Pop-Politicum

Pop-Politicum

Ajo që unë duhet të ju them,
ne të vogla dhuratë hip-hop.
besoni mua,
është e vërtetë
dhe unë shoh atë mjaft e qartë…

Man'll zgjohemi
dhe shikoni përreth jush.
ende ëndërrojnë tani
është me të vërtetë budalla.

Quest për Paqe –
pothuajse crashes,
në fjalë është Federata Ndërkombëtare
në Kombëtare tani shkurtuar.

Gjithkush dëshiron të jetë më i madhi,
Solidariteti është zhdukur,
Njeriu tani i zhveshur
dhe mrekulli për kuptimin.

Ob Trump, ob Orban, Erdogan,
narcisist, haters huaj, Autokrat,
të gjithë mund të gjenden në mashtrim,
janë gjë tjetër veçse potentate budalla.

Njeri, sytë mbi,
është efikas,
ende duke bërë mirë,
u bë rezistente.

Shitur në të gjithë frymëra të këqija,
ju dhe mua,
ne jemi kampionët,
fraternally kundër ndyrësi.

Ne të gjithë kemi forcë,
për të formësuar të ardhmen,
paragjykimet hequr,
veten ne menaxhimin.

Njeriu është njeri,
nuk ka rëndësi se ku,
nëse black nëse e bardhë,
asnjë avantazh.

AFD – është emri i tog,
duke folur të gjithë e keqe më të mirë,
ne vetëm shesin mbeturina,
qëllimet e të drejtave të njeriut.

Refugjatët – Vetëm subjekt,
Foreclosure qëllimin e tyre,
Ankerzentrun si në SHBA,
kjo nuk është homophilia.

Evropa në pritje të jakë,
nacionalizmi überwunden,
ajo shkon më mirë rreth,
dhe grindje është zhdukur shpejt.

Ndihmojnë nevojë për të gjitha shtetet,
lavaman në vrasje dhe mbeturinat,
për këtë unë mund të vërtetë vetëm të mendoj,
para mbytet në det më shumë.

Njeriu duke u bërë njeri,
kuptojnë empatinë tuaj,
Unë e di – ajo punon,
me urrejtje nuk e kemi arritur atë.

Ne nuk duam luftë,
Nuk ka fitues,
ne nuk duam fitore,
Peace vetëm vetëm.

Përshëndetje Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Video: Brunswick 1945

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Poemë: Luftë, Hope dhe shpëtojnë …

Luftë, Hope dhe shpëtojnë…

A e dini se lufta,
në qoftë se çdo gjë është në rrënoja,
dhe shumë ende ëndërron të fitores,
por një morali plotësisht të tërhiqet…

A e dini varfërinë në rrobat e tyre,
ushqimi është për objektiv mbijetesën,
duke qëndruar në dëshpërim në vendin tuaj,
asgjë në vendin tuaj është më e qëndrueshme.

Shtëpia juaj është gjë tjetër veçse një rrënojë,
struktura nuk është në pyetje,
nuk ka të ardhme në rutinën luftës,
familja juaj është në një situatë të pasigurt.

Me gjithë pjesën tjetër tuaj që ju janë duke u përpjekur për t'i shpëtuar,
shpëtuar jetën familjare është qëllimi juaj,
ju të zgjidhni fundit rob shpresë,
dhe Gjermania duket për ju në shtëpi të drejtë.

Si guxon të dalë në një rrugë të rrezikshme,
Kontrabanda shfrytëzon vendndodhjen tuaj,
shpresa juaj e vetme është peng,
kjo ju jep kurajo nevojshme.

A keni kapërcyer deti,
ju vijë të takohet me kufij të rinj,
pothuajse zhdukur shpresën tuaj,
tejmbushur me ekzistencave shtypur.

A në fund të kapërcyer të gjitha pengesat,
janë në një vend të sigurt,
atëherë ju keni për të luftuar për dinjitetin tuaj,
hoffst und – ju do të njihet.

Azili në Gjermani nuk është e lehtë,
Muaj shkoni të shpejtë në kohë,
për bashkim familjar ka shpesh nuk është e mjaftueshme,
jetoni në kampin në vetmi.

Në vend të huaj me një kulturë të ndryshme,
tronditja që ju keni për të kapërcyer vetëm,
asimilimi është shumë i ngadalshëm vetëm,
jeni duke u përpjekur einzufinden.

duke i kërkuar mbrojtje të kërkesës për azil ju,
Azili në Ligjin themelor është e garantuar,
por për një kohë të gjatë, ju shpesh bangst,
derisa ajo të çon në njohjen.

Por, në shtëpinë e tij dhe puna duhet të presin,
Spachkenntnisse kërkesa janë,
në Gjermani më shumë do të këshillojë,
Këtu nuk ka drejtuar shumë shpejt.

Ju vijnë me të tjera në numër të madh,
Gjermania gjithashtu ka nevojë për të ndryshuar,
por ne nuk kemi asnjë zgjidhje,
duhet të thithin nga shumë vende.

fituar dy –
Azilant dhe demokracia jonë –
edhe në qoftë se ne nuk e dallojnë veten,
të përbashkët është utopia.

Ne mund ta bëjë këtë,
Jam i sigurt,
blaffen vetëm populistët,
Solidariteti është kërkesë!

Le të mos ndajë të drejtat,
ata ndjekin raciste tyre qëllimi,
dhe sikur të çojnë britma, pa marrë parasysh sa zë të lartë,
ne mbetemi të njeriut pas homophil.

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Gregor GYSI, Majtas: Lufta e NATO-s në Afganistan ka dështuar …

13 Vitet e luftës, për 70 000 I vdekur, në mesin e mijëra të vdekur e civilëve të cilët – fëmijët dhe gratë, qindra mijëra të plagosur. 54 Ushtarët e Bundeswehr-it kanë humbur edhe jetën e tyre. Deri më tani, më shumë se 100 000 Ushtarët gjermanë në Afganistan. Një e treta e tyre vuajnë nga çrregullimi post-traumatik. E tërë Lufta na ka nga Instituti Gjerman për Kërkime Ekonomike deri në fund të 2014 23 Kosto miliarda euro. Çmenduri duhet të ndalet më në fund. Por qeveria federale nuk ka Plan B për Afganistanin.

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Prof. Dr. Ekkehart Krippendorff Aleanca Braunschweig Peace…

Prof. Dr. Ekkehart Krippendorff është një nga pionierët e hulumtimit të paqes dhe foli dje në Aleancës Braunschweig e Paqes në këtë temë “DEKLARATA & WAR”.

Disa nga mendimet e tij më kujtoi të kaluarën time Artikull. Ai e përshkroi situatën e veçantë të gjermanëve në formimin e ndërgjegjes kombëtare. mbaj mend: das “Holy Roman Empire gjermane” ishte një mozaik i shumë principata të vogla. Një vetëdije kombëtare gjermane nuk ekzistonte, në krahasim me spanjisht ose frëngjisht. Jo deri në fund të luftës së 30 vjet nga ana e Paqja e Vestfalisë 1648, kuazi ishte në atë ligj themeltar të mbretërisë, njohur principatat sovranitetin e tyre të përbashkët për të. Por ende nuk kishte vetëdije të gjithë-gjerman kombëtare. Ata mendonin si Schwabe, Holstein si edhe Brunswick…

Ndryshimi bëri situatën vetëm nga pushtimet e Napoleonit, si princat dhe krerët janë përballur me pyetjen: si mund të përjashtojë Napoleon? Që mori ju ushtritë, ushtarët, ju mund të dërgoni kundër trupave Napoleonit në luftën e. Një rekrutimi u prezantua dhe kështu ushtria u bë “Shkolla e Kombit”. Kombi gjerman u prezantua në këtë mënyrë nga lart dhe jo të popullit. Ushtarët disused ishin të punësuar si mësues në shkolla dhe drummed nxënësit e saj me shkop dhe stërvitja “natyra gjermane” pushtet mbi. Monumentet dhe emrat e rrugëve ushtarake duhet të përdoret për identitetin. Në perandorinë më vonë fëmijët të veshur Detare Veshje, për të dokumentuar kombësinë e tyre.

Pra, ajo mori një kohë të gjatë, para idenë e Gjermanisë si Kulturnation (Weimar klasicizmit: Goethe,Schiller u.a.) në një kombi State ndryshuar.

Mendimi ushtarake në komandën skemës dhe bindjes. Kjo është e thjeshtë dhe jo aq e komplikuar. Prandaj, zgjidhje ushtarake për konflikte të shfaqet më e lehtë. Por shembulli i Afganistanit mund të shihet shumë qartë, se kjo procedurë nuk është i zbatueshëm për strukturat e huaja tradicionale. Në Afganistan nuk është një shoqëri fisnore – Zyrtarë ose të shërbimit civil, është e angazhuar për një etikë të shtetit, nuk ekziston. Korrupsionin e përgjithshëm në Afganistan nuk mund të jetë për individët të vetme (si i yni) reduktuar, por është pjesë e rrjeteve ekzistuese sociale (besnikëritë fisnore).

Në Afrikë, shtetet thjesht u shkarkuan pas kolonializmit të pavarësisë, fuqitë e vjetra koloniale image vetë shteti thjesht projektuara në Afrikë, pa marrë parasysh kushtet e strukturave të Afrikës. Dhe shtetet e reja u soll aq mirë dhe postulatit paprekshmërinë e kufijve të ri.

Situata në Lindjen e Mesme – konflikti Palestine / Israel – është shumë e vështirë, për shkak se të dyja palët kanë krijuar një fiksim shtetërore me kufij të ngurtë. Prof. Krippendorff quajtur Martin Buber, një sionist dhe filozofë, i pyetur ata në fillim të lëvizjes sioniste dhe emigracionin hebre në Palestinë, vendosur marrëdhënie të mira me arabët, e cila i dha atij shumë kundërshtime dhe armiqësi.
si në lidhje me, nëse Izraeli Palestine thjesht aneksuar dhe pastaj një shtet të përbashkët me një modus vivendi i ri (Sipas të drejtës ndërkombëtare, të kuptuarit paraprak termi në mes të subjekteve të së drejtës ndërkombëtare, të zëvendësohet më vonë nga një marrëveshje përfundimtare) është krijuar. Por për momentin kjo ide është joreale…

Në mesin e lëvizjeve të përsëritura separatiste menduar Krippendorff:
nën diktaturën Franco në Spanjë, qeveria të ketë gjithmonë nga popullsitë (baskët, Catalans) hequr. Gjuhët amtare u ndaluan thjesht dhe shtypur kulturën.
Anglia Shteti: Mbretëria e Bashkuar ashtu si kishte zgjuar. Ajo ndoqi strategjinë e Transferimin (Delegojnë funksione administrative në një shtet unitar të organeve rajonale). Pra, konfliktet me Skoci ose Uells mund të qetësuar.
Shpërbërja e Jugosllavisë, provuar si një ushtri serbe, për të përfaqësuar interesat e të gjithë shtetit, ishte një pasojë. U diskutua, ishin të përfshirë në masën dhe Kombeve Perëndimor.
Si shembull ai përmendi positves Krippendorf, Zvicër. Konfederata ekziston si një konfederatë të lirë që prej 13. Shekull, eshte ne 26 kantonet ndara dhe tri gjuhë (Deutsch, francez, italian). Federalizmi mund të zgjidhin shumë probleme.

Mrekullueshëm, kam gjetur vlerësimin Krippendorff-së e politikave të Obamës. Me zgjedhjen e tij si President i Shteteve të Bashkuara që të ketë një “Dritarja e mundësisë” (mundësi) i domosdoshëm, Megjithatë, evropianët nuk e ka përdorur dhe thjesht le të kaloj. Sot Obama është e ekspozuar në vendlindjen e tij një bosht të madh urrejtje. Shumë qytetarë amerikanë e konsiderojnë Obamën për të mos amerikane dhe musliman. Ai ka vënë shumë gjëra në Shtetet e Bashkuara në tranzicion, Megjithatë, politika e tij është i dënuar të dështojë për shkak të mungesës së mbështetjes së mundshme.

Ajo që ne kemi për mundësitë, të çuar përpara procesin e paqes në botë?
si në lidhje me, nëse themi lamtumirë etikën tona ushtarake politike në të menduarit tonë, kur në një pritje shtetërore ushtarët nuk ka më roje nderi, por përfaqësues nga secili grup profesional. Ne vetëm duhet të marrë në mënyrë të qartë shënim, se një zgjidhje ushtarake të konfliktit Edhe pse duket e thjeshtë, por premton një zgjidhje të përhershme.

Krippendorf lexoi “Kinderhymne” nga Bertold Brecht (Unë kam në të kaluarën Artikull listuara) dhe e quajti Forum Civil Peace Service.

Kam mësuar shumë atë natë…

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Ostermarsch 2010 në Braunschweig…

Të shtunën e Pashkëve një Ostermarsch u zhvillua përsëri në Braunschweig – në formën e një demonstrim biçikletë dhe një miting. Ajo ishte ende mjaft i ftohtë, por dielli ishte i ndritshëm dhe kjo ishte moti aq i mirë për veprim. Që prej 50 Viteve kjo marshime Pashkëve të zhvillohet, 50 Vite kundër armëve bërthamore dhe të luftës.
Në Braunschweig Ostermarsch qëndrojë këtë vit nën parullat

– Shfuqizuar armë bërthamore!
– Bundeswehr nga Afganistani!
– Paqe për Palestinë dhe Izrael!
-Evropa pa Kushtetutës ushtarake dhe NATO-s në një mënyrë të drejtë dhe sociale botërore!

Unë kisha aparatin tim dhe aparatin tim video me mua dhe mori masa për dokumentacionin. Fjalët fillestare të Frieder Schöbel, Anëtar i Qendra Paqe Braunschweig e.V., Kam gjetur shumë interesante për historinë e marshimet Pashkëve në Braunschweig. Dhe, ai është tashmë një veteran i lëvizjes paqësore.

Turneu biçikletë e qytetit Braunschweig me postera shumta dhe flamuj të paqes ishte shumë i gjallë dhe të gjallë. Unë do të mitgefahren po, por tani unë isha duke qëndruar prapa aparatin tim videove…

Në mitingun e fundit, tha Pastor Albrecht Fay për situatën në Afganistan dhe Obama vrull të ri në politikën botërore. Ai dukej kritike Obama. Marion Krüger, Pjesëmarrës në Gaza marsh paqe 2010, raportoi mbi situatën e palestinezëve në Rripin e Gazës. Ajo foli si një nënë e fëmijëve, dhe fjalët e saj më bëri afruar shumë. Së fundi Bernd paraqitur nga "Iniciativa qytetare Waggum" shqetësimet e qytetarëve kundër zgjerimit të aeroportit Brunswick është. Gjithashtu në fjalën e tij u përqëndrua në paqe, asnjë hulumtim ushtarake në Braunschweig…

Këtu dy video, I regjistruar (Tubim i fundit shkurtuar pak, që nga YouTube vetëm 10 Lejet minuta).

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Privatizimi i luftës moderne…

"Lufta është një vazhdim i politikës me mjetet e tjera" (Clausewitz: Në Luftën e Parë, 1, 24). Kjo i referohet, se politika ushtarake është gjithmonë e varur. Prandaj, politika përcaktohet nga qëllimi i përdorimit të forcës ushtarake, Pra e luftës, si një mjet për zgjidhjen e një konflikti. Lufta është gjithmonë e varur nga politika.(Wikipedia) Kështu shkroi Clausewitz 1812…

Ky koncept klasike e “Luftë”, zhvillohet në mes të kombeve, objektivi i të cilit është për përvetësimin apo mbrojtjen e burimeve, duhet të ripërcaktohen sot. Sot ne flasim për “luftërat asimetrike”: ajo është gjithnjë e më i përfshirë grupet jo-qeveritare në konflikte të armatosura, dhe ka një “Privatizimi” përdorimi i forcës në vend të. Pra argëtojë kryekomandantëve dhe klaneve të tjera ushtritë private dhe monopolin e pushtetit të shtetit është dhënë nga formacionet e reja në fjalë. Historikisht merr një zhvillim të prapambetur të luftës për format e saj origjinale të burimeve private poseduara e veprimit social “Luftë” në vend të. Unë gjej shumë interesante në këtë kontekst, prezantimin e Dag Krienen: klasik, moderne dhe lufta postmodern – Nga deprivatization për reprivatization e dhunës kolektive…

Me fundin e Luftës së Ftohtë 1989, si pozita ballafaqimi i blloqeve të tretur nga shpërbërja e Bashkimit Sovjetik dhe Shteteve të Bashkuara të një fuqi perandorake u bë një fuqi hegjemonike botërore, ka për detyrë parësore, për të marrë e infrastrukturës globale të tregtisë së drejtë dhe të shtrihet në zona të reja, ndryshoi edhe luftën. SHBA janë në qendër të veprimit globale (për shkak të fuqisë së tyre ushtarake), por janë gjithnjë e më shumë edhe në aleatët e saj (Evropë, Japoni, Australien u.a.) i vetëdijshëm. Në qendër të interesit hegjemonist globale janë si shtesë për sigurimin e burimeve (Commodities, karburantet, vaj…) siguruar rrjedhjen e kapitalit.

Brzezinski, një këshilltar i rëndësishëm i politikës së jashtme, personifikuar epërsinë gati si gri mes SHBA gjeo-strategët, pikëpamjet dhe interesat e një krah të tërë të elitës amerikane, çon në librin e tij "Grand fushë shahu e" të:

 • parimi i parë është vullneti i deklaruar i, die “i vetëm” dhe - siç Brzezinski quan atë - madje edhe “fundit” të jetë një fuqi botërore,
 • dhe ajo që është edhe më e rëndësishme:

 • parimi i dytë qëndron në themel të vlerësimit, se fuqia, fiton dominimin në Euroazi, kështu do të fituar epërsi mbi të gjithë pjesën tjetër të botës…(Ato).
 • Kjo ëndërr është nëpërmjet Zhvillim Ndërkombëtar, Rritja e shpejtë e Kinës dhe Indisë dhe pjesa e mbetur Rusia, gjithnjë e më shumë në pikëpyetje. Në pesë vitet e ardhshme, dollari amerikan mund të humbasin pozitën e saj si monedhë botërore mbizotëruese. është edhe më e rëndësishme për Evropën e SHBA si një partner thelbësor.

  Afganistan (edhe pse ajo ka rezervat e naftës!) është një domino e rëndësishme në politikën e jashtme amerikane – qendra në pushtimin e hapësirës Euro-aziatike (Iran, Irak, Siri, Turqi, Gjeorgji, Azerbaixhan, Tukmenistan, Pakistan, Dubai …).

  Ky kurs është rëndësia e përfshirjes së aleatëve evropianë. Por lufta e SHBA-ve në Afganistan ndryshon: ekzistojnë më shumë firma private të sigurisë – SOG. Kompanitë private të sigurimit, PSC – të përfshirë në luftë. Këto janë kompani private, në zonat e furnizimit, siguria personale, Trajnimi dhe mirëmbajtja, por edhe në kontrollin e trafikut ajror, Deminim të përdoret deri në rindërtimin e infrastrukturës dhe furnizimit rrugëve ushtarake. Këto kompani operojnë në bazë të linjave tregtare, ata duan për të bërë fitim – të qetësojë ata nuk janë të interesuar.

  Pranon u bë kompania Blackwater (Sot ajo e quan veten “Shërbimet e makinave”), e cila u bë ndërkombëtarisht vepruar dhe pas disa të vdekur në operacionet e tyre në kritikat. Që nga viti 1990,, shfaq si kontraktorët e para private ushtarake, ka rritur numrin e saj të masive.

  “Stafi i shërbimit privat ushtarak në tokën afgane është aktualisht në 130 000 në 160 000 njeriu vlerësuar. Ky është numri i dytë më i lartë pas Irakut, ku 2007 Sipas Pentagonit 185 000 mercenarë private ishin aktivë (në 160 000 ushtarë të rregullt). Por kjo mënyrë do të ndryshojë së shpejti, nëse SHBA – shpallur nga Presidenti Obama – më shumë 30 000 dërgojë ushtarë në Afganistan, sepse këto janë të mundshme 56 000 shkëput mercenar tjetër private. Mbahet nga Pentagoni në Afganistan stafit është atëherë bëhen më shumë se dy të tretat “kontraktuesit” qëndron – më e larta ka arritur ndonjëherë Share…”(Ato)

  Këto firma mercenare private shkrimtarë tani janë të domosdoshme! Trajnimi dhe logjistikës qëndron pothuajse tërësisht në duart e kompanive ushtarake private. Gjermania ka të UN-Konventa kundër Rekrutimi, përdorimi, nënshkruar financimin dhe trajnimin e mercenarëve pse, por jo të ratifikuar.

  Ajo që mbetet është çështja e etikës e kompanive të tilla ushtarake private…

  CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Intervistë: “Lufta ju bën të sëmurë”

  Kryetari i shoqatës “IPPNW – Seksioni gjerman i mjekëve Ndërkombëtare për Parandalimin e Luftës Nukleare / mjekëve në përgjegjësinë sociale” Zonja Claussen Dr.med.Amgelika, Në psikiatri dhe psikoterapi, dha Journal gjermane Mjekësore e 7.1.2010, JG. 107, Çështje 1-2, një intervistë për pyetjen: Çfarë i motivon mjekët, thirrje për paqe?
  Medical Journal Gjermanisht marrë të gjitha mjekët në Gjermani. Për të përcjellë idetë për një audiencë më të gjerë, Unë marr intervistë në blogun tim. (Intervista u zhvillua Sunetit GIESEKE dhe Dr.med.Birgit Hibbeler)

  IPPNW që nga 80-ta është e angazhuar për zgjidhjen paqësore të konflikteve. Pse është pika mjekësor i mendimit mbi çështje të tilla si luftës dhe paqes aq të rëndësishme?
  Si mjekët, ne jemi përgjegjës për të kuptuarit tonë profesionale, për jetën dhe shëndetin e popullatës. Lufta është fatkeqësi e madhe ndonjëherë – një fatkeqësi të bëra nga njeriu, cila është parandalueshme. Prandaj ne e shohim atë si detyrën tonë mjekësore, për të bërë diçka për parandalimin e luftërave.
  Në veçanti, ata janë të angazhuar për të traumatizuar ushtarë. Përse?
  Lufta jo vetëm vret, por e bën popullata civile dhe ushtarët e prekura sëmurë. Ata duhet të mbeten të ditë e natë në një gjendje të vazhdueshme të vigjilencës: Çdo herë një sulm mund të kërcënojë. Ushtarët janë në të njëjtën kohë viktimat dhe dhunuesit. Forcat gjermane në Afganistan nuk janë mjaft atje vullnetarisht. Sigurisht, askush nuk e ka detyruar, Për t'u bërë ushtarë. Përgjegjësia për pjesëmarrjen e tyre në luftë vesh politikë. Kjo është dilema: Gjej ushtarët ajo sigurisht që nuk i dëshirueshëm, për të shkuar në luftë dhe të vrarë njerëz. Realiteti, Për të kanë bërë autorët, por vetëm një prej tyre si realitet, që janë bërë një viktimë e luftës si Traurnatisierte.
  Sa janë të prekur nga çrregullime të stresit post-traumatik?
  Numri i ushtarëve të përfshirë rritjet. 2007 vë atë në 130 dhe që atëherë ka vazhduar të rritet – në 226 vit 2008, Dhe në pjesën e parë 2009 ishin tashmë 186.
  Cili është vlerësimi juaj numri i të paraportuara?
  E fundit gjerman për të studiuar datat nga 2007. Në atë kohë ka pasur 0,8 në 2,5 Përqind – ku edhe Bundeswehr tregon, numri i rasteve të pa raportuara qëndron me 4-5 për qind. Problemi është sigurisht në Gjermani jo aq i madh sa në SHBA, por ajo është duke u bërë më të rëndësishme. Në publik diskutuan shumë, dhe unë shoh, që ata që janë përgjegjës janë të alarmuar në Bundeswehr-it.
  Ka tashmë struktura, në rastet kur ushtarët post-traumatike ngarkuar kapur. Mendoj, se ata janë në mënyrë adekuate?
  Vetë Bundeswehr thotë, se ata nuk kanë psikologë mjaftueshme dhe mjekët. Prandaj, Bundeswehr ka kontaktuar Shoqata Gjermane e psikoterapistëve dhe ka bërë thirrje terapist për të, për të kërkuar të dalin vullnetarë për trajtimin e ushtarëve të traumatizuar në dispozicion. Atëherë Ministri i mbrojtjes Franz Josef Jung kërkoi nga psikoterapistëve por për të nënshkruar një deklaratë, se ata nuk e mohojnë misionet e huaja të Bundeswehr-it. Kjo do të thotë ende, Terapistët kritike të luftës janë të padëshirueshme.
  Kur ishte?
  Në pranverë 2009 – dhe nga ana tjetër, jemi kthyer. Sigurisht, ne kemi ndihmuar ushtarët e sëmurë, por ne nuk mund të na shfrytëzojnë për luftë. Nëse një ushtar që vuajnë nga çrregullime të stresit post-traumatik, atëherë, lufta, shkaku i kësaj sëmundjeje është. Një kriter vendimtar për diagnozën e çrregullime të stresit post-traumatik, se personi në fjalë një ose disa trauma përvojë ka. Dhe në qoftë se të paguani një pjesë e ushtarëve të përfshirë dyshime rreth luftës, duhet të lejohen të flasin për në terapi. Prandaj ne kemi nisur një fushatë nënshkrim. Kërkesa jonë: Terapia po, por instrumentalizim i luftës jo.
  Si është kjo nismë në momentin e shtetit aktual?
  Nuk kam 260 Mjekët, Psikoterapist nënshkruara dhe psikologë. Tani ne duam të adresuar këtë çështje në shoqëritë psikoterapeutike, si dhe për të nxitur diskutimin.
  Për të IPPNW brof herë ata kishin qasje, refuzojnë trajnimin mjekësor të luftës. Ata nuk pretendojnë të popullsisë, që mund të përgatiten për katastrofës bërthamore. Dhe edhe sot, IPPNW mund të them por: Me luftë ne duam të në thelb kanë të bëjnë asgjë.
  E drejtë, ne ulem sot si atëherë çdo luftë nga. Ne besojmë se burimet sociale duhet të mbyllën në paqe – Prandaj, në rindërtimin e Afganistanit, në shëndetin dhe sigurinë e ushqimit. Një e treta e popullsisë afgane është i varur nga ndihma ushqimore nga Programi Botëror të Ushqimit të Kombeve të Bashkuara. Në një vend që të zhvillojnë luftë, ku një në katër fëmijë është më pak se pesë vjet të vjetra – kjo është absurde. Në vend të kësaj, të gjitha detyrat e tjera që duhet të zgjidhen. Ky pozicion themelor i IPPNW nuk ka ndryshuar. Por nëse ushtarët e traumatizuar të vijnë tek ne, atëherë ne nuk mohojmë veten si Mjekët e ndihmës së.
  Pse pikërisht?
  Për shkak se këta ushtarë duhet ndihmë, sepse botën e tyre të brendshme, shpirti i saj, është prishur, sepse ata nuk mund të përballen me veten e tyre dhe të afërmit e tyre dhe miqtë. Disa ushtarë atëherë mund të kapë mundësinë, për t'u marrë me çështjen e luftës. Të tjerët refuzojnë potencialisht nga, sepse kjo do të tregojë pyetjen e saj të identitetit. Ky është vendimi i popullit në fjalë.
  Me pamje të Bundestagut, një mrekulli: Çfarë mund të IPPNW lidhur me politikën? E vetmja parti parlamentare, që refuzon misionin në Afganistan në parim, është ai i Partisë Majtë.
  Kjo është e drejtë. Por ka edhe parti të tjera anëtarët individual, dyshim fare.
  Shumica e deputetëve është por. Kjo tregon vendimin e tanishme, për të zgjeruar dislokimin.
  E drejtë, por ajo nuk mund edhe të më thoni deri tani, pse ushtarët e Bundeswehr-it janë ndonjëherë në Afganistan. Nëse ju doni për të ndihmuar vendin, pse atëherë me ushtri? Përse nuk shkoni me ndihmën? Gjithashtu, për të ndërtuar një shtet demokratik, nevojë për mendimin tim nuk ka ushtarë.
  Të 80s janë parë tashmë në krahasim me sot politikisht një kohe shumë të polarizuar. Të Gjelbrit janë fillimisht nga lëvizja e paqes, pozita e tyre por tani e përshtatur me realitetin. Janë kërkesat e IPPNW në të gjithë modem dhe bashkëkohor?
  Unë mendoj se qëndrimet tona ende jashtëzakonisht i rëndësishëm dhe me kohë, për dashuri të shumë shteteve, Në përpjekje për të zgjidhur konfliktet ushtarake, Rritjet.
  Por ajo që kërkesat specifike që keni në Qeverinë Federale tanishme?
  Ne kërkojmë një strategji daljeje me një datë konkrete për tërheqjen. Die “Bashkëpunimi për Paqe” ka
  paraqiti një plan konkret për tërheqjen. Përmes truces dhe diskutimet me përfaqësuesit rajonalë
  Afgan Jirga Paqja duhet të shtruar negociatat gjithëpërfshirëse të paqes. Kjo pasohet nga qeveria federale duhet të orientojë.

  Nëse numri i ushtarëve të traumatizuar të rritet në të ardhmen e afërt ose me zgjatjen e misionit të Bundeswehr në Afganistan?
  Sidoqoftë. Një zgjerim është i lidhur me një përshkallëzim. Dhe një pyetje më e rëndësishme është:
  Si mund të prekurit janë furnizuar më mirë? Edhe nëse psikoterapist Bundeswehr nga sektori civil që përfshin, nuk është aq e lehtë. Kjo është thjesht një realitet, se kjo nuk ka edhe
  janë të mjaftueshme për faqet civilë të traumatizuar të trajtimit.

  Unë mendoj se, këto mendime janë shumë të rëndësishme në shqyrtimin e luftës në Afganistan…
  CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Afganistan – kjo është lufta jonë?

  Më parë, kaloi Afganistanin në rrugën për në Indi, për të shkuar në sqarim shpirtërore. Në Kabul ju tymosur pastaj përbashkët e saj dhe në këtë mënyrë u konsideruar nga vendasit si ekzotike. Më parë - kjo ishte 60s vonë ... Ndërkohë a shumë ka ndodhur në vend dhe askush nuk dëshiron të jetë më vullnetarisht drejtuar rrezikun, sipas të cilit e tërë e popullsisë afgane jeton sot.

  Që prej 30 Vjet ka pasur luftë në Afganistan. Në dhjetor 1979 me hyrjen e trupave sovjetike, zhvillohet një luftë civile, përfundimisht me tërheqjen e trupave sovjetike 1989 përfundoi. Në këtë luftë 10-vjeçare, interesat e Bashkimit Sovjetik dhe të Shteteve të Bashkuara kanë qenë, Arabia Saudite dhe Pakistani mbështet kundër muxhahidëve islame. Me kapjen e Kabulit 1992 nga muxhahedinët u ndez një luftë civile, deri në rreth 1995 mori. Pas Talibanët nga Pakistani infiltruar në vend, mori pushtetin dhe e quajti Emirate islamike e Afganistanit nga.

  Burrat duhej të veshin mjekra tani, Muzikë, Sport, Fotot dhe televizioni u ndaluan, dhe gratë dhe vajzat kishin të ndaluar shkollimin dhe profesionin. Burka për gratë u fut.

  Am 11.September 2001 erdhi sulmi mbi Qendrën Botërore të Tregtisë dhe Osama bin Laden nga rrjeti al-Kaida mori përgjegjësinë. Si pjesë e këtij rrjeti janë duke qëndruar në Afganistan dhe Këshillin e Sigurimit të OKB-së të Shteteve të Bashkuara e drejta për vetë-mbrojtje për të thënë, marshuan trupat amerikane të mbështetura nga disa shtete të tjera në tetor 2001 në vend.

  Në dhjetor 2001 Talibanët ishin tërhequr në thellësi dhe kjo u pasua me krijimin e një qeverie të përkohshme të kryesuar nga presidenti Hamid Karzai për të mbajtur njëkohësisht Konferencën e parë Petersburg për Afganistanin në Bon. Për të mbështetur këtë qeveri është themeluar në dhjetor 2001 nga Këshilli i Sigurimit të OKB-së ato të ofruara nga vendet e NATO-s dhe disa vende partnere Forcës së Ndihmës të Sigurimit Ndërkombëtar (Forca Ndërkombëtare Ndihmëse e Sigurisë, ISAF) të mobiluar.

  Bundestagu gjerman ka votuar në dy kutitë e votimit të 16. Und nëntor 22. Dhjetor 2001 Pjesëmarrja gjermane në Operacionin Liria e Qëndrueshme dhe misionin ISAF. Që atëherë, Gjermania është 4.400 Ushtarët e kontribuesit e tretë më të madhe të trupave të ISAF-it. Zona e veprimit të gjermanëve që nga mesi 2006 Nordregion.

  Një pasqyrë të mirë është kjo video e arte - "Në qoftë se harta":

  Në Afganistan, kështu është lufta, për shumicën e njerëzve lokale me varfëri të skajshme, Dëbimi dhe rreziku i lidhur me jetën dhe gjymtyrë. Në dhjetor 2002 tha ministri i atëhershëm i Mbrojtjes Peter Struk : "Siguria e Gjermanisë mbrohet në Hindu Kush." ​​Dhe ministri i mbrojtjes Jung deklaroi në korrik 2009, se është në Afganistan në një mision - një mision të stabilizimit të luftuar - por jo lufta është. Ne do të jetë e garantuar nga misioni në Afganistan, siguria jonë në Gjermani. Misioni në Afganistan ka qenë 36 Ushtarët gjermanë të vrarë (Kronologji). Në vrarë njerëz, por pastaj i foli "Fallen", në Gjermani me roje nderi, himni kombëtar dhe kënga "Unë kisha një shok" të jenë të përcaktuara për të pushuar ...

  Ministri i ri i mbrojtjes Guttenberg tani e ka kuptuar, nëse qytetarët misioni Afganistan si “Luftë” paraqes. Dhe Ministri i Jashtëm Westerwelle dëshiron edhe një perspektivë të qartë për tërheqjen e trupave(!).

  Kur flas me njerëz, Unë dëgjoj më së shumti "... ajo që ne kemi që nga viti i humbur?". Zë ARD Gjermani Trendi të folur me dy të tretat e qytetarëve (64 Përqind) për tërheqje të shpejtë të mundshme të trupave gjermane nga.

  Çfarë është duke u mbrojtur apo stabilizuar, sipas Ministrit të Mbrojtjes të lirisë? Shumë është folur nga rindërtimin e vendit. Por ne shohim në shpërndarjen e parave herë:

  Kriegskosten_Afghanistan

  Fondet janë të paguar në krahasim me të holla shpenzuar luftës papërfillshme. Ka vetëm pak OJQ aktive (Organizatat joqeveritare) im Land. Medico International vënë në gusht 2009 të jetë projekt i imi pastrimin për arsye sigurie. Medico bën thirrje për demilitarizimin e vendit dhe një lëvizje drejt nevojave të njerëzve. MSF u.a. janë tërhequr nga Afganistani.

  Shkurtër për gjendjen e njerëzve në Afganistan: për shumicën e njerëzve në Afganistan, gjendja sociale është përkeqësuar më tej gjatë operacioneve luftarake. Për 80% e popullsisë jetojnë në varfëri absolute në vend. Welthungerhilfe e raportuara:"... 12 milionë njerëz jetojnë nën nivelin e varfërisë dhe janë në rrezik të urisë, një pjesë e madhe e të ardhurave duhet të shpenzohen për ushqim. Situata është përkeqësuar nga rritja globale e çmimeve të ushqimeve. Çmimet e ushqimeve kryesor kanë qenë 2007 pothuajse trefishuar. "Vetëm 19% e popullsisë urbane kanë qasje në ujë të pastër të pijshëm. Jetëgjatësia e afganëve ishte sipas Amnesty Raportit 2008 42,9 Vite. 28% nuk mund të lexojnë ose të shkruajnë. Furnizimit me energji elektrike për shumicën e popullsisë më keq tani se pesë vjet më parë dhe vetëm disa orë në ditë në dispozicion. Welthungerhilfe kritikoi politikën e Qeverisë Federale. "Projektet e ndërtimit e Bundeswehr-it janë të papërfillshme në shtrirje, por përzierja e ushtrisë dhe rindërtimit ka shkaktuar dëme të konsiderueshme: Ndihma për zhvillim përmes ekipeve të rindërtimit në provincat u abuzuar si një instrument për interesa politike dhe ushtarake dhe është bërë edhe pjesë e strategjisë ushtarake. Prandaj, ajo perceptohet më si i paanshëm ", shkruan Jamann.

  Lufta në Afganistan të destabilizojë Pakistanin. Ju tashmë flet për Afpak terren konflikti. Të mos harrojmë - Pakistani ka bombë bërthamore!

  Gjithashtu në luftën kundër kultivimit lulekuqe, forcat okupuese kanë arritur asnjë sukses:

  Mohn_Afghanistan

  Për 90% opiumi i tregtohet globalisht prodhuar në Afganistan.

  Obama, Presidenti amerikan, i cili sapo ka marrë çmimin Nobel për Paqe, kërkon të shtojë trupat amerikane akoma më tej. 30.000 Trupat shtesë do të dërgojë, dhe për qetësimin atë është tërheqja e trupave nga 2011 një. Talebanët po rifiton forca në muajt e fundit dhe ka pasur kaq shumë ushtarë u vranë në betejat si kurrë më parë në Afganistan të vrarë. Meqë ra fjala 60% e amerikanëve kundërshtojnë Misioni!

  Ndihmë shkon kaluara e popullit, sepse pushtimi i NATO-s ka fitoren ushtarake mbi rezistencë ndaj objektivit dhe jo luftën kundër varfërisë dhe vështirësive. Për këtë, korrupsioni i përhapur në vend të vijë. Politikanët në pushtet janë të korruptuar. Në zgjedhjet e fundit ka pasur mashtrim zgjedhor.

  Terrorizmi global duhet të shtypur nga përdorimi i forcave aleate. Por nuk është vetëm ky operacion ushtarak, zhyt njerëzit në mjerim ndonjëherë të ri dhe disqet e tyre në duart e terrorizmit? Unë do të thotë, e jo format lokale dhe tradicionale të manaxhimit të konfliktit në vend se qeveria qendrore të korruptuar duhet të forcohet dhe të.

  Lufta nuk është një zgjidhje, por të çon në më shumë dhunë. Paqja nuk mund të imponohet nga jashtë, por vetë duhet të rritet në vend ...

  “Afganistani nuk është të fitohet ushtarakisht”, madje tha se ministri i ri i mbrojtjes Guttenberg në 10.12. në programin ZDF “Maybrit Illner”.

  Publiku është i informuar vetëm shumë rrallë gjatë operacioneve në Afganistan. Fatkeqësi e bombardimeve të cisternave në Kunduz me deri në 142 Dead zbulohet vetëm ngadalë. Verteidigungsminster vjetër dhe përfaqësues të lartë në ushtri thjesht vjedhin nga përgjegjësia. E drejta ndërkombëtare Potsdamer Andreas Zimmermann tha në lidhje me operacionet e: “Sipas të drejtës ndërkombëtare, Bundeswehri në Afganistan në anën e palës legjitime të qeverisë afgane të një konflikti të armatosur jo-ndërkombëtar. Në një konflikti të tillë, ai është përgjithësisht e lejuar sipas ligjit ndërkombëtar, për të vrarë luftëtarët e armikut. Në këtë rast, në kushte të caktuara, vdekja e civilëve të papërfshirë duhet të merren parasysh, po të mos, shkalla e dëmit kolateral civile është i tepruar.”(Lidhje)

  Në 3.12. Bundestagu ka votuar me një shumicë të madhe për një zgjatje të mandatit të ISAF në Afganistan. 445 Deputetët votuan për mocionin e Qeverisë Federale, 105 refuzuar atë, 43 Deputetët abstenuan.

  Si parti e vetme në Gjermani, Majtas është për një mungesë të qëndrueshme në një luftë në Afganistan. Edhe në qoftë se ajo nuk i përshtatet disa, kështu që unë do të doja të flas i Lafontaine, ai tashmë në 25.6.2008 ndaloi para Bundestagut gjerman, rekord:

  [youtube Ag7Aa0nbLjw nolink]

  Diçka flasim aktual i Gregor GYSI më 22 prill 2010 në Bundestagun gjerman:


  Shkarko Video ose MP3

  Më shumë informata mund të gjenden në:

  Agjencia Federale për Edukim Qytetar
  Komuniteti shkencor punuar në Afganistan (AGA)
  Afganistan Shërbime Menaxhimi (QËLLIMET)
  Friedensratschlag - Hulumtime të Paqes në Universitetin e Kassel

  CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Kjo faqe punëson Wavatars plugin nga Shamus Rinj.