Prof. Dr. Kinkel: “mbrojtjes imun dhe vetë-shëruese si faktorë të mental, nervore dhe endokrine proceset” (Pjesë 2)

Brenda mëngjes kulturore (Kolleg88) hielt Prof. Dr. Kinkel Fortsetzundsvortrag e tij në marrëdhëniet në mes “Positivfaktoren” dhe “imunitet”. Treguar janë marrëdhëniet e të mental, nervore dhe endokrine proceset.

Kjo mund të jetë PYETJE m.E. të specifikojë vetëm subjektivisht dhe individualisht të përgjigjet dhe jo kolektive të detyrueshme!
Evolutionär kanë POWERS vetë-shëruese për ruajtjen e mbi zhvillimin e fisnore (“Phylogenese”) shfaq ngadalë.
Vetëm në përmbushjen e kësaj nevoje ishte e mundur, një progresion i “jetë” i sigurt.
Motori që “Vetëshërrohje” është – siç do ta shohim më vonë në detaje – die mbrojtjes imune kundër çdo dëmshëm {“i pështirë”} faktorët e mjedisit, të cilat mund të kërcënojnë fizike në ekzistencën e tyre.

Vërejtjet e mëposhtme (Buchauszug) bazuar në librin referimi:
“Psycho imunologji € dhe psikoterapia” prof. Dr. Dr. lnnsbruck Christian Schubert nga Universiteti Mjekësor, korr. ribotim 2014 der 1. Edicioni i 2011

Prof. Dr. Kinkel ka dhënë mirësi script tij në dispozicion.

Këtu script: “mbrojtjes imun dhe vetë-shëruese si faktorë të mental, nervore dhe endokrine proceset” (Pjesë 2)

pjesërisht 1 Seminari është ajo këtu!

E "Psycho € Imunologjia" merret me bashkëveprim delikate midis nervit, hormon- dhe sistemi imunitar. A jemi të theksuar, përzihet ekuilibër delikat. Rezultati është, ne jemi të prirur për infeksion, Inflammations dhe alergjitë. tendosje emocionale dhe stresi jo vetëm shprehin shpirtin, por gjithashtu në sistemin imunitar. Dhe sëmundjet inflamatore kronike, Alergjia dhe sëmundjet autoimune janë në rritje në mënyrë dramatike. Si rrethi vicioz mund të jetë i prishur, ajo ekstrakte nga një transmetim me Prof.. Dr. Dr. christian Schubert, mjek, Psikolog dhe psikoterapist në Departamentin e Psikologjisë Mjekësore në Universitetin Insbruk Mjekësore.

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Prof. Dr. Kinkel: “mbrojtjes imun dhe vetë-shëruese si faktorë të mental, nervore dhe endokrine proceset” (Pjesë 1)

Brenda mëngjes kulturore (Kolleg88) hielt Prof. Dr. Kinkel një ligjëratë mbi marrëdhëniet në mes “Positivfaktoren” dhe “imunitet”. Treguar janë marrëdhëniet e të mental, nervore dhe endokrine proceset.

Shqetësimi këtu është pyetjet e mëposhtme hyrëse:

1. Është HEALTH “shtet normal” ose thjesht një “madhësia Target” përkatësisht. pushtet mbi “image dëshiruar” në jetën tonë?

2. Përcakton vetë HEALTH jo si ndonjë “Gjendja e qenies” nga të kundërtën e saj përkatës, d.h. mund të jetë pa SHËNDETËSI “Sëmundje” nuk mendoj se?

3. lst SHËNDETI Pra, vetëm mungesa e “Sëmundje”, apo duhet ndonjë gjë “jeta më shumë” ofrojnë për ne:
z.B. një individ “mirëqenie” si pjesë e një “jeta kuptimplotë”?

4. Nuk mund edhe të “Sëmundje” sinnstiftend jetë dhe thelluar jetën tonë?

Kjo mund të jetë PYETJE m.E. të specifikojë vetëm subjektivisht dhe individualisht të përgjigjet dhe jo kolektive të detyrueshme!
Evolutionär kanë POWERS vetë-shëruese për ruajtjen e mbi zhvillimin e fisnore (“Phylogenese”) shfaq ngadalë.
Vetëm në përmbushjen e kësaj nevoje ishte e mundur, një progresion i “jetë” i sigurt.
Motori që “Vetëshërrohje” është – siç do ta shohim më vonë në detaje – die mbrojtjes imune kundër çdo dëmshëm {“i pështirë”} faktorët e mjedisit, të cilat mund të kërcënojnë fizike në ekzistencën e tyre.

Prof. Dr. Kinkel ka dhënë mirësi script tij në dispozicion.

Këtu script: “mbrojtjes imun dhe vetë-shëruese si faktorë të mental, nervore dhe endokrine proceset” (Pjesë 1)

me 2. Një pjesë e seminarit është ajo këtu

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Prof.Dr.Kinkel: Personaliteti njerëzor

Prof. Dr. Kinkel fillon seminarin e tij të ri në personalitetin e njeriut. Ai me mirësi si gjithmonë, ka mundësuar mua skenarin e tij për botim. Në diskutimet ne do të merren me atë herën tjetër.
Unë dua të falënderoj atë në këtë pikë për sugjerimet shumë, Unë kam marrë në seminaret e tij.

HYRJE: Nëse ne nuk e shohim, pse duhet të ketë një korrelacion midis formën e kafkë tonë dhe aftësinë tonë për DASHURISË prindërore, atëherë ne ndoshta janë të kënaqur për të dëgjuar, që Phrenologie është hedhur poshtë tërësisht dhe plotësisht!
Megjithatë, motivimi, prapa “Phrenologie” qëndron, ende relevante dhe aktiv:
Psikologët shikoni për të thjeshtë, por metoda efektive, me të cilën një popull “kategorizoj” mund.
KATEGORITË duhet të shërbejë, “Parashikoj” të shqetësohen për reagimin dhe sjelljen e njerëzve, ltig në një sërë situatash g U (i vlefshëm) janë.
Këto janë objektivat kryesore të “Teoritë e personalitetit”, për të specifikuar dallimet midis njerëzve, për shkak të cilat ju orhersagen V në:

 • Mund të marrë rrjedhën e jetës së tyre!
 • Paramendoni “Features” një person kundër, me të cilat ne do të doja të shpenzojnë pjesën tjetër të jetës sonë, dhe pastaj:

 • që i nje njeriu, prania e të cilit, ne nuk mund të duroj.
 • Në secilin prej këtyre rasteve ndoshta karakteristikat menjëherë personale vijnë në mendje të tilla si:

 • Ndershmëri,
 • Seriozitet,
 • Bujari,
 • Agresion,
 • Mood paqëndrueshmëri ose
 • Pesimizëm.
 • Pra, ne ndoshta duke u përpjekur të kuptoj se, Kush në klasën tonë (Grup) “Mik” dhe kush “Armik” do të ishte e:

 • Ne kemi zhvilluar teknika, të merren me prindërit dhe mësuesit tanë, të cilat ishin të bazuara në, si ne të cilit “Personalitet” e i n g e s h c ä t z t haben!
 • Psikologët përcaktojnë personalitetin në mënyra shumë të ndryshme, por e zakonshme për të gjithë janë dy koncepte themelore:

 • Unike dhe
 • modele karakteristike të sjelljes.
 • Ne define “Personalitet” si:

 • një grup kompleks i PRONAVE unike mendore, cila karakteristikë e një modele të veçanta të sjelljes në shumë situata, dhe për një periudhë të zgjatur
  Ndikimi i kohës!
 • “Persönlichkeitstheonen” janë deklarata hipotetike rreth strukturën dhe funksionin metodë personaliteteve individuale.
 • Me ndihmën e tyre i afrohemi dy objektiva kryesore të psikologjisë:
  (1) një kuptim të strukturës, origjina dhe mardhëniet e “Personalitet” dhe
  (2) një parashikim i sjelljes dhe jetës ngjarjeve në bazë të saj, atë që ne dimë për “Personalitet” di.

  Teoritë e ndryshme bëjnë parashikime të ndryshme për:

 • Mënyrë, do të përgjigjet për njerëzit në kushte të caktuara dhe të përshtaten me këto.
 • Para që kanë të bëjnë me qasjet kryesore teorike, ne duhet të pyesim veten, pse ka kaq shumë të ndryshme (dhe shpesh konkurojnë!) Teori të!!
  Teoricienët ndryshojnë në qasjet e tyre ndaj “Personalitet” në lidhje me:

 • PIKAT e tyre duke filluar,
 • ihrerDATENQUELLEN dhe është, që
 • ata përpiqen për të shpjeguar dukuri të ndryshme!
 • Disa janë të interesuar në organizatat e S “Personalitet”, për tjetër, se si ky personalitet ka dalë, dhe se si ata do të evoluojnë.
  Disa janë të interesuar në, çfarë njerëzit bëjnë, qoftë në aspektin e:

 • në sjelljet e veçanta ose
 • mbi ngjarjet e rëndësishme të jetës.
 • Studim tjetër, megjithatë,, se si janë njerëzit me jetën e tyre. Së fundi, disa teori të përpiqet, die “Figurë” për të shpjeguar nga njerëzit me probleme të shëndetit mendor,
  ndërsa teoritë e tjera të përqëndrohet në persona të shëndoshë.
  Ju me siguri mund të nga çdo teori rreth “Personalitet” mësoj, dhe nga të gjithë së bashku ne të mësoni shumë për “natyra e njeriut”!

  Në vijim kemi vendosur veten objektivin, për të na dhënë një kornizë, në të cilën ne përvojën tonë të përditshme me “Personalitet” në gjendje të klasifikojnë.

  Por së pari ne duhet të mendojmë për pyetjet e mëposhtme:

 • Nëse ne do të shqyrtohet nga një psikolog, cila foto e tonë “Personalitet” do të dallojë kjo?
 • Cila nga përvojat tona të hershme duke luajtur ndoshta psikologët besojnë, për të menduarit tonë të pranishëm dhe veprojnë një rol?
 • Çfarë kushtesh në jetën tonë sot kanë një ndikim të fortë në mendimet dhe veprimet tona?
 • Çfarë na dallon nga individë të tjerë, në shumë situata të ngjashme si ne janë?
 • Në seksionet e ardhshme, të merremi me një gamë të qasjeve teorike për të kuptuar “Personalitet”:
  – Llojet dhe qasjet tipar,
  – Qasjet psikodinamike,
  – Qasjet humaniste,
  – social Lemtheorien,
  – Qasjet njohëse dhe
  – Qasjet në analizën e vetë.

  Në fund, ne do të paraqesim disa metoda diagnostike, përdorur nga psikologët, një “Personalitet” për të përshkruar dhe kuptuar!

  Këtu dorëshkrim i seminarit:

  Personaliteti njerëzor

  Have fun duke studiuar…

  CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Prof. Dr. Kinkel: Emocionet, Stresi dhe Shëndeti …

  Prof. Dr. Kinkel fillon seminarin e tij të ri mbi emocionet, Stresi dhe Shëndeti…

  Nga kreditë e hapjes së shkrimit:

  Situatë:
  Një djalë 6 vjeçar, një anëtar i kulturës WARAO e Venezuelës, po vuante nga një temperaturë të lartë dhe të marrë frymë vështirësi. Familja e tij i atribuohet sëmundjen e tij për të HEBU, shpirtrat e paraardhësve, dhe e quajti një ilaç, një W i s i d një U T, për “Le të” për përjashtimin nga trupi i djemte. Der “Wisidatu” mori një ritual të gjatë në këmbë, duke kulminuar në një Shërimi Song formuar. Kjo është një pjesë e tekstit, për “Wisidatu” këndoi:

  “Ju djema (HEBU!) kanë kapur atë,
  ju kanë rrëmbyer atë
  me ethe tuaj
  me ethe tuaj
  me të keqen tuaj, Fuqia juaj,
  për të përzënë ju i çmendur,
  Unë vetë jam ai, i etheve te
  e di pak shkëmbin,
  Unë vetë jam ai, që ju njeh,
  Unë vetë jam ai, ju qetësuar,
  Unë vetë jam ai, tregjet ju,
  Unë ju kap menjëherë me duart e mia,
  ju bie menjëherë pre ime rrokje,
  Unë jam ai, grabs ju me duart e saj,
  Unë paketë trupin tuaj, I shitur ju,
  I shitur ju, I shitur ju,
  I shitur ju, Unë shes të gjithë lëkurën e së bashku
  në mes të lëkurës dhe mishit, Unë shes
  Së bashku ju të gjithë e mishit,
  Unë vetë jam ai, duke marrë nga HEBU,
  Unë vetë jam ai, duke marrë nga HEBU,
  Unë vetë jam derjeinge, duke marrë nga HEBU,
  Unë jam ai, tregjet ju!”

  Ethet u kthye deri në mëngjes, Familja besonte, se fëmija do të kishte vdekur, nëse trajtimi ka dështuar (BRIGGS, 1996)!

  Që nga viti ne u rrit në një kulturë perëndimore, ne do të mund të jetë e vështirë të besohet, që:

  në mes të Ritual (atje des Communications “Wisidatu” me “Hetu”-Spirits!) dhe Rimëkëmbjes fëmija çdo “Marrëdhënie” aksioneve!
  Megjithatë, ajo është e pritshme, se ne jemi në fund të këtij kapitulli “më shumë skeptik” do të jetë!?
  Duhet të bëhen përpjekje, idetë tona rreth, si:

  “Shpirt” dhe “Organ” në të cilën n t Ra g r e n, për të zgjeruar!

  Ja skenari i jep për mirësjellje seminarit Prof. Twists:

  Pjesë 1: Emocionet, Stresi dhe Shëndeti
  Pjesë 2: Emocionet, Stresi dhe Shëndeti
  Pjesë 3: Emocionet, Stresi dhe Shëndeti

  Have fun duke studiuar…

  CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Prof. Dr. Kinkel: Motivimi …

  A ishte ist MOTIVIMI?

  “Motivimi” është term i përgjithshëm për të gjitha proceset, die:

 • fillimi,
 • directionality dhe
 • ruajtjen
 • shërbejnë aktivitetit fizik dhe psikologjik!

  Fjala vjen nga motivimi Latine “veprim”, që do të thotë sa më shumë që “MOVE”!

  Të gjithë organizmat janë duke lëvizur në drejtim të charms të caktuara dhe AKTIVITETET dhe larg nga të tjera, është:

 • pas shprehjes së preferencave të saj
 • dhe nuk i pëlqen.
 • Le të marrim parasysh perspektivat e ndryshme në fillim të hetimit tonë të motivimit, në të cilat Motivimi është përdorur, një:

 • sjellja e një specie dhe
 • sjellja e INDIVIDËVE
 • për të shpjeguar dhe parashikuar.

  Këtu Scripts e seminarit:

  Kinkel: Motivimi 1/3
  Kinkel: Motivimi 2/3
  Kinkel: Motivimi 3/3

  CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Prof. Dr. Kinkel – Kolleg88: Kaosi dhe shans …

  Brenda Nismë “Kolegji 88” hielt Prof. Dr. Kinkel përsëri një leksion shumë interesante në kaos dhe randomness në jetën tonë.

  Prof. Dr. Kinkel: Ne kemi ndërtuar vepra rrethimi kundër KAOSI, por FATIT ne nuk do të shpëtojnë. Në një botë gjithnjë e më komplekse, jeta duket të jetë lodër e PVH. Ai ka dy fytyra: die “anën krijuese” (mundësi – KAIROS) dhe “Ankth” para çrregullim (ajo që ne nuk mund të planit). RAND si një kundërshtar i “DOOM” duhet të gjithë ne “Fushë” mbani hapur!

  Këtu dhënë mirësi script për prezantimin e tij në tri pjesë:

  Kinkel: Kaosi dhe shans 1/3
  Kinkel: Kaosi dhe shans 2/3
  Kinkel: Kaosi dhe shans 3/3

  CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Prof. Dr. Wolfgang Kinkel: Random si një parakusht për krijimtarinë dhe ORDER …

  Si pjesë e kulturës së mengjesit Kolegj 88 e.V. Brunswick hielt Prof. Dr. Wolfgang Kinkel një paraqitje shumë interesante të drejtë: “Random si një parakusht për krijimtarinë dhe ORDER”.

  Konsideratat e leksionin e tij përbëhej prej hipotezave të mëposhtme:

 • Bota, në të cilën ne jetojmë, nuk është paracaktuar, por u z f ä l l i g .
 • Por si mund nga të rastit dhe “Kaos” RENDI lindin?
 • Çfarë duhet të dini W cience dhe P hilosophy ?
 • Njohuri multidisiplinare nga matematika, Fizikë dhe shkenca kompjuterike me teorinë e evolucionit, Gehimforschung, Ekonomik, Shoqërisht- dhe studimet kulturore duhet të ndihmojë për t'iu përgjigjur pyetjeve të mësipërme.
 • Z i E l, ajo është gjithashtu tregojnë, se si ne mund të mësojmë, për të jetuar me të rastësishme – në natyrë dhe në shoqëri.
 • Edhe argumenti i parë është një copë goxha të madhe… Por një hipotezë (ὑπόθεσις lashtë grek, Hipoteza =, insinuatë ', Kusht paraprak ', , Bazat ') është një deklaratë, vlefshmëria e cila mendohet të jetë e mundur, nuk është provuar ose verifikuar. Për hipotezave, është e zakonshme, se kushtet janë të specifikuara, në të cilat ato janë të jenë të vlefshme.

  Ajo quhet, ka idetë e tij në lidhje me Prof. Dr. Kinkel bërë për të bërë hipoteza. Ajnshtajni hodhi “Quantentheoretikern” kundërshtuar shkëlqyeshëm: “Zoti nuk luan zare!” Behind rendit të saj botëror ishte ende një kuptim determinist i botës.

  Por kjo përfshin Prof. Dr. Kinkel nuk nënkupton miratimin “Fati i verbër” ose “I rastësishëm”. Komentet e tij janë aq shumë më të diferencuar!

  Por gjyqtari për veten tuaj – Këtu janë dy Scripts për leksionin e tij:

  Kinkel: Aksident – Dorëshkrim 1
  Kinkel: Aksident – Dorëshkrim 2

  Prof. Dr. Kinkel ka premtuar mua, ende të krijojë një podcast në këtë temë më vonë, Unë pastaj do të vënë në këtë artikull.

  CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Prof. Dr. Kinkel: Ndikimi i psikologjisë në mjekësi, Arsimi dhe Shkenca shoqërore …

  Si pjesë e mëngjes kulturore Kolleg88 mbajtur Prof. Dr. Kinkel një artikull hyrës për ndikimin e psikologjisë në mjekësi, Arsimi dhe Shkenca shoqërore.

  Efekti, e cila është marrë nga Psikologjia mbi fushat e jetës, mund të shihni asnjë mënyrë, ndikimi i tyre vështirë se do të mbivlerësohet.

  Besoni kompanitë e stafit intensive, për përfshirjen e një ,,Psikologët Industriale” nuk do të jetë në gjendje për të shpërndarë, dhe pa ndihmën e psikologëve nuk do të ishte puna e institucioneve publike! Arkitektët dhe planifikimi urban ka kuptimin e “çështjet psikologjike” i njohur; por edhe vendimet socio-politike pa votave këshilluese
  psikologët nuk janë më shumë si.

  Die ,,Psychologizing” gjithashtu e di ekseset, përafërsisht në reklamat, ku përvoja të thellë psikologjike shpesh abuzohen!

  Përfaqësojnë të gjitha këto efekte të shumta të psikologjisë vetëm në skicë, është e pamundur !

  Në vijim, për këtë arsye, ne e trajtojmë vetëm zonën më të rëndësishme:

 • Mjekësi
 • Arsim
 • Shkenca shoqërore
 • Këtu mirësjellje script ishte në leksion:

  CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Prof. Dr. Kinkel: Zhvillimi historik i konceptit të shpirtit në filozofi …

  Unë jam një pjesëmarrës i Kolegjit kursit Filozofia 88 von Herrn Prof. Dr. Wolfgang Kinkel dhe ka marrë pjesë në kursin e tij në zhvillimin historik të konceptit shpirtit në filozofinë e.

  Në temën “Çfarë është shpirti?” për pikëpamjet e ndryshme të shpirtit që variojnë nga filozofëve para-krishtera dhe teologëve në psikologjinë shkencore e në ditët e sotme janë paraqitur. Kultura të ndryshme – wie Ägypten, Indi, Greqi, Mesjetare në kohët moderne – janë të shënuara.

  Nëse doni të mësoni më tej në lidhje me personalitetet individuale mund të përmendet drejtpërdrejt në Philosophenliste, në një nga tim të vjetër Artikull, ose thjesht në Wikipedia përmirësohem.

  Herr Prof. Dr. Kinkel ishte aq miqësore, mua të flas elaborateve e tij në mikrofonin e kompjuterit tim…
  (ngarkimin e pjesëve Njësia mund të marrë disa sekonda!)

  Hyrje dhe Egjipt

  Indi

  Greqi

  Fillimi i modern

  Problemi mendje-trup në filozofinë moderne – Dekarti …

  Proshutë …

  Hume …

  Anë …

  Buchner …

  Dilthey …

  Përfundim …

  Këtu ju mund script pjesërisht 1 Shkarko:
  Këtu ju mund script pjesërisht 2 Shkarko:

  CIAO Hans

  www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

  Kjo faqe punëson Wavatars plugin nga Shamus Rinj.