Shtatë milion vjet të evolucionit të njeriut …

Përshëndetje Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Siç kemi qenë njerëz? Historia e njerëzimit …

Përshëndetje Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Harald Lesch | Bota në 100 Vite …

Si mund bota në 100 shikoni vjet? Nëse ne mësojmë teknika ofrojnë mundësi krejtësisht të reja, ose ne do të mësojmë nga fatkeqësitë e dhimbshme kanë? Harald Lesch fillojnë seri tonë të ri, kur shkencëtarët, filozofët, profesionistëve, studiues UFO, historian Shkenca, hulumtuesit e trurit, Hulumtuesit Lumturia dhe ekonomistët do të paraqesin vlerësimet e tyre mbi të ardhmen tonë.
Intervista është gjithashtu në dispozicion në DVD në www.komplett-media.de

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Njeriu dhe Teknologji …

Homo sapiens

Unë jam, po unë jam. Që tim
Hedhur lindur në botë. Dhe
Trupi im dhe mendja janë
Tërësia e qenies sime.

Aparat HUMANOIDUS

Unë jam vetëm një teknik
Produkt, krijuar nga
Njerëz. Një vullnet
Unë nuk kam. Trupi im është
Teknika, por mendja ime
përbëhet nga vetëm numrat binare.
Ndërsa unë isha duke punuar atje
për mua në çdo kohë. Teorikisht
Unë jetoj për gjithë përjetësinë.
Ndryshime në jetën time
mezi. Unë funksionojë, si mua
jam programuar.

Homo sapiens

Unë jam një
Procesi biologjik dhe evolucionar
subjekt. Ta ndryshoj
vazhdimisht nën mua ofruar
Kushtet. Kjo konstante
Po ndryshon vetëdijen time
Fondacioni i mbijetesës sime. Tim
Neurotransmitters dhe rajonet e trurit
janë fleksibile, duke i dhënë mua
pleqërie zgjidhje të reja
ofertë. Por jeta ime është
i kufizuar. Vdekja është
pasojë unausweislich fundit,
tashmë kur kam lindur
ishte e qartë.

Aparat HUMANOIDUS

Fundi i ekzistencës sime është që të
Funksioni im
Pjesët e makinës detyruar. Nëse ju
janë të furnizuara mirë, mund të ju
ekzistojnë përgjithmonë. Unë gjithashtu ekzistojnë
jo vetëm në formë humanoid,
por në art të gjithë
i përgjithshëm. Edhe
Teknologjia e informacionit është pjesë e mia
Ekzistencë. Dhe ju jeni në
Kohët e fundit, gjithnjë e më shumë e varur.

Homo sapiens

Kjo është e vërtetë. Unë mbështetem
gjithnjë e më shumë në teknikë tuaj dhe
dhe dip gjithnjë e më shumë në atë.

Aparat HUMANOIDUS

Si mund të përdorni mua, Unë nuk e kujdesit.
Krijuar si unë jam shërbëtori yt.
Unë do të ju ndihmojë, natyra
dominojnë dhe veten për
realizoj. Por çfarë po bën
me teknikën time është vetëm ju
lë. Ju mund të përdorni ato për të tuaj
Advantage ose për të tuaj
Përdorimi rënie.

Homo sapiens

Jeta ime është e kufizuar, Unë kam për të
mendoj se e mëposhtme
Brezat. Unë mendoj se
nëpër – Më shumë gjenerata
Pikëpamje – dhe uroj mua një
Këmbëngulja e njeriut
Kulturë.

Aparat HUMANOIDUS

Absolutisht unë nuk jam që në
Shtigjet. Por moralin e të gjitha tuaj
Nxitim ju keni për të gjetur veten.
Unë e di se nuk moralin.

Homo sapiens

Teknika është e vetmja, ishte
gjithmonë përparon. Ne
Njerëzit janë duke përdorur këtë
Progresi konfrontohen. Kush
e dinte nga tonë më parë
Nga Kodi, Kush mund të më parë, pa
Internet në të thella
Shikoni kënd të tokës? Die
Globalizimi edhe nga
Përparimet Teknologji vazhdon
përpara. Dhe ajo nuk ka një
Zgjidhja e problemeve të njerëzimit
jashtë. Ndarë në botë
Veri- dhe Jugore, në vendet e industrializuara
dhe vendet e pazhvilluara. E
kënaqësi është mjerimi tjetrit.
Të dyja varen ndërlidhura.

Aparat HUMANOIDUS

Unë – Me aq sa unë e “Unë” flas
mund – bin neutral. Unë ju ofrojmë
vetëm opsione, ju mbledh
përdorin lloje humanoid mund.

Homo sapiens

Ne nuk mund thjesht në
Teknikë Drop. “Përpara”,
“përpara” ajo britmat. Por ne jemi
të vërtetë të mirë për të gjithë e tyre
Pasojat gati? Teknika
na bën sot të hyjnore
Natyrë. Edhe pse unë me siguri Perëndisë
nuk i pëlqen. Por kjo tendencë në
ndjekje tonë, natyra
Humbja në një shumëllojshmëri të, dhe
pas meje përmbytjes, Sepse unë
Çdo gjë është në gjendje. Jo, die
Art në të gjithë formën e saj – në qoftë se vetëm
një standard shkencor -, ne
të gjithë duhet të shikojmë në mënyrë kritike
me kritere morale
kuptoj.

Erich Kästner "sintetike njeriut”

Përshëndetje Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Animationsvideo: Ajo që duhet të thuhet …

Një video e vogël animuar për përmirësimin e strukturave tona njerëzore sociale në planetin Tokë tonë. Check it out vetëm një herë dhe ndoshta shkruani edhe një përshtypje të vogël ose një koment!

als PDF-Datei

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Mendime mbi evoluimin e njerëzimit …


Një podcast filozofik me Background moderne… vetëm kontrolloni it out!
(1)
I ulur në kompjuterin tim dhe të përpiqen, Unë vetëm të imagjinohet një herë, si shkon me njerëzit në mënyrë…

Së pari, unë imagjinoj, Unë kam qenë në një shpellë, dhe jam një nga njerëzit e parë. Emri im është Homo Sapiens dhe ne jemi në periudhën para ca. 60.000 Vite. Kjo nuk është shumë kohë më parë, duke pasur parasysh, se para të tokës 4,6 Miliard vjet më parë.
Paraardhësit e mi kanë ardhur në një udhëtim të gjatë nga Afrika në hendek afrikane në Evropë – shumë ngadalë, vetëm 5 km per brez ata kanë emigruar.
Dhe tani unë ulem këtu në grupin tim, si rezultat i fatit dhe të detyruar: Rastësisht gjenet e mia dhe dhunë e mjedisit tim. I kanë përshtatur veten dhe mund të mbijetojnë.
ecje im drejtë lejon mua, të ndjekur kafshët në grupin, dhe përdorimin e mjeteve më solli zjarrin. Nëpërmjet një nofull im i fuqishëm mund të shfrytëzojë mish gjuajtur mirë, dhe truri im unike më jep lirinë, jo vetëm për të qenë pjesë e natyrës, por edhe për përdorimin e natyrës në kuptimin tim. Por ne ende gjithmonë jetojnë në kufirin e urisë. Gjuetia është rraskapitëse dhe jo gjithmonë të suksesshme.
Ne mbledhjen e fruta nga pemët dhe fara, të cilat plotësojnë dietën tonë dhe të na mbajtur ndonjëherë mbi ujë.
Ne kemi një strukturë të fortë në grup. Sigurisht ka nganjëherë janë grindjet në grupin tonë, por ajo që ka rëndësi është lindja e të vegjëlve, duke mbijetuar grupin tonë dhe të jenë të gatshëm për ndeshjen e konkurrencës.
Dhe ne t'i varrosin të vdekurit tonë, ajo që na dallon nga kafshët.
Natyra e përcakton jetën tonë, dielli, akull, bora dhe shiu.
kafshët, ne gjueti, janë bazë e kulturës sonë: ne pikturuar fotografitë e tyre në muret e shpellës.
E kaluara ka vdekur tonë dhe të ardhmen është çështja e suksesit në gjueti.
Cili do të jetë: ne nuk e dimë. Motoja jonë është e thjeshtë: mbijetoj!

(2)
Në mijëvjeçarë vijim kemi bërë shumë qytetërime të parë në Azi, Afrika dhe Amerika.

Përmbytjet periodike bërë toka pjellore, ku bujqësia intensive do të mund të operohet. Pra, ne kemi qenë nomade gjuetar-mbledhës për fermer dhe. Për ndërtimin e digave të ujitjes dhe gjithashtu një organizatë social u bë e nevojshme. Shpërndarja e tokës pjellore pakët dhe ndarja e përdorimit të ujit e nevojshme një administrative dhe gjyqësore. Ajo filloi një ndarjen e njerëzve në grupe të ndryshme me të drejta të ndryshme, një ndarje në sundimtarët dhe vendosi.
Një aksioneve të grurit është e nevojshme për rastet e mungesës së përmbytjeve. Organizata magazinimit kërkohet dhe planifikimi. Për të llogaritur kalendarin valën u zhvillua, presupozuar e njohurive të matematikës dhe astronomisë. Matematika është e nevojshme edhe për ndërtimin e qyteteve.
Shoqërues forma organizimi politik origjinën në pothuajse të gjitha qytetërimet një hierarki fetare, imperator përkulur përdorur si kundër perëndive. Normat sociale janë hedhur poshtë si një ligj. e ashtuquajtura Kodi i Hamurabit është i njohur në të lashtë babilonase Perandorisë. Në 280 Aforizëm i rregulluar aspekte të drejtës civile, lidhin dënimin- dhe E Drejta Administrative. Ajo dhënë vendime të shumta individuale, të cilat dallohen shpesh nga fortësi të lartë.
Ne njerëzit ishin gjithmonë pas një parim organizues. Një mënyrë për të stabilizuar strukturën shoqërore dhe redukton frikën tonë individuale.
Trigger për shumë zhvillime kulturore ishte besimi në jetën pas vdekjes dhe konsekuent në zhvillim Totenkult, ishte aq e zhvilluar fuqishëm në mesin e egjiptianëve, që njerëzit e punësuar tërë jetën e tyre me sqimë e varrit të tij.
Në mitit tradicional fetar, ekzistenca e njerëzve është miti i lidhur me botën e perëndive.
Në fushën e Egjiptasve – si në kulturat e tjera – secili kishte tempullin e vet, Perëndisë, qëndroi në statujat e perëndive përkatëse.
Gjuha sumeriane Eposi i Gilgameshit është feja exhaustively. Është në lidhje me të kuptuarit e botës, Deklarata Botërore dhe për të përballuar me botën, jetojnë së bashku me njerëz të tjerë dhe në këtë mënyrë për të përballuar jetën e tyre. Ne njerëzit të gjejnë një mënyrë përmes jetës.
Dhe nuk është gjithmonë frika, i cili na komplikon një mirëqenie apo lumturi. Frika për të ardhmen, frika e vdekjes vetë. Me frikë nuk mund të jetë i lumtur apo i lirë.

(3)
Shumica e religjioneve të antikitetit ishin politeiste – Disa fe e antikitetit ishin monoteist si Judaizmi, dhe më pas Krishterimi dhe Islami.
Feja na mundësoi, prania jonë për të jetuar, si, ndërsa ne presim të njëjtën kohë për një të ardhme më të mirë në jetën e përtejme. Një natyrë të pafundme dhe të mirë, vetëm një qenie hyjnore, na do për çdo gjë, na shpëton nga vetmia, frika dhe natyrën e fundme të jetës sonë. Ne do të shohim të dashurit tanë në jetën e përtejme. Çfarë një ngushëllim! Dhe për të shpëtuar, ne vetëm duhet të besojnë – besimi në Zotin dhe përulësi, e cila është e bazuar në të kuptuarit e nevojës dhe vullnetin për pranimin e rrethanave – a detyruar vetë-nënshtrimi.
Me paraqitjen e filozofëve të parë në Greqinë e lashtë me ca. 500 v.Chr. tani diçka krejtësisht të re: ata nuk duan shpëtimin përmes një qenie më të lartë, tjetër – përkatësisht të arrijë Perëndinë, por kërkojnë shpëtim nga vetë, për shkak të dijes së tyre, Arsyeja e vet. Filozofinë e biznesit të qytetarëve të lirë në Athinë u operuar, e meshkujve, të cilët ishin të pasur, kishte kohë dhe kohën e lirë dhe sigurisht skllevërit e tyre! (me disa përjashtime, si Sokrati apo Diogenes).
Së pari ata donin një nivel minimal të njohurive për botën, në të cilën zhvillohet jetën tonë, dhe të marrë instrumentet e dijes.
Për më tepër, ata kërkuan rrugën e drejtë të jetesës së njerëzve, etika praktike. Dhe së fundi, çështja e urtësisë, për të kapërcyer frikën dhe të jetojnë një jetë të lumtur dhe të lirë të jetë e mundur.
grekët (sidomos në stoicizëm) provoni thelbin e botës sidomos në thelbin e saj të brendshëm të harmonisë, për të parë të njëjtën mënyrë miqësore dhe të bukur, dem “hyjnor”, atë që ata e quajnë Cosmos. Kjo hyjnore nuk është një qenie personale, por rendi botëror, universi si një e tërë. Kjo mënyrë e mrekullueshme e gjërave është edhe i grekëve “Krishti” quajtur. Nëse dikush imagjinon botën si një harmonike gjallesat është, kështu që universi është i pajisur me animuar dhe ndjeshmëri dhe arsye. Çdo gjë që ndodh, bëhet si duhet dhe qëllimi përfundimtar i jetës është, për të gjetur vendin e saj të duhur në mënyrë që. Kjo është e gjitha në lidhje me përshkrimin e Cosmos, Organizimi dhe harmonia e tij – jo te çrregullimeve te tilla si p.sh.. fatkeqësitë natyrore.
Për t'u lidhur me Cosmos ose eiunzuordnen në të ishte për të drejtuar ndonjë veprim të barabartë, parimi i çdo morali dhe çdo politikë. Në mënyrë të veçantë, ajo erdhi, për të arritur në jetën praktike në harmoni me harmoni, për të gjetur vendin e saj të duhur në e tyre, drejtë e secilit të gjithë.
Në sytë e stoikëve greke (si në disa raste Budistët) është gjendja e njeriut, sidomos të dy gjëra bllokuar: kapur në të kaluarën dhe të shqetësuar për të ardhmen. Ne vazhdimisht të humbasë nga momenti dhe nuk mund të gëzojnë plotësisht këtë. Prerje kështu që ju duhet dy: frika për të ardhmen dhe kujtesa e vështirësitë e së kaluarës. Ky i fundit nuk ka të bëjë më shumë, ish-jo. Pas Epictetus jeta e mirë është një jetë pa shpresë dhe frikë, në të cilat një është pajtuar për ekzistencën e saj dhe bota, si ajo ekziston, pranuar plotësisht.
Filozofia Stoic mbetet anonim dhe të papërcaktuar. Për ata, vdekja është vetëm një tranzicion nga një shtet personal në një gjendje të shkrirjes me kozmosin, ku kemi humbur individualitetin tonë.

(4)
Dhe këtu tani të vendosur në fund të krishterimit dhe mundi filozofinë greke. Krishterimi me të vërtetë na premton gjithçka, ajo që ne duam: një pavdekësi fund personal, dhe me shpëtimin e të afërmve tanë. 15 Shekuj është krishterimi dominojnë botën perëndimore! Në krishterim, arsyeja ka vendin. Arsyeja është këtu, por, për të kuptuar tekstet e mëdha të Ungjijve, interpretuar mesazhin e Krishtit. Kjo vlen, për të kuptuar natyrën si krijimit të Zotit dhe për të interpretuar. Këtu besimi merr vendin e arsyes: Kjo nuk është aq shumë në lidhje me, të mendojnë me veten e tyre, por të besojnë në një tjetër. Përulësia është e nevojshme, për të çaktivizuar mendjen, të besimit dhe për t'i dhënë hapësirë ​​të besimit si dhe përulësia e Perëndisë, e cila poshtëruar kështu, se ai është njeri në mesin e njerëzve.
Urtësia ose disiplina e jetës është një disiplinë e shkollës – skolastikë – disa të pakuptimta në lidhje me kuptimin e Shkrimit apo natyrës, si një vepër e Perëndisë, por jo për qëllimin përfundimtar të jetës njerëzore.
Dhe krishterimi i jep një impuls të ri: vlera e moral i një personi varet NUK si ndër grekët e dhuratave të tij natyrore apo talenteve, por nga përdorimi, ai i bën ato, Pra, nga liria e tij dhe jo nga natyra e tij! Ne lënë hierarkike botën aristokratike greke. duke pretenduar të krishterët, se Logos – Pra hyjnore – nuk është më identike me rendin harmonik botëror si të tillë, por në një natyrë të jashtëzakonshme, në Krishtin, mishëruar! Krishterimi zëvendësoi doktrinën anonim e shpëtimit të grekëve nga premtimi, se jemi të shpëtuar nga Krishti si një person. Personi njerëzor është rritur nga krishterimi. Dinjiteti i njeriut është i njëjtë për të gjithë. Të gjithë njerëzit janë të barabartë. Liria dhe nuk natyra është më themeli i njerëzimit!
Krishterimi pranon Ndërgjegjja një vend të rëndësishëm. Për shkak se mendja është më e lartë se letrën e ligjit, shkruan atë praktikisht ka oferta në jetën e përditshme para…
Ndryshe Stoics greke premton krishterimin pavdekësia e personit individual. “Dashuria në Zot” dhe “bamirësi” provon nga pikëpamja e të krishterëve të forta se vdekja. “Dashuria në Zot” lejon pavdekësinë e shpirtit, ringjallja e trupit tonë. Në krishterim, unë gjej pavdekësi tim kuazi (jo vetëm my!).

(5)
Im 16. Century besimi i krishterë, e cila ishte objekt i kufizimeve të rrepta të Kishës, në një krizë të rëndë. Gjetjet e reja shkencore janë parimet e kishës në fjalë. Kopernikus (1543) dhe Galileo (1632) hasni Tokën nga qendra e botëkuptimit dhe të vënë diellin në vendin e vet. Gundmauern e vetë krishtërimit ishin tronditur dhe bindja ndaj Perëndisë nuk ishte një gjë e natyrshme. Shkatërrimi i Picture Botërore p.sh.. zëvendësimi i nocionit të botës si një e tërë të rregulluar mirë, në të cilin struktura hapësinore mishëruar një hierarki të përsosjes dhe të vlerave, nga një univers të pafund apo edhe të pafund, e cila nuk është më nga vartësia natyrore, është mbajtur së bashku vetëm me identitetin e komponentëve të tij përfundimtar dhe themelore dhe ligjet, ka lënë një gjendje konfuzioni në mendjet e asaj kohe. Nga tani e tutje, “Metoda eksperimentale” , më parë ishte praktikisht i panjohur, themeli për të ardhmen e shkencës moderne.
Në qoftë se rendi botëror, harmoni, Bukuria dhe mirësia nuk janë të përcaktuara nga Zoti, atëherë njeriu duhet të japë veten jashtë rendit në univers bringen.Um një kuptim të zhgënjyer botëror, ajo kërkon një zhvillim aktiv të rendit botëror.
Immanuel Kant (Kritika e Arsyes së Pastër 1781) formuluar idenë, që e kupton shkenca tani e tutje si një punë e Verknüfung, një sintezë.
Nga tani e tutje, njeriu është vendosur në qendër dhe një flet për filozofinë e humanizmit. Etika e reja humaniste me konceptin e lirisë njerëzore ishte veçanërisht nga Rousseau (1755) i prekur. Ai merrej me çështjen, çfarë është dallimi në mes njerëzve dhe kafshëve? Për Aristotelit, njeriu është i përcaktuar si “i arsyeshëm” rresht. Në Rosseau tipar dallues vendimtare është liri. Njerëzit kanë aftësinë, gjithë jetën e tij të përsosur të gjatë, ndërsa kafsha që nga fillimi dhe në mënyrë të sigurt nga natyra, udhëhiqet nga instinkti, dhe flasin “menjëherë”, nga lindja, është plotësisht. Një kafshë nuk ka liri, përsosje veten. Në natyrën e njeriut është ende atje, por njeriu mund të devijojnë nga rregullat natyrore dhe madje edhe të krijojë një kulturë. Njeriu mund të kënaq në ekseset, ajo është mohuar për kafshë. tek njerëzit “thotë vullnetin as, kur natyra është i heshtur”.
ajo pason: njerëzit janë bartës të tregimit të tyre individuale dhe nuk është historia e shoqërive të tyre – Kultura dhe politika. Pasi nuk ka natyra e njeriut, pasi nuk ka program natyror ose shoqëror mund të bashkangjitni plotësisht atë, është njeriu, burrë apo grua, falas, pafundësisht perfectible dhe jo nga pretenduar, kushtet racore ose të lidhura gjinore preprogrammed. Dhe për shkak se njeriu është i lirë, është i përfshirë në ndonjë kod natyrore ose historike, Njeriu është një qenie morale. Ai ka lirinë për të zgjedhur në mes të veprave të mira dhe të këqija.
Kafsha dhe natyra janë një – Njeriu dhe natyra janë dy…
Por kjo liri e ka lënë që, ku liria e të tjerëve fillon. Kant thirrur në imperativin e tij kategorik 1785 "Vepro vetëm sipas asaj maksimës, nga të njëjtën kohë që ju dëshironi mund të, që të bëhet një ligj universal. "Për këtë arsye ne duhet të tregojmë konsideratë për lirinë e të tjerëve.
Zbatimi i vlerave dhe ideve të Iluminizmit ishin qëllimet e Revolucionit Francez 1789 - Në mënyrë të veçantë të drejtat e njeriut. "liria, barazi, Vëllazëri "ishte motoja e tyre, dinjiteti njerëzor kishin shkruar në pankartat e tyre. Në Paris komiteteve revolucionare dhe shoqëritë popullore siguruar, se edhe të gjitha kishat e kryeqytetit në fund kultin e Qenies Supreme – e arsyes – u shuguruan dhe u prezantua se kulti i dëshmorëve të lirisë në të gjitha seksionet e Parisit. Politikat e hershme feja e revolucionit që synon barazinë e feve dhe eliminuar privilegjet e kishës paaftë.

(6)
Një filozof i postmodernizmit ka qëllim rrëzua vërtetë: Friedrich Nietzsche (1844-1900). "Zoti është i vdekur" – është thënia e tij më të famshme. Ai kritikoi të njëjtën humanizmin dhe racionalizmin: “Nuk ka asgjë jashtë realitetit të jetës, jo për, duke mos përfshirë, jo në qiell, jo në ferr, dhe të gjitha idealet e politikës, Morali dhe feja janë gjë tjetër veçse “idhujt”, gjuhë bombastike metafizike, Fiksioni, nuk kanë asgjë tjetër në mendje, por të largohen për jetën, që më pas të kthehet kundër tij.” Nietzsche mohon kërkimin për një qëllim, që na çliron nga frika. Bota është ndryshe nga një rrëmujë, një shumësi pakalueshëm i forcave, Instinkten, shoots, cila konkurojnë me njëri-tjetrin vazhdimisht. Nietzsche është rekomandimi në e tij “amor fati”, dashur jetën pa kushte, të vjen keq më pak, Shpresojmë më pak, ky realitet, siç është, pak më shumë dhe, nëse është e mundur, për dashuri pa kushte!
Që stimulon shpresojmë kundërshtim me ju! A nuk është që vetëm shkatërruese?
Si psh. pranojë një Holokaustin? A nuk është në lidhje me, për të siguruar mbijetesën e njerëzimit? Është interesi, në bashkëpunim dhe harmoni nuk është më i madh se në konflikt dhe luftë?
Po në lidhje me problemin e shoqërie të drejtë, parimet etike, të cilat janë për të përcaktuar marrëdhëniet midis njerëzve të lirë dhe të barabartë? A duhet të bëjë në mënyrë kolektive dhe të ndajnë atë historinë tonë?
Shumë filozofë kanë menduar për – dhe në sytë e mi çdo njeri është filozofi e tij.
Ne jetojmë në epokën e globalizimit. korporatat ndërkombëtare dhe tregjet financiare të përcaktuar se çfarë po ndodh në planetin Tokë tonë. Ne individ është ndonjë ndikim në çështjet botërore është tërhequr në masë të madhe. Rritja ose vdekja është filozofia e konkurrencës globale. Teknologjia luan një rol gjithnjë e më të rëndësishëm. Rritet ose të vdesin është bërë forca absolute dhe natyra e shoqërive tona. Teknika është një fund i mirë në vetvete. Objektivat më të larta në përputhje me ekzistencën e vazhdueshme të njerëzimit, nuk ka më.

(7)
Dhe pasi që unë duhet të kërkoj: Man - një shënim e evolucionit?
(shih poezinë time këtu)

Një zgjidhje mund të jetë unike im: kur kam zgjidhur me veten time, për të kuptuar tjetrin, në qoftë se unë zgjerojë fushën time të përvojës, në qoftë se unë të kapërcyer të veçantë gjendjen time origjinale dhe kështu gelange të njëjtën kohë me një konsideratë të mundësive më të pasur tej dhe, të cilat ata prej gjithë njerëzimit janë…

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Kjo faqe punëson Wavatars plugin nga Shamus Rinj.