Plastikmüll – Pra, bota është e mbuluar në plastike …

Jeta jonë moderne nuk do të ishte e mundur pa plastike - por ne kemi kohë që kontrollin e humbur të vet shpikjen tonë. Pse ishin plastike ka një problem dhe ajo që ne e dimë në lidhje me rreziqet e saj?

Përshëndetje Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Call Rita: “poezi Slam”(Poemë) Rreth MICRO PLASTIKE …

Përshëndetje Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Deti është plot me mbeturina – Ind 2014 në HD …

Ne jemi kampionët e botës në riciklimin. Megjithatë, Deti i plotë i mbetjeve plastike Veriut. Çanta vjetra, Shishe dhe zogjtë Vrasin paketimin dhe peshku. Ne fund te skajet plastike, terren në grimca të padukshme, në ushqimin tonë. Si mbeturinave hyn detin?

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Rreziku i mbetur në shoqërinë tonë …


CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

i qartë – Valle e shpirtit…

Mein Fenster zur Kommunikationswelt...

Unë.

Ulem këtë mëngjes si çdo ditë në frontin e kompjuterit tim. Kjo punë është tani një nga Tagesstruktur tim sulmoi. I thirrur nga email e mia dhe përgjigje në të shkurtër Re-mail. I shikuar statistikat e internetit tim dhe blogun tim dhe të shohim përpara për shumë vizitorë ndërkombëtarë. Nga qoshet më të largëta të botës shohim vizitorë në blogun tim - gjuha nuk është një problem, pasi që unë kam instaluar një përkthyes në anën. Më duket interesante, Artikujt e mi në arabisht, të marrin në konsideratë ruse apo kineze, karaktere interesante pakuptueshëm, të cilat fshehin mendimet e mia. Rastësisht, unë shoh shkurtimisht qetësuar llogarinë time dhe ekstrakt, jo për shkak të shumës së por nga ndjenja, se jo disa hajdut pajustifikuar ka jep qasje. Dhe, duhet të jenë të kujdesshëm në këto kohë.

I ulur në dhomën time të errët, ajo është ende shumë herët në mëngjes, dhe unë shoh, ndërsa unë dëgjuar për një program të radios nga Shtetet e Bashkuara në sfond, me anë të programeve të ndryshme, lajmi ndërkombëtare rrjedhin në. Këtu është një video nga Lindja e Largët, ka një raport radio nga Gjermania ose një artikull gazete nga SHBA. Zgjedhja është aq i madh, Unë gjithmonë vetëm scan titujt, më së shumti Përmbledhja Ekzekutive e konsiderojnë dhe pastaj të vendosë, në qoftë se unë dua të lexuar artikullin. Pasi tashmë ndjek sërish një vendim - artikulli është mjaft interesante, Për të vënë atë në Twitter? Në një përzierje e lajmeve dhe lidhje me postet e mija blog kam bërë rrjedhjen time Twitter. Me këtë metodë, artikujt e mi janë rritur të jashtëzakonshme - ato janë papritmas afër artikujve në gazetat kryesore. matur Mjaft ...

Por unë të ndjehen mirë në lidhje me të. Unë jam ulur këtu në dhomën time të jetesës, ndezur në ekran nëpërmjet një dritare të botës. Unë nuk ndjehen të vetmuar. Në vend të zvarriten të ndihem, të jetë pjesë e një tërësie më të madhe.

Kjo është bota e komunikimit, Feralheart rrjedhjen e informacionit, shtohet gjithnjë e më shumë për disa vjet. Ajo përbëhet nga një grumbull i madh i karaktereve mbeturina dhe imazhet, dhe kjo është një sfidë, gjeni rrush nga. Por nuk ka metoda të ndryshme të ndara për compressing përmbytjen, pastaj koncentrohen është mjaft ndërtuese. Dhe unë pi çdo ditë një gllënjkë e madhe e saj. miqtë e mi e mi, Unë kam qenë duke tashmë çiltër dehur. Disa tashmë Addiction? Kriteri i varësisë është humbja e kontrollit, nuk mund ta fix jetën time, por të drogës më të vendosur. Por një rob i komunikimit tim unë nuk kam bërë ende. Unë mund të distancoj veten dhe të bëjë pa të për periudha të gjata në dritaren në botë.
Unë jam një person në depresion, ka gjithashtu në mënyrë të përsëritur duke luftuar me frikën e tij. Dhe në këtë situatë të pasigurt për jetën kam nevojë për mirëmbajtje, një strukturë, ndërmjetëson në rregullsinë e tyre disa të sigurisë. Dhe pikërisht ky është strukturë time të përditshme, në të cilën unë kam përfshirë komunikimin tim virtual.

Unë shkruaj artikuj në blogun tim - po për të cilët në fakt? I trajtuar tema, lëvizja në të menduarit tim, dhe ta dërgojnë atë praktikisht në një çlirim të komunikimit. Nëpërmjet këtij aktiviteti, unë nuk jam vetëm me mendimet e mia, por mendimet e mia janë pjesë e një botëror në tërësi. Unë jam pjesë e fshatit global dhe unë mund të gaboj, për të bërë duke bërë my këtë fshat me. Pa reagime megjithatë, kjo është frustruese në afat të gjatë. Por konsiderata e thjeshtë e statistikave të blogun tim tregojnë me, Hello - ka ende dikush, i cili është i interesuar në mendimet e mia. Schön - ka lind në mua një ndjenjë kënaqësie.

Dhe, kohë e gjatë jeta ime depresive papritmas merr një kuptim. Dhe unë gjithashtu të ulem më vetëm në shtëpinë time, por të komunikuar në lidhje me programet në videokonferencat me të huajt në kontinente të largëta (dhe për më tepër të lirë!).

Por praktikisht këto miqësi të vazhdojë të mbetet. Unë nuk eci në Gana në rrugë, shih stalla e tregut dhe shumë njerëz dhe të ndjehen këtë ngrohjes, dëgjojnë zhurmën ose të zhvillojnë një të ndjehen për Ganën. Jo, Unë kam kontakte me njerëz nga Gana dhe pa por im Braunschweiger Standard e bardhë. Unë mund, pra, vetëm virtualisht lënë dhomën time të jetesës në dritare të monitoruar në botë. Këtu kompjuteri im ka mundësitë e një krijimtarisë pothuajse të pakufizuar. Unë mund të vënë idetë e mia të ndryshme në forma të ndryshme, nëse në formën e një video, a Comics vogël, një artikull, një podcast apo edhe një shfaqje të vogël TV (Videostreaming). Pa ndonjë aftësi të programimit ka my
makinë pak me sfida të reja, e cila duhet të përfundojë. Dhe një ka arritur zbatimin, nuk është vendosur një ndjenjë kënaqësie. Papritmas, unë nuk jam një Loser, por pjesë aktive e një komuniteti.

Short - Dua ndjenjat e lumturisë, e cila jep kompjuterin tim, bëj pa. Ai është edhe pasqyrë e shpirtit tim. Nëse unë ushqyer atë keq, I merrni rezultate të pakënaqur. Dhe lumturia dhe kënaqësia janë vlera, të cilat janë kryesore për shkallën e dëshiruar me burrat.
Megjithatë, bota virtuale e kompjuterit tim kam bërë shumë e vogël. Kjo botë është një pjesë e rëndë - por jo të gjitha. Unë kam filluar të, që të përfshihen sërish në botën e vërtetë. Vetëm atje mund të zbatojë tim fituar praktikisht për të menduar në sjellje aktive. Kontakti me njerëz të tjerë, të cilat janë fizikisht përballë meje, por mundësuar shumë nivele të reja emocionale, e cila mund të kënaqë bit makinë në asnjë mënyrë.

Kështu që unë tashmë jam i përfshirë për shumë vite në ankth grup mbështetje dhe depresioni. Që unë të gjeni njerëz, të kuptojnë strukturën e mia depresive personaliteti dhe që unë të ndjehen të lidhur ende edhe pas një kohë të gjatë. Një pamje, kujton dhe tashmë ndihem vetë shpirtin tim - një fjalë apo një gjest të vogël. Fluksi i të ardhurve të reja thjesht nuk do të ndërpresë dhe periudhat ndryshimi i vazhdueshëm është me ne të gjitha të dukshme. Çdo gjë shkon larg dhe asgjë nuk mbetet, tashmë ka thënë filozofi grek Herakliti në kohët e lashta – ju nuk mund të hap dy herë në të njëjtin lumë…

Por çdo qenie njerëzore është pjesë e lumit dhe ajo tashmë merr disa përpjekje, gjithashtu për të përjetuar këtë rrjedhë vetëdijshëm. Ju duhet kohë të lirë, për të thyer jashtë jetës së përditshme dhe të jenë në gjendje të marrin në konsideratë këtë rrymë konstante. Ka në këtë mënyrë një herë ngjallur interesin tim, ajo fiton vrullin e vet. Lidhura ngushtë është në këtë mënyrë me dëshirën për më shumë njohuri. Unë e shoh këtë nxitim nganjëherë mjaft kaotike nga një perspektivë të ndryshme dhe do të di tani, kanë çuar në këtë gjendje e cila shkakton. Kështu që unë jam duke lexuar tani pas shumë viteve të librave mbi historinë dhe mendimet e njerëzimit. Ngadalë lind nga mozaikët shumë një pasqyrë të përgjithshme, transparencën e tij me mua në jetën e përditshme.
Filozofia e vogël grupit tonë, udhëhequr nga një profesor i kalitur i filozofisë, juaji veshur ndihmojnë. Por jo vetëm, tëra i zhytur në fakte sjell një ndryshim në lumë, ajo është përpunimi emocionale e njohurive me pjesëmarrësit e tjerë, e cila shkon në thellësi dhe tregon e saj efekt. Njeriu është në fund të një qenie shoqërore dhe vetëm në këmbim me të tjerët, ai vjen për fatin e tij të vërtetë.

II.

Ajo që është e rëndësishme në jetë? Unë nuk kam ndërmend, tani duke ngritur gishtin e tij tregues dhe për të mbajtur një predikim. Unë kam mësuar tashmë në grupin tonë të vetë-ndihmë: Hapat për një jetë të përmbushur të sigurt unë edhe mund të shihni mua. Këshilla janë të mira, por unë të vendosë për veten tuaj, Unë mund të pranojë atë për mua. Vetëm një gjë është shumë e rëndësishme: vendimi im!

Dhe, Secili duhet të vendosë, të marrin përgjegjësi për veten e tyre. Edhe në qoftë se unë "nevojë për këtë fjalë” urrej, në këtë rast me të vërtetë është e bashkangjitur. Pa përgjegjësinë për veten tonë, ne nuk mund të marrë asnjë përgjegjësi për Të tjera. Vetëm pas pranimit të kësaj të vërtete, si një domosdoshmëri, ne gjithashtu të marrë lirinë, për të punuar për të tjera. Por kjo nganjëherë nuk është aq e lehtë.

Më lejoni të jap një shembull: mua kur nga tmerret e mia sociale të, të ndahen më, me besim të vepruar ose për të bërë kontakte sociale, atëherë unë të fillojnë të praktikojnë. Kështu që unë e shpalli veten të gatshme, marrë pjesë në një kabinë informacionit, javore ndërton direkt në qendër të qytetit. Unë shkoj atje qëllimisht me njerëz të tjerë dhe të përpiqet, bisedoj. Këtu unë do të donte për të kontribuar në mënyrë jam, me tmerret e mia, Fantasies dhe aftësitë. Ky pranim i vetes sime është fillimisht një kontradiktë dukshëm: shkoni me tmerret e mia dhe pasiguri mbi njerëzit e tjerë? Por përvoja ime ka bindur mua: me praktikë të vazhdueshme, frika e vogla dhe siguria ime është në rritje. Dhe, I sukses pas disa kohe edhe, për të interpretuar gjendjen emocionale të njerëzve të tjerë dhe për t'iu përgjigjur nevojave të tyre (të paktën pjesërisht).

Ky proces i praktikës presupozon, se unë jam i gatshëm për të vepruar, jam gati, përzihen me një veprim. E vetmja mënyrë për të trajtuar problemet e mia dhe unë mund të kapërcyer ato. Si në fjalë e urtë e bukur: "Asgjë ventured, asgjë e fituar…” Në parim, kjo është edhe baza e çdo terapi të sjelljes.

Unë kam parë ndjenja ime e përgjegjësisë marrë përsipër për mua, dhe unë të kuptojë, si unë të ndjehen më mirë, Unë gjithashtu të shpejtë hidhen në pyetjen e përgjegjësisë globale. Unë jam vetëm një pjesë e së tërës globale, një pjesë e njerëzimit dhe lumturisë, si dhe lumturia e të tjerëve janë të lidhura ngushtë. Në fund të fundit mirëqenia ime individ është i varur nga një ndjenjë të shëndetshme globale e përgjegjësisë të gjithë. I njohin, që nuk është vetëm vetja ime në qendër të botës, por simpatia ime për mirëqenien e tjetrit.

Shembulli i mësipërm me kabinë informacionit gjithashtu tregoi mua, që my fituar nëpërmjet praktikës ndjeshmëri më jep kënaqësi. Kjo ndjeshmëri do të thotë se dallimi në mes nesh për të pranuar dhe për të qenë tolerant. Por kjo nuk është një "sindromi ndihmëtar" do të thotë – Unë nuk do ta humbasin veten për të ndihmuar. Unë do të qëndrojë me mua dhe të përpiqet, mua për të treguar solidaritet. Kam marrë përgjegjësinë time në një tjetër në vetëdijen, se çdo njeri ka të drejtën e vetë-përmbushjes dhe mirëqenien. Kjo është edhe për një tregti e nevojat e tyre me të tjerët.

Ky proces vazhdon në mua lirisht dinamika, lejon mua, gjithmonë për të zhvilluar fusha të tjera të reja. Dhe edhe në grupin tonë mbështetje kam përjetuar këtë dinamikë përsëri - ju së pari hipi në barkë, lëviz atë më tej nga vetëm.
Përveç mbështetjen e grupit tonë unë të shikoni për anëtarët e tjerë në periferi të shoqërisë - me aftësi të kufizuara, tjetër, alkoolizëm, i sëmurë mendor. Ky grant konsideroj tani si një gjë e natyrshme për mua.

Kjo është një etikë e re, Unë jam duke u përpjekur për të zbatuar me mua: Unë dua të jem një njeri i dhembshur, refuzon indiferencë të tjerët nga zemra. I njohur, nevojat e mia të varet nga ana tjetër. Pa respektin reciprok a mbijetesa social në këtë tokë nuk është e mundur.

III.

Shikoni unë në Gaia (= Mother Earth) natën (dhe në ditë), Jam privuar nga gjumi ...

Kjo botë është në kursin historik të kontradiktave të saj, i cili duhet të jetë kryesisht përgjegjës për njeriun, arritur në një pikë kthese. Pra, për aq sa ajo merr edhe më tej. Si nivel ndërkombëtar kombëtar dhe ne jemi në një “pika pa kthim” mbërriti. Zhbalancimet në mes të pasurve dhe të varfërve në kontekstin kombëtar dhe ndërkombëtar kanë marrë përmasa, e cila nuk mund të jetë qëllimi i etikës mia të përshkruara më sipër, në përputhje. Njerëzit kanë lëvizur larg nga komuniteti dhe kënaqin në një lakmisë pathyer klauzolë, zili pasurinë e njëri-tjetrit. Pjesë të mëdha të shoqërive për shkak të strukturave të pronësisë nuk ka qasje në burimet vitale. Nëse kjo është ndarje veri-jug mes të zhvilluara dhe në vendet në zhvillim apo edhe marrësi të vetëm Hartz IV me fëmijët e tyre: kontradikta në përmbushjen e nevojave të tyre është - me sa duket - pazgjedhshëm.

Përveç pronësinë e pajisjeve dhe të punës në lidhje të përfshirë është ajo që kjo kontradiktë edhe në arsim dhe media të tjera sociale, e cila formë ndërgjegjësimi publik. Unë jam i mendimit, çdo njeri është filozofi e tij, por njohuritë e tij mund të arrihet vetëm në masën që, si edhe edukimin nevojshme, e cila është e nevojshme për procesin e ndërgjegjësimit, ka. Dhe në këtë zonë dominojnë fuqitë e vjetra tradicionale, të cilat nuk angazhohen në një etikë të reja në kuptimin shoqëror. Ata kanë diçka për të humbur, fuqia e tyre dhe pasuritë e tyre.

Le të përpiqemi, për të ankoruar një ndjenjë të përgjegjësisë globale në ndërgjegjen publike të njeriut të përbashkët! Një filozofi e rritjes së pakufizuar është e papërgjegjshme në këtë ditë dhe moshë. Disponueshmëria e lëndëve djegëse fosile është i kufizuar. Kjo vlen, për zhvillimin e teknologjive të reja të rinovueshme të energjisë me presion të lartë, të afërt katastrofa klimatike mund ende të shmangur. Marrëzi e parandalimit bërthamore me të gjitha rreziqet e tij për njerëzimin duhet të ndërpritet. Në kuptimin e përgjegjësisë globale, ne duhet të "... përmbytja pas meje" braktisin ideologjinë e. ide të reja duhet të merren parasysh për t'u marrë me përmbytje e sotme. Kush bie në indiferencë, bën vetë një krim në të ardhmen dhe fëmijët e fëmijëve tanë fajtor. Ndershmëria në lidhje me situatën tonë është sine qua non.

Është e qartë se duhet të "të qenit” të vendoset në qendër të ndërgjegjes sonë dhe jo "A”. Mjaftueshmëria do të jetë një domosdoshmëri absolute në të ardhmen. Por kjo nuk është një mjaftueshmëri në strukturat shoqërore do të thotë. Këtu ajo është, për të mbajtur mirëqenien e të gjithëve në komunitet në mend – në kuptimin e një të mirë të përbashkët – dhe për të shmangur diferencime tepërta.

Njeriu në kapitalizëm përjetuar si natyra sporadike. Në tregun e punës, ai ka për të përmbushur arritjet, e cila e vë atë në konkurrencë me të tjera. Bota duket atij si një turli e mallrave, ai mund të marrë për arritjet e tij. Dhe kjo konsumi i duket atij si e vetmja Mirë, ajo që është e dëshirueshme. Por një kënaqësi të vërtetë e vërtetë se ai nuk e arriti këtë. Ai jeton në shtëpinë e tij dhe duket mezi jashtë kutisë – pavarësisht televizion dhe internet. Ose kanë këto media pajisur tashmë një konsumator me përgjegjësi globale?

Informacion në lidhje me gjendjen e njerëzimit që ju të merrni në meshat, por ajo që mungon është përpunimi i vetëdijshëm, përfshirja emocionale, e cila përfundimisht çon në veprim, dhe kështu ndryshimin. Ajo është gjithashtu e vërtetë e ndarjes dhe në mënyrë mekaniciste shpesh të shoqëruara dhe botëkuptimi të rastit në një perspektivë globale që do të vijnë - shohë tokën si një e tërë. Jo sundimi njeri mbi tokë, si disa do të na besojnë inxhinierë gjenetike, por njeriu është pjesë e natyrës, siç është e dukshme në faqen e dheut.

Nëse ne e quajmë ide e re socializëm apo të ardhmen ose të utopizmit, është në fakt një mallkim. Mbështetur nga një etikë të re globale çdo ide e re në zgjidhjen e situatës globale është e dobishme dhe e dobishme. Vendimtare por hap cilësor nga ideja për veprim është atëherë. Dhe unë shpresoj për shumë aktivistë të reja, të cilët janë të gatshëm, për të marrë të përfshirë në arenën politike me një përgjegjësi të re globale.

“Lamtumirë”, tha dhelpra.
“Këtu është sekret im.
Ju mund të lehtë:
ju mund të shihni vetëm me zemrën tuaj.
Ajo që është esenciale është e padukshme për syrin. "
(Antoine de Saint-Exupery)

Këtu është artikull si PDF: Valle e shpirtit

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Die 4. revolucion – furnizimit me energji elektrike autonome…

Unë kam qenë një herë në kinema dhe shikuar një film, i cili ka inkurajuar mua për të menduar: “energjia e lirë për të gjithë! Die 4. revolucion – Autonomia e energjisë”. Pas 4 viteve të punës, një film i prodhuar, e vizionin e një shoqërie, Furnizimet e tyre të qëndrueshëm të energjisë, bërë të pastër dhe të decentralizuar, pa emisioneve të dëmshme dhe çdo barrë për njerëzit dhe mjedisin, lirë nga monopolet, Kartelet dhe lobistët, pa varësisë dhe burimeve pamjaftueshmërisë, arritshme dhe të përballueshme për të gjithë.

credo tij: kalimi në 100% Energjia e rinovueshme në tjetrën 30 Vjet është e mundur. Pas këtij filmi është një e tërë EnergyAutonomy-Community. ju gjithashtu mund të mësojnë në lidhje me lidhjen, si për të kryer këtë film në shkolla dhe informacioni është ofruar për mësuesit për të shkarkuar (ose thjesht këtu).

Pas revolucionit industrial, e bujqësore- dhe revolucioni informacioni tani jap 4. – revolucioni i energjisë.

Por mjaft prej parathënie, këtu është një film të vogël pasqyrë:


Shkarko Video ose MP3

Ne jemi ende plotësisht në revolucionin e informacionit, revolucioni i internetit. Sa herë kam ëndërruar, për të dërguar atyre këto mundësi të reja të transferimit të njohurive dhe, nuk kanë kanë burime financiare, nr energji elektrike, nuk ka telefon, e lëre më të ketë një laptop. Education do të thotë pavarësi, bëra mendimit mundshme demokratike. Dhe edukimi gjithashtu lejon për autonomi, mundësia, më të mirë për të gjetur rrugën tuaj në botë dhe për ta bërë atë për veten e tyre.

Me ne, ne jemi për një arsim të mirë për publikun e gjerë ende larg. Por të paktën themelet janë hedhur dhe ne kemi format e energjisë, mënyrë që të merrni qasje. "komunizmi – është fuqia sovjetike plus elektrifikimi i të gjithë vendin…”, ishte deklarata e njohur e Leninit. Tani, Komunizmi nuk ka ndodhur me fuqinë e tanishme dhe sovjetike nuk ka më as është. Por problemi themelor për zgjidhjen efikase të problemeve janë identifikuar: problemi i energjisë.

Ne mbështetemi sot në burimet fosile të energjisë: qymyrguri, naftë, Uraniumi. Këto burime janë të kufizuara dhe përdorimi i ndikimit mbi mjedisin tonë. Kjo është treguar qartë në film. Kjo vlen, më shumë qasje në energjinë e rinovueshme – dhe kjo është e mundur në një kohë të shkurtër, tregon filmit. Si ajo është gati për të kapërcyer rezistencën ndaj operatorëve të energjisë mbizotëruese – një dorë politikisht në anën tjetër, por edhe në vetë sjelljen tonë të formave ekzistuese të energjisë. Një depozitimi përfundimtar i mbetjeve bërthamore dhe CO2 për mijëvjeçarë nuk është e pranueshme për të ardhmen tonë. Gjithashtu pse një switch të energjisë së rinovueshme është unabwindbar…

Meqë ra fjala: I referohemi pushtet jo më shumë bërthamore!

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Jakob von Uexküll: Mendime për të ardhmen tonë…

Jakob von Uexküll (* 19. Gusht 1944 në Uppsala) është një Berufsphilatelist Suedisht-gjerman, Shkrimtar, Themelues des “E drejta Award Jetesa” (E drejta Award Jetesa, Iniciator des Këshilli Botëror Future (Këshilli Botëror Future), Bashkë-themelues i Samitit Ekonomik Botëror alternativ (1984) dhe themelues i Çmimit Rilindjes Estonisë (1993).

Në vitet e 2007 den er gründete Këshilli Botëror Future (Këshilli Botëror Future). Kjo është e përbërë nga përgjegjës, menduarit qëndrueshëm dhe vepron në emër të brezave të ardhshëm. Këshilli identifikuar duke përdorur rrjetin e saj të shkencëtarëve, Parlamentarët dhe politikat pioniere organizatat mjedisore në mbarë botën dhe nxit zbatimin e tyre në ndërkombëtare, nivel kombëtar dhe rajonal.

Këtu një intervistë shumë interesante me të (Kliko në foto!):

Konsideratat e tij janë të rëndësishëm për të ardhmen tonë!

2006 ai mori çmimin e madhe të detyrueshme të natyrshme- dhe mbrojtjen e mjedisit
2008 Fromm Prize Erich
2009 Urdhërin e Meritës I. Klasë

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Kjo faqe punëson Wavatars plugin nga Shamus Rinj.