Ајуб Ogada – Kothbiro … Африканската музика …

Повторно и повторно го доживувам феномен: во моето радио емитувања, многу песни, но со наслов, постојат редовни пребарувања.

Кенискиот текстописец Ајуб Ogada беше busker на Северна линија, кога тој доби доволно внимание, во доцните 80-ти од страна на реалниот свет. Со својот едноставен disarmingly аранжмани тој го направи 1993 Направи траен впечаток. Со виртуозна леснотија врз Источна Африка инструмент – Лира нарекува nyatiti – Ајуб беше како актер со многу шарм и топол глас повторно музички центар. Тој покажа Африка со сите свои чувства…

Еве еден извадок:

CIAO Ханс

www.pdf24.org    Испрати Лас PDF   

Овој сајт вработува Wavatars додаток од Shamus Младите.