Mythos – Zhurma e Che Guevara …

Fidel Castro ka vdekur. Shumë dekada sigurt karizmatik orator fatin e Kubës. Qoftë nga Fidel si një mit – si ish-kolegët e tij Che Guevara – do të formojnë, është e pasigurt. Fidel hodhi poshtë një kult personaliteti gjithmonë duke filluar.

Ka shumë këngë të Che Guevara, lavdërojnë jetën e tij.
Këtu janë disa fragmente …

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Amerikë Latine: Çfarë ndodh më pas në procesin e integrimit të Amerikës Latine, me ALBA?

Nach der Wahl ist vor der Wahl: Nicaragua hat gewählt, Venezuela wird noch wählen Wie geht es weiter im lateinamerikanischen Integrationsprozess, me ALBA? Welche Wirkungen entfaltet er nach innen und außen? Welche Ursachen, Sfond, Aus- përkatësisht. Nachwirkungen hatten oder haben der Putsch in Honduras und der Putschversuch in Ecuador? Welche Ziele verfolgt die deutsche Entwicklungspolitik in der Region? Und welche Rolle spielen die deutschen Stiftungen?

Dazu sprach Laura Medina, Botschafterin der Bolivarischen Republik Venezuela:


Shkarko Video ose MP3

Und auch Ingo Niebel (er ist nicht verwandt mit Entwicklungsminister Niebel!). Er lebt und arbeitet als Historiker und freier Journalist in Köln. Seit seiner ersten Mission als Internationaler Wahlbeobachter in Venezuela 2003 hat er die Bolivarische Republik mehrmals bereist. 2006 erschien sein Buch “Venezuela not for Sale. Visionäre gegen neoliberale Putschisten” (Berlin, Kai Homilius Verlag). Seine Beiträge sind erschienen in der Jungen Welt, Frankfurter Allgemeinen Zeitung, Aus Politik und Zeitgeschichte, Gara, im WDR, im geheimdienstkritischen Magazin Geheim sowie in anderen deutschen, baskischen und spanischen Medien ( i saj Website ).


Shkarko Video ose MP3

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Mariela Castro, Vajza e presidentit kuban Raul Castro, për Revolucionin Kuban…

"Ne jemi të lodhur, që një është vazhdimisht duke na bërë Rregulloren »

Mariela Castro, Vajza e presidentit kuban Raul Castro, Bisedimet në një intervistë me "Tages-Anzeiger" në lidhje me revolucionin, një udhëtim formuese me babain e saj në Bashkimin Sovjetik dhe në punën e saj si një edukator seksi.

"Reformat janë të nevojshme": Mariela Castro ulet në Kubë për vite për të drejtat e homoseksualëve a.

Imazh: Béatrice Devènes
(Përkthimi i mbishkrimit në poster Foto: "Dy Same edhe disa." Bottom drejta: "Diversiteti është e natyrshme.")
 
 
 
Mariela Castro, pedagog
48-vjeçari Mariela Kastro është e bija e liderit kuban Raul Castro. Ajo është një mësues dhe drejtor i Qendrës Kombëtare për Arsimin Sex. Ajo është e martuar në martesë e dytë me fotografin italian Paolo titolo. Çifti ka dy fëmijë së bashku.

Znj Castro, çfarë do të bëni në Zvicër?

Unë jam ftuar nga organizata e ndihmës mjekësore AMCA këtu, e cila vepron në Amerikën Qendrore dhe këtë vitin e tyre 25. ditëlindjen feston. I vendosur në podiume dhe takimet e punës sime në dobi të Homo kubane- dhe transeksualët më parë.

Pse vënë vetes një Kubën për të drejtat e homoseksualëve?

Në fakt kjo punë nëna ime Vilma ESPIN tashmë ka filluar në vitin 1960. Në atë kohë ajo ishte kryesisht në lidhje me të drejtat e grave, dhe kjo ishte vetë gratë, i cili kërkoi një edukim seksual për shkak të bijve dhe të bijave të tyre. Kështu krijuar Federatën e Grave kubane 1972 një program, Stafi i të cilit gjithashtu filloi të kujdeset për diskriminim, nën të cilat njerëzit vuajnë. Më vonë, Qendra Kombëtare për Edukim Sex ishte, I menaxhuar sot.

Cilat janë objektivat kryesore të organizatës suaj?

edukimin e publikut në lidhje me çështje që lidhen me seksualitetin dhe për të luftuar paragjykimet, për një sjellje diskriminuese ndaj Homo- dhe transeksualët mund të çojë. Ne jemi duke punuar me Ministrinë e Arsimit se bashku, organizojnë ligjërata, nisjen e fushatave publike dhe udhëheqës respektivisht në maj, javën kuban kundër homofobisë nëpërmjet. Përveç kësaj, në parlament një projektligj është depozituar për një kohë të gjatë, për të lejuar martesën midis partnerëve të të njëjtit seks.

Nëse Fidel ose Raul Kastro në Kubë duan një ndryshim, atëherë nuk është diskutuar gjerë e gjatë, por Ruck, twitching tregtohen.

besimi! Fidel donte shumë ndryshime para sëmundjes së tij, dështuar, sepse, ndërsa të tjerët ishin. Dhe babai im ka një listë të tërë të reformave, nga të cilat ai nuk ka qenë në gjendje për të realizuar disa nga të njëjtën bazë.

Në ditët e para të homoseksualëve të Cuban Revolucionit u dërguan në kampet e punës. Kohët e fundit Fidel ka kërkuar falje edhe për.

Dhe, dhe unë gjej atë të gabuar, se ai është personalisht përgjegjës për ish gabimi është. Unë nuk dua të mbrojtur atë - por e gjithë shoqëria, psikiatri, gjyqësori pastaj u schwulenfeindlich, jo vetëm në Kubë, por në mbarë botën. Fidel ishte në kohë të turbullta pas triumfi i revolucionit nuk kujdesen për asgjë.

A ju shpesh të kontaktoni me?

Jo, Unë nuk e kam parë më qysh atëherë sëmundjes së tij. Si ai vë në spital, janë lejuar të vizitojnë atë vetëm njerëz, të cilat kanë të bëjnë me punën e tij. Ashtu si të gjitha kubanë tjera I mëdyshje, se si ai është duke bërë mirë. Babai im ishte shumë i matur, për të folur për. Ai vetëm tha, se ai do të më thoni një ditë, se sa ai ka vuajtur gjatë sëmundjes Fidelit.
Pse nuk angazhohen për të drejtat e tjera të rëndësishme, si liria e shprehjes apo lirinë e tubimit?
Për këto gjëra mediat ndërkombëtare të përhapet shumë klisheve, të cilat kanë të bëjnë asgjë me Kubën e vërtetë. Në Kubë ka liri të shprehjes! Ne mund të themi gjithçka, atë që ne mendojmë, edhe në internet. Ne mund të jetë për ose kundër qeverisë, dhe askush nuk vjen në mënyrë burg.

Dhe çfarë lidhje me të burgosurit e ndërgjegjes, Cuba kohët e fundit lëshuar mbetur, pasi ata u burgosën për vite me radhë pa të drejtë? Ose bloger disidente Yoani Sanchez, i çdo udhëtim jashtë vendit është mohuar?

Yoani Sánchez është një histori krejtësisht të ndryshme. Sipas ligjit penal kubane është një mercenar. Ju merrni vetëm si të tjera të ashtuquajtura disidentëve parave nga Shtetet e Bashkuara, për të përhapur gënjeshtra dhe njollos Qeverinë. Kur një zviceran gjatë Luftës së Dytë Botërore ka punuar në fshehtësi për Gjermaninë naziste, ai rrezikoi edhe, të jetë shtënë. Krimi i tradhtisë ka ndonjë demokraci të tjera perëndimore në kodin penal. Dhe shtypi është i kontrolluar në botën e interesit ekonomik. Jo për të përmendur gazetarët, të cilat janë vrarë në vende të tjera të Amerikës Latine apo të zhduken. Është Yoani Sanchez zhdukur? Jo, ajo vazhdon të përhapet gënjeshtra e saj.

Andrei Sacharow, Vaclav Havel dhe Lech Valesa ishin në bllokun sovjetik si një tradhtar. Historia ka liruar.

krahasoni Kuba me vendet e ish-bllokut lindor, është plotësisht e gabuar. kur unë 1984 udhëtuar me babain tim në Bashkimin Sovjetik, E pyeta: "A është ky socializëm, të cilin ju doni Kuba? Unë nuk!"A e dini, çfarë tha ai? "Unë nuk e bëjnë." Por pse duhet Cuba ndryshojë ligjet e saj, thjesht sepse ajo kërkon të huaj? Ne jemi të lodhur, që na bën konstante rregulloret. Ne kemi të drejtën, në vetvete për të përcaktuar të ardhmen tonë. Kuba nuk është një diktaturë, njerëzit mund të zgjedhin një deputet apo jo, dhe kjo është në të gjithë vendin në lidhje me meritat dhe mangësitë e sistemit të diskutuar. Por ne mbrojmë socializmin, për shkak se ajo është e dëshiruar nga populli kështu.

Si nuk e dini se, nëse nuk ka zgjedhje të lira në Kubë?

Në 1992 ka pasur një referendum, në të cilën pjesa më e madhe ka zgjedhur socializmin.
Në RDGJ ishin gjithashtu thuhet se 99 Për qind e qytetarëve në faqe SED. Në Kuba ka as edhe një të drejtë për lidhjen e saj të internetit.
Për shkak se nuk do të lejojë amerikanët, që ne na lidhin me rrjetin e saj kabllor fibra qelqi. Ne tani e kemi një marrëveshje me Venezuelën mbyllur, për të kaluar në një kabllo të veçantë. Pas kësaj sigurisht në Kubë kanë një lidhje të vet.

Mund të jetë, se si një bijë e Raul Kastros, realiteti i përvojës kubane socializmit ndryshe nga qytetarët e zakonshëm? ju e bëri kurrë me broshura racionimi qëndruar në vijë, për të marrë disa oriz dhe fasule?

Por sigurisht! Unë ende kam, dhe babai im, që ra fjala, edhe. fqinjët e mi mund të dëshmojnë. Dhe kur unë shkova jashtë shtetit, I Raul çdo sapun, pastë dhëmbësh blerë dhe shampo, për shkak se ai nuk kishte gjëra të tilla. Ai kurrë nuk më dha ndonjë privilegje zugeschanzt, dhe unë jam mirënjohës për atë. E vetmja mënyrë që unë mund të di, ndjehet si realiteti kubane.
Ky realitet është krejt një fatkeqësi.
Në vështirësitë tona ekonomike janë në një masë të madhe borxhi amerikan me embargo tij penal. Por është e vërtetë, se revolucioni ka bërë gabime. Unë jam ashtu si babai im për, über diese Fehler offen zu diskutieren und weitere Reformen zu beschliessen, um den kubanischen Sozialismus zu verbessern.

Was muss sich auf Kuba ändern?

Ich wünsche mir mehr Raum für einen kritischen, aber fairen Journalismus. Die Reisebeschränkungen gehören abgeschafft. Will jemand auswandern, ist das sein gutes Recht. Die ganze Landwirtschaftspolitik der Revolution war derart einseitig, dass wir heute 80 Prozent der Lebensmittel importieren müssen. Aber ich bin überzeugt, dass wir diese Fehler korrigieren und die Errungenschaften der Revolution retten können.

Halten Sie es für ausgeschlossen, dass die Revolution scheitern könnte?

Völlig auszuschliessen ist das sicher nicht. In diesem Fall werde ich mein Alter damit verbringen, den Untergang der kubanischen Revolution zu bedauern.

Basler Zeitung, 6.Shtator 2010

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Kjo faqe punëson Wavatars plugin nga Shamus Rinj.