Kolleg88: Diskutim Group Psikologji – Prof. Dr. Kinkel …

çdo 2. dhe 4. E hënë të muajit, një 10.15 Orë, grupi diskutimi është psikologjia Prof. Dr. Kinkel park banimi në Murin mbajtur në Braunschweig.

Ky grup diskutim brenda Kolleg88 ka ekzistuar për shumë vite dhe është vizituar përsëri dhe i shpejtë. Në diskutime të gjalla rreth 30 pjesëmarrës të marrin pjesë dhe të përfitojnë nga njohuritë e madhe e Prof.. Kinkel.

Për momentin ne jemi duke punuar letër pune “Personaliteti njerëzor”. Por nuk janë gjithmonë të eksploruar filozofinë apo psikoterapi. Prof. Edhe pse Kinkel është një autoritet informal, por shumë të hapur për të gjitha diskutimet.

Kjo ngjarje është publike dhe të ftuarit janë të mirëpritur.

Këtu në podcast një pasqyrë në përgjigje:

Përshëndetje Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Për shkak se të menduarit është çfarë… WDR 5 Radio filozofike

Filozofia është dashuria e diturisë. Dhe në sytë e mi të gjithë është filozofi e tij – e cila nuk është domosdoshmërisht dituria është parakusht. WDR5 çdo javë prodhuar një tipar filozofike mbi tema të ndryshme për të interesuar “normal” Njerëz.

Sapere aude është një kuptimi latin proverb: guxoj, të jetë i mençur! Zakonisht ajo është cituar në interpretimin e Immanuel Kant, ajo 1784 shpjegoi moton e Iluminizmit: "Kanë guxim, kuptueshmërinë tuaj për të shërbyer ju!"
(miu scroll)

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Kronologjia e Historia e Filozofisë (Wikipedia)

Më mirë se në Wikipedia vështirë se mund të përfaqësojë kronika e filozofisë. Sipas vetë testet tona, unë për këtë arsye ka mbetur në Wikipedia:

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

alfa-channel: Giordano Bruno …

Ashtu si Sokrati vdiq Giordano Bruno për bindjet e tij – Megjithatë, nga gjykimi i Kishës Katolike.
Për Bruno universi është e plotë të jetës, Planetet janë më shumë se çështje e thjeshtë, në hapësirë ​​ka kudo krijesat.
Në fushën e astronomisë mori pasqyrë Galileos pret, se toka ka vetëm një formë të përafërt sferike dhe është rrafshuar në polet.

Ai ishte filozofi më i rëndësishëm i natyrshëm i Rilindjes.

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Komik: etika e dhembshurisë Schopenhauer-së …

Kliko për të zmadhuar imazhin…

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Komik: Vendimet – Vullnetar?

Për ta zmadhuar Kliko mbi imazhin…

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Liria dhe Përcaktimi …

Koncepti i lirisë në filozofinë dhe shkencat natyrore.

Prezantime të tjera të ... Shiko Henning Nickolaus

A kemi një “Vullnetar”?

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Diskursi pak me Erich Fromm …

Erich_FrommErich Fromm (* 23. Mars 1900 në Frankfurt am Main; † 18. Mars 1980 në Muralto, Zvicër) ishte një psikoanalist gjerman-amerikan, Philosoph und Sozialpsychologe. Që nga fund të 1920 ai kishte një humanist, socializmi përfaqësuara demokratike. Kontributet e tij në psikoanalizës, psikologjinë e fesë dhe kritikës sociale kanë atij mendimtarët si me ndikim të 20. Shekullin e themeluar, edhe pse ai shpesh është nënvlerësuar në botën akademike. Shumë nga librat e tij u bë Bestsellers, Në mënyrë të veçantë, arti i dashur nga viti 1956 si 1976 Kanë apo për të Be. Mendimet e tij janë diskutuar gjerësisht edhe jashtë botës së.

Unë kam hartuar një diskurs fiktive, ku unë kam përdorur citate të drejtpërdrejta nga shkrimet e Erich Fromm.

Diskursi VOGEL ME Erich Fromm

Hans:
“To Be or Not, kjo është
pyetje…”, është një citim nga
atje Tragödie Hamlet, Princi i
Dänemark von William Shakespeare.
Në lojë fillon
Protagonist Hamleti me këtë fjali
një monolog, në të cilën ai edhe
mendoj, që para se ai
veprim vendimtar ka drojë,
sepse ai, pavarësisht nga dëshira e tij për vdekjen
dhe frika e tij Weltschmerz
vdekja ka.

Erich Fromm:
Frika e vdekjes rritet me
ndjenja, jo të vërtetë i gjallë
të ketë qenë.
Shumica e njerëzve vdesin, para
ata janë të gjithë të lindur.
Dying është e hidhur, por
Mendim, për të vdekur, pa
të ketë jetuar, nuk është
duroj.

Hans:
Por ajo që e bën të vendosur
Veprim?

Erich Fromm:
Activeness quhet, objektet e saj,
talentet e tij, pasuria
Dhurata e njeriut të shprehjes në
jep.
Produktiviteti është aftësia e
Njerëz, forcat e tij në
përdorur dhe të shtrirë në të
Për të realizuar mundësitë.
Aftësia për të vepruar krijon
edhe nevoja, kjo
Për të përdorur aftësitë;
Mosfunksionim dhe pakënaqësi
rrjedh, nëse jo, aftësia
përdoret.

Hans:
Megjithatë unë ju kam takuar në
Ankthi i shkaktuar nga mungesa e mia
Vetëbesim.

Erich Fromm:
Nëse ju shkoni me të në ditët e sotme
Quajtur me të drejtë mosha e ankthit
ka referuar, atëherë kryesisht
për shkak të kësaj frike, nga
Mungesa e vetë-prodhuar.
Detyra mendor, ka
duhet të përballet me, nuk është, vetë
të ndjehen të sigurt, por për të
mësoj, Pasiguria pa panik
dhe frika e papërshtatshme
duroj.

Hans:
Ajo që unë gjej veten?

Erich Fromm:
Unë jam “Unë” vetëm në masën, si
Unë jam i gjallë dhe me të tjerët në
Qëndrim Lidhja.
Epem mir, ajo që e bën të zgjohesh, dhe
Unë po ju them, kush je.
Mënyra e vetme për të gjithë
Njohuri është akt i dashurisë.
Në aktin e dashurisë, në aktin e
Përkushtim për veten… zbuloj
Unë vetë, I na zbuluar
të dy, Gjej njerëz.

Hans:
Në sytë e mi, kjo quhet
Ndjeshmëri, dhe aftësia për
Gatishmëri, Mendje, Emocionet,
Motivet dhe tiparet e personalitetit
për të njohur një person tjetër
dhe për të kuptuar. Zur Empathie
gjithashtu përfshin përgjigjen ndaj
Ndjenja e të tjerëve.

Erich Fromm:
Dashuria është një forcë aktive në
Njerëz. Dashuria është
Fuqia e njeriut, përmes të cilit ai
me botën në lidhje
vendos dhe me të cilin ai botëror për të
e bën botën e tij.
Dashuria është diçka, një në vetvete
vetë-zhvilluar, jo diçka, dem
një verfällt.
Aty ku nuk ka dashuri, nuk mund të
Dhembshuria e tij.

Hans:
Por si duhet të jetoj jetën time?

Erich Fromm:
Qëllimi i jetës është për të,
për të jetuar intensivisht, lindur plotësisht
dhe janë të jetë plotësisht i zgjuar.
Arti i jetës dhe
Për të mësuar vdes kërkon shumë
Përpjekje, Ushtrim, Durim; si
Mund të çdo gjë ajo kërkon për të mësuar.
Askush dhe asgjë, por veten tonë
japin kuptim jetës.

Hans:
Dhe çfarë lidhje me ndjenjat e mia,
cila nganjëherë mendjen time për të
sjellë pezullojë?

Erich Fromm:
Njerëzit gjithmonë kanë tendencë më shumë
në, për ndjenjat e tyre
mendoj, në vend të ndjenjës.
Të gjitha pasionet dhe grindjet
e njeriut janë përpjekje, një
Përgjigje ndaj ekzistencës së saj
gjej – e gjithashtu mund të thoshte,
janë një përpjekje, der
Për të shpëtuar sëmundje mendore.

Hans:
Sa jam unë në këtë
sillen botës teknologjike? A ishte
do të jetë ndjekja ime?

Erich Fromm:
Ndoshta rreziku më i madh
sistemi ynë aktual është
fakti, se gjërat, Pajisje
dhe të arriturat teknike
të jetë më tërheqëse se jeta dhe
Rritje.
Sot, njerëzit besojnë, njeri
mund të gëzojë vetëm, çfarë për të blerë
duhet.
Nuk është diçka patologjike në
Bëjnë thirrje për konsum më të madh ndonjëherë.
Dëshirat e konsumatorëve
gjeneruar nga prodhuesi.

Hans:
Mbetet për mua në këtë
Bota konsumatore është ende një
Alternativë?

Erich Fromm:
Në mënyrën e ekzistencës së të pasurit
njeri i detyruar të, u er
ka akumuluar në të kaluarën:
Para, Tokë, Famë, Statusi Social,
Njohuri, Fëmijë, Kujtime.
E ardhmja është për më kanë
Orientuar parashikuar
i saj, ajo që kaluarën janë
do të.
Kur unë jam i, Unë jam, dhe
nuk ju, ajo që unë kam, mund të më
askush nuk vjedh apo mia
Siguria dhe tim
Privojnë kuptim të identitetit.
Ne njerëzit kanë një të lindura,
të jetë dëshirë të thellë, të rrënjosur:
aftësitë tona për të shprehur
jep, të jenë aktiv, tjetër
të jetë i lidhur, burgu i
Për të shpëtuar egoizmin.
Paqja qëndrueshme se shteti
marrëdhëniet harmonike ndërmjet
Peoples është e mundur vetëm, nëse
Kanë strukturë nga struktura
e duke u zëvendësuar.

Hans:
Por çfarë është kjo strukturë e
Gji?

Erich Fromm:
Lumturia e njerëzve është
dashuri për jetën.
A është pjesa më e mirë e jetës, i saj
shprehin forcat e tyre, në të vërtetë
jo për një qëllim, por
hir akti vetë.
Lumturia konsiston në, se ne jemi
Themeli i realitetit kontakt,
që ne zbulojmë veten tonë dhe të
na me njëri-tjetrin dhe
në të njëjtën kohë prej tyre
të ndjehen të diskriminuar.
Lumturia është një brendshme nga
Produktiviteti i njerëzve
rezultuar performancës, asnjë dhuratë
perënditë. Prandaj, lumturia është një
shoqërues të sigurt
Jeta produktive.
Mjete Lumturia: Bollëk Përvoja
dhe nuk pavlefshme, të cilat janë mbushur
duhet.

Hans:
Por si për ta bërë këtë në bazë të
sotme shoqërore
Arritja e kushteve? Do të kemi
jo vetëm me “Kam”
ballafaquar dhe “Të jetë” luan
vetëm një rol të vogël?

Erich Fromm:
Për kompaninë, që
Ekonomia është fati i tyre.
Ne besojmë që të mbizotërojë dhe të jenë të
por e dominuar – jo nga një
Tiranët, por nga gjërat,
të rrethanave.
Kompania jonë prodhon
shumë gjëra të padobishme dhe në
gjithashtu po aq e padobishme
Njerëz.
Kush është i bazuar në të marketingut,
nuk përjetohet si një
Njerëzit me dashurinë e tij, i saj
Ankth, bindjet e tij dhe
Dyshim, por si një
Entfremdete reales Natyrore
Abstragim, në
Sistemi Social në një specifike
Kënaq Funksioni.

Hans:
Dhe çfarë lidhje e mia
Liria nga, në diese
proceset sociale
ndërhyj?

Erich Fromm:
Një pjesë e nevojës për liri
ndoshta dëshirë e madhe më e thellë e një
gjithkush.
Njeriu mund të në të menduarit e tij
mos jetë e lirë, në qoftë se nuk
ist emocionale Frei; dhe kjo mund të
emocionalisht nuk të jetë i lirë, në qoftë se ai
në jetën e tij praktike, në saj të
ekonomike dhe sociale
Marrëdhëniet e varur dhe jo e lirë
është.
Ajo është e vendosur në e njeriut, një
Për të pushtuar lirinë optimale dhe
zinxhirët e nevojës
për të hequr qafe.

Hans:
Prandaj është e rëndësishme që duke qenë aktiv me
të gjitha ndryshimet dhe
Tejkalimi frika e ri
Strukturat.

Erich Fromm:
Shkatërrimi i iluzioneve
gjendja e të gjithë të vërtetë
Ndryshim.
Është aftësia për të ndryshuar
në aftësinë e njerëzve
justifikuar, në dijeni të këtyre forcave
për të bërë, atë prapa, kështu që të flasin
ngarje prapa tij.
Njerëzit mund të ndryshohet
Veprimet janë të motivuar vetëm,
në qoftë se ata kanë shpresë. Dhe ju
mund të ketë vetëm shpresë, në qoftë se ajo
është një vizion; dhe ata mund
kanë vetëm një vizion, kur
treguar atyre alternativa.
Deri tani, në historinë e
Njerëzit që vuajnë
Mami për ndryshim.
Duhet – i parë –
Indiferenca aftësinë e
Njerëzit anuloj, jetë
Për ta kthyer fatin?

Hans:
Unë nuk shpresoj!
Ju faleminderit për diskursin pak…

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Historia e Hansenit …

Ka një herë ishte një Hans, shtypën shumë gjëra. Ai nuk e pa diellin, pemët dhe zogjtë, por ra gjithnjë e më shumë në errësirë ​​të thellë. Ndonjëherë ai ishte me të vërtetë një dëshpërim për vdekjen. Ai u tha, vetëm besimi do ta çojë atë nga ky dëshpërim. Por besimi se nuk kishte marrëdhënie të vërtetë. Kjo botë kishte atë mirë në dorë dhe me një përtejme ai nuk mund të bëjë asgjë. Dhe kjo botë nuk ishte në shqisat e tij – ai dyshim ekzistencën e çiltër. Kjo botë nuk ishte më i miri i të gjitha botëve.

Ai veten: Çfarë duhet të bëj? Por vetëm rrethuar mendimet e tij si një carousel – ai thjesht gjeti asgjë të re, e cila liruar atë nga Trübseeligkeit tij. Ai njihet, sa e rëndësishme ishte, të arritur deri te njerëzit e tjerë, për të marrë ide të reja duke folur. Tjetri dukej atij, por i lumtur me botën e tyre të jenë të.

Kështu që ai mposhti frikën e tij dhe u kthye te populli. Kjo nuk ishte aq e lehtë në fillim, por me kohë dhe praktikë të vazhdueshme, ai fitoi besimin dhe ishte në gjendje për të hapur ato. Ai e pa rrëmujën e mendimet e njerëzve, e cila nuk është aq e ndryshme nga kaosi saj të brendshëm.

Dhe – ai ishte vetëm një njeri dhe kërkuan për një qëllim në këtë konfuzion të egra. Hans menduar, se si të gjitha këto gjëra janë për të pajtohen, dhe mendimi: dashuria e diturisë unë kam për të zbuluar, për të marrë qartësi.

Pra, ai lexoi librat e shumta të njerëzve të ditur nga agimi i historisë në ditët e sotme. Por një urtësi të vetme nuk zbuluar Hans, sepse edhe njerëzit e mençur nuk ishin dakord në pikëpamjet e tyre. Ai njihet, se ka jo vetëm një e vërtetë, por shumë nga ata, të cilat ishin të varur nga rrethanat e mendimtarëve në kohën e tyre.

Kështu që nuk ka të vërtetë absolute, por ato mund të jenë me ngjyrë vetëm subjektive. Vërteta im është i ndryshëm nga ai i nënës sime, apo të diturit. Të gjithë përvojat realitetin ndryshe dhe ndërton pamjen e tij të botës.

Për të pasur një pamje të botës është e mirë, sepse nuk ka siguri në kaos gjithëpërfshirës. Dhe sigurisë kufizon frikën. Por, siguria e përgjithshme nuk ekziston, çdo gjë është vazhdimisht në ndryshim, edhe njerëz të rinovohet vazhdimisht.

Hans njohura, rëndësi, për t'u angazhuar në këto ndryshime dhe janë vazhdimisht në kërkim të realiteteve të reja. Dhe papritmas ai zbuloi liritë shumë, i cili i ofroi atij vendimet e përditshme në lidhje me botën e gjërave. Këto vendime janë shoqëruar gjithmonë me përgjegjësi, Përgjegjësi, ai mbante për vete dhe njeriun e tij shokët.

“Unë e di, Unë duhet të përballen me këtë përgjegjësi, kështu që nuk do të fundoset jetën time në pakuptimësisë”, tha me vete. Dhe vullneti i tij, për të marrë përsipër këtë përgjegjësi, u rrit.

Sa më shumë Hans dinin, më shumë ai e kuptoi injorancën e tij. Por kjo nuk e pengoi atë nga, të zbatuar vendimet e tij merren me përgjegjësi në botë. Ai gjithashtu inkurajoi të tjera, jo thjesht për të humbasin jetën e tyre në kotësi. Kuptimi i jetës, ne vetëm mund të na japë vetveten.

Hans filloi lirinë e tij për të ndjehen dhe pa diellin përsëri, pemët dhe zogjtë. Dhe kur i pa njerëzit me të gjitha problemet e tyre. Pjesërisht, kjo ishte e tij, dhe ai mësuar, të aleat me ta. Hans nuk ishte më vetëm, por ndjeshmëria e tij i dha atij krahë.

Dhe morale të tregimit:

të gjithë mund të jetë një i mençur,
ai i merr të përfshirë në kaos,
kupton lirinë, ajo ka,
Përgjegjësia në rezultatin,
statt Ego etwas Empathie,
ajo ishte populli Melody.

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Lucretius: Natyra e Gjërave – Mbi natyrën e gjërave …

Lucretius: De rerum Natura_1675

Lucretius: De rerum Natura_1675

Mbi natyrën e gjërave (vjet. Natyra e Gjërave) është një 1. Century v. Chr. rrjedhin poemë didaktike nga poeti romak, Philosophen und Epikureers Lucretius, quajtur Lucretius. Haraç të Epicurus është në lidhje me vendndodhjen e njerëzve në një univers pa ndikimin e perëndive.

Shkrimet filozofike të filozofëve të lashtë greke dhe romake ishin nga pak në mesjetë kryesisht e humbur. Ka pasur vetëm disa kopje në manastiret, e cila kishte për t'u zbuluar përsëri. Gottlob arabët – në veçanti gjatë pushtimit të tyre të Spanjës 711 deri në dëbimin përfundimtar të muslimanëve nga ana e inkuizicionit krishterë 1614 – përkthyer shumë nga shkrimet e lashta dhe merr.

Vetëm 1417 zbuluar humanist Poggio Braciolini Ju jepni Manuskript von Lucretius “Natyra e Gjërave” përsëri në një manastir gjerman. Në vitet në vijim ajo ka ndikuar në Rilindjes dhe formoi bazën për një pamje moderne botërore. Ajo ndikohet emrat e familjes si Boticelli, Shakespeare, Giardano Bruno und Galileo Galilei.

Puna përbëhet nga gjashtë librave, çdo rreth 1000 Ajeti gjatë, cila mund te ndahet ne tre kombinimet pika:

Atomlehre: Bazat (Libri i parë) dhe fenomene (Libri i dytë)
Doktrina e shpirtit: Përkohshmëri e shpirtit dhe të hedhur poshtë frikën e vdekjes (Libri Tre), Perceptual- dhe doktrina e affections (Libri i katërt)
Përfaqësimi i botës empirike: Kozmologjia dhe origjina e mësimdhënies kulturës (Book Five), Meteorologji (Libri i gjashtë)

Das Puna stellt e Physik, Psikologji dhe teoria kulturor i Epicurus është. Etika trajtohet vetëm pak.

Mundohet Lucretius, për të shpjeguar origjinën e shoqërisë dhe kulturës në një mënyrë krejtësisht të natyrshme. Prandaj, njerëzit jetonin parë në një shtet të kafshëve-si, pa gjuhën, Njohuri dhe kohezioni social, e cila zhvillohet përmes përvojës më vonë. Shteti lind si rezultat në bazë të teorisë së kontratës. Zhvillimi social është i shtyrë nga arsyeja njerëzore.

Këtu është e gjithë poema në përkthim gjermanisht: Lucretius: Mbi natyrën e gjërave

Si provokative janë tezat e Lucretius, përshkruan Stephen Greenblatt në librin e tij: Wende cilin Rilindja begann në dokumentet përmbledhëse:

 • Çdo qenie është e përbërë nga grimca të padukshme
 • Këto grimca elementare e materies – die “Mikrobet e gjërave” – janë të përjetshme
 • Grimcat elementare janë të pafund në Zehl tyre, por të kufizuara në formë dhe madhësi
 • Të gjitha grimcat lëvizin në një zbrazëti të pafund
 • Universi nuk ka krijuesin ose projektuesi
 • Të gjitha gjërat lindin për shkak të devijimeve të vogla
 • Devijimi rastit, hov i vogël është edhe origjina e vullnetit të lirë
 • Natyra eksperimentuar vazhdimisht
 • Universi është krijuar për shkak se as as për popullin
 • Nuk është fati i gjini (le të vetëm individual) është poli, rreth të cilit çdo gjë rrotullohet
 • Njerëzit nuk janë unike
 • Shoqëria njerëzore nuk ka filluar një moshë të artë të paqes dhe bollëk, por si një luftë primitive që të mbijetojnë
 • Shpirti është i vdekshëm
 • Nuk ka jetë pas vdekjes
 • Vdekja nuk na bëjnë
 • Të gjitha fetë e organizuara janë iluzionet paragjykues
 • Nuk ka engjëj, nuk ka demonët dhe shpirtërore
 • Qëllimi më i lartë i jetës njerëzore është duke u rritur gëzimin dhe reduktimin e vuajtjes
 • Mos zili është pengesa më e madhe në rrugën e kënaqësisë, por mashtrim
 • Kuptuarit e gjërave dhe natyra e tyre ka krijuar habinë e madhe
 • I gjeni këto mendime – formuluar në 1. Century BC – duke u bazuar në teorinë atomike dhe teoria Epikurs shumë të shquar. Këto para rreth. 2000 Vite të kombinuara në formë mendimeve poetike janë sipas mendimit tim nuk larguar shumë larg moderne tonë!

  CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   
  Faqet: 1 2 3 4 Tjetër

  Faqja tjeter »

  Kjo faqe punëson Wavatars plugin nga Shamus Rinj.