IPPNW-Simpoziumi: Çështja bërthamore Iran – A ka një mënyrë për të dalë nga spirale kërcënimit?

Një temë e rëndësishme në takimin vjetor të këtij viti të IPPNW (Mjekët kundër luftës nukleare – përgjegjësia sociale) ishte konflikti midis Izraelit dhe Iranit. Një plejadë atomike Konflikti aktualisht është në rendin e ditës. Prandaj, përfaqësuesit IPPNW e pozicione të ndryshme organizoi një simpozium në një simpozium në Landesmusem Braunschweig.
Me kamera kam dokumentuar pozicionet e përfaqësuesve në këtë konflikt:

Hyrje dhe Prof. Udo Steinbach, ish-drejtor i Institutit Gjerman Orient në Hamburg

Ali Fathollah-Nejad, Shkolla e Studimeve Orientale dhe afrikane (SOAS), Londër

Hillel Schenker, Co-EditorPalestine-Israel Journal, Jerusalem (përkthime gjermane)

Sipas deklaratave të folësve të ndryshme, një diskutim i gjallë u zhvillua. Një emër të qeverisë federale, përjashtojnë çdo pjesëmarrjen në një luftë kundër Iranit dhe ndërprerjen e sanksioneve kundër Iranit, shënuar fundin e ngjarjes. Ai ishte i plotësuar me kërkesë, për të ndaluar shitjet nëndetëse në Izrael.

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Në poemë nga Günter Grass …

Në poemë nga Günter Grass

Ein alter Mann schreibt Reime,
tha, was gesagt werden muss.
Ersticken will man ihn im Keime,
am Pranger steht er zum Verdruss!

Was schrieb er mit (vermeintlich) letzter Tinte:
Gefahrsie wächst im Nahen Osten!
Atomar ist sie und keine Finte,
könntvieler Menschenleben kosten.

Israels Existenz stellt er nicht in Frage!
Bedrohung sieht Israel seitens des Irans.
Einen Präventivschlag erwägt es in der Lage,
verstrahltes Land wärFolge dieses Plans.

Und was möchte dieser alte Mann?
Er will Beaufsichtigung aller atomaren Mächte,
Transparenz, Kontrolle fordert er an
und keine Kriegsgefechte!

‘Person non grataman ihn nun nennt,
und Israel die Einreise ihm verwehrt!
Sogar den Nobelpreis man ihm nicht gönnt,
Antisemit sei erwird er belehrt.

Mutig ist dieser alte Mann,
Feigheit vor dem Freunde er nicht kennt.
Spricht – ohn’ Angst vor einem Bann
‘Was gesagt werden musslautet sein Argument.

Hans KottkeLidhje: Widerrufen werde ich auf keinen Fall
Grass nimmt im Kulturzeit-Interview Stellung

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Konflikti Izrael-Palestinë dhe e drejta ndërkombëtare …

Prof. Norman Paech, MdB a.D., bei seinem Vortrag ...Der Klubi gjerman-palestinez në Braunschweig E.V kishte Prof.. Norman Paech, MDB pas Krishtit, një leksion mbi temën “Konflikti Izrael-Palestinë dhe e drejta ndërkombëtare
– Shqyrtimi i një ekspert i të drejtës ndërkombëtare nga 4 Vite Gaza bllokada” ftuar në TU Braunschweig.

Norman Paech, Profesor i së Drejtës Publike me një fokus në Makeup- dhe e drejta ndërkombëtare, luftë 2005-2009 Anëtar i Bundestagut gjerman dhe politika e jashtme zëdhënës i "majtë". Ai shoqërohet në fund të majit 2010 një konvoj ndërkombëtar në Gaza, kur anijet e karvanit, ndërsa duke u përpjekur, për të thyer bllokadën detare në Rripin e Gazës, u hipi nga Marinës izraelite në ujërat ndërkombëtare.

Ai është anëtar i "Shoqatës së Shkencëtarëve Demokratike", "Shoqëria Miqësia Vietnam BRD", Bordi Këshillimor Shkencor i "Shoqatës Ndërkombëtare të Avokatëve kundër ARMEMENT bërthamore" (nga) und "Mjekët Ndërkombëtare për Parandalimin e luftës bërthamore" (IPPNW), Attac dhe Komiteti Auschwitz.
Nga 1969-2001 ai i përkiste SPD. 2001 ai u largua për shkak të vendoset nga shumica e kuqe-e gjelbër në vendosjen Bundestagut të Bundeswehr-it në Afganistan dhe u bashkua 2007 zyrtarisht në të majtën një.

Ai e filloi prezantimin e tij duke përshkruar muajin e prill të këtij viti nga perspektiva e palestinezëve. Në prill ka pasur

 • 42 Sulmet e avionëve dhe helikopterëve në Bregun Perëndimor
 • 88 Landangriffe
 • 598 kërkimet shtëpi (nga ushtarët kërkojnë ishin të armatosur)
 • 12 Sulmet nga deti (Peshkatarët e prekura dhe caqet e tokës)
 • 300 ndërhyrje natën zhurma në mes të 24:00 – 6:00 Orë (me folës mbi makina dhe zhurma e avionëve)
 • 23 vdekjet palestinezë
 • 152 Palestinez plagosur rëndë
 • 49 Palestinezë janë nënshtruar rrahjeve
 • 200 Palestinezët u kapën (24 Orë)
 • 421 Palestinezët një sondazh u ausgestzt (poshtë 24 Orë)
 • 2000 Palestinezët janë ndaluar në pikat e kontrollit
 • 19 Raketa u qëlluan në territorin palestinez, por të drejtuara për të nuk ka dëm
 • tashmë tregojnë këto lista të shkurtër të ngjarjeve të një muaji në Bregun Perëndimor, sipas të cilit aftësi të kufizuara në ditë janë të ekspozuar ndaj palestinezëve.

  Pyetja tjetër ishte ligji në territoret e pushtuara. Kjo është konventat e Gjenevës dhe Konventa Haagener i përmbajtur:
  Ajo pason një seri detyrimesh ligjore, më vonë në IV. Konventat e Gjenevës 1949 dhe dy Protokollet Shtesë të Konventave të Gjenevës 1977 ka kodifikuar. Kryesisht kjo ka të bëjë me mbrojtjen dhe kujdesin për civilët. Artikull 43 Konventa Haagener transmeton fuqinë pushtuese, detyrën, "Të marrin të gjitha masat në fuqinë e tij, për të rivendosur dhe për të ruajtur rendin publik dhe jetën publike sa më shumë të jetë e mundur, në të vërtetë, nëse nuk keni një pengesë bindëse, në përputhje me ligjet e vendit. "The Aneksimi zënë pushtetin janë të ndaluara shprehimisht territor i okupuar (Art. 2.3 në. 2.4 Karta e OKB-së), kolonizimi me vendasit, si dhe kryer-mbi nga një pjesë e popullsisë (Art. 147 IV. Konventat e Gjenevës, Art. 85.4 i 1. Protokolli shtesë i Konventës së Gjenevës të 1976). Shkelja e këtij ndalimi është i dënueshëm si krim lufte, çfarë Gjykata Penale Ndërkombëtare është përgjegjës në Hagë (Art. 8.2 a, Gjykata Penale Ndërkombëtare b – ICC – i 1998).

  Izraeli nënshkruan Traktatin e Gjenevës (Lista e shteteve nënshkruese). Duke argumentuar, Palestina nuk është shtet sovran, Izraeli refuzoi të drejtat e Konventës së Gjenevës në Palestinë ka gjithmonë off. Por Traktati ka për qëllim për të mbrojtur njerëzit, jo shtete – e vetmja kërkesë është një “territorin e pushtuar”! Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë (IGH) nuk e njeh Izraelin. Ka vetëm shtetet mund të padisë. Dhe palestinezët nuk kanë shtetin e tyre, e cila është një parakusht për një veprim para GJND-së.

  Pra u.a kërkuar. Argjentina në 2000 para GJND-së një opinion këshillues për ndërtimin e murit në territoret palestineze. Me një shumicë të madhe, Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara në 20. Korrik 2004 nxiti qeverinë izraelite, die “pengesë Security” Banka West, sicch të vendosura në territorin palestinez, shemb. Përveç kësaj, këto palestinezët duhet të kompensohen, që kanë vuajtur disavantazhet nën Murit (Artikull).

  Këtu janë disa fakte nga Bregu Perëndimor: 50 Përqindja e territoreve të pushtuara të Bregut Perëndimor janë nën kontrollin e të ardhurve. 430 km e rrugëve nuk përdorin izraelitët, vetëm 137 km nga të cilat janë gjithashtu të hapura për palestinezët. Ka mbi 600 Pikat e kontrollit, 63 Mur Qëllimet dhe 70 përditshme ndryshojnë pikat e kontrollit. Lugina Jordan është nga “siguri” nën feudal e izraelitëve – palestinezët janë vetëm 4 Për qind këtë vend veçanërisht pjellore për Open përdorim bujqësor.

  Die “Mauer” është 85 Për qind i gatshëm ndërtuar. vetëm tepër 15 Për qind është në fushën e “vija e gjelbërt” (armëpushim 1967). 85 Për qind janë të drejtë në territorin palestinez. 35.000 Njerëzit ndan ata nga fushat e tyre – janë 125.000 Njerëzit nga tre anët e cila përfshinte mur dhe 28.000 Njerëzit mbyllur edhe nga të katër anët, (z.B. Qalqiliya). Në Betlehem të 630 km ² palestinezët 80 e jep për qind. vetëm 13 Për qind janë atje në dispozicion për ta.

  Banka West nuk ka shumë burime. Por është veçanërisht e rëndësishme uji. Ne kemi për qëllim për të aplikuar Ariel burimet më të mëdha të ujit janë. Këtu është konsumi i ujit për izraelitët në 240 metra katror të ujit për person në vit, Palestinezët marrin vetëm 75 sq.m..

  Gaza: Rripi i Gazës është një nga zonat më të populluara në botë. Rripi i Gazës është gjysma e madhësisë së Hamburgut, por ajo ka lidhje me 1,5 Milion banorë, pothuajse aq shumë banorë si Hamburg. Pas tërheqjes izraelite nga Rripi i Gazës, zona nuk është e përcaktuar qartë në ligjin ndërkombëtar. Me bllokimin e plotë të Gazës nga Izraeli 2007 Izraeli në bazë të Konventës së Gjenevës obligon dhe Haagener si pushtuesit për të furnizuar njerëzit.

  Në Luftën e Gazës 2008-2009 – kirurgji “Cast Lead” – ka pasur, sipas OKB-së nga ana e 19. Janar 2009 1.340 palestinezë të vrarë, ndër të cilat janë 460 fëmijët dhe 106 Femrat. 5.320 Njerëz u plagosën, në mesin e tyre 1.855 Fëmijë, ku shumica e lëndimit është e rëndë. 1.417 I vdekur, prej saj 926 Civilët (në mesin e tyre 313 Fëmijët dhe të rinjtë nën moshën 18 vjet dhe 116 Femrat), ca. 5.000 viktimë. Të paktën 22.000 Shtëpi u dëmtuan apo shkatërruan, ishte ca. 14 për qind e barabartë të të gjitha shtëpive në Rripin e Gazës (për 4.100 shtëpi, rreth 1.500 Ndërmarrjet dhe punëtori dhe 20 xhami). Izraeli justifikuar luftën (“Jus ad bellum”) me sulme raketore nga Rripi i Gazës. Amnesty International ka akuzuar Izraelin për përdorimin e bombave fosfor kundër, i cili është pranuar tashmë nga ushtria izraelite (Ato). E përditshmja izraelite Haaretz raportuar në atë kohë, se ministri i Mbrojtjes, Ehud Barak kanë vendosur rendi vit më parë gjysmë Shefi i Shtabit Gabi Ashkenazi, të marrë planet për një operacion të madh ushtarak në Rripin e Gazës. Izraeli kishte planifikuar operacionet e luftës, vetëm gjashtë muaj më parë, në këtë kohë Izraeli sapo kishte rënë dakord për një armëpushim të përkohshëm të ndërmjetësuar nga shefi i zbulimit egjiptian Omar Suleiman. armëpushimi, që nuk ishte shkruar, u vu re pak a shumë efektive (Ato).

  Këshilli i të Drejtave të Njeriut i OKB-së emëroi një komision me detyrën, “për të hetuar të gjitha shkeljet e ligjit ndërkombëtar të të drejtave të njeriut dhe të drejtës ndërkombëtare humanitare, i cili në çdo kohë në lidhje me luftimet në Rripin e Gazës nga 27. Dhjetor 2008 në 18. Janar 2009 janë kryer, pa marrë parasysh, nëse më parë, gjatë ose pas operacionit ushtarak në kuptimin e ngushtë”. Objektet e OKB-së në Gaza janë sulmuar qëllimisht (Ato – SHBA bllokuan raportin) dhe Goldstone Report u krijua. Këshilli i të Drejtave të Njeriut i OKB-së miratoi në 16. Tetor 2009 nga shumica e 25 i saj 47 Anëtarët israel një rezolucion kritike në raportin Goldstone në. Izraeli dënoi atë për shkak të luftës së Gazës dhe vendi është mungesa e bashkakuzuarit.

  imagjinoj: 1,5 Milion ton eksploziv u hodh në Gaza – përkatës 1 Ton e eksplozivëve për banorë!

  Tani pas marrëveshjes mes Fatahut dhe Hamasit (dy njohin PLO si përfaqësues) shkurton Izraelit paratë e taksave, të cilat do të rrjedhin përsëri në Gaza…

  Një “nuk mbaron historinë”?

  I përfundojnë me një modifikim të një përkufizim të F. Schiller im Wilhelm Tell:

  Një nuk mund të jetojnë në trupin e një fqinji në paqe …

  CIAO Hans

  PS:
  Gaza dhe E Drejta Ndërkombëtare

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Kush zotëron Tokën e Shenjtë? Mendime mbi konfliktin Palestinë …

  Izrael – Toka e Shenjtë. Për dekada me radhë, situata mes palestinezëve dhe hebrenjve përshkallëzohet gjithnjë e më. Si mund të ndodhë kjo, çfarë janë sfondi historik i konfliktit?

  Der Konflikt im Heiligen Land (PDF)

  Konflikti në Tokën e Shenjtë (PDF)

  Por unë kam bërë përpjekje dhe ka krijuar një skenar të vogël, çfarë është situata në Palestinë shqyrtohen nga një perspektivë historike, diçka.

  Nga përmbajtja:
  Prolog
  Njerëzit e kësaj bote
  kanë një organ krijuar o ju,
  në atë të gjithë dëgjojmë,
  në këto kohë të trazuara.
  Në Këshillin e OKB-së
  ulet për të gjykuar e saj të gjithë
  parimet mbinjerëzore
  ohn’ thjesht të rritur neveri për
  dhe nuk paguajnë njerëzit
  parim i përbashkët i tolerancës
  dhe toleranca.
  zëri yt është i lartë dhe audible,
  ata dëgjojnë edhe më të vogël
  dhe çdo njeri pa frikë
  rregullat e tetë dhe të përfaqësojnë… (fragment)

  Unë. I cili në pronësi Orientin lashtë?

  II. Historia e izraelitëve

  III. Të krishterët dhe myslimanët në Tokën e Shenjtë

  IV. zionizëm

  Në. Mandati i britanikëve

  NE. Krijimi i Izraelit

  VII. Zhvillimet në shtetin e Izraelit

  VIII. epilog

  Në vështrim të shpejtë një bibliotekë të vogël:

  (Leviz bar të bardhë në fund!)

  Nakba - Flucht und Vertreibung der Palästinenser 1948 (PDF)

  Die Nakba - Fluturimi dhe dëbimi i palestinezëve 1948 (PDF)

  Nga epilogun e shkrimit tim:
  Kush zotëron Tokën e Shenjtë?
  Gjatë gjithë historisë kanë populluar shumë popuj!
  Abrahami ishte babai i tre feve:
  judaizëm, Krishterimi dhe Islami.
  Në Ezekieli nga kohë e ca. 600-560 në. Chr.,
  duke rezultuar në Babiloni Shkrimet e Dhiatës së Vjetër të Biblës
  nga mërgimi babilonas dëbuan izraelitët,
  e quajti atë:
  por "tuaj, O male të Izraelit, do të gjelbërojnë përsëri
  dhe fruta të nxjerrim popullin tim të Izrarelit; sepse ajo do të kthehet së shpejti ...
  Do t'ju marr nga kombet,
  Unë do t'ju grumbulloj nga tërë vendet dhe do t'ju çoj përsëri në vendin tuaj…
  Do t'ju çoj në shtëpi në vendin e Izraelit ... "
  Një premtim për diasporën hebraike në mbarë botën,
  Talmudi, si një lidhje me komunitetin.
  Nuk Atdheu por toka e Perëndisë, Izraeli është Judenjtë fetare.
  Judenjtë thoshnin vetë një vepër e.
  Jo më shumë pritur për Mesinë, por shpëtimi kësaj bote
  me lidh feja dhe kombi.
  Por Palestina nuk ka qenë e braktisur.
  Në historinë e Tokës së Shenjtë ishte një popujt vërtetë varrezë.
  Link mes Orientit dhe Oksidentit ajo ishte gjithmonë multikulturor.
  Jezusi ka punuar në Tokën e Shenjtë,
  Jerusalemi ishte vendi i ngjitjes së Muhamedit.
  Ata, gjithashtu, toka është e shenjtë.
  Por ata nuk pretendojnë pronësinë.
  Po - i cili zotëron Toka e Shenjtë?
  na gjitha, që duan të jetojnë atje dhe duhet të,
  është i përshtatshëm për të gjithë!

  Por Izraeli paraqet me politikat e tij në çdo gjë,
  ndërton mure,zonat e mbyllur dhe rrugët,
  dhe është i shqetësuar vetëm për avantazhin e tij.
  Që prej themelimit të Izraelit, politika e tyre nuk ka ndryshuar:
  Ju keni fuqinë ushtarake,
  të vazhdojë politikën e saj zgjidhje papakësuar
  duke krijuar kështu një fakti të kryer.
  Ata bëjnë moralin e tyre në të drejtën ndërkombëtare -
  Dhe nuk do të ndiqet nga komuniteti ndërkombëtar!
  Urrejtja mes popujve të Izraelit do të rritet,
  Fëmijët mbajnë atë nga brezi në brez.
  Apeli im në fund të këtij shkrimit:
  zgjoheni popullin hebre të Izraelit,
  ndërprerjen politikën e vendbanimeve
  dhe të fillojë me një politikë të bashkëjetesës në paqe me fqinjët tuaj.
  "Paqja nuk është mungesë e luftës.
  Paqja është një virtyt, një gjendje e mendjes, një tendencë për të mirësisë, trust, Drejtësia ... "
  ,
  tashmë ka thënë filozofi Spinoza.

  CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Lutje të pasionuar Felicia Langer-it për njerëzimin në Palestinë…

  (Kliko në foto tregon koment…)
  Felicia Langer – 80vit, Çifutët – u vizituar nga klubi gjerman-palestinez në TU Braunschweig. Ata bënë një lutje pasionant për të drejtat e njeriut të palestinezëve. Pas studimeve ligjin ajo mbrojti shumë palestinezë në Izrael si një avokat dhe ka marrë për përpjekjet e tyre të përkushtuar tashmë shumë çmime: Çmimi alternativ Nobel, një haraç për të Fondacionit Bruno Kreisky dhe 2009 Urdhëri i Meritës së shkallës së parë.

  Kredo e saj: “Nëse padrejtësia është aq e qartë sa vuajtjet e palestinezëve, atëherë ju nuk duhet të jetë i heshtur!” Sipas mendimit të tyre, një paqe në Lindjen e Mesme është e mundur vetëm, nëse çifutët pranojnë borxhin e tyre në dëbimin e palestinezëve dhe të pranojë të drejtën njerëzore të kthimit të palestinezëve në shtëpitë e tyre. Felicia Langer e sheh veten si një dëshmitar okular e pushtimit izraelit. Izraeli Kick të drejtën ndërkombëtare me këmbët, por ka pasur edhe një fytyrë tjetër, fytyra e popullit. Felicia gjëja më e afërt për të shpronësimit të palestinezëve në Jeruzalemin Lindor. Vendbanimet e hebrenjve në territoret e pushtuara të shkojnë përkundër apeleve të ndryshme ndërkombëtare më shumë.
  “Mishërim i dhunës është profesion”, kështu Felicia.

  Në territoret e pushtuara nga Izraeli, lëvizja palestinez është i kufizuar rëndë – nga muri, Pikat e kontrollit, Edicionet. Në disa rrugë thekson “Vetëm për hebrenjtë!” që kujton fatal në të kaluarën, ku atë “Jo-hebrenjtë!” i quajtur. Tekstet Felicia 'citoi një Afrikës së Jugut, u shfaq në të cilat situata në regjimin e aparteidit Izraelit në Afrikën e Jugut më keq se në. Në sytë e tyre, Izraeli zhvilluar në një ethnocracy për çifutët më shumë.

  Në prezantimin e saj,, la pavarësisht ftohtë e tyre të lehtë të kaloni një shumë pasion për audiencë, ndjeu audiencës diçka e dëshpërimit të palestinezëve. Izraelitët i referohen Abrahamit, e cila ishte premtuar në vend i largët kaluar për çifutët, por ligji i njohur ndërkombëtarisht ndërkombëtar ata kurrë nuk e kanë vërejtur.

  Izraeli dhe Gjermania – miqësi, i cili është mjaft i njëanshëm. Holokausti është një barrë. Megjithatë, funksionalizimi i anti-semitizmit afat nga Izraeli në debatin e Lindjes së Mesme është me aftësi të kufizuara.

  Kjo ngre pyetjen vendimtare: “Si mund të kritikojë gjermanët me Izraelin të kaluarën tonë?”

  Felicia Langer thotë, gjermanët kishin qenë tashmë i heshtur – me pasoja të rënda: Hitleri erdhi në pushtet… Mund të shihet në bashkëpunim heshtjes?
  Sot gjermanët të Izraelit nuk duhet të jetë i heshtur.

  Miqësia me Izraelin – DHE. Megjithatë, duhet në këtë rast të jetë një miqësi të ndërsjellë kritik!

  Lutje tuaj, unë mund të lidheni vetëm…

  CIAO Hans

  PS: Felicia Langer në Wikipedia
  … për të thelluar më tej një video me një intervistë të historianit Ilan Pappe të pushtimit izraelit 1947 (Nakba) këtu
  Përshtypjet një grup turne në Bregun Perëndimor (Pax Christi dhe IPPNW)

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Cilat janë përgjegjësia jonë për Izraelin dhe Palestinën?

  Dje kam marrë pjesë në një ngjarje interesante nga Qendra Paqe Braunschweig mbi këtë temë “Cilat janë përgjegjësia jonë për Izraelin dhe Palestinën? Cila është përgjegjësia e Izraelit për rajonin?”.(mbështetje: Se der TU, IPPNW, Attac, DGB)

  Moderuar nga Ute Lampe diskutuar Edo Medicks (Izraelit Ex-Basatzungssoldat, fotograf), Joachim Hempel (Domprediger) dhe Michael Kleber (Rajoni DGB Kryetar) në podium. Në deklaratën e hapjes Hempel prezantoi rëndësinë e ndikimit të ndërsjellë të kulturës orientale dhe evropiane. Ngjitës vjen nga ish-Gjermaninë Lindore dhe vizitoi Izraelin disa herë, ku ai regjistroi më shumë kontakte me kuadrin e bashkimit Histadrut në. Ai ishte një e vërtetë “Fan i Izraelit”, e cila rezultoi nga të rinjtë të ndryshme shkëmbimet dhe të rriturit të punës. Ai e do kulturën dhe kritikon humbjen e paqes. Medicks, me 29 Vjet më i ri në raundin e, kishte shërbimin e tij ushtarak tre-vjeçare, kryesisht në territoret e okupuara (lartësitë Golan) abgeleistet. Ai vuri në dukje standardin e dyfishtë në Izrael: në njërën anë shpallë Izraelin për vete, të jetë një demokraci perëndimore, Nga ana tjetër, Izraeli ka shkelur të drejtën ndërkombëtare dhe kërkesat e Kombeve të Bashkuara. i 7 milion banorë jetojnë 5 Milionë nën pushtimin. ai theksoi, se politika është vetëm i një rëndësie dytësore ndaj tij, për të, gjendja humanitare e njerëzve qëndrojnë në qendër.

  Izraeli është një shtet dhe një shoqëri në Lindje dhe jo në Evropë theksoi Hempel. Dhe se Izraeli duhet të jetë një pjesë integrale e Lindjes së Mesme. Sidomos gjendja e përditshme e njerëzve të Izraelit është shtypës: liria e lëvizjes është shumë e kufizuar, mur si një kufi të kufizuara si kuota kohë, njerëzve dhe sidomos të rinjtë, të cilat kanë në të dyja anët kanë shkolla të mira, janë të pakënaqur me situatën. Zgjedhja e Peshkopit Dr. Munib A. Younan nga Jordani si president i Lutheran Federata Botërore shfaqje, rëndësia e kishës të marrë e krizës në Lindjen e Mesme.

  Kleber tha, edhe në DGB duhet të jetë në gjendje të shprehin kritika faktike të hapur. Die Histadrut është një bashkim i veçantë. Ju tashmë e krijuar 30 Vjet para se shteti izraelit është themeluar. Një problem i veçantë janë të drejtat e punës të popullsisë arabe. Këtu, DGB ishte në kritikën e tij ende shumë i kujdesshëm.

  Medicks betonte, se jo të gjithë, i cili kritikon qeverinë izraelite, automatikisht një antisemit është – një qark të shkurtër, si praktikohet nga Izraeli. Izraeli është një subjekt politik dhe për këtë arsye kritika duhet të lejohet! ishte deri në atë për të mbështetur vlerat veçanërisht humanitare dhe jo partive të veçanta, YES ishin kryesisht sionist.

  Marrëdhënia veçantë midis Gjermanisë dhe Izraelit ka theksuar z Hempel. Rreth fondacionet gjermane e besimit do të krijohen në të dy anët. Por pa SHBA drejtimin në Izrael asgjë. Çështja e një politikës së jashtme gjermane të pavarur ishte në dhomë…

  Kur ai erdhi për veprime konkrete për të ndikuar politikat e Izraelit (vendbanimet…) shkoi, panelistët që përfaqësojnë pikëpamje të ndryshme. Në DGB ka me të vërtetë një pamje kritike e shumicës, por bojkotet si nga sindikatat në Kaliforni, Australien u.a. janë kryer (produktet parë këtu) nuk të organizohet në Gjermani. Në vend të një bojkot të anijeve izraelite në vend përpjekje duhen bërë në më shumë lëvizjen e njerëzve nëpërmjet porteve kufitare.

  Medicks përfaqësuar në krahasim me diskutuesve të tjerë, tezën, se Izraeli nuk është një shtet demokratik. Izraeli nuk zotërojnë kushtetutën. vetëm 51% e popullsisë së Izraelit janë të përfaqësuar nga Qeveria, 49 % nuk ndihen të përfaqësuar. Shkollat ​​dhe spitalet janë në 100 % nën kontrollin ushtarak. Përzierja e popullsisë dëshiron të parandalojë qeverinë izraelite, ku një zhvendosje të 1,5 është e nevojshme milionë palestinezë. Për të sjellë ndryshime në politikën izraelite, Medicks mbajti një bojkot të mallrave izraelite është i justifikuar. Ai iu referua përvojës së bojkotit të regjimit të aparteidit në Afrikën e Jugut. Çfarë statusi ndërkombëtar i kanë vendbanimet ilegale në Bregun Perëndimor? Çfarë është prodhuar atje, vjen në tregun evropian si mallrat izraelite. Një njeh produktet izraelite të kodit bar me numrat fillestare 729…

  Një marrëveshje mbi masat, që mund të merren, për t'iu referuar ndikimit të politikës së Izraelit, nuk mund të arrihet në podium. Too ndryshme janë faktorët e konfliktit ndërmjet arabëve dhe hebrenjve në Lindjen e Mesme. shumë probleme – si psh. armët bërthamore izraelite – nuk mund të trajtohen në kohë të shkurtër. Por shumë merrnin pjesë në ngjarje ka treguar ende, se diskutimet e mëtejshme mbi temën e Izraelit dhe botës arabe janë të nevojshme. Pjesëmarrësit ishin të gatshëm. Allen ishte atje i qartë, se procesi i zgjidhjes së konfliktit ndoshta disa breza kërkon…

  CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  veprim spontan i Aleancës Paqes Brunswick për të sulmuar anijet e ndihmës në Gaza…

  Kur unë në orët e para të 31. May pa e parë videot e sulmit nga ushtria izraelite në konvojin, ndihma duhet të sjellë në Gaza, Unë kam qenë shumë i tronditur. Në orët në vijim, kam marrë disa email nga Braunschweiger Aleanca për Paqe, e cila quhet në mënyrë spontane për të protestuar kundër kësaj ishte pirate izraelitët. Në tregun e karbonit, kam bërë regjistrimet e mëposhtme:

  Në anije, delegacioni gjerman ishte ndër të tjera me avokat Profesor Norman Paech, Dy deputetë dhe Matthis Jochheim e IPPNW, që përfaqëson mjekët e përgjegjësisë sociale.

  Pas operacionit përgjakshme izraelite detare kundër flotës së ndihmës Rripin e shkrimtarit suedez Henning Mankell kritikuar:

  Ushtarët izraelitë ishin shumë larg nga ujërat e veta për sulm të armatosur në. Kjo ishte në ujërat ndërkombëtare. Pra, është pirateria dhe rrëmbim.

  Duke komentuar ndërhyrjen që bëri të flotiljes që transportonte ndihma për Rripin e Gazës nga ushtarët izraelitë Gregor Gysi, Kryetari i Die Linke:

  Izraeli ka qenë duke u përpjekur për disa kohë në Rripin e Gazës, në të cilën ajo hoqi dorë pushtimin e saj, nënshkruar off. Duke pasur parasysh Izraeli nuk ka të drejtë. Nuk ka normat e vetme juridike ndërkombëtare, mund të mbështetet në mbylljen e tillë Izraelit. Për këtë arsye, ajo ka qenë disa herë dhe dënuar për një shumëllojshmëri të shteteve.
  Disa anije po udhëtonin, për të siguruar ndihma për popullsinë palestineze në Rripin e Gazës. Ushtria izraelite nuk e ka lejuar këtë paligjshme dhe anijet zënë. Pa vlerësuar në detaje mund të, çfarë ka ndodhur gjatë pushtimit, ajo kurrë dhe nuk është e justifikuar dhe për këtë arsye kriminale, që në njërën anë zjarri është i hapur dhe njerëz paqësorë janë vrarë ose plagosur. Në mesin e udhëtarëve janë edhe deputetët Annette Groth dhe Inge Hoger, dy anëtarët e Die Linke dhe ish-anëtar i Partisë së Majtë, 72-vjeçari Norman Paech.
  Pres Presidenti Federal, nga Presidenti i Bundestagut, e Kancelarit Federal dhe Ministrit të Jashtëm Federal, se ata janë menjëherë të qeverisë izraelite për t'i dhënë fund dhunës kundër ekuipazheve të anijeve, për lirimin e menjëhershëm të të gjithë anëtarët e ekuipazhit paqësore, përdorin për formimin e një komisioni ndërkombëtar të hetimit për të sqaruar procesin dhe për fundin e mbylljes të paligjshëm të Rripit të Gazës.

  Unë jam kurioz, si komuniteti ndërkombëtar do të përgjigjet për këtë veprim nga qeveria izraelite…

  PS: Emërimet pagesë Gaza në vendet gjermano-folëse këtu

  CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Kjo faqe punëson Wavatars plugin nga Shamus Rinj.