Duke përkujtuar dëbimin dhe vrasjen e sintive në Braunschweig …

Në tekstet, nxënësit mësojnë, Demokratët kombëtare kanë kryer krime kundër hebrenjve. Megjithatë, demokratët Sociale dhe komunistët ishin në kampet e përqendrimit deri në vdekje. Por shumica e studentëve nuk është qëllimisht, që nazistët dhe shkatërrimit të Sinti dhe romë (“Cigan”), homoseksualët dhe Dëshmitarët e Jehovait kërkuar.

Një depërtim në fatin e sintive dhe romëve janë Documentation- dhe Qendra Kulturore e gjermane Sinti dhe romë: këtu një qendër dokumentacioni

Demokratët kombëtare të drejtuar persekutimin sistematik dhe vrasjen e Sinti dhe romë. A janë në Brunswick 124 Emra të njohur të viktimave të persekutimit nazist – Men, Gratë dhe fëmijët, i cili erdhi në kampin e shfarosjes Auschwitz-Birkenau apo vende të tjera të vrarë. Në Braunschweig-Veltenhof Sinti u ghettoized në një lloj depoje kolektive. Në mars 1943 ata janë marrë nga atje në stacionin e trenit Brunswick dhe deportuar në kampin e shfarosjes Auschwitz-Birkenau. Vetëm disa mbijetuan.
Ato, i cili u kthye, kishte humbur çdo gjë:

Pastaj kam marrë jashtë trenit dhe jam i shkuar, pas Veltenhof… Që unë nuk kam parë një karvan! Dhe ku ka karavan ynë qëndronte, pasi ju keni rënë tashmë një bombë. Imagjinoni herë më parë, Unë shkoj atje dhe të shohim nuk ka njerëz të! Askush nuk ishte aty.” Elvira R., BRAUNSCHWEIGER Sintizza. (Ato)

Në Brunswick Town Hall në kujtim fatin e këtyre BRAUNSCHWEIGER sintive u mbajt më 3. Mars 2011 një shërbim i vogël përkujtimor mbajtur. Në dy videot e mëposhtme e kam regjistruar këtë përkujtimin:

KUNDËR harruar!

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Psikiatria bazë të socializmit Kombëtare …

Para 65 Vjet gjendet në Gjermani “vdekje e lehtë”-Vrasjet mbajtura në spitalet psikiatrike. Tani Shoqëria Gjermane për psikiatri fillon, Psikoterapia dhe Neurologji (DGPPN) për t'u marrë seriozisht me këtë kapitull të errët.

Në shërbim të saj përkujtimor “Psikiatria bazë të socializmit Kombëtare – Kujtimi dhe Përgjegjësia” jam 26.11.2010. në tij Rrjet kujtoi Prof. Dr. Frank Schneider, Presidenti i DGPPN, në këtë kapitull:

“Psikiatrit kanë përçmuar në kohën e njerëzve Kombëtare Socializmi, mashtruar dhe gënjyer pacientët e kujdesit të tyre në besimin e tyre, shtyrë anëtarët, Pacientët zwangssterilisieren se do të vritej dhe vrau veten. Në pacientët nuk hulumtimi justifikueshme është bërë, hulumtim, pacienti dëmtuar ose edhe të vrarë.
Pse kemi kaq kohë, na për të vënë këto fakte dhe haptazi merren me këtë pjesë të historisë sonë? …[kjo është] një pjesë e rëndësishme e historisë së kësaj shoqërie profesionale ka qenë i fshehur shumë gjatë, shtypura. Por ne jemi të turpëruar… Ajo ka pothuajse 70 mori vjet,…[në] Qëndroj sot këtu para jush, [një] t'i dhënë fund kësaj speechlessness …”

dhe Prof. Schneider çuar në ligjëratën e tij mbi faktet:

 • Në 14. Korrik 1933, Vetëm pak kohë më pas të ashtuquajturit vetë të "kapjen e pushtetit" NSDAP Hitlerit, pastaj ishte "Ligji për Parandalimin e Offspring gjenetikisht të sëmura" miratuar, në komentin zyrtare të psikiatri - dhe në vitet 1935-1945 Presidenti i Shoqatës Psikiatrike - Ernst Rudin, më pas drejtor i Institutit të Kërkimeve gjermane për Psikiatrisë, pjesë.
 • Zu den “sëmundjet trashëguese” u numëruan maniak-depresive sëmundje dhe skizofreninë si dhe epilepsi dhe të verbërit- dhe shurdhim, shtat të shkurtër, dhe më shumë…
 • Të gjithë mjekët ishin të detyruar, shihni këtë të ashtuquajturat "defekte trashëguar" për autoritetet. Për 360.000 Njerëzit janë zgjedhur dhe sterilizuar në bazë të këtij ligji nga ana e mjekësore. Për 6.000 vdiq gjatë ndërhyrjeve.
 • Edhe tre të presidentit pas luftës së DGPPN ishin T4 -selection përfshirë si reviewers sëmundje mendore për vrasjen nën Veprim direkt në krimet e nazistëve: Werner Villinger 1952-1954, Friedrich MAUZ 1957-1958 dhe Friedrich Panse 1965-1966.
 • Seriozisht studjuar historinë e psikiatrisë në Gjermani filloi në epokën e socializmit Kombëtare që rreth viteve 1980. Si psikiatër, këto ishin dukshëm Klaus Dorner - për herë të parë 1969, pastaj me disa botime në vitet 1980 -, Asmus kapur dhe Joachim-Ernst Meyer. Në mesin e historianëve janë Gerhard Baader, për të përmendur Dirk Blasius dhe Hans Walter Schmuhl. Dhe 1983 lëshuar librin e tyre befasuese nga Ernst Klee "Eutanazia" në shtet nazist ", të cilat unë [Prof.Schneider] pastaj kishte lexuar mjaft dyshues dhe të tronditur. Edhe kjo është një libër, e cila më bëri të prekur në masë të madhe…
 • "Vdekja shpirtërore", "Ballastexistenzen", "Të denjë për jetën", të gjitha këto fjalë të shkojnë shumë e vështirë në buzë. Ju dridhen dhe prish thellë - dhe në njohjen e pjesëmarrjes aktive të psikiatërve në qark DC, sterilizimin e detyruar dhe vrasjen ata na mbushin me turp, Zemërimi dhe trishtim të madh…
 • më shumë detaje në fjalimin e…
 • dhe Prof. Dr. Schneider tërheq një pasojë:

  “Në emër të Shoqërisë Gjermane për Psikiatrisë, Unë nuk kërkoj Psikoterapia dhe Neurologji ju, viktimat dhe familjet e tyre, falje për vuajtjet dhe padrejtësinë, që është bërë për ju në kohën e socializmit Kombëtare, në emër të psikiatrisë gjermane dhe psikiatërve gjermane dhe psikiatërve, dhe heshtjes tepër të gjatë, Degradimin dhe zhvendosja e psikiatrisë gjermane në periudhën pas…”

  Historiani Medical Volker Roelcke nga hedh zënë në kërkimin e tij historik në shërbimin përkujtimor lidh profesionin gjerman mjekësore me regjimin nazist. sterilizimi i detyruar dhe iniciativa të pacientëve vrasjet dhe eksperimente njerëzore në kampet e përqendrimit jo vetëm e tij “nga ana politike, por (madje) nga mjekët që marrin pjesë vetë” i pritur…

  Puna-up për të kaluarën e tyre nga ana e DGPPN është plotësisht i mirëpritur. Në hulumtimin por edhe duhët të “Hungersterben” të merren parasysh, sesa në periudhën 1939 dhe 1945 vrasje ka ndodhur në institucione nga droga dhe në shënjestër pamjaftueshëm.

  Këtu një artikull nga Matthias Hamann-Roth, Përkujtimin e viktimave të socializmit kombëtar në Kongresin DGPPN, të cilat në Dr.med.Mabuse, Journal për të gjithë profesionistët e shëndetit, u botua.

  CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  “Kur mjekët vrasin” – një film në lidhje me kapitullin më të errët të profesionit mjekësor…

  Tashmë shumë shpesh kam marrë me krimet e mjekëve në kohën e socializmit Kombëtare. Herën e parë u hap më këtë tmerrshme nxitim mjekësore dhe kur lexuar librin nga Alexander Mitscherlich: “Mjekët e turp” (origjinal 1948). Mitscherlich jetuar gjyqet e Nurembergut kundër mjekëve në, ku dhe krimet e luftës. Krime kundër njerëzimit ka qenë i akuzuar. Nën përshtypjen e shtrirjes së këtyre krimeve u bë i njohur, ai vendosi, për të punuar për një ilaç të ri humaniste (Klinika psikosomatike në Heidelberg, 1967 libër:”Paaftësia për të mbajtur zi”). Mitscherlich theu parë pas luftës, muret e heshtjes. Në librin e tij kryerësit dhe eksperimentet e tyre vdekjeprurëse mjekësore janë të listuara (vakum- dhe eksperimente hipotermi, Sulfonamid-, transplant kockave- dhe Phlegmoneversuche, i humbur- dhe Phosgenversuche, Program Eutanazia / sterilizimi masiv).

  Gjithashtu, unë jam i detyruar si një mjek të betimit të Hipokratit dhe përballjen me krimet e mjekëve nazistë më kushtojnë mjaft tejkalimin pak. Këtu, pothuajse gjysma e të gjithë mjekëve ishte anëtar i NSDAP (90.000)! mjekët hebrenj e sjelljes profesionale ishte i privuar shumë herët. Nëse ata nuk mund të largohen, ata arritën që bashkëfetarët e tyre në kampet e përqendrimit dhe të vrarë. Politika e nazistëve arritur thellë në sistemin e kujdesit shëndetësor: i 1933 në 1945 ishin rreth 300.000 Njerëzit sterilizuar kundër vullnetit të tyre dhe ishin në shtëpi pleqsh 70.000 të rriturit dhe 5.000 Fëmijët vrarë nga programi eutanazisë.

  E këtyre krimeve mjekësore dhe profesionit mjekësor për shumë vite donte të dinte asgjë. Edhe sot, puna-up e periudhës naziste është e mangët: vetëm studentët e mjekësisë dinë shumë pak për kapitullin më të errët të historisë gjermane e mjekësisë (shih: Mjekët në Rajhun e Tretë).

  Kështu që mund të jetë vetëm i kënaqur, se Ärzteblatt gjermane (Jg.107, pjesë më e madhe 45,12.Nov.2010) një regjisor dokumentar paraqet Karnick / Judge, ku nën titullin “Kur mjekët vrasin” psikiatri amerikan dhe autor Robert Jay Lifton mbi të “humnera psikologjike” vihet në pikëpyetje nga mjekët. Frymëzuar nga dokumentet e shqyrtimit Frankfurt Aushvic filloi Lifton, për të shqyrtuar dhe për të kuptuar pashpjegueshme, si “normal” Mjekët janë vrasës. Hulumtimi i tij mori 80 viktimat dhe 40 Autorët para dhe ajo iu nënshtrua një studim psikoanalitike. Ai gjithashtu ngre pyetje rreth etikës dhe moralit në mjekësinë moderne në. Përkundër të gjitha shqetësim nga që ai u përpoq duke bërë për të mbajtur distancën e saj shkencor dhe objektivitetin.
  Lifton, që ra fjala, ishte bashkë-themelues i “Mjekët kundër luftës nukleare” (IPPNW).

  Ka lindur një Filmn, e vërteta e saj dëshpëruar dhe aktualiteti shikuesit hap më të diferencuar dhe të ndryshme. Për arsye të autenticitetit, ka në DVD vetëm titra gjermane…

  Në dispozicion është DVD këtu 19,90 €


  Shkarko Video ose MP3

  Një kontribut i vogël TV me përshtypje të vogla të dokumentarit Weltpremeniere “Kur mjekët vrasin…”:


  Shkarko Video ose MP3

  CIAO Hans

  PS: Edhe në programin tim historinë e mjekësisë ju të gjeni diçka për të nazizmit këtu

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Kujtimi i viktimave gjigante malore të nacional-socializmit…

  Në përvjetorin e vrasjes së viktimave të malit gjigand vetë Brunswick kujton fatin e tyre. Në një udhëtim të veçantë kishte kurora në memorialin e Henry Jasper, dha dorëheqjen për varre në varrezat urnë të Braunschweig dhe në lehtësim përkujtimore në Rieseberg.

  Pati luftë 1933 ndodhi nën terrorin e diktaturës naziste?

  Të enjten, dem 29. Qershor 1933, shkoi në Braunschweig në rroba civile SA- dhe SS burrat kundër kundërshtarëve politikë në mesin e fuqisë punëtore lokale para. Arsyeja për këtë është siguruar duke kërkuar për njerëzit, fletëpalosje fundit paligjshme janë shpërndarë. Gjatë këtij aksioni në Braunschweig lagje të klasës punëtore Eichtal u takuan në Talstrasse kalibrimit kryqëzimin, Gartenkamp, Spinner Rruga njëpasnjëshme dy trupa SS, reciprokisht konsideruar veten të kontrolluar dhe hapën zjarr mbi njëri-tjetrin. Anëtarët e bashkatdhetarëve SS Gerhard ishte duke vdekje.

  Një hetim zyrtar ka filluar, por më pas nuk, të gjitha përpjekjet për ta bërë këtë, u shtypën në mënyrë aktive. Në vend të kësaj, Shefi i Policisë Kombëtare dhe obergruppenführer Jeckeln dhe kryeministri Brunswick dhe Ministri i Brendshëm Klagges vendosi kundër gjykimit të tyre më të mirë, akti ngarkohet komunistët dhe për të mbuluar të rrethanave aktuale që rrethon vdekjen dhe cannibalize si aktin e qëllimeve të nazistëve.

  Pra, ishin disa qindra njerëz, e "dyshuarit e zakonshme" të nazistëve, arrestuar dhe sjellë në të zënë më parë nga SA dhe "kujdestari mbrojtëse" -Gefängnis keqpërdorur ndërtesë AOK në rrugë Fallersleber, ku z. T. u torturuan për disa ditë, për të rrëmbyer informacione dhe pranime. Të burgosurit ishin në 4. Korrik nga kamioni në Pappelhof në Rieseberg, ca. 30 km në lindje të Braunschweig, transportuar. Gjatë disa orë, viktimë e burrave SS u abuzuar ashpër. Kundër 23 PM ishte më në fund një makinë të pasagjerëve çuan në oborr, katër deri në pesë persona rezultatet në kohë, i cili qëlloi të burgosurit në kohën më të shkurtër. Disa ditë më vonë, trupat ishin varrosur në varrezat e varret që nuk shihen Rieseberger. (Për detaje, shih Wikipedia)

  Këtu janë dy video të shkurtër të ngjarjes përkujtimor:


  Shkarko Video ose MP3


  Shkarko Video ose MP3

  Mos harrojmë!

  PS: Braunschweig nën svastika këtu

  CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Memory nga flakët e librit të nazistëve 1933 në Braunschweig…

  Sot ishte shtrimin e një Gedankplatte para Braunschweig pallatin e djegies librit 1933 menduar nga nazistët në Schlossplatz.

  Kjo pjatë zhvendosjes përkujtimore u zhvillua pas një vendimi unanim të këshillit. Dhe do të ndodhë që, në nivel 1933 librat u dogjën – Schlossplatz.

  Në fjalimet e Zotit Kryetari Dr. Hoffmann dhe Prof. Dr. Biegel rëndësia e kësaj ngjarjeje u theksua edhe një herë.

  kjo memorie është shoqëruar muzikore nga muzikanti shkollën e muzikës komunale.
   
   
   
   
   
   
  Për të ilustruar më tej ngjarjet para syve tanë, Po citoj nga teksti i fjalimit nga Prof. Dr. Biegel, e cila është shpërndarë të pranishmëve:

  Fragment nga një fjalim nga Prof.. Dr. Biegel:

  “Ajo është konsideruar nga një distancë historike dhe me njohurinë e pasojave, do të thotë një e mërkurë si çdo tjetër, der 10 Më shumë 1933 para 77 Vite. Në mbrëmje e tij u flakëron në universitet gjerman- dhe qytetet kolegj – qendrat e inteligjencës dhe Shkenca rrjet global – kunji në, djegur miqtë kafe e SA dhe Lidhjes Studentore Kombëtare Socialiste gjermanë (NSDStB) librat dhe autorët jopopullore shkrimet. Si degradues dhe veprimet çnjerëzore janë kryer, bën një gazetë në djegien e librave në Hanover tmerrësisht e qartë:

  »Nuk është një makinë kafshët! – Një do të përveç një karrocë bajgë vështirë se mund të gjeni një makinë më të mirë për malin e fëlliqur, e cila akumulon mbi të. Ajo është ende tendë, shpejt një herë të rriten dhe të marrë një vështrim në përzgjedhje të gjerë të "letërsisë". Një socialistët kombëtare mund të jetë e keqe. Njëra është tunduar për të harruar, se era e qetë qëndrueshme në fakt kapur në qerre, ai mund të ashtu si edhe që bandë burojnë nga ndyrësi«.

  Tendenca kjo ishte e qartë: Djegia Libri duhet të jetë: antimarxistisch, antibolschewistisch, anti-çifute dhe anti-republikane. Postera dhe simbolet politike, digjeshin në, duhet të ilustruar këtë orientim.

  Nga Universiteti Teknik në Braunschweig shkoi djegien e librave nga, andej marshuan në 10. Më shumë 1933 flamurtari kundër Shpirtit Palace Square Un-gjerman. Rektori i Universitetit Teknik ishte vendosur në krye dhe një "turmë e madhe" ishin mbledhur në Schlossplatz, të zyrtarëve qeveritarë dhe përfaqësuesve të brigadës profesionale zjarri, duke përfshirë ekipin aktive automatik fikje të zjarrit. Popullsia ishte pyetur për shtyp për të marrë pjesë dhe ka punuar fuqishëm dhe me vrull, me rafte librash të brendshme të pastër »«. Pra, mund të më në fund në Schlossplatz mes statujave Dukës kuajve "një turrë e druve të madhe të ndërtuar" të jetë me "fëlliqur- dhe shkrimet e falsifikuar " – gati tre metra të lartë, rrethuar nga një turmë e dendur:

  »Trupi gjithë studente të universitetit lokal lëvizur, kalimin paraprirë e SA-Chapel Lukaschik kryer nga SA Banner njerëzit kolegj të Carolo Wilhelmina, Hakenkreuzbanner, flamuri i helmetë prej çeliku University Group Makenzen dhe flamujt e korporatave të studentëve të Schlossplatz, në turmën tashmë të dendur pas mbërritjes së tyre rrethanë me hov të madh të zjarrit. Në akt simbolik në Sheshin e Pallatit u ndoq edhe nga rektori i Universitetit Teknik, profesor Dr. HORMANN, pjesë në disa prej profesorëve dhe përfaqësuesve të autoriteteve dhe formacionet e Shoqatave Kombëtare. Kreu i "komitetit luftë kundër Frymës Un-gjerman", Student Probst, kënaqësinë e tij në pjesëmarrje të fortë në këtë akt dhe të mirëpritur sidomos përfaqësuesit e universitetit dhe autoritetet. Në flakë të lehta zjarri hov kryetari i Unionit Studentor Brunswick mbajtur Cand. Lindenberg, ata mbledhur një fjalim zgjim, in der er u.a. ekzekutohet: Trupi studenti gjerman ka drejtuar veprimet e saj kundër Frymës Un-gjerman. Die deutsche Studentenschaft, Rinia gjerman është i vetëdijshëm për faktin, të jenë kujdestarët e trashëgimisë shpirtërore të kombit. Me revolucionin kombëtar studentët rastit në detyrë, mendërisht për të pushtuar shtetin dhe për ta bërë atë mendërisht dhe riformatimin. Trupi studenti gjermane ka vendosur një hap-bërësi në rreshtin e parë, për të çrrënjosur frymën Un-gjermane dhe të gjitha qenieve të huaj. Kunji në të gjitha universitet gjerman- dhe qytetet universitare janë menduar të jetë një simbol për botën, se rinia gjermane ka filluar, me të gjithë energjinë e tij për të punuar në ripërtëritjen shpirtërore të rilindjes shpirtërore.« (P. vom 11. Më shumë 1933)

  janë djegur u.a. 640 Vëllime nga TH- bibliotekë, ca. 240 Vëllime nga biblioteka e bashkimit të studentëve dhe 117 Vëllime nga Biblioteka Publike, si dhe shumë nga koleksione private ...

  Ajo që është para 77 Vite më 10. Më shumë 1933 djegur, ishin zëvendës për shpirtin e lirë, në kulturën themeluar Evropian, gjë që e bën gjithë njerëzimi e mundshme të botës sonë ...

  Le të kujtojmë sot e Fanals nga 10. Më shumë 1933 dhe ne përpiqemi veten për të dhënë një përgjigje të ndershme në këtë pyetje e fundit! Një mënyrë për të menduar dhe për shpresë, jo për të luftuar më kot kundër harresës, si fakti jetë, për shkak të jemi takuar sot këtu: se ngjarja barbare e me këtë pjatë përkujtimore 1933 të mendohet në "Tatort" dhe kujton për të ardhmen ne të gjithë dhe sidomos të rinjtë e qytetit tonë, kështu "Kurrë më ne!Nuk mësojnë për të kuptuar fraza por paralajmërim serioz "!”

  Mos harrojmë!

  CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Stolpersteine – Studentët kujtuar fatin e familjes Meyer…

  "Një person është harruar vetëm, nëse emri i tij është i harruar. "Ky është slogani i STOLPERSTEINE mbarëkombëtar projektit. Shkaqet e mëkatit që të mendohet e viktimave të tiranisë naziste. Për projektin kam shkruar në një artikull të mëparshëm (këtu).

  Në 2. Qershor hedhjen blloqe tani gjenden në Braunschweig përsëri në vend pengues. Studentët patën Nibelungen-Realschule nga Braunschweig në mësimet e tyre të historisë për fatin e zhvendosur nga nazistët hebre mjeku i familjes Dr. Meyer hulumtuar dhe ka përfunduar Kham e tyre me katër pengesat para të gjallëve fundit- dhe vend praktikë nga familja Meyer.

  Unë mund të të shoqërojë në rrugën e tyre, ata me aparatin tim videove. Që unë do të thotë, që duhet t'u jepet viktimave të nazizmit në kujtesës hapësirë ​​të mjaftueshme, Unë kam marrë vetëm pak Video prerë tim dhe për këtë arsye plotësisht në tri pjesë në YouTube.

  Braunschweiger Zeitung raportuar se projektet e studentëve: këtu

  Mos harrojmë…

  CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Fritz Bauer – Luftëtar për të punës nga krimet naziste…

  “Nuk ishte në Gjermani jo vetëm Hitlerit naziste dhe Himmler nazist… Ka pasur qindra e mijëra, Miliona të tjera, -së, çfarë ka ndodhur, nuk kanë kryer vetëm jashtë, sepse ai ishte urdhëruar, por për shkak se ajo ishte besimi i tyre. Njerëz, Socializmi tyre kombëtar realizuar…”, tha Fritz Bauer. Ata ishin gjithashtu autorë. Ata thjesht nuk mund të mbështeten në urdhërat superiore. Dhe: Ata mund të thonë se nuk ka për të ndihmuar në vrasjet masive.

  Kjo pyetje, çfarë ndodhi pastaj pas ditës së çlirimit nga fashizmit me autorët, pasi ata ishin të tërhequr nga të japin llogari gjyqësor, ishte një çështje qendrore e lëvizjes '68 dhe është diskutuar edhe sot.

  Myself veçanërisht i interesuar në pyetjen: Si e gjyqësorit në Braunschweig me autorët naziste ishin?

  Një shumë e informacionit që kam gjetur në Werner djalin në librin e tij “Në pasqyrën e gjyqeve të pasluftës: Themelimi i regjimit nazist në Shtetin e Lirë të Brunswick“, lëshuar nga e Historisë Grupi Punues tjera. V., Brunswick. Situata e gjyqësorit në Braunschweig pas luftës dhe hetimet naziste dhe gjykimet naziste në periudhën e pasluftës janë përshkruar. Përshkrimi i rasteve individuale gjyqësore është tronditëse. Një përshtypje e fateve individuale që ju të merrni në faqen e internetit NS-gjetjen në vend Braunschweig.

  Një rol të veçantë pas gjendjes së jashtëzakonshme në Gjermani, si pasojë e zjarrit Reichstag luajtur në Braunschweig themelimin e naziste “Policia ndihmëse”. Policia rregullta kishin këto “Policia ndihmëse” mbështetur masivisht. Nëpërmjet SAJ “Kujdestari mbrojtëse” u arrestuan mijëra të kundërshtarëve politikë në Braunschweig, torturuar dhe vrarë. Të paktën 26 Njerëzit u vranë në Braunschweig. Po kjo “SA-Hilfspolizei” udhëhequr edhe nga ushqim të shpejtë (z.B. 1933 AOK), pa që vënë gjyqësorin në anën tjetër.

  Kjo padrejtësi ishte atje pas 1945 për të punuar deri.

  Së pari Braunschweig ishte pas gjyqet e Nurembergut kundër kriminelëve të luftës të mëdha 1945 nën miratuar nga Këshilli i Kontrollit Aleate në Këshillin Kontrollit Gjermani Ligjit Nr. 10, duhet të dënojë krimet kundër njerëzimit. Gjykatat më të larta rajonale duhet të marrë këtë detyrë.
  1949 mori Bundestag punën e tij mbi dhe miratuar Ligjin e mosndëshkimit 31.12.1949. Allen është dhënë amnisti, Veprat e tyre para 15. Shtator 1949 ishte kryer dhe ndëshkimi ishte më pak se 1 Vit në burg ose 5.000 DM gjobitet.
  Ligji themelor i rregulluar më në fund në nenin 131 në vite 1951 statusi ligjor i personave, ditën e kapitullimit në 8. Më shumë 1945 kishte qenë në shërbimin publik. Ish-zyrtarë në këtë mënyrë do të mund të hyjë në të drejtat e tyre përsëri, ata në “Rajhu i Tretë” kishte fituar.

  Interesant është një tabelë mbi metodat naziste para Landgericht Braunschweig në periudhën prej 1945 në 1961:

  Urteile des Landgerichtes Braunschweig

  Shumica procedurat janë bërë në vitet e para të pasluftës. Për 90 Përqindja e lart 1964 ligjërisht bëhen gjykime Qenë për t'i dhënë fund 1953 lëshuar (të parë djalin: krijimi…).

  Në Gjykatën e Qarkut në Braunschweig, ka pasur tre periudha kohore: Gusht 1945 deri në maj 1948 Aktiviteti i Curt Shtabit Prokurorit Publik (ende nën kontrollin britanik gjeti më shumë se 1.500 Hetim për krimet naziste në vend), Qershor 1948 deri në korrik 1950 nuk ishte e zënë Braunschweiger Generalstaatsanwaltschft (shumë procedura për shkak të mosndëshkimit të ligjit 1949 (shih më lart) Nuk ndjekur), Gusht 1950 deri në shkurt 1956 abeitet Fritz Bauer si Prokurorit të Përgjithshëm në Gjykatën Braunschweiger Tokës.

  Fritz Bauer kishte një kohë të vështirë në Braunschweig: shumë gjyqtarë dhe prokurorë, tashmë në “Rajhu i Tretë” ka punuar në gjyqësi, pa në Socializmit Kombëtar a “Diktatura legjitime”. Ata e panë “Kujdestari mbrojtëse” si i ligjshëm dhe i ndoqën vetëm keqtrajtimin e gjatë “Kujdestari mbrojtëse”. Fritz Bauer pa këtë ndryshe:


  Shkarko Video ose MP3

  Fritz Bauer ishte në prill 1933 është arrestuar nga Gestapo dhe transportohen në Heuberg kampit të përqendrimit dhe më pas në qendrën e paraburgimit Ulm. Pas përfundimit të shkarkimit 1933 ai u largua 1936 shkoi në Danimarkë dhe 1943 në mërgim në Suedi. 1949 ai u kthye në Gjermani dhe fillimisht u Landgerichtsdirektor dhe në gusht 1950 deri në shkurt 1956 Ai ishte Prokurori i Përgjithshëm në Gjykatën Rajonale të Braunschweig.

  Ai kryesoi 1952 prokuroria në Remerprozess (duke e bërë atë Anghörigen vrasësi i 20. Korrik 1944 rehabilituar). Ai gjithashtu ka luajtur një rol të rëndësishëm në Konfiskimi i Adolf Eichmann, dem “Kontabilist i Zgjidhjes Përfundimtare”, nga Mossad izraelit.

  Anklageerheber luftë Fritz Bauer në den Gjykimet Auschwitz 1963 në 1965, që nuk do të kishte qenë e mundur pa atë.

  Gjatë qëndrimit të tij si pëlhurë kërpi për çanta të Prokurorit të Përgjithshëm ai luftoi për humanizimin e sistemit penal. Die Ligjet emergjente i 1968 ai e pa si një kthesë irreperable të shtetit autoritar.

  Pas gjithnjë e në rritje izolimit në gjyqësi Fritz Bauer vdiq në 30. Qershor 1968 në rrethana të pasqaruara misterioze. Një ekzaminim i afërt i vdekjes së tij (Autopsi) ishte atëherë nuk iniciuar nga prokuroria.

  Tani Ilona Ziok ka vënë së bashku një film për punën e Fritz Bauer, merr vëmendjen e gjithanshëm. Die Würde des Menschen ist unantastbar - sie zu schützen ist Verpflichtung aller staatlichen Gewalt

  Në Braunschweig, gdhendur në rrethin gjyqësor shkon kuotë “Dinjiteti i njeriut është i pacenueshëm – ato duhet të mbrohen me të gjitha mjetet e dhunës” me iniciativën e Fritz Bauer mbrapa.

  Përfundim: Fritz Bauer ishte një nga avokatët më të shquar, në Republikën Federale kishte. Edhe me Braunschweig është emri i tij i lidhur ngushtë. Është koha, që gjithashtu Braunschweig në këta njerëz durueshëm kujton. Etiketa atyre një rrugë apo një vend në Braunschweig pasi emri i tij do të jetë e përshtatshme!

  “Në kornizat është mbajë ynë kaluar gjykimi për veten…”(Fritz Bauer)

  PS: Këtu është një Leksion nga Dr. Hans-Ulrich LUDEWIG (PDF) jam 16. Më shumë 2002 Landgericht Braunschweig.
  Kam gjetur në Bibliotekën e Qytetit librin e tij të mira, detajet Drejtësia e gjykatave speciale në Braunschweig – Hans-Ulrich LUDEWIG, Dietrich Kuessner: “Pra, nuk është çdo paralajmëroi”, Gjykata Braunschweig Speciale 1933-1945, Selbstverlag i Brunswick Geschichtsveins, 2000 (Përshkrime të hollësishme gjykimit, Fatet, Biografitë e gjyqtarit Speciale, …), Përmbajtje, shiten aktualisht jashtë (shih Amazonë) ose ndryshe ZVAB

  Pllakatë në ish-shtëpinë e Fritz Bauer në Jasperallee 27 u reattached:

  Përcaktim vend nga Fritz Bauer

  Përcaktim vend nga Fritz Bauer

  CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Stolpersteine – kundër harruar…

  “Një person është harruar vetëm, nëse emri i tij është harruar.” …

  …dhe kështu që kjo nuk do të ndodhë, nisur artist Cologne Gunter Demnig 1995 projekti i tij “STOLPERSTEINE”. Mbarëkombëtar dhe në vendet fqinje të viktimave të tiranisë naziste duhet të mendohet.

  Dje kam marrë pjesë në një takim të Shoqërisë për Braunschweig. Në 9. Mars 2006 blloqet e parë shkaqet e mëkatit u vendosën në një shërbim publik përkujtimor. Ndërkohë mend 135 Pengesat për fatin e hebrenjve Brunswick. jetoi para kohës së socializmit Kombëtare 1.200 Judenjtë në qytetin tonë, 1938 qenë atje 638 dhe në maj 1945 vetëm shumë pak. Historia e turbullt e hebrenjve në Brunswick filloi në 1282. Wikipedia jep një përmbledhje të mirë të historisë së saj.

  Në sallën e Kuqe të kështjellës të studentëve 10.Klassen e John F. Kennedy High School Junior dhe Nibelungen-Realschule në prezantimet e tyre në lidhje me fatet e familjeve Spanjer-Herford dhe Meyer raportuar. Në mënyrë të qartë, gjithnjë në rritje kufizimet mbi hebrenjtë u prezantuan në Braunschweig, përfundimisht Familen detyruar të emigrojnë. Studentët ishin angazhuar në një projekt me këto familje dhe – ku arritshme – faktet sistemohen. Ata gjithashtu arritën, për të marrë korrespondencën me një nga anëtarët e fundit të familjes Meyer. Ai shkroi fjalë lëviz (edhe një poemë). Shkaqet e mëkatit për familjet të zhvendoset në vendin e tyre të fundit të qëndrimit të zgjedhur lirisht në disa muaj. Në këtë ceremoni edhe anëtarët e familjes nga SHBA janë regjistruar.

  Unë mendoj se është shumë e rëndësishme, për të mbajtur kujtimin e vuajtjes së Brunswick hebrenjve në studentët e rinj Awake. Vetëm nëse ato janë psh. merren në një projekt me këto ngjarje, kuptojnë ato, sa e vlefshme vlerat tona demokratike.

  Ndërkohë, në 97 qytete gjermane mbi 6.000 u shty Stolpersteine.

  NEU-TV: Upcoming TV-Feature: person: “Gunther Demnig” nga CNHBornerVimeo.

  Veprim “Pengesat për Braunschweig” është mbështetur nga Shoqata gjermano-izraelite, rritur ungjillore arsimit Brunswick, Protestant dekan Brunswick, Friedenszentrum Braunschweig e.V., Gesellschaft für Christlich-Jüdische Zusammenarbeit Niedersachsen-Ost e.V. und der Jüdischen Gemeinde Braunschweig.

  CIAO Hans

  PS(Hinweis eines Lesers): Der gewerkschaftlichen, sozialistischen, sozialdemokratischen oder gar noch der kommunistischen Opfer wollte man ursprünglich in Braunschweig absichtlich NICHT in dieser Form gedenken. Es gibt daher bisher auch nur eine Ausnahme!

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Mos harrojmë – Një kujtim den Holokausti…

  27 janar është shpallur Dita e Kujtesës së Holokaustit. Kjo është 65. Përvjetori i çlirimit të Auschwitz-Birkenau në 27. Janar 1945. Përjashtimi është mbajtur nga Ushtria e Kuqe. Vetëm pak ditë përpara kampit u braktis nga SS gjermane. Në atë kohë, as do të mund të lirohen të mbijetuarit e fundit të çmendurisë naziste.

  Në Braunschweig, Memorial për viktimat e Socializmit Kombëtar është në Schillstraße. Me këtë rast, kurora përkujtimore u hodhën poshtë dhe mend viktimat. Në shumë qytete të tjera ishin në të njëjtën kohë në vend të kurorave hedhjen.

  Në Auschwitz-Birkenau ishin përreth gjatë epokës naziste 1,1 Miliona vrarë njerëz, duke përfshirë rreth një milion hebrenjve. Të mbijetuarit e Holokaustit janë duke u bërë më pak, në këtë mënyrë një burim i informacionit dhe përvojës thahet ngadalë. Ajo është më e rëndësishme, për të përcjellë ngjarjet e asaj kohe dhe të brezit të ri të sotëm.

  Mos harrojmë!

  Historia e Brunswick nën nazistët, kam qëlluar një video të vogël:


  Shkarko Video ose MP3

  Për më shumë informacion, ju lutem vizitoni në faqen time Turne të tjera të qytetit dhe Memorie në rrjet.

  PS:

 • Çifute Muzeu Berlin
 • Qendra e Holokaustit Memorial në Gjermani
 • Shtetet e Bashkuara Holokausti Muzeu Memorial
 • CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Historia e vendlindjen time Braunschweig…

  Unë kam lindur në Braunschweig dhe jetuar këtu për gati gjysmë shekulli – ndërpritet vetëm përmes shtatë viteve të studimit në Berlinin Perëndimor. Kështu që unë jam, siç thonë ata,, një Brunswick vërtetë.

  Disa kohë më parë kam ardhur me idenë, të ilustruar historinë e vendlindjen time Braunschweig në një çift të videos, Unë dua të ju tregojnë këtu…

  Së pari, një video pak për historinë e përgjithshme të Braunschweig, legjenda e themelimit të qytetit dhe historia e shumë krerëve të kohëve moderne:

  Një pjesë e historisë Brunswick më ka bërë shumë të interesuar dhe të prekur: historia e Braunschweig në vitet e errëta të nazizmit. Në atë kohë, Braunschweig bërë emrin e saj: ajo ishte e thellë ngjyrë kafe (nga Brunswick Adolf Hitler marrë vetëm shtetësinë gjermane) dhe ai ishte i heshtur në krimet e shumta të nazistëve. Ja video:


  Turne të tjera të qytetit (NS në Braunschweig) Lexo në një hartë më të madhe

  Ata që janë pak më të ngushtë me ngjarjet në mes 1933 dhe 1945 do të donte për të punësuar, i vizitave në këtë faqe interneti Turne të tjera të qytetit.

  Rreth një reagime nga ana juaj do të isha shumë i lumtur… 😉

  CIAO Hans

  PS: Është gjithashtu shumë interesante Clash i Images 1930 – 1933

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Kjo faqe punëson Wavatars plugin nga Shamus Rinj.