vizione të ardhmen

Kliko për të zmadhuar imazhin…

Links:
Internet në Korenë e Jugut për të 52,5 Gbit / s fast
Carsharing
Bicycle Rental Sistemit
qeveria federale është duke shqyrtuar transport publik falas
transport falas
Transporti publik në Vjenë
Çfarë ka të transportit publik në Vjenë, të tjerët nuk kanë?
Wien: Më shumë karta Nëpunësve-vjeçare si makina të regjistruara
Droni si një taksi një njeri – Dubai tashmë një realitet
Më shpejt se Hyperloop: Kina do të 4000 zhvilluar h tren i shpejtë km /
2000 Km Gjermania në dy dhe një orë e gjysmë
ः umngenomprojekt
CRISPR / Cas-Methode
Gen-editing MIT CRISPR / Cas9 (titra anglisht)
Pluripotenz
Stem Cell Research: mach e lëkurës’ zemër
Çfarë do të mjekësisë në të ardhmen
Shërbimi emergjent mjekësor
kompjutera kuantike – Të supercomputers e së ardhmes
Si mund kompjutera kuantike? (Pjesë 1/2)
Si mund kompjutera kuantike? (Pjesë 2/2)
OSHS : Space Solar Power Sistemit
Modular Aircraft Clip-Air
Përdorimi i energjisë flash

Përshëndetje Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Harald Lesch | Bota në 100 Vite …

Si mund bota në 100 shikoni vjet? Nëse ne mësojmë teknika ofrojnë mundësi krejtësisht të reja, ose ne do të mësojmë nga fatkeqësitë e dhimbshme kanë? Harald Lesch fillojnë seri tonë të ri, kur shkencëtarët, filozofët, profesionistëve, studiues UFO, historian Shkenca, hulumtuesit e trurit, Hulumtuesit Lumturia dhe ekonomistët do të paraqesin vlerësimet e tyre mbi të ardhmen tonë.
Intervista është gjithashtu në dispozicion në DVD në www.komplett-media.de

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Inxhinieri gjenetike do të ndryshojë gjithçka Forever - CRISPR …

Çfarë do të duket e ardhmja jonë – kjo është pyetja e madhe.

foshnjat projektuesi, fundi i sëmundjeve, njerëzit të modifikuar gjenetikisht, jeta e pafund… versionet Science fiction janë papritmas reale… E vetmja, ne e dimë me siguri, është, se gjërat do të ndryshojnë në mënyrë të pakthyeshme.

Një video në vizionet e mundshme (anglisht, Titra gjithashtu gjermane)

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Tourdion – një valle kanunin …


Tourdion – një valle kanunin

vijnë herë, shkojnë herë,
gjithmonë në fluks, kjo botë.
Dhe njeriu do të kuptojë ato,
pyet se çfarë e mban atë së bashku.

A është krijimi i një perëndie
ose vetëm lojë rastit,
ka ligje këtë Trottes,
Njeriu është qëllimi përfundimtar?

Am I Man, kështu që unë kam për të vdekur,
Vdekja është fundi i mua atëherë,
ka qielli në yje,
pritje 'në pluhur në një pikë unë?

mbetjet çdo gjë, asgjë nuk është e humbur,
çdo guri dhe çdo rreze,
formon vetveten në shumë forma,
asgjë nuk e lë Universi.

All-llahu është vetëm pasqyrë e njeriut,
por mendja ime është vetëm në mua!
Shpëtimi është i së keqes,
Freedom gjej këtu dhe tani!

veprimet e mia janë forca lëvizëse,
elementet sociale të njeriut
dhe së bashku është miqësia,
kështu që unë do të jetë përjetësisht.

Unë jam pjesë e universit.
Ajo që unë jam gjithmonë këtu,
Unë do të jap 'akoma popullit,
sepse vetëm atëherë ka kuptim të jetës.

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Ku është fshij? Mendime mbi shoqërinë …

Kjo thënie nuk ka të bëjë me kafshë, por më tepër vjen nga i Lartë gjermane e Mesme “i qenit”, ajo pre, grabitje, mjetet Schatz. Pra, nuk është thesar varrosur, që është zemra e çështjes…

“Njeriu është i lirë nga natyra, por ne e shohim atë kudo ngarkuar me zinxhirë; i cili mendon Lord veten mbi të tjerët, është jo më pak skllave, sepse ata…”, kështu fillon Jean-Jacques Rousseau (1712-1778) kryeqytetin e saj të parë nga kontrata sociale.

Kur kam lexuar këtë fjali, Kam vënë re të gjitha diskutimet e mia shumë si një 16-vjeçar me Atit tim. Pozicioni im ishte i qartë në atë kohë: Njeriu është në thelb i mirë dhe vetëm rrethanat e bëjnë atë një vuajtje qenie. Babai im kundërshtoi: Njeriu është nga natyra kokëfortë dhe mendon vetëm për avantazhin e tij. I kishte lexuar nuk e bëjnë filozofët dhe babai im më tha:, ai mendonte, me gjithë përvojën e tij të jetës. Pikëpamja ime e gabuar të gjërave që ai solli përsëri në arsimin e mia, e cila për fat të keq është mohuar. Ai donte për të përgatitur më me stilin e tij autoritar prindërore mbi vështirësitë e jetës, dhe unë duhet të ketë një jetë më të mirë kur ai…

Filozofia ime e jetës, por jam ruajtur, në dritën e vështirësive me përvojë të jetës sot se 58 vjet. Njeri në gjendjen e tij natyrore është e mirë dhe vetëm ndikimet e ndryshme kulturore gjatë socializimit, të cilat janë të nevojshme dhe të dobishme në të vërtetë, për të jetuar në shoqërinë tonë, kuazi kontrata sociale, ne e pranojmë karakterizuar, na bën të njeriut, ne jemi atëherë edhe. Por edhe Rousseau përshkruar parë, ku qeni është varrosur: Liria individuale është e kufizuar nga kompania, duke u kufizuar nga liria civile të vullnetit të publikut të gjerë. Dhe kjo është e bazuar në parimet e pronës private, e cila është e bazuar në pastaj në një titull ligjor. Tipar krejtësisht të ri i filozofisë Rousseau-së: Ai ka kritikuar jo vetëm shoqërinë e kohës së tij, por socializimi i njeriut par excellence.

Rouseau ishte një fëmijë i Edukimi, një ndryshim gradual në konceptet themelore të jetës. Pas epokës së Mesjetës, në të cilën shumica e njerëzve ishin të burgosur analfabetë të Kishës dhe rendit caktuar në mënyrë hyjnore (frika e xhehenemit, ne nuk mund të imagjinohet sot!), tani duhet të jetë në krahasim me errësirën e Mesjetës, drita e dijes. shtetet Njerëzit nisën të diskutojnë dhe jo thjesht besonte shkrimet e lashta të njerëzve (si shkollë – skolastikë). Njerëzit filluan shkrimet e grekëve të lashtë për të rizbuluar (Rilindja) dhe nuk Perëndi, por individi erdhi në krye.

Por filozofia dhe filozofët janë gjithmonë fëmijët e kohës së tyre. Qasja e re shekullarizuar (laicizim) është veçanërisht e dobishme për Niccolo Machiavelli (1469-1527) shprehur, e cila merret me filozofinë e pushtetit. Plotëson ai ishte nga dëshira për madhështinë dhe unitetin e shkatërruar në shtetet e qytetit dhe principatave të Italisë kombëtar. Florence si një qendër e pushtetit ishte ëndrra e tij dhe i tha: “realpolitisch”, Qëllimi i vetëm është për të marrë në pushtet dhe të qëndrojnë në pushtet. Ai shikoi njeriun si egoist dhe e keqe dhe në masë edhe më të trashë. Në librin e tij Prince atë çdo të thotë në të djathtë – tradhti përfshirëse, shkelje e kontratës, mashtrim, Listë, Dëshmi të rreme dhe dhuna. Por kjo vetëm për të marrë stabilitetin dhe nëse ishte e mundur, ndonjëherë duhet të jetë i mëshirshëm. Shumë krerë të sotme ka Michiavelli dukje të mirë-studiuar. Vini re që ju duhet, por edhe biografinë Michiavellis, der 1512 gjitha zyrat u lirua nga ardhja në pushtet e Meidci dhe gjatë gjithë jetës së tij ai ka kërkuar për të rifituar favorin e tyre.

Një avion zbulues ishte Thomas Hobbes (1588-1679). Ai kishte filozofinë e parë moderne politike entworfen.Er jetuar në kohën e luftërave fetare dhe ai u akuzua për ateizëm, shkrimet e tij shiheshin nga kisha pothuajse të dënuar nga Parlamenti si një kërcënim. Ajo që ishte aq e rrezikshme? Hobbes e dinte Descartes dhe zbulimet pionier i Galileo. Kështu që ai u përpoq, dukuri shkak edhe sociale në parimet mekanike. Puna e tij filozofik është vigan. Ai paraqet një tablo të zymtë të njeriut në gjendjen e tij natyrore: njerëzit janë në armiqësi të vazhdueshme – garë me sistem qarku, të gjithë kundër të gjithëve. Për atë, njeriu është një egoist, a Wolf, vetëm pas avantazhin e tij, kërkon ekzistencën e tij si dhe për posedim të sa më shumë pasuri. Për të drejtuar këtë ngarje në rrugën e duhur, është një autoritet sovran nevojshme, një shtet, përfunduar një marrëveshje partneriteti me çdo qytetar. Shteti me kontratë lind aty për njëri-tjetrin me frikën e njerëzve. Në këtë pasojë, të gjithë pa të drejtën e tyre natyrore dhe për të krijuar nëpërmjet një "bashkim të të gjithë të të njëjtit person," shteti. Pas Hobbes, shteti është asgjë, por një bashkim i vullnetit të qytetarëve të lirë. Qenia njerëzore individuale është po aq i lirë si shtet sovran. Një plan hyjnor i shpëtimit nuk është më e nevojshme, që menaxhojnë shtetin dhe vetë qytetarët.

Tre mendimtarët filozofike, tre Menschenbilder filozofike. Sigurisht që ju duhet për të parë këto mendimtarët në kohën e tyre. biografitë e tyre kanë ndikim të madh në mendimet e tyre. Mendimet tuaja nuk janë me të vërtetë të lirë, por janë të bazuara në realitetet ihrern përvojë. “Being përcakton vetëdijen”, shkruan Karl Marksin në kritikën e tij të ideologjisë. Dhe kështu që është sot.

Kishte babain tim në atë kohë në vend, kur ai dhe mendimi i Hobbes mua (ndoshta paksa e limituar) Michiavelli ishte për të drejtuar jetën time të tjera në rrugë. Sigurisht që ai nuk e di ndonjë prej tyre. Por kritika sociale e Rousseau, e kam pasur më tepër trajtohet si një adoleshent. Nuk është një kthim në natyrë, por më tepër një popull image solidar. Një besim në njeriun dhe në një shoqëri të drejtë. Rreth Rousseau Erziehungsroman “Emile” (1762) tha Immanuel Kant (1724-1804) dikur: “Rosseau ka për të përballuar më çoi… [sepse] Kam mësuar se njerëzit e nderuar…”. Goethe dhe Schiller adhuronte atë dhe gjithashtu Nietzsche dhe Marksi mori mendimet e tij në.

Shikoni në mua I shoqëria e sotme, i ashtuquajturi. Neoliberalizmi në kërkimin e saj të globalizimit të përgjithshëm, fuqia e kapitalit financiar, dominuese forcat politike: ku është da njeri? A mund ne ende flasim për një kontratë sociale, ne të gjithë e pranojmë, një bashkim i vullnetit të qytetarëve të lirë?

Rrethanat detyruar të na për Wolf, Unë nuk dua të jem. Unë nuk mund të ulërijnë me ujq. Gjithashtu, unë nuk jam një paketë. Njerëzit janë duke luftuar për të drejtën e tyre për të ekzistuar, përpiqen për të ruajtur pozitën e tyre dhe i këshilloi duke konkurruar me të tjera. Solidariteti njerëzor mbetet në rrugën e duhur. Jo – kjo kontratë aktuale shoqërore është thjesht nuk kontrata ime. Kjo është një Traktati të paktët mbi të shumë. Ndjehem tjetërsimin tim nga përcaktimi im ekzistencës njerëzore.

Por vetëm çdo gjë të rrëzohet, para një kontratë të re sociale mund të konkludohet? Presionet ekonomike po shtyjnë, por në qoftë se kjo ekzistenca përcakton një jetë të gabuar, Unë jam i përkushtuar, se këto kushte janë ndryshuar, në punën bashkëpunuese me tjetrin. Edhe pse jesh përcakton vetëdijen, por një saj të rremë mund të ndalet nga ndryshimi në kokat tona. Secili është filozofi e tij, sepse të gjithë e ka idenë e tyre të jetës.

Dhe unë nuk do të heqë dorë nga shpresa…

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Sahra WAGENKNECHT – Liria nuk kapitalizmi …

Sahra Wagenknechts neues Buch

Sahra Wagenknecht libër i ri

Kam lexuar librin e ri nga Sahra Wagenknecht dhe ishte i befasuar me të vërtetë! I kishte pritur një analizë të sistemit tonë kapitalist sipas parimeve strikte marksiste – por kam gjetur një përshkrim real të sistemit tonë ekonomik me shumë njohuri në strukturat e kapitalit financiar dhe gjithashtu njohuri, pse ky sistem aktual në afat të gjatë nuk mund të punojë dhe në mënyrë të pashmangshme të çon nga një krizë në tjetrën…

Sahra Wagenknecht përshkruan zhvillimin e kapitalizmit, pas rënies dhe fillimin e rindërtimit në Gjermani. Ajo fillon me premtimet e thyera të ish-kancelarit Ludwig Erhard të, nga fjalët e tij “…një kushtetutë anstreb ekonomike[t]e, në gjendje të çojë në begati gjithnjë më tej dhe më të gjera shtresa e popullit tonë. [për atë] qëndroi në pikën e fillimit e dëshiruar, për të kapërcyer një të gjerë shtresa fuqia blerëse në masë strukturën e vjetër konservatore sociale në fund…“. Dhe Sara përfundon me një kapitull: Erhard reloadet – Prosperitet për të gjithë, nuk diku, por tani!

Në librin e saj ajo ka për, se parimet e “Ekonomia sociale e tregut” shkelin. “Politika e partive borgjeze, përfshirë demokracinë kthyer sociale me idetë e etërve të ekonomisë sociale të tregut sot rreth aq shumë gjëra të përbashkëta si të vjetër gjerman Wilhelm perandori me idetë e Komunës së Parisit…“. Ekonomia është e dominuar nga konglomerate globale, ajo me rritje të fuqisë së tregut (edhe lobimi) është e lidhur dhe shfuqizimi i konkurrencës. Parimet e konceptit të ekonomisë sociale të tregut, si shtetit social, Parimi i përgjegjësisë personale, parimi i ekonomisë përzier (NVM-të dominojnë) dhe parandalimin e fuqisë ekonomike shkelin tani. Premtimi Erhard e – “Prosperitet për të gjithë” – mund të blihet vetëm përmes një socializmit krijuese.

Me vend, ajo e përshkruan në librin e saj gjigandët financiare Zockerei. Në vend të kredive të korporatave në investime bankare janë kredi për bankat e tjera, Fondet e shkelmoi gardh dhe karkalecat. “Finanzinnovationen” të mbetet në rrugën e duhur. “Bankat e mëdha janë bërë në këtë mënyrë investimet dhe inovacionit preventers frenat, të cilat në mënyrë të konsiderueshme të kontribuojë, se fryrë të sektorit financiar madhësi të mëdha përmbushur më detyrën e saj kryesore: paraqesë kompanisë një përdorim produktiv të mundshëm të kursimeve. Në vend të kësaj, burimet ekonomike dhe krijimtarisë njerëzore dhe zgjuarsi janë shtrembëruar në një fusha krejtësisht të pakuptimta të veprimtarisë, i cili jo vetëm që nuk të promovuar mirëqenien e përgjithshme, por shkaktojnë dëme serioze…“.

Çdo kapitull përmban shumë shembuj aktuale të kapitalizmit aktual të financave të shfrenuar dhe përfundon me një Përfundim (Përmbledhje kuazi, të cilën unë gjej shumë të bukur), si psh. në vazhdim: “Ne nuk jetojmë [më shumë] në një meritokracisë. Perspektivat për jetën dhe mundësitë individuale avancimin tani janë paracaktuar vendimtare mbi origjinën. pasuria e vërtetë nuk është fituar të ardhura për të blerë, por vetëm për fitim- dhe të ardhurat e pronës. Qasja në këto të ardhura është përqendruar në duart e pak më shumë se një për qind të popullsisë, e mbi asetet themelore, ka tokat dhe investim të madh financiar dhe kjo pronë ka trashëguar kryesisht nga paraardhësit e tij. Vetëm në shumë pak raste, ajo është e bazuar në punën e tyre…“.

Odër: “Motivi i fundit i prodhimit kapitalist është për të arritur fitim. Kapitalizmi zhvillon vetëm kur dinamike, për aq kohë sa ajo i jep fitimet e krijuara gjithmonë mundësi sërish të mjaftueshme për investime me perspektivat e kthimit përkatëse… Programi neoliberal [politika e tanishme] përbëhej, fitimet, e cila i dha më një rritje ekonomike vetë-mbështetës, nga rishpërndarje në kurriz të pagave dhe shtetit dhe për të rritur përfitimet… Si rezultat i këtij zhvillimi, standardet e jetesës së shumicës së njerëzve të ul. Varfëria në një masë të ndrydhur të gjatë është rikthyer në vendet industriale… Ndjekja e fitimit të prodhimit kapitalist themelor është bërë një motor i rritjes për Killer agresive pasurisë…“.

Kapitalizmi shkatërruar në krijimtarinë aktuale saj vulosje dhe themelet e demokracisë. Fuqia në rritje të kompanive të mëdha globale për shantazh shtetet dhe njerëzit janë të këshilluar “peng lobet e fuqishme të korporatave”.

Die Alternativa? socializmi Creative! “Por kjo do të ishte krejtësisht e gabuar, reduktuar përmbajtjen thelbësore të rendit të ri ekonomik për rishpërndarje. Kjo nuk është vetëm në lidhje me, prosperitetin e të gjithë shoqërisë për një të ri, për të siguruar bazën më të gjerë dhe më të mirë. Është në lidhje me, në fund të zbatojë Ludwig Erhard premtimin. Është në lidhje me një socializmin krijues.“.

Në kapitullin e saj të fundit Sahra paraqet disa qasje të një socializmit krijuese. Dua të përmend disa pika kyçe: konsumojnë ndryshe, më shumë prosperitet nëpërmjet barazisë më të madhe, Prosperity është më shumë se të ardhurat, Homo oeconomicus (Zvogëlimi i hendekut prosperitetin vital për shëndetin, Jetëgjatësia dhe faktorë të tjerë socialë), Pabarazia e bën të vetmuar dhe të sëmurë…

Këto qasje të reja janë për fat të keq skicuar vetëm një kohë të shkurtër në librin e Sahra-së. Një version më të thellë të mendimet e saj kam kërkuar në një libër. Por duke lexuar librin e saj ka sjellë më shumë njohuri të reja. Dhe për këtë arsye unë do të doja për të mbyllur me fjalinë e saj të fundit:

Kapitalizmi është pengesa kryesore për një jetë të lirisë, të bëhet demokratike dhe të begatë. Pse është kërkesa politike të kohës sonë: Liria nuk kapitalizmi.

CIAO Hans

Links:
dradio – Nga përmbysje qaj asnjë gjurmë…
Shqyrtime për Amazon.de

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Tjetërsimi i njeriut në kohën modern - perspektiva për një të ardhme më të mirë …

Kliko në foto…

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Frikshëm Këshilli Balada e Braunschweig – në zgjedhjet lokale të shtatorit 2011 …


Schaurige Moritat
Këshilli i Braunschweig

Dhe këshilli i qytetit, duke bërë plane,
dhe ai vazhdon edhe për të vepruar,
dhe qytetarët mbante ngarkesa,
por ai nuk e sheh, se ajo ishte.

Një zë në shumicën
dhe e udhëhequr nga Hoffmann,
është verscherbelt, çfarë qytetari,
dhe private dhe çdo gjë është e.

Kanalet dhe shkollat
shkoni tani në duart e huaja,
por Hoffmann nuk mburret,
Borxhet nuk janë të njohur me të.

Por qytetarët e saj këtu në Braunschweig,
beson thëniet se në vend nuk,
sepse uji dhe shkollat
mbetet detyrë Braunschweig parë.


Kjo këshillë e hirit Hoffmann,
ka humbur shumicën e objektivit Braunschweig,
Falë Zotit tani zgjedhje së shpejti,
Brunswick ka nevojë për një të ri’ profil.

varfëria e fëmijëve është një çështje
pothuajse në çdo komunë
dhe Hartz IV nuk është e mjaftueshme për të jetuar,
Fëmijët disavantazh shkakton atë.

Dhe varfëria takon familjes,
në shkollë dhe në Hort,
dhe prindërit kanë nevojë për ndihmë,
për Këshillin është në fjalë.

Pa arsimim në shkolla
qëndrojnë mundësitë të vërtetë e keqe,
vetëm të pasurit marrë përpara
dhe të varfërit mbetet një shërbëtor.

Studentët gjithashtu të paguajnë paratë
për semestër në hidhërim,
por arsimi është për të gjithë,
duhet theksuar pagesën.

Barazia e sekseve
është larg nga të qenit të arritur,
Unë jam femër Ja keqe ime,
Unë jam mashkull kështu që unë kam marrë lehtë.

Edhe pleqtë këtu në Braunschweig
janë të vetmuar dhe shpesh të varfër,
shtëpitë e vogla, pak kujdes,
nuk mjafton është bërë për shkak se.

Është trupi im, si my’ shpirt,
jo normale se si do të,
përfshirje (*) tani është zgjidhja,
kjo është e të Drejtave të Njeriut të OKB-së!

Po mobil mirë, ne mbetemi woll'n,
por makina lëndëve qytetin,
biçikletë të mirë dhe autobusë,
kot, kjo do të ishte këshilla ime.

Dhe e tanishme – dhe, e cila është e rëndësishme,
por vetëm atomike – kjo është budalla,
decentralizuar shumë, teknologji të re,
Natyra e merr atë, atëherë nuk shtrembër.

Dhe kultura në kuptimin më të mirë
ishte tërësisht për të gjithë,
të rinj ose pleq,
Paraja është e nevojshme – dhe të vërtetë.

Gjithashtu e Aliut në këndin
ose Arina në lokal
përkasin Braunschweig, Qytetarët janë këtu,
shpresoj, shkojnë të gjithë zgjedhjet e.

Pra qytetarët e tyre të gjithë nga Braunschweig,
në shtator ajo është në,
Braunschweig ardhmja ju vendosni,
ju jeni 16 mund ju u.

Pushtet kryqin tuaj në vendin e duhur,
trupat Hoffmann – ajo zgjedh nga,
thjesht zgjedh majtas für'n Braunschweig ri,
sjell Këshillit të Megjithatë herë në gishtat e tyre!

PS: *Përfshirja = e fjalës përfshirjen (inclusio latin, "Përfshirja") do të thotë përfshirjen, përfshirje, Einbeschlossenheit, Përfshirja dhe ndodh si një term teknik

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Meltdown – për Atomgau në Japoni …

Meltdown – për Atomgau në Japoni …

Në fillim ishte Bang Big,
Energjia e pabesueshme ishte i lirë.
Nga universi ynë ka origjinën,
Zoti e di, ai ishte duke shkuar?

E gjithë kjo u bë më shumë tendosje,
Humbi këtë energji shumë.
Marrë parasysh Stars ishin kurorëzim,
No Life Without You.

Njohuritë krijoi Albert,
Ajnshtajni u bë një dhe i mençur,
Ai na ka dhënë një formulë,
E është e barabartë m c katror.

Njeriu zgjedh tani për diell,
Energji ai ka nevojë bollëk,
Uraniumit ai merr në vaskë,
Por atomike bërthamore tani krijon frustrim…

Bombat atomike në Japoni,
Energjitë e madhe ishin të vendosur të lirë,
Njerëzit u rrezatimi thjesht bërë,
Shkatërrim, Mjerim, Njerëz vdiqën këtu.

Tani ata donin të përdorin shpërbërjes paqësore,
Ndërtesat reaktorë bërthamorë deri reaktorëve,
Por askush nuk ishte bërë në lidhje me të lop,
Nuk është e qartë është transferimi mbeturinave bërthamore.

Para 25 Vitet në Çernobil,
Që Shkrirja parë erdhi,
Nga reaktorëve bërthamorë, sepse nuk kanë shumë,
Megjithatë, njerëzit nuk ishin thjesht të zgjuar…

Verstrahltes Toka, ohn njeri, ohn kafshëve,
Dëbuar nga atdheu,
Por diçka nuk është kurrë KETU,
Siguria është këtu PRIMAT.

Tani, toka u trondit në Lindjen e Largët,
Përmbytjet flushed nga vendi,
Shumë njerëz ka që ledhatohen jetën,
Reaktorë bërthamorë ishin të zbrazëta të shpejtë.

Ftohje e cores skipped,
Sepse aktuale për operimin, der qëndrojë ende,
një situate e veshtire ishte më në fund atë,
Kam shpejt në rrezik të overkill.

Njerëz të frikësuar, bota në gatishmëri,
Sa e sigurt është një reaktor bërthamor,
Njerëzimi erdhi papritmas në brooding,
Dhe çfarë lidhje me transferimin e mbeturinave bërthamore?

Pyetje, pyetje, ndoshta rreth kudo,
Është ajo sqarohet – ndoshta nuk,
Askush nuk mund të marrë dramë në fjalë,
Për të qartë të procesit është çështje-dritë.

Ne parlamentet kanë vendosur,
Zgjasë gjenerimin e energjisë elektrike,
Shutdown furrë e vjetër është shmangur,
Kjo nuk do të vetëm të vijë pa bërthamore.

Por mendoni për këtë parlamentit gjerman
Gjithashtu për brezat e fëmijëve tanë?
Në fazën, ata kanë fjetur ndoshta,
Por pa energji bërthamore jeton sichs shëndetshme!

Drum vetëm mendojnë për alternativa të,
Vë para dhe hulumtime në energji të reja,
Pra, më në fund do të zgjuar!
Ne kurrë nuk arrijnë të ardhmen ndryshe!!!

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   

Historia e vdekjes …

Ndonjëherë 1996, kur unë ndërmori testet e mia të para HTML, Unë kam qenë ndonjëherë me historinë e vdekur, Vdekje, dhe të zi të zënë (shih këtu). Unë jam ende i magjepsur nga ndryshimet në konceptet tona morale në periudha të ndryshme të historisë sonë. Heraclitus vjetër ishte e drejtë, kur ai pretendoi: "Panta Rhei – Çdo gjë është duke lëvizur larg dhe asgjë nuk mbetet.” Dhe, gjithë hapësira dhe koha është subjekt. Nuk ka të vërteta të përgjithshme absolute të përjetshme! [Por pas dhe në rrjedhën e pandërprerë është uniteti: Uniteti në shumëllojshmëri, dhe shumëllojshmëri në unitet.]

Kështu që unë zbrita në librin e Robert Fossier: “Jeta në Mesjetë”, Piper Verlag. Mynih 2008, 496 palët, 22,90 Euro.

mrekulli Fossier: Atëherë si jetojnë njerëzit e thjeshtë? Ai na tregon për një histori të jetës së Mesjetës.

Kam gjetur veçanërisht kapitullin për në fund të jetës interesante. Këtu janë disa pika kyçe…

Të gjithë e dinë, se ai duhet të vdesë dhe vdekja luan në jetën e dikujt [ndoshta] roli më i rëndësishëm. Shoqëria greko-romake në antikitet dëbuar të vdekurit e vet në varreza, të cilat ishin shpërndarë në rrugë, ose të izoluar larg nga qyteti. Afërsia dhe lagjen e të vdekurve u kursyer.

Vetëm fitorja e krishterimit dhe Kisha në 6. Century ndryshuar këtë vendosjen rrënjësisht. Të vdekurit ishin përsëri në mes të gjallë në vendin e tyre, pushimi në varrezë, zona publike por shenjtë, e cila përfaqëson një strehë paprekshme për komunitetin e të gjallëve. Në varrezë, Kuvendi i fshatit ose lagjes takuar, ka pasur si vendime në interes të Komunitetit, data e cilësisë së mirë gjendet ose ka vendosur kohën e një sulmi me forcën e armëve. Në këtë zonë, i cili ishte një nga pasuritë e tyre, mund të përhapet mesazhin e tyre në të mirë të Kishës.

Dhe çfarë ishte mesazhi i tyre: e cila ishte në mënyrë të konsiderueshme – Soul dhe trupi janë të ndara plotësisht, dhe vetëm në gjykimin e fundit ata do të kthehet së bashku. Ky besim në botën e përtejme ishte populli bëhet një burim i frikës dhe shpresës (koncepti i shpirtit në historinë parë këtu). Imazhet e Hieronymus Bosch (1450-1516) dokumentuar vuajtjet e ndryshme të ferrit: pictures. Vdekja si një imazh të tmerrshme ishte për një kohë të gjatë një prej katër kalorësve (Luftë, uri, e keqe, Vdekje). Askush nuk mund të shpëtosh gjykimit të Gjyqit të Fundit, dhe për këtë arsye ajo ishte, për të transformuar këtë vdekje kaq të padepërtueshme në një fillim të ri të dëshirueshme. Sepse edhe Platonist dhe Augustini kishte njoftuar atë: Vdekja ishte vetëm një “tranzicion” – një tranzicion që çoi në gjykatë në përjetësi? Një fillim i ri për jetën, e sot solli qetësi budist, kishte Këshillat e 5. Shekulli i dëbuar i dogmës së krishterë. Christian Mesjeta e jetuar në frikë të vazhdueshme, kanë rrezikoi me shumë mëkate shanset e tij për shpëtim. Për të ruajtur shpirtin e pjesës tjetër të përjetshme, mund të lexohet në requiems vdekje. Jo vetëm një, në mënyrë që të afërmit e të vdekurit, shpesh iu përgjigj lartë unwisely Dhuro një torturuar nga frika e vdekur me drojë. Ju mund të provoni, pushtet mbi “e drejta e kundërshtimit” të pohojnë. Gjithashtu duke marrë pjesë në një kryqëzatë premtoi eliminimin e të gjitha mëkateve.

Vdekja është përfshirë në një kuadër të doganave: familja dhe fshati ishin të pranishëm në shtëpi vdekje ose në vendin fqinj në një skenë teatrale. Kjo ishte veçanërisht bashkimi i Komunitetit. Këtu ky ideal i vdekjes të qetë në shtratin e tij ishte ndoshta përjashtim në vend. Vdekja ishte kudo në botë mesjetare. Dhe përveç një mirë-rregulluar “vdekja e mirë” ka pasur edhe të tjera: sapolindur vdekur shpesh kishte marrë një pagëzim emergjente, i cili ishte i lejuar për të praktikuar nga njerëzit e ligjit, e cila ishte e nevojshme, por, për të shmangur dënim të përjetshëm. dënuar me vdekje ishin të kërkoj falje dhe të varet me bekimin e Kishës në trekëmbësh.

Por ajo që për viktimat e dhunës, u vranë pa lutje fundit. Ajo zier në purgator, në pakënaqësi e Krijuesit të hedhur poshtë. Por në mesin e tyre ishte prezumimi i pafajësisë: ata ishin të lejuar për t'u varrosur në tokë shenjtëruar. Vetëvrasje, por një varrim të krishterë është mohuar. Suicide paraqiti një krim monstruoz kundër Perëndia është. u bë i njohur, të mallkuar trupin si kriminelë, zvarritur atë mbi kodër dhe dale dhe vari publikisht.

Në mesjetë vetëm kunji i dënuar u dogjën. Një djegje e të vdekurve nuk ishte e zakonshme. Funeralet u shoqëruar me rituale kishtare e procesion funeral: kulti i të vdekurve ishte Wailers, gravediggers, Zimmerleuten, rojet vdekur dhe gjithë, që kishte të bënte me ritet e varrimit, duke përfshirë edhe njerëzit e kishës, i përfunduar. Nëpërmjet ritet ishte “zi” e bërë.

Jeta e përjetshme, ose dënim të përjetshëm – fundi i 12. Century kisha ishte në dijeni të dilemës, dhe ajo erdhi me idenë e një rrugë të tretë: Purgatorit pastrimi. Dhe kur ka pasur me të vërtetë ende një shans, për të shpëtuar dënim të përjetshëm. Rreth objekteve, e cila i takonte të ndjerit (z.B. thonjtë), një fund të kontaktuar jetën tjetër në, çfarë Kisha dënuar si Nekromanie dhe magjisë. Nga gërmadha të kishave u nderua dhe rekomanduar pelegrinazhe për faljen e mëkateve.

Unë besoj, dikush sot nuk mund të imagjinohet frikën e përhershme e njerëzve mesjetare nga ferr të vërtetë. Por kjo ka ndikuar në gjithë jetën e njeriut në Mesjetë. Fuqia e Kishës ka qenë e përhapur kudo dhe për të konsoliduar pushtetin e tyre, ata duhet të mbështetet në frikën e njerëzve. Dhe kjo epokë ka zgjatur rreth 1.000 Vite! Vështirë të besohet. Kisha ishte një pengesë për zhvillimin dhe ajo kërkohet ndikimet mbi arabët në Spanjë, për të ruajtur njohuri e lashtë. mund të shtyhet vetëm kur ndikimi i kishës nga Iluminizmi, zhvillimi i lirë i shkencave dhe filozofisë ishte e mundur. 1.000 Vjet mbretëroi filozofinë kishtare e Origjenit, Plotini, Augustine, Thomas v. Aquin u.a. (shih këtu)

Përkundër të gjitha këtyre fenomeneve zymtë ishte moshë e mesme mbi një mijë vjet, jo vetëm “errët moshë”. Në mesjetë, njerëzit kanë jetuar dhe krijuar në shumë fusha themelet e kohës sonë tanishme. Ata vunë themelet e qytetërimit tonë të pranishëm. Ata ndërtuan manastiret e parë, Qytetet më vonë të parë dhe praktikuar bujqësia dhe blegtoria. teknologjitë e reja – si psh. rrota e ujit – Hyrja e tyre dhe teknikat bujqësore janë përmirësuar (pajisje, Kultivimi tre fusha, ndër të tjera).

për të kuptuar më shpejt janë për një njeri modern, marrëdhëniet shoqërore e pushtetit: fuqia kishtar – përfaqësuar nga papët, dhe pushteti i përkohshëm – përfaqësuar nga Kaiser dhe vasalët e tyre. Të dy ishin në mesjetë vazhdimisht në grindje dhe fuqia luhatur herë të tjera nga njëra anë në tjetrën. Nuk ishte skllavëria (Romanian Schiau - - rrjedh nga sclavus Latine e grupit etnik të Mesjetës quajtur sllavët; origjinën në betejat e Ottos kundër sllavëve në 10. Shekull) përveç robërisë fshatare. Bujkrobërit u lejuan të japë me qira dhe për punën e detyruar punës tokën e pronarëve dhe të jetojnë jashtë produktet e kësaj pune. Bordi mbizotërues- dhe sistemi ekonomik i Mesjetës ishte feudalizmi.

Unë gjithmonë të gjeni atë interesante, me historinë tonë, materiale dhe shpirtërore, mënyrat dhe moralin përmes moshave, marrëveshje. Gjithashtu të pranishëm ditë nuk mund të pretendojnë për veten e tyre, të jetë fjala e fundit në të vërtetën. shoqëria jonë po ndryshon. Idetë tona aktuale të bashkëjetesës sociale, do të hedhin në koshin e plehrave të historisë nesër! Çfarë studimi i historisë tregon sidomos, është ky ndryshim. Që unë jam ende dhe të thonë, Familjes ose kapitalizmit dhe të ekonomisë së tregut të lirë, Veri-jug ndarje apo koncepti ynë aktual i demokracisë apo çfarëdo qoftë ajo është gjithmonë e, do të pandryshueshëm realitetet. Historia tregon diçka krejtësisht të ndryshme. Unë jam i mendimit, çdo njeri është filozofi e tij. Por, për besimin e tij ai ka nevojë për njohuri, Njohuri, duke e lejuar atë, thyer terren të ri, për të formësuar të ardhmen…

Unë do të doja artikullin tim të vogël të përgjithshme: Fluksi Eternal - Birth, Aging, Sëmundje, Vdekje, Tod ...

CIAO Hans

www.pdf24.org    Dërgo Neni tualëve PDF   
Faqet: 1 2 Tjetër

Faqja tjeter »

Kjo faqe punëson Wavatars plugin nga Shamus Rinj.