Pop-Politicum

Pop-Politicum

Apa aku kudu ngomong kowe,
ne cilik hadiah hip-hop.
Padha ngandela marang aku,
iku bener
lan aku ndeleng iku cukup cetha…

Man'll eling
lan katon watara sampeyan.
isih ngimpi saiki
punika saestu bodho.

Quest for Peace –
meh tubrukan,
ing Pitakonan punika federasi internasional
ing National saiki shortened.

Saben uwong sing kepengin dadi paling,
roso seduluran iku musna,
wong saiki saka Denuded
lan kamulyan babagan makna.

Klungkung District The, Gusti Orban, Erdogan,
narcissist, haters manca, Autokrat,
kabeh bisa ditemokaké ing delusion,
boten nanging potentate boten sae.

wong, mata ing,
punika efisien,
isih mengkono uga,
dadi tahan.

Sold kabeh sing ala,
sampeyan lan kula,
kita juara,
fraternally marang uwuh.

Kita kudu kekuatan,
Wangun mangsa,
prejudices ical,
kita sadaya ngatur.

Manungsa iku wong,
ora ketompo ngendi,
apa ireng yen putih,
ora kauntungan.

Afd – iku jeneng numpuk,
ngomong kabeh paling ala,
kita mung ngedol sampah,
Tujuan saka hak manungsa.

Pengungsi – Mung subyek,
Proses nduweni goal,
Ankerzentrun ing Amerika Serikat,
sing ora homophilia.

Eropah ing akal kanggo krah,
nasionalisme überwunden,
nganggo luwih watara,
lan crah wis cepet ilang.

Bantuan kudu kabeh Amerika,
nglelebke menyang paten pinaten lan lebu,
kanggo aku bisa tenan mung guess,
sadurunge Drowning ing segara liyane.

Man Wong dadi,
ngerti empathy Panjenengan,
Aku ngerti – kerjane,
karo sengit kita tau tekan.

Aku ora pengin perang,
Ana juara,
aku ora pengin kamenangan,
Peace mung piyambak.

Hello Hans

www.pdf24.org    Kirimi artikel Peringkat PDF   

Video: Brunswick 1945

CIAO Hans

www.pdf24.org    Kirimi artikel Peringkat PDF   

Puisi: Perang, Pangarep-arep lan uwal …

Perang, Pangarep-arep lan uwal…

Apa kowe ngerti perang,
yen kabeh iku ing reruntuhan,
lan akeh isih ngalamun kamenangan,
nanging moral, iku bakal mandek kanggo duwe…

Apa kowe ngerti mlarat salin sing,
pangan kanggo target kaslametané,
Lagi rampung nekat ing tanah,
apa-apa ing negara iku luwih stabil.

house punika boten nanging kiamat a,
struktur ora pilihan,
ana mangsa ing tumindake perang,
kulawarga ing kahanan precarious.

Kanthi kabeh liyane Panjenengan nyoba kanggo uwal,
nylametake kulawarga gol,
sing katon ing pangarep-arep pungkasan Bay,
lan Jerman misale jek sing ngarep tengen.

Carane wani sampeyan metu ing dalan mbebayani,
smuggling exploitasi lokasi,
Mung pangarep-arep iku hipotek,
menehi wani perlu.

Apa ngatasi segara,
sampeyan nemoni anyar watesan,
pangarep-arep meh musna,
toja karo existences katindhes.

Wis pungkasanipun ngalahake kabeh hurdles,
ana ing negara aman,
sampeyan kudu perang kanggo kamulyan Panjenengan,
lan pangarep-arep – sampeyan bakal dikenali.

Asylum ing Jerman ora gampang,
Sasi bukak kanthi cepet ing wektu,
iku kerep ora cukup ing manèh kulawarga,
sampeyan sing manggen ing kemah ing pingitan.

Ing negara manca karo budaya beda,
kejut sampeyan kudu ngalahake,
assimilation banget alon mung,
apa kowé kok einzufinden.

takon pangayoman kanggo aplikasi asylum sampeyan,
Asylum ing Law dhasar wis dijamin,
nanging kanggo dangu, sampeyan kerep bangst,
nganti ndadékaké kanggo pangenalan.

Nanging kudu ing ngarep lan karya dhewe tunggu,
requirement Spachkenntnisse sing,
ing Jerman akeh bakal maringi pitutur,
Kene ora mbukak cepet banget.

Sampeyan teka karo liyane ing gedhe nomer,
Jerman uga perlu kanggo ngganti,
nanging kita kudu ora dipilih,
kudu njupuk saka akèh negara.

Pemenang bakal dadi loro –
Asylee lan demokrasi kita –
malah yen kita beda-beda,
ing umum utopia ing.

Kita bisa nindakake iku,
Aku manawa,
mung blaffen ing populists,
roso seduluran iku requirement!

Ayo kita ora dibagi dening hak,
padha nguber rasis goal,
lan yen padha nangis, ora prakara cara sora,
nanging kita tetep homophilia manungsa.

CIAO Hans

www.pdf24.org    Kirimi artikel Peringkat PDF   

Gregor Gysi, Ing Ngiwa: Perang NATO ing Afghanistan wis gagal …

13 taun saka perang, bab 70 000 Tote, antarane ewu mati sipil sing – anak lan wanita, atusan ewu tatu. 54 prajurit Bundeswehr uga wis ilang sing urip. Supaya adoh, luwih saka 100 000 tentara Jerman ing Afghanistan. A katelu saka wong-wong mau nandhang sangsara saka kelainan kaku post-traumatik. Kabèh perang wis kabar kita miturut Institut Jerman kanggo Economic Research ing pungkasan 2014 23 biaya milyar euro. Madness kudu mungkasi ing pungkasan. Nanging pamaréntah federal wis ora Plan B kanggo Afghanistan.

CIAO Hans

www.pdf24.org    Kirimi artikel Peringkat PDF   

Prof. Dr. Ekkehart Krippendorff Damai Alliance Brunswick…

Prof. Dr. Ekkehart Krippendorff iku salah siji saka pira-pira riset tentrem lan ngandika wingi ing Peace Alliance Braunschweig ing subyek “Statement & WAR”.

Sawetara pikirane ngilingake kula saka pungkasan Artikel. Panjenenganipun nggambaraken kahanan khusus ing Jerman ing tatanan saka eling nasional. kita elinga: ing “Kakaisaran Romawi Suci Jerman” ana patchwork saka akeh pamaréntah cilik. A eling nasional Jerman durung ana, minangka gantos kanggo Spanyol utawa Perancis. Ora nganti pungkasan perang 30 taun dening katentreman Westphalia 1648, gabungan ana ing konstitusi kerajaan, pamaréntah dikenali kadhaulatan Teknologi. Nanging ana isih ana eling nasional kabeh-Jerman. Padha felt kaya Schwabe, Holstein uga Brunswick…

Ngowahi kahanan ing iya mung dening nelukaké Napoleon, minangka para panggedhe lan adipati padha ngadhepi karo pitakonan: carane kita bisa disebaraké Napoleon? Iki waé njupuk tentara, prajurit, sampeyan bisa ngirim marang pasukan Napoleon ing perang. A conscription dipuntepangaken lan karo wis mangkono dadi “Sekolah Bangsa”. Bangsa Jerman iki mangkono ngenalaken saka ndhuwur lan ora saka wong. Prajurit disused padha dipunginaaken minangka guru ing sekolah lan drummed siswa dheweke karo tebu lan pengeboran “alam Jerman” sing. monumen Military lan jeneng dalan lan bisa dipigunakaké déning forging identitas. Ing Kakaisaran mengko, anak ngagem sandhangan navy, kanggo document negara sing.

Sampeyan njupuk wektu dawa, sadurunge idea saka Jerman Budaya bangsa (Weimar klasik: Goethe,Schiller u.a.) ing siji bangsa negara diganti.

Ing pamikiran militèr ing rencana printah lan mituhu. Iki prasaja lan ora dadi rumit. Mulane, solusi militèr kanggo konflik katon paling gampang. Nanging conto Afghanistan katon cetha banget, sing prosedur iki ora ditrapake kanggo struktur umur-lawas liyane. Afghanistan iku masyarakat suku – Official utawa layanan umum, wis setya menyang Etika negara, ora ana. Corruption umum ing Afghanistan ora bisa kanggo individu single (kito) nyuda, nanging iki minangka bagéan saka jaringan sosial ana (loyalties suku).

Ing Afrika, ing negara padha mung dirilis sawise kolonialisme kanggo kamardikan, kakuwasan kolonial lawas gambar negara dhewe mung digambaraken dhateng Afrika, tanpa katemton struktur Afrika dianggep. Lan negara anyar padha supaya uga lakunipun lan cak ing inviolability saka wates negara anyar.

Ing kahanan ing Timur Tengah – konflik Palestina / Israel – angel banget, amarga loro-lorone wis setya fiksasi negara kanthi wates-wates kaku. Prof. Krippendorff disebut Martin Buber, a Zionis lan filsuf, dielingake insistently ing awal gerakan Zionis lan imigrasi Yahudi menyang Palestina, netepake hubungan apik karo Arab, bageyan akeh musuh lan memungsuhan.
carane bab, yen Israel Palestina mung dicaplok lan banjur negara peserta karo modus anyar Vivendi (Ing hukum internasional, tembung nuduhake pangerten pambuka antarane subjek hukum internasional, supaya mengko diganti dening persetujuan mesthi) digawe. Nanging ing saiki idea iki unrealistic…

Antarane obahe secessionist ambalan temenan Krippendorff:
wonten ing Hidayat Nur Wahid Franco ing Spanyol, negara bagéyan iki nduwèni tansah saka populasi (Basque, Catalans) dibusak. Ing basa padha mung begalan lan budaya kasim.
Inggris lan Inggris ana pinter. Iku ngoyak strategi saka devolution (Transfer saka fungsi administrasi ing negara kesatuan kanggo badan regional). Dadi konflik karo Skotlandia utawa Wales padha pacified.
Pembubaran saka Yugoslavia, nyoba minangka tentara Serbia, kanggo makili kapentingan ing kabeh negara, ana akibat. Sampeyan iki rembugan, padha melu ing ombone lan Nations Western.
Minangka positves conto Krippendorf disebut Swiss. Konfederasi ana minangka komplotan ngeculke negara wiwit 13. Abad, ing 26 kanton dipérang lan telung basa (Deutsch, French, Italia). Federalism bisa ndandani akeh masalah.

Estu, aku ketemu Assessment Krippendorff kang kawicaksanan Obama kang. Kanthi Pemilu minangka Presiden Amerika Serikat duwe piyambak “Window kesempatan” (kesempatan) perlu, Nanging, ing Éropah wis ora digunakake lan mung supaya slip. Dina Obama wis kapapar ing negara dhewe gething gelombang ageng. Akeh warga US nimbang Obama kanggo ora Amerika utawa Muslim. Sampun nyetel akeh iku ing gerakan ing AS, Nanging, kedadeyan kang wis kamungkinan pinasthi gagal kanggo lack of support.

Apa kita kudu kanggo opsi, advance proses tentrem ing donya?
carane bab, yen kita ngomong pamit kanggo Etika politik kita karo ing pikiran kita, yen ora tentara njaga kaurmatan kanggo ngadeg ing resepsi negara nanging wakil saka saben klompok profesional. Kita mung kudu njupuk cathetan cetha, sing nalika solusi militèr saka konflik jek prasaja, nanging ora janji solusi permanen.

Krippendorf awujud ing “hymn anak kang” dening Bertold Brecht (Aku duwe ing sadurungé Artikel kadhaptar) lan disebut Forum Service Peace Sipil.

Aku sinau kathah wengi…

CIAO Hans

www.pdf24.org    Kirimi artikel Peringkat PDF   

Ostermarsch 2010 ing Braunschweig…

Ana Paskah, a Ostermarsch uga ditemokaké ing Braunschweig maneh tinimbang – ing wangun demo Bicycle lan rapat umum a. Iku isih cukup kelangan, nanging sun iki mencorong lan iku weather dadi apik kanggo tumindak. Wiwit 50 pawai Paskah iki golek taun tinimbang, 50 Taun marang senjata nuklir lan perang.
Ing Braunschweig, ing Paskah Maret taun iki ngadeg ing slogans

– ngilangi senjata nuklir!
– ABRI saking Afghanistan!
– Peace kanggo Palestina lan Israel!
-Eropah tanpa konstitusi militèr lan NATO ing lan supaya mung donya sosial!

Aku kamera lan kamera video karo kula lan njupuk tindakan ing dokumentasi. Tembung dhisikan Frieder Schöbel, anggota Peace Centre Braunschweig e.V., sajarah pawai Paskah ing Braunschweig aku ketemu banget menarik. Lan, iku wis Veteran saka gerakan perdamaian.

Wisata Bicycle saka kutha Braunschweig karo akeh poster lan panji tentrem banget mawerna-werna lan nengsemake. Aku bakal mitgefahren, nanging saiki aku ngadeg konco kamera video…

Ing rapat umum pungkasan ngandika Pastor Albrecht Fay ing kahanan ing semangat anyar Afghanistan lan Obama ing politik donya. Panjenenganipun weruh Obama sanget. Marion Krüger, peserta Maret tentrem Gaza 2010, kacarita ing kahanan Palestina ing Lurung Gaza. Dheweke ngandika minangka ibu saka anak lan tembung sing wis dipindhah kula sanget. Akhire sijine Bernd saka 'inisiatif Waggum warga' warga uneg-uneg marang expansion saka bandara Brunswick punika. Uga ing wicara kang fokus ing tentrem, ora riset militèr ing Braunschweig…

Kene loro videos, Aku njupuk (rada shortened rapat umum pungkasan, wiwit YouTube mung 10 ngidinke menit).

CIAO Hans

www.pdf24.org    Kirimi artikel Peringkat PDF   

Privatisasi perang modern…

"Perang tutugan politik nglibatno cara liya" (palagan: On Perang, 1, 24). Iki nuduhake, sing politik militèr punika tansah sambetaken. Kabijakan Mulane ditemtokake dening tujuan nggunakake pasukan militer, Dadi perang, minangka liya saka ngrampungi konflik. perang tansah sambetaken kaliyan kanggo politik.(Wikipedia) Dadi wrote palagan 1812…

Konsep iki klasik “Perang”, njupuk Panggonan antarane bangsa, kang adil disualekno utawa nimbali sumber, kudu redefined dina. Dina iki nganggo “perang asimetris”: lagi tambah melu kelompok non-pemerintah ing konflik bersenjata, lan ana “privatisasi” nggunakake pasukan tinimbang. Dadi panghibur Panglima lan taler liyane tentara pribadi lan monopoli saka daya saka negara sing diwenehake dening tatanan berkembang ing pitakonan. Historis njupuk pembangunan sakdurunge perang kanggo formulir asli sumber pribadi duweni saka tumindak sosial “Perang” tinimbang. Aku golek banget menarik ing konteks iki, ing presentation saka Dag Krienen: klasik, ing modern lan perang postmodern – Saka deprivatization kanggo reprivatization saka panganiaya bebarengan…

Kanthi mburi Perang Dingin 1989, minangka posisi confrontation saka pamblokiran dibubaraké déning pemisahan Uni Sovyèt lan Amérika Sarékat lan daya Imperial dadi daya donya hegemonic, nduweni tugas utama, diwenehi fasilitas global perdagangan mujur lan ngluwihi kanggo wilayah anyar, uga diganti perang ing. Amerika Serikat sing fokus tumindak global (amarga saka daya militer), nanging saya uga sawijining allies (Eropah, Japan, Malaysia u.a.) reliant. Ing tengah saka kapentingan global hegemonic ing Saliyane nggayuh sumber (Commodities, ngiseni, lenga…) nggayuh arus modhal.

Brzezinski, lan penasehat manca privasi penting, embodying eminence meh minangka werna abu-abu ing antarane US, sing lan kapentingan kabeh wing saka elit American strategists geo-, ndadékaké ing bukunipun "The Grand Chessboard" saka:

  • asas pisanan dados pakarsan ngumumaké saka, ing “single” lan - minangka Brzezinski panggilan iku - malah “paling anyar” dadi daya donya,
  • lan apa iku malah luwih wigati:

  • asas liya underlies pambiji, daya sing, menang dominasi ing Eurasia, mangkono bakal gained kaunggulan liwat kabeh liyane donya…(Wong-wong).
  • ngimpi iki liwat Development International, munggah kanthi cepet saka China lan India lan Rusia isih, saya disebut menyang pitakonan. Ing limang taun sabanjuré, US dollar bisa ilang sawijining posisi minangka itungan donya unggul. iku kabeh luwih penting kanggo Eropah US minangka partner penting.

    Afghanistan (senajan wis ora cadangan lenga!) iku sawijining Domino penting ing manca privasi US – tengah ing nelukaken papan Euro-Asian (Iran, Iraq, Suriah, Turkey, Georgia, Azerbaijan, Tukmenistan, Pakistan, Dubai …).

    Iki mesthi pentinge nglibatno Sekutu Eropah. Nanging perang ing Amerika Serikat ing Afghanistan diganti: ana liyane lan liyane perusahaan keamanan pribadi – SOG. Private Security Companies, PSC – melu perang. Iki perusahaan swasta, ing wilayah saka sumber, keamanan pribadi, Training lan pangopènan, nanging uga ing kontrol lalu lintas udhara, Demining digunakake nganti mbangun infrastruktur lan sumber militèr rute. perusahaan iki operate ing garis komersial, padha arep nggawe MediaWiki – kanggo pacify lagi ora kasengsem.

    Ngakoni dadi perusahaan Blackwater (Dina iku nyebut dhewe “Layanan mobil”), kang dadi internasional tumindak lan sawise saperangan an ing operasi ing kritik. Wiwit taun 1990-an,, muncul minangka kontraktor militer pribadi pisanan, wis tambah sawijining nomer massive.

    “Staff layanan pribadi ing lemah Afghan saiki ing 130 000 kanggo 160 000 kira-kira wong. Iki nomer paling dhuwur sawise Iraq, ngendi 2007 Miturut Pentagon 185 000 liya-liyané pribadi padha aktif (kanggo 160 000 tentara reguler). Nanging supaya iki bakal rauh ngganti, yen US – minangka announced dening Presiden Obama – liyane 30 000 ngirim prajurit Afghanistan, amarga iki ana kamungkinan 56 000 disengage mercenary pribadi. The maintained dening Pentagon ing Afghanistan Staff iku banjur digawe luwih saka loro thirds “Kontraktor” kalebu – paling tau tekan Share…”(Wong-wong)

    perusahaan mercenary Iki Writers pribadi saiki indispensable! Training lan logistics dumunung meh tanggung ing tangan saka perusahaan karo pribadi. Jerman nduweni PBB-Convention marang Recruitment ing, nggunakake, mlebu Financing lan latihan liya-liyané Senajan, nanging durung ngratifikasi.

    Apa tetep pitakonan saka Etika saka perusahaan karo pribadi kuwi…

    CIAO Hans

    www.pdf24.org    Kirimi artikel Peringkat PDF   

    Interview: “Perang ndadekake kowe lara”

    Ketua asosiasi “IPPNW – Section Jerman saka Dokter International kanggo Nyegah saka Nuclear War / Dokter ing tanggung jawab sosial” Ms. Claussen Dr.med.Amgelika, Doctor of Psikiatri, marang ing Journal Medical Jerman ing 7.1.2010, jg. 107, heft 1-2, Interview ing Jeksa Agung bisa ngetokake: Apa ew Doctors, bisa kanggo tentrem?
    Jerman Medical Journal ditampa kabeh Doctors in Germany. Kanggo nggawe gagasan diakses kanggo para rawuh akeh, Aku njupuk Interview ing blog ing. (Interview dilakokaké Sunna Gieseke lan Dr.med.Birgit Hibbeler)

    The IPPNW wis melu wiwit 80s kanggo konflik Résolusi tentrem. Apa iku titik medical tampilan ing masalah kayata perang lan tentrem penting?
    We Doctors ing pangisian daya saka pangerten kita profesional, kanggo urip lan kesehatan saka populasi. Perang punika bilai paling tau – bilai wong-digawe, kang preventable. Mulane kita ndeleng iku minangka tugas medical kita, kanggo nindakake soko kanggo Nyegah saka perang.
    Ing tartamtu, padha setya trauma prajurit. Apa?
    Perang ora mung kills, nanging ndadekake populasi sipil lan prajurit kuwatir gerah. Sampeyan kudu tetep dina lan wengi ing negara pancet saka vigilance: Saben wektu anggempur bisa ngancem. Nanging prajurit sing loro korban lan pelaku. Angkatan bersenjata Jerman ing Afghanistan ora cukup ana tanpo pekso. Mesthi, ora ana siji wis dipeksa, dadi prajurit. Tanggung jawab kanggo partisipasi ing perang kaleksanane privasi. Iki bingung: Prajurit ora golek aman seng di pengeni, kanggo pindhah kanggo perang lan matèni wong. kasunyatan, duwe dadi tujuan, nanging namung minangka akeh kanggo wong-wong mau minangka kasunyatan, wis dadi Traurnatisierte korban perang.
    Carane akeh sing kena pengaruh dening kelainan kaku post-traumatik?
    Jumlah mundhak prajurit pengaruh. 2007 ditumpangaké ing 130 lan wis terus kanggo tuwuh wiwit banjur – ing 226 taun 2008, Lan ing separo pisanan 2009 padha wis 186.
    Apa ngira, nomer saka unreported?
    Ing pungkasan Jerman kanggo sinau tanggal bali kanggo 2007. Ing wektu iku, 0,8 kanggo 2,5 Persen – endi malah Angkatan nuduhake, tokoh peteng lying ing papat lima persen. Masalah iku ora minangka gedhe ing AS aman ing Jerman, nanging dadi luwih penting. Ing publicly akeh rembugan, lan aku weruh, sing sing tanggung jawab sing kaget ing Bundeswehr.
    Ana wis struktur, sing ngendi kirim-traumatik prajurit dimuat dijupuk. mikir, sing lagi cekap kangge?
    Tentara dhewe ngandika, sing padha ora duwe cukup psikolog lan Doctors. Mulane, ing Bundeswehr wis nyedhaki asosiasi psikoterapis Jerman lan disebut marang terapi kanggo, kanggo nyedhiyani tanpo pekso kanggo perawatan saka prajurit trauma kasedhiya. Banjur Mentri Pertahanan Franz Josef Jung nuntut dening psychotherapists nanging kanggo mlebu statement, sing padha ora nglawan misi Bundeswehr luar negeri. Iki tegese durung, perang terapi kritis undesirable.
    Nalika ana?
    ing spring 2009 – lan ing tangan liyane, kita nguripake. Temtu kita bantuan prajurit lara, nanging kita ora bisa manfaat kita kanggo perang. Yen prajurit gerah saka kelainan kaku post-traumatik, banjur, perang iku sabab saka penyakit iki. iku ukuran prentah kanggo diagnosa saka kelainan kaku post-traumatik, sing wong wis ngalami siji utawa luwih traumas. Lan yen mbayar sisih prajurit magepokan mamang bab perang, kudu diijini kanggo pirembagan babagan ing therapy. We mulane wis kampanye teken. kita dikarepake: Therapie lan, nanging instrumentalization kanggo perang ora.
    Carane inisiatif ing wayahe negara saiki?
    ana duwe 260 Doctors, psychotherapists mlebu lan psikolog. Saiki kita arep kanggo alamat Jeksa Agung bisa ngetokake iki ing masyarakat psychotherapeutic, uga ana kanggo ngrangsang diskusi.
    Ing IPPNW founding kaping padha pendekatan, nolak latihan medical perang. Padha ora ndalang populasi, sing siji bisa nyiyapake kanggo nuklir bilai. Lan malah dina iki, ing IPPNW isih bisa ngomong: Kanthi perang kita arep kanggo Sejatine boten.
    tengen, kita nolak dina minangka banjur saben perang saka. Kita pitados bilih sumber sosial kudu kepasang ing tentrem – Patut, ing Afghanistan ing reconstruction, ing kesehatan lan pangan keamanan. Siji pihak saka populasi Afghan punika gumantung ing sepindah saka Food Program World saka Perserikatan Bangsa-Bangsa. kanggo blanja perang ing negara, ngendi siji patang anak lawas kurang saka limang taun – sing mokal. Nanging, kabeh tugas liyane kudu ditanggulangi. Ing posisi dhasar iki saka IPPNW wis ora diganti. Nanging yen prajurit trauma teka kanggo kita, aku ora lali dhéwé minangka ahli pitulungan.
    Apa persis?
    Amarga prajurit iki perlu bantuan, amarga donya utama, jiwo, wis bejat, amarga padha ora maneh ngrampungake karo awake dhewe lan langsung kulawarga lan kanca-kanca. Sawetara prajurit banjur bisa njaluk kesempatan, kanggo menehi hasil karo topik perang. Others nolak bisa saka, amarga bisa sijine identitas sing menyang Pitakonan. Iki kaputusan saka tiyang kasebat.
    Madhep Bundestag siji kamulyan: Apa bisa ing IPPNW kempal menyang pulitik? Mung party parlementer, nolak misi Afghanistan ing asas, punika Partai Ngiwa.
    sing tengen. Nanging ana uga katelu liyane pribadi, sing mangu cukup.
    Mayoritas MPs iku nanging. Iki nuduhake kaputusan saiki, kanggo ngluwihi nggunakake.
    tengen, nanging wis bisa ngomong nganti saiki ora ana durung, ngapa prajurit Bundeswehr sing tau ing Afghanistan. Yen sampeyan pengin bantuan negara, kok banjur karo militèr? Apa ora sepindah pembangunan? uga kanggo mbangun negara demokratis, sampeyan perlu mratelakake panemume ana prajurit.
    80s padha tenan politik saka iku dina wektu banget polarisasi. Sayuran ijo sing Originally saka gerakan perdamaian, duwe posisi sing nanging saiki dicocogake kanggo kasunyatan. Apa panjaluk saka IPPNW malah isih modem lan kontemporer?
    Aku posisi kita isih banget penting lan pas wektune, kanggo tresno akeh negara, kanggo nyoba kanggo ngatasi konflik militèr, mundhak.
    Nanging apa syarat tartamtu sampeyan kudu saka pamaréntah Jerman saiki?
    Kita nelpon kanggo strategi metu karo tanggal total beton. Ing “Cooperation kanggo Peace” kupluk
    presented rencana total beton. About ceasefires regional lan wuwus karo wakil
    ing Afghan Peace Jirga supaya paving tentrem wuwus lengkap. Iki nganti dening pamaréntah federal kudu Orient.

    Yen nomer prajurit trauma isih munggah liwat extension misi Bundeswehr ing Afghanistan ing mangsa cedhak?
    Ing tingkat sembarang. Perpanjangan diiringi pecah. Lan pitakonan penting iku:
    Nalika sampeyan bisa paling apik bakal diwenehake sing kena pengaruh? Malah yen psychotherapists Bundeswehr saka bal sipil nglibatno, ora gampang. Iku mung kasunyatan, sing ora malah
    kanggo trauma panggonan perawatan cukup sipil.

    Aku, pikirane iki penting banget ing wawasan saka perang Afghan…
    CIAO Hans

    www.pdf24.org    Kirimi artikel Peringkat PDF   

    Afghanistan – perang kita?

    Iku digunakake kanggo nyabrang Afghanistan ing cara sing kanggo India, kanggo pindhah menyang kasukman gamblang. Ing Kabul siji wektu smoking peserta lan iki kanthi mangkono dianggep dening warga minangka endah. Sadurungé - sing ana ing mburi 60s ... Ing sawetoro wektu akèh wis kedaden ing negara lan ora gelem sukarela mbukak liyane ing bebaya, ing kang kabeh populasi Afghan saiki urip.

    Wiwit 30 Taun ing perang ing Afghanistan. ing Desember 1979 karo entri pasukan Soviet, perang sipil dikembangaké, pungkasanipun karo pemunduran pasukan Soviet 1989 rampung. Ing perang 10-taun iki, kapentingan Uni Sovyèt lan Amérika Sarékat ing ngadeg, Saudi Arabia lan Pakistan didhukung Islam mujahid marang. njupuk Kabul 1992 dening mujahedeen flared Perang Sipil liyane, kanggo bab 1995 njupuk. Sawisé iku, ing Taliban saka Pakistan nyusup menyang negara, njupuk daya lan disebut Emirate Islam Afghanistan saka.

    Wong wis nganggo beards saiki, music, Olahraga, Pictures lan televisi ing situ dilarang, lan wanita lan bocah-bocah wadon padha nekani sekolah lan aktivitas profesional dilarang. The burqa kanggo wanita iki ngenalaken.

    am 11.September 2001 teka ing serangan ing World Trade Center lan Osama Bin Laden saka al-Qa'ida nyariosaken tanggung jawab. Minangka bagéan saka jaringan iki padha tetep ing Afghanistan lan ing Dewan Keamanan PBB saka Amerika Serikat hak kanggo poto-nimbali dhateng, anggone pasukan US didhukung dening sawetara negara liyane ing Oktober 2001 ing negara.

    ing Desember 2001 padha Taliban di-push bali, lan iki dening panyiapan saka pemerintah interim ing Presiden Hamid Karzai ing bebarengan pisanan Konferensi Petersberg ing Afghanistan ing Bonn. Kanggo dhukungan pamaréntah iki diadegaké ing Desember 2001 dening Dewan Keamanan PBB siji diwenehake dening negara NATO lan sawetara negara partner peksa pitulungan Keamanan International (Peksa pitulungan Keamanan International, ISAF) perabot.

    Parlemen Jerman mutusaké ing loro Jajak Pendapat ing 16. November lan 22. Desember 2001 partisipasi Jerman ing Operation langgeng Merdika lan misi ISAF. Wiwit, Jerman iku 4.400 Prajurit saka katelu-paling gedhé tentara kontributor kanggo ISAF. Area operasi ing Jerman wiwit tengah 2006 mati Nordregion.

    A Ringkesan apik iku video iki arte - "Yen maps":

    Ing Afghanistan, supaya perang, wong paling lokal karo mlarat nemen, Expulsion lan risiko bundhas utawa pati gadhah. ing Desember 2002 marang banjur Mentri Pertahanan Peter Disabetake : "Keamanan Jerman uga mbelo ing Hindu Kush." ​​Lan Menteri Pertahanan Jung ngandika ing Juli 2009, iku ing Afghanistan kanggo misi stabil - iku nanging perang - misi pertempuran. Kita bakal dijamin dening misi ing Afghanistan kanggo keamanan kita ing Jerman. Misi Afghanistan wis dadi adoh 36 prajurit Jerman kécalan nyawanipun (chronology). Sing matèni kapangandikakaké nanging banjur maneh saka "Fallen", ing Jerman karo njaga kaurmatan, lagu kebangsaan lan lagu "Aku wis kanca" glethakaken kanggo ngaso ...

    Menteri Pertahanan anyar Guttenberg saiki wis ngerti, yen warga misi Afganistan lan “Perang” telpon. Lan Mentri Manca Westerwelle malah kepengin perspektif cetha kanggo mundur total tentara(!).

    Nalika aku diajak wong, Aku krungu biasane "... apa kita wis ilang?". banter ARD Jerman Trend nganggo rong thirds saka warga (64 Persen) kanggo total bisa cepet prajurit Jerman saka.

    Apa wis mbelo utawa, miturut Pertahanan kamardikan owah? Kathah wis ngandika saka reconstruction negara. Nanging kita katon ing distribusi saka dana bebarengan:

    Kriegskosten_Afghanistan

    Dana mbayar iku dijarno dibandhingake output dana perang. Ana mung sawetara LSM aktif (organisasi non-pemerintah) ing negara. Medico International ngenalaken ing Agustus 2009 project demining sawijining kanggo alasan keamanan. Medico telpon kanggo demilitarization saka negara lan sing pindhah menyang kabutuhan wong. inter alia Gereja. wis mundur saka Afghanistan.

    Cendhak ing kahanan saka wong ing Afghanistan: kanggo akèh wong ing Afghanistan, kahanan sosial wis elek luwih sak operasi pertempuran. Babagan 80% saka pedunung Epirus ing mlarat Absolute ing negara. Welthungerhilfe kacarita:"... 12 yuta wong manggon ngisor baris mlarat lan resiko keluwen, sebagéyan gedhé saka income wis bisa ngginakaken ing pangan. Kahanan iki elek maneh dening munggah global ing prices pangan. Ing prices panganan pokok wis 2007 meh tiga. "Mung 19% populasi kutha wis akses kanggo ngombé banyu resik. Ing pangarep-arep urip saka Afghanistan gunggungipun Amnesty Report 2008 42,9 Taun. 28% ora bisa maca utawa nulis. Ing sumber daya alane saiki saka limang taun kepungkur kanggo mayoritas saka populasi, lan mung sawetara jam dina kasedhiya. Welthungerhilfe Kritik privasi saka Pemerintah Federal. "Ing proyèk konstruksi Bundeswehr sing isa diabaikan ing orane katrangan, Nanging sing nyawiji saka militèr lan reconstruction wis nyebabake karusakan owahan: sepindah Development liwat tim reconstruction ing provinsi wis digunakake minangka piranti kanggo kapentingan politik lan militèr lan malah wis dadi bagéan saka strategi militèr. Mulane, ora ana maneh dipunsawang minangka bot-sih ", nyerat Jamann.

    Ing perang ing Afghanistan uga destabilized Pakistan. Wis ngandika saka wilayah konflik Afpak. Ora kanggo sebutno - Pakistan wis bom atom!

    Uga ing perang nglawan budidoyo Poppy, pasukan manggoni wis ngrambah ora sukses:

    Mohn_Afghanistan

    bab 90% saka opium global dipasaraké sing diprodhuksi ing Afghanistan.

    Obama, Presidhèn, sing wis mung angsal Bebungah Perdamaian Nobel, kepengin luwih nambah pasukan Amérika. 30.000 kepengin kanggo ngirim pasukan tambahan, lan Padhang mancaraken a pemunduran pasukan 2011 lan. Taliban sing regaining kekuatan ing sasi anyar lan ana supaya akeh tentara sing tau mati ing onomatopia ing Afghanistan matèni. Miturut cara 60% Amerika nolak Mission ing!

    sepindah dadi sasi wong, amarga pendhudhukan NATO nduweni kamenangan militer liwat resistance kanggo goal lan ora perang nglawan kamiskinan lan kasangsaran. Kanggo korupsi nyebar ing negara teka. Politikus ngatur sing ngrusak. Ing pemilihan pungkasan ana penipuan.

    terrorism Global kudu dipuntekan kanthi nggunakake pasukan Allied. Nanging iku ora mung operasi militer iki, plunges wong menyang kasangsaran kang anyar lan drive dheweke menyang tangan terrorism? Maksudku, Luwih, formulir lokal lan tradisional konflik Résolusi kudu di kuatake, tinimbang pusat ngrusak.

    Perang iku ora solusi, nanging ndadékaké kanggo panganiaya liyane. Peace ora bisa dileksanakake saka njaba, nanging kudu tuwuh piyambak ing negara ...

    “Afghanistan ora bakal menang militer”, malah ngandika Mentri Pertahanan anyar Guttenberg ing 10.12. ing program ZDF “Maybrit Illner”.

    umum sing wis Alexa banget suku cadang bab acara ing Afghanistan. Ing bilai saka bombing saka tanker ing Kunduz karo nganti 142 Mati dicethakaké alon. Lawas Verteidigungsminster lan dhuwur daya militer nyolong gampang saka tanggung jawab. hukum internasional Potsdamer Andreas Operasi Badai ngandika bab operasi: “Ing hukum internasional, ing Bundeswehr ing Afghanistan ing sisih partai pemerintah Afghan sah kanggo konflik bersenjata non-internasional. Ing konflik kuwi, iku umume idin ing hukum internasional, kanggo matèni pejuang mungsuh. Kene uga matine sipil uninvolved bisa ditampa ing kahanan tartamtu, kajaba, ombone saka karusakan tambahan tiyang sipil disproportionate.”(Link)

    Ing 3.12. Bundestag milih kanthi mayoritas ageng extension saka tugas ISAF ing Afghanistan. 445 MPs milih kanggo gerakan saka Pemerintah Federal, 105 tampik, 43 MPs kendel.

    Mung party ing Jerman, Ngiwa migunakake kanggo perang ing Afghanistan kanggo anané konsisten. Malah yen ora pas sawetara, aku kaya kanggo pirembagan bab Lafontaine, kang wis ing 25.6.2008 dianakaké sadurunge Bundestag Jerman, rekaman:

    [youtube Ag7Aa0nbLjw nolink]

    Liyane mentas Dhiskusi saka Gregor Gysi ing 22 April 2010 ing Bundestag Jerman:


    Download Video utawa Mp3

    informasi bisa ditemokaké ing:

    Agensi Federal kanggo Civic Education
    Ing ngelmu konsorsium Afghanistan (Aga)
    Layanan Information Management Afghanistan (yakuwi)
    Friedensratschlag - Peace Research ing Universitas Kassel

    CIAO Hans

    www.pdf24.org    Kirimi artikel Peringkat PDF   

    Situs iki ngandhut ing Wavatars plugin dening Shamus Young.