CRISPR – inxhinieri gjenetike do të ndryshojë gjithçka përgjithmonë…

Përshëndetje Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Homeopati - alternative Gentle ose dreister Humbug?

Përshëndetje Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

vizione të ardhmen

Kliko për të zmadhuar imazhin…

Links:
Internet në Korenë e Jugut për të 52,5 Gbit / s fast
Carsharing
Bicycle Rental Sistemit
qeveria federale është duke shqyrtuar transport publik falas
transport falas
Transporti publik në Vjenë
Çfarë ka të transportit publik në Vjenë, të tjerët nuk kanë?
Wien: Më shumë karta Nëpunësve-vjeçare si makina të regjistruara
Droni si një taksi një njeri – Dubai tashmë një realitet
Më shpejt se Hyperloop: Kina do të 4000 zhvilluar h tren i shpejtë km /
2000 Km Gjermania në dy dhe një orë e gjysmë
ः umngenomprojekt
CRISPR / Cas-Methode
Gen-editing MIT CRISPR / Cas9 (titra anglisht)
Pluripotenz
Stem Cell Research: mach e lëkurës’ zemër
Çfarë do të mjekësisë në të ardhmen
Shërbimi emergjent mjekësor
kompjutera kuantike – Të supercomputers e së ardhmes
Si mund kompjutera kuantike? (Pjesë 1/2)
Si mund kompjutera kuantike? (Pjesë 2/2)
OSHS : Space Solar Power Sistemit
Modular Aircraft Clip-Air
Përdorimi i energjisë flash

Përshëndetje Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Nga Betimin e Hipokratit të kushtit Gjenevës …

Çdo gjë është duke ndryshuar. Pra, parimet etike të mjekëve. Duke pasur parasysh rritjen e komercializimit në pjesën më të madhe të mjekësisë ju duhet shpesh kujtojnë këto parime morale!

Eid des Hippokrates (ca. 400 v.Chr.) Geneva zotohen (1948)

 

Betohem Apollo mjeku i dhe Aeskulapiusit, Hygeia dhe Panacea dhe duke u thirrur tërë perënditë dhe perëndesha si dëshmitarë, që unë do të përmbush këtë betim dhe kjo marrëveshje nga forcat dhe sipas gjykimit tim:

ato, i cili më ka mësuar këtë art, Unë do të vë shenjën e barazimit prindërit e mi dhe të ndajnë jetën me të; nëse është e nevojshme, Unë do ta mitversorgen.

Pasardhësit e tij meshkuj unë do të bëjë si vëllezërit e mi dhe të mësojnë atyre këtë art pa një tarifë dhe pa kontratë, në qoftë se ata duan të mësojnë atë. me mësimet, Unë jam duke shkuar për të ligjëratave dhe të gjitha aspektet e tjera të trajnimit bijtë e mi, furnizimin me bijtë e mësuesit tim dhe ata studentë, kanë nënshkruar kontratën për praktikën mjekësore dhe betimin, por askush tjetër.

Masat dietike Unë do të përdorë përpjekjet e tyre më të mira dhe sipas gjykimit tim, për të mirën e të sëmurëve, por përjashton dëme dhe e gabuar. I do dikush, jo edhe me kërkesën e shprehur, japin një medikament vdekjeprurës, dhe unë do të lëshojë asnjë këshillë përkatës; Unë gjithashtu do asnjë dorë grua gjatë një abortifacient.

Louder dhe ndërgjegje unë do të ruajë jetën time dhe artin tim.

Në asnjë mënyrë unë jam duke shkuar për të vepruar Blasenstein sëmurët, por unë do të bëj këtë vend kirurgëve artizanale, janë me përvojë në. Në sa shtëpi unë do të vij, për të mirën e të sëmurëve do të hyjnë dhe të qëndrojnë larg nga çdo gabim i qëllimshëm dhe çdo imoraliteti tjetër, edhe e akteve seksuale me femrat dhe meshkujt, të dy jashtë dhe skllevër.

për çdo gjë, ajo që unë shoh apo dëgjoj gjatë ose jashtë trajtimit në jetën e njerëzve dhe ne nuk duhet të kryejë, Unë do të qëndrojnë të heshtur dhe për të mbajtur atë të fshehtë.

Nëse unë të përmbushur këtë betim dhe duhet të prekte, mund unë të gëzojnë jetën time dhe artin tim, vlerësoi ndër të gjithë njerëzit për të gjithë kohën; por në qoftë se unë shkelin atë dhe do të bëj dëshmi të rreme, do të vijë në të kundërtën.

betimit të mjekut

Si anëtar i profesionit mjekësor I solemnisht betimi, për të vënë jetën time në shërbim të njerëzimit.

Shëndetin dhe mirëqenien e pacientit tim apo pacientit tim do të jetë shqetësimi im i parë.

Unë do të respektojë autonominë dhe dinjitetin e pacientit tim apo pacientin tim.

Unë do të mbajë respekt të madhe për jetën e njeriut.

Unë nuk do të le, se konsiderata e moshës, Sëmundjes ose paaftësisë, besim, etnia, seks, kombësi, përkatësia politike, garë, orientimit seksual, duket pozitën shoqërore ose ndonjë faktorë të tjerë në mes të detyrave të mia dhe pacientin tim apo pacientët e mi.

Unë do të respektoj sekretet besuar mua, edhe pas vdekjes së pacientit ose tepër e pacientit.

Unë jam duke shkuar për punën time për të mirë të njohurive dhe besimit të tij, stërvitje me dinjitet dhe në përputhje me praktikën e mirë mjekësore.

Unë do të promovojë nderin dhe traditat fisnike të profesionit mjekësor.

Unë jam duke shkuar për mësuesit e mi, provojë të kolegëve të mi dhe nxënësit e mi që ata meritojnë respekt dhe mirënjohje.

Unë do të ndajnë njohuritë e mia mjekësore për të mirën e pacientit ose të pacientit dhe për të përmirësuar kujdesin shëndetësor.

Unë do të jetë në shëndetin tim, të mirëqenies tim dhe aftësitë e mia, të jetë në gjendje të përballojë një trajtim në nivelin më të lartë.

unë do të, edhe nën kërcënimin, Mos përdorni njohuritë e mia mjekësore që shkelin të drejtat e njeriut dhe liritë civile.

Betohem solemnisht atë, lirisht dhe mbi nderin tim.

Përshëndetje Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Organizata Botërore e Shëndetësisë (KUSH) – "Essential Medicines List" – Ilaçe për trajtimin e nevojave kryesore të shëndetit publik

Organizata Botërore e Shëndetësisë (KUSH) hat eine Neuauflage der „Essen­tial Medicines List“ vorgestellt, also ihre Liste mit Medikamenten, die sie für die Bewältigung der wichtigsten Bedürfnisse der öffentlichen Gesundheit als wesentlich erachtet. Die Neuauflage fügt 30 Medikamente für Erwachsene und 25 für Kinder hinzu und spezifiziert neue Verwendungen für neun bereits aufgeführte Produkte. Erstmals 1977 vorgestellt aktualisiert die WHO die Liste alle zwei Jahre.

Përshëndetje Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Comic për anoreksi: Ninette – Hollë nuk është e mjaftueshme … – (Anorexia nervosa)

"Nën www.ninette.berlin është në dispozicion tani në mbarë vendin, financuar privatisht platformë interaktive dhe iniciativa Ninette për edukimin dhe parandalimin e të hahet çrregullime të qasshme. Grupi i synuar është vajzat veçanërisht 11-15jährige, miqtë dhe të afërmit e tyre.

Një komponent qendror i Ninette është komik interaktive "Ninette - hollë nuk është e mjaftueshme hollë". Në 11 Pasojat do nga sot tregon historinë e vajzës Janette, pajisja në vorbullën e anoreksi dhe luftoi përsëri në jetë me ndihmën terapeutike dhe mbështetjen e miqtë e saj dhe familjes mënyra. Ndihma në mbarë vendin dhe për herë të parë konsultimi në internet do të ndërtuar në komik dhe të gjithë platformën. "

Grupi i synuar është vajzat veçanërisht 11-15jährige, miqtë dhe të afërmit e tyre. Shërbimet e integruara në internet këshillimit janë nga qendra e Frankfurtit për të hahet çrregullime të, ANAD e.V. dhe Libra E.V. nëse. Patronazhin e mori ministri i Shëndetësisë Federal Hermann Grohe.

Përshëndetje Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Shëndeti në internet: googled sëmurë …

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Historia e Mjekësisë …

Ka qenë disa vjet më parë të shkurtër, I shkroi një program i vogël në historinë e mjekësisë. Por unë shoh sot ende si në këtë program të vogël. Mjekësia sot është produkt i një evolucioni të gjatë, dhe në qoftë se ju e dini se kjo, ju mund të klasifikojë mjekësisë moderne më të mirë. Për fat të keq unë pastaj ka punuar me korniza ende, ku tipar përkthimi nuk funksionon – por ju mund të yes këtu telefononi versionin anglisht. Të programit klikoni telefonatë në foto…

Historia e Mjekësisë

entstehung_der_modernen_medizin

Shfaqja e mjekësisë moderne (Links)

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Kurse Mjekësi Puna Paqes ne linje …

Në anëtarët e fundit të takimit të IPPNW (Mjekët kundër luftës bërthamore në përgjegjësinë sociale) Kam marrë një shkop të lirë USB me mësime për punë paqes mjekësore.
Well kam gjetur këtë kurse interesante në internet!
Prandaj një duhet, megjithatë, regjistrohem dhe përgjigje një email konfirmimi! Jo shumë përpjekje për zonën interesante!

Kurset për fat të keq ka vetëm në anglisht. Por me një përkthyes (z.B. Google Translator) ato mund të përkthehen lehtësisht në gjermanisht.

Çfarë është ajo për?

Shtatë kurse punës së paqes mjekësore janë një hyrje në parandalimin e dhunës dhe ndërtimin e paqes për mjekët, infermieret, Punëtorët e kujdesit shëndetësor, Këshilltar shëndetësor në fushën psikologjike, dhe profesionistë të tjerë të shëndetit, si dhe nxënësit në këto zona.

Në veçanti, ajo është për ata, die

 • paqja e tyre- duan për të forcuar dhe aftësitë hulumtuese konflikti.
 • ndërmend, Ndihma humanitare, Zhvillimi, Të drejtat e njeriut, Peace ose mjekësore organizatat jashtë vendit ose për të punuar në shtëpi.
 • duan të përmirësojnë rezultatet e shëndetit për pacientët e tyre dhe komunitetet në mjedise të dhunshme.
 • qëllimet

  Kur të keni përfunduar këto kurse, ata duhet

 • një qasje e shëndetit, të ketë së luftës dhe formave të tjera të dhunës.
 • e di e di në lidhje me efektet shëndetësore të dhunës direkte dhe strukturore mbi individët dhe shoqëritë.
 • kanë mënyra të ndryshme, ku punëtorët e kujdesit shëndetësor mund të ndihmojë për të zvogëluar deficitet e paqes.
 • kanë cilësitë e tyre të reja të dobishme për të të drejtuar personelin shëndetësor në kuptimin e një vetëdije të paqes.
 • kanë për të identifikuar dhe shfrytëzuar mundësitë për parandalimin e dhunës dhe promovimin e paqes në vendin tuaj të punës dhe në praktikën klinike.
 • Si janë të strukturuara kurset?

  Mjekësore punës së paqes kurse online janë mjete të e-mësimit multi-media. Përmbajtja është në dispozicion në shtatë kurse të ndryshme – të ndarë në 21 kapitujt – paraqitur. Secili kapitull përbëhet nga komponentët e mëposhtëm:

 • mësimet e teksteve, në mënyrë që të fitojnë njohuri të thella
 • pyetje të standardizuara, për të rishikuar objektivat mësimore
 • Problem-based e-learning me shembuj praktik, për të mësuar në mësimet e teksteve të zbatohet.
 • Koha e parashikuar për një kurs është rreth. 6-10 Orë.

  kurs 1 ju jep një hyrje në kuadër Medical punës së paqes dhe konceptet relevante për kurset e tjera. Ne rekomandojmë parë për të përfunduar kursin. Megjithatë, kurset MPW mund të kryhet në çdo mënyrë.

  Këtu është lidhja për kurse Medical punës së paqes: Puna Medical Peace

  CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Prof. Dr. Kinkel: Ndikimi i psikologjisë në mjekësi, Arsimi dhe Shkenca shoqërore …

  Si pjesë e mëngjes kulturore Kolleg88 mbajtur Prof. Dr. Kinkel një artikull hyrës për ndikimin e psikologjisë në mjekësi, Arsimi dhe Shkenca shoqërore.

  Efekti, e cila është marrë nga Psikologjia mbi fushat e jetës, mund të shihni asnjë mënyrë, ndikimi i tyre vështirë se do të mbivlerësohet.

  Besoni kompanitë e stafit intensive, për përfshirjen e një ,,Psikologët Industriale” nuk do të jetë në gjendje për të shpërndarë, dhe pa ndihmën e psikologëve nuk do të ishte puna e institucioneve publike! Arkitektët dhe planifikimi urban ka kuptimin e “çështjet psikologjike” i njohur; por edhe vendimet socio-politike pa votave këshilluese
  psikologët nuk janë më shumë si.

  Die ,,Psychologizing” gjithashtu e di ekseset, përafërsisht në reklamat, ku përvoja të thellë psikologjike shpesh abuzohen!

  Përfaqësojnë të gjitha këto efekte të shumta të psikologjisë vetëm në skicë, është e pamundur !

  Në vijim, për këtë arsye, ne e trajtojmë vetëm zonën më të rëndësishme:

 • Mjekësi
 • Arsim
 • Shkenca shoqërore
 • Këtu mirësjellje script ishte në leksion:

  CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Kjo faqe punëson Wavatars plugin nga Shamus Rinj.