Rojë për Gazën …

Gaza nach der israelischen "Operation Gegossenes Blei"Fundit të shtunën një rojë në përkujtim të luftës së Gazës u mbajt në Braunschweig. Nën moton “Të drejtat e njeriut janë të pandashme!” imagjinare Qendra për Paqe dhe Paqe Aleanca Braunschweig së bashku me gjerman-palestinez Shoqata Braunschweig në operacionin ushtarak izraelit “Cast Lead” Dy vjet më parë. Në fjalimet e ndryshme, gjendja e njerëzve në Gaza u përshkrua.

Nga një “Lufta pa mëshirë” tha ministri izraelit i Mbrojtjes Ehud Barak. Gjatë kësaj lufte ishin 1.434 Palestinezët vranë dhe më shumë 5.303 i dëmtuar, gjymtuar shumë prej tyre mizorisht. Gjithashtu vënë Izraeli ndaluar ndërkombëtarisht armë të tilla si fosfor- dhe granata Dime. Në mesin e 960 vdekjet e civilëve ishin një e treta e grave dhe fëmijëve (288 Fëmijët dhe të rinjtë dhe 121 Femrat). Vdiq në anën izraelite 13 Njerëz, prej saj 3 Civilët, 84 u plagosën.

Lufta në Rripin e Gazës një skenë e shkatërrimit u largua nga 4.000 shkatërruar dhe 21.000 shtëpi të dëmtuara, duke përfshirë shkollat ​​dhe spitalet, Shtëpi Prayer, Universitetet, Qeveri- dhe ndërtesa të tjera publike. Infrastruktura është shkatërruar pothuajse plotësisht. Jo haptas dukshme janë njerëz të traumatizuar, sidomos fëmijët. Organizata Botërore e Shëndetësisë (KUSH) Vlerësimet, se në mes të 20.000 dhe 50.000 Njerëzit kanë vuajtur nga sulmet me dëme afat-gjatë.

Tashmë në prill 2009 konfirmuar një shkelje Komisioni i Pavarur për ekzaminim mjekësor të ligjit ndërkombëtar humanitar dhe të të drejtave të njeriut gjatë luftës në Rripin e Gazës. Komisioni gjeti, se kujdesi mjekësor i të plagosurve është vonuar ose penguar dhe sulmet ndaj civilëve, z.T. gjatë armëpushimit, dhe u zhvillua në ekipet e shpëtimit ndërsa vendoset. Përveç kësaj, dëmi lufta për institucionet shëndetësore do të ketë pasoja afatgjata për kujdesin shëndetësor.

Komisioni i Pavarur i OKB-së kryesuar nga Richard Goldstone konkluduar në raportin e saj të shtatorit 2009 arriti në përfundimin, që të drejtuar nga dy sulmet me raketa në Izrael dhe sulmet nga ushtria izraelite në Gaza për krimet e luftës dhe shkelje të të drejtave të njeriut. Ofensiva izraelite synon me sa duket nga ajo, për të bërë popullsinë në Rripin e Gazës, si një e tërë dhe të ndëshkuar. Si në UNVollversammlung dhe nga Parlamenti Evropian të raportit Goldstone është miratuar dhe zbatimi i rekomandimeve të bëra.

Për shkak të janarit 2006 Bllokada ekzistues i Gazës nga Izraeli shkon rindërtimin depresion. Mungesa materiale ndërtimi janë shumë shtëpi, duke përfshirë shkolla ende të dëmtuara dhe nuk kanë dritare. Njerëzit vazhdojnë të jetojnë në strehimore të improvizuara. Furnizimin e popullatës është duke vazhduar sipas OJQ Oxfam kritike. Lehtësimi i importeve në 20. Qershor kanë sjellë ndonjë përmirësim thelbësor në gjendjen e jetesës në Gaza, kështu gjatë 80% e popullsisë varet nga ndihmat e huaja. Mungesa e barnave esenciale dhe pajisje mjekësore dhe ushqim, Ushqim për fëmijë dhe ujit të pijshëm mbetet i pandryshuar. Pengesat në furnizimin me energji janë të zakonshme. Në tetor 2008 Qeveria izraelite ka miratuar një ndalim pothuajse të plotë mbi importet e karburanteve në Rripin e Gazës.

Izraeli nuk e lejon eksportet e veta nga Gaza, në mënyrë që ekonomia është në copra. Pas zbulimeve të Wikileaks, ekonomia duhet të jetë në Rripin e Gazës “në prag të kolapsit” do të mbahet, pa to “mos shtyjë mbi buzë”. Prandaj nuk do të jetë vetëm duke i dhënë fund bllokadës dhe heqjen e eksportit të ndalojë një zhvillim ekonomik dhe për të përmirësuar situatën për popullsinë në Gaza.

Ne apel për qeverinë gjermane për të punësuar seriozisht kundër qeverisë izraelite për t'i dhënë fund shkeljes të së drejtës ndërkombëtare dhe të bllokadës çnjerëzore të Gazës dhe për lirinë e lëvizjes së banorëve.

Dr. Ute Lampe, Paqe Aleanca Braunschweig
Frieder Schöbel, Qendra Paqe Braunschweig
Dr.med. S. Tarmassi, Gjermano-palestinez Shoqata Braunschweig

Në fund të vigjiljen, një tekst nga Erich Fried u lexua, Unë do të doja të regjistruar këtu me:

Dëgjoj, dëgjoni, Izrael !

Kur ne u persekutuan,
Unë kam qenë një prej jush.
Si mund të qëndrojnë të,
Nëse ndjekësit e tu do të?

Ju Mbijetoi
që ishin mizore për ju.
Jeton mizori
në ju tani vazhdoni?

Malluar juaj ishte,
të jetë si popujt e tjerë
që të vrarë.
Tani ju keni bërë si ata.

Pendohem! Pendohem!
Ju dha paratë ose armët
Nuk do të jetë gjithmonë aty
Në mënyrë që të ju mbrojnë

Përmbysur nuk do të jetë e lehtë:
Urrejtja e të varfërve jetojnë gjatë
Dhe shumë ju dua
Çfarë përdoret për herë të pyesni e saj torturuesit tuaj

Por ju nuk keni rrugë tjetër
Për të hapur veten në të ardhmen
Në qoftë se nuk ka një të ardhme
Do të jetë i përjetshëm urryer

Pendohem! Pendohem!
Që ju japin para ose armë
Duhet ty vetëm si mercenarë
Edicioni i hershëm

Kah fundi i shfrytëzimit
Kundër shpresat e të varfërve
Kundër popujve
Vëllezërit e tu duhet të jenë

(nga cikli i poezive në ditën e Luftës së Gjashtë 1967 - Dëgjo, Izraeli nga Erich Fried 1974)

CIAO Hans

PS: Këtu Një raport i detajuar mbi situatën në Gaza nga Mjekëve për të Drejtat e Njeriut – Izrael (anglisht)

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

i qartë – Valle e shpirtit…

Mein Fenster zur Kommunikationswelt...

Unë.

Ulem këtë mëngjes si çdo ditë në frontin e kompjuterit tim. Kjo punë është tani një nga Tagesstruktur tim sulmoi. I thirrur nga email e mia dhe përgjigje në të shkurtër Re-mail. I shikuar statistikat e internetit tim dhe blogun tim dhe të shohim përpara për shumë vizitorë ndërkombëtarë. Nga qoshet më të largëta të botës shohim vizitorë në blogun tim - gjuha nuk është një problem, pasi që unë kam instaluar një përkthyes në anën. Më duket interesante, Artikujt e mi në arabisht, të marrin në konsideratë ruse apo kineze, karaktere interesante pakuptueshëm, të cilat fshehin mendimet e mia. Rastësisht, unë shoh shkurtimisht qetësuar llogarinë time dhe ekstrakt, jo për shkak të shumës së por nga ndjenja, se jo disa hajdut pajustifikuar ka jep qasje. Dhe, duhet të jenë të kujdesshëm në këto kohë.

I ulur në dhomën time të errët, ajo është ende shumë herët në mëngjes, dhe unë shoh, ndërsa unë dëgjuar për një program të radios nga Shtetet e Bashkuara në sfond, me anë të programeve të ndryshme, lajmi ndërkombëtare rrjedhin në. Këtu është një video nga Lindja e Largët, ka një raport radio nga Gjermania ose një artikull gazete nga SHBA. Zgjedhja është aq i madh, Unë gjithmonë vetëm scan titujt, më së shumti Përmbledhja Ekzekutive e konsiderojnë dhe pastaj të vendosë, në qoftë se unë dua të lexuar artikullin. Pasi tashmë ndjek sërish një vendim - artikulli është mjaft interesante, Për të vënë atë në Twitter? Në një përzierje e lajmeve dhe lidhje me postet e mija blog kam bërë rrjedhjen time Twitter. Me këtë metodë, artikujt e mi janë rritur të jashtëzakonshme - ato janë papritmas afër artikujve në gazetat kryesore. matur Mjaft ...

Por unë të ndjehen mirë në lidhje me të. Unë jam ulur këtu në dhomën time të jetesës, ndezur në ekran nëpërmjet një dritare të botës. Unë nuk ndjehen të vetmuar. Në vend të zvarriten të ndihem, të jetë pjesë e një tërësie më të madhe.

Kjo është bota e komunikimit, Feralheart rrjedhjen e informacionit, shtohet gjithnjë e më shumë për disa vjet. Ajo përbëhet nga një grumbull i madh i karaktereve mbeturina dhe imazhet, dhe kjo është një sfidë, gjeni rrush nga. Por nuk ka metoda të ndryshme të ndara për compressing përmbytjen, pastaj koncentrohen është mjaft ndërtuese. Dhe unë pi çdo ditë një gllënjkë e madhe e saj. miqtë e mi e mi, Unë kam qenë duke tashmë çiltër dehur. Disa tashmë Addiction? Kriteri i varësisë është humbja e kontrollit, nuk mund ta fix jetën time, por të drogës më të vendosur. Por një rob i komunikimit tim unë nuk kam bërë ende. Unë mund të distancoj veten dhe të bëjë pa të për periudha të gjata në dritaren në botë.
Unë jam një person në depresion, ka gjithashtu në mënyrë të përsëritur duke luftuar me frikën e tij. Dhe në këtë situatë të pasigurt për jetën kam nevojë për mirëmbajtje, një strukturë, ndërmjetëson në rregullsinë e tyre disa të sigurisë. Dhe pikërisht ky është strukturë time të përditshme, në të cilën unë kam përfshirë komunikimin tim virtual.

Unë shkruaj artikuj në blogun tim - po për të cilët në fakt? I trajtuar tema, lëvizja në të menduarit tim, dhe ta dërgojnë atë praktikisht në një çlirim të komunikimit. Nëpërmjet këtij aktiviteti, unë nuk jam vetëm me mendimet e mia, por mendimet e mia janë pjesë e një botëror në tërësi. Unë jam pjesë e fshatit global dhe unë mund të gaboj, për të bërë duke bërë my këtë fshat me. Pa reagime megjithatë, kjo është frustruese në afat të gjatë. Por konsiderata e thjeshtë e statistikave të blogun tim tregojnë me, Hello - ka ende dikush, i cili është i interesuar në mendimet e mia. Schön - ka lind në mua një ndjenjë kënaqësie.

Dhe, kohë e gjatë jeta ime depresive papritmas merr një kuptim. Dhe unë gjithashtu të ulem më vetëm në shtëpinë time, por të komunikuar në lidhje me programet në videokonferencat me të huajt në kontinente të largëta (dhe për më tepër të lirë!).

Por praktikisht këto miqësi të vazhdojë të mbetet. Unë nuk eci në Gana në rrugë, shih stalla e tregut dhe shumë njerëz dhe të ndjehen këtë ngrohjes, dëgjojnë zhurmën ose të zhvillojnë një të ndjehen për Ganën. Jo, Unë kam kontakte me njerëz nga Gana dhe pa por im Braunschweiger Standard e bardhë. Unë mund, pra, vetëm virtualisht lënë dhomën time të jetesës në dritare të monitoruar në botë. Këtu kompjuteri im ka mundësitë e një krijimtarisë pothuajse të pakufizuar. Unë mund të vënë idetë e mia të ndryshme në forma të ndryshme, nëse në formën e një video, a Comics vogël, një artikull, një podcast apo edhe një shfaqje të vogël TV (Videostreaming). Pa ndonjë aftësi të programimit ka my
makinë pak me sfida të reja, e cila duhet të përfundojë. Dhe një ka arritur zbatimin, nuk është vendosur një ndjenjë kënaqësie. Papritmas, unë nuk jam një Loser, por pjesë aktive e një komuniteti.

Short - Dua ndjenjat e lumturisë, e cila jep kompjuterin tim, bëj pa. Ai është edhe pasqyrë e shpirtit tim. Nëse unë ushqyer atë keq, I merrni rezultate të pakënaqur. Dhe lumturia dhe kënaqësia janë vlera, të cilat janë kryesore për shkallën e dëshiruar me burrat.
Megjithatë, bota virtuale e kompjuterit tim kam bërë shumë e vogël. Kjo botë është një pjesë e rëndë - por jo të gjitha. Unë kam filluar të, që të përfshihen sërish në botën e vërtetë. Vetëm atje mund të zbatojë tim fituar praktikisht për të menduar në sjellje aktive. Kontakti me njerëz të tjerë, të cilat janë fizikisht përballë meje, por mundësuar shumë nivele të reja emocionale, e cila mund të kënaqë bit makinë në asnjë mënyrë.

Kështu që unë tashmë jam i përfshirë për shumë vite në ankth grup mbështetje dhe depresioni. Që unë të gjeni njerëz, të kuptojnë strukturën e mia depresive personaliteti dhe që unë të ndjehen të lidhur ende edhe pas një kohë të gjatë. Një pamje, kujton dhe tashmë ndihem vetë shpirtin tim - një fjalë apo një gjest të vogël. Fluksi i të ardhurve të reja thjesht nuk do të ndërpresë dhe periudhat ndryshimi i vazhdueshëm është me ne të gjitha të dukshme. Çdo gjë shkon larg dhe asgjë nuk mbetet, tashmë ka thënë filozofi grek Herakliti në kohët e lashta – ju nuk mund të hap dy herë në të njëjtin lumë…

Por çdo qenie njerëzore është pjesë e lumit dhe ajo tashmë merr disa përpjekje, gjithashtu për të përjetuar këtë rrjedhë vetëdijshëm. Ju duhet kohë të lirë, për të thyer jashtë jetës së përditshme dhe të jenë në gjendje të marrin në konsideratë këtë rrymë konstante. Ka në këtë mënyrë një herë ngjallur interesin tim, ajo fiton vrullin e vet. Lidhura ngushtë është në këtë mënyrë me dëshirën për më shumë njohuri. Unë e shoh këtë nxitim nganjëherë mjaft kaotike nga një perspektivë të ndryshme dhe do të di tani, kanë çuar në këtë gjendje e cila shkakton. Kështu që unë jam duke lexuar tani pas shumë viteve të librave mbi historinë dhe mendimet e njerëzimit. Ngadalë lind nga mozaikët shumë një pasqyrë të përgjithshme, transparencën e tij me mua në jetën e përditshme.
Filozofia e vogël grupit tonë, udhëhequr nga një profesor i kalitur i filozofisë, juaji veshur ndihmojnë. Por jo vetëm, tëra i zhytur në fakte sjell një ndryshim në lumë, ajo është përpunimi emocionale e njohurive me pjesëmarrësit e tjerë, e cila shkon në thellësi dhe tregon e saj efekt. Njeriu është në fund të një qenie shoqërore dhe vetëm në këmbim me të tjerët, ai vjen për fatin e tij të vërtetë.

II.

Ajo që është e rëndësishme në jetë? Unë nuk kam ndërmend, tani duke ngritur gishtin e tij tregues dhe për të mbajtur një predikim. Unë kam mësuar tashmë në grupin tonë të vetë-ndihmë: Hapat për një jetë të përmbushur të sigurt unë edhe mund të shihni mua. Këshilla janë të mira, por unë të vendosë për veten tuaj, Unë mund të pranojë atë për mua. Vetëm një gjë është shumë e rëndësishme: vendimi im!

Dhe, Secili duhet të vendosë, të marrin përgjegjësi për veten e tyre. Edhe në qoftë se unë "nevojë për këtë fjalë” urrej, në këtë rast me të vërtetë është e bashkangjitur. Pa përgjegjësinë për veten tonë, ne nuk mund të marrë asnjë përgjegjësi për Të tjera. Vetëm pas pranimit të kësaj të vërtete, si një domosdoshmëri, ne gjithashtu të marrë lirinë, për të punuar për të tjera. Por kjo nganjëherë nuk është aq e lehtë.

Më lejoni të jap një shembull: mua kur nga tmerret e mia sociale të, të ndahen më, me besim të vepruar ose për të bërë kontakte sociale, atëherë unë të fillojnë të praktikojnë. Kështu që unë e shpalli veten të gatshme, marrë pjesë në një kabinë informacionit, javore ndërton direkt në qendër të qytetit. Unë shkoj atje qëllimisht me njerëz të tjerë dhe të përpiqet, bisedoj. Këtu unë do të donte për të kontribuar në mënyrë jam, me tmerret e mia, Fantasies dhe aftësitë. Ky pranim i vetes sime është fillimisht një kontradiktë dukshëm: shkoni me tmerret e mia dhe pasiguri mbi njerëzit e tjerë? Por përvoja ime ka bindur mua: me praktikë të vazhdueshme, frika e vogla dhe siguria ime është në rritje. Dhe, I sukses pas disa kohe edhe, për të interpretuar gjendjen emocionale të njerëzve të tjerë dhe për t'iu përgjigjur nevojave të tyre (të paktën pjesërisht).

Ky proces i praktikës presupozon, se unë jam i gatshëm për të vepruar, jam gati, përzihen me një veprim. E vetmja mënyrë për të trajtuar problemet e mia dhe unë mund të kapërcyer ato. Si në fjalë e urtë e bukur: "Asgjë ventured, asgjë e fituar…” Në parim, kjo është edhe baza e çdo terapi të sjelljes.

Unë kam parë ndjenja ime e përgjegjësisë marrë përsipër për mua, dhe unë të kuptojë, si unë të ndjehen më mirë, Unë gjithashtu të shpejtë hidhen në pyetjen e përgjegjësisë globale. Unë jam vetëm një pjesë e së tërës globale, një pjesë e njerëzimit dhe lumturisë, si dhe lumturia e të tjerëve janë të lidhura ngushtë. Në fund të fundit mirëqenia ime individ është i varur nga një ndjenjë të shëndetshme globale e përgjegjësisë të gjithë. I njohin, që nuk është vetëm vetja ime në qendër të botës, por simpatia ime për mirëqenien e tjetrit.

Shembulli i mësipërm me kabinë informacionit gjithashtu tregoi mua, që my fituar nëpërmjet praktikës ndjeshmëri më jep kënaqësi. Kjo ndjeshmëri do të thotë se dallimi në mes nesh për të pranuar dhe për të qenë tolerant. Por kjo nuk është një "sindromi ndihmëtar" do të thotë – Unë nuk do ta humbasin veten për të ndihmuar. Unë do të qëndrojë me mua dhe të përpiqet, mua për të treguar solidaritet. Kam marrë përgjegjësinë time në një tjetër në vetëdijen, se çdo njeri ka të drejtën e vetë-përmbushjes dhe mirëqenien. Kjo është edhe për një tregti e nevojat e tyre me të tjerët.

Ky proces vazhdon në mua lirisht dinamika, lejon mua, gjithmonë për të zhvilluar fusha të tjera të reja. Dhe edhe në grupin tonë mbështetje kam përjetuar këtë dinamikë përsëri - ju së pari hipi në barkë, lëviz atë më tej nga vetëm.
Përveç mbështetjen e grupit tonë unë të shikoni për anëtarët e tjerë në periferi të shoqërisë - me aftësi të kufizuara, tjetër, alkoolizëm, i sëmurë mendor. Ky grant konsideroj tani si një gjë e natyrshme për mua.

Kjo është një etikë e re, Unë jam duke u përpjekur për të zbatuar me mua: Unë dua të jem një njeri i dhembshur, refuzon indiferencë të tjerët nga zemra. I njohur, nevojat e mia të varet nga ana tjetër. Pa respektin reciprok a mbijetesa social në këtë tokë nuk është e mundur.

III.

Shikoni unë në Gaia (= Mother Earth) natën (dhe në ditë), Jam privuar nga gjumi ...

Kjo botë është në kursin historik të kontradiktave të saj, i cili duhet të jetë kryesisht përgjegjës për njeriun, arritur në një pikë kthese. Pra, për aq sa ajo merr edhe më tej. Si nivel ndërkombëtar kombëtar dhe ne jemi në një “pika pa kthim” mbërriti. Zhbalancimet në mes të pasurve dhe të varfërve në kontekstin kombëtar dhe ndërkombëtar kanë marrë përmasa, e cila nuk mund të jetë qëllimi i etikës mia të përshkruara më sipër, në përputhje. Njerëzit kanë lëvizur larg nga komuniteti dhe kënaqin në një lakmisë pathyer klauzolë, zili pasurinë e njëri-tjetrit. Pjesë të mëdha të shoqërive për shkak të strukturave të pronësisë nuk ka qasje në burimet vitale. Nëse kjo është ndarje veri-jug mes të zhvilluara dhe në vendet në zhvillim apo edhe marrësi të vetëm Hartz IV me fëmijët e tyre: kontradikta në përmbushjen e nevojave të tyre është - me sa duket - pazgjedhshëm.

Përveç pronësinë e pajisjeve dhe të punës në lidhje të përfshirë është ajo që kjo kontradiktë edhe në arsim dhe media të tjera sociale, e cila formë ndërgjegjësimi publik. Unë jam i mendimit, çdo njeri është filozofi e tij, por njohuritë e tij mund të arrihet vetëm në masën që, si edhe edukimin nevojshme, e cila është e nevojshme për procesin e ndërgjegjësimit, ka. Dhe në këtë zonë dominojnë fuqitë e vjetra tradicionale, të cilat nuk angazhohen në një etikë të reja në kuptimin shoqëror. Ata kanë diçka për të humbur, fuqia e tyre dhe pasuritë e tyre.

Le të përpiqemi, për të ankoruar një ndjenjë të përgjegjësisë globale në ndërgjegjen publike të njeriut të përbashkët! Një filozofi e rritjes së pakufizuar është e papërgjegjshme në këtë ditë dhe moshë. Disponueshmëria e lëndëve djegëse fosile është i kufizuar. Kjo vlen, për zhvillimin e teknologjive të reja të rinovueshme të energjisë me presion të lartë, të afërt katastrofa klimatike mund ende të shmangur. Marrëzi e parandalimit bërthamore me të gjitha rreziqet e tij për njerëzimin duhet të ndërpritet. Në kuptimin e përgjegjësisë globale, ne duhet të "... përmbytja pas meje" braktisin ideologjinë e. ide të reja duhet të merren parasysh për t'u marrë me përmbytje e sotme. Kush bie në indiferencë, bën vetë një krim në të ardhmen dhe fëmijët e fëmijëve tanë fajtor. Ndershmëria në lidhje me situatën tonë është sine qua non.

Është e qartë se duhet të "të qenit” të vendoset në qendër të ndërgjegjes sonë dhe jo "A”. Mjaftueshmëria do të jetë një domosdoshmëri absolute në të ardhmen. Por kjo nuk është një mjaftueshmëri në strukturat shoqërore do të thotë. Këtu ajo është, për të mbajtur mirëqenien e të gjithëve në komunitet në mend – në kuptimin e një të mirë të përbashkët – dhe për të shmangur diferencime tepërta.

Njeriu në kapitalizëm përjetuar si natyra sporadike. Në tregun e punës, ai ka për të përmbushur arritjet, e cila e vë atë në konkurrencë me të tjera. Bota duket atij si një turli e mallrave, ai mund të marrë për arritjet e tij. Dhe kjo konsumi i duket atij si e vetmja Mirë, ajo që është e dëshirueshme. Por një kënaqësi të vërtetë e vërtetë se ai nuk e arriti këtë. Ai jeton në shtëpinë e tij dhe duket mezi jashtë kutisë – pavarësisht televizion dhe internet. Ose kanë këto media pajisur tashmë një konsumator me përgjegjësi globale?

Informacion në lidhje me gjendjen e njerëzimit që ju të merrni në meshat, por ajo që mungon është përpunimi i vetëdijshëm, përfshirja emocionale, e cila përfundimisht çon në veprim, dhe kështu ndryshimin. Ajo është gjithashtu e vërtetë e ndarjes dhe në mënyrë mekaniciste shpesh të shoqëruara dhe botëkuptimi të rastit në një perspektivë globale që do të vijnë - shohë tokën si një e tërë. Jo sundimi njeri mbi tokë, si disa do të na besojnë inxhinierë gjenetike, por njeriu është pjesë e natyrës, siç është e dukshme në faqen e dheut.

Nëse ne e quajmë ide e re socializëm apo të ardhmen ose të utopizmit, është në fakt një mallkim. Mbështetur nga një etikë të re globale çdo ide e re në zgjidhjen e situatës globale është e dobishme dhe e dobishme. Vendimtare por hap cilësor nga ideja për veprim është atëherë. Dhe unë shpresoj për shumë aktivistë të reja, të cilët janë të gatshëm, për të marrë të përfshirë në arenën politike me një përgjegjësi të re globale.

“Lamtumirë”, tha dhelpra.
“Këtu është sekret im.
Ju mund të lehtë:
ju mund të shihni vetëm me zemrën tuaj.
Ajo që është esenciale është e padukshme për syrin. "
(Antoine de Saint-Exupery)

Këtu është artikull si PDF: Valle e shpirtit

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Lutje të pasionuar Felicia Langer-it për njerëzimin në Palestinë…

(Kliko në foto tregon koment…)
Felicia Langer – 80vit, Çifutët – u vizituar nga klubi gjerman-palestinez në TU Braunschweig. Ata bënë një lutje pasionant për të drejtat e njeriut të palestinezëve. Pas studimeve ligjin ajo mbrojti shumë palestinezë në Izrael si një avokat dhe ka marrë për përpjekjet e tyre të përkushtuar tashmë shumë çmime: Çmimi alternativ Nobel, një haraç për të Fondacionit Bruno Kreisky dhe 2009 Urdhëri i Meritës së shkallës së parë.

Kredo e saj: “Nëse padrejtësia është aq e qartë sa vuajtjet e palestinezëve, atëherë ju nuk duhet të jetë i heshtur!” Sipas mendimit të tyre, një paqe në Lindjen e Mesme është e mundur vetëm, nëse çifutët pranojnë borxhin e tyre në dëbimin e palestinezëve dhe të pranojë të drejtën njerëzore të kthimit të palestinezëve në shtëpitë e tyre. Felicia Langer e sheh veten si një dëshmitar okular e pushtimit izraelit. Izraeli Kick të drejtën ndërkombëtare me këmbët, por ka pasur edhe një fytyrë tjetër, fytyra e popullit. Felicia gjëja më e afërt për të shpronësimit të palestinezëve në Jeruzalemin Lindor. Vendbanimet e hebrenjve në territoret e pushtuara të shkojnë përkundër apeleve të ndryshme ndërkombëtare më shumë.
“Mishërim i dhunës është profesion”, kështu Felicia.

Në territoret e pushtuara nga Izraeli, lëvizja palestinez është i kufizuar rëndë – nga muri, Pikat e kontrollit, Edicionet. Në disa rrugë thekson “Vetëm për hebrenjtë!” që kujton fatal në të kaluarën, ku atë “Jo-hebrenjtë!” i quajtur. Tekstet Felicia 'citoi një Afrikës së Jugut, u shfaq në të cilat situata në regjimin e aparteidit Izraelit në Afrikën e Jugut më keq se në. Në sytë e tyre, Izraeli zhvilluar në një ethnocracy për çifutët më shumë.

Në prezantimin e saj,, la pavarësisht ftohtë e tyre të lehtë të kaloni një shumë pasion për audiencë, ndjeu audiencës diçka e dëshpërimit të palestinezëve. Izraelitët i referohen Abrahamit, e cila ishte premtuar në vend i largët kaluar për çifutët, por ligji i njohur ndërkombëtarisht ndërkombëtar ata kurrë nuk e kanë vërejtur.

Izraeli dhe Gjermania – miqësi, i cili është mjaft i njëanshëm. Holokausti është një barrë. Megjithatë, funksionalizimi i anti-semitizmit afat nga Izraeli në debatin e Lindjes së Mesme është me aftësi të kufizuara.

Kjo ngre pyetjen vendimtare: “Si mund të kritikojë gjermanët me Izraelin të kaluarën tonë?”

Felicia Langer thotë, gjermanët kishin qenë tashmë i heshtur – me pasoja të rënda: Hitleri erdhi në pushtet… Mund të shihet në bashkëpunim heshtjes?
Sot gjermanët të Izraelit nuk duhet të jetë i heshtur.

Miqësia me Izraelin – DHE. Megjithatë, duhet në këtë rast të jetë një miqësi të ndërsjellë kritik!

Lutje tuaj, unë mund të lidheni vetëm…

CIAO Hans

PS: Felicia Langer në Wikipedia
… për të thelluar më tej një video me një intervistë të historianit Ilan Pappe të pushtimit izraelit 1947 (Nakba) këtu
Përshtypjet një grup turne në Bregun Perëndimor (Pax Christi dhe IPPNW)

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Fritz Bauer – Luftëtar për të punës nga krimet naziste…

“Nuk ishte në Gjermani jo vetëm Hitlerit naziste dhe Himmler nazist… Ka pasur qindra e mijëra, Miliona të tjera, -së, çfarë ka ndodhur, nuk kanë kryer vetëm jashtë, sepse ai ishte urdhëruar, por për shkak se ajo ishte besimi i tyre. Njerëz, Socializmi tyre kombëtar realizuar…”, tha Fritz Bauer. Ata ishin gjithashtu autorë. Ata thjesht nuk mund të mbështeten në urdhërat superiore. Dhe: Ata mund të thonë se nuk ka për të ndihmuar në vrasjet masive.

Kjo pyetje, çfarë ndodhi pastaj pas ditës së çlirimit nga fashizmit me autorët, pasi ata ishin të tërhequr nga të japin llogari gjyqësor, ishte një çështje qendrore e lëvizjes '68 dhe është diskutuar edhe sot.

Myself veçanërisht i interesuar në pyetjen: Si e gjyqësorit në Braunschweig me autorët naziste ishin?

Një shumë e informacionit që kam gjetur në Werner djalin në librin e tij “Në pasqyrën e gjyqeve të pasluftës: Themelimi i regjimit nazist në Shtetin e Lirë të Brunswick“, lëshuar nga e Historisë Grupi Punues tjera. V., Brunswick. Situata e gjyqësorit në Braunschweig pas luftës dhe hetimet naziste dhe gjykimet naziste në periudhën e pasluftës janë përshkruar. Përshkrimi i rasteve individuale gjyqësore është tronditëse. Një përshtypje e fateve individuale që ju të merrni në faqen e internetit NS-gjetjen në vend Braunschweig.

Një rol të veçantë pas gjendjes së jashtëzakonshme në Gjermani, si pasojë e zjarrit Reichstag luajtur në Braunschweig themelimin e naziste “Policia ndihmëse”. Policia rregullta kishin këto “Policia ndihmëse” mbështetur masivisht. Nëpërmjet SAJ “Kujdestari mbrojtëse” u arrestuan mijëra të kundërshtarëve politikë në Braunschweig, torturuar dhe vrarë. Të paktën 26 Njerëzit u vranë në Braunschweig. Po kjo “SA-Hilfspolizei” udhëhequr edhe nga ushqim të shpejtë (z.B. 1933 AOK), pa që vënë gjyqësorin në anën tjetër.

Kjo padrejtësi ishte atje pas 1945 për të punuar deri.

Së pari Braunschweig ishte pas gjyqet e Nurembergut kundër kriminelëve të luftës të mëdha 1945 nën miratuar nga Këshilli i Kontrollit Aleate në Këshillin Kontrollit Gjermani Ligjit Nr. 10, duhet të dënojë krimet kundër njerëzimit. Gjykatat më të larta rajonale duhet të marrë këtë detyrë.
1949 mori Bundestag punën e tij mbi dhe miratuar Ligjin e mosndëshkimit 31.12.1949. Allen është dhënë amnisti, Veprat e tyre para 15. Shtator 1949 ishte kryer dhe ndëshkimi ishte më pak se 1 Vit në burg ose 5.000 DM gjobitet.
Ligji themelor i rregulluar më në fund në nenin 131 në vite 1951 statusi ligjor i personave, ditën e kapitullimit në 8. Më shumë 1945 kishte qenë në shërbimin publik. Ish-zyrtarë në këtë mënyrë do të mund të hyjë në të drejtat e tyre përsëri, ata në “Rajhu i Tretë” kishte fituar.

Interesant është një tabelë mbi metodat naziste para Landgericht Braunschweig në periudhën prej 1945 në 1961:

Urteile des Landgerichtes Braunschweig

Shumica procedurat janë bërë në vitet e para të pasluftës. Për 90 Përqindja e lart 1964 ligjërisht bëhen gjykime Qenë për t'i dhënë fund 1953 lëshuar (të parë djalin: krijimi…).

Në Gjykatën e Qarkut në Braunschweig, ka pasur tre periudha kohore: Gusht 1945 deri në maj 1948 Aktiviteti i Curt Shtabit Prokurorit Publik (ende nën kontrollin britanik gjeti më shumë se 1.500 Hetim për krimet naziste në vend), Qershor 1948 deri në korrik 1950 nuk ishte e zënë Braunschweiger Generalstaatsanwaltschft (shumë procedura për shkak të mosndëshkimit të ligjit 1949 (shih më lart) Nuk ndjekur), Gusht 1950 deri në shkurt 1956 abeitet Fritz Bauer si Prokurorit të Përgjithshëm në Gjykatën Braunschweiger Tokës.

Fritz Bauer kishte një kohë të vështirë në Braunschweig: shumë gjyqtarë dhe prokurorë, tashmë në “Rajhu i Tretë” ka punuar në gjyqësi, pa në Socializmit Kombëtar a “Diktatura legjitime”. Ata e panë “Kujdestari mbrojtëse” si i ligjshëm dhe i ndoqën vetëm keqtrajtimin e gjatë “Kujdestari mbrojtëse”. Fritz Bauer pa këtë ndryshe:


Shkarko Video ose MP3

Fritz Bauer ishte në prill 1933 është arrestuar nga Gestapo dhe transportohen në Heuberg kampit të përqendrimit dhe më pas në qendrën e paraburgimit Ulm. Pas përfundimit të shkarkimit 1933 ai u largua 1936 shkoi në Danimarkë dhe 1943 në mërgim në Suedi. 1949 ai u kthye në Gjermani dhe fillimisht u Landgerichtsdirektor dhe në gusht 1950 deri në shkurt 1956 Ai ishte Prokurori i Përgjithshëm në Gjykatën Rajonale të Braunschweig.

Ai kryesoi 1952 prokuroria në Remerprozess (duke e bërë atë Anghörigen vrasësi i 20. Korrik 1944 rehabilituar). Ai gjithashtu ka luajtur një rol të rëndësishëm në Konfiskimi i Adolf Eichmann, dem “Kontabilist i Zgjidhjes Përfundimtare”, nga Mossad izraelit.

Anklageerheber luftë Fritz Bauer në den Gjykimet Auschwitz 1963 në 1965, që nuk do të kishte qenë e mundur pa atë.

Gjatë qëndrimit të tij si pëlhurë kërpi për çanta të Prokurorit të Përgjithshëm ai luftoi për humanizimin e sistemit penal. Die Ligjet emergjente i 1968 ai e pa si një kthesë irreperable të shtetit autoritar.

Pas gjithnjë e në rritje izolimit në gjyqësi Fritz Bauer vdiq në 30. Qershor 1968 në rrethana të pasqaruara misterioze. Një ekzaminim i afërt i vdekjes së tij (Autopsi) ishte atëherë nuk iniciuar nga prokuroria.

Tani Ilona Ziok ka vënë së bashku një film për punën e Fritz Bauer, merr vëmendjen e gjithanshëm. Die Würde des Menschen ist unantastbar - sie zu schützen ist Verpflichtung aller staatlichen Gewalt

Në Braunschweig, gdhendur në rrethin gjyqësor shkon kuotë “Dinjiteti i njeriut është i pacenueshëm – ato duhet të mbrohen me të gjitha mjetet e dhunës” me iniciativën e Fritz Bauer mbrapa.

Përfundim: Fritz Bauer ishte një nga avokatët më të shquar, në Republikën Federale kishte. Edhe me Braunschweig është emri i tij i lidhur ngushtë. Është koha, që gjithashtu Braunschweig në këta njerëz durueshëm kujton. Etiketa atyre një rrugë apo një vend në Braunschweig pasi emri i tij do të jetë e përshtatshme!

“Në kornizat është mbajë ynë kaluar gjykimi për veten…”(Fritz Bauer)

PS: Këtu është një Leksion nga Dr. Hans-Ulrich LUDEWIG (PDF) jam 16. Më shumë 2002 Landgericht Braunschweig.
Kam gjetur në Bibliotekën e Qytetit librin e tij të mira, detajet Drejtësia e gjykatave speciale në Braunschweig – Hans-Ulrich LUDEWIG, Dietrich Kuessner: “Pra, nuk është çdo paralajmëroi”, Gjykata Braunschweig Speciale 1933-1945, Selbstverlag i Brunswick Geschichtsveins, 2000 (Përshkrime të hollësishme gjykimit, Fatet, Biografitë e gjyqtarit Speciale, …), Përmbajtje, shiten aktualisht jashtë (shih Amazonë) ose ndryshe ZVAB

Pllakatë në ish-shtëpinë e Fritz Bauer në Jasperallee 27 u reattached:

Përcaktim vend nga Fritz Bauer

Përcaktim vend nga Fritz Bauer

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Stolpersteine – kundër harruar…

“Një person është harruar vetëm, nëse emri i tij është harruar.” …

…dhe kështu që kjo nuk do të ndodhë, nisur artist Cologne Gunter Demnig 1995 projekti i tij “STOLPERSTEINE”. Mbarëkombëtar dhe në vendet fqinje të viktimave të tiranisë naziste duhet të mendohet.

Dje kam marrë pjesë në një takim të Shoqërisë për Braunschweig. Në 9. Mars 2006 blloqet e parë shkaqet e mëkatit u vendosën në një shërbim publik përkujtimor. Ndërkohë mend 135 Pengesat për fatin e hebrenjve Brunswick. jetoi para kohës së socializmit Kombëtare 1.200 Judenjtë në qytetin tonë, 1938 qenë atje 638 dhe në maj 1945 vetëm shumë pak. Historia e turbullt e hebrenjve në Brunswick filloi në 1282. Wikipedia jep një përmbledhje të mirë të historisë së saj.

Në sallën e Kuqe të kështjellës të studentëve 10.Klassen e John F. Kennedy High School Junior dhe Nibelungen-Realschule në prezantimet e tyre në lidhje me fatet e familjeve Spanjer-Herford dhe Meyer raportuar. Në mënyrë të qartë, gjithnjë në rritje kufizimet mbi hebrenjtë u prezantuan në Braunschweig, përfundimisht Familen detyruar të emigrojnë. Studentët ishin angazhuar në një projekt me këto familje dhe – ku arritshme – faktet sistemohen. Ata gjithashtu arritën, për të marrë korrespondencën me një nga anëtarët e fundit të familjes Meyer. Ai shkroi fjalë lëviz (edhe një poemë). Shkaqet e mëkatit për familjet të zhvendoset në vendin e tyre të fundit të qëndrimit të zgjedhur lirisht në disa muaj. Në këtë ceremoni edhe anëtarët e familjes nga SHBA janë regjistruar.

Unë mendoj se është shumë e rëndësishme, për të mbajtur kujtimin e vuajtjes së Brunswick hebrenjve në studentët e rinj Awake. Vetëm nëse ato janë psh. merren në një projekt me këto ngjarje, kuptojnë ato, sa e vlefshme vlerat tona demokratike.

Ndërkohë, në 97 qytete gjermane mbi 6.000 u shty Stolpersteine.

NEU-TV: Upcoming TV-Feature: person: “Gunther Demnig” nga CNHBornerVimeo.

Veprim “Pengesat për Braunschweig” është mbështetur nga Shoqata gjermano-izraelite, rritur ungjillore arsimit Brunswick, Protestant dekan Brunswick, Friedenszentrum Braunschweig e.V., Gesellschaft für Christlich-Jüdische Zusammenarbeit Niedersachsen-Ost e.V. und der Jüdischen Gemeinde Braunschweig.

CIAO Hans

PS(Hinweis eines Lesers): Der gewerkschaftlichen, sozialistischen, sozialdemokratischen oder gar noch der kommunistischen Opfer wollte man ursprünglich in Braunschweig absichtlich NICHT in dieser Form gedenken. Es gibt daher bisher auch nur eine Ausnahme!

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Një vizitë në qendrën qendror pritëse për azilkërkuesit…

Das E drejta e azilit persekutim politik në Gjermani është një e drejtë e sanksionuar në të drejtën themelore të Ligjit Bazë. Ndryshimi në Art. 16një GG në 1993 ("Asylkompromiss") kufizuar atë në mënyrë të konsiderueshme: në veçanti, mund të huajve, që hyjnë nga shteti të Komuniteteve Evropiane ose vend tjetër të sigurt të tretë, nuk mbështetet në të drejtën e azilit. Shkalla e pranimit sipas llojit. 16një GG ende të ulëta.
E drejta e azilit është në substancë nga Aufenthaltgesetz (më herët: Aliens Akti) konkretizuar.

Jeta ose liria e të cilit për shkak të racës së tij, Fe, Kombësisë, anëtarësisë në një grup të caktuar shoqëror, duke përfshirë seksin apo bindjeve politike nga ana e një autoriteti publik (Shtet, një parti apo nga ndonjë organizatë tjetër, cila ushtron në territorin ose pjesë të njëjtën juridiksionit) është e kërcënuar, gëzon të drejtën e azilit.

Numri i kërkesave për azil është zvogëluar në vitet e fundit: ishin 2003 ende 50.500 Aplikacionet e dorëzuara, kështu, numri 2008 për një total prej vetëm 22.085 Njerëz, aplikuar për azil në Gjermani, prapa. Kjo është një nga numrat më të ulët të aplikimeve të fundit 20 Vite.

Si shpërndarjen e azilkërkuesve në Gjermani e mëposhtme tregon grafike:

Verteilung Asylbewerber 2009

Shpërndarja e azilkërkuesve 2009

Saksonia e Ulët ka për këto grupe të njerëzve në vendet e pritjes qendrore- dhe të huajt autoritet Saksonia e Ulët (ZAAB NI) në Braunschweig dhe Oldenburg dy pajisje regjistrimi. ZAAB Oldenburg me zyrën e saj e degës në Bramsche-Hesepe ka një total prej gati 1.100 Places për azilkërkuesit, aktualisht në rreth 90 Për qind janë të zëna. Për 160 Të punësuarit nga disiplina të ndryshme janë të punësuar atje. Braunschweig ka 550 Places, ku z.Z. 517 janë zënë. Ndërsa në Saksoninë e Poshtme, shumica e azil kërkuesve që jetojnë në apartamente të caktuar, Qyteti i Brunswick është aktualisht vetëm kazermat ish husar si akomodim.

Ku unë mund të shikojnë ZAAB në Braunschweig më afër me disa të tjerë të interesuar në një turne udhëzuar. Pra, kemi pritur para gardhit të parë të lartë për Menaxhimin e Grupit tonë. Pa lejen ju nuk mund të vizitojnë qendrën e refugjatëve (po të mos, dikush dëshiron për të vizituar një person të caktuar, e cila është quajtur më pas nga rojtar dhe duhet të japin pëlqimin e tyre). Gardh të lartë shërben edhe për mbrojtjen e azilkërkuesve, na u tha. Kompleksi bëri një përshtypje të pastër, megjithëse kazermat rinovuara dukej shumë steril për mua. Njerëzit ishin mezi të dukshme. Ne u pyetën gjithashtu për të, nënshtrohen asnjë fotografitë e njerëzve, në mënyrë që mos të bëjë kompromis mbrojtjen e tyre. Një lidhje autobusi për në pronë është dhënë.

Nëse dikush me një aplikim të drejtpërdrejtë për azil në ZAAB Brunswick, ajo do të caktohet një dhomë me krevat, Karrige dhe bufe. Një azilkërkues raporton tashmë në Agjencinë Kufitare, ajo dërgon atë për pritjen afërt fillestare më tej, Krijimi dhe mirëmbajtja është në dorë të shtetit. Deri në masën që një i huaj të njohur vetëm brenda vendit si azilkërkues janë, Ai është gjithashtu fillimisht referuar qendrën më të afërt të pritjes, shenjat e gishtërinjve dhe të strehuar atje. Me ndihmën e vendin Verteilungssystems EASY (Shpërndarja fillestare e azilkërkuesve) atje është autoriteti përgjegjës për vendosjen e tij ose të saj pritjen fillestare të përcaktuar. Megjithatë, kjo nuk e bën, kur me të nën § 18 Abs. 2 AsylVfG përmbush kërkesat për refuzimin e hyrjes, ndoshta sepse ai hyn nga një vend i tretë të sigurt.

Çfarë ndodh në Brunswick pasi të shtënat? Në ditën e 1 aplikanti merr një hyrje nga ana e turnit ditë. Shërbimi social bën kontakt. Në ditën e 2 aplikanti duhet për zyrën e shëndetit, për çdo sëmundje të tilla si tuberkulozi pulmonar, Për të zbuluar sëmundjet seksualisht të transmetueshme apo pasojat e torturës. Pastaj gjurmët ndjek zyrën e mirëqenies. Një aplikant ka të drejtë për një kompensim mujor 40,90 € (Fëmijët 20,45 €). Përveç kësaj, ai mund të kërkojë kupona nevojshme vlerë 15,34 € (z.B. për veshje). Ai mund të marrë pjesë në shërbim të komunitetit në qendrat e pritjes (4 Orë në ditë) dhe do të marrin 1,05 € në orë.
Aplikanti ka të drejtë për kujdes adekuat shëndetësor. Dy mjekë nga e gjithë furnizimit me banorët dy herë në javë. Të Hospitallers janë në nivel lokal. Nëse masat më të mëdha shëndetësore janë të domosdoshme, kryer një ekzaminim zyrtar mjekësor.
Shumë banorë të jetojnë me familjet e tyre në dhomat e. Fëmijët janë kujdesur për të në mëngjes dhe të moshës shkollore fëmijët shkojnë me autobus në shkollat ​​e mëposhtme.
Koha e qëndrimit të azilkërkuesve që luhatet midis 3 Muaj dhe 5 Vite.

Vendimet për njohjen e persekutimit politik bie Zyra Federale për Migracionin dhe Refugjatët (IEPF) në Nuremberg, me zyrat e ndryshme në terren. Refuzon azilin BAMF nga, mund kontrast refugjat ankohen në gjykatën administrative. Zakonisht ajo është e varur në ndihmën e një avokati, i përgatitur mirë në të drejtën e azilit. Nëse azilkërkuesi për të gjetur një avokat, ai duhet të mbajnë vetë shpenzimet. Në dhjetë vitet e fundit ka marrë një mesatare 5% i azilkërkuesve nga mbrojtja BAMF sipas Ligjit Themelor, 8% ishin si GRP (Konventa e Gjenevës për Refugjatë)-Refugjatët e njohur. Të dy grupet kanë të drejtën e qëndrimit për tre vjet, dhe me ndikim të gjerë e të drejtave sociale. Vetëm atëherë vendos, nëse ata janë të lejuar për të qëndruar përgjithmonë.
Mesatar 85% i kërkesave për azil janë refuzuar. Palët duhet të largohet nga Republika Federale e. Por në qoftë se ata nuk janë në gjendje të udhëtojnë, asnjë të kalojë për një të pranishëm kthimit ose situatë në vendin e origjinës nuk lejon një kthim, ata marrin një tolerimin, derisa dëbimi është i mundshëm.
Posterat në ZAAB ju mund të shihni, se promovimi i kthimit vullnetar të huajve pa perspektivën e mbetur në Gjermani është kërkuar.

Lidhje të ngjashme:
Strehë – Refugjatë Asistencë Brunswick e.V.
Pro Asyl
Refugjatë Saksonia e Ulët
Amnesty International
Zyra Federale për Migracionin dhe Refugjatët (IEPF) – Asylverfahen

PS: ZAAB Brunswick nuk do të pranojë donacione veshje, por donacionet si lodra të fëmijëve.

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Të drejtat e njeriut duhet të aplikohet universalisht!

Morgen am 10.Dezember feiern wir den 61.Jahrestag der Allgemeinen Erklärung der Menschenrechte. Die Menschenrechte gelten als das von allen Völkern und Nationen zu erreichende gemeinsame Ideal, damit jeder einzelne und alle Organe der Gesellschaft sich frei entfalten können.

Sie betreffen Kinder, Frauen und Männer, Behinderte und Flüchtlinge – Menschen in den Industrieländern wie in den Entwicklungsländern.

Keiner hat das Recht, den Begriff “Menschenrechte” für sich in Anspruch zu nehmen und es als politische Waffe gegen die Unterdrückten dieser Welt einzusetzen.

Zur Geschichte der Menschenrechte und Bezug nehmend auf den Bericht von Amnesty International zur weltweiten Lage der Menschenrechte (Report 2009) habe ich eine kleine Zusammenfassung verfasst.

Klickt einfach auf das Bild…

Die Geschichte der Menschenrechte

Die Geschichte der Menschenrechte

Wir sollten alle stets wachsam sein und für diese Menschenrechte einstehen!

Es gibt auch bei uns noch viel zu tun – z.B. die Gleichstellung der Frauen oder gleicher Lohn für gleiche Arbeit. Alles aufzuführen, ergäbe eine lange Liste von den Schwulen bis zum Hunger in den ärmsten Ländern…

Wer sich engagieren möchte, schaue im Internet nach. Es gibt vielfältige Organisationen, die sich für die Einhaltung der Menschenrechte stark machen.

Hier eine kleine Präsentation in Englisch:

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Kjo faqe punëson Wavatars plugin nga Shamus Rinj.