryshimin. Ajo është gjithashtu e vërtetë e ndarjes dhe në mënyrë mekaniciste shpesh të shoqëruara dhe botëkuptimi të rastit në një perspektivë globale që do të vijnë - shohë tokën si një e tërë. Jo sundimi njeri mbi tokë, si disa do të na besojnë inxhinierë gjenetike, por njeriu është pjesë e natyrës, siç është e dukshme në faqen e dheut.

Nëse ne e quajmë ide e re socializëm apo të ardhmen ose të utopizmit, është në fakt një mallkim. Mbështetur nga një etikë të re globale çdo ide e re në zgjidhjen e situatës globale është e dobishme dhe e dobishme. Vendimtare por hap cilësor nga ideja për veprim është atëherë. Dhe unë shpresoj për shumë aktivistë të reja, të cilët janë të gatshëm, për të marrë të përfshirë në arenën politike me një përgjegjësi të re globale.

“Lamtumirë”, tha dhelpra.
“Këtu është sekret im.
Ju mund të lehtë:
ju mund të shihni vetëm me zemrën tuaj.
Ajo që është esenciale është e padukshme për syrin. "
(Antoine de Saint-Exupery)

Këtu është artikull si PDF: Valle e shpirtit

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Bota harta në procesin historik…

imagjinatën e njerëzve të planetit tonë mund të jenë plotësisht të mbijetuar dëshmitë ilustruar.
(Klikoni mbi imazhet tregon informata)

Një nga më të hershme gjen nga Epoka e Bronzit – disk qielli i Nebra. Ajo tregon për njohuritë e hershme të astrologjisë. diell, solstices, Hënën dhe yjet ishin pikat e referencës. Kjo ca. 2000 disk vjeçari është gjetur pranë qytetit të Nebra në Saksoni-Anhalt. Në periudhën kohore ka pasur qytetërimet e Mesopotamisë dhe Egjiptit.

Herodoti grek udhëtoi gjerësisht, e përshkroi luftën në mes grekëve dhe persëve dhe tërhoqi ca. 500 v.Chr. një hartë e botës së njohur.

150 n.Chr. mendimi bota e Klaud Ptolemeut ishte ulur. Ai e vendosur tokën në mënyrë të vendosur në qendër të universit dhe të gjithë trupat qiellorë (gojë, diell, planet, yll) rrotullohen në orbita rrethore rreth këtij qendrore. Për të akomoduar vëzhgimet në modelin e tij, ai e nevojshme 80 webs tilla. Kjo ide është përkrahur edhe nga kisha dhe duhet deri në fund të Mesjetës formojnë ide të përgjithshme të popullit.

Mesjeta u dominuan nga idetë laike dhe kryesisht kishtare. Sigurisht, Perëndia kishte vendosur botën në qendër dhe trupat qiellorë rrethuar në tabaka rreth kësaj qendre. Qendra e Tokës ishte përsëri Jerusalem, në qytetin e shenjtë. Karta më e famshme është Ebstorf Harta Botërore. Ju mund të hartë mbi “përfaqësim” më të mëdha dhe gjithashtu të parë komentet. Mundohuni të gjeni kohë Braunschweig… Rreth Tokës është treguar në hartë. Ajo është e orientuar, se Lindja është lart. Nuk është edhe përfaqësimi vizuale e parajsës. Në qendër të hartës është qyteti i shenjtë i Jeruzalemit .

Nicolaus Copernicus pyetur për. 1509 parë nga llogaritjet e saj, botëkuptimi Ptolemeut në fjalë. ai arriti në përfundimin, se dielli qëndron në qendër të universit dhe planetet, duke përfshirë tokën rreth dielli rrethuar (Shiko heliocentrik bota). Puna Koperniku ishte për 1835 të listuara në indeksin e librave të ndaluara.

ca. 1613 provuar Galileo Galilei me dëshmi unbeatable e saktësisë së llogaritjeve të Kopernikut. Por Galileo kishte për të mbrojtur të vështirë kundër dogmave ekzistuese të Kishës, Inkuizicioni u hap 1632 një rast kundër ideve dhe njohuritë e tij, Tortura dhe kunji atë drohtem. Por pas Galileo ishte betuar, "... kanë besuar gjithmonë, të duam të pranishëm për të menduar dhe besuar ndihmë në të ardhmen me Perëndinë të gjithë, çfarë Kisha Katolike dhe Apostolike mban të jetë e vërtetë, predikojnë dhe mësojnë", ai ka marrë "vetëm" burgim, i cili u konvertua në arrest shtëpiak, pas disa javësh. Very nice kjo luftë e Galileo është me Kishën në lojë nga Bertold Brecht: “Jeta e Galileo” i ilustruar.

Harta e parë conformal e botës ishte 1569 i Gerhard Mercator shënuar. Mosha e kolonizatorët erdhi dhe Listat e mira ishin veçanërisht të rëndësishme. me Mercator projektimi në hartografi një projeksion cilindrike quhej, ne te cilen projeksioni deformohet bashku drejtimin veri-jug, për të arritur një hartë conformal. Në të njëjtën kohë një shtrembërim i fortë sipërfaqe është marrë parasysh në rajonet polare. Për të lundruar anijet këto karta janë përdorur.

Atlas i parë komercial i suksesshëm ishte “atlas”, der 1570 u botua nga Abraham Ortelius.

Tani nevoja për harta gjithnjë e më të sakta u bëhet më e madhe. Sidomos ushtria kërkuar në 18. Century gjithnjë e sakta të shtëna topografike të tokës në kuptimin modern.
Im 19. Century seri zyrtar harta topografike janë krijuar, dhe si pjesë e bashkëpunimit ndërkombëtar të 20. Century standardizimi i kartave dhe përpunimi i përbashkët nga institucionet e shumë vendeve ka qenë i krijuar.

Me anë të kartografisë tani konsiderohet jo vetëm navigacion i anijeve ose strategjia e duhur ushtarake për të shërbyer, përfaqësojnë por edhe sociale ngjarjet komplekse Botërore për kartat.
Si një shembull, unë tregoj këtu vetëm një herë “Atlas e globalizations” (Artikulli i vjetër këtu):


Shkarko Video ose MP3

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Globalizimi – çmenduri pulë në Gana…

Globalizimi është duke përparuar. vendet në zhvillim – të tilla si Gana – që vuajnë. çfarë “tregtisë së lirë” do të thotë për këto vende, Ky film tregon Phoenix. kultura të tëra janë shkatërruar nga tregtia papërmbajtshëm me vendet e industrializuara.

Unë kam shumë kontakte nëpërmjet Skype për Kumasi në Gana dhe kishte disa vite më parë edhe mundësinë, për të vizituar këtë vend (pictures). Tani unë të marrë kërkesa pothuajse të përditshme për ndihmë nga partnerët e mi chat në Gana. Ju uleni në internet kafe dhe të përpiqet, për të marrë problemet e tyre nëpërmjet kanaleve të reja të komunikimit disi nën kontroll. Pyetni për para për arsimimin e tyre (z.B. si një infermiere) ose thjesht nepermjet, për të rregulluar çatinë e saj pikon mund, në mënyrë që ata mund të kalojnë natën në të thatë. Në fillim, kam ndihmuar ato me burimet e mia të kufizuara – por kërkesat trullos mua tani.

Unë mund ta kuptoj shumë mirë, se shumë chatters lutem mua në Evropë tim të pasur në Central. Unë do të bëjë atë në mënyrë që ndoshta, po të isha në Afrikë. Nëse ndonjë nga lexuesit e mi ende do të thotë janë larguar, ai mund të kontaktoni me mua. Por kjo formë e ndihmës individuale nuk ka kuptim në afat të gjatë. modelet e tregtisë ndërkombëtare kanë të ndryshohet!
Dhe kështu që ne jemi kthyer në globalizimi dhe pasojat e saj.

Tregon film, si produktet vendase në Gana – në këtë rast, pule – nga produktet industriale nga vendet e pasura jashtë tregut dhe të gjitha degët e prodhimit janë shkatërruar.
Më pëlqen për të ngrënë pulë, Por si e gjithë kjo shkon, Kjo nuk është mendimi im,…


Shkarko Video ose MP3

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

“Na tani” – sa ndryshime përmes neto demokraci…

Die SHBA-dokumentacionit, "Na Now" behandelt në 60 Minuta, pyetja, të tilla si demokracia dhe qeveritë mund të hapë dhe të jetë më transparente.

Ai tregon historinë e rrjeteve në internet, sfiduar hierarkitë mbizotëruese. Bie fjala, si për të marrë të përfshirë në fushën e qeverive ekzistuese, për të përcaktuar politikën e së ardhmes mund të.

Ka fati i një klubi futbolli Ebbsfleet është përshkruar, e cila është në pronësi nga ndjekësit e tij jashtë; Supë, një bankë, në të cilën secili është menaxher; dhe shtrat-surfing, një rrjet i gjerë në internet, anëtarët e të cilit ndajnë shtëpitë e tyre me përdorues të tjerë. Filmi përshkruan, si për të provoni në këtë rrugë të re, se si të shikoni në vende nga një perspektivë e re dhe ndikimi.

I shkurtër: Filmi tregon historitë e rrjeteve në internet, mund të rezultojë në strukturat e tyre radikale të vetë-organizimit të, Qeveritë për të ndryshuar përgjithmonë…

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Atlas e globalizations – shumë interesante!

Atlas më i ri i globalizimit është një botë tërësisht të ndryshme në mendje: Ekonomia botërore është në krizën më të thellë që prej 1945, aufstrebenen vendet BRIC (Brazil, Rusi, Indi, Kinë) ndryshojë bilancin gjeopolitike e pushtetit, dhe me Barack Obama kohët e njëanshme duke vepruar Empire americanum duket të jetë i vjetër.
Përveç një përmbajtje krejtësisht të ri të Atlasit krenohet edhe një thesar hartografike në: Philippe Rekacewicz ka harta sämlichte dhe grafika për kapitullin “Shumë qytete të mëdha, shumë shikime” dorë tërhequr dhe të ngjyrosura me laps me ngjyrë. E gjithë kjo në gjashtë kapituj:

* Customer New World
* Kapitalizmi në krizë
* E ardhmja e Energjisë
* Shumë qytete të mëdha, shumë shikime
* Afrika e komplikuar
* Konfliktet e pazgjidhura

Atlas der Globalisierungen

Këtu është tabela e përmbajtjes si PDF një ansehen!

Këtu është një rimorkio të shkurtër libër për Atlas:

Kur unë të shkojnë të dielave në saunë, Unë schmökere si në këtë atlas rreth. Ajo ofron një pasuri të informacionit. Unë do po ndryshe jo reklamat, por këtu unë do të bëjë një përjashtim…

Edicioni i lidhur luksoz me shpenzimet e CD ROM 24 € – si një kapak të hollë madhe-format, vetëm një nevojë 14 € berappen. Kush dëshiron të duhet të dërguar në Atlas, këtu është lidhja: Urdhër.

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Kjo faqe punëson Wavatars plugin nga Shamus Rinj.