simulim Grohnde fatkeqësi më 9 mars 2013 …

Për 20.000 Njerëzit të cilët kanë marrë pjesë me rastin e përvjetorit pavarësisht Fukushima të motit të keq vetëm në simulimin fatkeqësi rreth centralit bërthamor Grohnde. Ajo ishte një nga demonstratat më të mëdha kundër termocentralit në të gjitha.
Për më shumë se 200 Pikat përgjatë 380 km rrugë rreth një e miratuara kolonat e refugjatëve zonë evakuimi u mbajtën, ishin Dekontaminierungsstationen, për fermerët dhe famullitë e përfshirë në veprim. Tashmë në mëngjes në 09.00 AM kishte lënë kolonave të automjeteve nga Hameln dhe vende të tjera për evakuim. Në qytetet e mëdha, zinxhirët e njeriut janë mbajtur të mbyllura.

mitingjet përfundimtare në Hannover, Hildesheim, Göttingen, Detmold, Minden dhe Stadthagen vend.

“Duke pasur parasysh këtë veprim, askush nuk mund të thotë, çështja e energjisë bërthamore është bërë. ne e dimë, fatkeqësive të mëdha janë të mundshme, mbrojtja nga nuk. Kjo duhet të ketë pasoja”, thotë Peter Dickel për organizatorët. “Sigurisht, pushimi ynë “kolona e refugjatëve”, “Dekontaminationsstation” vetëm guess dhe veprime të tjera, si në lidhje me, kur fatkeqësi të vërtetë ndodh. Ajo do të jetë detyrë e politikanëve, janë përgjegjës për funksionimin e centraleve bërthamore, Këto ushtrime a gatishmërisë fatkeqësi në një rreze realiste deri në 170 kryejnë km, duke përfshirë edhe popullsinë.”

Lidhje: Fushata Grohnde
AKW Grohnde - No Thanks!
Video: Njerëz- dhe zinxhir veprim rreth centralit bërthamor Grohnde

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

IPPNW: Asgjë mësuar nga Fukushima – Mbrojtja Civile në Gjermani …

Ngjarja IPPNW (Mjekët kundër luftës nukleare) u kthye për të gjithë mjekësor dhe jo mjekësor i interesuar, e cila është e para 2. Përvjetor të kërkuar për të informojë katastrofë reaktorin e Fukushima në çështjet e pazgjidhura të mbrojtjes civile. Gjuha Znj Claussen shqetësuar për vite në IPPNW me pasojat shëndetësore të energjisë bërthamore. Ajo e njoftoi delegacionin IPPNW në Japoni / Fukushima në verë 2012, nga efektet akute të shtatzënisë dhe lindjes normat e, e kancerit sëmundje latente tiroide dhe leukemisë, vërejtur pas katastrofës bërthamore në Çernobil. Një ushtrim emergjente në tonë "fqinj-bërthamore" Grohnde nëntor fundit u mbajt me dyer të mbyllura. Nga Zyra Federale për Mbrojtjen nga Rrezatimi është i kërkoi zonë 170km nuk është përmbushur deri tani.

Zonja Claussen nuk u pranua në konferencën për shtyp të autoriteteve të përfshira. Në planeve lokale është për aksidentet e mëdha të një kohe të rrezatimit të 48 Orari i supozuar, Fukushima konsideruar këtë, por 25, Çernobilit 11 Ditët. Jodtablettenausgabe është vetëm për njerëzit nën 18 Me kusht dhe gratë shtatzëna. E çështjes në kohë për të përmendur. Kufijtë lokale janë shumë më të larta vlerësuar se japonez dhe ariu as përvoja e vendeve të fatkeqësive të kaluara ende problemi i ndjeshmërisë së rrezatimit në njerëz (Embrioni Reference) Faturë. Mbrojtja e varfër e popullsisë është një nga faturat e papaguara te bërthamor.

Me rastin e 2. Përvjetor Fukushima, ne e quajmë për e shtunë, den 09. Mars 2013 për një veprim- dhe zinxhir njerëzor rreth uzinës bërthamore të energjisë Grohnde në. Me shumë ngjarje dhe njerëz që duam në një distancë prej rreth 40 km treguar nga reaktori, në çfarë mase mund të ketë një fatkeqësi si Fukushima në Gjermani dhe bëjnë thirrje për mbylljen e objekteve bërthamore në vazhdim.

Këtu është lidhja për të veprimit: Fushata Grohnde

Përveç kësaj, një gatishmëri Majtas katastrofë: Fatkeqësi vjetëruar bërthamor dhe për shkallë të vogël

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Kurse Mjekësi Puna Paqes ne linje …

Në anëtarët e fundit të takimit të IPPNW (Mjekët kundër luftës bërthamore në përgjegjësinë sociale) Kam marrë një shkop të lirë USB me mësime për punë paqes mjekësore.
Well kam gjetur këtë kurse interesante në internet!
Prandaj një duhet, megjithatë, regjistrohem dhe përgjigje një email konfirmimi! Jo shumë përpjekje për zonën interesante!

Kurset për fat të keq ka vetëm në anglisht. Por me një përkthyes (z.B. Google Translator) ato mund të përkthehen lehtësisht në gjermanisht.

Çfarë është ajo për?

Shtatë kurse punës së paqes mjekësore janë një hyrje në parandalimin e dhunës dhe ndërtimin e paqes për mjekët, infermieret, Punëtorët e kujdesit shëndetësor, Këshilltar shëndetësor në fushën psikologjike, dhe profesionistë të tjerë të shëndetit, si dhe nxënësit në këto zona.

Në veçanti, ajo është për ata, die

 • paqja e tyre- duan për të forcuar dhe aftësitë hulumtuese konflikti.
 • ndërmend, Ndihma humanitare, Zhvillimi, Të drejtat e njeriut, Peace ose mjekësore organizatat jashtë vendit ose për të punuar në shtëpi.
 • duan të përmirësojnë rezultatet e shëndetit për pacientët e tyre dhe komunitetet në mjedise të dhunshme.
 • qëllimet

  Kur të keni përfunduar këto kurse, ata duhet

 • një qasje e shëndetit, të ketë së luftës dhe formave të tjera të dhunës.
 • e di e di në lidhje me efektet shëndetësore të dhunës direkte dhe strukturore mbi individët dhe shoqëritë.
 • kanë mënyra të ndryshme, ku punëtorët e kujdesit shëndetësor mund të ndihmojë për të zvogëluar deficitet e paqes.
 • kanë cilësitë e tyre të reja të dobishme për të të drejtuar personelin shëndetësor në kuptimin e një vetëdije të paqes.
 • kanë për të identifikuar dhe shfrytëzuar mundësitë për parandalimin e dhunës dhe promovimin e paqes në vendin tuaj të punës dhe në praktikën klinike.
 • Si janë të strukturuara kurset?

  Mjekësore punës së paqes kurse online janë mjete të e-mësimit multi-media. Përmbajtja është në dispozicion në shtatë kurse të ndryshme – të ndarë në 21 kapitujt – paraqitur. Secili kapitull përbëhet nga komponentët e mëposhtëm:

 • mësimet e teksteve, në mënyrë që të fitojnë njohuri të thella
 • pyetje të standardizuara, për të rishikuar objektivat mësimore
 • Problem-based e-learning me shembuj praktik, për të mësuar në mësimet e teksteve të zbatohet.
 • Koha e parashikuar për një kurs është rreth. 6-10 Orë.

  kurs 1 ju jep një hyrje në kuadër Medical punës së paqes dhe konceptet relevante për kurset e tjera. Ne rekomandojmë parë për të përfunduar kursin. Megjithatë, kurset MPW mund të kryhet në çdo mënyrë.

  Këtu është lidhja për kurse Medical punës së paqes: Puna Medical Peace

  CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  IPPNW-Simpoziumi: Çështja bërthamore Iran – A ka një mënyrë për të dalë nga spirale kërcënimit?

  Një temë e rëndësishme në takimin vjetor të këtij viti të IPPNW (Mjekët kundër luftës nukleare – përgjegjësia sociale) ishte konflikti midis Izraelit dhe Iranit. Një plejadë atomike Konflikti aktualisht është në rendin e ditës. Prandaj, përfaqësuesit IPPNW e pozicione të ndryshme organizoi një simpozium në një simpozium në Landesmusem Braunschweig.
  Me kamera kam dokumentuar pozicionet e përfaqësuesve në këtë konflikt:

  Hyrje dhe Prof. Udo Steinbach, ish-drejtor i Institutit Gjerman Orient në Hamburg

  Ali Fathollah-Nejad, Shkolla e Studimeve Orientale dhe afrikane (SOAS), Londër

  Hillel Schenker, Co-EditorPalestine-Israel Journal, Jerusalem (përkthime gjermane)

  Sipas deklaratave të folësve të ndryshme, një diskutim i gjallë u zhvillua. Një emër të qeverisë federale, përjashtojnë çdo pjesëmarrjen në një luftë kundër Iranit dhe ndërprerjen e sanksioneve kundër Iranit, shënuar fundin e ngjarjes. Ai ishte i plotësuar me kërkesë, për të ndaluar shitjet nëndetëse në Izrael.

  CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  IPPNW (Mjekët kundër luftës nukleare – përgjegjësia sociale) Takimi vjetor 2012 në Braunschweig …

  Në 22.04.2012 gjeti takimin IPPNW-vjetor të mbajtur në Braunschweig.

  kanë mjekët IPPNW në mbledhjen vjetore në Braunschweig Ärztehaus një fund për ndërhyrjen ushtarake perëndimore të Irakut, Libia në Afganistan dhe ndalimi i ndërhyrjes ushtarake në Siri kërkuar. Ata miratoi një rezolutë mbi politikën e paqes, në të cilën ajo foli për negociatat në konfliktin Izrael-Iran dhe një refuzim të plotë të bombardimeve izraelite dhe / ose amerikan.

  “Përshkallëzimi tmerrshme Lufta e fundit 11 Vite, nga Afganistani në Irak në Libi, kanë shijuar jetën në rajonet e prekura me qindra e mijëra njerëz, shkatërruara rajone të tëra dhe kaotike, plotësisht në mëshirën dorëzuar kushtet sociale të prodhuara”, thuhet në rezolutën. Përgjegjësia e rëndësishme për këtë i atribuohet interesave ekonomike, dem “kompleksi ushtarak industrial”.

  Sigurimi interesat ekonomike me forcë ushtarake ishte thellësisht destruktive, në kërcënim për demokracinë dhe njerëzimin lajthitje çon. “Ne kemi nevojë për një shoqëri të qëndrueshme paqeje strukturore, nuk marrin pjesë në të pamatur globalizimit fitim të orientuar `neoliberale '”, kështu mjekët IPPNW Kuvendit.

  Mjekët IPPNW u kërkoi anëtarëve të Parlamentit gjerman për të, të votojnë në referendumin e ardhshëm mbi zgjerimin mandatin dhe zgjerimin e misionit Atalanta me No. Sipas vendimit Kabinetit të Bundestagut për të zgjatur mandatin e misionit në mënyrë, që deri në dy kilometra thellësi mund të merret nga brigjet e Somalisë kundër piratëve jashtë në shënjestër. Ajo duhet të kemi frikë, se me zgjerimin e kërcënuar krime lufte kundër civilëve përdorimit. Anëtarët e parlamentit duhej të jenë të vetëdijshëm për përgjegjësitë e tyre, se helikopteri sidomos gjerman mund të urdhëruar të operacioneve kundër caqeve në tokë.

  Në një tjetër aplikim, delegatët e IPPNW i kërkoi qeverisë federale për të, në përputhje me të drejtat e saj ndërkombëtare të njeriut dhe detyrimet kontraktuale, për personat në nevojë, si refugjatë traumatizuara, shoqëruar dhe të miturit e pashoqëruar dhe ish-ushtarë fëmijë hershme psikosociale, për të siguruar psikoterapeutike dhe kujdes rehabilitues. Që kanë të bëjnë me refugjatët në nevojë në Gjermani korrespondon as standardet ndërkombëtare të të drejtave të njeriut dhe as detyrimet, në raport me BE, qeveria gjermane - ka qenë udhëzimet e marra.

  Rezoluta IPPNW mbi politikën e paqes

  CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Veprim – “e ardhmja jonë – atomwaffenfrei”…

  Veprim “e ardhmja jonë – atomwaffenfrei” Unë e mbështes me gjithë zemër. Edhe unë jam si shumica dërrmuese (më shumë se 80 Përqind) e popullsisë gjermane kundër armëve bërthamore.

  Megjithatë, shumë njerëz ende nuk e di,

 • se ka armë bërthamore të stacionuara në Gjermani,
 • se Gjermania është pronë e avionëve dhe pilotët për përdorim në dispozicion,
 • se këto pilotët praktikë duke përdorur
 • dhe se Gjermania ka marrë pjesë në Grupin e Planifikimit Bërthamore të NATO-s.
 • Pas ribashkimi i Rusisë ka tërhequr armët e saj bërthamore në bazë të kontratës nga Gjermania Lindore. Shtetet e Bashkuara janë ende ca. 20 armët taktike bërthamore në kazermat e tyre BUCHEL në Rheinland-Pfalz, NATO janë në dispozicion. Sipas informatave të fundit nga armët bërthamore ekspertë në Shtetet e Bashkuara dhe Gjermania janë shumë shtesë 130 SHBA armët bërthamore u tërhoqën nga pika e Forcave Ajrore të SHBA Stutz Ramstein.

  Faqja e internetit e Veprim -“e ardhmja jonë – atomwaffenfrei” ofron një shumëllojshmëri të informacionit dhe mundësive, që në mënyrë aktive të luftuar për një të ardhme pa armë bërthamore (Një vlerë të vizitës!).

  Këtu është një prezantim i shkurtër i veprimit:

  Future ynë – Atomwaffenfrei nga hanskottke

  Pasojat mjekësore të përdorimit bërthamor mund të shihet këtu:

  Pasojat mjekësore të luftës bërthamore nga hanskottke

  Në debatin për armë bërthamore në Gjermani:

  Debati për armët bërthamore në Gjermani nga hanskottke

  Kush dëshiron të jetë aktiv edhe, mund të dërgoni një letër presidentit amerikan Barak Obama. Këtu është një PDF-Briefvorschlag!

  CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Intervistë: “Lufta ju bën të sëmurë”

  Kryetari i shoqatës “IPPNW – Seksioni gjerman i mjekëve Ndërkombëtare për Parandalimin e Luftës Nukleare / mjekëve në përgjegjësinë sociale” Zonja Claussen Dr.med.Amgelika, Në psikiatri dhe psikoterapi, dha Journal gjermane Mjekësore e 7.1.2010, JG. 107, Çështje 1-2, një intervistë për pyetjen: Çfarë i motivon mjekët, thirrje për paqe?
  Medical Journal Gjermanisht marrë të gjitha mjekët në Gjermani. Për të përcjellë idetë për një audiencë më të gjerë, Unë marr intervistë në blogun tim. (Intervista u zhvillua Sunetit GIESEKE dhe Dr.med.Birgit Hibbeler)

  IPPNW që nga 80-ta është e angazhuar për zgjidhjen paqësore të konflikteve. Pse është pika mjekësor i mendimit mbi çështje të tilla si luftës dhe paqes aq të rëndësishme?
  Si mjekët, ne jemi përgjegjës për të kuptuarit tonë profesionale, për jetën dhe shëndetin e popullatës. Lufta është fatkeqësi e madhe ndonjëherë – një fatkeqësi të bëra nga njeriu, cila është parandalueshme. Prandaj ne e shohim atë si detyrën tonë mjekësore, për të bërë diçka për parandalimin e luftërave.
  Në veçanti, ata janë të angazhuar për të traumatizuar ushtarë. Përse?
  Lufta jo vetëm vret, por e bën popullata civile dhe ushtarët e prekura sëmurë. Ata duhet të mbeten të ditë e natë në një gjendje të vazhdueshme të vigjilencës: Çdo herë një sulm mund të kërcënojë. Ushtarët janë në të njëjtën kohë viktimat dhe dhunuesit. Forcat gjermane në Afganistan nuk janë mjaft atje vullnetarisht. Sigurisht, askush nuk e ka detyruar, Për t'u bërë ushtarë. Përgjegjësia për pjesëmarrjen e tyre në luftë vesh politikë. Kjo është dilema: Gjej ushtarët ajo sigurisht që nuk i dëshirueshëm, për të shkuar në luftë dhe të vrarë njerëz. Realiteti, Për të kanë bërë autorët, por vetëm një prej tyre si realitet, që janë bërë një viktimë e luftës si Traurnatisierte.
  Sa janë të prekur nga çrregullime të stresit post-traumatik?
  Numri i ushtarëve të përfshirë rritjet. 2007 vë atë në 130 dhe që atëherë ka vazhduar të rritet – në 226 vit 2008, Dhe në pjesën e parë 2009 ishin tashmë 186.
  Cili është vlerësimi juaj numri i të paraportuara?
  E fundit gjerman për të studiuar datat nga 2007. Në atë kohë ka pasur 0,8 në 2,5 Përqind – ku edhe Bundeswehr tregon, numri i rasteve të pa raportuara qëndron me 4-5 për qind. Problemi është sigurisht në Gjermani jo aq i madh sa në SHBA, por ajo është duke u bërë më të rëndësishme. Në publik diskutuan shumë, dhe unë shoh, që ata që janë përgjegjës janë të alarmuar në Bundeswehr-it.
  Ka tashmë struktura, në rastet kur ushtarët post-traumatike ngarkuar kapur. Mendoj, se ata janë në mënyrë adekuate?
  Vetë Bundeswehr thotë, se ata nuk kanë psikologë mjaftueshme dhe mjekët. Prandaj, Bundeswehr ka kontaktuar Shoqata Gjermane e psikoterapistëve dhe ka bërë thirrje terapist për të, për të kërkuar të dalin vullnetarë për trajtimin e ushtarëve të traumatizuar në dispozicion. Atëherë Ministri i mbrojtjes Franz Josef Jung kërkoi nga psikoterapistëve por për të nënshkruar një deklaratë, se ata nuk e mohojnë misionet e huaja të Bundeswehr-it. Kjo do të thotë ende, Terapistët kritike të luftës janë të padëshirueshme.
  Kur ishte?
  Në pranverë 2009 – dhe nga ana tjetër, jemi kthyer. Sigurisht, ne kemi ndihmuar ushtarët e sëmurë, por ne nuk mund të na shfrytëzojnë për luftë. Nëse një ushtar që vuajnë nga çrregullime të stresit post-traumatik, atëherë, lufta, shkaku i kësaj sëmundjeje është. Një kriter vendimtar për diagnozën e çrregullime të stresit post-traumatik, se personi në fjalë një ose disa trauma përvojë ka. Dhe në qoftë se të paguani një pjesë e ushtarëve të përfshirë dyshime rreth luftës, duhet të lejohen të flasin për në terapi. Prandaj ne kemi nisur një fushatë nënshkrim. Kërkesa jonë: Terapia po, por instrumentalizim i luftës jo.
  Si është kjo nismë në momentin e shtetit aktual?
  Nuk kam 260 Mjekët, Psikoterapist nënshkruara dhe psikologë. Tani ne duam të adresuar këtë çështje në shoqëritë psikoterapeutike, si dhe për të nxitur diskutimin.
  Për të IPPNW brof herë ata kishin qasje, refuzojnë trajnimin mjekësor të luftës. Ata nuk pretendojnë të popullsisë, që mund të përgatiten për katastrofës bërthamore. Dhe edhe sot, IPPNW mund të them por: Me luftë ne duam të në thelb kanë të bëjnë asgjë.
  E drejtë, ne ulem sot si atëherë çdo luftë nga. Ne besojmë se burimet sociale duhet të mbyllën në paqe – Prandaj, në rindërtimin e Afganistanit, në shëndetin dhe sigurinë e ushqimit. Një e treta e popullsisë afgane është i varur nga ndihma ushqimore nga Programi Botëror të Ushqimit të Kombeve të Bashkuara. Në një vend që të zhvillojnë luftë, ku një në katër fëmijë është më pak se pesë vjet të vjetra – kjo është absurde. Në vend të kësaj, të gjitha detyrat e tjera që duhet të zgjidhen. Ky pozicion themelor i IPPNW nuk ka ndryshuar. Por nëse ushtarët e traumatizuar të vijnë tek ne, atëherë ne nuk mohojmë veten si Mjekët e ndihmës së.
  Pse pikërisht?
  Për shkak se këta ushtarë duhet ndihmë, sepse botën e tyre të brendshme, shpirti i saj, është prishur, sepse ata nuk mund të përballen me veten e tyre dhe të afërmit e tyre dhe miqtë. Disa ushtarë atëherë mund të kapë mundësinë, për t'u marrë me çështjen e luftës. Të tjerët refuzojnë potencialisht nga, sepse kjo do të tregojë pyetjen e saj të identitetit. Ky është vendimi i popullit në fjalë.
  Me pamje të Bundestagut, një mrekulli: Çfarë mund të IPPNW lidhur me politikën? E vetmja parti parlamentare, që refuzon misionin në Afganistan në parim, është ai i Partisë Majtë.
  Kjo është e drejtë. Por ka edhe parti të tjera anëtarët individual, dyshim fare.
  Shumica e deputetëve është por. Kjo tregon vendimin e tanishme, për të zgjeruar dislokimin.
  E drejtë, por ajo nuk mund edhe të më thoni deri tani, pse ushtarët e Bundeswehr-it janë ndonjëherë në Afganistan. Nëse ju doni për të ndihmuar vendin, pse atëherë me ushtri? Përse nuk shkoni me ndihmën? Gjithashtu, për të ndërtuar një shtet demokratik, nevojë për mendimin tim nuk ka ushtarë.
  Të 80s janë parë tashmë në krahasim me sot politikisht një kohe shumë të polarizuar. Të Gjelbrit janë fillimisht nga lëvizja e paqes, pozita e tyre por tani e përshtatur me realitetin. Janë kërkesat e IPPNW në të gjithë modem dhe bashkëkohor?
  Unë mendoj se qëndrimet tona ende jashtëzakonisht i rëndësishëm dhe me kohë, për dashuri të shumë shteteve, Në përpjekje për të zgjidhur konfliktet ushtarake, Rritjet.
  Por ajo që kërkesat specifike që keni në Qeverinë Federale tanishme?
  Ne kërkojmë një strategji daljeje me një datë konkrete për tërheqjen. Die “Bashkëpunimi për Paqe” ka
  paraqiti një plan konkret për tërheqjen. Përmes truces dhe diskutimet me përfaqësuesit rajonalë
  Afgan Jirga Paqja duhet të shtruar negociatat gjithëpërfshirëse të paqes. Kjo pasohet nga qeveria federale duhet të orientojë.

  Nëse numri i ushtarëve të traumatizuar të rritet në të ardhmen e afërt ose me zgjatjen e misionit të Bundeswehr në Afganistan?
  Sidoqoftë. Një zgjerim është i lidhur me një përshkallëzim. Dhe një pyetje më e rëndësishme është:
  Si mund të prekurit janë furnizuar më mirë? Edhe nëse psikoterapist Bundeswehr nga sektori civil që përfshin, nuk është aq e lehtë. Kjo është thjesht një realitet, se kjo nuk ka edhe
  janë të mjaftueshme për faqet civilë të traumatizuar të trajtimit.

  Unë mendoj se, këto mendime janë shumë të rëndësishme në shqyrtimin e luftës në Afganistan…
  CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Kjo faqe punëson Wavatars plugin nga Shamus Rinj.